Изневярата трудно ли се прощава? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86268)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19765)
 Секс и интимност (10165)
 Тинейджърски (19028)
 Семейство (4190)
 Здраве (7092)
 Спорт и красота (3708)
 На работното място (1721)
 Образование (4928)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (845)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1376)
 Други (11467)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изневярата трудно ли се прощава?
преди: 11 месеца, 16 дни, прочетена 1091 пъти
Когато най-близкият ти човек те предаде Какво е мнението ви бихте ли простили? Запитвате ли се а след това как бихте продължили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 731d4a0fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Зависи! Прошката и милостта са висши качества в Християнството. Те не са нещо обичайно а нещо необикновено и този който ги разбира и прилага показва благородството на духа си. Обичайното е когато някой бъде наранен или накърнен по някакъв начин да иска да си отмъсти, има жажда за реваншизъм. За да знаеш защо и да можеш да прощаваш искрено, трябва да познаваш християнството и характера на Бога. Това са специални качества. Да прощаваш не значи просто да потиснеш и заровиш болката и негативните емоции и да се правиш, че нищо не е станало а да носиш воденичен камък на врата си а значи искрено и от сърце да ликвидираш всякакъв дълг който този човек има към теб все едно събитието никога не е ставало. Това е освобождение. Човек който не познава характера на Бога и не разбира причините да направи това как ще го направи? Неговото естествено желание е да си отмъсти и си върне за всичко.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 87818e8f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Имам много странно виждане за изневярата и мисля, че много хора ще ме нападнат. Струва ми се странно да искаш човек само за себе си, да го ревнуваш прекомерно и да се сърдиш, че той се е загледал, че е пофлиртувал или че е целунал някого. Естествено и аз като всички не обичам изневярата, самата аз не съм изневерявала, но съм от малкото, които във връзка нямат интерес към странични хора. Все пак е някак странно да бъдеш с някого и да застанеш силно зад мнението "Ти не можеш да виждаш други, освен мен. ", напротив, той може и ще вижда други, ще си плакне очите и не можеш да го спреш да докосва, ако го иска силно. Разбирам човешката природа и знам, че не мога да я променя със сила. Прощавала съм изневяра и чувството не е хубаво, това, което ме нарани истински бяха всички лъжи. Самият факт, че приятелят ми беше правил нещо с друга жена, мисля, че щях да го приема много по-лесно, ако беше застанал като мъж и ми беше споделил чувствата си и желанията си. Но аз разбрах много късно, изневярата се беше случила в началото на връзката ни, чувствах се безсилна и излъгана, простих с идеята, че е било в началото и сега нещата са различни. Не, не бяха. След този случай не съм имала връзка, в която не съм казвала, че искам честност по темата. И наистина, след като спрях да се боря и да имам изисквания да бъда най-прекрасна в очите на половинката ми, не съм имала никакви проблеми с изневяра или дори флирт/погледи. Не съм идеална и понякога ревнувам, но отдавна приех истината, че не мога да задържа никого и това се случи благодарение на една изневяра. Иначе, чувството е сякаш не си достатъчно добър, сякаш не заслужаваш дори истината, сякаш не си оценен и не си достатъчно стойностен, че поне да ти дадат избор да решиш дали да останеш с неверника, или да продължиш с друг. При мен беше така, вече бившият ми, се оказа, че изобщо не е имал дълбоки чувства към мен, че си е губил времето и се е радвал, че има нещо удобно и сигурно. Това си го призна сам и се разделихме. Малко по-късно, иначе когато разбрах за изневярата, бях най-важното и онази е била грешка. Явно просто се е страхувал да си каже, че не е сериозен. Ако не друго, поне посредством грешките си се научи да застава зад себе си и да не губи чуждото време, сега е необвързан и се отдава на еднократни срещи. Чувството е ужасно, по-гадно е и от ревността, но много зависи как приемаш връзките и доколко можеш да осъзнаеш, че изневярата не се дължи на твоя грешка, а на природата на другия човек. Сега бих го приела по-добре и понеже веднъж съм простила, а си мислих, че никога няма да простя, то осъзнавам, че е много възможно да простя и втори път, стига да не са ме лъгали.

 
  ...
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 44bc285f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Лично аз имам един железен метод. Прекъсвам всякакви контакти и взаимоотношения с дадения човек, дори не се поздравявам с него, ако го видя случайно. Държа се така, все едно ми е непознат, пълен игнор, до края на живота. Жестоко е, но е и жестоко ефективно!

В случая обаче говорим за изневяра, та моят метод е малко по-трудно приложим. Поговори си очи в очи с изменника/изменницата, предложи прошка срещу условието това НИКОГА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ. Ако другият има поне една йота сиво вещество, веднага ще приеме „сделката“ и ще я спазва. Ако не приеме, биеш шута и това е.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 14 дни
hash: 50f3fc64f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз простих изневяра, но след това не е същото, както преди. Минаха 4 години от тогава. Той е много добър и мил човек, всеки ден ми казва, че ме обича.. Но нещо в мен се промени необратимо. Преди да ми изневери, можех да се закълна в живота си, че той никога не би го направил, не е от тези хора. Виждах живота по друг начин. Любовта я идеализирах, като чувство и си мислех, че съм галеница на съдбата, да имам такава връзка, идеална, с добър човек и т. н.

Но ето, че се случи, с гръм и трясък. Цялата треперих, от шок, като разбрах. Той се премести при нея да живее и от него момент, нещо стана с мен. Дишах, но не бях жива. Не знаех защо съм на земята и Господ не ме прибира. Преживях го по - тежко, от смърт на близък човек или родител.

Но пред него не ги показах тези си чувства и състояния. Само му казах, че е свободен да си търси щастието. Няколко месеца след това, дойде у нас и ми падна на колене, молейки да му простя. Осъзнал, че прекалено много ме обича и няма да може да живее без мен. Не знам как, но му простих. 12 години сме заедно, а от изневярата минаха 4. Все още имам чувства към него, но не са същите, като преди. Има нещо, което умря в мен. Промених се. Не вярвам на думи, дори на дела.

За жалост, това са уроци. Човек трябва да живее в реалността, а аз вярвах в чистата, невинна, вечна любов. Научих, че такава няма.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: b8df0d0f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Даже няма да си направя труда да се обидя, просто шут през вратата. Няма незаменими

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: ebddea2d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4, защо си го прибрала обратно? Вероятно другата му е била шута и той при кого да се върне, при теб. Не е защото е осъзнал, че те обича и се е разкаял. Не е трябвало да го приемаш. Можело е да срещнеш друг, има свестни мъже. Не харесвам подобно пораженческо мислене и мелодрами в стил "всички мъже са еднакви, мъртва и празна съм отвътре" и подобни. Няма незаменими хора. Живота е кратък и е само един. Друг ще оцени това което предлагаш.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: ac2764c433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не знам защо, но съм съгласен и с номер 4 и с номер 6.
С номер 4 съм съгласен, че след изневярата нишо не е както преди, с 6 съм съгласен, че не е трябвало да има прошка.
Ще успокоя номер 4, че при мен минаха почти 5 години и пак нищо съществено не се е променило, и при мен човекът се кълне, че ме обича, но и при мен нещо се пречупи - никога не бих погледнал на този човек със същите очи. Карал съм като бесен, треперел съм без видима причина, пил съм хапчета, злоупотребявал съм с алкохол, но в същност се оказва, че съм наказвал себе си заради чужди идиотизми. Номер 6, не всичко е така просто както ни се иска - показал съм вратата, но не пожелаха да си тръгнат доброволно, а аз с шутове никого не съм изкарвал на улицата. Вярно е, има разлика между моята ситуация и тази на номер 4 - аз не бих приел обратно човек, който доброволно си е тръгнал (при мен човекът не пожела да си тръгне).
Отплеснах се, исках да отговоря на питащия (бил той мъж или жена) - предателство не се прощава, може би с него се примирява, но горчивия вкус остава. Ако не си на пределна възраст напусни предателя, едва след това ще съумееш да простиш, докато си във връзка винаги ще имаш едно на ум, дори и в най-хубавите моменти предателството ще изпъква на преден план, какво според теб означава да простиш, да си затвориш очите, да си заровиш главата в пясъка, да забравиш, че когато си боготворял някого той си е вял оная работа (женска или мъжа). Тук идва ред и на приказката за разкаянието, аз бих го нарекъл лицемерие - бившата ми любовница искаше да продължаваме да се чукаме, тя щяла да поеме вината и да се разкая (изповяда) пред божия служител. Аз се изповядвам пред себе си, не ми трябва партийния секретар на Бог за да осъзная грешките си... не ми се продължава, че и аз като номер 4 разбрах, че "а аз вярвах в чистата, невинна, вечна любов. Научих, че такава няма. "

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 дни
hash: 50f3fc64f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към 6, от 4
Сега, след като мина време и аз съм на твоето мнение. Ако сега мога да се върна назад, щях да постъпя по друг начин. Но тогава не бях на себе си и преценката ми не беше трезва.

За сега всичко е наред между нас. Това е, че ако евентуално нещо се провини или го усетя, че ме лъже, вече със сигурност знам какво да правя. По историята ми може да не личи, но си имам достойнство.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 6cac5b3f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не бих простила изневяра. Знам, че ако простя, няма да забравя и ще стана мнителна за всичко. А и си е удар по достойнството на човек.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 31c9e585ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Няма непростими неща.
Изневяра не съществува.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker