Не искам семейство и връзка, ето защо. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не искам семейство и връзка, ето защо.
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 6590 пъти
Дете съм на разведени родители, постоянно имаше скандали, караници, накрая се разведоха.
Родителите на моите родители също са разведени, а по тяхното време почти не е имало разводи, така че това си е събитие. Имам двама чичовци - единия се жени 2 пъти, другия 3. Все нещо ставаше и накрая се развеждаха.
Понеже съм на 24 години, не познавам много хора които са на повече от 30-40 и са семейни... но тези които познавам или се разведоха, или са пред развод. Нямам нито един приятел или познат който да има дълга връзка. Общото между тези хора и между роднините ми - всичките са нещастни.
Сигурно вече сте познали, че и аз никога не съм имал сериозна връзка. Не искам да имам семейство. Не искам да се женя. Защо ми е? Само, за да може да се разведа след няколко години? Не, мерси, предпочитам да си спестя целия цирк.
Шефа ми е на повече от 50 години, никога не се е женил, цял живот бройка гаджета, разказвал ми е много истории, живял е в чужбина и там също е бил бройкаджия, често го виждам с 18-20 годишни момичета, постоянно ги сменя дори и на тази възраст. Винаги е усмихнат и щастлив. Винаги!!! Въпреки, че няма деца.
Айде сега, съберете 2 и 2 и ми кажете - кой е по-добре??? И ако имам поне 2 мозъчни клетки, кой начин на живот ще избера?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 68

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5b8a8a7569
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаше една история на психоложката Ани Владимирова, която показваше точно твоят случай. Дете отраснало по този начин, намира същият мъж като баща си. Защо? Защото подсъзнателно иска да преповтори сценарият. Имам приятелка, която хем иска мъж, но досега не се е появил нито един достоен. Та тя ли топ? Не не е. Такива са възприятията й и това и е набивано цял живот от майка й. Проблемът е, че вече си начертала сценария, проблемът е какво виждаш и колкото и да се заричаш, утре ще срещнеш точно такъв кандидат и ще изпълниш сценарият си. Добре е да направиш среща с читав психолог, повярвай ми, моят не беше читав, не ми пасваше, но само след 3-4 срещи видях ситуацията в съвсем различен нюанс. Нещата не стоят така, така програмирани и закодирани в съзнанието ти модели не с твоите такива. Можеш не просто да ги избегнеш но и са си щастлива.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4fac7c7bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си страхлив.
Аз пък познавам много възрастни хора, които още са си заедно и са неразделни, като създадени един за друг. Но с времето научих, че това не е чист късмет, а тези връзки, са били градени всеки ден, от двама умни човека.

Такива хора, като шефа ти, са хора, които ги е страх, да признаят, че имат нужда от любов. Затварят истинската си същност и слагат маска, на купонджия и бройкаджия. Така не могат да бъдат наранени.

Явно не случайно казват, че любовта е за смелите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b0dd73f8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И аэ така. Жена на 34, от провинцията, от бедно семейство, прекаснал студент в София, иэбягъл в чужбина.

Исках финансова неэависимост.
Не исках да бъда самотна майка или слугинята, на която иэневеряват в България.

Искам деца. Като събера 2 и 2, нямам пари эа дете, нито вяра на мъж, нито мога да раэчитам на подрепа от роднини эа пари / време.

Кой виновен?
Може би аэ, може би политиците, може би обществото.

Как човек да се омъжва и да ражда деца в таэи държава в това общество? Поне да имаше социална политика эа майките.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c6f780ba0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Авторе, съчувствам ти, че твоите баби и дядовци, както и твоите родители са ти дали такъв лош пример, но при много хора не е така - имат стабилни и щастливи семейства. Създай и ти такова семейство и прекъсни тази лоша семейна традиция. Покажи им, че може и по друг начин. Ако тръгнеш с такава нагласа, ще имаш шанса да създадеш сплотено семество. Вярно е, че семейния живот е трудно нещо, особено в нашите условия, но в него има и много щастливи моменти. Не се лишавай от радостта да имаш деца и партньорка, с която да се подкрепяте взаимно. Многото "бройки" ще ти донесат някаква временна радост, но няма да ти напълнят душата. И аз имам близки хора, които се разведоха и изтормозиха сина си, който и до днес върви по техния път и не ще да чуе за семейство. Съжалявам, че навремето не го взехме да го гледаме ние с мъжа ми, когато родителите му се развеждаха и той беше свидетел на всичките грозни сцени между тях, а беше малък. За съжаление, тогава нямахме нито собствено жилище, нито финансова възможност и нямаше как да помогнем на едно добро дете, за което родителите му не помислиха изобщо. Не допускай да останеш сам на стари години, без никакви близки хора. Сега имаш край теб баби, дядовци, родители - макар и разведени. Но един ден, когато ги няма и останнеш съвсем сам, бъди сигурен, че ще съжаляваш. Успех ти желая - дано да си имаш стабилна партньорка и семейство някой ден!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7b1628f6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   3, какво значи "нямам вяра на мъж"? може да нямаш вяра на Иванчо, но от това никак не следва, че Петърчо не заслужава да му вярваш. много са ми интересни такива обобщения за мъжете изобщо. а как си по отношение на жените, те заслужават ли вяра?
авторе, описаният живот с многото бройки носи временно удовлетворение. със сигурност на никоя от мацките на шефа не й пука за него, те гледат на него като на ходещ портфейл. ако утре се разболее или фалира, дали някоя ще се сети за него? ако ти харесва да гледат на теб като на банкомат, карай и ти така ден за ден.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   1 - шефа ти питай го след няколко години като клекне, колко е "щастлив". Защото сега е лесно да крие, че не е, но като умре сам като куче, няма да може да го прикрие.

Митьо Пищова и той много "щастлив" го раздаваше, ама после плака като първолак пред цяла България в едно интервю как бил болен, правили му операция, пък нямало кой да го погледне, вкл. и собствения му син.

Ами кой да те погледне, бе пич? Като си бил ОК, ядеш и пиеш с курвите и не бръснеш никого за нищо, после като клекнеш защо никой не го поглеждал. АМи кой да те погледне? Курвите ли?

Ако искаш и ти да си така "щастлив" и да умреш сам като куче, давай. Но твоят шеф поне има пари и прави секс, колкото и да е самотен емоционално. А ти и пари нямаш и дори и секс няма да правиш толкова.

Така че не си мисли, че като си сам, ще си по-щастлив. Докато не се научиш да си щастлив, няма да си щастлив, без значение дали си сам, женен или с ного курви.

2 - във вашето семейство се е получило така, защото бабите и дядовците ти са били неосъзнати и не са можели да поддържат дълги отношения. Лошото е, че чрез примера и възпитанието това неволно се предава на селдващите поколения и така става като семейна традиция.

Имаш 2 варианта - да продължиш традицията на нещастието и да си останеш я самотен, я нещастно женен, или да се осъзнаеш и създадеш успешен брак. Второто ще е трудно, но пък ако успееш ще си щастлив не само ти, ами и следващите поколения, ащото ще си прекъснал традицията.

Гаранция, че ще успееш няма, но поне ще пробваш. Другия вариатн е ппросто да си си нещастен цял живот и да не се мъчиш да оправиш нищо. Защото липсата на брак не е решение и с нищо няма да ти помогне да си по-щастлив.

Предполагам по празници няма да ти е приятно всичките ти познати да се прибират по домовете при семействата си, а ти да нямаш дори с кого да празнуваш и да трябва да си или сам, или да се натрапваш при семейството на някой твой приятел.

Защото от моите набори, които сега са самотни на 30-40, се получва точно това. Обясняват колко са "щастливи" сами, ама чак сами не си вярват. Направо е смешно отстрани как те убеждават в нещо, което те не го вярват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 763ffed78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И като пуснеш тая тема какво? Искаш да получиш подкрепа или пък да ти променим мнението, какво по-точно?

Факт е, че има много разводи. Това идва от слабите мъже основно. Като твоя шеф - на 50 години с безотговорно държание като на тийнейджър. Това са страхливи и слаби "мъже". Съответно си намират страхливи и слаби "жени" - разни недорасли лигли, за временно ползване. Това не са човешки отношения, а животински.

Ти сам си решаваш, не се води по конформизма. Като виждаш пропадащи връзки и промискуитет покрай теб, може да решиш да си по-отговорен и да изградиш стабилна връзка. От друга страна може да видиш стабилните връзки и да си кажеш, че искаш промискуитет. Сам си решаваш, брато. Не се води нито по шефа, нито по родителите си и роднините си.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fdf17316c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Още си много млад, може и да срещнеш партньор, да имате връзка и да сте щастливи, бракът не е задължителен.
Като всяко младо момче и ти се подлъгваш като гледаш шефа ти с пари и жени, но помни - не всичко е както изглежда.
Ти си трето поколение вече и при теб може да е друго. Но след като не искаш - не се жени, живей както искаш и си щастлив

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 72e7a4f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Вместо да надувате главите на хората, които не желаят да се задомяват по - добре ходете да държите сметка на някакви изневеряващи семейни - там поне ще има повече смисъл от речите ви, а и самите изневеряващи ще си ги заслужават!

И стига с този аргумент 'ще умреш сам'. Никой не знае и не може да предвиди как и кога ще умре, особено пък дали ще има някой до себе си. Има маса примери за хора, които са били задомени и въпреки това си умират сами. Даже си и стареят дълги години наред сами, а децата им им ходят на гости 1 път в годината, даже някои и толкова не ходят, а половинките на децата им тайничко се надяват 'дъртия/дъртата' да пукне по - скоро, че да освободи имота... и да не се харчат вече пари (за лекарства) по него/нея, щото нали тоя възрастен човек е няква си роднина, ама не е семейство, щото от семейството са само родителите и децата им, а възрастните хора са просто бреме и излишен разход. Ами да така разсъждават много хора, които иначе масово издигат идеята за семейство на пиедестал... и всячески се пенят да вкарат психоатаки на хората, които не искат да се задомят 'ше останеш сам на стари години, тва е много лошо'...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като не искаш - не искаш. Никой не те принуждава. Но защо изпитваш необходимост да ни уведомиш за това и да ни просветлиш с разсъжденията си? Замисли се.
А най-добре посети психолог, за да ти помогне да се освободиш от миналото и да живееш щастливо в хармония със себе си - независимо дали ще имаш връзка или не.
Ж 30

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 72e7a4f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Аз не съм автора, но ще отговоря на 10 - защото когато някой каже, не иска обвързване (първия път обикновено някой друг е започнал разговор в тази насока) и се започва една интервенция, разубеждаване, едни лекции, едни критики, едни психоатаки, едни предсказания кой как и с кого щял да умре, щото не бил обвързан и.т.н.

Но никаква приемственостн и разбиране към човека.

Странното е, че към изневеряващите има много повече приемственост и разбиране, отколкото към нас хората, които не желаем обвързване. Поне аз така констатирам отстрани.
Тези, дето изневеряват, защо не ги пита някой тях: 'Защо ни уведомявате, че изневерявате'...
Ами и те това искат като нас - приемственост и разбиране.

Но аз смятам, че ние го заслужаваме много повече от тях, защото поне никого не лъжем.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2e51505427
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 20 и също съм мислил по този въпрос, понеже и моите родители са разделени.
И открих отговора... След много мислене.
Израснал съм с много драми и интриги породени от НЕМОРАЛНИ И ХОРА БЕЗ ЦЕННОСТИ.
Тоест аз трябва сам да се науча от където мога на тях И най-важното да се науча да ги виждам в хората.
Това е сплескано, но ако успееш да го разгърнеш ще погледеш света с нови очи ^^
Истинност и мъдрост ти желая от все сърце.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   2, ако шефа ми беше страхлив нямаше мацките да му се лепят като мухи...жените мразят страхливци.
7 и 10 - пускам темата, за да споделя и да чуя вашето мнение, нали затова е сайта...голям въпрос, няма що - "защо пускаш темата"...ми дайте всички да замълчим и никой да не пише.
7 и на теб ще кажа същото като на 2 - жените мразят страхливци, така че ако шефа ми беше страхлив нямаше постоянно да се въртят жени около него.
На останалите - казвате, че ще съм нещастен ако съм сам...е да, ама аз съм свидетел точно на обратното - семейните хора постоянно се карат, изневеряват си и са много нещастни.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   13, на шефа ти му пускат заради кинтите, а ти нямаш такива.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   14, въобще не е богат...облича се с тениски за 15 лева и обувки за 20. Няма скъпи вещи - няма скъпа кола, няма скъп телефон.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   13, виждаш само това, защото това ти е набито от малък. Този феномен е описан в психологията. Когато нещо ти е набито в главата и започваш да забелязваш само примерите, които потвърждават това, което ти е набито и игнорираш подсъзнателно това, което противоречи на набитото. И всичко за да потвърдиш сам за себе си, че набитото е вярно, защото иначе ако трябва да се самоопровергаеш, се получава объркване и дискомфорт. Това е просто удобство. Знаеш нещо и си го "забелязваш" само това и си го потвърждаваш сам.

Аз примерно забелязвам точно обратното - а именно, че точно самотните хора са супер нещастни, колкото и да се опитват да го прикрият. Курвите са хубаво нещо, ама и те омръзват. Когато си млад, аху-иху, живота е песен - ОК, ама като започнеш да улягаш, нещата зпочват да изглеждат различно и вече курвите не те радват.

Брака си е най-голямото щастие кой каквото ще да ми казва. Друг е въпроса, че хората просто не умеят да градят такъв и започват да проклинат брака по принцип или човека, но не си признават, че просто не умеят да го поддържат. Просто родителите ти не са съумели да го изградят, а не че брака по принцип е кофти.

15, не е необходимо да се облича скъпо, просто жените го знаят, носят се слухове, говорят помежду си и т.н. А и платените жени не гледат с какво си облечен, а колко ги черпиш и какво им купуваш. Само не ми казвай, че не ги черпи и те ей така заради черните му очи му пускат.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   16, защо им викаш "курви"? Не знам дали си жена, но ако е така, баси двойния стандарт. Значи когато жена хойка наляво-надясно - "ние сме свободни, ще правим квото си искаме, моето тяло е" и т.н.
А когато някой мъж каже, че не иска обвързване - "охоо, значи ходиш по курви". Ми не, не ходи по курви, ходи по "свободни жени които правят каквото си искат" :)
Не е заради парите, говорят, че е добър любовник, но не съм се интересувал защото не съм хомосексуалист.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 72e7a4f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16, еми явно на теб пък някак си е успяло да ти се набие в главата, че самотните хората са супер нещастни, а пък обвързаните не са. То не само на теб, а на повечето хора явно. Може би затова има толкова много нещастни връзки, изневери, лъжи и драми между обвързани хора. Всеки се бута да се обвърже, уж защото това е модела за щастие, но в крайна сметка малцина са наистина щастливи, макар и обвързани. Ако ти си от тези малцина - браво, супер.

Иначе определно не съветвам автора да прави извод за себе си изхождайки от наблюденията си над някав си чичка (шефа му) и наистина курвите знаят как да ги надушват такива чичовци, дори и да са с тениска от дрехи на килограм облечени.
Но, не всеки човек е устроен за брак и за обвързване и това нито го прави по малко нормален, нито по - малко достоен за уважение, нито пък лош и. т. н. негативи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   18, така е, но истината е някъде по средата.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 517c9cbea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   По - добре сам, отколкото зле придружен. Но по- добре добре придружен, отколкото сам. Да се обвържеш заради самото обвързване и страх от самота е меко казано, глупаво. Според мен когато срещнеш точния за теб човек, обвързването с него е най - умното нещо, което можеш да направиш. Защото вече няма да си самотен (не САМ, а САМОТЕН) в този и без това труден живот.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 20100a6f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Пич, до разводите се стига по няколко причини като например погрешен избор на партньор, поставянето на собствените интереси над всичко, липсата на компромиси и отказ да се съобразяват партньорите един със друг, а също и някои хора просто не са за брак. Това не е неизбежно както си мислиш, лошото е че точно това ти е набито в главата. Както ти казаха добрите отношения се градят и поддържат всеки ден за да са такива, като за целта е нужно и двамата да полагат усилия в тази насока. Като не ти харесва не се жени, мъчи се да водиш живот като на шефа ти. Имай предвид обаче, че като свършат паричките и се понатрупат още годинките всичките тези курви ще се изпарят, а шефа ти ще се превърне в жалка картинка. Малък си още и не си виждал много от живота, аз обаче съм виждал достатъчно такива хора как завършват. След определена възраст (някъде над 50, може би и към 60) тези хора почват да осъзнават, че са си пропилели живота и тогава можеш да се нагледаш на доста драми покрай тях. В крайна сметка животът си е твой и можеш да го живееш както на теб ти харесва. Обаче не тук очаквай да получиш одобрение или да ти ръкопляскаме за прозренията, защото се отнасят за твърде малка част от хората, а не за всички както си мислиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Авторе,

Не ме разбра правилно.
Не заради читателите те питах защо пускаш темата, а за да се насочиш към себе си. Да си отговориш сам какво те е провокирало. Не на нас да кажеш, а да се обърнеш към вътрешния си свят.

Номер 10 - Ж 30

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 72e7a4f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   21, те много хора някъде над 50 са с усещането, че са си пропилели живота, то това си е някаква криза на възрастта.. там на средната ли каква се водеше.
И интересното е, че най - често страдат за това, че не са си следвали мечтите, не са опитали да направят нещо по - смело и интересно с живота си, а са го прекарали в рутина, следвайки очакванията на местния социум, та да получават едното кирливо одобрение.
И може да се видят доста драми покрай тях, ама в домовете им, в 'здравите им семейства', които драми разбира се биват старателно потулвани, естествено не като някой си чичко- паричко, който всъщност аз също не одобрявам, и ако си от едно поколение с него най - вероятно ти и той доста си приличате по темперамент, просто при него някои неща са потиснати, други пък по - развити, а при теб обратното разбира се. Ама сейм шит. Както един популярен политик беше казал: 'Мат'ряла...' (е аз лично смятам, че не е направил тази констатация самостоятелно, а други хора, които са разсъждавали, са му разяснили ;-)

Ето например политическата ни класа към момента е огледален образ на масата българи, с която са от една и също възрастова група.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9ddd045273
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Авторе, нормално е да си разочарован и с разклатено доверие в брака, но нещата не са точно такива, каквито ти се струват. Първо, има много хора, които си се обичат, не си изневеряват и си живеят щастливо до старини. Второ, това, че около теб всички са разведени или с по хиляда връзки, говори, че спешно трябва да си смениш средата. В подобна среда няма как да срещнеш нормална жена и постоянно ще имаш негативно отношение към брак и връзки. И аз не вярвах преди на подобни приказки, но се оказаха верни. Имах период, в който смятах всички жени за леки и кифли. Бях започнал да търся единствено бройки и лесен секс. Вярата ми в любовта направо се беше изпарила. В един момент обаче, Господ се смили над мен и ми показа, че изобщо не съм прав. Показа ми наистина нормални и отговорни жени, радващи се на семейно щастие. В началото дори не можех да повярвам. След това се почувствах супер глупаво и горчиво съжалих, че съм изгубил толкова време в грешни илюзии. Колкото до шефа си - изобщо не му завиждай. Сигурен съм, че изобщо не е щастлив. Той има секс, но няма любов. Бил съм в такава ситуация и те уверявам, че няма никакво щастие в нея. Напротив, има една огромна, празна дупка, в която затъваш все повече и повече. Потърси си свястно момиче и ще видиш живота от съвсем друг ъгъл.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   21, не мога да мисля какво ще ми бъде като стана на 60...чакай малко бе, утре може да ме блъсне кола и да ме убие, всеки ден умират хора по подобни нелепи начини, а ти ме караш да мисля какво щяло да стане след 40 години...айде стига, това е несериозно. Мога да мисля най-много за 10-20 години напред, и без това от 40 нагоре човек остарява и вече не е същото, спира да ти става оная работа и т.н. (е, има и изключения като шефа ми, но това са изключения).

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c6f780ba0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Като чета коментарите виждам, че гласа на здравия разум тук почти го няма. И май няма и смисъл от него в подобни форуми. Тук има само мислене ден за ден, не и за по-дълъг период от време, така както е и в цялата ни държава. Едно подценяване и неуважение към семейството, което е в основата на обществото - каквото семейството, такова и обществото. Авторе, има два типа хора: умни и глупави. Умните се учат от грешките на другите, а глупавите - от собствените си грешки. И докато глупавите поумнеят, учейки се от собствените си грешки, животът взел, че свършил. Пожелавам на автора и на всички участници тук да си вземат поука от грешките на другите, не от собствените си, и да имат по-стабилни семейства и по-хубав живот! Желая им го от все сърце! Всеки от нашия изтормозен народ го заслужава!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Човек, той шефът ти може да не е богат, но разполага свободно с парите си. Според теб защо често го виждаш с 18-20-годишни? Защото са млади, красиви, свободни и "му се яде агнешко" ли? Да - И заради това, но и защото само момиченце би се впечатлило чичко да му плати кафето. Една красива, млада, свободна и опитна жена на 30 години (или някоя разумна разведена дама с дете/деца) просто не би се вързала на такъв типаж като шефа ти. Те са висока мишена. За него са трупащите опит момичета или отчаяните жени на средна и над средна възраст.
Това в общия случай. Изключения винаги има, а и човек не е статичен. Нещата се променят.

Номер 10 - Ж 30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 763ffed78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Има изследвания по въпроса, лесно и просто.

https://ifstudies.org/wp-content/uploads/2017/02/IFSMenandMarriageResearchBrief2.pdf

40% от женените мъже казват, че са щастливи от живота си. 20% от неженените твърдят същото. Толкова. Статистики са това, изследвания.

Т.е. почти всеки втори женен мъж е щастлив, за разлика от един от пет за неженените.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Много са ми смешни ей такива като авторчето, дето не знаели какво ще им се случи след н години и затова живеят ден за ден.

Майка ми и баща ми същите. Цял живот тук бачкат 2 дни, там бачкат 2 дни. Нямат осугировки, ядат, пият, днес имат 5 лв, харчат ги и не мислят за утре.

Аз им казвах, че не бива така и трябва д апомислят малко за старините си, че няма да са вечно млади.
Те ми се смееха и също като това авторче твърдяха, че нямало смисъл да се мисли толкова напред и че щели да пукнат така или иначе и защо да мислели.

Е, да, ама години си минаха, живота се изтъркули, здраенцето си отиде, работа вече нямаше, защото станаха на по 60 и никой не ги иска, а и са супер безотговорни и алкохолици. Нямаше и на кого да разчитат, защото собствените си роднини отсвириха от безотговорност, а и тогава нямаха зор, нали, лайф ис лайф беше всичко.

И сега се гърчат като кучета и нямат 5 лв в джоба си. И се молят на тоя и на оня за една филия хляб. Но и аз няма да им помогна, защото когато бях малък и имахме 10 лв за ядене, баща ми тогава отиде и си купи бири с тях, защото бирите бяха по-важни от това да не стоим гладни, вкл. и аз, дето бях дете още.

Всеки да си носи отговорността. И такива като автора ще ги видя като одъртеят. И шефа му ще го видя само след 10 г. Ама автора няма да има доблестта да си признае и да влезе тук да напише истината. Сега като си млад и в силите си всеки е курназ, ама после става жалка картинка.

Много си наивен, авторе, много. Но те оправдавам, защото толкова и са те възпитали, щом всички в рода ви са с по 3 жени и са живели ден за ден. Щом се впечатляваш от жалкия животец на шефа си, ми става ясно колко ти е възпитанието.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   29, съжалявам да ти го кажа, но съм честен и прям - 18-20 годишните са по-красиви, по-стегнати и по-хубави, дори миришат по-добре от 30 и нагоре годишните жени. А мъжете се впечатляваме най-вече от това - красота и младост. Това са основните качества на една жена. Както и жените гледат в един мъж най-вече смелост, лидерски качества, пари, кариера - ние да не би да ви съдим? Когато жените почнат да харесват клошари, тогава и ние ще почнем да харесваме грозни и стари. На 30 не си стара, но вече далеч не си млада и навлизаш в средната възраст...съжалявам да ти го кажа, но е така. Представи си един мъж общ работник с 500 лева заплата - същото е като 40 годишна жена.
31, жалък животец на човек на когото усмивката не му пада от лицето...представям си щастливия живот какъв трябва да е тогава!
Не съм казал, че мисля ден за ден, но и да мисля за след 40 години...айде стига. Истината е по средата.
Айде стига сте ми намилали за щастливите семейства, всеки ден тук някой пуска тема как изневерява или му изневеряват, а вие за щастливи семейства ми говорите, айде стига бе! То бива наглост и лицемерие, ама това е прекалено.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   "Айде стига сте ми намилали за щастливите семейства, всеки ден тук някой пуска тема как изневерява или му изневеряват, а вие за щастливи семейства ми говорите, айде стига бе! То бива наглост и лицемерие, ама това е прекалено. "

Е, според теб ние, които сме с щастливи семейства да пускаме теми,ч е сме щастливи ли? Естествено, че ще пускат теми, които не са щастливи. Какъв е смисълът да пускам тема "много съм щастлив с жена си".

Още едно доказателство, че ти имаш очи само за нещата, които птвърждават твоята теза. Порсто не искаш да приемеш, че има и щастливи хора с щастливи бракове.

Лошо няма, ама ти губиш. Като си толквоа "щастлив" сам защо изобщо си пуснал темата. Бъди си сам и толкова. Ама все си мисля, че и сам не си толкова щастлив, но се опитваш да изкараш брака още по-голямо нещастие, че да се почувстваш, че си избрал по-малкото зло. И да почувстваш поне малко удовлетворение.

Айде сложи си ръка на сърцето и кажи, че си супер щастлив сам. Кажи, че нямаше да ти е супер, ако имаше някой с който наистина да се обичате и да си имате пълно доверие и да се подкрепяте. Кажи, че брака не зависи от това дали сам си го правиш хубав и че абсолютно винаги се проваля.

Ако го кажеш това, значи лъжеш сам себе си и си сляп за истината. Съдейки по поста ти, ти изобщо не си щастлив сам. А и не си писал да се редят на опашка при теб дори и леки жени.

И какво ти остава? Да биеш ножки и от време на време като успееш да заделиш някой лев от заплатата да ходиш на компаньонка. И без никаква обич и емоционална подкрепа цял живот. Голямо щастие, направо ти завидях.

А колкото до усмивката на шефа ти, има хора, които просто се преструват на щастливи. Както и ти междувпрочем се правиш на супер щастлив сам, ама не си и ти го знаеш много по-добре от мен.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2d894fdc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

34.   32, не съм 29, но и аз съм пряка:)
Същото се отнася и за нас, жените. Друго си е млад мъж на около 25 г. Това обаче се отнася за секса. И ние предпочитаме млад, стегнат, ухаещо на "пролет/агнешко не си мислете, че само за мъжете се отнася това.
За връзка обаче...гледаме повече от Това, тук се включва здравият разум. За разлика от някои "мъже" мислим и за бъдещето.
И тогава такива като теб (начин на мислене) реветеиз сайтовете, че жените не ви щат-ами ясно и елементарно е защо!
Отговорът е в твоя коментар!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   34, аз съм 33 и щях да кажа същото. Жените на 18 ухаели и не знам си какво. Това си е чисто консуматорско мислене. Когато обичаш човека, уханието му не е най-важното нещо.

Хубаво автора твърди, че любовта е нищо и трябва само да спим с тази и онази като шефа му и това трябва да е някакво върховно щастие.

ДОбре, нека приемем, че това е истина, макар че само много неосъзнат човек може да приеме това за истина, но да речем, че е истина. В такъв случай въпросът опира вече до това с колко жени на седмица спи автора.

Защото в поста се пише за шефа му, но за него нищо. И дори и щастието да е в многото и млади жени, то каква ползва за автора, след като той няма нито парите, нито пък там смелостта или какво беше на шефа му. Защото нали не било заради парите, а щото бил много голем "пич" - там смел, умен, веселяк, уверен и не знам си какво най най най.

Та кое от всичките тези неща е автора, че да привлича и той всяка вечер различна 18-годишна курва, че да е щастлив? Защото аз на него не виждам коя ще му се върже, пък ако ще и на 50 да е, не на 18.

Ако не му връзват и на него по 5 бройки 18-годишни на седмица, не виждам изобщо смисъл от дискусия тук.

Освен ако за него биенето на чекии e голяяяяяямо щастие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 20100a6f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Пак питам каква е целта на темата, авторе? Искаш съвет или си опитваш да наложиш мнението си? Аз имам семейство и съм щастлив от този факт, защото така на мен ми харесва, а не заради някакви очаквания на обществото или някакви си там хора. Ще ти кажа нещо от личен опит, когато бях на 20-22 години и мен ме кефеше много този начин на живот- кръчми, дискотеки, алкохол, излизания с компании, приятелки.... Обаче студентските години минаха, почна се работа, сериозна приятелка и вече нещата не бяха така. След 5 години връзка и раздяла, останах сам и почнах отново по същия начин, само че не беше същото. Вече на 27-8 години пак алкохол, кръчми, барове дискотеки, излизания безброй, обаче се прибираш вкъщи сам като куче, будиш се сутрин с главоболие и се сблъскваш със собствената си самота. Курвите, вярно с тях е готино в началото, секс без никакви отговорности, обаче като знаеш, че вчера е била с друг, днес е с теб, а утре с трети просто за*би. След повече от година живот по този начин си намерих свястно момиче, с което съм и до днес, и мога да кажа, че съм щастлив. Понякога когато ми дотегнат отговорностите към семейство и работа ми липсва онова безгрижно време, обаче никога не бих се върнал отново там.
Хора като теб повечето пъти също стигат до този извод, но вече когато е твърде късно. Иначе както ти казах, животът си е твой и си го живей както ти е кеф. Обаче има неща, които пропуснеш ли сега, след години вече и да искаш просто няма.....
от н.21

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   32,

Че са по-стегнати - по-стегнати са! Спор няма! Особено, ако 30-годишната е раждала. При добър ген и поддържане обаче до 30 почти няма промени. Ако искаш вярвай, ако искаш недей - все ми е едно, но преди 2 години при закупуване на алкохол ме питаха дали имам 18! Ха ха! Как да им кажа, че съм с 10 отгоре?! Да не говорим колко млади момчета си падат по зрели дами. Ти говори, каквото си искаш, ние жените знаем кой и какво ни предлага. Но всичко е въпрос на вкус, разбира се! Мъжете и предпочитанията им далеч не са еднакви!
Обаче това за аромата ме уби! :) Няма да го коментирам, защото просто е излишно. :)
Та за тялото говорехме. Тяло, тяло, но удоволствието е в цялостния контакт. Не случайно за гейшите е имало цялостно обучение. А някои неща, които може да ти даде 30-годишна, че и 40 и повече, 20-годишна не може да ти ги даде, защото тепърва се учиощ. Междувпрочем още от тинейджърка смятах, че жените около 30 ( /- малко) са най-секси.
Виж - ако целта ти е мушнат и чао - вярно, няма никакво значение! :)
Пък и в крайна сметка не си мисли, че и вие не остарявате. И вашето тяло на 40-45 не е като на 25-30-годишен мъж. И ние също го виждаме.

Номер 29

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Аха, почнахте и с лични нападки, въпреки, че не съм си позволил да обидя никого. Като си хвана някоя мацка обикновено се виждаме няколко пъти в седмицата за секс, и така месец-два, след време я сменям с друга. Тя получава същото което и аз - секс, няма ощетени или наранени. По-голямата част от времето си прекарвам в работа, какво повече да искам? На мен това ми е достатъчно и съм доволен от себе си, не съм пленен от мисълта да свалям мацки. Алоо, коментаторите, казах, че не искам да се женя, а не че ще поставям рекорд за най-много бройки. Дадох шефа си като пример в това отношение защото той е типичния бройкаджия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f3414e2ba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Аз лично няма да отрека, че има много красиви хора сред 18 годишните, но това наистина си е до ген, а не толкова до години! Човек, който има наистина хубави гени, с много малки усилия изглежда супер и на 18, и на 30, и на 50, даже и по - късно.

Но като цяло около 30 хората са най - готини според мен, ако ще говорим за 21 век и разбира се градски тип хора, защото вече са самостоятелни хора, ако са се развивали нормално разбира се, вече нямат влияние от родителите си за това и онова, което в много случаи е супер вредно и най - важното - имат пари да си поддържат външния вид.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c3f1d9f85
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   38, добре, след като си супер щастлив и аз да попитам какъв беше смисъла на темата?

А. Да ни убедиш колко си щастлив така

Ако беше щастлив, едва ли щеше да виждаш смисъл да пишеш тук.

Б. Да ни убедиш, че брака е глупост и в 100% от случаите носи нещастие, а липсата му задължително носи щастие.

В това поне мен не можеш да ме убедиш, защото аз самия съм с щастлив брак, а и съм заобиколен от такива. Сам кажи как да ти повярвам?

В. Да искаш съвет.

Очевидно не искаш такъв.

Та какъв е смисълът казваш? Самият факт, че пишеш тук, означава, че нещо в теб те човърка и нещо не си ОК с живота си. Само не ми казвай, че пишеш просто ей така да бистрим нещата от живота, защото няма да ти повярвам. Човек не пише току-така.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a751d41dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Номер 37, каква простотия каза?! Мъж на 47 съм и най- хубавият секс ми е бил преди години с една 20 годишна рускиня, и до ден днешен го помня. Бил съм с 30 годишна жена труп в леглото, чувствах се като некрофил и ми падна. Нищо не зависи от възраста, а от страста.. разбрахме, че си 30 , но не злобей към младите жени! Никой не ти е виновен, че остаряваш.. а и не забравяй, че вече момичета на 20 имат повече бройки от жени на 50.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ee9deb3f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   40 - Сайтът се казва Сподели. Всеки дадено право, за да споделя, каквото си пожелаe, било то добро и лошо. Не всички искат съвети и мнение.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9f7110a22f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Евала на номер 40. Подкрепям.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Абсолютно съгласна с Номер 40. Моите мисли 1:1.
Да, авторът ще отрича пред самия себе си (на първо място) и пред нас (като следствие и самоубеждение) думите на 40, но това няма да промени фактите. По никакъв начин!
А самият факт, че се "връзва" на коментарите, е поредното доказателство за думите на 40.
Авторе, както ти казах и по-горе - не отговаряй на нас. Това нас нито ще ни стопли, нито ще промени нашите животи и гледни точки. Потърси отговорите за самия себе си.
Най-добронамерено - потърси услугите на психотерапевт. Наистина.

Номер 10 - Ж 30

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bc56de707b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

45.   "Айде сега, съберете 2 и 2 и ми кажете - кой е по-добре??? И ако имам поне 2 мозъчни клетки, кой начин на живот ще избера?"

Айде, сега си поправи правописа и обясни какво точно питаш!? "КОЙ е по-добре???" Кой е "кой" във въпроса ти? Шефа - бройкаджията и КОЙ друг сравняваме?
Опсал си САМО един начин на живот, с кой друг начин го сравняваме!?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bc56de707b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   "И стига с този аргумент 'ще умреш сам'. Никой не знае и не може да предвиди как и кога ще умре, особено пък дали ще има някой до себе си. Има маса примери за хора, които са били задомени и въпреки това си умират сами. "

Правилно! А нали обичаш математиката, и имаш повече от 2 мозъчни клетки! Я, да ги впрегнеш с една мааааалко по-трудна задачка:

Каква е ВЕРОЯТНОСТТА човек със семейство и деца да умре сам и каква е тя при човек, който никога не е имал семейство!??

Само дето се съмнявам да можеш да отговориш, явно НЯКОЛКОТО (максикум десетки) примера около теб са по-определящи от СТАТИСТИКАТА (житирана от друг коментиращ тук), основана на многократно по-голяма статистичека извадка.... Е, въпрос на мозъчни клетки е това сравнение...

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 47e7051a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

47.   Авторе, имаш 2 проблема. Първия е, че бъркаш причината със следствието и оттам си правиш грешни изводи. Брака/безбрачието не е причина за (не)щастие, а точно обратното. Ако човек сам не се е научил да е щастлив, то няма брак на света, който да го направи такъв. В твоя род просто не сте се научили да сте щастливи и съвсем естествено това е рефлектирало и върху браковете. Защо виждаш брака/безбрачието като причинител на (не)щастие? Не знам защо много като теб си мислят, че брака/безбрачието е някакво чудейно хапче за щастие. Щастието си зависи от теб самия.

Втория ти проблем. Ти не искаш сериозна връзка, не защото по начало нямаш потребност от такава, а защото родителите ти са те травмирали с караниците си, защото шефа ти бил щастлив с курвите или както там ги нарече и защото МАЛКОТО (както сам каза, но ти от малкото си направил генерален извод) семейни, които познаваш били нещастни (ти ако нямаше потребност от връзка, изобщо нямаше да гледаш кой бил щастлив и кой не, просто щеше да си знаеш, че не искаш такава). Да, обаче ти сам каза, че не си имал сериозна връзка и това ти не го знаеш от личен опит. Ти реално не знаеш как би ти се отразила сериозна връзка. Просто родителите ти са те травмирали и ти сега се страхуваш да минеш през целия цирк, както го нарече. Т.е. не искаш връзка от страх, а не че нямаш потребността.

Само че това, че шефа ти е "щастлив", защо мислиш, че се дъжи точно на безбрачието? Може човека по начало да си е щастлив. И защо си мислиш, че след като той е щастлив и ти ще си така, след като не си пробвал и нямаш опит с вързка?

Казваш, че хората се женили, защото така им е насадено от обществото. Ами ти си същия - не искаш връзка, защото шефа ти това, родителите ти онова, а реално не знаеш от опит как би се чувствал и дали наистина очакванията ти за развод ще се потвърдят.

И естествено след като са те травмирали, ти си потърсил достатъчно примери сред познатите си, за да потвърдиш собствената си теза и да убедиш сам себе си, че така ще си щастлив. Или другият вариант е просто да си в кофти среда, защото моите наблюдения са точно обратните на твоите. Значи не е вярно, че всички семейни са нещастни, а е въпрос на съзнание и среда.

Но за едно си прав. Ти във връзка няма да си щастлив, но не защото връзките по начало са кофти, а защото ти сам не си се начуил да си щастлив и да градиш връзка, което е разбираемо предвид семейната ти среда от детството. Просто си си направил погрешен извод. И аз не те обивнявам, разбирам те колко си наранен и осънзавам каква болка е родителите да се карат постоянно. Но защо лъжеш себе си и не си признаеш истинските причини?

Виж, няма лошо да си сам, ако си щастлив. Но ти реално не си и не виждам смисъл да лъжеш сам себе си. Ти просто си травмиран от дете и си се уплашил да не свършиш като вашите, ако се ожениш някой ден.

Поне бъди наясно, че не искаш от страх и от травми, а не от щестие. Защото от километри се вижда, че не си щастлив и не знам защо се опитваш да ни убедиш в противното. Дали сам не искаш да признаеш пред себе си или ще ти стане по-леко, ако хората те мислят за щастлив, не знам.

Между другото шефа ти играе голяма роля с изкузтвената си усмивка и също като теб не иска да признае сам пред себе си, че е нещастен и иска даубеди света, че е супер щастлив с ученички, с които няма какво реално да си каже.

Затова и ти толкова си се впечатлил от него, просто защото припознаваш себе си в него, а именно че криете пред самите себе си колко сте наранени от родители/връзки. Шефа ти съм сигурен, че същи или е имал кофти семейстов като малък, или е бил жестото наранен от жена и сега "доказва" на себе и на света колко "не му пука" и колко е "щастлив".

Усмивката съвсем не означава, че дълбоко в душата си не изпитва болка. Но ти понеже също криеш болка и се припознаваш, не искаш да го разбереш и да го признаеш на подсъзнателно ниво.

Ако не се научиш да си щастлив, поне бъди честен със себе си. Нас не можеш да ни убедиш, защото си личи от километри. Но поне себе си не лъжи. В психологията на това му викат компенсаторен механизъм. Т.е. подсъзнателно щадиш сам себе си, като не си признаваш истината. НО за съжаление това не я променя, а само си заравяш главата в пясъка и се правиш на "щастлив" също като "щастливия" си шеф.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 47e7051a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Между другото ще си позволя да публикувам един клип от TED TALKS с бг субс, където се разказва за най-продължителното (десетки години) и мащабно проучване за щастието, здравето и продължителността на живота. Не искам да убеждавам когото и да било в каквото и да било.

Просто смятам, че ще е интересно всеки сам да си направи изводите. Само ще вметна, че според проучването самотните хора като автора и шефа му започват да стареят по-бързо, боледуват повече, умират по-рано и са по-нещастникато цяло. И самотата е основния фактор за тези неща. И за разлика от "проучването" на автора с "не многото хора които са на повече от 30-40 и са семейни", това е мааааалко по-мащабно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3e492ea396
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Е не. Писна ми. Няма да ви отговарям повече.
Ще си взема една фланелка за 15 лв и отивам на работа.
Дървени философи. Разтегачи на локуми.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Номер 41,

Къде видя да злобея срещу младите жени? Казвам само, че имат да учат и да трупат опит. Във всяко отношение! Далеч не говоря само за секса. Както и аз имам да уча. И ти. И всеки!
Но всеки разбира думите на другите, изхождайки от своите "набити пирони".
Забавно ми е да чета чуждите интерпретации на собствените си думи. Те говорят повече за човека, който ги интерпретира, отколкото за мен. Наистина е интересно! :)

Номер 37

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: fc6c11f87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   А най ми е смешно, когато някой ми каже, че съм остаряла или остарявам. Много е интересно! :)

Но. 37

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 47e7051a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   "Няма да ви отговарям повече"

Е, как да отговаряш, като не можеш да кажеш какъв беше смисъла?

Аз ще ти кажа - за да кажем "да, пич, всички бракове са лайняни и правят хората нещастни", че да успокоиш и собствената си съвест. И като видя, че никой не е съгласен с теб, "Няма да ви отговарям повече", защото убежденията ти се оказаха несподелени от никого.

Признай си, че има и хора, които са щастливи в браковете си, което е в разрез с убежденията, насадени ти в детството.

Живота не е само черен и бял, авторе. И докато не го осъзнаеш, губиш само ти. Това, че вашите са се карали и шефа ти не е успял да задържи свястна жена до себе си, не означава, че няма щастливи бракове. Отвори си малко очите.

 
  ...

1-50 от 68
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker