За срещите - кой плаща сметката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84096)
 Избор на редактора (161)
 Любов и изневяра (19117)
 Секс и интимност (9968)
 Тинейджърски (18803)
 Семейство (4049)
 Здраве (6906)
 Спорт и красота (3618)
 На работното място (1626)
 Образование (4756)
 В чужбина (1064)
 Наркотици и алкохол (835)
 Измислени истории (701)
 Проза, литература (1331)
 Други (11151)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За срещите - кой плаща сметката?
преди: 9 месеца, 4 дни, прочетена 5023 пъти
Знам, че има изобилие от подобни теми из интернет пространството, но изглежда това е въпрос, който често кара хората да се чудят и създава неловки ситуации, както и проваля потенциални връзки понякога. Ето че и на мен ми дойде до главата.
Забелязала съм, че има два типа хора. Първите са такива със старомодни разбирания, които смятат, че кавалерът, канейки дамата на среща, се очаква да поеме и сметката от мястото, където я е завел, в израз на желание за ухажване, грижа за нея и джентълменски жест на внимание. Изглежда някак си по-естествено мъжът да плати сметката, което се приема добре както от много жени, така и от много мъже, които го чувстват като необходимост и по този начин им идва отвътре я заради убежденията им, я заради начина, по който са възпитани.
Нека поговорим сега за вторият тип - привържениците на еманципацията (която е много удобна за някои мъже, особено след като жената в много случи не може да бъде равна), които смятат, че сметките трябва да се делят, мъжът не е длъжен и прочие, че ако жената очаква редовно да бъде черпена на среща едва ли не е използвачка и какво ли още не. Да, има и такива жени, ама това са меркантилните кифли по чалготеките и подобни образи, на които им личи отдалече. НО зад една и съща позиция по въпроса, от две различни гледни точки, могат да стоят и две различни обосновки и виждания.
Ето една скорошна ситуация от моя личен опит. Започнах да излизам с едно момче. Аз съм безработна студентка, а той работи. Първата среща мина чудесно, всичко нормално ( с едно изключение, но то е извън темата), прояви се като кавалер и за сметката – аз понечих да си платя, но той ме спря в зародиша на това мое действие. Излязохме на втора среща. Вървеше още по-добре и от първата. Седнахме да хапнем. В процес на разговора коментирахме някакви ресторанти, за един от които той каза „може да отидем там някой път, ама ти черпиш”. (? !? ). Когато сервитьорът донесе сметката, аз се опитах да я платя и той „не, не”, и настоятелно ми набута в ръцете кажи-речи почти половината сума. Добре, както и да е. Станахме от заведението, поразходихме се известно време, а по-късно седнахме в едно друго да пием по нещо. Там вече той плати(което си мисля, че беше от гузна съвест заради едно друго недоразумение). Тръгнахме си, поразходихме се още малко и той пожела да ме изпрати с такси. Казах си приятно изненадано „брейй, какъв джентълмен! ” наум, но… По-късно таксито паркира пред нас (той възнамеряваше да се прибере със същото), а на мен ми стана леко неудобно, че така повече път му се отваря и съответно по-голяма сметка. Отново тръгвам да изваждам портмонето(той не прави никакви опити да ме спре и не казва нищо), платих на шофьора сметката до момента и той отново остана безмълвен и бездеен. Дори шофьорът леко учудено попита „а, така ли ще платите? ” … ами да. Харесваме се с човека, ама тези прояви ми се струват някак дребнави … и то още от втората среща. ( и пак да повторя – при положение, че той работи, а аз не ). Хайде, по-натам с най-голямо удоволствие бих почерпила, но просто ми става леко обидно, особено това с таксито, и леко позагубих желание за каквото и да било.
Въпросът ми е как постъпвате вие със сметките на първите няколко срещи, че и по-натам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ea58e45c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Какво питаш тук сега? Знаеш ли колко хейт може да си отнесеш, че си използвачка, че си меркантилна, че незнам си какви още глупости.... Като си решила да не се срещате повече няма нищо лошо това си е твоя живот...

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 1a6bd43628
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Ами приятелят ти няма ясна визия за нещата. Няма лошо да си делите сметката или той да я плаща, но той сам не знае и няма ясна позиция. Хем иска да се прави на мъж, хем няма пари явно.

И това "ще ходим на ресторант, ама ти черпиш" е супер несъобразително. Като каниш някого някъде, не се коментира кой ще плаща, още по-малко пък да казваш, че другия ще черпи. Може човека да не може да си позволи на ресторант. Хем каниш, хем другия да плаща. Каква е логиката по дяволите?

И това с таксито е много гадно от негова страна. И не защото не е платил, а защото уж щял да те изпрати, а на края те е оставил да платиш. Няма проблем, но поне да го беше казал от начало, че ще си делите таксито и нещо такова. А не да те оставя с впечатлението, че те изпраща, а после да се окаже, че не е баш тъй.

А и акто излиза със студентка и това трябва да има предвид. Аз не правя така. Аз ако съм поканил жена някъде, държа да черпя аз и да си изпращам аз на мои разноски. И не защото така са ме учили, за да я купя, за да се правя на голяма работа или нещо такова, а само като уважение към нея и израз на загриженост. За да съм я поканил тази жена, значи я уважавам и искам да се отпусне, да и е хубаво и да не мисли за сметки и тем. подобни. И искам да знае, че винаги е така, а не един път да си делим, един път да плащам и тя всеки път да се притеснява може ли да си позволи ресторанта, ще истигнат ли парите, колко да яде, че да се съобразява със сметката и т.н. Просто искам да знам, че докато е с мен, няма грижи за нищо и просто трябва да си изкара добре и спокойно.

НО имай предвид, че зависи и в коя държава си. Например за една германка е обидно да и платиш сметката, защото тя го приема, че я изкарваш слаба и че не може да си плати сама и иска да се чувства равнопоставена. Разбира се, в такива случаи аз уважавам правото и да си плати половината сметка.

Малко офтопик - в Япония например по същата причина е обидно да станеш от мястото си, за да освободиш място на възрастен, защото така признаваш, че той е по-слаб от теб. Затова като ставаш, не го подканяш да седне, а се правиш, че уж по начало си искал да станеш, понеже имаш примерно някаква работа или ще слизап от метрото и затова отиваш небрежно някъде надалеч. Това, за да не го засегнеш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 812f9637e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Мен ако питаш, в момента се е напъвал яко поне като начало да плаща. Ама после става очевидно, че му сде къса сърцето. Това е една скръндза, която много бързо ще те тикне в мизерията, ако нещата между вас се задълбочат.
Най-смешното и жалкото е: "ТОЙ ПОЖЕЛА да ме изпрати с такси". И от тук какъв е извода, той решава да вземете такси, което накрая ти да си платиш............ ПОЗОР! Не е като ти да си решила и той да те е оставил да си платиш, защото да кажем, макар да работи, да е в трудна ситуация в момента. Тук не иде реч за спора, кой да плаща, просто този човек е кофти. Вижда се от отделните постъпки. Имам такъв колега, цепи стотинката на две и не знам коя нормална жена ще се хване с него, която набързо ще я вкара в ред, да пести и да не харчи.
Иначе на основния въпрос-ако е първа среща, плащам аз на 100% или поне ще направя такъв опит ако няма отпор и то сериозен......ако аз каня мадамата да излизаме-плащам аз на 100 %. Ако вече имаме някакви по-сериозни отношения, то кажи речи е вече както дойде според ситуацията-нали сте заедно!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 1a6bd43628
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Това ми напомни за един случай - една имаше рожден ден и ни покани няколко души на барче. Всеки си поръчва, обаче на края като дойде сметката, тя се ослушва. А ние предполагахме, че тя ще палти, все пак ни кани на рожден ден, ние сме купили подарък и т.н. В крайна сметка ние започнахме да се споглеждаме помежду си и после всеки си плати. След всичко това обсъдихме ситуацията с жена ми и двамата бяхме на мнение, че това беше много невъзпитано, гладно и т.н.

В тази ситуация е същото. Няма значение дори кой е мъж, дали работиш и каквото и да е. Като те кани или изпраща, би следвало да плати, иначе е сконфузно някак. Ако не му се плаща, е редно от самото начало да предложи да се поделите сметката, а не да поставя нещата постфактум, което е меко казано невъзпитано.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 32ddfd473d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Винаги при излизане знам с колко пари разполагам. Поръчвам си неща, които сама мога да платя. Ако нямам пари за такси, изобщо не се съгласявам за такова. На първа среща не очаквам и рядко се качвам при мъжа с цел да ме закара до някъде. Ако е много настоятелен, го оставям да ми плати кафето, но не мисля, че това би го разорило или че ме прави използвачка. Ако пристигна първа в заведението, обаждам се и питам какво да поръчам, обикновено плащам на момента, а не когато си тръгвам.
Отделно от това, много мразя парите да се правят на въпрос, особено щом излизам с някого отскоро. За мен подобни разсъждения като: „Аз ще платя сега, а ти в ресторанта.“, са напълно ненужни и леко невъзпитани. Не обичам човек да е свидлив за дребни сметки, а още по-малко да парадира с финансовите си възможности. Винаги посягам към касовата бележка и не ме интересува дали мъжът ще понече да плати всичко сам. Ако желае, ще ме спре, ако му е неудобно, ще забележа и ще му позволя. В случай, че не разполага с много пари, предпочитам да му дам шанс да се измъкне от кавалерството. Реално погледнато, когато създам връзка с някого, парите ни често се смесват. Забравяме кой кога е платил нещо си. Понякога аз пазарувам/плащам в заведение, друг път приятеля ми, не се прави на въпрос, но това се случва с течение на времето. В самото начало се старая да не забравям, че моите разноски са моя отговорност, а не на почти непознатия мъж пред мен.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 669d4c6b40
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Разбирам те, че очакваш мъжът да плати, особено като те е поканил и само той работи. Обаче, аз също вече не съм склонен за плащането, дори платения секс с непрофесионалистка ми излиза по - евтино. Хем повечето искате да сте равни с мъжете, да споделяме готвенето, чистенето, пазаруването, гледането на децата, шофирането, взаимното удоволствие от секса, обаче ние да плащаме сметките, защото сме мъже. А вие какво ще дадете в замяна? - мрънкане и претенции. Не ме мразете дами, това е моето скромно мнение. М33.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 3e21b4664d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ами кажи му бе. Какви са станали хората. Значи ти го оглеждаш тоя младеж за потенциална връзка и виждаш някакъв проблем в поведението му (от твоя гледна точка) - ами кажи му! Общувайте си бе, хора! Няма защ да криете. Кажи му "смятам, че беше много кофти, че не поиска да ми платиш сметката в таксито, надявам се да не си някой чичо Скрудж". Пичът отначало ще е малко стаписан, но най-вероятно после ще се осъзнае.

Защо го казвам? Щото бях в подобна ситуация с първото ми гадже. Деляхме си сметките на ресторанта. Една вечер след секс тя ми сподели, че очаквала аз да плащам сметките. Аз от де да знам. Още от първата ни среща (която беше в приятелски контекст и не съм мислел, че ще имам връзка с нея) си деляхме сметките. Така и продължихме. След като ми каза почнах аз да ги плащам. Няма проблеми.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 5699119f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Цялата тази тема ми се вижда ужасно дребнава и ненужна. Като не е платил таксито не означава, че е лош човек или невъзпитан, може просто в момента да не е имал пари в него, за мен упрекът е към теб, че основната тема след срещите ви е кой е платил 5 или 10 лв повече или по-малко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 1a6bd43628
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   9, ти не разбираш. Не е въпроса кой е платил, а начинът, по който оставя едно впечатление, а после поставя нещата иначе постфактум. Това е най-малкото неуважително.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 70b15968f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Аз винаги съм работила и съм разполагала със свои пари, но за мен сметката плаща мъжът, особено на първите няколко срещи. Останалото е проява на стиснатост и дребнавост, което не говори добре за никой Mъж.
И не бъркайте, мъже, сексът с курви със срещите и връзките с нормални жени /защото и такива има, ти да видиш/. Една жена може, освен много да изисква, и много да даде - любов, нежност, секс, внимание, морална и финансова подкрепа. Може хляб и сол да яде с мъжа, с който е, и да остане до него, даже и всички други да са го отритнали и напуснали. Но такива жени,
номер 7, очакват на първите няколко срещи да плати мъжът.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 23896d45b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   9, ако няма пари в него, как така ще я изпраща? Ами ако тя сметне за ненужно да се бръкне изобщо, той какво да прави - да проси задето се прави на кавалер ли? Принципите и жестовете са важни, не кой е платил повече, кой по-малко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 23896d45b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Никога, когато съм била с гадже не съм плащала.А и гаджетата ми, никога нямаше да го позволят. А и едва ли щях да изляза с такъв мухлъо. И изобщо не ме е вълнувало има ли, няма ли след като ме е поканил . Че за какво ми е такъв, който да ми се увива и да се чуди как да си разделим сметката? Просто разполагах винаги със достатъчно средства. А може би донякъде това зависи и от социалната среда, в която живееш.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 6abd45d050
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Просто е: който КАНИ на вечера/питие, ТОЙ/ТЯ плаща. И това неважи само за първи срещи, а винаги.
Когато е за такси, кино/концерт, пътуване и т.н.т., което сте планирали заедно- си поделяте и/или всеки си купува билета/плаща частта от сметката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 79cb73e9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Уф, напомня ми на едно мое гадже от гимназията тоз' индивид. Той работи, вече завършил, аз ученичка в горните класове. Хвали ми се, че в същият ден взел заплата, предлага ми да отидем на ресторант и накрая след като се е наял като прасе, а аз злояда и слаба вейка, хапнала една шепка ориз и скастрена с думите 'ау, ама ти много ядеш за тия килограми', съм оставена с половината сметка, при положение, че всичко, което остана той си го прибра в кутии за тях. И това в китайски, където сметките са смехотворни. Тогава не побягнах, а трябваше, понеже нито беше първият, нито последният случай! Бягай от такива, които цепят стотинката на две! Или е пълен тъпанар, че да оставя безработната студентка да плаща, или грам не му пука и не търси сериозна връзка! Ако иска компания на младо момиче без финанси (и съм сигурна, че заради него си се прибрала с такси) - да плаща, аман от такива идиоти като него...

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: e526da2a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Тоя с напредване на евентуална връзка ще започне и пари да й иска, щом отсега се самопоканва за нейна сметка по ресторанти.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ad451bab18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Да ти предложи да те изпрати с такси и после да се ослушва и те остави да си платиш е супер груба и нетатктична проява. TОЙ е предложил да хванете такси, а не ти! Подобна проява оставя крайно неприятен вкус. И ако те е поканил в заведение също е редно да плати сметката.
Според мен не се занимавай повече - от стиснат мъж по-лошо няма, няма смисъл да си се изнервяте. Но му кажи защо, поне да си знае къде е сгафил. Номер 3 е прав/а - хем е искал да те впечатли и да се покаже кавалер, хем е стиснат и не му стискано. Много тъпо му се е, но проблемът не е вече твой - или ще се осъзнае или няма, да му мисли следващата

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: e63798ee8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Именно, канещият плаща и не виждам нищо странно в това.
И аз бях на един рожден ден в къща за гости - поканени бяхме, но накрая си платихме нощувката, дадохме пари за храната, дадохме пари за подарък и не разбрах къде в цялата история беше каненето?! Беше наистина тъпо, поне да бяха казали предварително условията...

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ee0e7615cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Според мен пък твоето поведение е дребнаво.
Това, че човекът не е поел всички разходи, не означава нищо. Казваш, че работи, но не става ясно дали работи за много пари. Ти реално не познаваш този човек изобщо, но си правиш заключение за него след две срещи.
Аз лично ценя други неща у един човек - дали има чувство за хумор, за самоирония, забелязвам как се държи с околните, не толкова с мен самата (понеже се предполага, че мен иска да впечатли по един или друг начин) и тем подобни. Винаги плащам сама сметката си, дори като студентка го правех. Това е последното нещо, което бих забелязала и бих коментирала. Живеем в 21 век и сега други неща са важни.
Но това е лично мнение. Нали все пак за това попита... :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: f16d081d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Маце, ще ти кажа истината как я чувствам аз. Мъж съм, 30 г., старата школа. Няма начин да оставя жена да плати сметката в ресторант, такси или където и да е. Мама така ме е учила от малък, баба, дядо и т.н. това са ми повтаряли - излизаш с една жена - трябва да я накараш да се чувства удобно с теб. Не знам какво е това, приемам еманципацията, равноправие и т.н., но не приемам бягането от елементарни мъжки задължения - да се плати сметката, да се изпрати дамата до тях след среща (да не се бърка с очакване за секс) - защото в тези времена мъже убиват на улицата, а какво да говорим за само момиче. Аз не мога да си тръгна в една посока и да я оставя в такси или нещо подобно, оставям я пред вратата й откъдето съм я взел, да съм сигурен, че е ОК. Междудругото това е нещо, което наричам "етикет" и не знам къде почна да изчезва това нещо, елементарна култура, възпитание, уважение ако щеш към жената. Искам да кажа, че това не трябва да се бърка със семейните отношения. Ясно е, че в семейния бюджет всички сипват, кой колкото може, но ти още не си стигнала този етап в живота си. Но за мен мъж да излезе на среща и да се държи така, айде, няма да го нарека мухльо, но определено не е мъжко поведение. За мен. Аз съм стара школа, може вече да съм демоде

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: ad451bab18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   12, ако няма пари в него - защо по дяволите и предлага да я изпрати с такси, а после се ослушва като п...a и чака тя да плати. И я изправя така пред свършен факт. Имал е късмет, че момичето е съвестно, защото някоя по-отракана щеше да го направи на две стотинки и нямаше и през ум да и мине да си поема разходите. А той замисля ли се тя дали има или няма пари за ресторант и такси, при положение, че знае, че е безработна студентка и сам я е поканил?

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 62fe7e2396
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Истинският мъж винаги плаща! Винаги. Разкарай този лиглъо и намери правилният мъж за теб. М 43

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: e526da2a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Към номер 21 - защото келемето си е спестило половината от неговия път с такси, но авторката, не го е написала, за да не я обвиним в дребнавост. Тъй както си е спестил да плати поне половината от сметката във втория ресторант, а е дал по-малко, пък чак и бутал парите в ръцете... б@си мухъла е тоя. аман

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 23896d45b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   На мен винаги ми е било грозно това разделяне на сметката на мое и твое изконсумирано.
Ако е романтична среща с мъж де.
Не мога да си представя да взема касовия бон и да сметна колко пари дължа.
Обикновено е плащал младежа, но се е случвало и аз да платя като на неговите възражения отговарям небрежно, че ще се реваншира следващия път подобаващо.
Неловки ситуации не съм имала, както и не съм усещала неудобство от негова страна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 997bb3cd4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Жената е длъжна да предложи, но мъжът е редно да плати. Не мога да разбера разни новоизлюпени мъжленца, които смятат, че това е приоритет на жената в 21 век. Просто ми е жал за тях!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: f1f739b4dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Аз излизам с една мома вече близо 5 месеца. Подчертавам, че и двамата работим сравнително платени работи. Винаги аз плащам сметките, защото така е вменено принципно, но лично бих се зарадвал и тя да поеме някоя сметка. Просто като знак на добра воля към мен, нищо повече. Бих го оценил.

М30

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: ea3be604c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

31.   Стереотипът е, че мъжът плаща. Разбира се, стереотипът не свършва с това, а продължава, когато жената се отплаща. Всякакъв вид подаръци, почерпки имат задължаващ характер за приемащия. Тази част от древния ритуал, като че ли се позабравя. Хората с развито чувство за чест и дълг по-предпазливо приемат почерпките, имайки предвид, че след това от тях може да се поиска нещо и кодексът на честта ще изисква то да бъде дадено.
В днешното общество на измекяри е пълно мъже, търсещи безплатно ебане и жени, търсещи безплатна вечеря.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 3e3785564e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   За всеки мъж трябва да е превилегия, че изобщо излизаш на среща с него. Ти самата трябва да се цениш високо, за те оцени отсрещният. Изобщо защо посягаш за сметката? Ти някое брато от махалата ли си или дама? Имаш толкова друго да дадеш, приятна компания, нежност, времето си. Аз дори най-малък намек, че бих платила не правя, казвам " Благодаря за вечерята, прекарах чудесно и тва е. Според мен, този тип" мъже" са потенциални търтеи. Днес сама си плащаш сметката, след 10 години може да те остави да плащаш всички сметки. Честита ти еманципация.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 9851862fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Като мъж на 27, винаги зна, че трябва да платя за първите 4-5 срещи. След това има мноооооого променливи.
Дали момичето има добри доходи, дали искаме сериозна връзка, дали излизаме често, какъв ѝ е характерът ...
Но работста е, че след 4-5 срещи или имаме връзка или е просто бизнес интереси.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: eb5510e245
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

35.   Виж, всичко хубаво и че си безработна, но защо очакваш, че някой трябва да те издържа. Проблемът е, че днешните харчове не са малки-сама казваш, ресторант, такси и някаква почерпка. Едно време, едно кафе в махленското кафене беше 20 ст. И това е един ден, а вие може да се виждате всеки ден. После може да решите на екскурсия в чужбина да идете, може да искаш нови цици да си сложиш и т. н Всичко това може да ти се плати, но ако някой иска, може и реши. Няма граници. Границите ще си ги напаснете вие самите. Може директно да си поговорите. ако ти харесва схемата-продължаваш. ако-не-чао.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: f3c0f8eeee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Хм, номер 13, първи срещи ли имаш предвид или по принцип? Защото и на мен са ми плащали по първите срещи, но сега сме заедно достатъчно дълго, за да плащам и аз. И честно казано се радвам, че имам възможност и аз да давам някакви пари, а не винаги да чакам наготово.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: fa254a203d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Аз освен дребнавост друго не виждам, и от двете страни. Първо от мъжът както са казали коментиралите по-горе хем да се прави на джентълмен, хем най-вероятно няма възможност. От твоя страна много навътре приемаш нещата и издребняваш ти добре ли си прекара? Как щеше да се почувстваш ако те беше поканил на среща и каже че няма много пари, ти били поела сметката? Или както по-горе са се изразили мухльо, няма да излизам с него защото няма възможност. Или трябваше да изчака до другия месец да вземе заплата и ти да пуснеш тема: "Харесва ли ме? След първата среща постоянно отлага да се видим? " А забравих ти си студентка не работиш, защо? Само не ми казвай, че много учите и нямаш време. Аз също съм студент уча и работя, да трудно е, но не е невъзможно. Аз също плащам сметките когато каня някой на среща, но колко срещи трябва да платя 1-2-5-10? Както много пъти ми се случвало, ресторанти дискотеки, заведения 5-6 срещи и айде кой от къде е. Аз от своя страна да сложа ли етикет на тези жени? Продължавам да го правя защото е мой принцип. Ако се получат нещата между вас ти какво очакваш, човека да те издържа 1-2-3 години докато завършиш? От друга страна ти като предлагаш да дадеш пари за сметката, го правиш защото наистина искаш да ги дадеш а не от кортуазия, като нямаш възможност не предлагаш пари. Не оправдавам никого, всеки си има принципи и граници. Очакваш неща от човек, когото не познаваш. Издребнявате, имам чувството, че 90% от хората не искат да са щастливи. Срещата е минала добре ти веднага косури, та ти дори не го познаваш още. Радвай се на живота и на миговете стига с тези пари.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 23896d45b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Мъжът плаща сметката. За да се подготви за среща. жената губи в пъти повече време, енергия и пари. Затова е редно, ако е мъж на място, да я компенсира за това. Не казвам да се ходи по скъпи заведения и т.н. , всекиму според джоба. Но мъжете в днешно време трябва да се научат да поемат отговорности, даже много имат нужда от това.

 
  ...
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: 97ad5a1de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Номер 32, знаеш ли, как се казват жените, които разменят "приятна компания, нежност" за нещо материално? Терминът е "компаньонка".
Впрочем една вечеря не е ли малко ниска тарифа?

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 2 дни
hash: cc75c53196
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Хора като номер 38 ме карат да се усмихвам - жената влагала много енергия и пари за да си лакира ноктите и да виси цял ден при фризьорката, че да се прави на хубава. И понеже тя удостоявала мъжа със своята красота, е редно той да плати :) Някак си не зацепва, че ако беше толкова красива, немаше да ти се налага да се киприш цял ден преди заветната вечеря.

Най красивите жени които съм виждал просто се изкъпват, връзват косата си на опашка и излизат да си вършат работата. На останалите не до там надарени с естествена красота, им остава нелеката задачка цял ден да се туниговат за да излгеждат по този начин. И на сутринта мъжа като се събуди до тях, тогава вижда грозната истина, ама буквално :)

Не съм чел всичките коментари, нито дори и историята докрай. Твърде много текст, за толкова стар и банален проблем. Твърде много лъха на дребнавост. Повечето говорят по навик, за неща които обществото им е насадило, без да си дават сметка, че са просто пътници във влака на манипулацията.

Разбира се, всеки е свободен да се прави на мъж и да плаща всичко на жената. Разбира се, и жените са свободни да очакват пълно обезпечаване за своите "мъки" и "усилия". Но както някой спомена, този манталитет твърде много напомня на отношенията между клиент и проститутка. Просто няма часовник, и парите не се дават на ръка. Но индиректното плащане не променя много нещата, не знам защо тези "красавици" не си дават сметка, че това не ги прави много по различни от така наречените "компаньонки".

Моя опит казва, че единствените жени на които зрял мъж би гледал на нещо повече от поредната нужда за която си плащаш, са тези които са наясно с това и не обръщат внимание на такива дребнави игрички. А и по всяка вероятност и двамата участници в този сценарий за който говоря, са достатъчно зрели и успели в днешното общество за да се не вълнуват толкова кой ще плати вечерята защото и двамата изкарват достатъчно и са се научили, че в този свят парите са просто едни хартийки, просто средство. А за тези които не знаят как да ги изкарат, те са всичко - власт, статус, по добър живот. Разбира се, с толкова наивен и глупав начин на мислене, те никога не биха стигнали до нивото в което парите идват от само себе си и те не обръщат внимание на тях. Остава им само да си броят стотинките при фризьора, а на мъжлетата дето си мислят, че са много големи мъже, щото видиш ли са изкарали там 200 лева и са платили една вечеря в сносен ресторант.

За протокола, да си призная - и аз почти винаги плащам. Не защото искам да се правя на по голям мъж отколкот съм, а за да видя ответната реакция. Ако си вирне носа като номер 38 с идеята, че съм и длъжен едва ли не, заключвам за себе си, че за пореден път съм попаднал на класическа "красавица" която смята, че е нещо като награда за мъжа си, като накит, за който трябва да си плащаме, че да го носим със себе си и "употребяваме".

Разбира се, има и актриси които съвсем заучено се силят да се правят на независими и да си плащат, с идеята да се покажат различни. Но повечето не са чак дотам добри актриси и това си личи, в повечето случаи.

И най накрая, в много редки случаи има жени които не обръщат внимание на това, или настояват следващия път те да платят, примерно.

Общо казано, няма "верен ход". Няма и значение какво казвате или правите в тази ситуация. Важно е начина по който и двамата подхождате в тази ситуация. Тогава истинският характер се чете между редовете. Което в крайна сметка, е най важното, и смисъла на този "танц".

Останалото са дребни проблеми, на дребни хора, и нескопосана игра в тъп филм.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 3e3785564e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Дядо Торбалане, изненадваш ме. Твоята "древна сметка" много повече прилича на конпаньонски тефтер. Добрата компания и нежността, които една жена може да даде не се изчерпват със секса (пък и нали тук говорим за първи срещи), жалко ако жените в живота ти са ти показали, че могат да предложат само това. Плащането на сметката в тази ситуация не е финансова сделка, а израз на добро възпитание и жената дължи само това насреща. В моята глава жената трябва да се възприема като награда, а не като промоционална стока, плащаш и носиш вкъщи. Ще отречеш ли, че когато положиш повече усилия (емоционални, но и финансови) за да спечелиш една жена, после тя ти е по-ценна? Стараеш се да не я загубиш, уважаваш я, точно защото си вложил ресурси. Все едно да построиш къща с ръцете си и да я изоставиш (трудна работа), ама квартирата можеш да си я сменяш с лека ръка. И друго да те питам на жена с нула претенции, как да се довериш и да създадеш семейство? Както лесно се е дала на теб, така лесно ще се дава и на други. Според мен, ако авторката излезе 3ти път с този мъж, ще е все едно да му каже "аз съм ок с това, което ми предлагаш и толкова заслужавам". Всичко, което казвам между другото съм го научила от баща си. Брат ми е възпитан по същия начин, като ученик татко му даваше пари за да почерпи "гаджето", сега е женен за много стойностна жена. През годините имаше една, две меркантилни приятелки, но бързо ги разкарваше. Прави разлика между жените, които държат на себе си и меркантилността. Той пък имаше доста странен принцип, мислеше, че ако момичето още първия, втория месец го представи на родителите си значи е куха лейка. Значи и на него вътрешно му се е искало да се потруди, да погони, да спечели. Аз съм просто сигурна, че вътрешно всеки мъж иска жена-награда. Даа, няма да пропусне и лесната, но тя няма да му донесе никакво удовлетворение, никаква гордост, никаква сигурност. И не е нужно скъпи Торбалане, да признаваш или да разбираш този факт. Важното е ние жените да го знаем. От 32

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 65a27eec02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Ясно е казано в самата тема, че става въпрос за 2 типа хора и това донякъде си личи и от коментарите. Аз лично спадам към първият тип хора за добро или лошо и се радвам, че виждам доста от коментиращите, които също спадат към първия тип, което дава надежда, че все пак етикетът не е напълно изгубен в тревожните днешни времена. Аз съм млад мъж и смятам, че е редно ние да поемаме сметката, не знам дали мога да дам напълно ясна причина за това мое разбиране, но просто го чувствам като правилно. Отчитам финансовият фактор, но не става въпрос толкова за пари. Както спомена някой от коментиращите, мястото избира мъжа според своите възможности. Като мъже е редно да поемем сметката, защото по този начин показваме специално отношение към дамата, а не защото тя търси някой да й плати сметката или защото не може да си я плати сама. Излизал съм и с жени, които изкарват повече от мене и пак не съм ги оставял да платят сметката, така, че не става въпрос за това кой има повече пари, а до това кое е редно. Тук някъде трябва да вметна и че съм напълно съгласен с 38 и наистина имаме крайна нужда от това да поемаме отговорности. И да продължим нататък - освен сметката, друга наша отговорност е да сме сигурни, че дамата се е прибрала безопасно вкъщи. От една страна е добре, че се е качил в таксито с тебе, но пък това, че те е оставил да платиш е страшно тъпо. Все пак има добри намерения човека, но това си е направо отказ от отговорност.
Пак казвам всички тези неща ги правим за да накараме една жена да се почувства специална и да не я караме да мисли за неща като сметки и т. н. Преди да почнете да казвате коя каква е, искам да ви кажа, че ние сме избрали да поканим една жена на среща, което значи, че виждаме нещо в нея. Съвета ми към мъжете от втория тип е, че ако не сте готови да покажете специално отношение към една дама въобще не я канете на среща. И за вас е по-добре( ще си спестите и парите щом са ви толкова важни) и за нея ще е по-добре, защото всяка една жена заслужава това специално отношение. Ако не можете да й го дадете я оставете и не се притеснявайте, сигурен съм, че ще се намери някой, който ще може.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 1a54f8f08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Принципно, наистина има супер стиснати хора ( и мъже, и жени ), при които това се е превърнало в болестно състояние. Отделно има и много влюбени в материалното, които към околните са стиснати, но на себе си осигуряват супер лукс. И двата типа не стават за партньори. Авторке, според мен е хубаво да излезеш още няколко пъти с това момче и нещата ще започнат да се изясняват. Съгласен съм, че шегата му за черпенето следващият път е дебелашка, но може просто да не се е усетил. Преди време за около 2-3 месеца излизах с момиче, като плащах всичко от-до. Тъкмо бях завършил обаче и не изкарвах кой знае колко пари, и постепенно започна да ми тежи. Освен това ми стана и тъпо, че тя дори и един-единствен път не каза "тази вечер аз ще почерпя". Накрая започнах да се чувствам като касичка, каквато впоследствие се оказа, че бях и си казах, че нямам нужда от подобна връзка. При едно излизане я помолих да ми даде нейната част и от този момент нататък срещу мен се изправи друг човек. Стана злобна, нервна, супер докачлива и т. н. Разделихме се бързо-бързо, но от тогава, пък и покрай контакти с други подобни жени, съм внимателен на тая тема. Не ми пука за самите пари. Вече отдавна съм напълно материално осигурен, но просто не искам да бъда използван. Плащам първите срещи, но ако това продължи, просто прекъсвам връзката.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 42a89d808e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Аз съм жена, но съм възпитана в духа на Номер 20. Не мога да си представя баща ми да позволи даже не на майка ми, но на роднина, колега от женски пол, съседка, братовчедка или която и да било дама да плати в ресторант и то без значение от чия страна е дошла поканата, освен ако не е евентуално по някакъв повод като рожден ден, защото тогава би я обидил. Само че животът ме е срещал с множество мъже, които изчезват в тоалетната в мига, в който донесат сметката, вместо дамата да използва този момент, в който кавалерът урежда разплащането, за да се освежи преди да напусне заедно с него ресторанта. А това някой да ме изпрати с такси и да го плати, ми се е случвало само с бившия ми съпруг и с никой друг до ден днешен. И това няма нищо общо с доходите на единия или другия, просто е въпрос на етикет, както много удачно спомена Номер 20. В днешна България ние отдавна сме загърбили етикета и говорим единствено за пари, в най-буквалното им изражение. Вече не сме дами и кавалери, ние сме две портмонета, всяко от които не иска да се отвори, освен ако не го принудят. Срам и позор! И за мъжете, и за жените. Никакъв проблем нямам нито да си платя вечерята, нито питието, нито пък да си взема такси, мога да си го позволя с лекота. Но ако същият този мъж го поканя у дома, то аз ще го посрещна с перфектно подредена маса, с изискани ордьоври, с изстудени напитки, с вкусна вечеря и лично приготвен от мен десерт. Свещите, тоалетът ми, прическата - тях не ги споменавам, защото се подразбират. Ще го направя в знак на уважение към него и като израз на моето гостоприемство. Е, защо не срещам такова отношение и към себе си? Не съм ламя, аз повече от 50 грама водка не мога да изпия и повече от една салата не мога да изям. Какъв му е проблемът на този "кавалер", който ме е "поканил"?

 
  ...
преди: 9 месеца, 13 часа
hash: c34092102e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   В България е много разпространена една вредна практика, при която млади и недотам млади госпожици и госпожи целево си уреждат ежедневни срещи с мъже, само заради удоволствието да бъдат безплатно водени и черпени по ресторанти. Понякога такива хитри жени може да увъртят мъжете не само за по няколко подобни вечери, а така умело да си изиграят ролята, че дори и скъпи подаръци да си изпросят, разчитайки на нагона и замъгленото мъжко съзнание (в интерес на истината, много мъже са балъци и се хващат лесно на тези номерца). После хитрушите преминават на следващия баламурник, който плаща чинно, очаквайки някакво развитие от срещата. Щом има хитри жени, както има и баламурници, кръговратът се завърта с бясна скорост и ще го има и занапред.

Когато става въпрос за непознати хора или приятели, всеки си плаща за това, което изразходва. И тук не се гледа кой работел, кой не, кой колко висока заплата получавал. Ако са приятели, може и да си редуват почерпките - така никой не е ощетен, а и е по-забавно. Ако някой покани другиго някъде, редно е да плати цялата сметка (ако е в разумни граници и черпеният/черпената не прекалява с харчовете на чужд гръб) или поне предварително да се разберат отново всеки да си плати неговото. Безработните нямат камък в устата и преспокойно може да предупредят, че не могат да си позволят посещения на заведения или ресторанти, така че ако все пак се решат да отидат, да е с категоричната уговорка, че не бива от тях да се очаква да покрият разходите си. Само наглеци (били те мъже или жени) може нахално да изискват от непознат човек той/тя да им плаща сметките.

Жените да не бързат сега да оревават света, че мъжът трябвало да бъде кавалер (почти всички от тях под "кавалер" разбират "плащач") на дамата, защото по Земята може и да има крайно много жени, но пък крайно малко от тях са дами. Една дама не тръби наляво и надясно, че е такава. Тя не чака наготово от мъжа. Тя не изпада в нервни изблици и не се тръшка и цупи, ако поръчва смело нещо в ресторант или се вози в такси, а после дойде ред да заплати за собствените си разходи. Дамата може и да предположи, че насреща ѝ стои мъж-кавалер, който от добра воля и симпатия от нейното отношение би могъл да заплати и нейните разходи, но тя не чака непременно от него наистина да стори това. Поради същата причина, тя винаги разполага в себе си с достатъчно средства, за да може и сама да си покрие разходите, ако се наложи. Това е така, защото дамите не обичат да се чувстват неловко и зависими от плащачи. Те не искат да се чувстват и длъжни на мъжа, ако той предложи да плати разходите им. Жената е дама за един кавалер, когато тя с поведението и отношението си към него го накара той да я почувства като такава. Да си дама - това не е титла или призвание, нито се предава от майка на дъщеря, нито е автоматично следствие от това, че имаш по-голям номер сутиен или половият ти орган е различен от този на мъжете. Това, че болшинството жени обичате да носите женски чанти, които хитроумно наричате "дамски" и се страхувате да наречете с истинското им название "женски", също не ви прави дами.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 часа
hash: 48360e3e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   45 напълно си прав, аз лично имам опит с няколко такива :) но все тая за мен си остават прости момичета и да си действат по този начин както им е добре

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: 61ff658a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Вече станахте много крайни. От това, което разбрах, някои дами тук очакват мъжете абсолютно всеки път да плащат сметките и не си говорим само за първи срещи (поправете ме, ако греша, но аз с такова впечатление останах). Ама иначе си имали пари за всичко, обаче тия пари се ползват за прически и роклички. Нали така - моите пари са си мои, твоите са общи.
Да, уважавам мъжете, които са кавалери, които се държат с теб като с жена. Не, не би ми направило добро впечатление, ако мъжът не плати, когато покани жена на среща. И не, изобщо не одобрявам това, което авторката е описала в темата си. Но дотам.
Стига сте се превъзнасяли с "Аз съм жена, мъжът ми ще ми плаща всичко". Голяма работа, че сте жени. Да е по време на флирт разбирам. Но да имаш сериозна връзка с някого и да очакваш да ти плаща всичко като излизате и да си мислиш, че е длъжен да го прави, само защото принцесата е благоволила да си направи прическа и да блести до него с неземната си красота, е смехотворно.
Иначе наистина е похвално, когато мъжете след години брак не приемат жената за даденост и пак държат да правят жестове и да плащат. Само че и аз си имам достойнство. Аз позволявам да ми се плаща на някакви специални поводи като годишнина например (макар че - сега ще ви шокирам - на последната годишнина аз бях резервирала И платила вечеря в скъп ресторант, както и хотел). През останалото време и двамата плащаме еднакво често - и за хранене навън, и за пазаруване, и за ходене по разни мероприятия. Защото не съм държанка, а съм самостоятелна и отговорна жена. И защото мога да предложа повече от домакинство, секс и кокетство.

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: 61ff658a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Вече станахте много крайни. От това, което разбрах, някои дами тук очакват мъжете абсолютно всеки път да плащат сметките и не си говорим само за първи срещи (поправете ме, ако греша, но аз с такова впечатление останах). Ама иначе си имали пари за всичко, обаче тия пари се ползват за прически и роклички. Нали така - моите пари са си мои, твоите са общи.
Да, уважавам мъжете, които са кавалери, които се държат с теб като с жена. Не, не би ми направило добро впечатление, ако мъжът не плати, когато покани жена на среща. И не, изобщо не одобрявам това, което авторката е описала в темата си. Но дотам.
Стига сте се превъзнасяли с "Аз съм жена, мъжът ми ще ми плаща всичко". Голяма работа, че сте жени. Да е по време на флирт разбирам. Но да имаш сериозна връзка с някого и да очакваш да ти плаща всичко като излизате и да си мислиш, че е длъжен да го прави, само защото принцесата е благоволила да си направи прическа и да блести до него с неземната си красота, е смехотворно.
Иначе наистина е похвално, когато мъжете след години брак не приемат жената за даденост и пак държат да правят жестове и да плащат. Само че и аз си имам достойнство. Аз позволявам да ми се плаща на някакви специални поводи като годишнина например (макар че - сега ще ви шокирам - на последната годишнина аз бях резервирала И платила вечеря в скъп ресторант, както и хотел). През останалото време и двамата плащаме еднакво често - и за хранене навън, и за пазаруване, и за ходене по разни мероприятия. Защото не съм държанка, а съм самостоятелна и отговорна жена. И защото мога да предложа повече от домакинство, секс и кокетство.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 52 мин.
hash: ca24a23ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Разбира се че мъжа трябва да плати всичко така е в богатите държави като Америка и Англия само бедните българи може да накарат жена да даде от нейните пари или да ходи на работа докато в богатите държави мъжете плащат всичко и поемат издръжката не говоря само за сметката в кафенето а за всичко и там жените не работят. Мечтата ми е да емигрирам в Англия или Америка и да се омъжа за богаташ писна ми от бедни българи.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 182f2eea64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   49, кавалер съм и винаги плащам сметките на жените, но щом поставяш нещата по този начин, на такава като теб не бих платил и стотинка. Ти ен схващаш разликата между кавалерство и използване. Ти не търсиш кавалер, а ходещ банкомат. Ти не търсиш мъж, с когото да изградиш нещо и да има взаимност, а просто някой, който да те издържа, а ти по цял ден да си живееш.

Никъде не прочетох ти какво ще дадеш на този мъж, а прочетох само какво той трябва да даде. А ти къде си в цялата работа? Само в харченето ли ще допринасяш? Аз мога да издържам жена, която не работи, ама ако ще поставяш въпроса по този начин (което е грозно), за какво си ми? Ако ще е, за да ми готвиш ичистиш, по-добре за целта да си наема прислужница. За секс си има жени колкото искаш и излизат по-евтино. А и една жена трябва да се развива, да има контакти и да е независима. Да, мъжа си е мъж и трябва основно да издържа семейството си, но това не означава, че жената трябва по цял само да краси дома.

И жените на запад не работят поради други причини. Просто там разстоянията са големи, работи се много и ако имат малки деца, чисто физически няма как да тръгваш за работа в 6 часа, да се връщат в 20 и да можеш да взимаш децата от градина, да ги караш на градина, по занимания и в същото време да въртиш дома. Но когато децата поотраснат си работят и там.

Така че като мъж бих издържал жена, но не и ако псотавя въпроса по този грозен начин. Все едно един мъж да поставя въпроса така, че си длъжна да му готвиш, чистиш, гледаш децата, да му пускап и т.н. Не че ти няма да го правиш, щом ти е хубаво с него и го обичаш, но ако поставя въпроса така, все едно си му длъжна, а той в замяна не е длъжен да дава нищо, някак изглежда грозно и като търговия.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 806260eb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   49, заради коментари като твоя много мъже считат жените за меркантилни кучки. мога ли да те попитам какво те спира да емигрираш и да се омъжиш за мечтания богаташ?
Ж46

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: c34092102e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Номер 49 или е крайно заблудена в представите си, или самият коментар е умишлено написан така, за да дразни останалите. Да приемем, че е вариант 1. Тогава ще кажа на номер 49, че бърка категорично относно представите си за лесния живот на жените в "богатите държави като САЩ и Англия". Там и в развитите европейски държави (наскоро се завърнах от пътуване в три такива, а и от години съм наясно как стоят нещата "навън") жените работят и поемат отговорности наравно с мъжа. За тези жени е много важно да се чувстват независими и равнопоставени. Плащат сметките си или се редуват с мъжа си, без да мрънкат и чакат наготово. Това са жени с чест и достойнство. В повечето европейски държави майчинството е 3-6 месеца, а не продължително като в България. Там след това ти спират помощните и жените започват да работят скоро след раждането. Наемат си детегледачки. Бляновете, че някой чужденец щял да те вземе от село и да те гледка като писано яйце, можеш да ги забравиш, защото действителността ще те фрасне с пълна сила, когато/ако решиш наистина да се пробваш така да "пробиеш" на Запад при някой щедър и търпящ търтеи около себе си богат мъж. Ако си мислиш, че ще вържеш някой паралия в САЩ или Англия с раждане на дете и така ще си живуркаш на негов гръб, много се лъжеш. Единствено това им се получава на развратни парцали като Николета Лозанова, но тук вече си говорим за официална проституция с ясно договорени правила при сделката. Дори и за това се изискват умения, така че трябва да си не само красива или поне напомпана със силикон и приличаща на надуваема кукла, но и с доста издръжливи мускули на врата, устните и седалището (казано по най-деликатен начин, пък ти се сещай какво ще вършиш по цял ден). Ако си такава и това те устройва - действай. Ако пък искаш да си нормална жена и да имате спокойни отношения с мъжа до себе си, стабилно семейство и добре възпитани деца, тогава си избий от главицата всички тези фантасмагории за лек живот, които написа горе и почвай да работиш. В живота нищо не идва даром. Като искаш да харчиш и живееш в охолен живот, имаш два избора - усърдна работа или си продаваш тялото. Е, може и да си като леля Гошка и да спечелиш от тотото, но това се случва веднъж на десетки милиони хора, така че пак се връщаме на първите две възможности.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 6fdc46ff8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   52 нищо не ме спира млада съм хубава съм веднага ще ме вземе някой богаташ в чужбина умират за хубави българки но я да видим теб ако това ж46 значи че си на 46 години мога да си обясня коментара ти така: старичка си и вече не те искат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: c34092102e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

55.   Номер 45 съм. Има вече една подобна тема под номер 120273 ("Как да му намекна да плаща?"), като авторката е добре да прочете там коментар номер 59, който е написан от мен.
Ще отговоря тук с един готин виц, който е много показателен за голяма част от младите и недотам млади български жени (с приятни изключения, разбира се, но тези дами са рядкост):

Само жена може да мисли:
1. Какво още да изяде, за да отслабне?
2. Какво да облече, за да е гола?
3. Как да се омъжи и роди, за да живее леко и без отговорности?
4. Как да се бори за равенство и независимост, за да плаща той?
5. С кого от грубияните да се събере, за да се чувства уважавана?
6. Колко дълго трябва да мълчи, за да накара мъжа до нея да прочете мислите ѝ и да я разбере?

Поздрави на авторката, и успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 9c7dbe8150
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   Номер : 54. Млади и хубави в чужбина има много, а дори и са интелигентни. Защо мислиш, че точно теб ще вземат :Д Излизала ли си някога в чужбина? Или все още си мислиш българките са най-хубавите в света и всички мъже ви искат :Д Богаташите имат съвсем различни среди и излизат с уникални жени. Теб изобщо няма да те забележат :)

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: df7c4f112b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Хаха, номер 54 тотално ме разби. Изглежда е попрекалила с телевизията и филмите. Богаташите направо ще се избият за нея:) Истината е, че както у нас, така и по света основната част от населението работи, за да се прехранва.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker