Прилятеля ми се държи с мен като с дете или иска да упражнява власт? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прилятеля ми се държи с мен като с дете или иска да упражнява власт?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2266 пъти
Здравейте на всички,
с приятеля ми сме заедно 5 години, като цяло добре се разбираме, защото не съм дребнава и обикновено не обръщам внимание. Но в последно време почва да ми писва.
И двамата имаме хубави работни места и добре платени, той е лектор доста повече свободно време от мен, аз излизам към 7ч. и се прибирам към 20:00 вкъщи. Голяма част от домакинската работа я върши той, защото на седмица има 30 работни часа. Аз пера, когато мога пазарувам и готвя по-нещо, ако той е сготвил аз мия после нещата.
Проблема е че още когато събрахме някак си той очакваше да планира някакви неща, аз да съм във възторг от това което е направил или казал и да правя всъщност това, което той каже. Само че не се получи, говорихме постигнахме съгласие и дори всеки може да прави разни неща или когато отидем в центъра до се разделим и всеки със собствен план за няколко часа.
Това което не ми харесва е вкъщи постоянно мрънка и ми прави забележки, всичко трябва да бъде свършено на минутата.
Примерно защо тряскам вратичките на шкафовете в кухнята, или пък чиния която без да искам съм изпуснала в мивката. Като пера примерно вечер се заяжда, че не трябва, защото не може да оставим отворен прозореца по същата причина и всеки път когато се къпя вечер направо се опитва да ми забранява. Няма кога да си къпя косата дълга и дори и лятото ако я измия и излезна на малко вятър после съм сополива или болна.
Когато правя нещо в кухнята независимо какво идва и проверява как го правя или ми казва как трябва, е трябвало да се направи нещо. И за всичко е така, неговото мнение е единственото вярно, моето е грешно, как е можело да говоря глупости.
Или за кво си оставила тази чиния на шкафа ч, веднага да бъде измита и продължава да се обяснява и досажда, а в същото време може на същия кухненски шкаф да има неизмита негова чаша от кафе или нещо друго.
Битовизмите в които по този нaчин се проявява са безброй много просто мога да си пиша до утре...
Та аз все по-често се замислям да то зарежа и знам че ако го реша няма да има връщане назад.

Какво бихте ме посъветвали да опитам или какво да дискутираме вкъщи, за да се промени посоката в която аз виждам развръзка във връзката ни?

Благодаря Ви предварително за отделеното време и съветите :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 45a491355b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Говори с него? Обясни му, че всичко това в него те дразни и че ако нещата си продължат така, не ти оставя друг избор освен "зарязването" му.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: babda950a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Толкова години сте заедно, а не сте се разбрали за такива дреболии? Това не е добре. Това означава, че не се приемате каквито сте и подсъзнателно се дразните един от друг. За пет години такива битовизми да те притесняват - безумно е. Щом вече мислиш да го зарежеш, това ще е май следващата крачка. Ако на битово ниво хората не са съвместими и най-голямата любов изчезва.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ed1ea096fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Виж по принцип така описано и аз не разбирам къде е логиката и защо не трябва да переш или да се къпеш вечер, но най вероятно си има логично обяснение. Може би го дразни шума, шума на пералня вечер, шума на сешоара след банята ти, шума от изпусната чиния. Напълно нормално е човек да го дразни и стряска тръшкане на вратички и чинии, доста хора имат по висока чувствителност към шума. За вратичките на шкафовете в кухнята решението е лесно отиваш в магазин за мебелен обков и си купуваш амортисьори за плавно затваряне, така и да искаш няма как да тръшкаш. За мивката има силиконови постелки, така и да изтървеш чиния няма как да дрънчи или да се чупи. Колкото до измиването на чинията ти, съм на мнение, че може да е прав, защото щом главно той чисти в къщи се ядосва от факта, все пак другите мъже се женят и не пипат домакинска работа, а той не стига че я върши, ами и не бива оценен подобаващо. Не бива да се извиняваш с факта че работиш, все пак не си единствената работеща жена, а другите жени когато работят също отсъстват по 11 часа от дома си, рядко в днешни дни работодатели спазват 8 часов работен ден. Реално ако те няма 11 часа и спиш по 8 часа, то имаш 5 часа всеки ден, да правиш нещо полезно за дома и семейството си, за общото благо, за грижа към мъжа си, погледни само как той се грижи за теб през неговото свободно време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 69eb0ed486
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятеля ти се държи като безработна домакиня в напреднала възраст. Зарежи го, няма какво да си хабиш нервите.

Жена.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7ffa99a7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти нямаш приятел, ти имаш свекърва...

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8a7ce778c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, има такива хора, които обичат да контролират, а това може да е продиктувано от една вътрешна тревожност-че нещо ако не стане еди-как си ще настъпи края на света. Предположението ми е, че този модел на живот той го е имал някъде пре това в живота си. може би, властна майка, която е и добре, подредена домакиняня. Все пак, неговият варант е по-добър пред някой балкански субект, който мисли, че жена му е слугиня, мърляв е. или пък много инертен. Знам, че това е краен пример. но той е много по-често срещан и вероятен.
Мисля, че с приказки можете да се разберете с твоя човек. Или пък, можеш да си изработиш тактика да не си ги слагаш много на сърцето.
Друг вариант е да се разделите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: fc28c7697f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Единият си хвърля чорапите, другият трака с вратичките, единият подсмърча и слуша черно фередже, другият е неорганизиран в свободното време. Ако си крив от сутринта, вместо да се захващаш да се дразниш и джанкаш с другия, може: да правите секс, да се облечете и да отидете извън София, да си облечете работни дрехи и да работите в работилницата заедно. Да нарисувате една рисунка заедно, единия да учи другия на шах. Да сготвите нещо заедно. Вместо да се пучи що се къпеш вечер да вземе да се пречупи и да се пусне да правите нещо заедно. Това е най-отпускащото и сближаващото за двама човека. Скоро казах на една майка и сега с дъщеричката и ми носят най-вкусния кекс. Традиция им е в четвъртък вечер. В сряда вечер са на народни танци. Отидете на спорт, на арт терапия. На нещо.
Нещо като не ти е ОК е много егоистично да омрънкаш другия. Кажи му така и така и хващаш и го правиш да не се дразниш. Освен да се дразниш, може също да правиш компромиси. И за да не са неоценени кажи ето за бла бла бла правя компромис. Но или правиш или не. Не да кажеш правя и после една седмица това да даде пълнеж на безброй разговори и усещане от нещата в общия живот.
В работата една от отдела ми казва, че в тях всеки си има определени задължения-единият пере единият мие прозорци, помагат си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d5fbe10acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А ако сглупиш да му родиш дете направо не ми се мисли как ще ти се бърка... Всъщност, моята ситуация беше подобна - никога нищо не знам как се прави, не мога да сготвя като хората, не се сещам да направя това и онова - според него. Все укори и коментари от сорта на - жена си, трябва да имаш някакъв усет за тия неща...
Аз направих грешката да остана с него, въпреки че ме подценяваше така, родихме си бебе и стана още по-зле. По-зле от свекърва. Свекърва ми като идваше една дума не ми казваше от вежливост, а той - защо си го облякла с това, защо не с онова, не се обуват така чорапи, след като съм го накърмила - накърми го пак, може да е още гладен, аз му обяснявам, че съм го нахранила вече, той си знае своето - не не, ти пак му дай - тука е студено, не му давай да играе с това, а с онова... а бе ужас :(
Да не говорим, че не мога до магазина да мръдна сама, все трябва да сме ЗАЕДНО. Не че имам нещо против, но е гадно да знам, че не мога да изляза сама един боклук да хвърля. Дори прането ми го дърпа от ръцете той да го проснел.
Бягай с 200км/ч бягай и никога не се обръщай назад. Човекът е педант, нервак, особено ако сте в негово жилище... това е характер, начин на живот, не се променя. Може да те обича безкрайно, но никога няма да се откаже да те променя, да те моделира по свой си вкус, а това е убийствено.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 022a27d7ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това няма да го бъде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ca282aa000
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Просто или обича да е шеф или има тежък характер, аз съм мъж но нямам гадже за сега

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 670a225ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той ти казва да не се къпеш вечер и едва ли не ти го забранява? !
Дори няма да го коментирам, а и всички други щуротии.
Ще ти кажа това - по отношенията е нужна работа, диалог, напасване, взаимно уважение, разбиране и компромиси. Това обаче не може да се постигне насила. Човек може да промени поведението си и най-вече вътрешните си нагласи само и единствено, ако сам го пожелае.
В тази връзка - може да пробваш да подобрите отношенията си, но ако видиш, че не получаваш разбиране и съдействие от негова страна, то трябва да приемеш, че той е такъв, иска да бъде такъв и има право да бъде такъв. Точно толкова, колкото и ти имаш право да се къпеш вечер. Или го приемаш, или не. Ако обаче ти от своя страна не се чувстваш удовлетворена от отношенията ви, никой не те задължава да ги търпиш.
Решението е твое!
Ж31

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9603055cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей! Аз бях в същото положение, говорих и познай какво - пак моето мнение беше грешното, пак аз говорех глупости и бях едва ли не слабоумна. Истината е, че няма да се промени и само ще те тормози по този начин. Това си е тормоз. Аз лично съм стигала до рев от нерви, чувствах се потисната и контролирана и най-вече безпомощна. Това няма спасение повярвай ми. Махай се докато можеш, че ще става по-зле и по-зле!

УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7a8be7d71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е много дразнещо. За жена е противно, камоли за мъж. Аз бих го зарязал на твое място, ама преди това можеш да говориш с него.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f42d73bc8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Приятеля ти да не е зодия дева? Баща ми е същия. Това е характер, не се променя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker