Как се лекува ревност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как се лекува ревност
преди: 6 години, 20 дни, прочетена 1690 пъти
Въпроса ми е малко без мислен и всички сме наясно, че няма лек, но все пак искам да споделя. Прекалено много ревнувам приятелката ми за глупости. Тя доста пъти е доказала пред мен колко много ме обича и държи на мен. Тя е на 21, аз на 20. Аз без да я питам ми е казвала за всичките си приятели преди мен и всичко за тях. Започвам от там, че я ревнувам първо от едно момче за което тя ми сподели, че е била но той не искал да бъде с нея защото обичал друга. Това момче е мой приятел и се познаваме от доста години. Тя дори не му говори освен ако не сме в компания с него. Понякога когато не сме заедно и си пишем и ми каже че е излязла някъде с доста хора обаче и той е там аз полудявам, не знам защо не искам да и казвам, защото тя няма какво да направи че той е там. Когато ми каже че е покрай нея и в аз почвам да си мисля само че се споглеждат, закачат и така нататък. Ревнувам я също доста глупаво и от социалните мрежи а именно като харесва снимки на други момчета. Имам и доверие но истината е, че я имам за наивна. От преди мен е била със около 10 момчета, макар и да не е правила секс със никой от тях защото аз и бях първия, я имам за наивна. Знам колко е глупаво, в момента съм ядосан на себе си не мога да кажа колко много. Не осъзнавам, че с подобна ревност ще я изгубя, защото ако и кажа всичко това, все едно искам да се затвори у тях и да не контактува с никой. Когато я питам какво прави и ми каже , че е навън някъде и като започне да ми казва хората с който е там, винаги започва първо от неговото име, и пак си мисля глупости. Не знам какъв съвет искам, знам какво трябва да правя а именно да и дам свобода и ако ме обича толкова колкото казва макар, че тя го доказва постоянно, няма да прави нищо нередно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 19 дни
hash: 6ba0f4765e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това не е ревност, а параноя. Нали не мислиш че на 20 си срещнал вечната любов? Наслаждавай се на връзката без излишни емоции. Защото един ден тази ти параноя ще се използва срещу теб самия.... когато момичето си намери друг ще се оправдае с негативите ти. Ще се озлобиш и ще си го изкарваш на всяка следваща докато никога не намериш истинската обич.

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 1e4789c987
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятелю ревността е отровата , в една връзка . Явно много обичаш своята приятелка , и държиш на нея . Но ревността показва недоверие към партнйора . Ревнувах за пръв път когато бях на около 13/14 г. от едно момче , с което до ден днешен сме мн. добри приятели . Сега съм на 30 . Въпреки че във връзката има 2 души . Не забравяи че най-важният си Ти . Но и дай на момичето си да диша ,щом я обичаш , знам ли . Иначе тя , най-малкото, ще ти се сърди . А за това момче нали ти е приятел . Значи няма проблем . Чао

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 760261df8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пич, много е кофти! Знам какво е.. не знам какъв съвет да ти дам. Живей си живота така, сякаш не ти пука. Установявам, че жените, колкото повече ги гониш и ревнуваш, толкова повече ти се качват на главата, а колкото повече ги игнорираш, са толкова по-влюбени в теб и толкова повече те искат и се опитват да ти доказват колко са верни (говорим в определени граници, не напълно). И аз имам и съм имал проблеми с ревността. Бившата ми приятелка съм и крал паролите за фейсбука, ревнувал съм я за бройките й, за чатове, за най-малкото и съм се нервирал и съм изпадал в нервни кризи, но ако една жена иска да е с теб, тя ще е с теб, ако иска да си го сложи с друг, колкото и да я ревнуваш, каквото и да правиш ще си го СЛОЖИ с друг и ти нищо не можеш да промениш! ДОри да е най-вярната, пак има шанс да го направи. Имай доверие в определени граници, следи си нещата, но не задълбочавай. Сега излизам с едно друго момиче и показвам тази слабост на моменти. Нейните колеги я свалят, не е спала с тях, няма да спи с тях, но е доста красива и някак си обича да я харесват, да й намигат, да има лек флирт и мен това ме дразни. Единия от колегите й онзи ден пише коментар - ей топа си колежке, тя му отвръща благодаря и някаква емотинконка, той отвръща знаеш си и целувка. Еми нервирах се писах коментар под снимката, писах му и на него, казах й и на нея и тя вика какво толкова е станало, нищо не е станало. Мен ме дразни. Открито ми призна, че когато е скъсал тоя с приятелката си я е свалял, но сега ми казва, че се бил отръпнал, като знае за нас, а тия емотиконки и прегръдчици и закачки ме дразнят, но нея не я дразнат. Не казвам, че ще спи с него, но просто мен ме кефи жената да е недостъпна за някакви странични идиоти. И така, не мога да се излекувам и аз от ревността

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 5b24a0f771
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Oбикновено, държанието на партньора предизвиква ревност и несигурност в другия. Знам, че сега всички ще скочат, че много хора са ревнувани напразно и тормозени, дори. Така е, но има хора които се държат по някакви двусмислени начини, може и наивни да са, които предизвикват недоверие на партньора си. Случаят с това момче -ами бих го избягвала, толкова ли все е задължително да са в една компания? Харесване в мрежите на други момчета и мъже -до кога за бога, с тия бебешки, инфантилни занимания!!!! Къде е казано, че като видиш нещо, което ти харесва, обезателно трябва да се запишеш черно на бяло. Не казвам, че човек трябва да е лицемерен, само малко тактичен.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 21fcbd9bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не знам как ще я карам, умирам от яд на себе си. Когато не сме заедно просто съм като болен мислейки си глупости. ЗАЩО, ЗАЩО го правя, това ще ми коства връзката най вероятно. Най лошото е, че тя по всякакъв начин доказва колко държи на мен и колко ми е вярна, а аз продължавам да си мисля глупости. До такава степен не съм вред, че постоянно си представям как се целува с някой или как правят нещо друго, явно имам проблем със психиката. Тази ми ревност ще ми коства не само връзката но и много други неща. В момента съм в етап от живота ми в който се нуждая от пълния си умствен капацитет за много работи, а не мога да се съсредоточа в абсолютно нищо мислейки си глупости. Много я обичам но това нещо е пагубно за мен и не знам какво да правя, няма лечение. Лесно е да се каже по спокойно тя ако те обича ще ти е вярна, да знам го, и все пак не спирам да си мисля глупости. Не сме от много голям град и няма много компании за избор. Но когато е в такава с момчета който много ме дразнят или такива където им харесва снимките, ми идва сериозно да ида им изпотроша зъбките на всички, а аз съм човек който много ама много мрази насилието, през живота ми не съм посягал на човек, освен ако не се е наложило да защитя някой. Тази ми ревност ме вкарва във всякакви крайности. Според мен а най добре да прекратя тази връзка колкото или да я обичам, просто вредя на мен си и на нея.

 
  ...


...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 1d02d5ce53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятел стига си се нервирал, и навивал, за глупости. Едно момиче щом иска да е с теб, значи иска да е с теб ;) Оки? ! А ти си се запритеснявал за глупости. Ти като си ги мислиш всичките ти я дивотий сам си го правиш! Тя точно заради това би ти се нервила. Но пак ти казвам спокойно ;) Нищо ти няма, просто здравата я ревнуваш брат. Това ще рече че й нямаш доверйе, ама никакво доверие. Това хубаво ли е? ! Нали основата върху която се гради една връзка е доверие. Тя защо е с теб, защото ти вярва. Ако искаш просто отиди при една психоаналитичка и поговори с нея, или поне с някоя близка по-голяма от вас жена. Малко да ти поговори и така. И хич да не ти пука. За синдрома на малкия град, те разбирам изцяло. Всички се познавате, скучно е, и тн. Ама ревността си е ревност. Хаиде успех :))

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: c3c7b043e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм автора на темата. До номер 6 , пич благодаря ти за съвета , осъзнавам го всичко това и точно заради това умирам от яд на себе си. Просто не го контролирам , като се старая да не го мисля , самото подсъзнание не спира да го мисли. Истината е , че се държи супер студено със почти всички други момчета освен мен , дори съм я виждал да им посяга когато усети , че са прекалено вулгарни не само спрямо нея но и спрямо другите. От преди да я срещна , винаги съм си мислел , че съм човек със желязна психика , и наистина бях такъв, не съществуваше нещо което да ме разклати и да ме изкара извън релси. Ще потърся наистина помощ от психиатър , не мисля , че има нещо срамно в това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker