Начинаещ шофьор! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Начинаещ шофьор!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1670 пъти
Обръщам се към по големите и запознатите по темата! Първо здравейте на всички проблема е че карам но бавно извън градско съм много бавен искам да попитам това нормално ли е? Или означава че от мен не става шофьор??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 5f70c20dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е. Който бърза, да те изпреварва. Ако правиш колона, спри на някоя отбивка, за да пропуснеш колоната. По-добре бавно да караш и внимателно, отколкото бързо и да не успееш да реагираш при опасна ситуация.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 770f0110e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Бавно" е субективно понятие, което само ти си знаеш какво означава

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 506f03db08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От това, което си написал няма как да знаем дали ставаш или не за шофьор, но от това, което съм забелязал - бавното каране да не е по-голяма предпоставка за ПТП, от колкото по-бързото, разбира се не говорим за скорости от порядъка над 150км/ч, когато си си донор.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 66bba4148c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо вземи да се образоваш, момченце! Много си неграмотен!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d7371c9763
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз бях тотал щета в началото. Ужасен страх. Излизах само с компания, докато свикна. И обикновено извън трафик. Вече 5 години карам ежедневно. Миналата година ме блъсна кола, имах щети. Минаха 6 месеца, докато възстановя себе си и превозното средство. Страхувах се точно един ден-първото каране след взимането на мпс-то, след катастрофата.
Няма нищо по-важно от бавното свикване. Да шофираш според своите възможности и чувства. Да не гониш никого, да не се сравняваш с ничие темпо. На който му е бавно-да изпреварва. Затова си избираш слабо посещаем път, извън часовете на трафик, и започваш да караш. Увереността идва само и единствено с опит, демек-каране. И най-важното -инциденти стават. Навсякъде и по всяко време. Скоростта е тази, която може да те спаси, тя е тази която може да (те) убие. Казвам го от опит.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 704ec5a5af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Шофирането се дели на две части:
Обръщане на внимание и опит. Докато обръщаш внимание на пътната обстановка, правиш разумни решения и не се държиш като идиот, ще си добре.
А опитът е нещо, което ще придобиеш с времето.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6c627119b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нормално е в началото и аз карах бавно извънградско с 40 но с времето ще се научиш трябва малко повече опит и се научаваш да преценяваш скоростта според завоя или правата.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 8c226b031b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм същата. Взех книжка преди няма и весец и все още карам бавно. Да не ти дреме, че си по -бавен, така в крайна сметка ще имаш повече време за реакция. Има някой карат като побъркани и за това стават катастрофите. Ние нямяме реакциите на дългогодишните шофьори. Пък който иска да те изпреварва, да те изпреварва, негов проблем. Най-вече гредай да не се панираш ако ти свирят и аз лично предпочитам да има още някой с мен в колата, някакси съм по-спокойна така. В общи линии карай си спосойно, а всичко ще си дойде на място с времето.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 55905b93de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Правилно е да караш с преценена скорост, в ограниченията, дори и да не си млад шофьор. В твоя случай е нормално да си по-предпазлив и да не бързаш, моят инструктор все ми казваше да карам със скорост, с която чувствам спокойствие, а не притеснение. В началото извънградско не вдигах повече от 80, а градско карах с 40. С времето се отпуснах, добих увереност и другите автомобили спряха да ме изпреварват. Първо се научи да шофираш, а после ще си по-спокоен и с по-висока скорост. И взимай мозъка си със себе си, не бързай, не прави глупави маневри и мисли за цялото движение, а не само за съкращаване на време. Не ти трябва да си на мястото на човек, който заради глупостта си е причинил тежка катастрофа с жертви. По-добре да те изпреварват и да ти свирят на светофар, отколкото да си убиец. Младите шофьори си личат и без синьото У на автомобила, особено извънградско, а повечето шофьори с опит го взимат предвид и спазват някаква дистанция. Всички някога сме се учили и не сме се чувствали сигурни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 038007f3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Предполагам, че и други хора вече са го написали преди мен, но няма такова нещо като човек да не става за шофьор. Иска се много практика и това е. Горе главата!

 
  ...

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ca239f4e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора е до N5 Благодаря сърдечно желая ти успех иначе си много права евала!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 14652acdda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Е колко бавно? С 20? С 30? Извънградско, изключвам магистралите, е 90 км/ч ограничението принципно, а повечето карат със 100 и малко отгоре по километраж. И с 80 да караш не е проблем. Виж ако караш с 50 при ограничение 90 е кофти. По закон се изисква ако направиш голяма колона зад себе си да отбиеш някъде за няколко секунди да се източи колоната, макар че досега съм видял само един камион да го спази това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: d7371c9763
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   При мен иде реч за двуколесно, мотор. Съответно, през годините, съм карала с хиляди компании, познати, непознати. Най-големите си грешки на пътя съм правила с група-надскачайки се, гонейки хора, които... се оказва в последствие, имат по-малко интелектуален багаж. Помъдрях. Сега знам, че животът е един, карам както и колкото мога, не гоня никого. Опитвам се, сама, на спокойсствие, постоянно да се уча, да стана по-добра, защото това може да ми спаси живота. Карам сама често, карам и хиляди километри сама, но според моите възможности и желания. Някога се притеснявах, че ще бавя някого, ще правя грешки. Сега се притеснявам от грешките на другите и се старая да ги предвидя.
Спазвам закона, и всеки ден се опитвам да давам пример на останалите. Давам път постоянно, карам се на нарушителите или им обяснявам възпитано, когато неумишлено нарушават правилника, както се е случвало и на мен да ми бъде обяснено. Някои се смеят, някои благодарят.
Толерантността трябва да възпиташ у себе си още сега. Давай път, когато няма опасност някой зад теб да те отнесе. Прави забележка, когато пешеходец пресича на 10 метра от светофар. Давай пример. Бъди пример. НЕ бъди толерантен към глупаците.
И нещо ужаасно важно- ограниченията не са, за да могат едни хора да те дразнят, с поставянето им. Завой с ограничение 30км/ч - обикновено е за минаване с 30км/ч, в притивен случай си в дерето. Извънградско-Подбалканският- 90км/ч, но на всеки разклон към селата-60! Излизат трактори, и хора, които си посещават селата уикенда, често са възрастни, често са със стари, амортизирани коли. Има защо да го има това ограничение на всяко кръстовище. Всяка година стават катастрофи навсякъде. И твърде често изходът зависи от скоростта. Да спазваш ограниченията не е за балъци, а за хора, които ценят своя и чуждият живот. Тръпката е на писта. А такива има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker