Редно ли е мъжът да изпрати жената до тях след първа среща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Редно ли е мъжът да изпрати жената до тях след първа среща?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 6795 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 25 години. От известно време съм необвързана и съответно излизам по срещи. Обаче се случват неща, които ми е много трудно да възприема и преглътна.

Първият пример е една първа среща, на която бях преди около две седмици. Излязох с един 29 годишен мъж, който срещнах на спийд дейтинг. Ходихме на театър, а след това да хапнем. Не мина кой знае колко добре - отсъстваше всякаква форма на химия. Като си тръгнахме от ресторанта, се качихме в колата му, потеглихме, и той попита къде да ме остави. Вече беше късно за градския транспорт, така че му казах около някоя стоянка на таксита наоколо. И така, обикаляхме известно време докато намерим такава. Той дори не предложи да ме закара до нас.. това за пръв път ми се случваше. Някак ми се струва по-нормално и кавалерско поне да предложи, но не. Тук не става въпрос за това, че не мога да се прибера сама - нямам абсолютно никакъв проблем да си хвана такси, въпросът е принципен. Ако човек е тръгнал без кола или няма такава - тогава е напълно без значение, но при тези обстоятелства не мога да го възприема. Аз ли съм в грешка, или така е модерно вече?

Вторият пример - вчера бях на друга среща - този път от Тиндър - с привидно много възпитано и мило момче на 27 години. Първо бяхме на ресторант, след това се преместихме в друго заведение да пием по чаша вино. В някои моменти от разговора търсеше физически контакт - нищо прекалено, невинно докосване на ръката и прочие. Бих казала, че беше доста приятна среща... докато не си тръгнахме от заведението. Той ме попита с какво ще се прибера и аз му казах "с такси, тъй като вече няма градски транспорт, и няма с какво друго". Та изпрати ме той до таксито, каза, че му е било много приятно, прегърнахме се за чао, и той се запъти към... колата си. Без "пиши като се прибереш" или нещо подобно, или пък да предложи да ме закара. За капак на цялата тази тъпа ситуация, когато шофьорът ме докара до нас и си платих сметката, оставих скромен бакшиш, при което той се обърна към мен с думите "Много си хубава, искаш ли да пием по кафе някой път? ". Отказах учтиво, но се почувствах още по-зле.

Обсъждах този въпрос с приятели, сред които и мъже и жени, и всичките бяха на едно мнение - според тях е редно мъжът да закара жената до тях, или най-малкото да предложи, особено ако я е поканил на среща. Независимо как е минала, това е форма на кавалерство и чисто човешко отношение. Ще се радвам да чуя как мислите и вие по този въпрос.
Благодаря за вниманието :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6c8a74f171
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 25 г. си а се държиш като ощипана мома на 16 г. Нормално е да те откара не само мъж до вас, но ако сте се видяли приятелки да кажем и едната е с кола. Аз съм жена и карам кола. Винаги закарвам хората до тях, с които се срещам. Омъжена съм и не става дума за романтични срещи, а за срещи по работа, но ако знам, че другият е без кола ще го закарам, разбира се. Това е въпрос на възпитание/практичност. Ти ако се срещаш с мъж и си с кола би ли го оставила на такси стоянка или би го закарала до вкъщи?
Не е казано, че ще спиш с мъжа. Въпрос на възпитание е и освен това все пак отговаря за теб като кавалер - не може да те стовари по нощите сама някъде. Всичко може да ти се случи.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4d259cc01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лично мен ме е страх да се качвам в колата на някакъв непознат, понеже спийддейтинг/тиндер е точно това, не знам вие как се навивате, не ви ли минават разни мисли за изнасилвания, отвличания и прочиее. Аз ли се филмирам? А пък в колата на някой употребил алкохол абсурд да се кача, само по една чаша вино за цялата вечер ли пихте, нещо не ми се вярва.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9698d8bbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като се занимаваш с такива бързи срещи е нормално да има и fast gо. Дори и да твърдиш, че си хубава, може да са видели, че си го закъсала. С две думи, не се занимавай с такъв вид срещи, за да не се налага да питаш нормално ли е да ме оставят да платя цялата сметка :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 204c6614d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, нормално е да те изпрати.
Мъжете искат да се чувстват мъже. Е - във времена, в които жените имат собствени пари, мъжете могат чисто кавалерски да останат на ниво. Така и те самите ще се чувстват удовлетворени, а не смачкани. Всъщност само истинските мъже могат да понесат еманципацията без това да ги накърни.

Жена

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d7964e576c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Ти не си момиче, а вече жена, но си наивна като дете. Ами тези хора и от двете места ходят по много срещи, ако карат всяка вечер различното мочиче /защото си е точто така/ момичето до тях, ще станат таксита, пък очакваш и да те черпят?!
Не това е мястото да срещнеш човек за сериозна връзка. Там всичко е на конвейр и за еднократна употреба, ти търсиш джентълменство и романтика. Няма как да стане!

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4b049c6e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

6.   Така, темата е много тънка. Сега вече съм омъжена, но преди, като излизах на срещи много гледах такива неща, като авторката. Има и друга страна на монетата. Мъжът наситина е хубаво да изпрати дамата, обаче стои един друг въпрос. Дали дамата желае да бъде изпратена? ! Може пък да не иска да се знае, къде живее, да не би изпращането да се приеме, като сексуален намек. Самата авторка казва да я оставят на стоянка, което автоматично занчи "Искам да си тръгна с такси, не ме изпращай до вратата". Самото откарване с кола, предполага, че може да има някоя целувка в колата или физически контакт. Според мен не са малко мъжете, които се притесняват, как да постъпят в такава ситуация и за това се получава все едно нямат възпитание. Авторке, не винаги първите срещи са определящи. Излезни втори път с някой мъж, който си харесала. Гледай други неща, как се държи с теб, темите на разговор и т. н. Не ставай дребнава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6bff1b4abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей Авторке. Моя опит показва, че няма такова "неписано правило", да те изпратят задължително до Вас. Относно първата среща, която даде за пример, самата ти казваш, че сте били твърде различни и най-вероятно за това и те е оставил на стоянката момчето. Не знам, как така още от първата среща изискваш някакви неща, да стават, както ти ги искаш. Никой за нищо не ти е длъжен!!! Моя опит с подобна среща беше, че излязохме с момичето, разхождахме се, ядохме сладолед /беше лятото/, гледахме един концерт и после тръгнахме да се прибираме. Тъй като имахме много големи различния във възгледите си и общуването не вървеше, я изпратих до мястото където се срещнахме, когато тя ме попита "ми няма ли да ме изпратиш и до нас" /късно било/. И нали съм кавалер, въпреки, че изобщо не ми беше приятно през цялото време на срещата, я изпратих до входа и! И това беше! Всичко си е до човек - има хора, ще ти теглят една майна и ще си те оставят в ресторанта! :)

При втората среща момчето е щяло да те закара, ама ти защо не казваш, че ще се прибираш пеша. Да видим, как така няма да те закара! Все пак може да не иска да ти се натрапва... И пак казвам си зависи от човека, как е преминала срещата и т.н. Не може да имаш някакви такива предварителни очаквания и нагласи, че някой ти е длъжен да те изпраща! Поздрави и успех със срещите!

>М.31г<

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e0645c9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер 5 е много прав. Наистина там всичко е на конвейер и той тръгне ли да кара и черпи всяка, ще му излезе солено. Ако беше готов да си губи времето и парите, щеше да си отиде в публичен дом направо. Усетил е, че нещата няма да се получат и е решил, че няма смисъл да инвестира повече усилия.

А между другото аз съм мъж, но ако бях жена, определено не бих се качвал в колата на сульо и пульо, които познавам едва от половин час.

А иначе да, редно е да те закара и черпи, но това ако говорим за истинска среща, не и за тип "тиндер". Очудвам се, че още има жени, които позлват подобни услуги. Мислех, че само курволята ги ползват все още, но все още имало и наивнички, които ги ползват в търсене на романтика.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a68040de2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

9.   Маце, мацееее, я да видим какво си написала (прочетох до първия случай и се нервирах!):
" Като си тръгнахме от ресторанта, се качихме в колата му, потеглихме, и ТОЙ ПИПИТА КЪДЕ ДА МЕ ОСТАВИ (!!!). Вече беше късно за градския транспорт, така че МУ КАЗАХ ОКОЛО НЯКОЯ СТОЯНКА НА ТАКСИТА. И така, обикаляхме известно време докато намерим такава. Той дори не предложи да ме закара до нас.. това за пръв път ми се случваше. Някак ми се струва по-нормално и кавалерско поне да предложи, но не. "

СЛИВИ ли има в устата да кажеш да те закара у вас, след като те е ПОПИТАЛ!??

Ж44

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e0645c9c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, наистина, номер 9. Той я питал къде да я остави, тя е поискала на стоянка, а после ни пита защо не я е питал. Ами той си е питал човека. Трябваше да настоява ли?

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b95be40750
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Мъж съм. Поздравления за коментара на номер 9!
Според мен няма такова правило. Някои жени се чувстват некомфортно мъж да ги изпраща. На мен лично ако ми е приятно с момичето, не ми пречи да се разходя с нея до тях. Но в ситуацията, в която си описала - казала си на такситата, той ако настоява да те закара у вас, може да попадне в графата "психо преследвач".
За втората среща - казваш, че сте пили вино. Ами може пък да не иска да вози пътници, след като е пил. Не е редно и да шофира като цяло.
Аз лично питам момичето дали иска да я изпратя, но ако я видя, че се дърпа - не настоявам. А в случай като твоя, директно ще те заведа до такситата, след като така си пожелала. Да настоявам да те изпратя до вас би било натрапване.

Знаеш ли, напоследък осъзнах, че не си струва да очакваме нещо от хората. Много по-лесно е директно да заявим какво искаме. Другите не четат мисли. Едно просто "ще ме закараш ли до нас" мисля, че би сработило перфектно.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 204c6614d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бързите срещи в западния свят са едно, а тук отново са си побългарени. Там на такива срещи ходят хора, които са много заети служебно и са антисоциализирани, така че това е възможност за запознанства. Тук действително е на конвейр за безплатни услуги в определена сфера.
Предвид малкия ни брой и съответно "селски" мащаб и тарикатлък на дребно съм чувала, че дори мъжете, ходещи редовно на подобни събития, си се познават и си дават отзиви за "употребеното".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 73ad90f6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Номер6 е написала много смислен коментар.

А номер9 конкретно показва какъв е реалния проблем на авторката, с което всъщност и изчерпва темата според мен.
В тази връзка - много са ми дразнещи хората, които са с очакване да гадаем какво искат. Има такива и жени, и мъже. Това им поведение е най - вероятно остатъчно от времето, когато са били бебета (значи родителите им са виновни, но все пак е дразнещо за мен, а предполагам и за други хора)

ж30

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1f9a6e2ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мен не са ме изпращали. Тогава ми беше странно, но в момента живея с този човек и ми е все едно дали преди ме е изпращал. Обаче това с такситата ми се струва прекалено и не би ми направило добро впечатление, ако постъпят така с мен. Аз не съм се прибирала толкова късно, повечето пъти по светло, а дори и по тъмно да е било, винаги е имало редовен транспорт и е било достатъчно оживено. Не мисля, че приятелят ми иначе би ме оставил да се прибирам сама.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bb5b656738
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ама ако беше предложил да те остави до вас, щеше да кажеш, че се е натискал да правите секс...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f5f3b9b10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

17.   Не я е питал къде живее, а къде да я остави. Явно е преценил, че нещата между тях няма да се получат (най-вероятно е търсил бърз секс и е видял, че тя е скромно момиче с различни очаквания) и просто я е оставил. Никакво достойнство и човещина не виждам тук, търсил е евтин секс, преценил е, че няма да има секс, защо да се набутва с още лев, че да я закара.
Мъжът, ако цени жената и иска да има продължение с развитие към нещо градивно, изпраща жената дали с кола, дали с такси, дали пеша, но я изпраща! А ако няма кола и финанси, а тя живее далече, я качва на такси и най-малкото проверява после дали се е прибрала успешно.
Пълно е с кифли с неоправдано самочувствие, тук момичето изглежда скромно - не се е натрапила да иска да я возят до тях, след като такова предложение не е получила, а вие се скъсахте да й търсите кусури и да й пречите да добие повече вяра в собствената си стойност. Много добре си е преценила, не, човек, който те уважава не те оставя с колата си на някоя стоянка. Такъв не заслужава вниманието ти.
Колкото до таксиметровите шофьори, това им е дежурна фраза вече, явно хваща декиш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: be0cdfecfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Аз съм изумен, колко далече от въпроса се отдалечават повечето коментиращи с отговорите си. Явно голяма част от вас се смятат за експерти в човешката психология и веднага лепнахте на горкото момиче етикета "мисли, че някой й е длъжен" (поздравления - за вас женската психика няма никакви тайни)...
Това, което аз разбирам като проблема тук не е фактът , че я е оставил, а , че дори не е предложил. При положение , че тя му казва да я остави на седянка на таксита това очевидно значи, че е способна да се прибере сама. Следователно проблемът не е в това да се прибере вкъщи с такси и не очаква той да я закара. Проблема е там, че нормално е поне да предложи да я закара до вкъщи ( все пак я караш с кола до такситата ?!?!?!?!?!? ).Мъжко и кавалерско е поне да предложиш , а тя ако не иска ще откаже.Не разбирам как не само, че приемате за напълно нормално да я остави до таксита( с колата си) без дори да предложи да я закара , ами дори и я нападате за това....Аз като мъж, мисля, че не е нормално и не бих го направил.Нямам нищо против да я оставя на седянка на таксита, ако след като съм предложил да я закарам до дома й тя е отказала...но така без да предложиш поне е най-малкото тъпо и не е мъжко.
Друга логика, която не разбирам е "Може да си мисли ,че искам нещо и да я е страх да я закарам до вкъщи, защото може да мисли ,че ще я отвлека и изнасиля"....да точно затова я остави да се качи САМА в такси ,където ако я отвличат и изнасилват да е таксиметровия шофьор поне...
И накрая да отговоря най-после на момичето: НЕ, не е нормално, редно е поне да ти предложи да те закара.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e2f2a2b85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   "Момиче"? На 25 години? Хехей..
Да, изпращал съм дори и без среща - съученички, приятелки, или момичета от компанията, с която съм бил. Какво остава пък за среща - не дали бих, а е задължително, според мен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 204c6614d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Номер 6, 9 и 11 са най-добрите в темата и то по конкретната тема, а не изобщо. Което изобщо може да бъде доста разтегливо според случая.
Номер 17, той не я е питал къде живее, но я е питал къде да я остави, т. е. независимо от всичко е преценил да я остави там, където тя пожелае и каже. Това какво е казала тя е неин избор, с който той се е съобразил.

Ж

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 43ccaee935
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Едно време отношенията между хората бяха на друго ниво.Класата при мъжа и жената са изключително рядко явление в днешно време.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4ff373a335
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Аз съм млад мъж на 23 години. В интерес на истината, постоянно получавам комплименти, че съм голям кавалер, джентълмен, че съм учтив и приятелски, но аз също не предлагам да я закарам до тях. Просто в мен има някакъв страх, да не вземе да си помисли, че ще искам и да вляза и сещате се след това какво....... А определено не искам да ме мисли за такъв, така че затова и не предлагам, а и се притеснявам, че момичето може да не желая да научавам къде живее, понеже при евентуален разрив на взаимоотношенията, бих могъл да започна да я тормозя. Понеже има много такива негодници, и аз като мъж попадам под общ знаменател с тях.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 877f942733
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   За първия случай аз разбрах, че те е попитал къде да те остави, ти си казала че искаш такси и съответно той там те е оставил. Можеше да кажеш да те закара до вас все пак. В този случай ти си си виновна. Освен това самата ти казваш, че е нямало да се получи с него, така че по-добре че си взела такси. Аз имах една среща в която от самото начало видях, че нищо няма да стане и самата аз настоях да се прибера сама, въпреки че мъжа предложи да ме закара. Просто исках нещата да приключат по-бързо и затова сметнах, че не е нужно да прекарвам още време с него, докато ме закара.
За втория случай смятам, че момчето е трябвало поне да предложи да те закара след като е с кола, от обикновена учтивост. Но може би и той в решил по този начин да ти покаже, че не иска да има нещо с теб. Глупаво е поне от кавалерство е трябвало да предложи. Аз например откакто карам съм карала хора до тях, въпреки че сме били в различни посоки. Не се чувствам длъжна, но и не ми е пречело да го правя, когато съм искала. Зависи от човека, виж ти ако смяташ че са длъжни да те карат, като те са с коли а ти не, не са длъжни. Всичко е до желание, възпитание и още много фактори. При мен имаше случай в който се срещах с един мъж и не съм държала да ме кара, виждахме се в центъра. Но много се издразних когато в един голям дъжд съм ходила да се видя с него, той на топло в колата, а в един друг случай когато валеше на него не му се излизало, защото валяло въпреки че е с кола. Мен лично тия несправедливости ме дразнят, аз правя нещо а другите не могат да го направят за мен. Освен това живееше на другия край на града и ме караше да взимам таксита да ходя до тях, въпреки че той е с кола и не може да дойде да ме вземе. А тогава бях и без работа и да давам по 10 лв за таксита на ден нямаше как да стане. Затова в тоя случай ми се стори доста грозна постъпка и несъобразителност от негова страна и съответно спряхме да се виждаме. Така че ти си прецени кое отношение е важно за теб и какво ще толерираш и какво не, никой друг не може да реши вместо теб.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: eeab2ce6d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Естествено, че ще те закарам ама ще го направя, за да ме поканиш на чай ако се сещаш. Иначе не виждам смисъл, имало е пъти в които просто не ми се кара някоя, защото е ясно, че няма химия и няма да ме покани да се кача "на чай". За какво да се хабя като няма да се виждаме повече?
Но когато бях по-млад и без кола съм изпращал момичета като я придружа в таксито - действаше безотказно и имаше чай.
Не съм голям кавалер, не съм и някакъв на който му пука за мнението на някой, просто всичко е бизнес - карам те ако има чай, ако няма да има - хващай си таксито.
Вие жените го направихте така - гледате кой каква кола има, колко пари има и т. н., за това сега с вашите камъни по вашите глави, колата ми е доста хубава и возя срещу чай :D

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: da5d0d6a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Редно е, ако тя има желание, ако няма как ще е редно?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 81fd30f365
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Ако му беше казала, да те устави у вас, мисля си, щеше ли да се води за "изпращане".

12 - Евала - ползвам Тиндър от 20 годишен в чужбина и това, което ми се случи в България, си е за отделна тема... Просто бе ужасно. Нищо общи с цялата идея.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 927315f698
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   19. "Момиче"? На 25 години? Хехей..
Да, изпращал съм дори и без среща - съученички, приятелки, или момичета от компанията, с която съм бил. Какво остава пък за среща - не дали бих, а е задължително, според мен.

Така съм бил и аз, но беше преди 25 години.


Сега какво мисля: да, редно е да ти предложи дори и да не му харесваш. Обаче редно е да ОТКАЖЕШ. Не е нормално за първа среща да се стои до толкова късно. Възможно е да кажеш, че:."Не те е страх от мечки и затова си отишла в гората." И ако си готова за чай?!

Напълно ми съвпада мнението с по-долу посочените.

Номер 8:
"А между другото аз съм мъж, но ако бях жена, определено не бих се качвал в колата на сульо и пульо, които познавам едва от половин час"

И още:
"2. Лично мен ме е страх да се качвам в колата на някакъв непознат, понеже спийддейтинг/тиндер е точно това, не знам вие как се навивате, не ви ли минават разни мисли за изнасилвания, отвличания и прочиее. Аз ли се филмирам? А пък в колата на някой употребил алкохол абсурд да се кача, само по една чаша вино за цялата вечер ли пихте, нещо не ми се вярва."

Има една препоръка за момчета: "Не вози в кола момиче с което не си правил секс или ще правиш!"

На моята жена съм казал: - Качиш ли се в кола на мъж. Това за мен е изневяра, няма да разследвам правила ли си нещо. Направила си достатъчно!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: dd9eb91d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Нормално е, ако той те е поканил, но след спийдейтинг и тиндър, като вижда че нищо няма да излезе - за какво. Ако иска да се качи у вас "за кафе", ще те изпрати, но като не иска - следващата моля. Без да ти звучи грубо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c1263fba37
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Абсолютно си права да негодуваш. За съжаление вече повечето мъже са такива мижитурки и п*тки. Нищо кавалерско няма в тях. Съветът ми е да не ползваш умрели приложения - ползват ги само боклуци, там свестен няма да намериш.
Ж19

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9b75bba575
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Авторката: Първо, благодаря на коментиралите, че са си направили труда да прочетат темата и изкажат своето менеие.

Второ: Не съм казала, че някой е длъжен да ме кара до нас или го очаквам, нито дали бих приела, ако предложи. Почувствах нещо нередно поради липсата дори на предложение, не друго. И с двамата в хода на разговора е ставало въпрос кой къде живее. Не бих попитала някой да ме откара, защото е някак нагло - такова нещо трябва да бъде предложено от този, който е с кола, не изпросено (освен ако не сте си супер близки и имаш някаква уважителна причина). Ако имах някакъв реален проблем с прибирането - щях да се съобразя с това и да изляза или да си тръгна по-рано. Що касае конкретните ситуации, най-вероятно щях да си хвана такси и в двата случая, независимо дали предложат друго или не, защото ми е по-спокойно така. Примерите не са толкова на фокус, колкото липсата на жест, или желанието за такъв, a и принципният въпрос - редно ли е или не, каква е тенденцията. Както казах, дори простото "пиши като се прибереш, че всичко е наред" или нещо подобно липсваше. И според мен няма значение как е минала срещата, има и други начини да покажеш, че не искаш втора ако случаят е такъв - но поне бъди човек, все пак и двамата сте си отделили някакво време и внимание. Не виждам връзката с това къде сме се запознали - дали ще е в тиндър, на бързи срещи, на някое събитие или чрез общи познати - хората са си хора, кавалерството и отношението не би трябвало да се различават, навсякъде можеш да попаднеш на всякакви образи и никой не е застрахован от нищо. Всичко опира до индивидуалната личност, възпитание и цели.

Притеснявам се накъде отиват отношенията между мъже и жени, щом изпращането вече се асоциира със сексуално намерение. Ако бях с кола и изляза с някой без (пък особено ако аз съм инициаторът) - независимо дали става дума за приятелка, приятел, среща - винаги бих предложила да го/я откарам, бих се чувствала неудобно да не го направя, пък вече всеки си знае как ще му е по-удобно. Явно хората стават все по-егоистични.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 008c270364
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   И двамата не са видяли перспектива в отношенията ви.
И най-залупените мъже са кавалери към жените, които харесват... Забрави, прости, не мисли. (за незначителни неща като това - води до разлабени нерви) :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4cc41d1776
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Притеснявам се накъде отиват отношенията между мъже и жени, щом изпращането вече се асоциира със сексуално намерение.

И по-лошо ще става, Мetoo - times up и т.н.,

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 38c4e0318f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не, не е, може да се окаже психопат, вманиачен по теб и ако знае къде живееш, работиш или учиш - много лошо. Явно не сте попадали на такива, опасни са, реално!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c755edd2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Нормално е да ти предложи да те изпрати, ако сте били на нормална среща и те харесва. В противен случай всеки си хваща пътя, защото нито има отношения, нито ще има. А ти направи цял филм за смешниците от тиндър.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 204c6614d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Авторке,
За съжаление е така. Много от хората се гледат едни-други като стока. Но все пак има и други. Важното е да търсим тези като нас. Но всъщност внимавай каква си, какво и колко го искаш и от какво и колко те е страх (си недоволна), защото от това зависи и какви мъже ще привличаш. Остави масата, концентрирай се в себе си.
Ж

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a31b3cccf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Ако тези момчета от чатовете возеха така всяко момиче, с което излизат щяха да станат таксиметрови шофьори. В днешно време профилът на тези момчета от приложенията за запознанства е - стиснати, търсещи бърз контакт, а ако видят, че ти си със сериозни намерения бягат.
Пази се, че не ги знаеш, някои може да имат болести.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 47e7274ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Момчето от първата среща се е държало напълно адекватно по каквито и да било стандарти. На въпроса му къде да те остави преспокойно можеше да отговориш: "Ами към.... (еди-кой си) квартал съм, ще те затрудни ли много да ме закараш дотам?" или нещо от сорта. Нито се натрапваш, нито нищо. Дори да приемем, че знае къде живееш - не върви да те пита директно, защото сте на практика непознати и би могло да се възприеме от твоя страна пък като натрапване ("Тоя иска да ме изпраща, ще очаква нещо явно..."). Сещаш се.
Вторият ми е трудно да го разгадая, може би наистина не е искал да инвестира повече, след като е видял, че няма да му се отвори парашута (търсел е нещо лесно и набързо май-май). Такива индивиди колкото искаш, дори се учудвам, че си изпаднала в размисъл за него.
На мен друго ми е интересно - не очакваш, не искаш и по всяка вероятност не би приела, но го поставяш като въпрос? Притесняваш се, че е масова практика ли, не разбирам? На света има милиарди хора, някак си детско ми се вижда да си вадиш заключение от две срещи на кръст.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2f0949d5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   *Към авторката - Защо направи такъв панаир по отношение на запознанствата онлайн?
Ти си очаквала да те изпратят до вас,ако не искаше нямаше да пишеш цели романи по отношение на срещите.

*Има значение къде се запознаваш,точно в тиндър търсят секс,както му е концепцията де,поне в другите страни с тиндър нямат проблеми,защото знаят че е само за секс и не очакват нищо,докато има такива жени като теб,които си мислят че може да стане сериозна връзка във всеки сайт или приложение.

*На 25 години си,защо очакваш покани и изпращания?
Никой с нищо не ти е длъжен,ако си беше плащала сметките сама при тези две срещи?! Отговорът : Щеше да напишеш в сайта,колко егоистични и стиснати са мъжете,много разочарована,за дето не са направил "жест". :)

*Голяма си на години,за да преценяш кое запознанство,кой сайт или приложение са надеждни за сериозни взаимоотношения,не после да се възмущаваш,че видиш ли всички са първични,егоистични и непукисти.











-Maryjane

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9154254c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

40.   Казвам ти го директно - ти си леко неадекватна. Човека те е питал къде да те остави - ти казваш къде, той ОБИКАЛЯ докато намери това, което искаш... а ти пак недоволна! Аз имах подобна случка, но след като спахме с едно момиче заедно (секс за 1 вечер) и на сутринта бързам за работа, викам й да те закарам до вас... не не не, ей тука ме остави, ще си хвана автобуса, аз нямам време за обяснения - ОК, оставям... после СМС - даже на ку*вте викат такси, а аз с автобуса". Няма какво да коментирам повече. Мъжете разбираме нещата БУКВАЛНО, казваш какво искаш - правим го. Особено пък ако няма химия какво искаш повече? Звезди да ти сваля ли? Втория - направо си те е отрязал! Пита те са какво ще се прибереш - да се чете - не те харесвам, не искам да те карам, защото може да ме поканиш горе и не искам да отказвам така. Освен това не е искал да му пишеш... както повече се чудиш? Търсил контакт, отрязваш го.... ние разбираме БУКВАЛНО нещата, разберете го бе жени, разбираме нещата БУКВАЛНО! НЕ за нас значи НЕ, толкоз. Не искате да ви докосваме, добре, приемаме, че не ни харесвате! Какво повече искате от тук насетне? Моля, не ставайте нахални. Научете се малко пък на човешко, а не на пуберско поведение. Хем искала да я карат, ама не искала и не казвала, хем иска да я докосне, ама не искала... искаш или не искаш - казваш! Точка

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a68040de2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Авторке,

"Почувствах нещо нередно поради липсата дори на предложение, не друго. "

"Като си тръгнахме от ресторанта, се качихме в колата му, потеглихме, и той попита къде да ме остави. "

Последно!??

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0f822855d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Авторке, не знам дали хората стават все по-егоистични, но наистина е факт, че много хора са наистина егоисти, използвачи и материалисти. Струва ми се, че неангажиращият секс и материалната изгода се издигат все повече на почит. Любовта остава някъде на заден план, пък може и изобщо да я няма. В последните години, всъщност откакто сам се убедих, че любовта за някои хора няма никакво значение, ставам свидетел на все повече връзки, изградени единствено на изгодата. Съвсем пресен пример от преди няколко седмици. Във фирмата, където работя дойде нова колежка, която сама си казвала, че оставила дългогодишният си приятел, заради това, че не е в състояние да изплаща собствено жилище и живеели под наем. После се хвалела, че с новата работа си намерила и нов приятел, в което принципно няма нищо лошо. Само след няколко месеца обаче се раздели и с този си приятел и моментално се нанесе при колега, който живее сам и жилището си е негово. Заплатата му не е особено добра, но е от заможно семейство и това не го бърка. Всичко това не е кой знае какво, но за мен е някак си странно в рамките на 3-4 месеца да се разделиш с дългогодишен партньор, да започнеш веднага връзка с друг, като се пренесеш при него и след има няма месец-два да повториш същото упражнение с трети. И това е само един пример от много подобни около мен. Разбира се, не всички хора са такива, има и доста свестни, но явно са по-малко от останалите.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: be0cdfecfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

43.   Не мога да разбера толкова ли е трудно да се следва един прост принцип, който гласи "Ако не можеш да разбереш проблема, не можеш да дадеш адекватен отговор или решение, по-добре не се изказвай изобщо". В много от коментарите хората дори не се опитват да отговорят на въпроса, а директно тръгват да нападат... Браво на вас, вместо да помогнете вие само влошавате нещата. Разбирам, че трябва да си изкарате това дето се таи вътре под някаква форма, ама не е това мястото. И много умно да цитирате неща от контекста, направо невероятен похват, не си губете времето тук, вие направо сте готови за жълтите вестници. Общо взето преди да кажете нещо се замислете с какво ще помогне това и ако не помага (както е в повечето случаи тук) не го казвайте изобщо. Един вид просто нещо е, ама трябва малко акъл за да се разбере.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a1416c665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   43, а каква е гаранцията, че ти си разбрал проблема по-добре?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a68040de2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   40, дано най-после вдене нашата авторка, като й го напише мъж!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: be0cdfecfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

46.   44 - Никаква и именно за това не тръгвам да нападам момичето без да знам ;) Не е това целта, проявете разбиране и дайте адекватен съвет, ако не можете - не обвинявайте.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a1416c665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   46, ами то ние няма как да знаем какво точно се е въртяло в главата на момчето. Това не е обвинение, а просто идеята е всеки да си каже мнението така, както го разбира. А вече нека авторката си прецени за себе си. Аз също съм на мнение, че човека си е питал, но авторката държи той да настоява или просто не е разбрала той какво всъщност я е питал. Само че той може би си е помислил, че настояването ще се изтълкува като покана за секс, който или той не желае, или авторката с поведението си е показала, че не желае.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4c8ab72704
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

48.   Не съм се включвала досега, но тази тема вече стана преливане от пусто в празно... Сякаш спорят тийнейджъри. На 25 години бях бременна с второто си дете - авторката се определя като момиче... Какво да се дискутира повече - към 30, евентуално, ще е решила кой да я придружи до дома ѝ, към 35, ще се реши на връзка, на 40 ще се замисли за дете, и от разсъждения, ама защо, ама как, кога, хайде - животът минал.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 43ccaee935
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   48
Защо смятате, че едно момиче може да се определя като жена от това на колко е и дали има деца? Характерна черта на народа е да приема като нещо, което се случва изключително рядко, създаването на деца и да смята, че подобна промяна води до съзряване на личността. Темата се обсъжда, защото преди във времето е било характерно друго поведение за мъжа. Чисто и просто се коментира липсата вече на ценности, морал, възпитание, както искате го приемайте вие.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c1febc2218
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Четейки коментарите чувствам някакъв абсурд и искрено възмущение от елементарното или повърхностно мислене на повечето хора.

Първо, някак си, не може ли да се отговаря на въпрос, без да се правят личностни нападки (особено непознавайки човека, когото обвиняваме или съдим, в случая авторката попадна под мълниеностната язвителност незнайно защо на много хора, които изглежда може би изживяват някакви стаени афекти от преди и са открили своя повод да го излеят тук по грозен начин квалифисирайки и нападайки по недостоен начин).

Второ, хора (обръшам се към някои от коментиращите), запазете цинизма, арогантността и злъчта за себе си. Прави ми ужасно впечатление, че хора, "МЪЖЕ", защитават тезата си по брутално отвартителен начин, приваждайки всичко на абсолютно първично и животинско ниво (тип "ако да... , то полуачавам", "ако я закарам, то тя трябва еди какво си").

Казусът тук е социален/ човешки, не сексуален, не полов или друг, а СОЦИАЛЕН, как двама човека би следвало да реагират в дадена ситуация. Абстрахорайте се от обстоятелствата, които биха могли да бъдат всякакви други (т. е. дали са мъж и жена, дали са на първа, втора среща или са дългогодишни приятели). Разбира се, че е нормално човек да попита другия (щом е с кола) дали да не го закара до вкъщи щом е късно вечерта. Вежливо и джентълменско е, особено когато е с жена в този час. Прагматичната част с това, кой с кого дали щял да се вижда пак и колко харесал и какви намерения щял да има, нямат място тук, защото най-малкото говори за някакво смотано сметкаджийство. Поканил си, не се е получило, хубаво. Това не означава да не се държиш човешки до край.

И отново към мъжете, които си правят някакви схеми и сметки и т. н. (и в крайна сметка ги е страх да не са използвани (или да не са вложили излишен ресърс някъде, където няма да получат изгода). Бъдете убедени, че повечето жени изобщо нямат нужда и не желаят да ги возите до вкъщи. Малко са тези, които излизат късно и не са предвидили прибирането си вкъщи (било то с такси или с времето на градски транспорт). Така, че отново, да, редно е мъжът да предложи да закара жената до вкъщи, ако тя каже че ще се прибере по друг начин, най-малкото да прояви внимание и да е сигурен дали наистина има начин и дали се е прибрала, например. Защото така е ЧОВЕЧНО! И защото хората не сме стока или предмети, да се срещаме и захвърляме и да живеем като животни без да мислим поне малко за другия.

Жена - 24

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 81fd30f365
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   Попитал те е, къде искаш да бъдеш закарана.
Помолила си го, да те остави на спирката.

После се чудиш, редно ли било, да те изпрати?

Ами кажи му, че искаш да те закара до вас, следващия път. Тогава, може би ще питаш, дали е трябвало, да излезе от колата и да ти отвори вратата...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9b75bba575
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Авторката: Номер 18 и номер 50 най-добре са разбрали за какво става дума в темата.
Повечето много са се фокусирали върху първия случай, който и аз не съм обяснила безкрайно добре, тъй като е по-маловажен … от някаква нищожна извадка от разговора явно ситуацията остава криворазбрана. Накратко: беше повече от ясно, че няма никакво намерение да ме закара до нас. Не ми се навлиза в допълнителни детайли, не си струва. В момента, в който се прибрах, оставих това зад гърба си. Беше ми все тая, беше ми ясно и, че не искам да го виждам никога повече.
Реално се афектирах и шокирах от втория случай, затова и пуснах темата веднага след като това стана. Първия го дадох като само още един пример, който го предхожда единствено хронологично. Но до коментарите относно втория, които са от типа на „искал е да те разкара и затова не е предложил”, или „това е тиндър, нормално е, хваща си пътя ако няма бърз контакт”, и подобни в този дух … е добре де, този човек иска да излизаме пак. Значи другаде е проблемът. Т. е. всичко се свежда до моралния въпрос с изпращането и фактора възпитание.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker