Нараних някого, да изляза ли от живота му? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нараних някого, да изляза ли от живота му?
преди: 6 години, 21 дни, прочетена 2171 пъти
Преди няколко дена се разделих от приятеля си. Познаваме се от Ноември и бяхме заедно от началото на февруари. Аз бях с него, защото исках ласки и внимание, но се държах много тъпо с него защото не го харесвах. Той е добро момче, много разбиращо. Обясних му как стоят нещата и той се отнесе много емпатично към мен, но ми каза, че съм го съкрушила, защото той изпитвал някакви чувства към мен. Чувствам се много гузно. Не исках да го натъжавам, но не можех да се преструвам, че го обичам. Преди това пак го нараних по подобен начин и имам чувството, че много му се насъбира.
Въпросът ми е дали да го оставя намира или да се опитам да поддържам приятелство. Аз искам да сме приятели и той не е против, но според мен му трябва малко време за да ме преодолее или поне да остане насаме с чувствата си и да ги приеме. Ако не му пиша ще си помисли, че не ми пука за него, ако му пиша ще страда.
Не знам какво да правя, чувствам се страшно глупава, че постъпих така, като знаех от самото начало, че не го харесвам като повече от приятел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 21 дни
hash: 50ed99eac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупава си,защото той няма чувства към теб,това което изпитва е привързаност.
Ако го оставиш,ще видиш че ще те забрави и ще си намери гадже.
Любовта не идва просто ей така,ти сама знаеш,но има хора по-чувствителни,като си му казала истината се е почувствал зле,но но не и съкрушен.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: f4b60c05f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши му, чисто приятелски, без недомлъвки. Не може да сте имали нещо с някого и просто да го изтриете от живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: c5194d7b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не си постъпила много правилно в началото, но си се разделила, като си му обяснила за какво става дума. Не си длъжна да бъдеш интимна с някой, когото не харесваш сексуално. Попитай го директно как да се държиш и общуваш с него, като бъдеш категорична, че не става въпрос връзката ги да се възобнови.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 0a3a6db5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Защо си играете с чувствата на хората? Не си искала ласки, искала си да не си сама и просто да знаеш, че като се обадиш на това момче веднага ще дотърчи.. постъпила си доста гадно с него излез от жиова му и го остави да си намери щастието с някоя друга.

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: f66e03a248
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поредното доказателство че любовта не си отива току така, нея я убиват! Остави го да си я изстрада, не рови повече в раната. Това че имаш гузна съвест не те оправдава. За какво приятелство става въпрос като си търсила ласки?

 
  ...


...
преди: 6 години, 19 дни
hash: a12044b5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като някой който е бил в позицията на твоя приятел, бих ти казал авторке да го оставиш намира. Обаче му кажи защо и какво, не да го блокираш без да обелиш дума. Той има нужда да е сам, за да преодолее обсебването което има към теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 63ffb7050c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не може да сте приятели, ще продължи да се надява и ще страда повече. Остави го сам, ще страда, но ще се оправи по-бързо.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 063d39590b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аман от жени, които зарибяват хората и после дават заден.
Какви приятели какви 5 лева? !
Кой дава ласки на приятел? !
Подиграла си се с момчето много гадно. Така не се прави.
По-добре не му се обаждай да му мине. Ако се обадиш ще го нараниш още повече.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e29e9090b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Зависи в какви позиции сте и двамата. Хората са различни. Понякога друг подход е по-приемлив. Може би ако разговаряте достатъчно дълго и откровено двамата, нещата ще си дойдат на мястото и всеки ще ги приеме така както трябва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 063d39590b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Търсиш ласки? Какво приятелство е това? Човека те е обикнал, влюбил се е в теб, помислил е, че е намерил своята половинка. Ако не го обичаш, не го търси. Обидно и унизително е да правиш „приятел” някой, който е влюбен в теб. Не си играй с чувствата на момчето, утре и ти ще попаднеш на някой шмекер, който ще се бъзика с теб. Тогава какво ще кажеш? Ох, колко е лош и несправедлив живота, обичам го, но той се подиграва с чувствата ми. Обикновено, накрая получаваме това, което причиняваме на другите. Няма да ти хареса нали?
Като не го обичаш и няма взаимно привличане - остави човека на мира. Ще бъде още по-гадно и болезнено да му обясняваш, че не го обичаш. Спести му глупостите, които не си казала в началото. Ти си егоистка. Важен е твоя кеф и твоя комфорт. Не ти пука какво чувства другия. Бас държа, че в началото си му дала надежди да го оплетеш, а после като се е влюбил си му попарила надеждите. Остави момчето на мира. Извиненията и обясненията ти не струват пукната пара.
Отнесъл се е много емпатично с тебе? И какво получи?
Пълна емоционална тъпота. Не те обиждам. Чукни в гугъл какво значи „емоционална тъпота”. Обратното на емпатия.
Искала си ласки и внимание, а какво си дала? Болка и разочарование. Не се прави така, мила. Даваш същото което искаш. Взаимно.
Не съм искал да те засегна. Самия факт, че пишеш тук, означава, че сама усещаш колко зле си постъпила. Можеш да поправиш грешката си, като не пишеш и спреш да притесняваш момчето. Това е най-доброто за него. Ако искрено искаш да му помогнеш, да преживее разочарованието което си му причинила - Остави го на мира

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 063d39590b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Съвета на 1 е тъпичък. Човек се привързва към баба си или пудела си или котката си. Любовта може да дойде за част от секундата. За един миг, като гръм от ясно небе. Говориш неща, които не разбираш явно. И от къде знаеш, той какви чувства има? Погледна в сърцето му ли?
Мисля, че и 2 не дава добър съвет. Какво да му пише? Да му обясни защо няма да е с него? И от това ще му стане много хубаво? ! Имали нещо общо, да. Използвала го е.
Коментар 3 направо изби рибата. Толкова снизходителен към авторката, че чак трогателно - колегиалност прозира. „Ами побъзикала си се с пича, ама какво толкова станало, нали си го отрязала. Не си длъжна да спиш с него, нищо че си искала ласки и внимание. Обади му се и му постави хиляда условия, как теб те кефи по нататъшната ви комуникация. Ама категорична бъди, значи! ” Сериозно се очудвам, за теб, думите „ласки и внимание”, какво означават.... Ама като гледам, как разсъждаваш - никак не ми се иска да разбера как ги интерпретираш. И каква полза да му се обади, да му изреди хилядата причини, че няма да е с него? И то категорично? Това си е жив садизъм. Ама така правят егоистите и използвачите, не им пука как ще се почувства другия. Важно е, те като имат нужда от ласки и внимание, да им се даде, а като решат, че вече не ги кефи, да започнат хиляди анекси, условия, шикалкавения... и то категорично! Няма това-онова.
Другите дават добри съвети, защото е правилно да не го търси повече. Само с коментар 8 нещо не ми е Ок.
Пич, обсебването и любовта не са едно и също нещо. Термина „обсебване” е измислен от съвременните жени с леко поведение, които за да водят някого за носа и да си осигурят „лично пространство” за да могат да се заиграват и с още няколко партньора, са го наложили вместо „влюбен”. Ако е нормална жена и приятеля и я търси всеки ден, тя ще каже „влюбения ми приятел” ме търси, ако е кифла която флиртува с няколко, излиза с няколко, някой я кефи, друг по-малко... тя ще каже „този е обсебен” щото е с Благо, а в момента звъни Драго и така и се нарушава графика и комфорта и най-вече - „Личното пространство”. Дано си ме разбрал. Любовта не е обсебване. Влюбването не е нещо обсебващо и неприятно. Може да се възприеме за обсебващо, ако някой не те обича, но се прави, че те обича.
Авторке, единственото правилно нещо, което можеш да направиш е, да се скриеш. Имала си възможност да си с този симпатяга, не те кефи, не те привлича - Ок. Преодолей си егоизма поне един път, ако те е грижа за него.
Така и така си му разказала играта. Просто го остави на мира.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8b7315e772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Преди месец и нещо една жена постъпи с мен по същия начин.
Обичам я. Много я обичам. Не знам дали допуснах някаква грешка или се уплаши, понеже много бързо се развиха нещата между нас. Помоли ме да не я търся, каза, че не желае да имаме връзка. Това ме нарани много, но уважих нейното желание. Не исках да се чувства виновна или гузна. Казват, че човек трябва да бъде настоятелен, едва ли не нахален за да спечели една жена. Казват, че жените обичат, когато мъжът е настоятелен и това е начина да го обикнат, да се влюбят. Аз се свих. Като ми писа, че не желае повече да сме заедно се сгърчих и капитулирах. Не я потърсих, не поисках обяснение. Просто се свих от болка и не направих нищо. Храня надежди, че ще ме потърси, че ме обича, че съжалява за думуте си. Помислих, че е някакво моментно състояние, нещо се е притеснила, но като и мине ще ме потърси, ще ме целуне и ще каже, че съжалява. Чакам телефона да звънне, чакам да ме потърси, да се усмихне, да ме прегърне и да каже извинявай нещо ме прихвана, прости ми. Мечтая за това. Мисех, че ме обича. Казвали сме си го толкова нежно. Не мога да повярвам, че всичко се е изпарило за ден два, докато не се бяхме виждали. Не мога да повярвам, че ми е казвала свещените думи Обичам те, без да ги е чувствала, без да ги е мислила. Не знам защо се случи така.
Толкова много я обичам. Била е много наранена след последната си връзка, съсипана и опустошена. Казвала ми е, че се страхува от мен, че ще я нараня като предишния и партньор. Казвала ми е, че съм говорил за обич и любов като него. Болеше ме, че ме сравнява с човек, който я е наранил, болеше ме, че виждаше в мен едва ли не заплаха. Успокоявах я с месеци, лекувах душата и с такава нежност. Обикнах я така силно. Може би искаше да ме нарани, преди да го направя аз. Може би си е мислила, че ще я нараня и разочаровам. Как бих могъл? ! Та аз я обожавам. Недоумявах защо не си даде шанс. Исках да я направя щастлива. Обичам я. Луд съм по нея. Не знам.
Може пък да е срещнала друг. Не искаше да и държа сметка, чувахме се и се виждахме когато тя искаше. Не съм ревнувал или досаждал. Приемах странностите и страховете и спокойно. След като ме отряза така рязко и категорично се скрих в дупката си. Помислих си, че се вижда и с други мъже и си избира най-подходящия. Сигурно съм я притеснил с желанието си за сериозна връзка, ако се среща и с други щях да преча. Каза ми, че повече от година, след като е скъсала с бившия го преодоляла, но не е имала контакти, имала е много проблеми и не е имала връзки или срещи. Мислех, че се е възстановила и иска да започне с мен начисто. Много се постарах да и помогна, половин година поддържахме връзка като познати. Говорили сме си с часове. Аз се влюбих в нея веднага, но криех това. Просто исках да и помогна да преодолее болките си. Тя също ме харесваше, но не го показваше много явно. Накрая я поканих на среща, започнах да разкривам чувствата си, тя откликна. Бях най-щастливия мъж на света. Всичко се разви много бързо. Според нея прекалено бързо и искаше да се върнем към старите отношения, само приятели. Нямаше как вече, не исках. Бях влюбен в нея от самото начало. Не мога да съм приятел с жена която обичам. Направи опит да спрем отношения, но после бързо ги възобновихме. Колебаеше се, чудеше се може би, аз ли съм нейния човек. Беше много искрена с мен. Вярвах и за всичко. Аз също съм бил честен с нея. Никога не съм я лъгал или подвеждал. Не съм ревнив, но според мен се е виждала или контактувала и с други. То коя ли жена ще си признае. Изчезваше и не вдигаше нито пишеше. Като сме излизали са и звънили и не вдигаше и беше напрегната. Знам. Всеки съвременен човек ще каже, че това са нормални неща, че няма нищо лошо една жена да излиза с много мъже за да си избере тоя който най- много хареса или се влюби. В любовта няма принуда. Никой не обича ревнивците и досадниците. Може би се е колебала в избора си, ако е имало такъв. Защото честно казано не знам какво се е случвало, не знам защо зачезваше. Но желанието и да сме по-рядко в контакт ми навяваше такива мисли. Може би се е отворила по-добра възможност и моята настоятелност да е била несъвмместима с плановете и, ако е имало такива. Помислих си, ако е харесала някого, просто е трябвало да избере и да отреже излишния за да не станат глупости и неприятни истории. Не ми даде обяснениия. Беше едва ли не гневна и уплашена. Отряза ме рязко. Сигурно съм бил пречка. Не е искала да разбера причината защото ще излезе, че ме е лъгала през цялото време. В крайна сметка не ми дължи нищо, не можеш насила да накараш някой да те обича. Да, мен ме заболя защото мислех, че ме обича, че вижда бъдещето си с мен. Не знам защо постъпи така. Може също да е била объркана и да остане сама. Да не е била готова за връзка. Това са догатки. Само тя си знае истинската причина.
Много ми липсва. Чакам всеки ден да се обади да ме потърси. Питам се помни ли ме, липсвам ли и иска ли да е с мен. Питам се дали очаква нещо да направя, съжалява ли, че скъса с мен.
Не се решавам да направя крачка. Страхувам се, че ако е с някой ще ме помисли за маняк. Щом толкова искаше да ме отреже, може би е с друг и не е искала да изпада в тъпи обяснения. Не е можела да ми каже Оставям те заради друг. Искала е да ме махне за да е чиста пред съвестта си и да не ме нарани още повече. Казала си е, може би, по-добре да го отрежа без обяснения, отколкото да му кажа, че го оставям заради друг.
Не знам наистина защо стана така. Това са само мои мисли и догадки. Каквато и да е причината, знам едно, ако някой обича прави стъпки към любимия, търси го. Ако не те търси и се скрие, значи има причина. Каквато и да е тя.
Всеки ден ставам и лягам с мисли за нея. Чакам, но не знам дали ще я видя някога повече. Толкова много я желая обичам я така силно, но избора е неин. Аз направих много крачки към нея, ако ме обича ще ме намери. Много ми е мъчно като пиша всичко това. Чувствам се толкова жалък. Плача като идиот сам в къщи. Не знам какво да направя поне да се успокоя. Няма да я забравя никога. Много ми липсва. С години съм бил сам, чаках специалния човек. Мислех, че е тя. Мислех, че съдбата ме срещна с нея да сме заедно. Не съм психар, нито обсебен. Всичко много добре беше. Просто не стана, така и няма да разбера никога защо не стана. Не я обвинявам. Не се сърдя. Липсва ми. Обичам я. Нека е щастлива. Любовта е нещо за което са нужни двама. Сега ще съм сам, свикнал съм, боли но така трябва. Щом боли значи съм жив. Такива сме хората, правим избори, не винаги знаем какво искаме или кое е най- доброто за нас...
Ще мине. Всичко минава. Сега е прясно и боли.
Желая щастие на всички и на теб авторке. Не те съдя. Понякога не знаем, че нараняваме някого. Понякога сме жестоки, но имаме право на избор. Винаги.
Ако обичаш твоето момче истински, намери го и бъди негова. Ако не го обичаш, излез завинаги от живота му.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker