Не мога да издържам да съм близо до него. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да издържам да съм близо до него.
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2352 пъти
Преди известно време се влюбих супер внезапно и силно в един мъж.
Толкова силна любов не съм изпитвала към никой друг.
Някак фазата "харесвам" мигновено премина в "обичам го", а това буквално означаваше и все още означава, че каквото и да направи, както и да го направи, аз го приемам и обожавам, защото обичам всичко в него, дори това което мразя се превръща в обожание. Той ме омагьоса.
Проблема е, че не мога да понасям да съм близо до него. Присъствието му ме кара да се чувствам свръх напрегната и нервна, прилошава ми и ми се гади още като го видя, дори от далеч. Не можех да издържам да съм близо до него и мощното му присъствие, което се проектираше върху мен, за това реших никога повече да не го виждам и да не се засичаме. Нямам смелост да вперя очи в неговите от любов. Изгарям от любов, но изгарям още повече като е около мен.
Някога случвало ли ви се е толкова силна любов към някой, че да не можете да издържате да сте близо до него/нея и да предпочетете да избягате от него/нея?
Споделена ли беше любовта ви? Заедно ли сте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: fa45872474
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подобна шизофрения никога не ми се е случвала :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 832f3d9f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, толкова е болезнено такава любов, че няма накъде

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b3d94941e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А когато правихте секс ти риташе ли го, блъскаше ли го, казваше ли му да спре, че ти се гадеше? Има нещо нередно в тебе.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f0abb26aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аэ имах такъв период с мъжа ми. Обичам го страшно много и никога не съм искала или мислила да го оставя. Но както ти каэваш от прекалената любов ми се искаше да имам малко свобода , а не постоянно да съм около него. Толкова съм свикнала с него , че дори и лошите му черти ми се струват добри ..
Според мен решението не е да се раэделите окончателно , а просто да си дадете малко почивка един от друг. Правете раэлични неща отделно , иэлиэайте с приятелите си отделно и щр видиш как след не много време ще осетите липсата на другия и пак ще искате да сте эаедно , раэбира се не постоянно, эащото ще си омръэнете. Просто когато имате повод бъдете двамата , когато се чувствате эле споделете вдин на друг , а когато видоте , че эапочва да става досадно просто иэлеэте пи отделно. Мисля че това ще е добър подход ... опитай ! :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 87073f2183
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това не е любов, а влюбване от пръв поглед, изживявала съм го. Такова силно привличане се получава когато сте наистина изключително съвместими за създаване на здраво поколение (прочети химия на любовта), което означава на 100%, че е взаимно, така че действай да се съберете, не го избягвай. Такова нещо я се случи един път в живота, я не. Това е любовта, която трае 3 години. Имай предвид, че като отмине действието на бушуващите хормони, ще отмине и обожанието и ще видиш истински човека. Може да сте съвместими, може и да не сте. При мен не бяхме, искахме различни неща от живота и се разделихме. Но ни държа здраво 3 години. Спомням си, че когато го гледах, ми изглеждаше перфектен, исках да се омъжа за него още на мига. След три години забелязах, че има крив нос и разстояние между предните зъби. Това ти го казвам не защото е определящо, а за да разбереш колко е сляпо влюбването от пръв поглед дори физически. Изумена останах. Имай го предвид и ако ви се получат нещата, не бързай да се жените, че след три години може да се окажете непознати :). Не си луда, както ти писаха, продто който не е преживявал любов от пръв поглед не знае. Аз също не знаех какво е това, но една колежка ми обясни.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: df8af8b63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   'Присъствието му ме кара да се чувствам свръх напрегната и нервна, прилошава ми и ми се гади още като го видя, дори от далеч. ' - разбирам за какво говориш, защото аз съм изпитвала нещо подобно, но като малка на 13-14 год. като бях. Много стресиращо и чак плашещо си е усещането. Е поне за мен тогава беше такова.

Значи това не е любов, а много силно привиличане и възхищение най - вече, най - вероятно в същото време се чувстваш прекалено нисша в негово присъствие и спрямо него изобщо, защото в главата ти си го издигнала на много висок пиедестал. А себе си оценяш доста по - ниско. И от там идва проблема всъщност.
Наистина, правилно усещаш, че е по - добре да го избягваш, защото присъствието му е токсично за теб, влияе ти на психиката лошо, а това ще ти пречи дори на ежедневни дейности, работа, учене и. т. н.
А на номер1 ще кажа, че не е за подигравка, защото който не го е преживявал това не може да разбере колко гадно е всъщност. И ако авторката не е на 13-14 на колкото бях аз, а на 20 и повече години, то сигурно е доста по - плашещо... все пак човек на повече години очаква да е по - осъзнат, с по - оформена емоционалност и. т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: f75750c5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5 :
Да, влюбих се от пръв поглед в него, НО НЕ във външния му вид, а в очите му и вътрешната му същност. Любов, ама на дълбоко ниво...Нали казват, че очите са прозорец към душата на човек... истина е. Обичам цялото му същество и не ме интересува как изглежда, защото се влюбих в него, а не в 'опаковката', която носи.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2a2b04165d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм на 40 и от две години и половина изживявам абсолютно същото. Усещам, че е споделено, но и двамата сме семейни и се стараем да не се доближаваме един до друг. Много се надявам да трае наистина три години и после да отмине, защото си разбих и съня и психиката.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 59d02f121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Тотално се изперква да влюбваш се има химия но това твойто е някаква рановидност на шизофренията бях писала преди време за едни розови хапчета пробвай ги най много да те удари на агресия а и глава не боли от опит

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 59d02f121f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   П. с много е странно това ваше поведение Фройд да беше жив да ви се чуди значи

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 978a1d5858
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че авторът е мъж и говори за чувствата си към жена.
Умишлено е направено за заблуда. Бих му препоръчала :
1/ Да приеме нещата по- леко и бъде по- спокоен по принцип.
2/ да се постарае да не обвинява обекта на вълненията си и да се държи нормално, мило с него.
Голямото напрежение в случая идва от силния страх от разтърстващата емоция на автора. Ако преодолее страха и егоизма си, не реагира злобно, мисля, че ще съумее да се справи адекватно и интелигентно с
, , проблема, , си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bbd724b296
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И на мен ми се е случвало... Буквално дори, когато съм си мислела за евентуален разговор (при евентуална съвсем случайна среща) и пулсът ми се е ускорявал, омекват ми краката и започва да ми се гади... Но мисля, че когато го видя наистина, успявам да контролирам тези усещания... а след кратко "здравей" или 5-минутен разговор на улицата, после се чувствам хиперактивна, пощуряла... Много е странно, но въпреки това бих искала да го виждам

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1f64737389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Случвало ми се е същото, за съжаление не споделено. Беше преди повече от 4 години. Познавах дамата от много години и не съм имал нищо повече от симпатия към нея. Случи се изведнъж - за секунда. Толкова дълбоко хлътнах, че изпаднах в нещо като умопомрачение. Сънувах я всяка нощ в продължение на близо година и нито за минута не спирах да мисля за нея. Проблема беше, че се налагаше да се виждаме понякога а аз бях толкова неадекватен покрай нея, че сигурно съм изглеждал като кръгъл идиот. Не съм предполагал, че подобно нещо може да ми се случи, сериозен семеен човек съм на възраст над 35. Казват че това трае 3 години, но и до ден днешен щом я видя от далеч пулса ми скача на 200 и всичко ми се преобръща, краката ми изтръпват, ужасни неща се случват с мен с тялото и душата ми - не успях да се преборя с това чувство. Въпреки че вече не се виждаме, поради обстоятелства независещи от мен я мяркам от далеч понякога и ефекта е същия. Да поясня - нормален мъж съм и никога не съм имал проблем с жените, дори напротив - щастливец съм в това отношение.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8a8f0b8e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Да случвало ми се е, преди години. Като го видех бягах на другият тротоар-буквално. А като не съм можела да избягам и мине покрай мен-цялата изтръпвах и се вцепенявах.
Много лудо влюбване и емоционално.
Запомни и се наслади на тези емоции сега. Един ден ще са просто спомен. И като минеш, покрай него нищо няма да ти става. Ще бъде като всички други хора.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5bb8189884
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Пета година съм така. Треперят ми краката като го видя, днес едва успях да си овладея автомобила след като той мина покрай мен. Тотално съм много зле, но не знам кое е по-лошо да го видя или да не го виждам. Мисля че и той ме избягва, но причината не знам каква е от негова страна. Не ми излиза от главата, от съня, от мислите... Усещам присъствието му в помещение без да съм го видяла или да предополагам, че е там. Не е истина как ми се иска да изживея тази емоция пълноценно, но не е писано... Никога в живота си не съм чувствала подобно нещо към някого иедва ли отново ще изпитам... На 35 г. съм

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: f75750c5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   от Авторката до номер 16: а усещаш ли напрежение между вас? Мислиш ли, че той усеща нещо към теб?

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a05cb80e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Просто се притесняваш, затова става така. И на мен ми се е случвало.. но като дойде няколко пъти и говорихме вече ми мина :)
Нямах друг избор, бях на щанд за храна, а той ми беше клиент и.. свиква се да ти кажа. Пак го харесвам, но не треперя толкова.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 240c026b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Любовта трябва да е лесна. Това е правило, проверено чрез съдбите на мен и още поне пет приятелки. Ако не ти е лесно, значи не е любов. Може да е обсебване, може да е стокхолмски синдром, може да е всичко. "Лесна" е ключовата дума. Когато човек се чувства пренапрегнат, без вина виновен или пък тревожен също без причина, в 99% от случаите просто е жертва на манипулация. Манипулаторът не задължително съзнава какво върши, много често той действа с най-добри намерения, но по-чувствителните личности реагират точно като авторката. За жалост, тук съвети не могат да се дадат, защото не познаваме човека, който предизвиква у нея такива емоции. Ако с нещо мога да помогна, то е с препоръката да прави разлика между "любов" (това е сбовода, радост, удоволствие, тонус) и деструктивни пристрастявания, които винаги се свързват с напрегнатост, физически дискомфорт, тревога, слабост и т. н. Според мен, авторке, ти не си влюбена. Ти си пристрастена. Има такива емоционални зависимости. За теб твоят човек е нещо като бутилката за алкохолика: знае, че го убива, знае, че ще му е лошо след като я изпие, знае, че ще си разруши живота, обаче не може без нея, заради краткотрайното удоволствие, което ще изпита. Мился, че първата крачка, която може да направиш, за да си помогнеш, е именно осъзнаването на зависимостта. Любовта е съвсем друго нещо. Тя е празник, а не мъчение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6484551712
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Това ми прилича на влюбване в много силен енергиен вампир и съответно обсебване и разболяване на жертвата - точно така го описват хората, които вярват в тези неща. Дали пък не са прави? !?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker