Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дилема
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 1305 пъти
Здравейте, иска ми се да получа съвети, относно дилема, над която се замислих. Първо, ще се представя накратко, за да е по-ясна ситуацията. Мъж на 35 съм с добра професия и доходи. Не съм бил женен и нямам деца. Винаги обаче съм искал сериозна връзка и семейство, просто не съм попадал на подходящ партньор. Напоследък се чувствам доста самотен. И преди ми е тежало това, че съм сам, но сега чувството се засили. Всичките ми приятели и познати, пък и хората около мен са семейни с деца. Само аз съм като някакъв вълк единак. Та, напоследък в живота ми се появиха 2 жени. Първата, всъщност я познавам от доста време и знам, че ме харесва или поне има симпатии към мен. Не съм предприемал нищо, понеже ми липсваше тръпката, поради незнайно какви причини. Иначе, момичето е супер. Абсолютно нищо не ми е направило лошо впечатление в нея. Красива е, умна, образована, работлива, обича животните и природата. Абе, накратко жената мечта. Въпреки това някак си не успя да ме грабне и много време съм си задавал въпроса "защо". Беше около 3 години в чужбина, но наскоро разбрах, че се е върнала за постоянно тук и се чудя дали да не опитам да я опозная все пак. Много си падам по мили и грижовни жени. Тя по всичко изглежда такава, но ако се притеснява, може би не уцелва начинът, по който да го покаже. А и аз от своя страна не показах нищо спрямо нея. Другото момиче е по-малко от мен с около 7 години. Също е умна, образована и мила, но аз я познавам буквално от 2 седмици и нямам кой знае какъв поглед. Проблемът е, че тя беше изключително мила с мен и събуди онази специална тръпка. Разбира се, много вероятно е и да греша и изобщо да не съм й симпатичен. Проблемът е, че с нея живеем доста далеч един от друг и ако евентуално нещо се получи, аз трябва да отида при нея, защото в моя град вероятността да си намери подходяща работа е доста малка. Та, чудя се как да постъпя. Най-лесно да опипам почвата и при двете, но не искам да залъгвам никого и да се превръщам в използвач. Противно ми е това. Как бихте постъпили вие на мое място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7fe1f52118
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както и възнамерявашникоя докато опипваш почвата и се ориентираш към правилната от двете. Ти си прецени колко време ти е нужно -година три или 7 но изборът тии трябва да е сигурен. Тръпка като нямаш няма и да се появи. Но явно при теб бе е наложително да има тръпка. Важно е че са от сой образовани. Явно си доста взискателен към половинката. Сигурно имаш покритие.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 76daf88dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сърцето не се лъже, човече. Не може една жена да ти се струва страхотна, но да нямаш влечение към нея и да създадеш нормална, стабилна и хубава връзка. Може да направиш бялата ограда и двамата да сте като извадени от корица на списание "Красив дом и умни деца", но това не гарантира щастие. За семейно щастие е нужна любов, не е желателно да започвате като съквартиранти с привилегии, няма да прерасне в повече и нямаш търпението да се надяваш с години. С другата девойка също не е много надеждно, но поне чувствата ги има. Ти си на 35години, тя трябва да е на 28 години, до тук добре. А това пусто разстояние? Скачаш на сляпо, добре, че сърце глава не пита, а? Винаги можеш да опиташ, просто чувствам дълг да те предупредя, че може да изгубиш много и да не спечелиш нищо. Във всеки случай не се отдавай на биологичния часовник, мисли с главата си и вземи сърцето си с теб. Не е едното или другото, добре е да са двете вкуп.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b8b45a18ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Поеми пътят към, който те води сърцето или страсста.
Не се насилвай, да имаш симпатия към някого, който ти е безразличен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 1184765c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря за коментарите. Знам, че сърцето не се лъже и изобщо не мисля и да се опитвам. Просто аз дори и не се опитах да опозная първата жена. Приемах я като приятел и толкова. С втората контактувах всичко на всичко 2 седмици, даже нямаше и толкова. Отначало изобщо не й обърнах внимание. Тя, обаче само с няколко жеста и изречения ме накара направо да се вторача в нея. Същото нещо ми се е случвало и преди. Бях студент и работих една година на морето. Там имаше няколко момичета, които ми бяха колежки. В началото се сближих повече с една от тях, но без да съм имал някакви намерения. Просто беше по-приказлива и се майтапехме заедно. Минаха няколко седмици обаче, и едно от другите две момичета сякаш ми отвори очите за себе си. До тогава почти не я бях забелязал. Беше супер мила и добра с мен. В крайна сметка нищо не се получи между нас, понеже тя беше почти пред сватба. Беше видно, че ме харесва. Аз също много я харесах, но реалният живот не е като по филмите. И до ден днешен, това е най-голямата ми любов. Сега историята се повтаря 1 към 1 с това момиче. Иначе, нямам никакво намерение да създавам каквато и да било фасада. Винаги съм мразел изкуствените неща. До сега можех спокойно да си изградя подобна фасада, ако исках. Не мисля и че съм толкова взискателен. Най-важното за мен е жената да е човек и после всичко останало. Сърцето определено ме тегли повече към второто момиче, но аз почти не я познавам. Случвало се е преди сърцето да ме подведе. Със сигурност ще трябва да се опитам да опозная и двете. Притеснява ме не толкова биологичният часовник, колкото факта, че много време вече съм сам, а никога не съм имал намерение да живея така.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker