Защо хората досаждат? Не се ли разбират от думата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо хората досаждат? Не се ли разбират от думата
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2999 пъти
Пиша това, защото съм имал няколко такива крайно неприятни и именно досадни случаи - и се възмутих, дори се раздразних. Не говоря за досадни приятели, защото на приятелите, хайде простено им е. На партньори, семейство - също. Дори на такива, които все искат услуги. Говоря за вманиачаващите се, обсебващи хора в любовен план, които не могат да търпят отказ и се филмират. С други думи - хора, които или вкарваш в приятелската зона (неприятно е, но винаги съм честен), или направо отхвърляш, защото и душевно не ти допадат. Но те продължават да нахалстват. Както и такива, които още в началото се лепват и се държат сякаш си им длъжен с нещо. Писала ми днес госпожицата, забавил съм се с 5 минути и веднага ми държи сметка, сякаш съм й съпруг от години. Писна ми от такива! На момичетата сигурно им е още по-трудно да се отърват от досадниците, но няма отърване от гадините.
Като характер не съм груб, даже съм прекалено дружелюбен и мил, затова прекаляват явно. В същото време съм затворен, потаен, срамежлив и по-отдръпнат. Интересите ми доста се различават от тези на повечето младежи. Никога не съм се отнасял грубо към момиче, особено такова, което ми е писало или ме е заговорило. Имам ниско самочувствие, но доста се поддържам и повечето хора ме намират за доста привлекателен и често момичета се опитват да осъществят контакт с мен, с риск да прозвучи нескромно. Просто включвам детайли, за да разберете за какво става дума. И като цяло не мога директно да отрежа човек или да го обидя, винаги ми е било едно такова гадно. Но някои просто прекаляват и не се усещат. Не казвам, че са 1000 момичета, а че това да кажем са 4-5, които обаче са ми се набили в ума заради наглостта и арогантността си. Иначе имам чувства само към една приятелка и тя не е от гореспоменатите. Просто ми харесва да срещам различни хора, включително момичета, на които обаче не гледам като на нещо повече от приятелки. Какво обаче се получава...
Например запознах се с едно момиче в приложение и всичко беше нормално - водихме смислени разговори на различни теми. В края на същия ден тя ми се обясни в любов и искаше да ме види. Казах й, че още малко време трябва да се опознаем, за да се видим, а колкото до връзка, че вече си имам някого и не търся друга. Получих доста груб отговор и съответно блокиране. Хубаво. От подобна получих и отговор от рода на - "Приятели си имам достатъчно, търся си гадже".
Но оставете това настрана. Друго момиче беше психясало след като само сме излизали на по питие и ми пращаше подаръци, звънеше ми всеки ден, заплашваше ме, че ще се самоубие, ако спра да общувам с нея и такива. В крайна сметка се отървах със зъби и нокти. Сега вече не изпитвам толкова притеснение да режа досадниците! Защото границата минава. Много мразя, когато някой се държи сякаш съм длъжен да го харесвам или да общувам с него. Случвало се е да кажа на човек, че не искам повече да присъства в живота ми и той да продължи да упорства (пак за момиче става дума, същата обсебница е). Писна ми от лигли в моя случай и от комплексирани мачовци в случая на много момичета, които не търпят отказ! Хора, научете се, че трябва да уважавате свободната воля на хората. Моите случаи са нищо, сравнение с тези на някои други де. Тук бях прочел на едно момиче историята, че я дразнели в дискотеките (където аз не ходя де, чалгата и БГ рапът са ми твърде гнусни) досадниците и коментиращите ги оправдаваха. Добре бе, кажете ми - що за жалки хора без грам самоуважение просят внимание, обич и изобщо общуване от човек, който не ги иска по даден или по никакъв начин? Просто до гуша ми дойде! Какво мислите по въпроса като цяло - за досаждането в мрежите и на живо? Преживявали ли сте го и как реагирахте?

М23

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 66c4e77541
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ха а ти извън мрежите имаш ли социални контакти. Или каквото ото мрежие извадиш. Има обсебване наистина, но не момичетата а ти си обсебен от виртуалните сиеш реалности. Можеш ли сега да различиш реалното от виртуалното аз. А кое от тях ти е по-обсебено в ти от нахалниците. А тази, споментата, която си об тя реална или виртуална персона е? н човек ако иска да ж
Един човек страдащ от отнета възможност в желанието си да живее, да си върши работите, защо толкова упорито се стреми да пренесе живия живот зад монитора, за да може отвън само виновник да има.
Животът не е тук и не е това. Зиамта хайде иди дойди. Но да заведеш семейството си на почивка и да се приковеш към монитора с пристигането...Нещо почвам да си мисля, че не съм аз който се е загубил и заблудил.Не искам да коментирам да поучавам. Мъчно ми е дори и като не си заслужава за минчишута до сега. От всеки човек на света има какво да се научи. за два месеца аз какво научих, не има е лесно на хората до къде се докарват упорито и съзнателно. Важното е че собствената си кожа измъканх.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 66c4e77541
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Има и сладка досада понякога. Тук си намерих първа кът да се скривам от самотата. Като си одосаден защо дойде да храниш. и е дало основание да ме последвашНо ми стана приятно, че все пак имаа нещо, което ти дава основание да ме следваш . Обаче лошото е че не мога да остана повече. Зад монитора не е по-хубаво. По гадно ми ства и се трупа агресия някак.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 66c4e77541
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Сигурност. Тук има ли такава?
А кое пречи да има сигурност когато съм пред теб. Има ли нещо по сигурно от мен досега.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 66c4e77541
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "иначе имам чувства към една приятелка и тя не е от гореспоменатите"
това е което ми трябваше и за какво отричаш

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1657c8da06
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Автора: Какво ми дрънкаш бе, човек? Напушил/а ли си се? Имам социален живот, споменах, че става дума както за хора в мрежата, така и извън нея. Въпросното момиче, което ме преследваше ми беше взела номера именно без позволение и направи какви ли не филми. Тя не беше от интернет. Хайде, за виртуалното общуване съм съгласен, че има много откачалки, макар че и свестни хора се намират. Но говоря по принцип, че има хора преследвачи, “сталкъри”, обсебващи. Тези хора нямат ли мярка, не търпят ли отказ? Мога поне 5 истории точно от сайта да ти покажа, за какви досадни психота става дума! Интересно ми е как не се спират? Дразнят ме. Не можеш насила да накараш някой да те харесва, обича, да ти е приятел или дори да ти говори/пише.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 446ef11db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не искам да съм груб, но и аз не разбрах нищо от коментатора с първите 4 коментара. Всичко е толкова несвързано, че го прочетох няколко пъти и пак неудомявам какво се е опитал да каже. Като добавим и това, че изял половината букви, съвсем.

По едно време даже си мислих, че някои от тези момичета, отрязали автора го е разпознала и е написала тези коментари.

Странна работа, още съм в недоумение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6f35154dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хахах е, някак приятно ми е да прочета, че и мъж може да има същите "досадни проблеми.
Предполагам сега разбираш по-добре студените женски погледи "изчезване или абсолютният игнор до жестокото гадно рязане от които се оплакват мъжете. Ами да, писва дотам, че трябва действително като животни да си защитаваме пространството и иначе категоричното НЕ.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b63492cd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, авторе! Като четох историята ти, си казах - е, чак пък толкоз да те преследват и да ти се окачват на врата, яко си се филмирал... Обаче сега ти се извинявам публично, защото ОТНОВО си жертва на досадна персона! Коментари 1, 2, 3 и 4 са от един и същ човек! Не мога да повярвам, съчувствам ти и направо не знам какво да те посъветвам!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f906f3184c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Момиче съм, на 20 години съм и горе-долу от 8 клас започнаха да ми пишат момчета, да се добират до телефона ми или да ме заговарят очи в очи. Преди никак не можех да казвам в прав текст, че нямам интерес и желание, вайках се, намеквах и се страхувах да не засегна някого, но веднъж едно момче ми се лепна, тръгна с мен след училище, въпреки че не исках и накрая ме целуна, макар че доста видно се дръпнах и в момента, в който се наведе, казах едно ясно и силно "Не, недей. ". Аз бях на 14, а той на 18. Беше поне два пъти на килограмите ми и с половин глава над мен. Много се изплаших тогава, той беше пренебрегнал бутване, дръпването ми и предварителните ми думи, за да постигне желаното от себе си. Казах му в прав текст, че никак не ми е приятно да се държи така, още по-малко след като не му давам поводи, после го блокирах от всички мрежи и си останахме с поздравяване по коридорите. Научих се как да се справям, защото няколко пъти съм попадала на много настоятелни хора, които не разбират от дума и действията им стават дори груби и крайни. Аз не приемам непознати в мрежите, не вдигам телефон на незаписани номера и не излизам с хора, които ми държат сметка или ме преследват. Не добавям в приятели никой, който не съм виждала поне няколко пъти на живо и не съм преценила, че е нормален и скромен. При мен нещата стоят по друг начин, аз съм жена и трябва сама да се пазя, би било много глупаво да си го търся, а после да се оплаквам какво ми се е случило. Обаче мисля, че тези неща, които споменах горе, са съвсем нормални методи за отсяване на познатите. Когато някой ме заговори, не се правя на луда, отговарям и понякога се завързва много интересен разговор, но ако този човек дойде при мен с цел да ме сваля директно и не приеме отказ, то изобщо не се занимавам повече с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7de3cdbd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам абсолютно същата ситуация до сущ, само че ти нямаш самочувствие, а аз имам, а ти не слушаш много БГ музика, аз пък съм чалгар. Но това между другото. Имам абсолютно същата ситуация и съм пробвал с нормално говорене, леко отрязване, представяне на обстоятелствата и няма братче. Просто няма да се отървеш. Ако пък нарани себе си, което най-вероятно няма да стане, не чувствай вина, тя сама си е погубила живота. И мене така са ме заплашвали, все едно ми пука, то си е за тях.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9ce3549921
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   По принцип донякъде съм съгласна с немалко от нещата, които си писал. Че не сме длъжни да харесваме всеки и да общуваме с всеки. Аз също съм имала два подобни случая, като и при двата момчета, които мислех за приятели, в един момент, общо взето съвсем неочаквано и от нищото, започнаха да настояват да си дадем шанс за нещо повече. За мен лично и двете ситуации бяха като гръм от ясно небе и в никакъв случай не смятам, че е имало поводи за подобни неща. Най-тъпото е, че единият, след като му отказах и неколкократно обясних, че не съм на тази вълна в момента, започна да се държи супер агресивно и гадно и общо взето ме принуди да започна да го избягвам. С другото момче все още си пишем и се виждаме покрай излизания с общи приятели, но нещата вече не са като преди. Изобщо според мен си много прав за това, че никой няма право да очаква от теб нещо ей така, само защото на него/нея им е щукнало в главата, че трябва да се получи еди си какво. Още повече, както си писал, ако сте се запознали съвсем скоро или от първа среща и т. н. Аз лично единия от тези хора познавам от дете и е дори още по-зле, когато се стигне до подобни ситуации.
От друга страна обаче ми направи впечатление, че говориш за някакви приложения за запознанства или нещо от този род и е възможно хората, с които си пишеш там, да са влезли с различни очаквания, а не да си търсят приятели, така че може би не е лошо да уточнявате тези детайли още в началото, за да няма сърдити после. Макар че то май хората винаги могат да те изненадат лошо.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 82653e03e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно подкрепям автора!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 837bed1f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ами просто са такива, приеми го. В днешно време са такива ценностите на девойките (или поне на болшинството) - "аз съм супер яка мацка и тоя тука ще го имам, к'вото ще да става". Вярват си дотолкова, че си мислят, че всеки ги харесва и умира да е с тях. Което не е съвсем така.
Но няма и смисъл да се дразниш чак дотам - ще се мъчат, ще се мъчат и ще превключат на "абе к'ъв е тоя, бе, нЕма да му се моля". И си свободен. Просто имай търпение. Кофти хората сами изчезват, когато си достатъчно постоянен в действията си. :)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 152e6c7a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ами, аз съм една от досадните, които спомена и малко се припознах в тази история. :Д досаждала съм на един мъж, въпреки това, че ме отхвърли, защото го обичах страшно много и не можах да приема, че това между нас е краят. И в случая, моят отговор е- досаждах, защото обичах до полуда. За другия вид досаждане.. не мога да отговоря.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 32d13df3c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   номер 1,2,3,4, защо първо не си оправиш граматиката и малко си избистри мислите пък тогава сядай да пишеш коментари. Имаш ли завършен 7-ми клас ?

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: d54cea0887
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей, аз съм жена. Казали са хората, че на чужд гръб и сто тояги са малко, но все пак си мисля, че жените сме в по-лошо положение. Разбира се, че и за двата пола е неприятно, но при нас има и страх. Най-лошата ми история е, когато един колега се вмаиачи по мен. Аз даже не бях разбрала. Бяхме на събиране с колеги и с него бяхме в една посока и си тръгнахме заедно /пеша/. По пътя ми се обясни в любов - аз бях шокирана. Но той взе да обяснява неща от сорта на как аз съм била жената за него и други подобни. Намекнах, че чувството не е споделено /гледах да съм възможно най-любезна/, а той тръгна да ме дърпа към едни тъмни улички "да сме говорили спокойно". Вцепених се от ужас. Заплаших го докато бяхме на главната улица, че ще се развикам ако не ме остави на момента. Той се стресна и го накарах да тръгне в обратна посока. След това се прибрах на бегом. След тази случка, той ме наблюдаваше непрестанно. Постоянно си правеше нови профили да ме преследва в социалните мрежи. Блокирам го, след 5 минути ми спами от нов профил. Същите думи - щял да се самоубие. Аз го игнорираах. Бях ужасена. Молих съквартирантите ми да идват да ме взимат от работа. Той вървеше след нас. Те го заплашваха да ме остави на мира. Нищо не помогна. Накрая напуснах. Този тормоз беше ужасен... Премислях го хилиди пъти и не намерих грешката си. С нищо не съм му дала основание да си мисли, че дори малко го харесвам. Винаги съм се държала строго колегиално с всички. Явно просто си има такива хора. И тези, които те нападат тук, просто не са го изпитали. Как неочаквано, без да си го подтиквал, някой става твой преследвач.

Мисълта ми беше, че на теб ако ти е досадно, ние /жените/ понякога имаме истинско основание да се притесняваме за здравето и живота си.

Аз имам няколко истории, подобни на твоите. Един път едно момиче /пак напомням, че съм жена/, ми намери телефона и непрестанно ми звънеше. Аз я игнорирах, а тя седмици наред не спираше да звъни. Толкова много, че телефона ми все даваше заето. Бях с една нокиа /от първите смартфони/. Оказа се, че този телефон няма опция за блокиране на номер. Вариантите ми бяха да си сменя номера, телефона или да подам жалба в полицията /Аз не бях сигурна, че това момиче има 18 години, затова реших жалбата да отпадне като вариант/. И си смених телефона и единственото, което гледах беше да има опция бокиране на номер. Така реагирах в една от ситуациите.

Имам и още една потресаваща история. Преди 10 години се запознах с едно момче /вече е мъж/. Още тогава той ме хареса и аз го виждах, но не обърнах внимание /бях на 17 години, хубавичка и ухажорите си редовно ги пренебрегвах/. Да, но този се влюби. Взе да разправя какви ли не неща за мен. Как само да стана на 18 и сме щели да сключим брак и всякакви такива странни неща /уточнявам, че дори не сме се прегръщали с този човек, най-близкия ни контакт е ръкостискане/. И тогава не обърнах внимание, но с годините, не знам точно как, този човек все повече се обсебваше от мен. Аз го избягвах, виждах, че е по-добре да нямаме никакъв контакт, а той идваше с цветя в нас. Аз дори не съм го пускала да влезе. Стоеше пред блока ми да види кога излизам, чакаше ме да се прибера. Блокиран е навсякъде, но приятелите и познатите ми все ми казват "ей знаеш ли кой пита за теб?". Това продължава вече 10 години. Не знам как го предизвиках. И не знам и как да реагирам за да ме остави и да си гледа неговия живот. Тотално е обсебен...

Не знам защо има такива хора, но знам колко е неприятно.

Ж27

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 446ef11db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Авторе, ти вярно по някакъв начин привличаш досадници и психопати. Ето дори и тук още в самото начало привлече психопата 1,2,3,4. Странно, но факт.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 446ef11db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   7, аз също се поставям на мястото на жените и разбирам защо понякога реагират така. Но проблема знаеш ли къде е? Не е в това, че режат досадниците, те си го заслужават. Проблема е, че от един момент нататък, започват да режат и недосадниците. А те не са виновни, че преди тях са минали 20 досадника. Те просто решават примерни само да се запознаят, при което следва някаква бурна реакция и те тънат в неведение защо е толкова пресилена реакцията, без реално да са досаждали и после с право остават с впечатлението, че жените са зли. А жените поне при първия опит могат да са по-любезни и да обяснят нормално, че не са заинтересовани. Ако това не помогне и човека продължи да досажда, тогава вече бих ги разбрал да реагират така.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 09ffda95a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   №18 - Няколко хиляди човека с първи опит... и животът ти изтекъл в обяснения. Що си мислиш, че ти не си досадник с твоето "Само да се запознаем...", те и другите от това започват - къде е разликата и как бих могла аз да я знам?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 09ffda95a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Пък то и и като тръгнеш да обясняваш на някого как си разбрал, че е психопат, или че нещо в него не ти харесва и той вече смята, че си длъжен да продължаваш да му се обясняваш и следва въпрос след въпрост, от тъп по-тъп. Затова режа още на "З" и то така че следващия път като се опита да каже "З-з-зз-з-здра-вей!" да заеква!

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 446ef11db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   19, чак пък няколко хиляди обяснения. И не говоря за обяснения тип словоизлияния, а просто да каже "не се интересувам". Това е напълно достатъчно и ще приключи много по-бързо, отколкото един панаир. Вче ако мъжа не разбира от дума и продължи, съм съгласен.

"Що си мислиш, че ти не си досадник с твоето "Само да се запознаем..."

Аз лично изобщо не се запознавам първи, говоря по принцип. Какво ще е първото изречение няма значение. Принципно нямаш моралното право да режеш даден човек брутално още на първото изречение. Защото само 1 изречение не те прави досаден. Ако предложеието ти е неприлично и директно, да. Ако откаже да приеме отказа след първото изречение, също да.

НО още от раз да се реже брутално, ен го разбирам. Да откаже, да, но не и да реже брутално. Защото човека не е виновен, че преди него са минали още петима, които са си го заслужили.

А и по тази логика, ако дори и първото изречение е досаждане, как въобще жената ще си намери мъж. Защото доколкото знам, все пак е необходимо първо изречение за целта. АКо жената направи първата крачка, пак излиза, че е досадница. Та как точно ще се случи каквото и да било, когато и да било без първо изречение?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 09ffda95a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   От 14 до 38 - 24 години като са почнали и стари и млади да искат "Само да се запознаем...", аз вече искам не да ги "режа", а да ги разстрелвам! Много съжалявам за невинните, но опитът показва, че те са 1 на 1000, не мога да си позволя да ги разследвам всичките и да сортирам справедливо. Единственото, което ми осигурява спокойствие, е да режа още от старта. А човек като не е досаден, няма да се обиди, ще прояви разбиране и най-малкото ще ме заговари с нещо конкретно, на което мога да отговоря, а не с банални клишета.
Ако смята, че съм длъжна да го харесвам или съм длъжна да му обяснявам защо не го харесвам - картечница за него!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 446ef11db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22, естествено, че не си длъжна да обясняваш защо не го харесваш. Казвам само, че "не проявявам интерес" е по-адекватна реакция от "я си еби майката", на което той ще ти отвърне и ще изгубиш много повече време и нерви.

Не ми се вярва както казваш, че от 1000 души, на които кажеш "не проявявам проявявам интерес" 999 да започнат да спорят и да искат обяснения.

Всъщност не знам, не съм жена, но поне ми се иска да вярвам, че такива са по-малката част. Ако наистина почти всички започват да спорят след подобен отговор, до някъде ви разбирам да режете директно и тези с едното изречение, но все пак те не са виновни с нищо и на тяхно място и на вас няма да ви е приятно. А те може дори да не са имали намерение да ви свалят, а просто да искат да се запознаят в някаква друга връзка. Може примерно да им се струвате познати и да имат предположение, че сте или заедно в детската или знам ли, нещо подобно. И те какво са виновни, че някои досаждат?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 09ffda95a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Много неща може и много пъти съмм давала шанс да ми обяснят в какво се изразява интересът. Е, обикновено или започва с лъжи, или минаваме директно на темата. Все изгубено време и емоции. Тези, на които им пука, въобще не смеят да ме заговорят, те съвсем ненатрапчиво показват интерес, но не очакват нищо на всяка цена. Другите - ако аз не ги отрежа още в началот, ще го направят те, след като разберат, че няма да им играя по сценария. И ще го направят не просто грубо, а брутално, последвано от злословене и всичко, което си казал ще бъде използвано срещу теб, дори то да е било само "Здравей". Ами и на мен ми омръзна всеки комплексар да ме праща на другия бряг, щото не съм го отразила. Съжалявам за скромните момчета, но все си мисля, че ако те наистина са такива и се държат естествено, не биха могли да предизвикат такава реакция. Все пак, не се държа така с всички.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8c9f7fc772
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Авторът: Да, наистина ми се случва да привличам психопати - включително и мъже, но жените надделяват.
Ако ми напишат любезно и ГРАМОТНО "Искаш ли да се запознаем?" или "Приятно ми е, аз съм..." ще отговоря, харесвам да създавам нови контакти. Същото е и в живота. Но обикновено тъкмо, когато се завърже нормален разговор с привидно свестен човек, се почва с едно постоянно питане къде съм, защо не отговарям, бил съм забравил, щял/а да се нервира. Чакай бе, човек, общуваме от съвсем малко време?
Случвало ми се е да им кажа, че си имам лични проблеми, нямам време и да се продължи с нахалството. В такъв случай блокирам, ако това се случва в мрежата. И да, в повечето случаи от началото изяснявам какви са ми намеренията и какво търся.
Но стига за интернета - там това е нормално явление. Ако мой приятел или наистина човек, който има нужда от мен, досаждаше, щях да разбера и да покажа емпатия. Но в този случай това са или кифли с голямо его, които искат внимание, или някакви антисоциални психопати и психопатки.
В личния живот тези прекалиха обаче. Точно тази, която ми взе номера, го взе от един "приятел". Тя е негова позната. Аз изрично предупреждавам близките си да не раздават номера ми насам-натам, защото обичам лично аз да го дам, ако реша, а не друг вместо мен. Както и да е. С нея излязохме веднъж и всъщност я сметнах за приятна и нормална, беше и красива, но доста притеснителна (повече от мен). Разбрахме се, че понякога, когато и ДВАМАТА сме свободни можем да се чуваме, но след първата среща се почна едно настоятелно звънене по няколко пъти на ден в неудобни часове, доста често късни. Пращаше ми подаръци и любовни писания също така. Драмата продължи с други глупости от нейна страна, но ще стане дълго да разказвам. И това не е единственият случай! Мога да изтърпя леко досадно момиче, даже е сладко. Психопатка с емоционална нестабилност обаче - НЕ! Не мога вечно аз да щадя чувствата на другите хора, особено когато те не се замислят за моите.
В друг случай едно момиче се натягаше на всичките ми приятели от родния град и само аз й обърнах внимание, явно я знаеха каква е. Тя ми се лепна и започна да ми се държи като съпруга. Видяла ме, че ходя с братовчедка ми нанякъде и ми вдигна скандал насред улицата! Бил съм се гаврил с чувствата й. Аз на това девойче надежди не съм давал, дори не сме били близки приятели. Казах й веднага да се разкара от живота ми, а после се почна с профили и спамене в социалните мрежи, гонене по центъра да ме разпитва за причините, които ги бях казал доста ясно. Нямам думи. Заради нея избягвам да се прибирам и си седя в София.
Не съм краен като номер 19, но нея като жена я разбирам, защото жените и страх изпитват, може някой психар да ги нарани. Макар че не бих отрязал момиче само заради "здравей". Но е редно да се спазват някакви граници. Семейството и приятелите ми не ги минават, камоли да позволя на някакви си непознати. Аз също не досаждам. Усещам, когато на някого не му е приятно, а и като цяло винаги си поставям граници аз самият. Отчаяният мъж е доста противна гледка. Същото се отнася и за жените, но в по-малка степен.
И все пак една обсебена жена също може да мине границите, да развали връзки и живота като цяло на един мъж, най-малкото спокойствието му. Затова може да съм се възмутил, а не, защото съм филмар. Прочетете историите "Искам я, а тя ми бяга", "Бившият ме преследва", "Прави се на интересна", "Вманиачена съм по бившия си, не мога да го оставя", "Ужасно обсебваща е". Това са само част от психо досадните истории, които съм чел тук, като в два от случаите става въпрос за бивши, което също не приемам, но в другите става въпрос за далечни познати или непознати, които са маниаци за мен. Вижте колко е жалко, отчаяно и унизително. И си помислете пак! Защо има такива досадници?

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b5d204acd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   И аз това се питам, З.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 29a93a4245
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   На твое място бих си направила душевна ревизия, дали пък аз не бъркам някъде, че ми се случват конкретните неща...
Винаги всичко иде отвътре - навън.
Поне това успях да разбера за 30 и кусур годините си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: da7f9ee3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Прехвърли малко досадници насам! Както съм сам и кисел бързо-бързо ще ги вкарам в правия път. Дори ще ти се извинят за тормоза. :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ff9ed8f420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ем ти си ги търпиш, а после се оплакваш...
„След дъжд качулка“ както казват хората.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 10ea7398b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   И аз съм измежду досадниците, само че на мен не ми е проблем това, харесва ми, но гледам да не обръщам физически внимание на упреците към мен, гледам да бъда контактен, колкото и налудничаво да звучи
Относно хората които досаждат, може би са си такива по характер или просто искат да привличат вниманието на другите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker