Какво означава да се “наживееш” - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво означава да се “наживееш”
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1961 пъти
Е, аз мога да споделя един отзив от пътешествието ми към града, наречен “опит”. На 19 години съм, момиче, и има още много неща които ще видя от живота, а за тези години аз си казах, че ще се наживея, ще правя секс *безопасно* няма да се привързвам толкова към хората, без драми, само щастливи емоции. Общо взето без сериозни връзки на тези години, не искам да имам живот като на 30 годишна.
Но ето тук идва една част за чувствителните момичета... които хем търсят внимание, живот, секс, купони, алкохол, но в същото време един орган отляво, за разлика от този долу казва “ти заслужаваш да бъдеш обичан”
Мили момичета, не е курвенско ако си гледате кефа. Но не забравяйте че вие сте жени, които трябва да имат достойнство, че има много начини да бъдеш щастлив и това да допуснеш любовта до себе си не винаги е саморазрушение. Тя ни изгражда като хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 04a5641324
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фраза, ползвана от проставати хора, които търсят извинение за аморалното си поведение, което включва, но не се ограничава само с:

- Безразборен секс.
- Преяждане с всякакви боклуци, злоупотреба с алкохол и наркотици.
- Арогантност и материализъм (нови телефони, ботуши и шапки за по 200-300 лева, които след 2 години са за по 20 кинта)
- Отказ от всякакво усилие или общо взето мързел. Нито на работа ти се ходи, нито ти се учи.
- "Селски прояви" от рода на сбивания по кръчми и дискотеки, накърняване на личното дойстойнтво, ей така защото не ти харесва другият. Виж само, каква злоба се лее из социалните мрежи. Виж само, колко боеве се водят всяка вечер пред и зад клубовете.
- Клюкарстване, завист, омраза, високомерие ...
- Горделивост - "Еуе еййй, аз съм номер идно уе, ейй, няма ко да спориме уйе" - Особено неприятно е, когато го чуеш от 18 годишна пияна ученичка, която е решила, че в 7 сутринта, ще вдига панаири по спирките.

И много други.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5849cd74f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха, аз съм на 31 и живея много повече, отколкото на 19. Първо заради независимостта, второ заради акъла!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: c459651898
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много добра тема, браво! Сега ще ти кажа и моята гледна точка по темата с "наживяването", това е една доста елементарна психологическа атака приложена върху младите хора, която има за цел да изкриви действията им от пътя им на развитието или на прост език казано да си губят времето по доста глупав и първичен начин смятайки, че по този начин правят нещо и вървят нагоре, но НЕ! Сама по себе си думата наживявам се отнася за период от време нали така? Истината е следната не се наживявайте, ЖИВЕЙТЕ!!! За протокола момче на 21 години съм, не съм тръгнал да се наживявам защото не си падам по нещата които се покровителстват с тази дума, като например да лъжеш момичетата за да спиш с тях и после да се хвалиш пред и иначе смотаните ти приятели, това за мен е доста нелепо и граничи с кретенизма, да пиеш да се дрогираш и прочие- пълен абсурд! Това все пак е моята гледна точка може и да не се зачита от четящите темата, НО който я прочете благодаря за вниманието! Много би ми се искало да виждам ЧОВЕЦИ по улиците а не ХОРА които са забили в телефоните си хора които гледат само и единствено интереса си без да се замислят дали това наранява някого или използват някого, ако трябва да съм честен ми се повръща от хората на моите години. Хванал съм си здраво живота в ръцете и се старая да се развивам в нещата които смятам че са важни за мен и не отделям особено внимание на неща като "наживяването" защото мн добре знам идеята зад тези пропаганди които обхващат масовката а да си част от масовката е доста неприятно за съжаление не мога да кажа от личен опит защото никога не съм бил и никога няма и да бъда там няма нищо добро приятели! Замислете се и още нещо една тема която е много популярна в днешни дни и това е темата за ПАРИТЕ и то не как рабоят те и как да ни служат на нас а как хората ламтят за пари и се продават под всякъв предлог за пари което е доста жалко...
Все пак всичко с пари е вече евтино! така че имайте едно наум
Поздрави пожелавам ви успех на всички с фалшивото "наживяване" и дано си кажете по скоро НАЖИВЯХ СЕ или по по висш език ОСЪЗНАХ СЕ! Колкото по-скоро застанете пред огледалото и си кажете това толкова по добре за вас иии все пак ако това не стане близкото бъдеще имайте в предвид че някой хора докато вие се наживявате напредват и после нямат достигане...
Момче на 21

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e04182e745
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   *Мили момичета, точно правенето на кефа-сиреч безразборния секс е к... ско и аморално.
Кеф е да се напиеш, кеф е да пътешестваш, кеф е да се забавляваш на дискотека, бар или механа, кеф е да си независим...
Отдавна върви един лаф пускан из социалните мрежи - Изразът : "Един път се живее", не е основание да сте к... и, боклуци и б... ли.
Всички имаме сърца, но малко умеем да го слушаме и пазим.
Като не си такъв, ами просто е, не се и опитвай да бъдеш някой друг.
Оправданията няма да ти помогнат за съзнателните постъпки, САМА си решаваш, дали ще пропадаш още повече в ямата.





-Maryjane

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ab6c7b8124
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре казано номер2.

ж30

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1a7e4e8e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен, това се ползва за любовния живот на някого. Човек да има много партньори или толкова, колкото е поискал и в един момент да почувства, че иска да остане само с един оттам насетне и да улегне. Предполага се, че след като човек стане семеен, вече няма да се занимава с гаджета и глупости.

Макар, че това се е установило като стереотип, все пак е условно. Хората са различни и всеки минава по различен път.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e28171380b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно съм съгласен с номер 1. Няма такова нещо, като "наживяване". Ако на 20 спиш с всеки срещнат, ще го правиш и на 40. Потопиш ли се веднъж в блатото на алкохол, безразборен секс, наркотици и др. подобни, пътят назад е много, много труден и малко хора успяват да се отскубнат. Просто това е най-лесният начин да си провалиш живота за отрицателно време. Да не говорим, че освен разни бройкаджии и селски к***и никой няма да те взема на сериозно. Аз примерно, не бих се занимавал с момиче, за което знам, че е преспало с всеки втори. Както и никоя сериозна жена не би се занимавала с мъж, прескачал от цвят на цвят. Между другото имах такъв случай преди време. Чрез общи познати случайно се запознах с момиче, което ми направи добро първо впечатление и реших да видя какво ще излезе. Започнахме да излизаме и още след няколко срещи си пролича, че е доста егоистична. За нея имаше само и единствено "Аз". Освен това имаше и проблем с алкохола. Почти винаги, когато сядахме на кафе след работа, тя пиеше водка. Както и да е, нещата не се получиха между нас, понеже тя си живееше само за себе си. По-късно обаче, съвсем случайно разбрах и друго - никога не е имала дори и подобие на връзка. Прибирала е всякакви от дискотеките, без изобщо да ги познава. Дискотеките и забавленията с приятели не са лошо нещо, но когато са с мярка. Не е нужно да си мъртво пиян, за да ти е весело. На 18 е най-важно човек да реши какъв път ще поеме и да си го следва. Когато учиш и работиш съвестно, време за забавление винаги се намира. Преди няколко години имах доста дълъг период, в който ми се налагаше да работя много. Често ходех и събота и неделя, но пак си намирах време за среши с приятели.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 8eaaefda30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   На 20 години съм. Имам връзка от 3 години. С приятеля ми сме студенти и работим, преместихме се заедно в столицата и решихме да наемем квартира. Не съм спала с друг мъж, нямам и желание. Сама си пера дрехите, сама си приготвям вечерята и не звъня на майка ми, за да ми спаси семестъра или бюджета до края на месеца. Решавам, че ми се ходи на дискотека- отивам с приятеля ми. Правя същите неща като теб. Пия, танцувам и се смея, разликата е, че ако се целувам с някого или ако правя секс с някого, това е с приятеля ми. Не се чувствам зле, нямам усещане, че не живея. Ако искам да изляза, излизам. Ако ми се пие кафе с колеги, хващаме се и отиваме на кафе. Ако ми се прави секс, приятеля ми е на една ръка разстояние и никак не се притеснявам, че ще ме нарани или ще ми докара някоя инфекция. Не се будя на случайни места, будя се в стаята, което постепенно обзавеждам. Имам представа какво е лишение. В началото допусках много грешки, в края на месеца оставах без пари, постоянно мислих за домакинската работа и много се притеснявах, че ориза ми полепва по тенджерата. Ама много се притеснявах, че за нищо не ставам. Е, живея си, научих се да съм самостоятелна и приятелят ми не ми пречи, забавляваме се заедно, така искаме да бъде.

Не разбирам хората, които казват, че не можеш да се наживееш, ако си обвързан. Не можеш, но само ако не искаш да бъдеш с един човек, а ти се ходи нялво-надясно по чужди п*шки. Няма да се женя, не мисля за деца и семейство, не съм на този етап и не бързам. Не съм готова да отдам цялата си младост на едно дете, защото още се уча да гледам себе си. Но живея добре, не пропускам забавления и не мисля, че се ощетявам и че ще съжалявам след 10 години.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4d6e0afce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Момиче на 19 съм. Честно казано, изобщо не ми дреме дали съм курва и какво мислят за мен някакви фалшиви моралисти. Правя това, което ми е кеф. И да, мисля за бъдещето. Решила съм с какво да се занимавам и отделно от забавленията опитвам и действам по него. Обичам много забавленията. Луксозните неща. Имам хубава фигура, лице, обичам хубавите дрехи и грима. Умея да се гримирам, това ми е нещо като страст. Обичам да пътувам насам-натам, пътувам си и сама много често из България, по-натам и в Чужбина. Обожавам дискотеки, концерти и домашни купони. Обожавам и разходки. Имам различни приятели, с които говорим различни неща и правим различни неща. Обичам мъжете. Сериозна връзка не съм имала, за момента нямам желание, а и някога като имах - винаги имаше лоши последици. Единствения човек, който съм обичала - така и не се изяснихме с него, кой какво има към другия. Любовта само болка и страдание ми е носела. Но секса не е така. Не си и лягам с всеки втори де, не мога, капризна съм и не мога за такова нещо толкова лесно да допусна някой. За целувка и просто натискане, да, но за секс е по-трудно. И не изисквам сериозна връзка от момчетата, за какво да се затормозяваме взаимно? Аз самата за момента не мога да бъда изцяло отдадена на един човек, а за мен да ходиш с някой от година - 2 и да му изневеряваш е малоумно, въпреки че много хора го правят. Аз не мога, обичам ясните отношения. Няма и да допусна някакъв скапаняк да ме спира, да ме ограничава и да ме кара да му слугувам, както при много момичета, които познавам. Много хора са осъждали това мое мислене, но мога само да им кажа да си мълчат и да се връщат при мъжете им, които ги бият или жените им, които им изневеряват с най-добрите им приятели :).

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 4071fd78d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

10.   Момиче на 30г. съм. Нарочно пиша момиче. Ежедневно ми искат лична карта когато си купувам алкохол или цигари. Това не го пиша с цел да изтъквам себе си, а да ти кажа, че имаш мнооооооого години, в които ще си млада. Не си мисли, че "животът" е на 20. Ще го разбереш по-късно. Лично за себе си мога да кажа, че не съм била по-щастлива - живея само с любимия си човек, работим и двамата, ходим където си искаме и ЖИВЕЕМ! Да сме живи и здрави и дечица някой ден :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 76f436ba6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Тук няма правилно и неправилно. Въпроса е, как ти идва отвътре, как го чувстваш. Защото има момичета, които не са тръгнали да се "наживяват", не защото е неправилно и нещо ги възпира, въпреки да ИМАТ ЖЕЛАНИЕ, а просто защото нямат такова желание - не ги кефи, ама никак. Искат си секс, но с някой, с когото да имат и отношения на друго ниво.
Аз като мъж съм имал желание да чукам тая и оная, ей така само и единствено заради кефа, естествено съм го и правил, но винаги съм търсил любовта. Ако трябва да избирам, съм предпочитал да се "засека" с жена, с която да имаме любов, макар и да съм само с нея, сравнено с другият ми начин на живот, когято такава жена е нямало.
Мъж на 44 г.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 01612a70ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не слушай масата, това е според мен. Живей както ти смяташ за добре. Не слушай какво ти казват връстниците като ти казват, че трябвало да се наживееш. Това е просто начин да те вкарат в техния начин на мислене, който сега е масов, а в последно време масовия начин на мислене е доста непродуктивен. Масовият студент е мързелив чалгар, който едвам-едвам е записал някакво образование, не знаещ точно защо и как.

В природата има принципи. Следвайки природните ни инстинкти, всяка нормална жена (с нормално за жена количество тестостерон) търси качествен дълготраен партньор, а всеки мъж търси много краткотрайни партньорки. Т. е. качеството идва от жената, количеството - от мъжа. Обикновено тези дето ти казват да се наживееш са или мъже, които в момента са в пика на сексуалността си и имат полза от наличието на повече "матриал" дето да се наживява, или други жени, които са се прецакали (буквално) с мераците си да се наживяват, и сега искат да прецакат още жени. End-game-ът на всяка жена обаче е дълготраен съюз с качествен мъж. Промискуитетът, в този си вид, е нововъведение в обществото и се появява поради няколко причини, основната от които е, че хората не искат да си платят усилията. Вместо да си в дълготрайна връзка и да градиш любов и интимност, по-лесно е да си разкрачиш краката за една вечер, но това е изключително непродуктивно в дългосрочен план. Не води до качествени връзки, не води до истинска интимност, съответно не води до семейства и деца. Затова уж първо трябвало да се "наживееш" (т. е. да те чукат разни мъже), пък после да си хванеш някой да ти направи и плати децата. Абсурд на абсурдите. Не се води по масовото мислене, защото ще видиш как лека-полека всички тези "наживяващи се" или ще се променят тотално, или ще бъдат самотни кифли на 40 . А това е изключително грозна гледка...

Моят съвет, ако търсиш секс, емоции и интимност, е да влезеш в нормална дълготрайна интимна връзка и да градиш взаимност и уют.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker