Жени, откъде четете "сразяващи" фрази? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жени, откъде четете "сразяващи" фрази?
преди: 6 години, 2 месеца, прочетена 2449 пъти
Здравейте! Специално въпросът е към жените.

Тези "сразяващи" фрази, неслучайно са в кавички. Явно смятат, че като употребят някоя и отсрещната стране бъде "поразена" все едно е затрупана с факти.
Ще дам пример от "Любов и изневяра" като заглавието на раздела: "Ти ме приемаше за даденост, не ме водиш никъде, не ми обръщаш внимание, ... " и прочие и прочие.
Ето заглавие от този раздел: "Защо мъжете започват да приемат жените си за даденост? "
Обикновено след отправянето на подобни обвинения, жената с чиста съвест може да изневерява. Както и първо да изневери, а после да употреби "сразяваща" фраза. И така жертвата от изневярата е виновен, просто употребяващата половина "сразяващи" фрази на човечеството не са имали избор. Помните ли въпроса: Откъде ги четете тези фрази?

Мога да дам още много примери от не такава болезнена област на изневерите.
Искаш да доближиш малко жена си до твърдението: "Жените са толкова добри шофьори колко мъжете. " И затова предлагаш да вкара колата в гаража или паркира между други автомобили като помагаш. - Точно сега ли намери?
Ако изразиш неодобрение към шофирането. - Много добре си карам когато те няма.

Понеже знам, че ще започнете да ме убеждавате, че не е вярно, отново ще се потретя: Жени, откъде четете "сразяващи" фрази?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 7203b5277b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сиурно от някакъв сразителен източник. Ти обичаш ли сразяващи фрази?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 639bd91b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От женските списания.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 3ab99df09c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ги четем от никъде, просто казваме истината, а вие не вярвате че истината е такава и си търсите извинения и причини.
Истината е че всички изневери стават по причина малко внимание, липса на комплименти и ухажване. Ако един мъж показва на жена си че я цени тя никога няма да му изневери. Моят мъж всяка сутрин вече 23г излиза с думите обичам те скъпа и ме целува, без значение дали сме се карали за нещо вечерта, помага ми в домакинството и цени труда ми, на такъв мъж няма защо да му се изневерява.
Ти как би се почувствал докато караш някой да стой до теб да се прави че те изпитва или по лошо да изразява неодобрение към шофирането ти? Мога да ти кажа че шофирането е работа с машина и задобряването зависи не от пола на шофьора а от натрупания опит. Като жена шофьор мога да ти кажа че е вярно, че доста от жените не са добри шофьори но това се дължи единствено на малкото им стаж като такива. Ти като мъж който не е карал тир със сигурност всяка една жена която работи това кара тир по добре от теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 6ffcdadcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Тези фрази, както и повечето изречения по време на разговор, не са предварително прочетени и заучени. Човек използва речника си и казва това, което има да каже. Не разбирам как нечии чувства, събрани в едно просто изречение, са причина за изневяра. Слушай какво се опитва да ти каже жена ти, не оставяй думите ѝ да минат около ушите ти и няма да имаш проблеми. И да не ти каже, че я приемаш за даденост, пак може да ти изневери. Може да не е щастлива с теб, да я приемаш за даденост и т.н., но и да не си помисля за друг. Ако жена ти каже, че я приемаш за даденост, иска да каже, че така се чувства от действията ти, а не, че оправдава себе си някак.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0628d6fbf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Преди време и аз бях забелязал подобно нещо. Мисля, че си го използват за алтернатива, пред съвестта си.

Виктар 420

 
  ...


...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: da3d8a8e01
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторе, не си слагай на сърце нещо, което можеш да си го сложиш... другаде.
Явно жените обичат да ни поставят на изпитания.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: b7822af546
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   "6. Преди време и аз бях забелязал подобно нещо. Мисля, че си го използват за алтернатива, пред съвестта си. "

Именно, използват за да оправдаят действията си, като прехвърлят вината на жертвата (мъжа на който изневеряват).

Как мъжът знае за тази приятелка, онази... Ама не знае за някой който прекрасно я разбира. Случва ли се жена да сподели пред мъжа си: "Има един който ме разбира, пита - как си, как е минал денят. " Не! Дори съзнателно да мислят, че не правят нещо нередно, подсъзнателно знаят, че започват микроизневяра. И ако бъдат хванати употребяват много често срещана "сразяваща" фраза (мой пропуск да я спомена в началото): "Той е просто приятел! "
Мъже, когато чуете тази фраза: "Просто приятел. " Имате ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ или ще имате ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ!


"5. Тези фрази, както и повечето изречения по време на разговор, не са предварително прочетени и заучени. Човек използва речника си и казва това, което има да каже. Не разбирам как нечии чувства, събрани в едно просто изречение, са причина за изневяра. "

Точно това оспорвам, заучени са предварително и се цитират без никакво творчество. Тези фрази не са причина за изневяра, но се считат за добро оправдание, с което сразяват противника (жертвата).


"4. Не ги четем от никъде, просто казваме истината, а вие не вярвате че истината е такава и си търсите извинения и причини.
Истината е че всички изневери стават по причина малко внимание, липса на комплименти и ухажване. "

Казване на истина и оправдание на изневяра (ЛЪЖА) в съседни изречения. Не ти ли е малко неудобно???

"4. Като жена шофьор мога да ти кажа че е вярно, че доста от жените не са добри шофьори но това се дължи единствено на малкото им стаж като такива. Ти като мъж който не е карал тир със сигурност всяка една жена която работи това кара тир по добре от теб. "

Потвърждаваш мнението ми и написаното по-горе. По-малко опит имат, защото нямат желание и защото жените и мъжете са различни. Докато момичета играят с кукли и от съвсем малки ги учат да лъжат. Момчета играят с коли, поправят карбуратори... Това последното вече го няма дори при бензиновите двигатели.
А относно опитът да напишеш съкращението T. I. R., ако ти кажа, че не различаваш МПС движещо се под някаква конвенция (ТИР) и голям камион? ! Дали изобщо ще разбереш за какво иде реч? За да те объркам още повече ще спомена, че и микробус може да се движи под конвенцията ТИР. Тоест шофьорът на микробуса е ТИРаджия и управлява ТИР. Така или иначе "сразяващи" фрази по отношение на еднаквостта - мъже, жени шофьори не ме вълнуват толкова. Те отдавна са ми ясни и самата ти отново ги затвърждаваш.

Авторът.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 310696dce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мъж, какво смяташ, че ще постигнеш с този постигнеш? Вярваш, че има "поразяващи" смисъл?
Ако решиш малко да помислиш над същите фрази (не случайно се ползват от много жени, може би в отговор на много мъже? ) може и да стигнеш до истински поразяващ извод! Уоу... типичен "мъж"!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: e25e8b1846
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз мога да дам много примери за "сразяващи" фрази от страна на мъже, но защо да си правя труда? Мисля, че прекалено много енергия изразходвате, за да анализирате хора, които не си заслужават.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 77e27f715e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ами, интернет, сапунки, женски списания, приятелки.... Света ни заобикаля от такива неща, но мъжете не им обръщаме внимание. Спорно е, всъщност кой кого има за даденост, защото до един момент когато единия види друга възможност- той/тя изтъква такива плитки причини. А, това е присъщо за лабилните и егоистичните хора. И, всъщност за да почне жена ти, да говори така това означава че мисли за раздяла. Казва ти го човек с опит.

 
  ...

...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 0962752b05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Ако чуваш едни и същи неща от жените в живота си, то вероятно допускаш едни и същи грешки с жените в живота си ;)

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: a858e9a3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Н. 10, с международното възклицание [уоу], дали не е добре да изясниш каква е целта на твоята публикация преди да ме питаш за моята? Оставам с впечатление, че си консумирала "газообразуващи храни", вследствие на което се е получила "емоционална пръд.. "


Н. 12, от това, че можеш да дадеш примери за мъжки фрази, не следва да се отмени моя въпрос: "ЖЕНИ, ОТКЪДЕ ЧЕТЕТЕ "СРАЗЯВАЩИ" ФРАЗИ? "
Понеже не знам да ползвам такива, предполагам защото не ползвам лъжа и да обвиня другия? ! Чувал съм във филмите, когато мъж е хванат в изневяра: "Тя нищо не значи за мен! "
Та, тази фраза я знам от филмите, вероятно ако я ползва мъж и той я знае оттам. А американските филми, често ме оставят с впечатление, че разчитат аудиторията да е малоумна или тези които определят всеобщият сценарий. И той е почти еднакъв във всички филми.
Например, при нормално шофиране или преследване с коли: воланът се върти бясно наляво-надясно, водачът се завърта към някой пътник и продължителни разговаря без да поглежда пътя (това наистина е много опасно). Когато главният герой е бандит с колкото и мощна кола да е полицията го застигна за секунди, а обратно, ако е полицай с каквато и "трошка" да е бандитът няма настигне. При катастрофа дори с 5 км/ч, преобръщане, пожари, експлозия.

При любовна сцена и актьорите са облечени: разкопчаване, поставяне на предпазни средства, същината част, почистване на секрети, закопчаване и изпъване на дрехите - може да достигне до 30 секунди.

Ако фразите се учат от филмите, явно са постигнали целта си. А каква е тя, със сигурност е добронамерена?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 2e9e37a97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И аз много се кефя на мъжките фрази "заслужаваш повече" (което го тълкувам, че мъжът е боклук) и "по любов не ти изневерявам" (което си е 100% изневяра) :))

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e98a55dad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Извинявам се, но авторът е олигофрен очевидно и смята и другите за такива. Всеки си има глава на раменете и сам мисли какво и как да каже. Никой нищо отникъде не чете. Аз като прочетох въпроса направо се шокирах колко е тъп и безсмислен. Просто усещам как е зададен от някой отчаян самотник, на който все жените са му виновни, че е неудачник и за нищо не става. Обяснили са му няколко човека как стоят нещата с тези “сразяващи” фрази, но той си държи на своето и пита откъде четем или чуваме тези неща, че и конспирация съзира даже. Авторе, не ставаш и ако искаш това да се промени, спри да търсиш причините във външни фактори и да се занимаваш с откровени глупости, че и други хора да занимаваш.

Моля модераторите да публикуват коментара ми, защото в други теми хората така се обиждат в коментарите, че направо ми става лошо, а аз поне изразявам мнение, макар и крайно.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 124b632d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Някой по - горе каза, че си хабиш енергията за глупави анализи авторе, и е много прав.
Като толкова имаш да казваш нещо на някоя жена, ми защо не ѝ го кажеш направо, а се обръщаш анонимно в нета към абсолютно чужди за теб хора? Само така ли ти стиска..
Жал ми е за теб.

ЖЕНА :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4ea4eb080e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз само като се запознах с менталния интериор на автора, вече бях наясно, че на мъж като него никога не бих изневерила. Причината е, че е абсолютно невъзможно между нас да се получат взаимоотношения от какъвто и да било характер. Въпреки това, ще отговоря на зададения въпрос с една наистина "поразяваща фраза" (предполагам авторът има предвид "клише"): Жените използваме клишета, за да може истината изобщо да влезе в главите на някои мъже. Причината е, че силният пол се ужасява от емоционално поднесени факти, така че се налага понякога те да бъдат формулирани по по-семпъл начин, за да бъдат чути. Що се отнася до изневерите, драги авторе, измяната не е да си разкопчаеш панталона или да си вдигнеш полата. Изневярата е в предателството. Ако моят мъж се изкуши да прави секс с някоя красива жена, ще ме заболи, признавам, но няма да го приема като края на света (жив човек е, стават такива неща). Но ако тайно похарчи последните ни пари, за да й купи телефон, например, и ме излъже, че ги е дал за лекарства на майка си, то тогава автоматично ще последва развод. Не заради парите, а заради лъжата и предателството. И любовницата тук няма да има нищо общо.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c096fc9355
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Бих се обърнал с обръщението - дами, но не подхожда на повечето от последните писали. Видях ви отговорите веднага, но бях на екскурзия в голям европейски град с малко на брой букви, с жена ми и част от децата. Извинете, че имах по-важни или по-интересни неща!

"21. Извинявам се, но авторът е олигофрен очевидно и смята и другите за такива. Всеки си има глава на раменете и сам мисли какво и как да каже. "
Ако съдя от твоите изказвания, нямаш особена мисъл. Ясно е, че не съм те обидил, но се сещам за една мъжка "сразяваща" фраза, а е очевадно при теб: "Тази е толкова нервна, защото отдавна не е...! "


"21. Просто усещам как е зададен от някой отчаян самотник, на който все жените са му виновни, че е неудачник и за нищо не става. "

Ако те попитам какво означава "отчаян самотник" - можеш ли да го формулирал с по-прости думи какво означава? Да се проверя за всеки случай. При жените всичко е двусмислено, дори многосмислено (да не се бърка с много смислено или много мисъл). Целта е после да кажат: ама нямах това предвид!
Ясно е, че на практика всички пишещи имат някакви проблеми (както и аз), но пък Н21 и крещи: отдавна не съм...

И все пак, ако съм "отчаян самотник" както мъж би го разбрал, не мога да питам ли? Или отдавна "необслужваните" не дават?

Не намирам за задължително да си споделям живота за да задам въпрос. В случая този с въпрос, явно много изпадат в "ярост"! И при много жени единствено оправдание за постъпките им са "сразяващи фрази". Тоест няма нормална причина, а свободия.


И историята ми: Изневяра от жена ми с буквален селяндур. Причини: не се грижа за семейството - НЕ. Не давам или малко пари - НЕ. Не се занимавам с децата - НЕ (почти постоянно съм с тях през свободното време). Хазарт - НЕ. Алкохол - никакъв, точно обратното - при жена ми може да не е много, ама редовен.

И какво остана: "Ти ме приемаше за даденост. " Като гледам заглавията на темите, не само аз минавам с такива "аргументи" (предполагам жените биха нарекли тази фрази аргументи).

За мен причината - прекалено голяма свободия и необезпечен кредит на доверие. Както и вяра, че не може да е толкова глупава да зареже деца и всичко.

"22. Някой по - горе каза, че си хабиш енергията за глупави анализи авторе, и е много прав.
Като толкова имаш да казваш нещо на някоя жена, ми защо не ѝ го кажеш направо, а се обръщаш анонимно в нета към абсолютно чужди за теб хора? Само така ли ти стиска..
Жал ми е за теб.

ЖЕНА :)"

И ти си изхаби енергия напразно. Въпросът бе за фразите! Не ми е жал за теб.


"23. Аз само като се запознах с менталния интериор на автора, вече бях наясно, че на мъж като него никога не бих изневерила. "

Вероятно безинтересът ни е взаимен, освен ако не си между 18 и 20 години. Повечето жени освен външност нищо друго не могат да предложат, а и на тази възраст са по-малко обременени. После много бързо "свехват" и нямат много общо с мушмолите.


П. П. : Убеден съм, смислен отговор от жени няма да получа. И си преформулирам въпроса: мъже, знаете ли откъде жените четат "сразяващи фрази"???


От автора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker