Самотна майка 2 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Самотна майка 2
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3176 пъти
Здравейте! Послушах съветите ви и реших да задействам нещата относно припознаването на дъщеря ми, обаче хубосника иска днк тест, иначе нямало да признае детето! Аз не искам да се прави такъв тест, не искам да травмирам детето и да му бъркат с някакви клечки в устата. Той каза, че ще го плати, а един такъв тест е от 600 до 1000 лв. Вместо да ги даде за дъщеря ни тези пари, той ще ги хвърля по лаборатории, това е много обидно за мен. Установих, че бъдещата му съпруга знае за цялата тази история и не искала да има нищо общо с нашите отношения, щяла да гледа детето ( което аз няма да допусна, защото имам право да искам до 3 годишна възраст, той да я вижда в мое присъствие) след това ще го мисля, но за мен е по добре ако взима малката, жена му да излиза от апартамента или да не присъства. Не искам детето да се обърква, то има майка и баща. Ако успея да го убедя без днк тест е добре, но ако не имам 2 въпроса, които забравих да питам адвоката. Ако излезе на 100% че той е бащата, мога ли да го съдя за обида, която ми е нанесъл и второ има ли варянт да се манипулират резултатите? Питам не от моя страна, а от негова? Другото, което ме подразни е майка му. Звънна ми да каже да не търся сина й, защото той си имал семейство и ако наистина детето е негово всички щяли да го приемат, включително и жена му. Но аз не съм била в позиция да поставям условия. Или правя теста или не ги занимавам повече. Войната започна и никой не може да се държи с мен така. Дори и да не направя теста след време ще кажа на дъщеря ми кой е баща й и нека тя му търси сметка, той ако е човек ще съжалява.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: d2b191eae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Детето няма да се травмира ако му направят ДНК тест и му "бъркат с някакви клечки в устата". Ако някой ден дъщеря ти се разболее и трябва да ѝ сложат абокат и система, ще откажеш от страх да не се "травмира" ли?
Това което ще травмира детето обаче, е фактът, че то ще расте без баща, защото ти ще бъдеш самотна майка. Дори ако ДНК тестът се окаже положителен, да не си мислиш, че той ще започне да се държи като баща към детето? А това че искаш жена му да излиза от апартамента, когато бащата води дъщеря си у тях е просто смешно. Трябва да се радваш, че въобще тези хора възнамеряват да полагат някакви грижи за това дете. В повечето случаи просто щеше да получаваш някакви пари от бащата и толкоз.

Искам също така да знаеш, че никога няма да намериш добър баща за това дете. Не ти го казвам, за да те натъжавам, а просто защото е факт. Като мъж ти казвам, че абсолютно никой свестен няма да се хване със самотна майка. Ти си избрала ужасен биологичен баща за детето ти и това не може по никакъв начин да се промени. Но най ми е жал за дъщеря ти, защото има толкова ужасни майка и баща. Всичко можеше да бъде по-различно ако просто беше внимавала да не забременееш.

Ако искаш да разбереш, за множеството проблеми, които имат самотните майка и децата им, може да изгледаш това видео:
https://www. youtube. com/watch? v=o1xf78EltKM

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fe24655926
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ти за какво го правиш тоя цирк? За 130 лв издръжка и за куп проблеми в бъдеще ли? Аз също съм самотна майка и 1000 пъти съжалих че ония е признал детето. За всичко му се моля за межд. паспорт, пълномощни и прочие. Взима го връща го болен, мръсен, не къпан... Толкова главоболия за 130 лв месечно

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0d8c487519
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Към номер 1- мога ли от чисто любопитство да попитам защо никой свестен мъж няма да се обвърже със самотна майка?
Важи ли същото и за самотните бащи или само жените са прецакани?
Не знам от къде ги мислите тези неща. Света познава безброй истории много от които са точно такива. Това да не е типичното българско мислене, че самотната майка е някаква 2ра употреба?
Ами, ако е много интелигентна жена с престижна професия, която си има много добър доход? Пак ли никой нормален мъж няма да я погледне?
А, ако е била в отношения с човек, който бие и нея и детето им? Или пие, дрогира се и т. н.?
А, тогава, при такава ситуация няма ли детето да се травмира и да живее с последствия? Или, щом е отглеждано с 2ма родители, значи всичко ще е цветя и рози?

Колкото до авторката- гледай си детето и не се занимавай с глупости. Този човек, ако има желание да е баща на дъщеря си, то той ще бъде. На сила хубост не става. И.. ти наистина ли искаш този човек да е баща на детето ти?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: fa4d3026da
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   По темата-в момента го мразиш,тъжна си,в безизходица,сама с дете,той с бъдеща жена,семейство и сега се допитваш тук,адвокати и т.н.само и само да му направиш мръсно(щяла си да го съдиш за обида).
Виж,съсредоточи се върху себе си,бъдещото дете(не знам родено ли е),нормално е да плаща издръжка(аз плащам такава за сина си и давам парите с чиста съвест,необходими са му),по-горния коментар от жената ,която казва ,че не ти трябват 130лв,не я слушай,теябват си пари и то доста.ДНК теста не е травмиращ,клечка с тампон му я потриват в лигавицата и това е,ако си сигурна,че е баща му ,направи го.До коментар 1-пълни глупости,явно майка ти и баща ти са под 60 набор ,когато по тяхно време това е било голям бич за устите на хората,21 век сме,дали с дете или без,ако истински се обича това е без значение,примери безброй,след развода ми намерих момичето за мен,само за което може да си мечтаеш,детето ми не е никакъв проблем не само за нея ,но и за много бивши

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bdfa2cbf05
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   не знам защо наскачахте срещу коментара на номер 3, в него има доста истина. ако бащата си е бил камшика и не желае да бъде баща на детето, и 100 теста няма да го направят такъв. ако съдът го признае за баща, наистина може да създаде доста проблеми на авторката в бъдеще, ако иска. той ще бъде пълноправен родител наравно с нея, независимо че тя ще упражнява правата, ще са й необходими разни разрешения и документи от него. така че авторката да си прецени кое й е по-важно - 130 лв месечно или самостоятелността.
авторке, не знам какво те притеснява в ДНК теста, в него няма нищо особено, да не говорим болезнено и травмиращо. и в предната тема ти писах: не можеш насила да го накараш да бъде баща на детето, а на всичкото отгоре има наглостта да се жени, да живее в нов апартамент и да не иска да се занимава с теб.
да манипулира теста сигурно не е невъзможно, но е малко вероятно, предполагам, че трябва да има дебели връзки или пари в лабораторията. това за съденето за обидата е смешно, не се занимавай с глупости, нито пък да определяш къде да бъде жена му когато взема детето.
ако бъде признат за баща, то ще общува и с нея, и с майка му, малко или много. няма как ти да определяш всички правила на играта както ти харесва. затова още веднъж ще ти подчертая - много добре помисли какво искаш всъщност, за да няма скоро тема "Самотна майка 3".

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1abb9e6b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ДНК тест е нещо повече от нормално да се направи. Нищо особено като процедура, не знам от къде това нежелание. Не можеш да го съдиш за обида по отношение на теста. За сметка на това той може да ти стъжни живота припознавайки детето. За паспорт, за извеждане извън страната и за още сто документни и не само процедури.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d2b191eae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   №1 съм.

Очевидно съм раздразнил някои от читателите като заявих, че никой свестен мъж няма да се обвърже със самотна майка, което е нормално, тъй като това е неприятна тема за говорене. Но въпреки това смятам да ви обясня, защо това не е само мое лично мнение, а чист логически факт.

Да вземем авторката например. Тя в първата си тема преди 1 месец http://spodeli. net/4/story-127579. html споделя как е имала 4 месечна връзка, която в началото била "великолепна". Но за жалост в един момент нещата започват да не вървят, приятелят ѝ не спирал да ходи по механи и дискотеки и не се прибирал вкъщи. В края на връзката тя разбира, че е бременна и мъжът ѝ я зарязва въпреки, че знае това. И всичко това се е случило за 4 месеца...
Аз съм под 25г. и може би съм старомоден, но според мен, когато човек обмисля дали да има връзка с някого, още повече пък да създава семейство с някого, трябва много добре да опознае потенциалния си партньор, а не в рамките на 4 месеца да заживеят заедно и да си направят дете.

Причината да не споменавам самотните бащи, е фактът, че броя им спрямо самотните майки е нищожен.
Плюс това в света няма безброй успешни истории, в които самотни майки се женят и имат щастливо семейство, както казва №5. Може да има единични истории, които се наричат анекдоти, но те не са мнозинството. Ако някой иска да задълбае повече в тази тема, може да гледа видеото, към което съм линкнал в горния си коментар. В него всички данни са от научни изследвания с голям брой извадки, а не от истории в интернет.
Също така това не е "типичното българско мислене". Това е начинът на мислене на мнозинството от мъжете по света.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d2b191eae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Смятам да отговоря на въпросите на №5. (№1 съм)

"Ами, ако е много интелигентна жена с престижна професия, която си има много добър доход? Пак ли никой нормален мъж няма да я погледне? "

-Ако под нормален мъж разбираш нещо от сорта на мъжка златотърсачка, тогава със сигурност ще я погледне. Но според мен повечето хора не смятат такъв мъж за "нормален". Също така статистически повечето интелигентни хора успяват да създадат добра семейна среда, която да не се разпадне.


"А, ако е била в отношения с човек, който бие и нея и детето им? Или пие, дрогира се и т. н.? "

-Бремеността не е случайно нещо. Хората, които казват "забременях случайно", също така казват "изневерих случайно". Когато една жена реши да има дете от даден мъж, означава че тя е преценила, че този мъж ще бъде добър баща на детето и добър мъж към нея. Ако една жена има дете от мъж, който бие нея и детето им, който пие и се дрогира, най-вероятно не може добре да преценява хората.
Ако знам, че една жена е имала дългосрочна връзка с мъж, който е бил пияница и я е бил, дори ако нямат дете пак не бих имал връзка с таква жена. По същият начин, ако бях се родил жена, не бих имал връзка с мъж, който се напива и дрогира или пък е някой женкар.


"А, тогава, при такава ситуация няма ли детето да се травмира и да живее с последствия? Или, щом е отглеждано с 2ма родители, значи всичко ще е цветя и рози? "

-Разбира се, напълно съм съгласен. Ако едно дете е отлгеждано от двамата си биологични родители няма гаранция, че всичко ще бъде цветя и рози. Но статестически ако едно дете израсне в семейна среда, в която биологичните му родители са женени, има много по-голям шанс като порасне да няма проблеми като пушене, пиене и зависимост от наркотици (плюс още много други проблеми). Разбира се има изключения. Ако човек се хвърли от 5-тия етаж, може и да оцелее, но той ще бъде изключение от мнозинството.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 0ebfc2a17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не знам защо се запъваш. За обида не може да го съдиш, не ти е накърнил реномето. Ти си решила да си обидена от неща, които той прави или не прави. Тегли му една майна. Можеш да си посветиш живота на отмъщение, което ще те съсипе и няма да те удовлетвори, защото докато се занимаваш с него, не можеш да продължиш напред и все страдаш и отмъщаваш, после пак страдаш и отмъщаваш и така докато един от вас умре, по-скоро ти. А можеш и да кажеш - до тук. Било каквото било, имам едно здраво дете, млада съм, здрава съм, хубавото е пред мен. Сама ще се закопаеш с припознаването. За всяко нещо ще ти трябва писмено съгласие от бащата. Ще трябва да го търсиш, да го молиш да подпише, правиш се уязвима и той може да те мотае и унижава както иска. Не можеш в Гърция да си заведеш детето на море дори, без неговото съгласие. Може би сега не ти е актуално, но си представи детето ти е на 6, ти си с хубава работа, тръгвате на море, а бащата... не можеш да го намериш или отказва. Или детето е на 12, тръгват на екскурзия в чужбина от училище, всички могат, твоето - не. И т. н.

Затвори я тази страница. Той няма да се върне при теб. И не ти и трябва.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8e347fc5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък си мисля, че истинскита причина да не искаш искаш да направиш теста, е защото се страхуваш, че теста може да покаже, че той не е бащата. Което говори много за теб самата. Но нищо хубаво...

Номер 6 е прав относно състоянието ти. Само да ти сподлея, че и занапред няма да ти е много приятно. Ти мъжа си не го мисли, той явно си има жена на място, като слушам нейната реакция.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2ea84acc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Направи теста. Този мъж би дал пари на лаборатории, но на теб освен с издръжка не би! Като поотрасне детето и на нея ще дава и на теб пак няма да дава.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: cf4534e93a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз съм номер 5 и искам да благодаря на номер 1 за интелигентните и изчерпателни отговори. Искам да подчертая, че не желая да подклаждам спор, дори напротив, просто ми е безкрайно интересна чуждата гледна точка.
В отговорите ти виждам, че често се позоваваш на статистика, в което няма абсолютно нищо лошо, но тъй като не всички са така прагматични идеята е, че любовта и статистиката нямат нищо общо. Или иначе казано- тя е много по- силна от нас и не се знае един ден към кой ще ни тегли.
Изказването ти не е дразнещо, а е мнение, което е също абсолютно адекватно за теб самия и за всички, които имат по- прагматичен ум.
И все пак, е доста тъжно, че до ден днешен обществото изгражда норми и предразсъдъци за самотни майки, бащи и т. н. На самотните майки се гледа понякога и с лошо око, сякаш сами са искали да се случи такова нещо. Без значение кой в каква ситуация е изпаднал, никой от нас няма право да сочи с пръст и да слага етикети, без да се опита да се постави на мястото на отсрещния.
И, извинявам се за въпроса, но, защо изключваш любовта и влюбването от уравнението? Казвам го по повод отговора ти за мъжа- златотърсач. Не може ли просто хората да се влюбват?
Конкретно авторката не е преценила добре този мъж, определено, но това значи ли наистина, че трябва завинаги да бъде нказвана за това?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 918210a0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Бях писала в първата част на същата тема, сега ще пиша и в тази.
Първо - изобщо не съм съгласна с определението "хубостника" за бащата. По-скоро бих нарекла авторката - "хубостница".
Още в първата тема си пролича, колко я е яд авторката, че е изпуснала "златната кокошка" в лицето на евентуалният баща на детето. Човека е поел отговорност още тогава /както самата авторка написа/, че не желае това дете и че ще и даде пари за аборт. Но тя въпреки това на своя глава, решава, че ще го роди и си прави тънки сметки с това дете да "върже" бащата и да има финансови облаги от това, не само за детето, а и за нея. Пролича си колко я беше яд, че човека е намерил жена до себе си, че живеят в нов апартамент, а тя е извън тези тънки сметки. Питаше дори супер наглият въпрос "Аз мога ли да ида да живея в апартамента при тях? " Ами не, не можеш! Слез на земята и си отвори очите, че тези тънки сметки, които си правила, си ги правила без кръчмаря. Никога няма да имаш този мъж по този грозен начин, явно той се е усетил на време и естествено е прекратил връзката. И недей да злобееш срещу новата му жена, тя с нищо не ти е виновна. Дори е постъпила много човешки, след като е приела детето, и е предложила да го гледа. Не си в качеството си на никоя, за да поставяш условия, при все, че ти искаш някакви облаги от този мъж, а не той от теб. Жалка си!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 51c217d5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Авторке, два въпроса ще ти задам?
1.Защо след като си УЖ си сигурна че детето е от него, се притесняваш толкова много? И недей да излизаш с нелепо доводи, защото точно това правиш. Ако всичко си беше наред нямаше толкова да се палиш.. Обидена била. Да поиска днк тест е негово пълно право, което ще му даде спокойствие. Наистина ли сравняваш една клечка неудобство, пред несигурността дали не гледаш чуждо дете цял живот? Ами ако ти беше мъжа и беше на негово място?
Тука има много гнило и пази Боже, това дете да не е негово... Това ще значи, че ти си най долния парцал на планетата и как спиш вечер не знам.
2. Защо толкова те е грижа за неговите пари, за какво ще си ги харчи той? Нали сте разделени.. Ето пак нещо гнило тук

Аз лично не ти вярвам. Факта че искаш да го съдиш за обида говори, че много мръсотия има около теб. Ми те за това са днк тестовете измислени, за случаи, като вашия. Но ти неговата гледна точка не я приемаш и даже от нас съвет търсиш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 60e6229815
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И след години като му разкажеш и му кажеш, че баща му е искал ДНК тест, но ти не си позволила е много вероятно собственото ти дете да не ти повярва кой е баща му.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 95b9b717fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   От авторката: детето е от него, той иска днк теста, за да бяга от отговорност. Това ме обижда, а не факта че ме е страх. Не се озлобявам срещу жена му, просто не ми е комфортно, че я има! Няма да го карам да избира между нея и дъщеря ни, но не искам тя да контактува с детето ми, както и евентуално бъдещите им деца. За мен и предполагам за дъщеря ми ще е доста трудно да гледаме как този човек е до нея и са щастливи. Той се жени за нея без тя дори да е бременна. Аз родих първото му дете, не тя. С появата й нещата се усложниха. Тя се появи, когато вече бяхме разделени, но пак е виновна за мен, че се забърка в такова нещо. И докато аз се чудех от къде да взема пари те си направиха годеж за около 3000 лв, че поеха и спането на гостите си. Какво остава когато имат деца. Какво ще има моето и какво техните? С какво тя е повече от мен. Всички тези неща можеше да се избегнат, но никой от неговото семейство не помисли за мен, всички я харесват дори и баба му, която не харесва никой. Нормално е да се боря за щастието на детето ми. Ако техните имат кукла Барби и моето трябва да има, същоно е и с апартамента. Ако има за тях ще има и за нас. Това е!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 4879549c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Всъщност, не ми излезе част първа. Видях, че в коментарите някой я е препратил, но като отворих линка, нищо не излезе. Както и да е.
Авторке, защо пишеш "Ако излезе, че той е на 100% бащата...? ", май и ти не си сигурна дали е той. Ако си сигурна, въпросът ти щеше да започва с "Като". Пък и той защо ще иска да подправя резултатите, след като и той не знае дали е бащата?
Юрист съм и ще изложа някои свои мисли тук.
Явно не сте били женени, защото ако бяхте, детето щеше да се води по презумпция негово. Също така внимавай, защото си има срокове за припознаване на дете. Дори ти да не искаш, мъжът може да предяви иск за установяване на бащинство и тогава ще се НАЛОЖИ да направите ДНК тест. И не, не може да го съдиш, затова, че е поискал ДНК тест - това не е обида (за теб може да е, но правото няма да признае това като такава).

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8e347fc5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   "чета аз и не вервам на ушите си", както беше казал един виден капацитет. Все си мислех, че съм се нагледал на завист и глупост ама като чета последното мнение на авторката, за пореден път разбирам как не съм прав и все ще се намери някой който да покаже, че може повече по тези 2 дисциплини.

Гледай ся женска логика и завист : Те ако си били купили апартамент, трябвало и на теб да ти купят. Откъде на къде? Утре човека като си купи нова кола , ти пак ли ще идеш да предявиш претенциите си за нова кола и ти?

Имали годеж и покрили разходите на гостите. И за това ли намери да им завиждаш?

Жалко за детето. Как ще расте с такова нещо в ролята на майка, не знам. Но пък знам, че ти си безнадежден случай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a278cfd9b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Авторката, хубаво искаш много неща ама не става така. Кой те излъга, че за да задържиш един мъж е достатъчно да вдигнеш краката и да забременееш? Сега по трудния начин ти предстои да разбереш колко погрешно е това схващане, както вече почваш да осъзнаваш. Ще живееш там където ти си осигуриш, твоето дете ще получава това, което ти можеш да му дадеш или баща му РЕШИ да получи. Нищо повече от това. Все пак този мъж е свестен, признава си детето и е готов да присъства в живота му, както и вероятно ще се грижи за него наравно със своите бъдещи деца . Много други биха изчезнали на момента. Обаче виждаме добре защо не иска да има нищо общо с теб, както и всеки друг нормален мъж. Намали малко претенциите и се концентрирай върху това какво ти можеш да предложиш в една евентуална връзка, защото вече имаш и сериозен багаж със себе си. Виждаш, че само с претенции не стават нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2ea84acc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От номер 13 : В предната тема те посъветвах да искаш издръжка и бащата да припознае детето и много други са на мнение, че вие вече си поехте в различни посоки и всеки сам си урежда живота. Било каквото било и остана да си отгледаш детето сама! Точно така САМА. Не очаквай, че когато се разболее някой ще хукне да бяга, даже и бащата няма да го погледне, той вече си прави ново семейство. По-голямата отговорност е твоята, защото си майката и отглеждаш детето. Финансовата стабилност също е твоя отговорност. Приеми нещата и продължи напред. Достатъчно време мина и колкото и да се правиш на жертва, те хората (неговото семейство) като не те харесват, никога няма да те съжалят и да ти помагат. Бъди силна майка, по-самостоятелна, с малко повече достойнство. Обаче ти прекаляваш със смешни искания. Гнева те заслепява и аз поне отстрани като гледам не ми е смешно, но неадекватно се държиш. Вие с бащата нито сте женени, нито ти е прехвърлял нещо, нито ще ти даде нещо на теб. В момента с това държание даже таткото може да вземе детето като продължаваш да искаш от тях и изтъкваш как нямаш. Но реално погледнато бащата има голяма възможност и искай голяма издръжка. Тя издръжката е според доходите. Вече зависи и дали декларира такива. И да го мислиш и да не го мислиш, детето е ощетено. Ако имат деца, твоето дете ще получава от баща си само, а техните от доходите на майката, от доходите на бащата, подаръци от баба, дядо и приятели и ще си има апартамент и стая, а след това и още и още. Когато задържа детето трябваше да си наясно с това. Обаче посоката ти я избираш от сега нататък и ако мислиш повече може да е в по-положителна посока. Имай едно наум с бъдещ партньор.

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6f772e9b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 20 можеш да намериш "Самотна майка" на страница 7. Видях, че е там вече.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: a00a830273
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Абсолютно подкрепям №21!!! Аз съм № 15.
От последното мнение на авторката наистина очеизвадно пролича, колко ЗЛОБЕН И ЗАВИСТЛИВ човек е!
Еййй, изпусна златната кокошчица, апартаментчето, куклите Барби, годежа, сватбата и кинтите....
И друго ще ти кажа - не искаш детето ти да контактува с новата му жена, защото то ще вземе да я заобича повече от теб. И ще има защо! Вземи пример за благородство от нея и престани да зеленееш от яд. Пази Боже от такива хора!

От №15

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a00a830273
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Който не е намерил първата част - ето я
http://spodeli.net/4/story-127579.html

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6f772e9b6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Хора мислете преди да правите деца. Докато не искате и още не сте опознали добре гаджето си използвайте презервативи или противозачатъчни. А когато много обичате гаджето си, прекарали сте повече време заедно и мислите, че ще сте до края на живота си тогава правете деца. А не после да пишете "Мъжът ми избяга и сега съм самотна майка".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3832744e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Вместо отидеш да ги изкараш тия пари за детето си, ти седиш и мислиш как да ги вземеш от него. Жени се, защото я обича и си допадат като характери. Женитбата не се прави заради други хора (например децата). Всеки ден и всяка нощ си с другия човек, защо да се мъчи с теб и ти с него? Той на теб нищо не ти дължи. Дължи на детето си. Като не искаш другата жена да е с твоето дете, тегли една черта още сега. Иначе как мислиш? Той получава родителски права и къде ще води детето ти като го взима? Под моста или у тях, където е и жена му.

 
  ...

...
преди: 6 години, 29 дни
hash: a24cb24e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Авторке, много си инфантилна. Като не искаш детето ти да контактува с жената и нейните деца, не карай бащата да го припознава. И не, за дъщеря ти няма да е трудно да гледа, че те двамата са щастливи, ти ще искаш да й е трудно и ще я настройваш срещу тях. Леле, колко са лоши, обаче им искаш парите, нали? Иначе досега да си излязла от живота им. А мъжът нищо не ти дължи, най-малкото апартамент (купи си го ти като и вие трябва да имате, ама че готованка). Той ще е длъжен само на дъщеря ти с издръжка.
После питала с какво новата жена била повече от нея - ама ти сериозно ли го задаваш този въпрос? И много ясно, че семейството му ще я харесва повече, като те гледам каква си злобна, нагла и пресметлива. Стегни се малко и спри да чакаш някой да те издържа, само защото е спал с теб, защото на такива жени не им се носи хубаво име. Изкарвай си сама парите и се погрижи за детето си, вместо да сееш злоба по хора, които нищо не са ти направили.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 5155c268a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Директно ще ти кажа , че нищо от това което искаш няма да получиш . Ще ти се плаща издръжка , ако е негово детето , но "барбита" и екстри няма да има . Те сега ти говорят , как щели да я гледат , ако е негово дете , но аз те съветвам да слезеш на земята .
Дори да я взимат , тя само ще гледа дрехите и играчките на законно родените деца и ще злобее , също като теб .
Тя не е желана нито от баща си , нито от неговите роднини и това няма как да се промени.
Ако докажеш чрез теста бащинството , той ще прехвърли всичко на жена си и децата и пак ще си с пръст в устата .
Порасни !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 4879549c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Благодаря на номер 24, намерих първата част. Аз съм номер 20.
Днес видях нова тема: "Мога ли да предявя иск за бащинство" и по начина, по който беше написано изложението, съм 100% сигурна, че тази авторка я е написала, след като е видяла предния ми коментар. Там тя задава куп юридически въпроси и пак ламти за пари. Тук я съжалих и реших да й отговоря как стоят нещата от правна гледна точка, а тя изнагля и започна да търси адвокатски съвети в сайта като пише нови теми. Защо го правиш тук, върви при адвокат да ти даде компетентно мнение, ама нали си алчна, сигурно ще забогатееш като си спестиш 20 лева. 3000 лв. им бил годежът... защо не ги дал на детето. Коя си ти, че да държиш сметка на хората какво правят с парите си? Коя жена за 4 месеца заживява, забременява, че и ражда, след като е зарязана. Сметките ти май не се получиха, не можа да го задържиш с детето, а както гледам и парите, които искаш няма да получиш. След като те е зарязал бременна, явно има доста по-сериозна причина от "истеричката", каквато трърдиш, че те е изкарал.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 63e2efaea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Аз съм такова дете, като твоето, за мой късмет с по-умна и достойна майка. С баща ми са живяли заедно 1 година, после той се е оженил за друга жена (обожавам я, много добър човек е). Роди ми сестра. Майка ми също е била ужасно наранена и обидена, като теб, но не е станала такъв злобар. Дори е отказала половината от апартамента, която и е била отсъдена при развода. Както си тръгнала ще загубиш не само бащата, но и дъщеря си, защото тя няма да е вечно бебе и някой ден ще прозре, че си постъпила безотговорно и че си я използвала като средство за шантаж. Ти си взела решение сама, решението на бащата е било друго. Следователно и отговорността е изцяло твоя. Това, което правиш в момента ще отврати бащата не само към теб, а и към детето. Той няма как да изпитва в момента привързаност и любов към него, защото не го познава. Няма и да пожелае да го опознае, защото за целта ще трябва да си комуникира с теб, а ти правиш тази комуникация отвратителна. Детето ти също ще те намрази, ако го държиш далече от баща му и братята и сестрите му. Изобщо изпълнена с омраза, не очаквай нищо по-различно от омраза и насреща. Обичай си детето, гледай да е щастливо, колкото повече хора го обичат толкова по-добре за него, така ще порасте уверено. Недей да му внушаваш, че е грешка, че е нежелано, от когото и да е било, такива деца стават затворени и отблъскващи. Напълни душата си с любов към дъщеря си, стегни се и вземи решение, да и създадеш прекрасен свят. Аз бях на 6, 7 когато майка ми записа висше, пишехме си заедно домашните. На 10, когато сама ни купи апартамент. На 40 се омъжи повторно. Щастлива е, много сме близки и много си споделяме, казва ми, че и да може нищичко в живота си не би променила, защото аз съм резултата. Майка ми е герой и ти можеш да бъдеш герой, само трябва да спреш с тая просия и да започнеш да се държиш достойно

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 8e347fc5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   аз съм номер 21. Исках само да кажа, че съм впечатлен от номер 32. Чудесно разнообразие е да видиш толкова добре развито чувство за преценка на различните аспекти които е изтъгнала. Всички думи които е подбрала са въвсем точни и на място. Тя е живо доказателство, че когато майката е добър човек по душа, може да отгледа едно чудесно дете, независимо колко неприятно са се стекли обстоятелствата в нейния живот. Поздравления, и към нея и към дъщеря й.

Тяхната история е една чудесна и красива "приказка". Последната дума е в кавички, защото толкова рядко се срещат такива личности като номер 32, и като майка й, че чак ти става тъжно. Все по често явление са такива хора като авторката. Хора, толкова тъжни във редица аспекти. А най тъжното е, че те даже не го и знаят...

Едва ли нейното дете някой ден ще напише това което е написала номер 32... А каква е неговата вина? както каза номер 32 - явно няма късмет с майка си.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 27 дни
hash: 95b9b717fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   От авторката : номер 20 не съм пускала други теми освен тези. Прочетох я и много прилича на моята ситуация, но не е пък и пише, че делото ще се води в София, а ние сме далеч от София. Какво да ви кажа явно все повече мъже бягат от отговорност. Аз сама каквото мога ще постигна за нея и мен, но и те трябва да си пращат. Той й е баща, а тя сама се е забъркала в тази ситуация. Няма да ги оставя на мира. Колкото и да ме обвинявате не знаете колко е обидно всичко. Не искал дете.. да ама има дете. Ако те пък нямат какво ще се случи? Всичко е възможно.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 5155c268a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Дано да се осъзнаеш по- бързо, защото иначе много ще страдаш. Ти мислиш, че другата се е забъркала във вашите отношения, но реално тя е сгодена за мъжа и има връзка. Ти нямаш никакви права над него. (Прочети първите ми 3 изречения на глас 10 пъти, за да ти влезне нещо в главата! )
Да, ама има дете, напук на него, дете което не иска! Нищо няма да постигнеш, това че се бориш срещу тях още повече ги сближава. Но пък ще получаваш 100 лв от него 18 г. , освен ако не се изкара безработен студент без никаква собственост.
Не знам какво те обижда това, просто вие нямате връзка - той си е намерил жена и толкова.
Те ще имат деца, уважаема, а ти ще си безмълвният свидетел на щастието им- ще гледаш снимки от почивки в нета, ще гледаш и техните желани деца.
Забрави го просто.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 59d1431805
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Не възнамерявах да коментирам тази тема, защото авторката не предизвика в мен никава симпатия и съпричастност, напротив, затова си замълчах. Но след откровената лъжа в последния ѝ коментар не мога да се въздържа.
Значи, Вие твърдите, че за първи път пускате тема, а защо, по дяволите, я озаглавявате тогава "Самотна майка 2"? ! Бихте ли обяснили? Аз ще Ви кажа - защото сте автор и на темата "Самотна майка", публикувана преди 1месец и 22 дни в раздел "Любов и изневяра". Да, съвпадения съществуват в живота, но не и на 100%, не и във всички детайли, не и по едно и също време. Съжалявам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: 8e347fc5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   То ако само за това е излъгала, с мед да я намажеш. Мен ми се струва, че това и е най малкия проблем.

Нищо де, поне е наполовина права - не знам колко ще е "майка" (ама мога да предположа. то не, че е много трудно след като се показа в пълната си красота вече), ама знам, че я очаква много "самота". Освен ако не изкара някакъв невероятен късмет и не баламоса някой отчаян балък. То не, че и такива не са в изобилие. при все, че трябва да си неимоверно тъп, сляп и да усещаш хората колкото пън, че да не осъзнаеш що за жена е и да се захванеш с нея.

Дано да има други "предимства" с които да излезе едни гърди напред, при това щедро предостваени на показ :) ама то и това е до време :) Както и евентуалният успех който би пожънала по този начин :)

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: c9182540b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   №36 ти явно не четеш добре. Написала е "не съм пускала други темИ освен тезИ" И никъде не е казвала, че отрича за първата тема - Самотна майка. Че е пълен кукумицин е факт, но и факта, че ти бъркаш тук си е факт.

 
  ...

...
преди: 6 години, 24 дни
hash: dd9e55df85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   От авторката : имах предвид, че темата за съдебния иск не е моя. Логично е Самотна майка 2 да е продължението на Самотна майка 1. Темата ми започва със послушах съветите ви. Хайде мислете малко с тия глави!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 20 дни
hash: de6885d39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

40.   Авторке, авторке, ти каква гадина си... Има истински документиран случай в света, в който някаква секретарка взела използвания кондом от кошчето на шефа си и го изсипала вътре в оная си работа, та дори забременяла (кондомът бил вързан, затова сперматозоидите били оцелели, абе, изобщо, уникални съвпадения, но все пак станало чудото), само и само за да може да „върже“ шефа си с това дете и да го крънка за парички.

Мислех, че никога няма да кажа на жена да даде детето си в дом... Но тази вечер прочетох твоите нагли писания и ми се повдигна до такава N-степен, че направо обезумях. Ако искаш да дадеш някакъв шанс на детето си да стане човек, потърси някоя двойка, която не може да има деца по репродуктивни причини и просто им го подари и никога не го търси повече! Сериозен съм! За тебе вече е много късно да станеш човек, поне не си съсипвай детето, то все още е невинно, то все още е „табула раза“, чиста бяла дъска, без грях и без вина!!! Ти си уникална сребролюбка, не можеш да възпиташ детето си и да му дадеш добър пример. Мисли за неговото бъдеще, дай му някакъв шанс, намери му свестни и отговорни родители, ако не успееш, дай го в някакъв дом, де да знам. Ако наистина този мъж, когото си си набелязала, излезе биологичният баща (шансът май е 40:60 в полза да НЕ Е), дори може да дадеш детето на него, поне ще е с баща си и ще израсне в читава среда с обич и внимание. Откажи се от родителските си права, ти си вредна за обществото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker