Мъжът ми явно страда от депресия. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжът ми явно страда от депресия.
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2270 пъти
Здравейте. Искам да споделя за проблемите, които имаме с моя мъж и евентуално да получа съвет от някой преживял подобни неща. Мъжът ми явно страда от депресия. Няма мотивация за живот, мързи го, само гледа ТВ. Не се грижи за нищо и нищо не го вълнува. Не знам как да му помогна. Говорим, мотивирам го, но ефекта е краткотраен, а грижите се трупат върху моите плещи. Родила съм му деца, които също не са достатъчни да го мотивират да прави нещо за тях, за него, за семейството, нещо различно от седене пред телевизора. Дори не му се мърда да отиде да се позабавлява. За почивки и дума не става да отидем. А секса е веднъж в годината и то толкова слабо изпълнение, едвам едвам просто, без никакво желание. Няма си любовница, поне да си имаше щях да съм по-спокойна. Не ходи никъде без мен, а ние много рядко ходим някъде. Пие хапчета за психо атаките, които преди време имаше и наистина те спряха и той се успокои, но пък стана толкова отвян и депресиран. Никой не знае за проблемите му, освен ако аз не кажа, защото той общува много малко с родителите си и нищо не споделя с тях. Понякога се ядосвам, защото виждам как затъваме в проблеми, грижи, мръсотия, безпаричие и му се карам да се стяга, а той казва че го подтискам допълнително. А аз как не се подтискам, грижа се за деца, зя дом, работя, в къщи съм психолог, доктор, учител, чистачка, готвачка. Спокойна и усмихната съм през повечето време. Обаче много ми липсва и това, че не правим любов. Мисля, че няма как да му помогна и в същото време да съм добре и аз. Напоследък се замислям за други мъже, но имам бариера, която не мога да преодолея така изведнъж. Знам, че времето ще покаже моя път. Но искам и той да е добре и той да е щастлив. Той е много добър човек и много го обичам. Но ние с децата явно сме му пречка да е свободен и щастлив. А той ако е свободен седи пак пред телевизора, гледа филми по 3-4-5 един след друг без прекъсване. По цяла нощ до сутринта филми. После спи цял ден, пуска пак филми. Това е живота му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: a3e708d63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не го вини, депресията е по-лоша от колкото си мислиш.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 617c7db26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А защо не пробва да си намери работа ?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ae815b9501
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И как така сложи диагноза депресия? Поне имаш ли дефиниця за "депресия"? Имаш ли квалификация на клиничен психолог/ психиатър?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: bcf9107cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аве, то и аз съм така вътрешно, но заради жената не ми личи. Изпълнявам си задълженията, даже се насилвам са секс. Когато жената замине някъде за няколко дни обаче не правя нищо - филми и порно. Измислих си оправдание и последното лято не ходих с нея и детето на море и за десет дни изгледах 5-6 сериала изцяло. Пред приятелите казвам, че съм много зает и постепенно почнахме да се виждаме само по поводи. Иначе обичам жената, даже много. Просто по друг начин си представях живота на 39 години и ми е тъпо. Екскурзиите сред природата и спорта ми помагат доста, но зимата е голяма мъка.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: df67af3e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Същото положение и при нас, зачудих се в началото дали пък не съм го писала аз :(
Моят мъж се е срастнал с дивана, тъжно е, жалко е, защото е млад, здрав човек, в разцвета на силите си. Той не иска да играе с децата си, не може да седи - иска само да лежи, не иска нищо да правим, постоянно е изморен, постоянно нещо не му е добре и сам не може да каже какво по-точно. Ходихме на лекар, пуснахме му кръвни изследвания и урина, всичко беше на 6.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b38a9f2627
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   3 - Нерв, не, не не ... Тая модерна глупост, в която на човек му е забранено, да направи каквото и да е умозаклюпение, без да има 8 години в университета, моля те, не ми я пробутвай. Жената не поставя официална диагноза, но има много знаци, които всеки повек със здрав разум и живштейскинопит ще отчете, като знаци на депресия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f14bc32468
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   отидете на лекар, на психиатър
депресията не е настроение, не е " до стягане "
може би има нужда от лечение

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ae815b9501
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   от номер 3 до номер 7: интересно как човек без квалификация, може да отчете кое е знак или не на депресия? Как човек без квалификация може въобще да е сигурен, че знае какво е депресия? Ако има модерна глупост, то тя е всеки да говори за депресии, без да знае, че диагнозата депресия е нещо различно от разговорната дума депресия. А жената като не слага официална диагноза, защо е написала за заглавие "Мъжът ми явно страда от депресия" вместо "Има ли вероятност мъжът ми да страда от депресия" или "Подозирам симптоми на депресия" и т.н.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: f1c13e0497
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки от нас може да преживее този срив, на мнозина им се случва, така че няма какво да го мислиш толкова - със сигурност ще е нужна професионална помощ, за да се стабилизира.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0de0b90593
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мързи го.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3b6f8dbf67
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А вместо да му се караш попита ли го какъв е проблема? Дори да е депресия, все нещо го е подтиснало първоначално. Знам, че звучи екзотично на фона на традиционното "животно такова, аз пък ще си хвана любовник", но защо не пробваш да разбереш какъв е проблема и да му помогнеш да го реши? Явно не става с мотивация и скандали, трябва си дълбоко разравяне, за да разбереш какво го мъчи. Ако те интересува, де, защото сега е идеалната изкупителна жертва, та ако решиш, че ти се кръшка... При това той ще е виновен, а не ти - позната логика!

Не за пръв път чета подобни истории онлайн. В такива случаи разбираме кого обичаме повече - сексуалните си нужди или човека до себе си. Защото освен тях друго няма да промениш с кръшкане - той пак ще е зле, всички грижи ще се трупат на главата ти, но пък сексът ще е на ниво.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 452dbbf8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не знам защо толко хора се хванаха за "диагнозата" на авторката. Каквото и да му има на мъжа й, то е проблемът, а не как ще го квалифицира тя или някой друг.

Едно е сигурно, авторке, това положение не се търпи. Мъжът ти не показва воля и желание да се оправи. Не знам нещо случило ли се е или винаги си е клонял към такова състояние. Ако се навие на професионална помощ и се опита да излезе от дупката, може и да има шанс, но ако нещата продължат така, по-добре се спасявай, и себе си и децата, преди да си рухнала и физически и психически.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 863f8c59a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   10 -Да не го мисли, а да го отглежда цял живот като саксия.... Наред с децата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker