Как да се разделя с приятелката си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да се разделя с приятелката си?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2197 пъти
Въпросът е смотан, знам, но след 4-годишна сериозна връзка е много трудно, просто вече усещам как бъдещето ни би било безцелно и сме прекалено различни, отдалечаваме се като интереси, моите чувства изстиват. На 22 години съм, ако има значение, а тя на 21.
Историята ни започна наистина като филм. Някакъв простак (бившето й гадже) беше разпространявал фалшиви слухове за нея и й се подиграваха в училище, аз я защитих, за малко щях да го пребия и така завързахме контакт. Аз моментално бях привлечен като цяло, защото тя беше интелект, красота, мистерия и някаква детска невинност в едно. Упорствах дълго време, за малко щях да се откажа даже, но накрая я спечелих.
Преди нея съм бил само с една и то тя ми разби сърцето, гаджето ми беше втората, а аз на нея бях пръв в много отношения. Така 4 години идилия. Не се шегувам, не сме се карали сериозно никога, не сме се обиждали и сърдели с дни. Спорели сме като нормални интелигентни хора и нищо повече. Но пораснахме. Вече я обичам само като приятел.
Тя пожела да си остане в родния град (който е малък, 20 000) и да бъде маникюристка, въпреки че има много качества, но не иска да ги развива. Аз имам големи амбиции и се боря за тях, дойдох в София, установих се тук не само като студент, а и за живот. За мен не само парите, а успехът е важен. Постоянно да се самоусъвършенстваш. Може би, защото съм зодия лъв и имам такива нагласи (тя е скорпионче между другото, ако вярвате). Също така ми харесва да общувам с много и различни хора. С нея бяхме сродни души, но в малкия град, а сега, когато пътищата ни се разминават? Предложих дори да платя висше, каквото поиска и изобщо да живее на мои разноски (без да я обидя, просто не исках да се притеснява), но не в това е проблемът. Тя НЕ иска София, не иска висше, не иска по-добър живот. Също така е затворена и срамежлива, не иска да промени това. В същото време ме обича и виждам как за много неща се насилва, но не мога да я мъча. В момента аз уча, работя и живея в София, тя си е в малкия град и си работи, виждаме се всеки уикенд. Аз съм верен по принцип, но напоследък все повече се заглеждам по други момичета и се отдалечавам от нея. Иска ми се някой уикенд да правя друго просто.
И се чувствам като боклук. Бях единствената опора в живота й. Вече не я обичам като жена, дори не ме привлича по същия начин. Не бих казал, че ми омръзна, а че просто имаме непреодолими различия. Обаче тя ме обича много силно и имам чувството, че с всеки ден се присламчва все повече и се влюбва. Първоначално планираше бъдещето ни в родния град, но след като зачеркнах това като идея, тя започна да мисли, че като завърша, може и да се насили да дойде при мен и да свикне с моя начин на живот. Но стана късно, защото изпусна момента. Ако я оставя ще изглежда сякаш съм си правил просто кефа с нея докато тя за всичко ми е угаждала. А по-лошото е, че ще я нараня, а тя е ангелче. Всичко е толкова трудно. Но просто в един момент, жената, която си обичал се превръща в нещо като сестра и това е бруталното. Обичам я, но по различен начин. А сложа ли край, ще я съсипя, вярвайте ми. И ще съсипя отношенията ни като цяло.
Какво да правя? Знам как боли от разбито сърце, колкото и драматично да звучи. Не искам същото да го преживее, което аз преживях с другата преди 5 години. Как се поднася такова решение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 520b139ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Право куме - та в очи. И изчезваш от живота й, за да може да те забрави.
Аз преди години се разделих така с един мъж - той ме обичаше много, но аз него недостатъчно. Седнах един ден срещу него, погледнах го в очите и му го казах. След което преустановихме всякакви контакти. Чух, че след време си е намерил друга, оженил се е. Дано да е щастлив. Защото ако бяхме останали заедно, нямаше да е, нито пък аз - просто не бяхме един за друг.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 67ea0ad6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Скъсай с нея, не я лъжи. Да не мислиш, че тя не усеща какво си мислиш. От друга страна кажи и всичко в прав текст, както си го описал тук-защо вече не те привлича, твоите цели и желания. Ако наистина държиш на нея, както твърдиш, й дължиш истината. Тя ще се съвземе рано или късно. Може би това скъсване ще я подтикне да излезе от рутината и да развие наистина качествата, които има. Което не ни убива, ни прави по-силни, клише е, но е факт. Тя заслужава някой, който ще я обича заради това, което е, а не да бъде насилвана да се променя само за да угажда на твоите интереси и начин на живот. Освен това, след време ще я търсиш, сега си в моментно затъмнение. И все пак- освободи момичето от себе си, тя заслужава любов, както и ти.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d494c14843
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Като се разделите и след време я видиш в прегръдките на друг, който ще я обича и ще я люби ще се сетиш колко я искаш, но вече ще е твърде късно. Не изпускай момиче, което те обича повече от всичко заради лични интереси, амбиции или вътрешни усещания :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d80c971285
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бъди откровен с нея и й кажи всичко.
Раздялата не е най-лошото на този свят, както и промяната на местоживеенето. Обсъдете с уважение какви виждания за живота имате всеки един от вас и намерете решение. Седнете и решете като възрастни, каквито вече сте кое е най-доброто и за двамата и го направете.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 412f2d33a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Брато, момче съм малко по - малък от теб, ще ти кажа, че ти си пълен тъпак, повярвай ми, че след като я зарежеш ще съжаляваш много, тя е перфектна поне така както я описа, какво повече искаш от скромно момиче? Или кво живееш вече в София и искаш момиче тип Николета Лозанова? Съветвам те да се стегнеш и да не оставяш момичето, но както си прецениш ти, оставиш ли я ще съжаляваш след време, казвам ти го защото го знам от личен опит.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e58daa0212
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ти си страхотен човек-внимателен и сърдечен.
Не разбирам обаче как тя не вижда проблем. Не се ли чувства "спряла". Ако има този занаят може да е доста по-добре платена в София. Повечето млади мечтаят да се преместят в по-голям град с много възможнисти и разнообразни занимания за свободното време.
Аз например бих се почувствача зле, неатрактивна и безинтересна ако гаджето ми е дръпнал напред. Най-малкото бих ревнувала зверски ако живее сам в София-студентки, мацки
Но каквото и да предприемеш, връзката ви е обречена, защото явно ти си тръгнал нагоре а тя ще си стои в зоната на комфорт дълги години
Аз ако съм на твое място ще й кажа това което каза ти на нас. Че си уморен от скуката през уикендите. Че си млад и сега е врмето да правиш готини неща и ако не иска да хване ръката ти и да те последва, нямате бъдеще заедно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c174c5b79a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Повярвай ми, едничката заплата не си струва нервите и стреса да живееш в този мизерен боклучарник - софия. А като маникюристка ако е добра може да си докарва приличен доход и начин на живот дори в 20 хилядно градче.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 88444053b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто бавно се отдалечаваш. Не се прибираш през уикенд а и нещата са ясни.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 358244eb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Много се дразня като всички си мислите, че като отидете да живеете и учите в София, ще успеете в живота. Не всички обичаме шума, забързаното ежедневие, дългите разстояния, задръствания и т. н., но пък и двамата можеше да направите компромис, като заживеете в голям град (не София, а например друг областен, в който също има шанс за реализация, но не е и пренаселен като столицата). Виждам, че ти е голям проблем професията маникюристка. Само ще ти обясня, че стана модерно да ходиш на маникюр. Една маникюристка взима средно по 20 лв на човек, като най-скъпата процедура стига 60 лв. Сметни 5 жени на ден да дадат по 20 лв - това са 100 лв само за един ден и то ако си направят от най-евтината процедура. Кой друг прави по толкова? ! В България вече от няколко години занаятчийските професии станаха най-доходоносни. Това ти го казва човек, който също е избрал твоя път с висшето образование (да не каже някой, че я защитавам, защото аз съм такава). За любовта няма какво да коментирам, ти най-добре знаеш какво чувстваш, но ако наистина това, че не иска да учи и е избрала да е маникюристка те е отчуждило, е много жалко. Бъди по-широкоскроен човек, живеем в 21 век, разсъжденията ти ми звучат като на консервативен човек над 45 години!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 29 дни
hash: 446ac7dd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторе, на 22 съм, момиче. Преживях почти същото като теб. С бившия ми приятел се запознахме в училище, още докато бяхме ученици и всичко започна както ти го описваш, първата ми любов, толкова много го обичах и докато бяхме в училище всичко беше наред. Но аз дойдох да уча в София, а той остана и чувствата от моя страна започнаха да изстиват. Аз съм амбициозен човек, а той никога не е бил от тези хора, но някак си когато обичаш човек, си склонен да пренебрегваш тези неща. И все пак когато дойдох в София всичко се промени. Почти година мина, докато взема решение да се разделя с него, и аз поради същите причини, които и ти. Но нямаше как да продължавам така, аз не виждах бъдещето си с този човек, вече не изпитвах нищо повече от привързаност, поради факта, че почти 4 години бяхме заедно. И така с много подкрепа от страна на приятелите и семейството ми, които бяха съгласни с моето решение, аз се разделих с него. Страшно много го нараних, направо го съсипах, но сякаш почувствах облекчение, все едно товар ти пада от гърба. Разказвам ти моята история, дано ти помогне по някакъв начин. Само едно искам да кажа, година и половина по-късно откакто съм разделена с него, спокойно мога да кажа, че дори за момент не съм съжалила за взетото решение. Колкото и странно да звучи, останахме си приятели, виждаме се, чуваме се понякога, аз нямам проблем с това, за него не мога да говоря, но вече мина доста време, предполагам ме е преживял. Пожелавам ти успех и дано вземеш правилното решение.

 
  ...

...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 446ac7dd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей авторе, на 22 съм, момиче. Преживях почти същото като теб. С бившия ми приятел се запознахме в училище, още докато бяхме ученици и всичко започна както ти го описваш, първата ми любов, толкова много го обичах и докато бяхме в училище всичко беше наред. Но аз дойдох да уча в София, а той остана и чувствата от моя страна започнаха да изстиват. Аз съм амбициозен човек, а той никога не е бил от тези хора, но някак си когато обичаш човек, си склонен да пренебрегваш тези неща. И все пак когато дойдох в София всичко се промени. Почти година мина, докато взема решение да се разделя с него, и аз поради същите причини, които и ти. Но нямаше как да продължавам така, аз не виждах бъдещето си с този човек, вече не изпитвах нищо повече от привързаност, поради факта, че почти 4 години бяхме заедно. И така с много подкрепа от страна на приятелите и семейството ми, които бяха съгласни с моето решение, аз се разделих с него. Страшно много го нараних, направо го съсипах, но сякаш почувствах облекчение, все едно товар ти пада от гърба. Разказвам ти моята история, дано ти помогне по някакъв начин. Само едно искам да кажа, година и половина по-късно откакто съм разделена с него, спокойно мога да кажа, че дори за момент не съм съжалила за взетото решение. Колкото и странно да звучи, останахме си приятели, виждаме се, чуваме се понякога, аз нямам проблем с това, за него не мога да говоря, но вече мина доста време, предполагам ме е преживял. Пожелавам ти успех и дано вземеш правилното решение.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 2834240353
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мисля, че някои от коментиращите не са разбрали правилно автора. Той никъде не твърди, че ще я остави заради това, че е избрала да бъде маникюристка. И като цяло изобщо не се състои в това проблемът. Работата е там, че момичето очевидно не изпитва нужда да се развива, да търси нови хоризонти, да излезе от зоната си на комфорт. За един човек като автора, който очевидно е точно обратното като характер и темперамент, това в един момент наистина идва в повече.
Авторе, и аз съм за това да й кажеш директно. При всички случаи ще я заболи, ще се чувства предадена, но по-добре да е от раз. Така или иначе сте твърде различни и в един момент взаимно ще си лазите по нервите, не е нужно да си го причинявате.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 6db6a6ddff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За съжаление няма лесен начин. Просто сядате някъде двамата и й казваш, че не виждаш смисъл да я карате така, тя там, ти в София и няма смисъл и двамата да се мъчите да поддържате връзка от разстояние. Ще я заболи безумно много, но по-добре да я нараниш веднъж и да я оставиш да се излекува и да подреди живота си отново, отколкото да лъжеш и нея и себе си, че чувствата ти са като преди. Защото разбитото сърце боли много, но лъжата боли два пъти повече. Само едно не прави, не късай с нея по телефон или онлайн, защото това е признак за страхливост. По-добре бъди смел и кратък, без излишни обяснения и драми. Достатъчно е, че сигурно ще се разплаче, така че няма смисъл да наливаш масло в огъня и да обясняваш много много защо. И от сега се приготви, че никак, ама никак няма да е лесно, но друг начин няма. Какво да правиш, такъв е животът. Срещаш някой, влюбваш се в него, ставате двойка, обаче времето минава и в един момент е напълно възможно да усетиш, че вече не гледате в една посока. Е, тогава по-добре е да сложиш край и да дадеш шанс и на себе си и на другия да намери човек с който гледате в една посока. Това е! Впрочем и с доста приятелства става така, но там нещата не са толкова драматични, просто един ден спираш да се виждаш с въпросния приятел и така, но когато е намесена любов... е без болка няма как да се мине. И двамата ще ви боли, но друг начин няма.

 
  ...
преди: 6 години, 27 дни
hash: 01c448b732
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мисля си, че авторът силно надценява чувствата на девойката. Нейното описание ми очертава образа на момиче, което е възпитано да бъде с първия обичан мъж, да го слуша, да се подчинява на родителите си, да не предприема промени, да си гледа къщата и въобще да не прави резки движения, защото така е "морално". Много млади жени в провинцията са надъхани в тази посока от майки, баби и лели. Което не означава, че припадат от любов по избранниците си. Подозирам, че след един откровен разговор по темата, ще се окаже, че девойчето изпитва истинско облекчение да се отърве от връзка, която очевидно вече е изгубила очарованието си. В момента тя я поддържа от криворазбрано чувство за дълг, просто защото "така трябва". До този извод стигам, защото аз като жена, ако обичам един мъж, ще го придружа не просто в друг град, а на друга планета ще ида с него само и само, за да сме заедно! Авторе, ще се почувствате по-добре и двамата, ако сложите картите на масата, и - което е много важно - ще запазите приятелството си. Иначе... нито съпрузи, нито приятели, нито любовници... Другият сценарий е да й предложиш брак с условието да живеете заедно в София. 90% съм сигурна, че ще ти откаже и ръцете ти се развързват. Но все пак има едни 10% вероятност да се съгласи пак защото "така трябва". Това би било катастрофа.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: b0efac7116
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нарани един мъж или жена, да станеш любовта на живота му и.. Жестоката истина..

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 5a11c00d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Трудно е с 4 годишна връзка да се разделиш.
Тогава какво да говорим за 10 годинки...
Колкото по-дълго време си с един човек, толкова по-трудно го оставяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker