Скарахме се, отидох на парти и друг ме разведри - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скарахме се, отидох на парти и друг ме разведри
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1451 пъти
Здравейте, жена/момиче съм към 20те (в момента се чувствам нещо по средата). Приятелят ми е с 4 години по-голям от мен и много държа на него. Мил и грижовен е, пътува доста всяка събота и неделя да се видим. Когато го помоля нещо, винаги го прави, опитва се да ми угоди. Например онзи ден бях гладна, нямах храна и беше много студено и той се опита да ми поръча пица. Като му кажа, че имам нужда от нещо, той измисля начин да го получа. Когато е до мен спя много спокойно и всичко е наред.
Обаче има едно голямо НО. На моменти се чувствам тъжна и той не е способен да ме разбере и да положи усилие да ме накара да се усмихна. Понякога сякаш дори не ме харесва и прави всичко, защото така е възпитан. Каза ми, че мисли, че съм разглезена, че вечно се оплаквам, преувеличавам и все съм изморена. Може би до някаква степен е прав, но когато човек не се чувства добре, малко разбиране би свършило много повече работа. Ако му кажа, че искам да скъсаме ще се съгласи, че не си подхождаме, ако му кажа, че искам да положим усилия да сме заедно, ще продължи да ми казва колко ме обича и как съм най-важния човек в живота му. Аз просто имам нужда от някой, който да е сигурен, че ме иска в живота си.
Скарахме се с него и след това той излезе и аз излязох, бях на домашно парти, пих вино и се социализирах. Поне три момчета ме заговориха и две от тях бяха наистина интелигентни и забавни, имаха ужасно богата обща култура, познание и мнение за най-различни неща и усетих вътрешно удовлетворение, че мога да дискутирам различни теми и съм харесвана и ухажвана. Приятелят ми не знае много неща и като се опитам да му кажа нещо, да му дам някакъв съвет, той се изнервя и реагира много негативно. Например, наскоро му казах, че би могъл да си изкара сертификат, който би му бил полезен за неговата работа. Съответно, той се изнерви и ми каза, че знаел по-добре от мен, бил самостоятелен и не обичал да му се дава акъл.
Държа на него, знам, че аз самата не съм лесен характер, той е бил наистина търпелив, полага усилия, но същевременно това голямо НО ме притеснява... Имаме ли шанс според вас и ако да, как да преодолеем тези различия? Аз ли да приема нещата, или той трябва да направи нещо по въпроса? Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: a76fa2cb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Винаги, ама винаги, връзката се гради от двама. Шансът само единият да е виновен е почти нулев. Има и изключения, но всяко поведение носи съответна реакция. Във физиката Нютон има такъв закон, но физиката е по-лесна от човешките отношения. Твоят мъж вероятно приема критика, приема и съвети, но тези двете трябва да са поднесени по начин, по който той да ги възприеме като нещо градивно. Връзките се базират на добра комуникация, иначе казано, на умението да разбираш другия и без много думи, да знаеш той как мисли, той как вижда нещата, той какво чува, когато ти му говориш. Често се случва човек да каже едно, а този срещу него да разбере друго и да се засегне. Проблемът ви е в самото пасване на характерите и възприятията. Той надали е лош мъж, нито пък ти си лоша жена, но не умеете да се поставяте на чуждото място и да се разбирате, защото просто мислите различно и това мислене не съответства с мисленето на другия.
Той още е с теб и това ми подсказва, че те иска. Ти се притесняваш, че ако кажеш, че не си пасвате и трябва да скъсате, той ще се съгласи, а в противен случай ще бъде с теб. Да, логично е. Защо му е да задържа някой, който иска да си отиде? Той и иначе не може да те стисне в ръцете си, защото ще се изплъзнеш като пясък между пръстите му, щом вече си решила, че това не е твоето място. В моята връзка имаме един простичък закон- никой не си тръгва, когато е ядосан. Случвало се е да стоим до ранните часове на сутринта без да си говорим, защото сме сърдити, но никой не си тръгва. Аз имам такъв страх, случвало се е близките ми да си тръгнат ядосани и да развалим всякакви отношения, мислила съм си, че може близък да си тръгне и това да е последният ми спомен от него. Има много мъже, които ще те харесат и ще те оценят. Мъже има на крачка и на метър, все някой ще ти се стори умен, красив и впечатляващ. Този някой няма да е като твоят прител. Тази мисъл как ти влияе? Нормално е да се карате, да се ядосваш и да си мислиш, че някой си е по-добър с теб. С този "някой си" не се познавате и с него може да попаднеш в същата ситуация, но след 2-3 години. А ти искаш да си с приятеля ти или искаш да си с "някой си", който няма общо с приятеля ти. Искаш ли човека, с когото делиш едно легло, или искаш някой различен от него? Това е въпросът ти и ти сама трябва да си отговориш. Надявам се да съм била полезна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker