Скъпо ли е да имаш гадже? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Скъпо ли е да имаш гадже?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1457 пъти
Знам, че обикновено мъжете задават този въпрос. Но в случая и аз, въпреки че съм жена, усещам как откакто съм с гадже, харча като луда. По принцип съм доста пестелива и това ме притеснява. Той постоянно ме води на ресторанти и после си плаща неговата половина, а аз моята. Почти никога не ме черпи. Мога да си взема само нещо за пиене, но на местата, където ходим, не върви да караш цяла вечер на едно кафе. Иска да се виждаме постоянно и като сметна накрая колко съм похарчила за седмицата, не ми е много весело. Аз предпочитам, ако ще харча повече, да е за дискотека, разпределила съм си бюджета, така че веднъж седмично да ходя на дискотека. Сега излиза, че трябва да избирам на дискотека или по ресторанти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: e44a5489d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Той постоянно ме води на ресторанти и после си плаща неговата половина, а аз моята." - какъв е тоя льольо бе, я го зарязвай тоя!
Докато всеки си плаща сметката, вие сте отделни индивиди, не сте двойка.
Нима очакваш, че такъв човек ще сподели живота си с тебе? Заплатата? Грижите по отглеждането на децата? Или викаш - той ще изкарва 3 до 5 пъти повече от тебе, докато ти гледаш децата и плащаш висчко около тях, а той ще те води по ресторанти и ще те оставя и сама да си плащаш сметката.
Този човек не си е направил добре сметката.
Ти също.
А за нещо общо въобще и въпрос не може да става.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b63ba14bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох милата. Харесва ми че имаш приоритети:). Щом дискотеката ти е по-вашна от яденето, не яш.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 50a96cee3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Еми кажи му, че не те кефи да ходиш по ресторанти. Излизайте на разхода сред природата. А вечер си взимайте по нещо и сядайте да си приказвате на някоя пейка в парка, а може и да се понатискате под звездите на лунна светлина, което е много яко :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ba207c7dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кажи му как са нещата и ходете да пийнете само някъде...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1315b86df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Очевидно сама си си отговорила на въпроса, но ако не си прочела какво си написала, нека ти отговоря, че за теб е скъпо.
Седни и поговори с него, не вярвам да те ухапе или изяде като салата в ресторант. Приносът към проблема е в голямата си част негов, така че да си решава дали ще поема разходите ти или ще намалите излизанията по ресторанти. Очевидно и той не е цъфнал финансово или просто е стиснат. Можете да помислите за някакви по-интелигентни и бюджетни занимания заедно, от това да киснете на една маса и да задоволявате нуждите си от хранене.

М33

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 58c48a9f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, на всеки разбиранията са различни. Щом пишеш тук, явно не си доволна.
Според мен мъжа трябва да може да плати сметката ако те е поканил. Аз винаги когато ходя на ресторант с мъж ми му казвам, че съм си харесала нещо по-евтино и нещо по-скъпо и че се колебая и не знам кое да си избера. Или питам за съвет какво той би ми препоръчал, така че и той да е добре с цената.
Ако смяташ, че мъжа си струва и искаш да има баланс- може да правиш романтични вечери вкъщи ;). Или нещо което ти си готова да направиш. Например той плаща киното, ти пуканките.
Но това "плащам си всичко, което съм консумирал, ти също" ми е грозно. Ако един мъж няма желание да се погрижи за теб, след години и за децата ти с него може да не се грижи.
Лошото е, че нещата при теб вече са започнали по този начин. Ти си плащаш, тоест по твоите стандарти това е окей. (Поне на пръв поглед) Ще ти е по-трудно да го промениш. Аз още от началото ако някой не иска да ми плати дори една минерална вода-> в случай, че по негово желание сме отишли- ще си я платя, но втори път няма да изляза с него. Самия факт, че не иска да плати значи, че не е толкова заинтересован. Мъж който много те харесва няма да позволи да го възприемеш за стиснат, така рискува да не те види повече.



.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 10ade204ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не. Всичко е въпрос на навици във връзката. Не е нужно всяка вечер да се храните навън и задължително да харчите пари като луди за различни удоволствия. Можете да си спретвате домашна вечеря, да се разхождате из града или да сядате на кафене, а не на ресторант/кръчма. Винаги можеш да поговориш с момчето и да му обясниш човешки, че тези излизания ти правят джоба много по-лек и ти се иска да ги замените с друг тип срещи. Все пак това е един нормален разговор и ако не го направиш на голям проблем и си мериш думите, не мисля, че ще промени мнението си за теб и ще те отпише. А ако го направи, това ще говори лошо за него и мога да ти гарантирам, че не ти трябва човек, който не може да разбере нещо подобно. Не му искай пари, дали ще поеме сметката си е негово решение, но му предложи да промените заниманията. Иначе не е скъпо да имаш гадже, обикновено сама си поемам разходите по срещи, но до сега не съм фалирала.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker