Женското (не)умение да преценяват мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84210)
 Избор на редактора (161)
 Любов и изневяра (19155)
 Секс и интимност (9978)
 Тинейджърски (18816)
 Семейство (4057)
 Здраве (6914)
 Спорт и красота (3624)
 На работното място (1627)
 Образование (4765)
 В чужбина (1066)
 Наркотици и алкохол (836)
 Измислени истории (702)
 Проза, литература (1338)
 Други (11164)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Женското (не)умение да преценяват мъжете
преди: 9 месеца, 27 дни, прочетена 5331 пъти
Четейки историите в този сайт, все повече се чудя, проницателни ли са наистина са жените при избора на мъже? Интересно ми е от чисто любознателна гледна точка, така да се каже. От една страна, жените умеят да надушват за части от секундата кой е мухльо, кой е слаб, кой е прошляк, подлагат мъжете на какви ли не набори от тестове, които са им вродени, развиват се по-рано от мъжете и като цяло добиват в пъти повече практически опит в комуникация с другия пол, а от друга страна, толкова истории за абсурдно катастрофални връзки... Какво е обяснението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 103

преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 442befecdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Обикновено жените са пресметливи и преценяват кой става за съпруг и баща. И това е по-скоро правилно и разумно, и е по-вероятно възпитание, така или иначе логиката трудно вирее в женската глава. Това в никой случай не е меркантилност, а точно обратното може да се обясни с модел на поведение. Тоест по някаква причина (най-често от детството), смята че някой мъж е прекрасен, а за околните е просто боклук. При голяма част от жените много "вървят": алкохолици, престъпници, комарджии, насилници и въобще всякакви подобни отрепки. Които разбира се с удоволствие издържат. Вероятно сте чували или чели подобни изрази: "Той ме кара да правя секс с приятелите му, за дрога, ... Но знам, че той ме обича и ще се промени. "
Точно имаше една книга в която се казваше: "Влюбени сте в потенциалните качества на партньора! " Всъщност потенциал, означава скрит и не е българска дума. И с идеята, че всъщност той има прекрасни качества когато не е пиян (а това е постоянно) и вярата, че ще се промени и така минават няколко десетки години надежди.

Когато жената е влюбена в свестен мъж - всеки казва - колко разумен избор. Когато е влюбен в някаква от изброените отрепки - си казваме - ето модел. А когато една жена има свестен мъж, деца и реши да се влюби в отрепка. Да се влюби не е още огромно прегрешение, понякога просто се случва. Да, ама като е влюбена жената се отдава на изневяра без секс, а вече сексът не е бариера да се дава на заслужели. Тогава започва и изневярата със секс и вече жената е готова с лекота да изостави децата си (а вече действията не могат "просто да случат" - каквито са честите оправдания). И тук се питам: кой е този инстинкт, по какъв начин това ще помогне на човечеството да оцелее, да еволюира? И отговорът ми е, че някои имат изгода да се разбиват семействата. И промиват мозъците и съзнанието и е видно, че това безотговорно поведение среща все повече одобрение, не само тук, но и в обществото!

Жените много държат на външния си вид и как са облечени. А на практика мъжете не отдават значение как е облечена жената. Просто, ако имат желание към нея буквално я събличат с поглед и не е важно с какво е била. Докато един мъж (или поне привидно такъв), ако знае как да се облече. Да вметна един цитат: "Ако един мъж знае как да се облече, той е гей или го облича жена. " Както и да е, въпросният добре облечен, минава за голям СЛАДУР. В случай че върви елементарна мисъл, ще се сетите, че отнема време и средства, за този стремеж да изглежда добре и в бъдеще ще бъдат приоритетни пред съпругата и децата. И ако останат пари и време за останалите от семейството, добре, ама в другия случай - все пак най-важното е да изглежда добре. А дали са платени сметките, децата нахранени и облечени, това не е важно. В случая когато жената е бременна или е с пеленаче, тогава мъжът е длъжен (в другото време - по избор) да поеме изцяло финансови приходи.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: a7e76839c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Обяснението е, че вярваме в това, в което ни се иска да вярваме и понякога игнорираме уловените сигнали, защото сме по-емоционални и сме си решили, че искаме нещата да са такива, каквито ни ги представят. Или иначе казано - заравяме главите си в пясъка. Сами!
Но това да вярваме, в каквото искаме, се отнася за хората изобщо - и за жените, и за мъжете. Само че е различно застъпено при всеки взависимост от редица фактори.
Все пак "Сподели" не бива да служи за статистика. Няма да е достоверно. Освен това обикновено споделят хората с болка. Щастливите си гледат щастието и просто не пишат масово историите си тук. Друго - голяма част от историите са измислени.
И те така! :)

Ж 30

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 6ac6456cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Хората и от двата пола се развиват с еднаква скорост, ако се отглеждат от нормални родители.
Не е вярно, че жените се развиват по - рано от мъжете.

Тази констатация е втълпена на маса хора от разни майки на момчета, които са обсебени от майчинството си и обикновено не са имали друга цел в живота, а в същото време бързо са спрели да се чувстват удовлетворение от компанията на съпрузите си и компенсират чрез обсебване на детето си от противоположния пол. Такива жени имат интерес детето им момче да се развие възможно по - бавно. И несъзнателно, а понякога дори и съзнателно, правят всичко възможно да се развива бавно, даже никак, и да си стои до полата на мама.

Всеки човек дълбоко в себе си има нужда да получава одобрение за това какъв е, как си живее живота, за изборите си и.т.н. Затова и тези жени (при това доста успешно) са убедили социума, че момчета се развиват по - бавно от момичетата.

'толкова истории за абсурдно катастрофални връзки' - много хора, и жени, и мъже се обвързват главно от чист страх да не бъдат сами, а в същото време не се кефят чак толкова на човека, с който са се вкарали във връзка, но потискат този факт в подсъзнанието си - защитна реакция, която е нужна, за да се осъществи връзката въпреки истината... Но в един момент, рано или късно, тази истина си пробива изход ,излиза... и лъсва!

ж30

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 871dc56c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е до преценка. Според моя опит, хората се променят и то доста. Много мои приятели и познати в период от 15-20 години се промениха изключително много. Някои решиха че са много важни, други че след 10-15 години брак не са се наживяли и т. н - случай всякакви.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: dbd4560cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Няма обяснение, понеже нещата не опират до мъж или жена, а до конкретен човек. Свестните хора са си свестните и на 15, независимо дали са мъже или жени, както и обратното. Жените съзряват по-бързо в чисто физически аспект, останалото както казах опира до човека. Специално тези, пък които уж все много преценяват, накрая остават излъгани. Като цяло хитрите жени търсят точно по-скромни и тихи мъже, но с пари, за да могат да ги въртят, както си искат. Такива обаче, не са много и обикновено накрая хитрушите се задоволяват с каквото дойде. Личното ми мнение е, че човек няма смисъл да се занимава с такива, както и да поддържа каквито и да било отношения.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 4e9c6d151f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Според мен, обяснението е, наранената психика, на много жени. Тези, които не уважават себе си, по различни причини (възпитание, травми в миналото, разочарования от предишни връзки и др). Такива, накрая търсят някой, който и да е, само за да не се чувстват сами и разчитат на чудо, че този път ще имат късмет и ще е различно.

Ако връзката потръгне зле, се надяват той да се промени. Или мислят, че си заслужават лошото отношение, заради липсата на самочувствие и несигурност в себе си. Също и не смеят, да прекратят такава връзка, в много случаи. И се получава порочен кръг.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: cf3ece96f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Обяснението е много елементарно - отсяват мухльовците и слабите и избират някой качествен и силен, който... не иска да се обвързва и има много опции (избран е от много други жени).
И после се опитват да имат връзка с него.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 8572b037ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Най-вероятно просто мъжете по-рядко търсят съвети, а оттам и по-рядко пишат в такива сайтове, затова и повечето истории са от жени. Надали има общо кой кого разбира :Д

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 782f54c40e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Ведага ще ти обясня! Нямаш никакви грижи.
Повечето жени имаме уникален нюх, мъжете сте доста по-логични и праволиейни, вие следвате простите факти и търсите смислените обяснения, докато ние сме склонни да се водим от интуиция и чувства. Вярваш или не, аз съм далеч от мисълта, че има жена, която да не може да разпозае мъж тип играч. Тя трябва да е сляпа, глупава и съвсем наивна. Знаеш, кофти хората сякаш носят неонов надпис, лошият, агресиве мъж се познава по-лесно и от лека жена, а леките жени не са труди за разпозаване. Да, но трябва да вкараш малко логика и да се абстрахираш от началното привличане. Е... приемаме, че жената се чувства много привлечена от лошите мъже, защото те наистина знаят как да говорят, тя е склонна да повярва, не защото е глупава и не вижда за какво иде реч, а защото е склонна да загърби всякаква логична мисъл и да се впусне след сърцето си. Започва да влага чувства, време, старание и се привързва, това расте в любов, оттам тя спира да желае нещо друго освен този един лош мъж. Жените сме трудни същества. Искаме някой добър мъж, който все пак да може да омайва, да е интересен и да ни привлича повече от магнит. Да, до тук добре, само че свестните мъже са възпитани в уважение към жената, те задават въпроси, грижат се и не притискат. Логично и правилно, но не винаги привличащо. Жената обича да получава внимание, нали уж сме нежни цветя и искаме да знаем, че сме такива, но не и някой да се държи с нас сякаш сме от стъкло и ще се счупим, защото не сме много праволинейни, търсим невъзможното в някаква измислена, разхвърлена и необяснима схема. Един вид жената иска хем да е обгрижвана, хем да се чувства самостоятела и силна, но почти никоя жена не се справя и с двете описания едновременно. И имаме нужда от притискане, но с определен натиск и не повече или по-малко от това. Аз, например, виждам, че ми харесва когато не мога да взема решение и се вайкам, да има някой силен характер до мен, който да тропне по масата и да ми каже "Действай, вече! ", но толкова. И представи си, мъжете също се влюбвате и няма да ти е трудно, жената е влюбена в лош типаж, който я унижава, но пък я държи за себе си. Садо-мазо, 50-нюаса сиво в емоционален вариант тип "Ти ще правиш и ще бъдеш каквото аз пожелая, а аз ще ти помогна да се чувстваш значима, силна и ще ти плащам вечерята, ще ти говоря небивалици, ще ти отварям вратите и ще се хвалиш с букет от рози по празниците". Да, логиката бяга, аз я разбирам, защото съм жена и мога да се поставя на мястото на друга жена, но не съм и такъв тип, аз съм непукист в главата, ако не ми е добре го казвам, ако не ме чуят си стягам багажа, защото съм живяла зле и нямам намерение да чакам дъжд в пустиня, който ще е единичен и няма да направи голям оазис за любовта ми. Това е едно просто обяснение, не съвсем ясно, но никой не ви е обещал здрава и неразрушима логика, а само обяснение. Не ви завиждам. Жената трябва да е много неща и не е лесно, но мъжете си заслужавате едно голямо евала. Проблемът не е в това, че мъжете са лоши, а жените не знаят какво искат. Проблемът е, че двата пола не се уважават взаимно, без да искат промени.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 635eb497e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Това е определено интересен въпрос. Моят отговор е, че това са просто природните закони - животът съществува, за да се учим от грешките си - ако няма грешки той няма смисъл. Въпросът не е какви абсурдни неща са се случили, а какви изводи си правим. Аз например бях изненадан от това което наричат 'любов' на късна възраст около 40 при това към жена, която беше в пъти по-грозна и болнава от съпругата ми по онова време. Тъй като любовта е сляпа бях готов да загърбя всичко, ако тази 'изгора' пожелае. Но тя не пожела, тъй като самата е омъжена. Сега добре ли беше това и всеки научи ли урока си? В началото си мислех, че е грешка такава 'връзка' да не се състои, но в последно време мисля, че точно това е правилното за природата решение - значи пак жената излезе по-проницателна и предвидлива. Така че в крайна сметка наистина е така. А че имало безумни връзки и несполучливи избори - то на жените точно пък тази 'проницателност' им пречи да видят мъжа с истински потенциал зад фасадата на поредния 'мухльо'. Пречи им и страхът. Както беше написано някъде - страхът е враг Божи и приятел на другия. Страхът и благородството са взаимноизключващи се, не може да се очаква една връзка в която има някакъв, независимо какъв страх да свърши добре.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: b9ef5259e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

12.   И на мен определено ми е правило впечатление, че жените са изключително добри в надушването на мухльовци и тяхното игнориране, но изключтелно слаби в това да надушват кои немухльовци стават за свестен партньор.

Защото един мъж да не е мухльо съвсем не е достатъчно да е добър партньор, понеже много често немухльовците изневеряват, бият, агресивни са, държат се арогантно и др. Т.е. не са мухльовци, но са отрепки, което едва ли е много по-добре от мухльо.

А може би подсъзнателно нарочно си избират такива, понеже се вживяват в ролята на майки и в това да превъзпитават. За тях това да успеят да променят мъж е някаква заветна цел, която символизира някакво върховно постижение и идеята за евентуален грандиозен успех ги блазни. Защото то на свестния мъж какво да му възпитаваш променяш. Разбира се, в 99% от случаите не могат да променят отрепката и после се почват драмите.

Има и друг момент, че подсъзнателно жените избират нещо познато от детството, дори и да е лошо. А кой е най-познатия мъж от детството - бащата. И ако бащата е примерно алкохолик, вероятността да избере алкохолик за мъж е много голяма, макар че ако я питаш, ще каже, че мрази алкохолиците заради драмите с баща и. Разбира се, има и изключения, не искам да обобщавам.

 
  ...
преди: 9 месеца, 27 дни
hash: 43589a72c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ще ти го кажа простичко от личен опит. Често се заблуждават по външен вид. Само да видят някой хубавец с приятно излъчване, говор, маниери и хич не мислят какво и какъв си. Знаеш ли , заблужавали са се много по мен, а пък аз дори не си поставям цел да ги свалям. Чисто инстинктивно стават нещата.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 6f0adad319
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ако обобщя казаното в първите два публикувани коментара (виждам още 10, които чакат реда си) явно обяснението е доброволно заравяне на главата в пясъка в комбинация с недостатъчно филтри, които да ги спасят от лош избор.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 46c22c17e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Автора, засегнал си две напълно различни теми, които нямат нищо общо една с друга.
Ако искаш обяснение защо има катастрофални връзки, ще ти го дам.
Всъщност е много просто и то касае ЛЮБОВТА, между двама души, а не ЛИЧНОСТТА, принципите и морала на съответния човек.
Една връзка се превръща в пълен ад тогава, когато любовта е НЕСПОДЕЛЕНА.
Всъщност, всяко едно нещо, което е свързано с наличието на друг човек, ако не е споделено, то е обречено на пълен провал.
Така че, за провалената любовна връзка не е от значение каква психика имаш, какъв си като човек, а какво даваш и влагаш за тази връзка/ за съответния човек. Защото ти може да си най-големия боклук на тази Земя, но да даваш ВСИЧКО за съответния човек. Тоест, с две думи - ВЗАИМНАТА ЛЮБОВ е водещото нещо и това което ще накара да процъфти връзката ти, така както взаимното приятелство - ще ти покаже, че имаш истински приятели, и взаимната колегиалност ще ти покаже, че имаш надеждни колеги, на които да разчиташ и прочее...
Всичко, което се създава от ДВАМА ДУШИ трябва да бъде ВЗАИМНО, иначе е обречено на провал.
Относно епитетите - това са първите впечатления, които човек ни е направил. Епитети използвате и вие мъжете и то смея да кажа, много по-грозни от нашите.
Когато човек не те е харесал, просто не е за теб и няма мисъл да се пробваш да му се харесаш. И отгоре ти го написах, че всичко трябва да бъде взаимно. Моят съвет е да си търсиш момичета от твоята категория или дори на по-долно стъпало от теб. Приеми реалността.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: a7e76839c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Номер 4,

Моля те да не говориш глупости. Как да не е вярно, че жените се развиват по-бързо от мъжете? Очевидно е, че не си специалист, но поне в училище не си ли учила биология? Нямаш ли и контакт с деца и с хора с деца? Още около годинката разлика в развитието при момичетата и момчетата е толкова очебийна, че няма накъде. За хормони и пубертет, както и за пазенето на тялото съвсем пък да не говорим. А и за психология.

Номер 3 - Ж 30

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: a7e76839c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   И Номер 4,

Тук изобщо не говорим за дискриминация и различно гледане на момичетата и момчетата. При животните включително е така. Обикновено. А и мъжкият плод също така обикновено и чисто статистически (изключения винаги има) се носи с по-дълга бременност. Така е и при говедата, така е и при хората. Също като физическата сила - различни сме.
Помисли за най-прости примери като кога идва цикълът на момичетата (а днес е дори по-рано отколкото преди 30-40 години), кога започват да им растат гърдите и кога се променя гласа при момчетата, което е чисто хормонално предопределено. Погледни 18-годишна девойка и 18-годишен младеж. После ги погледни същите на 25 години и ще видиш разликата в развитието на телата за този период. А хормоните влияят не само на физическото, но и на развитието като цяло. Пак казвам - изключения има, но заради това е статистиката. И да - ако децата се гледат добре и при добри заложби, няма да видиш разликата в учението например, но разлики между двата пола има. Иначе нямаше да има 2 пола изобщо! :)
Вярно, че искаме да сме равнопоставени в обществото, но тук изобщо не говорим за това, а в някои отношения разлики има и винаги ще има! И това си е чиста физиология, не нещо друго.

Номер 3 - Ж 30

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 9943590dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   1, виждам, че много си размишлявал по въпроса за жените, особено за изневеряващите.
А какво би ни казал за изневеряващите мъже? А за тези от тях, които изоставят децата си? Това също ли ще е свързано с някаква мега конспирация, че някой(? ) има изгода да се разбиват семейства?

Също как успя да направиш извод, че добре облечените и поддържани мъже не биха се грижили добре за децата и жена си?
А какво мислиш за добре облечените и поддържани жени?

Да не излезе накрая, че лошо облечените и неподдържани хора гледат децата си по - добре....? ;-)

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: ffacb5211a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

19.   "умеят да надушват за части от секундата кой е мухльо"

Не, това което умеят е да надушват кой се чувства като мухльо в тяхно присъствие. Има разлика... Т. е. техният "детектор" е самочувствието, самоуважението на човека, защото самите те не са личности които сами могат да изградят мнение и уважение към някой друг като личност. Както всеки с две мозъчни клетки може да се сети, човек е комплексно, многостранно същество, и реална оценка за друго човешко същество не може и не трябва да става за "части от секундата"...

Логически, те могат да констатират очевидна простотия, симулация (защото естествено всеки има и някакъв филтър да не си губи времето), но често го пренебрегват, просто защото биологично/еволюционно са програмирани да функционират по определен начин. Този начин им предлага усещане за комфорт, което в последствие просто си плащат... В обществото цари някакво заблуждение, че мъжете и жените "си пасват", "са естествени партньори", и че има такова нещо като естествена положителна интеракция между тях. Това реално не е така. Единият пол всъщност се наглася, за да удовлетвори нарцистичните нужди на другия. Затова примерно жените отделят толкова време на външният си вид, играят на слаби, на жертви, на какви ли не в стремежа си да привлекат по-висок ранг мъж. Мъжете пък демонстрират сила, самочувствие, увереност, социален статус и т. н. за да изглеждат този по-висок "ранг". Това са характеристики, с които половете са свикнали да се идентифицират, не толкова защото са "естествени" за пола им, а защото привличат другият пол.

Какво става ако един мъж реши да е примерно... учител - нисък социален статус, липса на физическа сила, от там самочувствие в компания на други мъже и от там жени, прекалена самоинтелектуализиране и интелектуализиране на жената. Е, по всички поне женски "показатели", това е "мухльо", това дори не е "мъж". Грешката която той е направил е, че се е отдалечил прекалено много от биологичната роля на мъжа изграден като огледален образ на този на жената, в процеса на еволюционно оцеляване и полова диверсификация. Секса, от там и женската сексуалност е продукт на това еволюционно оцеляване обаче, така че жените умеят да преценяват правилно мъжете от тази гледна точка. Т. е. на това как видът ни се е развивал милиони години и кои мъжки качества са се оказали положителни за оцеляване. Жените обаче не могат да направят правилен избор спрямо социалното същество човек, което съществува само в последните няколко хиляди години. Това същество е възникнало до голяма степен "изкуствено", чрез налагане на социални норми. Затова и на жените и на мъжете, хиляди години не им е даван изобщо свободен избор на сексуалност. Това е бил основен начин да се запази социалното общество изградено върху социални, не биологични закони. В последните години хората всъщност бяха "пуснати" на свобода. Каква беше целта и какви ще са последствията е друг въпрос...

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 9943590dae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   За биологията е така, но за психологията не съм съгласна.

н4

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 05e425db30
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Някоя може ли да даде адекватен отговор на въпроса - защо жените се бият в гърдите, че искат високи, интелигентни, атлетични, забавни, романтични мъже, а раждат деца на ниски, дебели простаци с манталитет на крайни защитници??

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: 79f183d957
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   По резултатите ще ги познаете. Погледнете колко жени сами си гледат децата и ще разберете до каква степен работи "изключителният" им нюх.
На тото да бяха играли сигурно щеше да има по-малко самотни майки.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: d2628f980a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   И аз съм се питал същото нещо за жените, наблюдавайки разни двойки. Как е възможно жените да имат толкова лоша преценка по отношение на мъжете или по-скоро как е възможно да не прозрат докъде ще ги доведе дадена връзка, докато не попаднах на една статия по психология, която третираше точно този въпрос. Явно има доста хора, забелязали този женски "парадокс". Горе-долу се говореше за следното. Жените са пасивни в избора си и чакат мъжете да предпиемат първата крачка. Това пък значи, че жените избират най-добрия или горе-долу един от най-добрите, които са ги е "заговорили", но това не е най-добрия в общия смисъл от всички възможни. Мъжете обратно пък, се задяват с тази, която им харесва най-много или поне втората от най-добрия им собствен избор от всички възможни в дадена ситуация. И така, ако разбирате накъде бият нещата, то е, че хубавите ябълки прасетата ги ядат. Та тази поговорка си имала и обяснение. Има и друго, жените избират според преценката на други жени, т. е. ако мъж се котира добре спрямо други жени, то и тя му се натиска, докато мъжете избират по-скоро според собствен вкус, т. е. избират тази която що-годе им пасва, докато жените избират този, когото си мислят, че е поначало "пасващ". Има и още, мъжете поради активна стратегия, отрано така да се каже са тренирани да отбират. След много къде болезнени, къде не, отхвърляния от жени добиват доста добра преценка какво да очакват от една жена. Уж жените имат интуиция кои са мухльовци и кои не, се оказва, че по-добра преценка за другия пол, базирана на опит, грешка, отхвърляне, се придибива от мъжете. Мъжете се дестабилизират в много по-малка степен от отвърляне от жените - пази боже от отхвърлена жена. Някои жени никога не се научават да преценяват, защото са избирани от мъжете примерно заради външност основно, а не заради това, което им се налага да вършат. На една жена да бъде избрана не ѝ коства кой знае колко, докато на един мъж му коства много усилие, че даже и финансово. За мъжете е трудно да се харесат на жена, за жените е трудно за задържат мъж. Един мъж се опитва да минимизира болката от отхвърлянето и положеното усилие да бъде избран, или с две думи ще не ще, се научава на правилна преценка на жената насреща преди да се е впуснал. Някои мъже правят безумни усилия с някоя жена или в началото, но им минава като се опарят. Други пък така са се опарили, че ги е страх да започнат. Това са двете крайности на преценка, но общо взето мъжете придобиват оптимална преценка, до която достигат от опит. Жените, или по-атрактивни такива, понякога никога не се научават да преценяват, защото не са били активна страна и им е било твърде лесно да намерят или сдобият с мъже. Обинковено такива жени като остареят имат троен проблем, едно че вече не привличат мъжете, второ нямат придобита преценка за свестни такива и трето мъжете са рядкост поради естествено оредяване - с възрастта, съотношението мъже/жени намалява. Мъжете, обратно, с възрастта са значително улеснени по отношение на правилния избор на жена.

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 47c16923e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Ще ти го кажа много просто, приятелю. Ти не се ли кефиш на тъпите кифли, на токчета с късите поли? Ако някоя от тях "ти падне" и имаш възможност да си я вкараш в леглото, ще се поколебаеш ли за миг?Ако се задържите за седмица, много добре ще знаеш, че с нея нямаш никакво бъдеще, но все наивно ще се самозалъгваш, че може и да се "превъзпита" и да я научиш на нормално поведение, че може би и да и вкараш малко разум в главата.
Ами не. Няма да стане щото той коня отишъл у ряката, още през първите 7.
Същото е и при жените. Просто агресивните мухльовци миришат на тостестерон, както и наточените каки на естроген. Хем не ти се иска да занимаваш с тях, хем ти става.
Това тук няма нищо общо с разпознаването на хората. На мъжки език казано-ние мислим с долната глава първо и после включваме горната. Това второто не бива да се случва, наивно е. А първото е примитивно.
Се ла ви.

Накратко. Щом задаваш въпрос - защо жените са с мухльовци, значи никога не си бил с мухла

 
  ...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: f79ce02002
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   23, би ли споделил линк към статията. Разбрах каква е идеята, но искам да я пратя на някои хора.. Благодаря ти. Този текст ми отвори допълнително очите.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 0d3c961ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   24, много добре го обясни. И аз уж съм по-зрял, но понякога и мен кифлите ме кефят чисто физически. Не говоря за онези кифли тип "патешки джуки" или с ботокс в устните, ами все пак малко по-премерени кифли, но все пак кифли.

Само че за разлика от повечето жени аз никога няма да тръгна с идеята да превъзпитавам подобно нещо, защото знам, че е невъзможно, нито пък ще си правя илюзията, че може да излезе нещо дългосрочно. Да, мога да правя секс с нея няколко пъти, но до там.

Със сигурност има и много мъже, които са малко по-неосъзнати и биха се поддали на илюзията за превъзпитаване.

Горе-долу същото е с жените. Има такива, които не биха си правили илюзията за дългосрочна връзка с мачо, има и такива, които биха се поддали на по-първичното. Въпрос на осъзнатост и владеене на инстиктите.

Но при жените има един много голям проблем, който страшно много им пречи. А именно, че ние мъжете за разлика от жените в повечето случаи можем да различим и разграничим чистия секс от романтичната любов. Т.е. ние можем и да си правим и секс и да се чувстваме привлчени чисто физически, без това да ни коства някакви по-сериозни любовни чувства. Поне в повечето случаи.

Докато за жените това е много по-трудна задача. При повече от тях физическо и емоционалното са неразделни. Ако изпитват физическо привличане, много скоро то прераства и в емоционално и тогава почват проблемите. Започват се едни любови, едни обсебености, едни опити за дълготрайни отношения, които от самото начало за обречени на провал и става мазало. Резултата е много болка, разочарования, самотни майки, изневери, насилие дори.

Докато за мъжа по не е проблем да си ебе и в момента, в който стане напечено да си избяга по живо, по здраво без особени драми. Просто защото не е толкова емоционално обременен.

Иначе има и друг проблем. Свестните партньори са скучни. Да речем имаш супер прекрасна жена - не изневерява, не прави скандали, работи си, гледа децата, дома, умна, красива, всичко. Първите няколко години добре, викаш си "супер, попаднах на жена", обаче след време започва да става рутинно. Няма с какво да те изненада, няма драма, няма емоция. Като няма и грам съпротивление, вече в един момент се чудиш има ли я въобща тази жена. Няма никакъв стимул за емоции, направо закърняваш емоционално. Чак на моменти си викаш "ей, де да беше малко опърничава на моменти, ей веднъж да изрази мнение, без само да се съгласява". Нямаш никаква мотивация да се бориш за нея, просто няма нужда да го правиш. Викаш "ей, веднъж да се натока като някаква кифла и да излезе от ролята на вечно примерна". Всякакви такива. Просто и хубавото омръзва. Трябва разнообразие, изненади, различни емоции, дори и леко негативни ако трябва на моменти.

Същото е и с жените, никой не иска да се отегчава. Колкото и да сме осъзнати, еволюирали, разумни и не знам си какви, пак до голяма степен инстинктите си ни владеят. Въпроса е да се опитаме поне да отидем в крайност. Поне това.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 25 дни
hash: 7e01a2eed8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   До 21, защото мечтите са едно, а реалността е друго. Някои жени просто взимат, което тях ги харесва и което е на пазара, да не са сами. Просто е. Високите, интелигентните, забавни, романтични...дали изобщо съществуват?! Пък и тези качества не са основа за семейство. След несполучлив опит с красив, умен и забавен, който се оказа несериозен и неверен, сега бих предпочела някой стабилен, добър и предвидим, па макар и некрасив.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 646a179d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

28.   24 - загрявам какво искаш да кажеш, ама мъжете схващаме че сме се хванали с кифла за превъзпитаване. И може и да мислиме с долната глава, но поне мислим с някаква глава. А жените се хващат за някой и изобщо не осъзнават с какво са хванали. После им идва все едно гръм от ясно небе и оревават квартала. Ей това му е странното на някои от женския пол. Не мога и аз да го рабера. Абе странни същества са това жените. И те не се разбират.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: 0d3c961ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   28, супер го каза. Ние може да мислим с долната глава, ама поне мислим с някаква, а жените като нямат долна глава, въобще не мислят. Хахаха

Един колега беше казал на времето по повод на една напечена ситуация на работа - ние поне имаме какво да местим в другия крачол, ама жените дори нямат какво да местят. И с мисленето с долната глава е същото - ние мислим с нея, ама жените и с нея дори не мислят.

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: fbcff8d4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

30.   Като чуя, че мъжете не отдавали значение на облеклото на жената и ми напушва смях. :D Точно това ги интересува най- много, колкото и да лицемерничат, че не е така.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 месеца, 24 дни
hash: a7e76839c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Нещата са по-дълбоки, отколкото са на пръв поглед. Тук изобщо никой не спомена нищо за средата, в която е расло детето във възрастния човек.
Номер 3 - ж

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: c5d7772494
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Хайде да се спрете с "жените това, мъжете онова"! Хората са индивидуални личности с различни характери и чувства! Не се причислявам към другите жени само заради половия ми орган. Аз съм си отделен човек. И ще ти кажа СОБСТВЕНОТО си мнение. Като бях в гимназията и бях задръстенячката, тогава си харесвах абсолютно всяко момче, което е мило с мен. Бях влюбена точно в по-голям зубър и от мен, но той, разбира се, обръщаше внимание на нахаканите кифли, а мен ме запрати в приятелската зона. Така че, вие мъже, защо не обърнете внимание на мухлите също? После се чудите как жените ви са меркантилни и с леко поведение. Ами като гледате само външния вид! Аз поне не съдя по външен вид, а по отношение и мога да се похваля с това. Сега обаче съм се усъвършенствала и мога да си позволя и двете. Уважавам хората, които НЕ са повърхностни - било то мъже или жени. Другите - далеч от мен. И никого не се опитвам да променям, особено себе си заради някой идиот.

ЕДНА ЖЕНА

 
  ...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 3b05a3f6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   "30. Като чуя, че мъжете не отдавали значение на облеклото на жената и ми напушва смях. :D Точно това ги интересува най- много, колкото и да лицемерничат, че не е така."

Чудя се знаеш ли значение на думата "лицемери"?
Лицемерно би било да се каже, че мъжете ги интересуват дрехите на жените, а не какво има под тях - цици, дупе...
Дали, ако зяпам девойка, чак почти са ми потекли лигите. И на жена ми и стана неприятно, тогава да кажа: Гледам каква дантела има на деколтето как добре се съчетава с блузата. И отзад на задника каква кройка. Ако често чувате подобни разговори между мъже, може да бъркам. Но дотогава ще ме "напушва" смях, като кажат за някой мъж, че добре подбира дрехите. И ако гледа дрехите на жената, а не другото. Да! Той направо е истински (кавички) МЪЖ (кавички)!!!


Black Sabbath, една двойка мъж и жена, среща друга. Мъжът гледа жена (какво има под дрехите) и жената гледа жената, как е облечена.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: b784bb184e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   26, не съм съгласен, че свестните партньори ( в моя случая - жените ) са скучни. Може би, защото до момента все съм попадал на противоположният тип. Лично аз, винаги съм искал точно такава жена - мила, добродушна и скромна. Никога не съм се стремял към секс за една вечер или връзка просто ей така, за между другото. Имал съм доста възможности за подобни връзки, но дори не съм си и помислял да направя какъвто и да било опит. Даже в момента имам колежка, която много ме харесва. И двамата сме свободни, и ако реша спокойно мога да я имам, без да правя никакви усилия. Както казах обаче, просто не искам. Честно казано, не знам защо у нас битува мнението, че ако някой не пие, не пуши и не виси през ден по заведения, значи е задръстеняк, зубър и куп още подобни глупости. Преди време и аз под влияние на средата и филмите, се бях хлъзнал в тази посока. Бях започнал да пуша цигари, да пия, просто, за да се напия и т. н. Не съм изпадал в някакви крайности, но все пак го правех, мислейки си, че така съм "много вървежен". Добре, че Господ се смили над мен и ми показа колко съм глупав, за да мога да се осъзная. Иначе, не че не обичам да излизам. Обичам, но всичко да е с мярка. Много повече ми харесва да изпия 1-2 бири и да се прибера навреме, отколкото да се наливам с концентрат до сутринта и след това един ден да не знам къде се намирам. В заключение мога да кажа, че точно "скучен" живот, както го определят някои, искам да водя. Със семейство, деца и съпруга. Да се обичаме и подкрепяме, и да прекарваме времето си заедно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: b9c30d0314
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

35.   Тъй като жените в България (подчертавам, в България) са свикнали мъжете да правят първата крачка, т. е. жените тук са готованци резултатите често са плачевни. Първо - изборът се стеснява с 50%. Второ - ако мъжа не предприемел първата крачка значи е мухльо, а този, който я предприемел - ооо, мъж голям, знаел какво искал и т. н. - тинтири минтири простотии с които майките пълнят главите на дъщерите си. Резултата от това е пак - плачевен. Един мъж може и да е твърде зает с работата си, твърде зает да печели пари, за да мислел коя как го погледнала, коя му се усмихнала и т. н. и често това, че не ги сваля не е липса на самочувствие. Има редица истории тук, а и сме ги слушали - аз като го опознах, аз ако знаех.... ами нищо не ви е пречило да се понапънете малко и вие, нали? Детекторът на българките е слаб и сбъркан - той разбира от това кой парадира и кой не. Никак не е случайно, че българските мъже от тоя тип в Европа са пълен провал. Там на този тип мъже се гледа с насмешка и общо взето жентие преценяват по това какво работиш, какво ти е образованието или по-иначе казано - какво ти е бъдещето! Там жените са инициативни и често те предприемат първата крачка, там нашенски мухльо просто няма никакъв шанс, каквито и глупости да изприказва 2 неща се гледат - работа, образование (бъдеще). Край. А тук нашенките с грешния детектор изобщо игнорират това хахаха и после - ама той ми изневерява, той много пие, УДРЯ МЕ (вижте колко такива истории има) хаха. Казвам го без лоши чувства, имам приятелка чужденка (унгарка). Паралел между българки и чужденки няма просто, онези имат работа, кариера, интереси, инициативни са. И аз една истина ще ви кажа - какво има в гащите на всеки мъж? Ами нищо различно (това българките не го знаят и затова имат километраж по 20-30 бивши и все чакат някой да ги сваля). Какво има в бикините на всяка жена - НИЩО РАЗЛИЧНО, личния ми опит го казва. Важното е какво има горе, в главата..

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: f074353f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Бягаш ли, ща гонят, гониш ли, щи бягат. Номера е в темпото, ако гониш, а пред теб силуета се отдалечава в тъмнината, смисъл няма. Ако бягаш, и не ти се иска, да погледнеш назад, смисъл няма.

Жените и Мъжете, без изключения, са надарени със свръхестествената способност, да виждат в бъдещето, съответно са имунизирани от грешки.

Искам тема, Мъжкото(не)умение да преценяват жените

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 14 дни
hash: 7afd00ffa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   33, благодаря за въпроса и да, знам какво значи "лицемерие". Лицемерие е да пишеш в Интернет как облеклото на дадена жена не те интересува, а на живо да се държиш отвратително с нея, точно защото дрехите ѝ не ти харесват. Чисто лицемерие си е и съм го изпитвали десетки пъти, когато ходих с тениски на групи. А повярвай ми, това не е причина да се държиш гадно с някого. Бих казала, че мъжете се интересувт от дрехите на жените, повече и от самите жени.
Зяпал си други жени пред жена си? Много гнусна постъпка…Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 154c1bdcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Номер 30, имаш много грешна представа за мъжкото мислене. Вероятно си жена и затова мислиш по доста различен начин. Мъжете не избират жената по дрехите ѝ. Това е женска самозаблуда. :) 99,999999% от мъжете винаги ще предпочетат спортуваща стройна жена с несполучлив избор на дрехи, пред друга със скъпи маркови дрехи, чиито шевове едва удържат напора на отпуснатото й, поддържано с преяждане и липса на движение тяло.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: f79ce02002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Да пробвам пак...

23, би ли споделил линк към статията. Разбрах каква е идеята, но искам да я пратя на някои хора.

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 671fd0d050
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   40, смях в залата.
Да, момиче съм и се подразбира от изречението "Чисто лицемерие си е и съм го изпитвала десетки пъти, когато ходих с тениски на групи.". Чудя се след като имам толкова грешна представа за мъжкото мислене, защо толкова години отнасях отвратително отношение от момчетата, заради тениските на банди? Защото момчетата/мъжете подбират жените според дрехите и грима, а те задължително трябва да са изпипани като за модно ревю. Много ми е вярна представата за мъжкото мислене. Дори и сега, когато ходя с обикновени и напълно нормални дрехи, нещата не са се променили особено, ако че не съм грозна, дебела или с ниска лична хигиена. Даже наскоро започнах да спортувам пак.

Какво се крие в душата на една жена или под дрехите ѝ не е важно, освен ако не е облечена като за модния подиум. И ако беше друго яче, нямаше да пиша тези редове.Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 46c22c17e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Номер 40 - излъга. Мъжете винаги се заглеждате по жени с хубави дрехи, поради простата причина, че винаги бият на очи и правят жената да изглежда много шик. Не е тайна, че много мъже искат да имат жена до себе си, която да им е като ''картичка'' и всички да се обръщат след нея. Така че, коментара ти е абсолютна лъжа, дължаща се по-скоро на преживяна случка с натокана, но кофти изглеждаща мадама.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: b9ef5259e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   42, като мъж мога да потвърдя думите на 40. Поне за себе си, за другите мъже не мога да говоря. Дрехите не са чак толкова важни. Е, ако ходиш с метъл тениски, наистина е отблъскващо, но това са вече крайности. Така че ако не те харесват мъжете, едва ли е от дрехите(освен ако не си отишла в крайност).

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: fbcff8d4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   44, 99% от мъжете гледат най- вече дрехите. Аз не виждам какъв е проблемът в просто една тениска на група. Нито съм носила кубинки, нито имам татуировки или пиърсинги, почти никога не съм носила широки панталони, за много кратко се носех изцяло в черно. Почти никога не съм залитала на крайности, а тениската на група сама по себе си НЕ е крайност. Крайност е съвсем друго нещо. Но това не спря индивидите от противоположния пол да ме третират като боклук. Затова с няколко изключения, ги държа далеч от себе си и отдавна не ми пука какво харесват. Намесих се в темата, защото се пишат неверни неща.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 154c1bdcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Номера 42 и 43, не зная защо подскачате като опарени и продължавате да се самонавивате, че знаете какви точно са мислите на мъжете по-добре от самите нас (мъжете). Хем ви го пишем в прав текст и пак не вярвате. Ще се повторя с горното си мнение (номер 40), но аз и стотиците мъже, които познавам и съм познавал някога, действително не се интересуват от женските дрехи, а какво тяло ги изпълва. Не зная дали зад метълското ти прозвище се крие метълски обличаща се жена с телосложение с 10-ина кг над нормата, която е оставала в сянката на мъжкото внимание, но лично за себе си смея да твърдя, че някакви подобни дрехи никога не са ме спирали да харесвам жената, която ги носи. И, да, имал съм на младини симпатии точно към метълка, при това по-висока от мен и доста слаба, да не кажа скелет, с наполовина скрито от косата ѝ лице, нулев грим и диоптрични очила с бели пластмасови рамки тип "зубърски", но просто беше пичка и половина като приятелка в компанията и затова ми беше силно симпатична до степен и да я желая като жена, без въобще да е красива и да прави опити да бъде женствена. Дори се изразяваше с доста уличен мъжки език, пиеше бира и се уригваше (последното вече съвсем не ми допадаше), но когато един човек те кефи, ти просто го приемаш с всичките му особености.
Кефя се и на жени с анцузи и спортни клинове и си ги зяпкам с удоволствие, докато спортуват около мен. Аз също не съм в кой знае каква спортна форма, но мога да ти кажа, че откакто се стегнах (и най-вече откъм психологическата нагласа да се хвана яко да свалям килограми, а не да си търся оправдание "Почвам диета, ама айде да е от утре, че ся тука едни картофки с кетчуп искам да си купя...") и започнах да спортувам с цел да отслабна, самите жени (и то готини, спортуващи) започнаха да ме заглеждат редовно напук на анцуга ми, макар че месеци по-рано не ловях погледи с елегантните си дрехи и парфюм.

Номер 43, предположението ти относно мъжете е погрешно и ще ти кажа защо. Жена може да изглежда шик не заради цената, модела или оскъдността на дрехите си, а само тогава, когато се грижи да поддържа фигурата си в добра форма. Има безброй жени по улиците, които са с наглед шикозни костюми, клинове, бели или пантерови прилепнали панталони, високи токове, нагласени прически, тонове грим и т.н., но грам не ловят мъжките погледи, защото са наднормени или с несъразмерни пропорции на тялото и/или лицето. Замисли се над това и наблюдавай погледите и поведението на мъжете около себе си и на улицата. Сигурен съм, че рано или късно и ти самата ще достигнеш до този извод. Само жените си мислят, че мъжете се впечатляват от гримове, нокти, обувки, дрехи и всичко друго, но не и тялото и естественото излъчване на лицето на една жена. Мъжете не растат по дърветата и са пределно наясно, че от момента, в който жената остане без грим и дрехи, те я виждат в истинската ѝ светлина - дали за добро или лошо. То не са повдигнати с 10-20 см гърди (някои сутиени вършат чудеса - признал съм ги), то не са паласки около кръста или стрии по краката изпод иначе наглед силно вклинените дънки. Неслучайно имаме и един разпространен лаф помежду си, гласящ "Жена се избира на плажа или басейна". Там нито може да скрие килограмите си, нито да се пъчи с обемни подплънки в сутиена, нито да се подвизава с прически и гримове. Там е Тя, а не нагласеното нещо, което в останалото време се опитва да изглежда пред обществото и мъжете!

Към тези, които сега отново ще се нацупят и ще ми напраскат единици като оценка на изказването, имам следния съвет: Спортувайте, хранете се по-здравословно и ще се почувствате по-добре душевно и физически. Не само заради ефекта от влизането във форма, а и заради отношението на хората около вас. И друго: Забравете за озлобяването и насъбирането на гняв към по-вталените хора, не се самосъжалявайте, не си търсете измислени оправдания и криви успокоения! Всички имаме свободата да сме такива, каквито желаем (поне откъм фигура и килограми; за красотата и скелетния строеж е ясно, че е до ген), но трябва и упорито действие, а не само оправдания и лапане на картофки и тестени изделия. И аз бях от тези последните, така че не си мислете, че шикалкавя празни приказки, защото едва ли не всичко ми е дадено наготово отгоре. Спорт, спорт, отказване от тестени и полуфабрикати, много вода, много плодове и салати, движение при всяка удала се възможност. Дори и ходенето по много километри помага. Обездвижването, вредната храна и отрицателно настроеното мислене са враг номер едно на всеки човек. От нас зависи какви ще сме и както какви ще ни възприемат околните!

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 дни
hash: b9ef5259e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Black sabbath, във всяка тема обичаш да спориш. Няма как да знаеш по-добре от нас дали гледаме дрехите или не. Тези 99% как ги изчисли? Прави анкети и статистики ли? Това, че ти си мислиш, че мъжете не те харесват заради дрехите, не означава, че наистина е така. Ти питала ли си ги защо не те харесват наистина или са само твои предположения?

Няма лошо да имаш предложения, но не ги натрапвай, защото няма как да си ни в главата? И за повечето мъже само метъл тениска си е достатъчна крайност. Най-малкото е проява на лош вкус, колкото и безобидна да ти се струва.

Ти си я носи, щом искаш, но за мъжете си е крайност. Ако искаш да те харесват, трябва да направиш компромис. Когато мъжете кажем нещо за жените, ни скачате, че сме били големи разбирачи и не сме били в главите ви, а ти говориш все едно си в главите ни. Ами не, не е вярно за 99% от мъжете.

Сори, че ти разбиравам илюзиите, но просто не е вярно. Ако така си го приела за себе си, за да ти е по-леко - ОК, така да бъде, но от мен да знаеш не те харесват не заради дрехите. Пак казвам, освен ако не си в крайност, а метъл тениската е крайност за повечето мъже, освен ако и те не са металяги.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: fbcff8d4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   46, не знаеш дали зад метълското ми прозвище не се крие метълски обличаща се жена с телосложение с 10-ина кг над нормата? Ами, върни се на коментара ми под номер 42, прочети го пак и ще видиш, че съм написала, че сега нося напълно обикновени дрехи, с напълно нормално телосложение съм и даже спортувам отскоро ОТНОВО. Чакай да ти го копирам, понеже ще го видиш толкова, колкото си го видял и първият път:

Дори и сега, когато ходя с обикновени и напълно нормални дрехи, нещата не са се променили особено, ако че не съм грозна, дебела или с ниска лична хигиена. Даже наскоро започнах да спортувам пак.

Та, така, дебела ли съм и с метълски дрехи ли ходя? Риторичен въпрос, отговори на себе си, а не на мен, защото отговорът го знам по- добре от теб.
Да не говорим, че аз не се оригвам (освен ако не е инцидентно), защото е грозно, избягвам да говоря цинизми, поради същата причина и не пия бира, както и никакъв друг алкохол. Жалко, че си си падал по пълна простачка. Ew.


47, първо, не лъжи, че споря във всяка тема, защото много лесно мога да ти изпратя ликове към десетки теми, в които изобщо не споря с никого! Само не се пробвай да лъжеш или да си измисляш подобни глупости!
И второ, отговорът на въпроса ти как разбрах, че 99% от мъже се интересуват от дрехите на една жена, се крие в коментара ти. Сам казваш, че тениската на група представлява крайност за мъжете и че трябва да направя компромис с нея. А за човек, който не се интересува от дрехите на някого, както твърдите вие, това не представлява никаква крайност и за него не трябват подобни компромиси. Просто гледате най- вече дрехите в една жена и това е.

Как знам, че са ме отхърляли заради облеклото ли? Мога да ти дам много ситуации в живота си, но не ми се пише в подробности. Накратко, десетки пъти са ме обиждали, наричайки ме сатанистка, чудовище, изрод, "някакво много отвратително момиче", държали са се дръпнато с мен, докато са се отнасяли с другите момичета в компанията като с принцеси, дори и те да са се държали надменно, а аз нормално. Случвало се е и случайни хора да подхвърлят обидни сравнения или да ме гледат подигравателно.
Към днешна дата не ме интересува какво харесват мъжете в една жена. Както казах в един от коментарите си, заради тези подигравки държа индивидите от противоположния пол далеч от мен, с изключение на две- три момчета, с които се познаваме от години. Дори и случайно момче да се опита да ме заговори, не го отразяват. Не ме интересува съществуването ми. Достатъчно обиди и огорчение отнесох, за да допусна момче/ мъж до себе си. Няма какво да търсят при мен.Black Sabbath

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: cf3ece96f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Мъжете харесват женствени жени.
По правило отделят внимание на жените с които искат да спят, към тях имат престорено добро отношение.
Широките тениски крият талията, мъжете не ги харесват. Отдолу може да има най-спортното тяло, но след като не е загатнато - ще го подминат.
От там идва и есенцията на спорът.
Ествествено, че дрехите имат значение - ние жените ги ползваме, за да прикрием недостатъците си и да изтъкнем предимствата си. Мъжете лесно се заблуждават от дрехи, не могат добре да преценят фигурата под дрехите.
Така че дори и да нямат пряк интерес към дрехи, то женските дрехи оказват пряко влияние върху мъжете - те просто не го осъзнават.
Мъжете не само се заблуждават от дрехи - ако ти имаш представа как изглежда някоя твоя "натокана" приятелка без грим и токчета, то те и идея си нямат и едва ли не си мислят, че тя се събужда в тоя си вид...

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 7934dcfada
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Добре, сабат, няма да споря. Ще ти кажа само две неща. 1 - нямам полза да те лъжа, най-малко в анонимен сайт. Мисли си каквото си сикаш. Във всяка тема спориш и обвиняваш несъгласните с теб в лъжа, което е обидно и говори за голямо его. Това очевидно е една от причините никой мъж да не те е харесал. 2 - няма логика да си супер готина, а всички мъже на света да са задници. По-вероятно е причината да е в теб, а не в 3,5 млрд мъже и то не в дрехите ти. Колкото по-скоро го осъзнаеш, толкова по-добре. Иначе цял живот ще си оплюваш мъжете и ще си стоиш сама. Казвам го като съвет, не обида.

Много грешни изводи си си направила и чакаш целия свят да се промени според твоите разбирания. Ако така ти е удобно да вярваш и да снемеш отговорността от себе си, обвинявайки 99% от мъжете, нямам какво да добавя. Но защо ли и единия процент също не те е харесал? Давам ти тема за размисъл. На мен няма какво да ми спориш, аз съм намерил истинската любов преди много години, но и преди това никога не съм винял цялата женска половина на човечеството.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 154c1bdcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Номер 40 и 45 съм. Номер 49, не подценявай мъжкия пол и не се изказвай така прибързано за него. С така оформеното си мнение, ти си поредният идеален пример защо авторът на темата е избрал точно това заглавие. Спекулативно е да си мислиш, че ние мъжете се заблуждаваме по женските дрехи и повдигнати сутиени с подплънки и не разбираме какво тяло се крие под тях, както и какво лице се крие под "китосаното" лице на жена с тежък грим. Напротив, адски много мъже са наясно с това, но адски малко жени го осъзнават. :) Повечето мъже още в ранните си години са имали поне по няколко жени в живота си (обратното се отнася и за жените) и не е като да не са виждали голо женско тяло. Аз неслучайно в моето мнение номер 46 написах следното:

"Само жените си мислят, че мъжете се впечатляват от гримове, нокти, обувки, дрехи и всичко друго, но не и тялото и естественото излъчване на лицето на една жена. Мъжете не растат по дърветата и са пределно наясно, че от момента, в който жената остане без грим и дрехи, те я виждат в истинската ѝ светлина - дали за добро или лошо. То не са повдигнати с 10-20 см гърди (някои сутиени вършат чудеса - признал съм ги), то не са паласки около кръста или стрии по краката изпод иначе наглед силно вклинените дънки. Неслучайно имаме и един разпространен лаф помежду си, гласящ "Жена се избира на плажа или басейна". Там нито може да скрие килограмите си, нито да се пъчи с обемни подплънки в сутиена, нито да се подвизава с прически и гримове. Там е Тя, а не нагласеното нещо, което в останалото време се опитва да изглежда пред обществото и мъжете!"

Даже смешното е нещо друго. Много жени правят погрешни догадки за размера на мъжкото достойнство или доколко можещ е мъжът в леглото, съдейки само по размера на бицепсите, носа, ходилата, ръста и т.н.. На такива смешни неща съм се наслушал от страна на някои жени. А точно жени са ми казвали разочаровани как все на назобани типове, които са си набелязвали, лесно им падала оная работа. Толкова за непогрешимият женски нюх. Ако беше обратното и жените много ги усещаха нещата, нямаше да гледаме безброй самотни майки с невръстни деца, разведени или разделени с бащите. Редовно ходя с малката по всевъзможни детски площадки и съм пределно наясно. Що неща са ми споделяли лично или съм чувал неволно от съседни пейки... В устите им са постоянно "неподходящите мъже", с които са се развели. С това не искам да наливам масло в спорове тип мъже-жени, просто темата е точно за неумението даден процент от жените да преценяват мъжете. Умишлено не вкарвам всички под общ знаменател, защото не е правилно. И при мъжете има доста и читави, и нечитави.


Black Sabbath,

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: fbcff8d4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   50, ти май не си от най- умните! Не споря във всяка една тема, защо ме караш да ти пращам линкове, за да видиш, че не си прав?! В много теми не споря и никъде не съм казвала, че съм някаква си много готина! Престани да лъжеш и да си измисляш глупости!

Няма да размишлявам върху никакви тъпи теми. Както казах, съществата от противоположния пол ги държа далеч от себе си и отдавна не ме интересува защо не ме приемат! Аз дори и не ги отразявам като ме заговорят някъде и искам да стоят далеч от мен! Приела съм фактът, че поради някаква причина мъжете ме мразят и си живея с него. И знаеш ли кое е обидно?! Да подценяваш това, че бях обиждана толкова дълго време и то в повечето случаи без да съм се държала гадно с никого. Ето това е обидно отношение към болката на някого!
Гледай си там "любовите" и не ми пиши повече, ако може никога.Black Sabbath

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: 154c1bdcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Пак съм 40/46. Забравих да допълня.

Black Sabbath, за да се решиш на тези години най-сетне отново да започнеш да спортуваш, значи си преценила, че определено имаш нужда от това, за да стегнеш фигурата си. Дали си 10 кг над или под нормата, това е въпрос на лична себеоценка. Повечето жени с няколко килца отгоре се считат за такива с нормално телосложение и рядко се определят като малко над нормата. Моята фигура е такава, че при същият ръст дадена жена трябва да е с 25-30 кг по-лека от мен (аз съм почти 90 кг, т.е. тя да е 60-65 кг), за да е с подобна широчина. Обаче познавам маса жени, които са хем бая по-ниски от мен, хем бая по-широки, а твърдят за себе си, че са с нормална фигура. Това говори за липса на правилна себеоценка. Пак по същият начин и всеки човек мисли, че неговото мнение е най-меродавно, но всички знаем, че това няма как да е вярно. Ако беше обратното, щяхме да сме безгрешни и винаги да ни се получават всичките начинания в коя да е област от живота. :)

 
  ...

1-50 от 103
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker