Всичко заради една игра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Всичко заради една игра
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2673 пъти
Здравейте на всички!

Историята, която ще разкажа е действителна и може би поучителна за някои.

Имам приятелка от 6 години. Преди година започнахме да играем една игра в Интернет, в която играят хора от много държави. Българите там сме малко. Аз малко по малко, долар по долар успях да си купя значка, с която играта ми дава доста привилегии и най-вече да има повече пари да играя. Приятелката ми не иска да си купи значка, защото за нея 300 долара за една игра, дори и дадени на части са огромна глупост.

Може би 90 % от хората в играта играят с пари.

От 4 месеца започнахме с приятелката ми да играем по активно, да общуваме с чужденците. Преди дни приятелката ми каза, че искала да спрем да играем поне за месец или два, защото се чувствала уморена от това постоянно стоене в Интернет. Аз се съгласих, в началото бях съгласен да се изтрием, но не знам защо на следващия ден и казах, че няма да се изтрия, ще остана в играта и само ще гледам как играят. На нея не и стана много приятно и се скарахме.

Днес и казах, че хора с които си пиша са ме поканили да играем и аз съм се съгласил и даже вече имам нов партньор.

Тя така се вбеси, по телефона ми каза, че за мен играта била по важна, че тя не значела нищо за мен. Аз започнах да се смея и докато се усетя тя беше затворила телефона. Когато влязох в играта видях, че ме е блокирала, като преди това е изтрила всичките нейни подаръци. Блокирала ме е във Фейсбук, в Скайп.
Оставила ми само съобщение, че не иска да бъде с мъж за който една игра е най-важното нещо.

Звъннах и по телефона, тя не само че не вдигна, но и там бях блокиран.

Сега се чувствам ужасно зле. Не съм се изтрил от играта все още
Просто не знам как допуснахме нещо тъпо като тази игра да ни раздели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5140012aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелят ми играе и плаща много излишни пари и аз съм мега бясна всеки път, че можеше да инвестира тези пари в реалния живот. Екскурзий, кола, апартамент
Освен това за един неиграещ, играещият прилича на урод стоящ с часове на играта. Влечуго, което вместо да иде да потича за здраве се е залепило за екрана и не мига с часове. не идва даже да вечеря а си яде играейки.
Не споменаваш на колко години си, но с 6 годишна връзка ви е време за деца. Явно тя си търси сериозен мъж и те е пробвала, ти си се провалил. Пристрастен си-не си единствен, но повярвай много дразнещо е. Убива любовта и не се учудвай ако направи семейство съвсем скоро с човек, който й обръща внимание

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 51d0e7e59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трий я тази игра и говори с приятелката си. Съмнява ме просто така да захвърли 6 години връзка. Просто й покажи, че тя ти е по-важна, защото наистина действията ти досега сочат обратното. Намери там общи приятели или й пиши от друг профил или по имейл или знам ли... само че й дай време, а не й се наптрапвай прекалено много.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6121458e56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Била съм в същото положение и щом се е стигнало до там... ако съм на твоята приятелка-или играта се изтрива или пътя! И аз играя игри, имам купени игри и т. н плащам си за игрите, които ме интересуват, но не мога да си представя да се втренча в екрана и да зарежа човека, който се предполага, че инвестира времето и любовта си в мен, за да чагъркам някакъв компютър, конзола или каквото е там. По същия начин, очаквам и от човека, който е с мен да остави хобитата си за време в което не сме заедно или пък е времето в което сме заедно, но всеки си има личното пространство. Въпрос на баланс! Успешната връзка е различна за всяка двойка, но понякога трябва да се откажеш от това, което пречи да развиваш отношнията си или, ако не смяташ че тази връзка е по-важна от някаква си игра, значи не си дорасъл да градиш сериозни отношения.
След като знаеш, че е тъпо, защо си допуснал да ви раздели някаква игра? Толкова ли ти е важно? Толкова ли си пристрастен? Ако, не можеш да спреш, значи имаш сериозен проблем... Тука няма какво да ти кажем-изборът си е твой! И не става дума за това колко пари си вложил, защото парите не са най-важното. Става дума, че някаква жена те е уважавала и обичала, а ти предал всичко това за някакви си въображаеми куестове и награди.
Много ми е тъпо, защото с бившият ми се разделихме, заради това, че също като теб не се спираше с игрите и в една възраст в която трябва да мисли сериозно, той мислеше само как да ме заебе, за да си поиграе на спокойствие и буквално идваше в нас, защото е свободна зона, където родителите му не го тормозят да работи или учи, а аз се преструвам че ми е все едно. И сега седи на сухо и си цъка игрите... ако и ти искаш да завършиш така, твоя си работа, но не си заслужава... Аз се отказах от перспективни работни оферти в чужбина, спрях наркотиците, скарах се с нашите, буквално си преобразих живота, за да ни дам шанс да сме семесйтво, а накрая няма никакъв смисъл. Така че, според ме и по-лошо си заслужил, но явно поне приятелката ти е добро момиче и е само твоя вината, че си я загубил.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: eb69b3314d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Според номер едно човек не може да има хобита, а всички финанси трябва да минават през жената. Май с теб ще се живее много по-лошо отколкото с автора...
Той спомена, че е събирал тия 300 долара дълго време, заделял е така че да не ощети бюджета и това е разумно. Неразумна е реакцията на момичето според мен, щом за 300 долара го е отрязала и блокирала отвсякъде. Може би авторът трябва да се замисли трябва ли му толкова злобен човек до себе си или не.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 204b6a1f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Веднага ще ти кажа гледната ѝ точка. Ще изпусна темата за играта и ще мина на това, което си направил.
Така, момичето осъзнава, че това е игра и не иска да влага реални пари във виртуални удоволствия. За теб нещата са по друг начин и си вложил средства. Няма лошо, но тя си вади извода, че взимаш глупави решения, които засягат финансите ти, заради една игра. Въпреки това, вие играете като партньори тази игра. Подчертавам, че сте партньори и играта е нещо, което правите заедно. Защото е много възможно тя да е играла, само за да имате нещо си ваше, за да се чувстваш добре и тя да е наясно какво е хобито ти. Тя се уморява от играта и ти казва, че не иска да играете за месец-два. При което ти се съгласяваш и ѝ обещаваш, че няма да играеш (под което тя е разбрала, че ти няма да играеш без нея). След ден обявяваш, че само ще гледаш играта. Така, момичето е решило, че всъщност, вие ще прекарвате време като двойка и ще се занимавате и с друго освен с тази игра. Затова се е ядосала, че не можеш и няколко дни без дори да гледаш играта. След още няколко дни обявяваш, че дори си си намерил нов партньор, а уж е нямало да играеш. Нормално е да се ядоса, макар и да е глупаво, че се ядосва заради някаква си игра. Но ти си нарушил думите си и си избрал да играеш без нея, а играта си е била нещо ваше. Ядосала се е, това е. Извадила си е някакви изводи, които не са ѝ били приятни и те е оставила, защото е сметнала, че играта ще продължава да е толкова важна за теб. По-важна от това да се съобразиш с приятелката си и да прекараш някакво време с нея. Дали е права не знам, но разбирам емоциите ѝ и ти го казвам, за да можеш сам да вземеш решение какво да правиш нататък.

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b98a421f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Сетих се за нещо, което не знам дали по - някакъв начин ще помогне, но ще го споделя, защото до сега не съм с други хора.
Закупих си компютър, беше 2007 година и имаше инсталирана тогава на него една игра "Need for speed".
Увлечението ми беше огромно, просто не може да се опише с думи. :D
Както и да е.. отмина си, но ме сполетя след година друго.. по - лошо.
Попадна на една игра "DarkOrbit", която на пръв поглед изглежда нищо сериозно, но след 20-тото ми влизане, аз усетих, че съм пристрастен.
Минаваха ми часове в играта и тогава приятелката ми не беше въобще доволна и често стигахме до скандали заради някакви корабчета, но тогава това за мен беше "начин на живот", така го наричах. :D
Най - лошото дойде през 2011-та година.. На стария вече компютър, играта не вървеше като в началото, получаваше се едно забиване, зареждане по 2 - 3 минути и т. н
Закупих си нов компютър само заради тази игра. Почнах да играя двойно повече и не усещах как си губя приятелства, които трудно съм изградил. Открих си дебитна карта за да си закупувам платените предимства като тогава беше "Уридиум" сега вече не знам, не съм играл от 6 години. :)
Какво стана?
В края на 2012-та бях зарязан и от приятелката ми, която въпреки моите увлечения.. аз много обичах!
Казах, че ще зарежа играта заради нея и ще и обръщам повече внимание, но това беше 1 седмица и започнах отново.
Бях събрал много приятели (Виртуални) с които се уговаряхме, кога ще влизаме и си цъкахме заедно.
Приятелката ми разбра, че аз не съм спрял и продължавам да играя и този път, категорично каза, че не иска да ме вижда повече.
Беше ми първата любов, молих и се да се върне при мен, но вече не искаше да бъдем дори приятели. Стигна се до там, че си извади ограничителна заповед и отношенията ни приключиха.
Разказах всичко това тогава на брат ми и заради него, може би сега съм добре в живота и не се занимавам с глупости и игрички. :)

Виктар 420

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b058b451bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Детска работа. Поставила ти е ултиматум, ти си се опънал. Нито един от вас няма полезен ход. Жените обичат да изискват жертви. Да се откажеш от нещо, на което държиш заради тях ги издига, както в собствените им очи, така и сред приятелките им. От друга страна, колкото повече компромиси правиш, толкова повече ще пада твоята "стойност".

Номер 1, приятелят ти влага средствата си в РЕАЛНИЯ живот. Ти искаш да кажеш, че си бясна, че не ги влага в нещо материално. Помисли. Всеки има хоби, което на другите се струва глупост. Ами ако беше филателист? Представи си, колко пари щяха да отиват за никому ненужни класьори с марки! Играта е емоция, спомен, развиване на рефлекси, аналитично мислене.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: effb818de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   И двамата сте си преценили приоритетите. Не виждам нищо чудно в ситуацията.
Всеки има право да избере как да живее. Ти искаш играта - О. К. Тя пък иска партньор, който да отделя повече внимание на други дейности. И така - всеки по пътя си.
Ж30

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 13c2d7ced2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Играта е само повод. Истинскта причина е в отношенията ви, в приоритетите ви, в това как всеки от вас гледа на другия.
Ако питаш мен - нито ти трябва тази игра (интересно преди интернет-игрите хората как ли са жевяли?), нито ти трябва подобна жена...
И все пак - гледай на следващата ти жена да ѝ обръщаш малко повече внимание.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5b254943db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Имах подобен случай. При нас обаче до връзка не се стигна именно заради играта. Въпросният господин беше запален по някаква игра, подобно на теб, където си общуваше с, , приятели'' (хора, които познава само виртуално и говорят само за играта). Както и да е, това попречи на отношенията ни да развият и да прераснат във връзка, защото той започна всяка вечер да играе на тази игра и да виси там с часове, на мен почти не ми обръщаше внимание. Казваше ми, че като не му се играе, ако не съм заспала, ще си пишем пак или ще се чуем. Също така за играта намираше повече време, отколкото да ме изведе някъде навън, нали уж излизахме и щяхме да започваме връзка? Беше ми супер неприятно при положение, че не сме имали връзка, а какво остава при вас. И причината не е само в игрите. Имам и друг случай. Бившият ми приятел също е фен на игрите, уговаря се с приятели и се организират кога да влязат да играят. Само че при него има баланс. Докато сме били заедно, никога не съм се чувствала пренебрегната заради играта, нито по някакъв начин това му хоби е пречело на отношенията ни.
Както са написали и преди мен, въпросът е, когато си с човека до теб да си отделяте това време само за вас, а не постоянно единият да е зает с хобитата си, било то компютърни игри или тичане в парка. Въпросът е някакви си игри да не те обсебват. Защото при теб като че ли точно така се е получило. Подкрепям и коментара на номер 2.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 31203d6e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте на всички и много благодаря за коментарите под моята история.

Намерих приятелката ми вчера и реших да поговорим сериозно. Само да допълня, че в тази игра флирта е огромен, наистина огромен. Това е една от причините приятелката ми да не иска да играем. Другата е загубата на голяма част от времето, което можем да го прекараме в реални забавления.

Само че, аз и казах, че не мога да кажа на хората, че няма да играя с тях.

Тя ме попита - Добре, защо тогава обеща, че ще спрем за известно време. Какво ще стане ако не играеш 2 месеца? Светът ли ще спре да се върти?

Отговорих и, че просто ми се играе и за това съм променил решението си.

И не, не сме малки и двамата сме на 27 години

Тя не иска да давам още пари за нещо нереално, а в тази игра се играе здраво с пари. За чужденците това не е проблем, но за хора от нашата държава парите не са малко.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: effb818de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Авторе (12), направи услуга и на двама ви - спри да я търсиш!
Номер 9

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b646bedb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Към номер 8. Явно, Дядо Торбалане не знаеш изобщо за проблема пристрастяване към игри в мрежа. Това момче само като му чета коментара и разбирам колко е накиснат до уши, колко се е изгубил в тази игра и как не може да я отдели от реалния живот. Трябва му помощ.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 9092f5e5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Подкрепям номер 13 - спри да я търсиш и си играй колкото и когато ти е кеф, без да се притесняваш, че някой се чуства недооценен, недоебан или му е скучно, щото не може си намери хоби. Good luck, have fun ;)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 546de3a9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Играта може и за се изтрие и пак да я върне. При мен беше така, без да му казвам като се събрахме я изтри, докато не се сдобрихме и сега пак играе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker