Емоционална изневяра срещу физическа изневяра. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална изневяра срещу физическа изневяра.
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 4007 пъти
И така... преборих се със себе си да му имам довврие и да повярвам, че не ме мами и т. н, а то хоп изкочиха чатове навсякъде с други жени... Както и да е, отдавна мисля да ви питам какво мислите за физическата и емоционалната изневяра? Делите ли ги? Къде са границите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 81ebb5f167
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   То и монетата има две страни, но е една.
Дали физическа/емоционална и прочее изневярата вече се е случила. Какво е изневяра за мен? Изневяра е проява на подлост и задкулисие. Когато в мислите и действията ти има място за трети човек или се скатаваш от жена ти в търсене на трети човек с който да де забавляваш, тогава какво правиш с мен? Няма смисъл от подобни отношения. След като човек не е щастлив и задоволен във връзката си, защо не прояви смелост и не напусне другия, вместо да го наранява с действията си?
Авторке, поговори с него и му кажи да бъде по-смел и да си тръгне от връзката ви, вместо да продължава те тормози, а ти да си затваряш очите.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1b4fbbb415
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Не, няма разлика,обединява ги отношението на този човек към теб.Няма значение,че уж ,физически не ти е изневерил,след като те кара да се чувстваш зле.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d98e3894f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не, не ги деля, свързани са най-малкото защото има намерения дори само в "просто чата.
Такъв го опакова красиво и го подарявам с усмивка. Накрая си даваш сметка за "отървах се навреме!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 99df6da03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Мога да ти кажа, че психическата изневяра е много по-страшна от физическата и при двата пола. Целува теб мисли за друг/друга.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5edb6410db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   То поне да ме целуваше, да кажеш, хайде от мен да мине. Или ми се дразнеше жестоко, виждах го как не е на себе си от ярост към мен, или си цъкаше мълчаливо на компа и нямаше хабер там ли съм не съм ли. Само ако се бутнем докато се заобикаляме, само тогава имах вниманието му проявено е ненавист. Няма друг човек да ме е мразил колкото него до срга в живот ми. Ставало ми е гадно като се заяде с непознат, защото ги докарваше полицаи да се извиняват, държавна сигурност да му се обясняват. Като се случеше конфликт си казвах леле ако бях на човека на мястото коло би ми било зле да съм обект на гняв. Ама то виж как нещата са други и а се покажа на открито и ме види, тутакси яростта измества съзнанието му и с всяка секунд ескалира. Не мога да видя през очите му, много исках, за да махна червените платове, които го вкл. на режим агресия. СИгурна съм, че в нещо се е втренчил и не може да си отмести погледа встрани.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5caaedfc19
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Деля ги. Емоционалната изневяра е любов и желание към друг човек. Физическата изневяра, както и следва, представлявя физическа близост с друг човек- секс, любовна игра, целувки, докосвания. Не е страшно партньорът ти да прави секс за една вечер с друга, не, че е приятно, но се преодолява. Но да знаеш, че е с теб, а обича и желае друга. Това вече е по-голям залък. Има разлика между това той да е имал паралелна връзка, това да е правил еднократен секс или да е искал друга, но никога да не я е докосвал. От тези трите първото е най-лошо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d761de525a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Стига с тая "емоционална" изневяра. Всеки го прави, хора сме и не сме моногамни! Престанете да идеализирате връзките и влезте на земята!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bf4235123e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Каквато и да е - това е Краят !

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0c1b69c2d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Да, при жените чувствата са по-важни, предпочитат мъжът й да направи секс с проститутка, отколкото да е влюбена в някоя и дори и да не е докосвал. Но когато мъжът изневяра само за секс, много е възможно да се появят чувства и вече е пълен комплект. Жените по тази проста причина губят мъжа си, на тях не им се иска секс и пренебрегват тази важна част. И той отива само за секс, но уви...

За мен, но мисля и за другите мъже, много по-неприемлива е физическата изневяра. Има случаи в които е трудно да контролираме чувствата си. Може някой, който го срещаш постоянно да се влюбиш в него. И това може просто да се случи. Но не може просто да се случи да имаш физически контакт.
Някакви докосвания, някакви прегръдки донякъде могат да се простят и да не огромен проблем (еднократно). Дори и най-интимното страстна френска целувка с език, по-лесно може да се приживе, но секс. НЕ!!!
Но емоционалната изневяра си е изневяра без секс. А стигне ли една жена до емоционална, малко вероятно е да се спре и пред физическата. Почти единствено, ако бъде хваната в началото може да не се стигне до голямото предателството - изневяра със секс.
Когато жената се отдаде на емоциите и се влюби в друг, тогава е въпрос на време да се стигне до интимности и секс. И естествено логиката няма как да играе (дори този да е пълен смотльо и боклук) и все по-често дори наличието на деца не пречи по никакъв начин!

Има един въпрос който не мога да си отговоря напълно. Ако жена е изневерила и е имало само секс, без орален, по-добре ли от такъв само орален, без проникване във влагалището? Под по-добре разбирам по-малка степен на предателството ли е? И те двата вида малко мъже могат да преживеят, а бе по-скоро вторият и третият, по-буквално може да не го преживеят!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8da80d8cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изневярата е да изневериш на нечие очакване. Така че няма значение ние какво мислим.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d7c6966ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Изневярата е предателство, без значение каква! Правят го слабите и комплексирани мишки! Силните си тръгват. И физическата не е по-малко изневяра, смяташ ли, че е приятно да легнеш с човек, който се е ч*кал друг/а и още да го обичаш? Ако обичаш няма да поставиш физическата си наслада пред чувствата на другия, така че и физическата изневяра е също толкова емоционална.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 81ebb5f167
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И не се казва емоционална нито психическа, а ментална изневяра, т. е когато мислите ти са насочени към конкретен човек, било то сексуални или любовни помисли. За мен изневярата под формата на мисли и действия е една и съща, поради простата причина, че е свързана с ТРЕТИ ЧОВЕК. И въобще не трябва да ви успокоява мисълта, че мъжът ви просто си ''мисли'' или просто си ''чати'' с конкретни жени. Това е първата стъпка към свободията на човек, която води до разруха в дадена връзка. А когато човек се чувства свободен във връзката си да прави каквото си иска, мисля, че е ясно, че този човек няма нужда от теб, а от свободата си, която да прекара КАКТО И С КОЯТО СМЯТА ЗА ДОБРЕ.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a76fbde74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   За мен емоционалната е много по-голяма, но не бих простила нито една от двете.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7033133301
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Човек изневерява или не физически. Какво значи "емоционална изневяра". Ако това е, че си мислиш че си с някой друг понякога, не те прави изневерник. По същата логика, ако на човек му е идвало да убие някого то това него прави убиец....

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ae0f7a2db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Изневярата е твърде широко понятие. За едни нещо може да е нормално, за други - същото да е абсурдно.
Намирам за лекомислени изказванията от рода на "по-добре се разведи". Кое е добре и кое - не е, всеки решава сам за себе си.
Аз лично се уморих да чакам секс от съпругата си. Писна ми от похватите й да ме прецаква. Забравил съм какво е нежност отдавна. Но семейството си не бих изоставил. За нищо на света не бих наранил детето си. Заедно сме свикнали и се справяме сравнително добре предизвикателствата на живота. Какво изобщо е секса... Едно удоволствие между двама. Е, единият някак си е загубил интерес към даденото удоволствие. Следва ли от това другият да се чувства предаден? Та на него му е отнето нещо без неговото съгласие. Утре партньорът му може също така да реши, че не иска да ходи на театър, на заведение, да не слуша любимата музика... Нима от това следва, че трябва или веднага да се разведат, или ощетеният да се примирява до безкрай? И защо просто той да не продължи да си слуша любимата музика поне "навън"? Да си ходи сам на театър и заведение... пък какво значение има там с кого ще се срещне и говори, след като "половинката му" не иска да бъде там за да му достави удоволствие?
Друг поглед: съпругът/а прави масаж на пртньора си от което той изпитва огромно удоволствие. В един момент решава, че няма повече да го прави. Нали няма да кажете, че в такъв случай потърпевшият не бива да ходи на платен такъв, ако преди това не се разведе?
При така наречената от вас "емоционална изневяра" нещата са аналогични. Единият решава, че му е омръзнало да си бърбори с другия. Вторят пък изпитва жизнена необходимост от това, намира си някого (в мрежата да речем) и общува с него (на мейл). И в този случай считате, че обезателно трябва да се разведе или да си заключи душата за цял живот?
Не, уважаеми! Не си заслужава за такива неща да се ликвидира едно семейство! Нужно е разбиране, нужен е компромис, а не като "зло куче под трънка" - само не яде, но и никого недопуска...
Не съдете току-така "изневеряващите".

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d96002b4aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Едно е да си го помислиш,съвсем друго е да го направиш. Правете разлика.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 81ebb5f167
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 14 - дал/а си две изключително различни ситуации за пример, които нямат база за сравнение. Единственото сравнение, което мога да направя е, че и в двете ситуации присъства изкушението, което много лесно може да се превърне в желание, а най-накрая и в действителност.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4f30bab76e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Реално секса между двама може да се случи без много друго контактуване преди това ... А другото е библейско - притчата за солта и Исус Христос. Т.е. - не може да се счита за грях само мисълта за нещо.
Реално - жена ми е твърде несексуална. Мисля, че съм приел най-безобидния вариант - самооправям се. Е, не си представям нея ... Та вие виждате в мен потенциален изневерник?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 187c65425a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Нека да дефинираме какво точно е емоционална изневяра?

Правене на каквото и да е, без знанието на партньора (май се нарича лично пространство), води към някакво предателството. Когато няма яснота къде е границата и тя не се преминава дори да ти е много приятно или имаш оправдания, че имаш право да го лъжеш. Тогава може да е просто нужда от внимание и може да няма пострадали. Дали се нарича емоционална или микроизневяра, при наличие на граници, няма да прерасне в истинска изневяра. Естествено, много малко хора се замислят на това кое е допустимо. И в този случай не може да се раздели логично мислещата и емоционалните половини на човечеството.
Понякога тези граници са поставени точно преди секса (включително и орален). И колко много хора, смятат че щом няма секс, всякакви други интимности са напълно безобидни.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 5fea3c10fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Изневяра-тази тема е безкрайна. Емоционална или физическа, какво значение има. Винаги има болка и разкаяние, за това, че си излъгал някого. Моето скромно мнение е, че независимо дали се знае за изневярата или не, човекът, който е изневерил почти винаги изпитва угризения. Не искам да критикувам моралистите, но има една мисъл:"Никога не казвай никога". Не знаеш какво може да те сполети в този живот. Много зависи от човека. Не съдете толкова крайно. Всеки може да сгреши, защото когато те сполети една любов в неподходящ момент, трябва да си много устойчив и силен, за да не се изкушиш. Моля, моралистите не пишете такива коментари. защото не знаете какво ви готви бъдещето.

 
  ...

...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 16eafd7784
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   За мен-да вмъкна че съм жена-по страшна е физическата изневяра. Не ми пука, ако има някакви фантазии за някоя друга жена-очи пълни, ръце празни е казал народа. А когато изневериш физически кой каквото и да твърди не е съвсем без чувства, нали трябва да има поне симпатии, а това какво е-не е ли чувства.... така, че на мъжките номера"беше просто секс"никак, ама никак не вярвам...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: bf4235123e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Все тая е, и при двете извода е един и същ- не те обича и никога не те е обичал.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: f4ae115f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22, изобщо не е вярно! Винаги съм я обичал и продължавам да си я обичам. Тя обаче едностранно е решила, че няма нужда от толкова секс (веднъж на месец, два ...). Неконтактна е. Тя си е такава (уж от някаква необоснована скромност, някакъв страх да не каже нещо не на място ...). И продължава да се завива в пашкула си. Аз съм на другата крайност (малко пресилено го казвам). Нуждая се от общуване, все по-силно. Да налагаш на човека до теб изолация е не по-малко лошо и си е чиста предпоставка и пълно оправдание той да си търси липсващото му навън!

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 6b7d3cc9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   23, когато се стигне до такъв момент - бъди мъж и скъсай с тази жена. Търси щастието си на друго място.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker