Защо бившата ми съпруга търси близост и внимание с мен пет години след развода? Стари чувства ли се събуждат или нещо друго? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо бившата ми съпруга търси близост и внимание с мен пет години след развода? Стари чувства ли се събуждат или нещо друго?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3801 пъти
Здравейте,
Казвам се Дамян и съм на 46 години. Преди пет години се разведохме със съпругата ми по нейно настояване, тъй като бракът ни се бил изчерпал. Не искам да навлизам в подробности, но последните две години преди развода не можех да и угодя с нищо, на моменти беше много агресивна и дори бих казал арогантна. Питах я дали има трети човек замесен тя отрече и каза, че няма такова нещо. Накрая като я по-притиснах тя ми каза, че животът и с мен бил скучен и се чувствала потисната. Питах я какво иска да променим. Тя ми казаха, че е най - добре да се разведем и да си дадем възможност за ново начало. Държа да отбележа, че тя ми каза, че ме обича и цени като приятел и баща на децата ни?? Сега това още повече ме обърка, но речено - сторено: разведохме се. Двете деца момиче и момче останаха прш нея. Дъщеря ми беше тогава на 16г., а сина на 14 г. Мисля, че запазихме цивилизовани отношения. Три години след развода работих в чужбина, но после се прибрах. Издържал съм си децата, така както трябва да бъде от един нормален баща, не просто гола издръжка, а и всички допълнителни разходи, внимание отношение и т. н. Дъщеря ми в момента е студентка в чужбина, много съвестно и ученолюбино дете. Аз я издържам, макар че от месец вече работи. Синът ми от две години живее при мен по негово желание. Това ме прави също горд, искаше да живеем по мъжки. Майка му в началото мрънкаше, но после свикна и прие ситуацията. Сега всичко е нормално.
Не знам нищо за личния и живот, а и не е моя работа. Знам, че мъж в дома при децата никога не е водила. Дори не ги е запознавала с някои, който да го преставя като нейн приятел. От дъщеря ми знам, че малко преди да се прибера от чужбина е имала синини под очите и тя е носила слънчеви очила, а и устната и е била подута. Според дъщеря ми някой я е шамарил, но тя казала, че била паднала. Дали е бил любовник или друг не зная. Когато се прибрах окончателно от чужбина, тя ме посрещна много топло и толкова непринудено, че чак останах изумен. От около една година доста интензивно има присъствие в моя живот. Обажда ми се всеки ден. Пита ме как съм имам ли нужда от нещо и т. н. Това не са просто шаблони обаждания, но личи, че има отношение. Намира често поводи да ни посети със сина в моя дом. Там чисти, готви и т. н. Когато съм пия с приятели вечер на кръчма, настоява да ме взима с колата и да ме кара до в къщи. Миналата седмица имах бизнес повод и така се радвах на станалото и исках просто да похарча някакви пари за късмет. Обадих и се, и я заведох в МОЛ-а. Там и казах да си избере каквото иска рокля от фирмен магазин и да не се притеснява за цената. Купихме разкошен тоалет. После хапнахме тя се разплака и пожела сама да се прибере с такси. После ми изпрати смс, че ми благодари за вечерта и за подаръците. Тук искам да вмъкна, че тя не е материалистка, като човек. На 8 - ми март и изпратих цветя и лакомства да се почерпят с колегите си. Тя беше много трогната. От какво съм се прибрал от чужбина ми казва "миличък", а до преди развода се обръщаше към мен по име. Няколко пъти пред непознати ме е представяла като нейния съпруг, а не бившия. Аз никога не съм имал постоянна връзка след развода, пък не ми и трябва. Не знам дали ходи с някои, неудобно ми е да питам. Много съм загорял и ми се прави секс. Тя е понапълняла, но на мен ми хареса, една такава сочна е. Държа се малко като ученик, но поведението ми ме изненадва и Бога ми не знам какво да правя, за да не взема да разваля момента.
Ще бъда благодарен, ако ме посъветвате нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: d38dbf5f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами пробвала се е, побили са я и е видяла, че няма да и цъфне семето и се връща назад, т. е. с теб, за мен лично винаги важи принципа-оставят ли те не ги търси, така, че всичко, което иска сега е да се начеше, а и защото и е самотно

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6b604537d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами на тази възраст и от по-дивите жени вече търсят сигурност и закрила. По време на вашата раздяла тя е разбрала, че въпреки рутината, вие сте нейния мъж и това е. Винаги ще има чувства към вас, независимо какви, вие сте бащата на рожбите й и след толкова години с вас едва ли би намерила същите отношения.
Опитайте се, Ако я обичате още, да се съберете отново с нея. Ако само ви се прави секс, недейте. И не заживявяйте с нея. Вече децата ви са големи и това ще задържи тръпка между вас, ако има такава.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6b604537d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами на тази възраст и от по-дивите жени вече търсят сигурност и закрила. По време на вашата раздяла тя е разбрала, че въпреки рутината, вие сте нейния мъж и това е. Винаги ще има чувства към вас, независимо какви, вие сте бащата на рожбите й и след толкова години с вас едва ли би намерила същите отношения.
Опитайте се, Ако я обичате още, да се съберете отново с нея. Ако само ви се прави секс, недейте. И не заживявяйте с нея. Вече децата ви са големи и това ще задържи тръпка между вас, ако има такава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ab265518a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Странно ми е, че се учудваш на това, което става. Все пак зрял мъж си, на 46 години. Ами естествено, че те е напуснала заради друг мъж. Само че, както винаги става в живота, едно едно е да чукаш чужда жена без ангажименти и да се правиш на най-великия мъжкар. Съвсем друго става когато тя ти висне на главата в комплект с чужди деца. Тогава вече нещата придобиват съвсем други измерения. Не се учудвам, че е била със синини, сигурно великият любовник я е поступвал. А сега е мила, защото за 5 години е имала много време да мисли. Да осъзнае, че е изпуснала питомното, за да гони дивото. Убедена съм, без да я познавам, че е съжалила милиони пъти за постъпката си. А това дали ще решиш да и дадеш втори шанс си е само твой избор. Говори с децата си, с нея, премисли хубаво и.... успех от мен...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1ae15cc815
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Кво да ти кажем ние? То си е очевидно. и съвсем класическо. Жена която решава, че мъжа и я ограничава, и че в този живот и се полага нещо повече. По добър мъж, по добри условия за живот, по добър секс, по добра тръпка. Горе долу това са стандартните обяснения. Лично аз не съм могъл да ги разбера, защото отдавна приех за себе си, че и те самите не се разбират. Както имаше един израз - "една жена не знае какво иска, но го иска сега". Но пък в крайна сметка живота си е техен и никой не може да ги върже с въже, нали?

И като се минат годинки, гарнирани къде със розови моменти, къде с малко бой, тогава жената се сеща какво е изпуснала. Има и друг момент - докато ти си на 46 и очевдино обезпечен човек, със по близък контакт до сина си, отколкото тя, не така стоят нещата за нея. Най накрая е осъзнала, че е жена на около 45 (предполагам), чиито мъж и син си живеят отделно, дъщеря ви е далеч, явно имайки вече свой си живот далеч от нея. А нея я очаква не особено примамливото бъдеще на застаряваща самотна жена (щото безкрайният поток от дон жуановци дето все им обесняват колко са прекрасни, уникални, готини и прочие глупости, рязко секва като минеш 35) и то далеч от най близките си хора. В името на някакъв имагинерен, по интересен живот, който явно е завъшил с побой над нея. И най накрая е осъзнала, че тя има много повече нужда от вас, отколкото вие от нея.

Много ясно, че ще ти се подмазва. Всички тези детайлчета които си ги описал, могат съвсем спокойно да си се класифицират така. Сега, дали ти ще им придадеш някакъв емоционален заряд, къде щото ти се иска, къде заради миналото ви, си е твоя работа. Но във въздуха остава висящ въпросът - къде беше това нейно внимание, тази любов към тебе през последните години? Ти не споменаваш и дума как ти си се чувствал през тези години, отделен от семейството си, но едва ли така си си представял, че ще живееш със семейството си, нали? Някой да те е питал как ти се чувстваш, какво има да кажеш по въпроса след като са те поставили в шах-мат заради някаква си нейна прищявка да си живее интересно живота? Кой ще ти върне всички онези мигове и години през които децата е можело да растат до теб, в съседната стая?

Ти си решаваш дали ще я приемеш сега. Аз лично не бих. Защото ще излезе, че пак и играеш по свирката.

Само не допускай заради един нагон пак да клекнеш. Да го обеснявам това на 46 годишен мъж ми е неудобно :) Сигурен съм, че може да си решиш проблема с тази загорялост далеч по лесно и без прикачени кукички :)

Не забравяй, че тя те познава много добре и знае къде да те натисне, за да има ефект, или както ти се изрази - "да се държиш като ученик" :)

Това е една много интересна специфика и тенденция която повечето хора не забелязват - докато действията на мъжете много често са обусловани от миналото, то при жените е обратното - те каквото правят сега, го правят за бъдещето си. Вие сте чудесен пример.

П. С. Назначи жена си за бизнес съветник. Нещо ми подсказва, че ще ти е много полезна в тази роля.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9f85957dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Осъзнала е, че е загубила един свестен мъж. Останала е сама и знае, че ще остане сама. Съсипала си е семейството. Децата й дори вече не живеят с нея. Чувства се гузна. А и ти си сам. Защо да не опитате отново?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8c3f1d7c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сложно. Да не почне пак отначало всичко ако се съберете. Харесваш ми, като разсъждения и отношение. Жена съм и ми е ясно какво си преживял преди развода. Добре помисли. Важно е да си щастлив, не робувай, заради децата, миналото.... да се съберете пак.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c55be74aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Ами направете един секс, човешко е, после изчезни. Като те пита защо, ще кажеш имам проблеми в работата, нямам пари, ала-бала, нещо такова. Тоест направи й тест. Според мен няма смисъл да се връщаш назад, а тя просто няма накъде, ти си й последния влак. Тя е явно отчаяна.
Свободен, с пораснали деца - ами много жени си търсят такъв мъж за връзка, вкл. и аз. Пробвай нещо ново!
Ж 46 г. разведена

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 42f6715851
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ех, много се зардвах на тази история. Авторе, харесвам те. Изглежда да имаш много благ и спокоен характер. Изумявате ме мъжете, как във всеки момент мислите за секс, от една страна е готино. Виж, моите родители се събраха след 10 години, след развода си. Сега са по-щастливи от всякога. Живота ни поднася и такива ситуации. Според мен искрата още я има между теб и жена ти. И двамата се завръщате с осъзнати грешки и по-зряли от преди. Вземи я награби човече и не му мисли. Заедно сте били и преди. Времето ще отсъди за добро ли ще е!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a94972ff14
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съберете се! По всичко личи, че и двамата го искате. Сгрешила е, явно съжалява и страхува да си каже. Изглеждаш благороден човек, подай й ръка! Сигурна съм, че ще ти бъде благодарна цял живот!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5db9d34ef8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   От мен да го знаеш, авторе: аз лично не познавам жена, която се е развела, с две деца при това, защото бракът й се бил изчерпал. Развела се е заради любовник, в който е била влюбена, зарязала е теб и е лишила децата си от постоянното присъствие на баща си заради някой тъпкач. Излъгала те е, че няма намесен трети човек, което автомачно я прави изпечена лъжкиня. Сега отново те лъже и манипулира, защото е разбрала, че на стари години ще остане сама, без мъж и деца. Дали ще решиш отново да се събереш с това същество, си е твоя работа - погребението си е твое, както се казва. Но тъй като ми звучиш като свестен и отговорен мъж, ще ти дам един безплатен съвет: не се вкарвай в този филм отново, защото хората не се променят. Колкото и мили очички да ти прави сега бившата, тя е същата оная, дето те е нагрубявала, изолирала емоционално и физически и накрая изоставила. Намери си нова жена, (има много свободни на тази възраст, някои доста добре изглеждащи), и си живей живота. А на бившата кажи, че много я уважаваш като приятелка и майка на децата си, но дотам. И я остави да сърба, каквото си е надробила.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d38dbf5f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако си мъж с главно М ще послушаш номер 11, бившата ми жена си събра парцалките заради майчето си(излезе мамино детенце), взе детето ни и се изнесе без да разбера(бях на работа), е такова унижение, как да се събера после с такова същество, та теб те е зае***а, чесали са я знайни и незнайни и питаш дали да се съберете, я имай достойнство!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8e74d83b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   писалите преди мен са прави - със сигурност е имало друг на хоризонта. жените се развеждат без да има друг ако нещата вкъщи наистина не вървят, има насилие, алкохол, наркотици, изневери и пр., което явно при вас го е нямало. нещата с другия очевидно не са се получили, меко казано, защото е яла и бой.
та като е разбрала, че принцът не е принц, а най-обикновен побойник, е разбрала какво е загубила и е решила да се пробва обратно при теб. въпросът е какво искаш ти - дали още я обичаш или просто ти се прави секс. вторият случай е лесно решим, има достатъчно свободни жени. от писаното от теб не личи да я обичаш и за мен не трябва да се връщаш назад, тя е затворена страница

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a30e897f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всеки дава съвет от своя гледна точка, .... зарежи всичко казано, чуй себе си отговорите са в теб, не.... мисли за последствията, решавай за момента, секс-секс, откровени разговори- разговори, разходки-разходки.... щом го искаши ти и тя.... други нямат думата... живеи сега и тук на момента.... не си слагай ограничения.... не се обръщай, каквото било, минало е... имаш сърце и душа, зарежи ума/мисълта/.... по някога съжаляваме за пропуснати моменти/ум- умува, ум- патки пасе! /Успех, взимай решение... мъдро, умувай, живота е миг наслади му се! Ж49

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 723d144662
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Свалките помежду ви си личат от километри и не само при нея са се върнали старите чувства авторе, знаеш го!
На тези години трудно се среща свестен партньор, най-добре си се съберете. Жалко че сте тормозили децата в най-крехките им години, но със сигурност ще са щастливи че се събирате.
Нека обаче да имате уговорката да няма Иди си-ела си, изчерпана връзка, изтинали чувства.
Успех и умната

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: afa8e3577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Номер 4 и номер 11 са ти казали горчивата истина. Преживял съм същото и на 99, 9% ти казвам, че се е развела с тебе заради друг мъж. Не ти го е казала, защото не е искал да те наранява допълнително, пък и за да си запази репутацията пред тебе, близките и децата. Естествено, че сега, когато оня си е бил шута и тя е сама в не първа младост, ще те търси, защото знае, че ти си добряк и макар да не си от онези арогантни нерези, които създават първичното привличане у жените и които ги карат да губят ума и дума, си стабилен и уравновесен характер. Сега е самотна, сексуално незадоволена и емоционално изхабена. Ако намери някй, то ще е някой, който просто да я чука, но без нищо повече. Сама си знае, че мъж като тебе няма да намери и си е проиграла живота, заради едното ебане.

Просто няма смисъл да се връщаш.

Всичко това ти пиша от личен опит, макар да съм по-млад от теб. Личи си, че си добър и стабилен човек, но си личи и, че си наивен. Аз подобно на тебе също съм преживял развод. Първата ми жена подобно на твоята след 1 година психически тормоз и постоянни упреци, поиска развод и въпреки, че поведението и показваше, че се случва нещо, тя упорито отричаше. Аз обаче не оставих нещата така, а я спипах на местопрестъплението. Изхвърлих я като парцал, а после като се поуспокоих се споразумяхме и за детето ни. Сега същата живее с онзи, заради когото се разведохме, но от известно време от различни източници разбирам, че не е щастлива и, че там нещата са отишли на кино. Споменала дори пред хора, които не подозира, че ме познават, че не е трябвало да си разваля семейството... Рано или късно им увират тъпите кратуни, но след дъжд качулка. Аз си имам друга жена и ново семейство. Съветвам те и ти да си намериш нова жена! Отговорен човек си, не си престарял. Ако си намериш и по-младичка, може спокойно и още някое детенце да си имаш. Ако ли пък не, вземи си някоя ня товите години в твоето положение (разведена, вдовица) и си живейте живота! Но при екссъпругата не прави грешката да се връщаш!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bea34bc746
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Жалко, колко малко позитивни коментари има... Да, предполагам, че просто е така защото... защо, пък.. да кажем нещо добро.. я, по - хубаво, да оплюем жената, че виж автора колко е различен в разсъжденията си от повечето мъже, добър е, спокоен е, че и с пари разполага.. и как пък така, ще купува на бившата си жена скъп тоалет... и т. н... всъщност, повечето жени, които ти пишат да не се събираш пак с жена си, тайничко и завиждат, защото може би съпоставят своите си съпрузи с теб и виждат разликата. Разликата, че ако те бяха на нейно място , едва ли щяха да получат същото отношение... Ще ти кажа само едно , послушай сърцето си и.. щом я искаш - имай я, дори и да не е тази причината, поради която тя се е развела с теб, дори и да е както други тук ти казаха , че е имала любовник.. не позволявай на чуждото мнение да повлияе на решението ти. Няма безгрешни хора, всеки греши но когато осъзнае грешката си.. не е задължително, пак да прави същата такава. А и живота е толкова кратък, че да ровим в миналото няма никакъв смисъл. То вече е станало, не може да се промени.. гледа се само напред. Вярвам, че нещата между вас са взаимни и, че ще бъдете щастливи заедно. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: dbcfe4b075
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Ох, милия...
Децата са ти големи и почти самостоятелни вече.
Дъртата ковра те е лъгала, изневерявала и накрая разкарала, за да не ѝ "тровиш" прекрасния животец и романса с някакви откаченяци.
Обаче скоро е усетила дебелия край... И бой е яла, както си личи и както си заслужава.
Хех, с всяка изминала година става все по-невървежна, и шансовете да си прилапа някой, който ще ѝ върви по гайдата намаляват и намаляват.
Ти си ѝ удобен пристан... Има ли те като сигурна опора, може да продължи вече СПОКОЙНО да се пробва с други...
Не прави грешката! Тя не се е променила. Сега е отчаяна, но стъпи ли ти отново на врата, очаквай нови мераци и ново отчуждаване, може би този път още по-прикрити и коварни... човек се променя, но не чак толкова, не из основи... Тя веднъж вече е показала/доказала каква е. Трябва ли да ти го покаже още 2-3 пъти, за да се убедиш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: dbcfe4b075
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ох, милия...
Децата са ти големи и почти самостоятелни вече.
Дъртата ковра те е лъгала, изневерявала и накрая разкарала, за да не ѝ "тровиш" прекрасния животец и романса с някакви откаченяци.
Обаче скоро е усетила дебелия край... И бой е яла, както си личи и както си заслужава.
Хех, с всяка изминала година става все по-невървежна, и шансовете да си прилапа някой, който ще ѝ върви по гайдата намаляват и намаляват.
Ти си ѝ удобен пристан... Има ли те като сигурна опора, може да продължи вече СПОКОЙНО да се пробва с други...
Не прави грешката! Тя не се е променила. Сега е отчаяна, но стъпи ли ти отново на врата, очаквай нови мераци и ново отчуждаване, може би този път още по-прикрити и коварни... човек се променя, но не чак толкова, не из основи... Тя веднъж вече е показала/доказала каква е. Трябва ли да ти го покаже още 2-3 пъти, за да се убедиш?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3b56b7b92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Няма да коментирам писалите преди мен, които те надъхват да се съберете, че видите ли сега нещата ще са други. Малко по-голям съм от теб и съм минал по точно същия път, постоянен тормоз в последните години на брака, искане за развод и след това желание за възобновяване на отношенията. Това как да постъпиш сам ще го решиш, но аз реших, че там където съм плюл няма да лижа, а и когато отказах няма да ти кажа как се нахвърлиха върху мен т.е. приказката за вълка, козината и нрава се оказа съвсем точна. Голям човек си, не се поддавай на дребни женски хитрости, ако можеш запази добрия тон (аз не можах), но не се заблуждавай, че човек, който веднъж те е предал няма да те предаде и втори път - достатъчно се писа по въпроса. Не си споменал за такъв проблем, но се замисли и над това, дали пък не те търсят за парички - бившата я окъса точно в това направление, но при теб може да е друго.
С две думи (някой вече ти го каза), имай уважение към себе си, от предатели никой не е прокопсал!
Според мен допускаш грешка и с това, че и позволяваш да се рови из къщата ти в твое отсъствие, но ти си знаеш колко доверие можеш да и имаш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 820c5cc559
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Жената не може да живее без любов. Вечно я търси, дали при нов, дали при бивш където и се отвори парашута. До този извод достигам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5794c2cf5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Улегнала е , поизползвали са я , понаебали са я и като се е усетила че е имала мъж до себе си се вайка. Не те съветвам да се връщаш назаде защото веднъж предаден трудно се преглъща . Докато си бил глава на семейството (скучен) 100% се е дънела с някой гарантирам ти !

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: afa8e3577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Вероятно се е развела с теб, заради любовник. После е яла шамари от любовник и е се е сетила какво е изгубила в твое лице. Гузна е и се опитва с тези мили жестове да се върне при теб и да успокои съвестта си. Ти си добър човек и много наивен. Добре би било да изясниш отношенията си с нея, да поставиш картите на масата и да поискаш истината и цялата истина. Личи си, че я обичаш все още, но трябва да се държиш на положение. Угаждаш и за всичко, правиш за нея всичко, винаги си и под ръка. Но жените си искат емоции, тръпки, искат вълнения. Ненавиждат скуката и рутината. Тя е от този тип жени, които не се примиряват с едноообразното битие (то коя ли жена се примирява). Жените искат винаги да се случва нещо интересно. Дори всичко да е наред, жената например ще намери нещо, което трябва да се промени. Моята например, току и прищрака и въпреки скорошните ремонти изведнъж решава, че стените в спалнята трябва да се пребоядисат в друг цвят.

Та авторе, най-хубаво е да се съберете, но ти трябва да знаеш истината за нея. Мисля, че имаш голямо сърце и малко его и ще и простиш, че те е предала заради тогавашна тръпка. Но седни и изясни с нея всичко! Кажи, че повече няма да бъдеш удобен балък и, че такива иди ми-дойди ми, повече няма да търпиш. Бъди малко по-мъжествен с нея, но не груб разбира се! Спри да я слушкаш и питаш за всичко! Бъди мъжкар, който владее положението! Жени като твоята реагират и са привлечени от мъжка решителност, сила и характер. Бил си прекалено предсказуем за нея. Във всичко си и угаждал, но тя е имала нужда от силни емоции, които да я подмокрят. Е, изживяла ги е, натрошила си е главата и сега може да оцени какво е изгубила. Ако я обичаш, съберете се, но ясно покажи, че това е за последно!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9136cfef56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторе какво стана в крайна сметка?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6473f2f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ами и аз бих се подлъгала по друг, когато мъжа ми се държи сякаш живее сам, няма интимност, нищо. За да е взела решение за раздяла е имало причини..
Нали сега не искаш да си сам?

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 416e4947a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Темата е на близо 3 години и искрено се надявам авторът и да е взел правилното решение. Провокират ме обаче да пиша изказвания като това на No26. Какво означава "подлъгала", просто така, несъзнателно, без да искаш и хоп в обятията на "друг". Да, имало си е причини, както и във вашия случай госпожо - задавали ли сте си въпроса обаче, дали част от причините не са във Вас? Дали пък случайно не сте станали Вие скучната, вечно начумерена лелка? Дали случайно Вие не сте се превърнали в непривлекателна домакиня със стар анцуг и чорлава коса? Дали не сте Вие онова вечно мрънкащо и недоволно женско създание, на което все нещо не му е наред с оправданието, че е в ПМС?
Не на последно място искам да Ви попитам, а ако веднъж вече сте се "подлъгала по друг", с какви очи ще се върнете при скучния си бивш съпруг? Та той пак ще си живее сам, няма да му се иска да е интимен с Вас, "нищо" няма да му се прави заедно с Вас.
Какви съвети давате Мадам, да съм с някоя само за да не съм сам??? Та аз предимно от жени чувам прославутото "по-добре сама, отколкото зле придружена" - това не би ли трябвало да важи и за мъжете?
Замислете се!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: d5f6cda8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Един практичен съвет:
Покани я да отидете на почивка за 3-4 дни някъде на хотел - неутрална територия. Изчукай я няколко пъти и следи дали ще започне да се държи ,както по време на брака ви. Ако го направи, бягай и не се обръщай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6473f2f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   27 Много мъже като получат жената и забравят вече за всичко, вечно недоволни и мрънкащи, един комплимент не могат да направят. Очакват вкъщи да свети, жената да гледа дацата, да работи, да разделят сметките и как да не е с анцуг, как да има грим и прическа с толкова работа?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6473f2f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Не съм се подлъгала, никой не ме лъже, а може би и аз не бих се вързала. Но да се живее цял живот така, едва ли е много хубаво..

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 001b4629b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Мелодраматична история, в стил чичака. Характерно за неговите истории е това, че в тях жената винаги съжалява и плаче. Но в живота обикновено не става така.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 416e4947a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Н29 и 30, 27 съм - напълно в реда на нещата всеки мери според камбанарията си. Съгласете се обаче, че има мрънкащи и мрънкащи, има оправни и смотани, има всякакви гевезета и сред мъжете и сред жените. В конкретния случай е по-важно друго и именно за него е питал авторът - дали да приемем отново човекът, който вече веднъж ни е предал? До къде можем да стигнем с компромисите? Дали самотата или това, че ни се прави секс е достатъчен мотив за да загърбим предателството и да заживеем отново с бивш?
Според мен човек не трябва да казва хоп преди да е скочил т. е. човек трябва да помисли преди да предприема каквито и да е стъпки за кардинална промяна на живота си. В случая на автора, съпругата му е решила, че ще се оправи и без него, чест и прави, че поне е поискала развод, а не е играла зад гърба му. Много жени като нея не си дават сметка, че кандидатите им са много докато са семейни, останат ли обаче сами, при това с деца, и кандидатите изведнъж се изпаряват (не казвам, че е редно, но това са фактите). Всеки би трябвало да има глава на раменете си и да си даде сметка за евентуалните последствия от неразумните си постъпки, съответно и всеки трябва да си носи короната щом е решил, че главата му е царска и шията му е здрава. В съвремения бит обаче се наблюдава една тенденция, все по-малко хора сключват брак, все по-малко браове траят повече от 3-5 години, все повече самотни и хленчещи майки има. Учудващото е, че изборът на партньор става все по-бавно и трудно. Преди евентуалния брак или появата на децата, все повече жени са сменили по няколко десетки партньора в търсене на идеалния. Как така изведнъж този идеален се превръща в скучен тюфлек лежащ по цял ден пред телевизора, непипващ нищо в домакинството, разхвърлящ навсякъде чорапите си и т. н. женски оплаквания? Нима докато търсихте идеалния баща на вашите деца не забелязахте, че той в същност е също дете нуждаещо се от вашите грижи! Как така изведнъж след брака и детето очите ви се отварят и защо си помислихте, че онзи комшия (колега или непознат от Фейсбук), който ви обсипва сега с комплименти, цветя и рози, ще продължи да е такъв и когато му "цъфнете" на вратата с вашето, НО не негово дете. Чие поведение е по-детинско?
Нека (ако е възможно) да не зачекваме отново темата за приноса на жената и мъжа към семейството - хора всякакви, има пухльовци, които една крушка не могат да сменят, има и мърли, които една супа не могат да сварят, има и такива, които просто го могат, има и такива, които освен да мрънкат, друго не могат.
Да се върна на темата, в случая на жената и били слаби ангелите, в друг случай на мъжа му били слаби - трябва ли след като сме разбрали с кого сме си имали работа отново и отново да го приемаме, да прощаваме до безкрай, да се правим на бонзай?
Аз не бих приел предател обратно в къщата си, не аз съм го казал "вълкът козината си мени, нравът си не"!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7de86c2271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   До 31. Абе, не знам дали е чичака или битака, ама моята бивша как реве в момента си нямаш на идея. Сама без работа с две деца тинейджъри. Издръжката не стига. Любовници и приятели вече няма, всеки и обърна гръб. Сурови времена настанаха, всеки да се оправя както може. Иска да се събираме. Била се променила. Много ме обичала. Дрэн-дрън. Така, че с тази история нищо ново под слънцето. Феминизмът уби жената. Факт.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6afada7c4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   №27, ти се подлъжи веднъж и ако сега нямаш интимност, после няма да имаш семейство, че и хляб може да нямаш. И аз съм жена, рутината, ежедневието е завладяла и моя брак, много пъти съм се чувствала неоценена, неразбрана, че съм и поплаквала даже, но никога не съм допускала емоциите ми да вземат връх над разума. Не ми обърнал внимание на новата рокля, или се е обърнал с гръб и е захъркал когато аз искам нежност и секс-гадно е, много е гадно, но пък иначе във истински трудните моменти е бил неотлъчно зад гърба ми и винаги ми се е притичвал на помощ. Винаги съм разчитала на него за най-важните неща. Няма две добрини на едно място, а има и малко нецензурна, но вярна приказка-не може и оная работа до края, па и душата в рая. Да се радваме и на това, което имаме, че като чета мъжките коментари по-горе малко останаха балъците дето се връзват на ку. вински номера и ближат, дето са плюли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6473f2f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Аз пък съм за прошката, когато обичаш някого и когато искаш да си с него. Понякога трябва и човек да оцени нещата, които има. Така става когато и двамата се превърнат в даденост, ето тя ми е жена защо да се старая, защо да икупя цветя например, няма смисъл, за да се почувства недооценен някой явно е така. Дори и да не те хванат в изневяра, може поне да научиш нещо, дори да си сбъркал. Някои хора прекалено се вторачват във вярност та, а всички желаем и си представяме себе си с някои друг, дали ще стане е все тази.
34 А мъжа, ако не му обърнеш внимание и се завърти с гръб няма да е щастлив, но за него може.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 87af7c701c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Баба ми и дядо ми се събраха 5 години след развода - дядо ми се беше находил и осъзна, че по-свястна жена няма да намери.
Ако мислиш, че се разбирате с нея и можете да живеете в хармония, пробвайте.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 416e4947a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   Номер 34, защо се обръщаш към мен, след като съм казал същото - може би си имала предвид Н26? Но все пак благодаря защото ми даваш повод да продължа да изказвам мислите си на глас.
Хората сме така устроени, че и най-големите авантюристи в една или друга степен залагат на нещо сигурно. Една такава сигурност, дори и илюзорна, е бракът. Непорасналите момчета и момичета обаче, встъпват (или поне встъпваха) в брак неподготвени, а къде човек да се подготви освен при родителите си? Да, ама (както често се казва), небезизвестен факт е, че момиченцата са на бащите, а синчетата на майките. За синчетата няма да говоря, за тях говорете вие жените, които се жалвате от мъжете си, без да си давате сметка, че те са възпитавани от такива като вас. Ще кажа за момиченцата на татко, малките принцеси, които може да са поступвани от майките си, но татко никога не им е посягал, татко винаги им се е възхищавал, татко винаги е давал, татко всичко е позволявал. Нима е учудващо, че очакванията на младата жена са мъжът и да се държи с нея както и татко е давал мило и драго за малката си красавица? Нямаше да говоря за момченцата, ама за тях важи същото - мама е отглеждала и възпитавала търтейче, а в същото време е живяла с баща му (големият търтей). Смешно звучи, нали?
Отплеснах се, бях започнал да говоря за сигурността. Не са един или два случаите, в които младата жена си грабва шапката и отива на сигурно при тати и мама. Естествено нито единият, нито другият ще изгонят детето си, тати дори ще се зарадва, може и да е странно, може и да е необяснимо, но татковците ревнуват, че понякога са дори по-големи тъщи и свекърви от жените. Много млади жени се подлъгват по тази сигурност и вместо да търсят общия път с бащата на детето си се скриват на топло при родителите си. Когато жените вече са порасли на години (но не и на акъл), започват да търсят сигурност в "розовите" обещания на някой колега, познат от социалните мрежи и т. н. Писах "розовите" в кавички защото много жени не си дават сметка, че сегашният им ухажор ще се изпари яко дим дори и при най-малкия намек за съвместен живот. Има и такива като теб, които си дават сметка кое е питомно и кое диво, но болшинството са с нагласата "веднъж се живее". Не го разбирам аз този "живот", какво му е красивото когато прескачането от цвят на цвят се е превърнало в рутина? Кое му е достойното да търсиш само да вземаш, без да си дал?
С две думи, подлъгва се онзи, който иска да бъде излъган и в дъното е винаги прославутата жажда за интимност, която не е никога само секс, а включва разбиране, одобрение, възхищение, комплимент, в общия случай лицемерно одобрение на нашето поведение. Номер 26 не е изключение, в нея си личи нагласата да тръгне по по-малкото съпротивление, "друг" ще и предложи това решение. В случая на автора, жена му е разсъждавала както и Н26, приела е чуждото решение, без да си помисли, че последствията ще са за нейна сметка.
Е, който е ербап, нека си носи кръста, какво се е заумилквала там, където вече е плюла, мисли си, че ще и простят така, както навремето е првел татко. Мисли си, че ще я разберат, очаква да я оценят, може би дори да я възнаградят. Авторът не се е появявал от близо 3 години, смело мога да предположа, че е изчукал, да точно изчукал, а не любил, бившата си съпруга, разбрал е, че счупената стомна не се лепи с един гол секс и се е отдръпнал. Допускам да е замълчал и да се е опитал да преглътне обидата, но със сигурност душата му е опустошена (ние мъжете също имаме души, колкото и странно да звучи). Със сигурност нищо не е както преди, най-малкото никога вече няма да го има уважението, най-многото да се е научил и той да лицемери, да се възхищава на новата и рокля, да се отчита набързо в леглото - да им имам аз тръпката!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker