завръщане в родината заради любовта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

завръщане в родината заради любовта
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1375 пъти
Здравейте! Аз съм студент по информатика в Германия и след около година ще завърша бакалавъра си. Имам приятелка, с която водим връзка от разстояние. Тя учи в Англия, но съвсем скоро завършва и бяхме направили планове да дойде при мен и да се пробва в една доста добра компания. На нея не и харесва Англия изобщо, а в града, в който аз живея и харесва, но за съжаление не знае немски и ще и е доста стресово ( на работното място се говори само английски ). Това беше план, който имахме от доста време, докато не получи предложение от много добър неин приятел за работа в София(по точно възможност да се уреди) с доста добро заплащане и тя реши, че ще се чувства по-добре в София. Аз харесвам мястото, където живея вмомента. В голям град съм и има абсолютно всичко, от което се нуждае човек. Мислил съм за завръщане в София, но виждах това завръщане след период от около 10 години, в които да кажем, че съм събрал пари, с които мога да си купя апартамент в София или поне да мога да платя по-голямата част от сумата. Но сега се питам дали да не търся и аз развитие, след като завърша обратно в България. Знам, че ИТ секторът в България се развива доста добре, но и другото, което знам е, че вече има адски много кандидати за позициите. Има доста неща, които не ми харесват в България, но все пак това е моята родина и там са семейството и приятелката ми(ако всичко стане). Дадох си доста зор в Германия, докато свикна със средата, с университета и ще е малко тъпо може би ако се върна и започна работа на позиция, за която някой е изкарал един курс в продължение на година. За съжаление все още не съм работил по специалността си и нямам опит. Бих искал да разбера какво мислите по въпроса и дали и аз имам добро развитие в България?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 29 дни
hash: c2cbe65006
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В София се изстряска цяла България - елате и вие! Вече няма България, има София

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: 74804da33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, не прави тази грешка!!! Ти си постигнал толкова много, а сега искаш да го захвърлиш и да тръгнеш след момиче, с което не се знае дали изобщо ще станат нещата... В чата може да ти е приятна, но като поживеете заедно, като не ти харесат няколко неща на теб или на нея и се разделите, минусите остават за теб, не за нея, защото ти си захвърлил живота си в Германия и си отишъл в София, а не тя. Това, което имам предвид е, че тя не се е отклонила от пътя си, а ти. Казвам ти го от опит, а жени има мнооого. За мен Германия - София си е деградация, не ме разбирай погрешно, София е много хубав град и най-развиващия се в България, но има своите минуси в сравнение с град в Германия. Аз не бих се върнал на твое място. Намери си местно момиче, започнете да излизате и бързо ще забравиш настоящата, а ако държиш да е от български произход девойката със сигурност има доста такива в Германия. Връзките от разстояние много рядко се получават. И ако тя толкова искаше да е с теб, щеше да дойде при теб, колкото и трудно да е... Замисли се! Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: b09d78a0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Върни се в България е по добре. И приятели имаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 29 дни
hash: 60753f0bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо всички са в клишето, че някой като е в чужбина е постигнал страшно много? Ние като сме останали тук, не сме постигнали, така ли? Всички българи знаем колко струва едно заминаване в чужбина. По мои наблюдения много хора се връщат и вместо спечелени, повечето пари са похарчени - конкретно за тези, които учат там говоря. Авторе, ела си в София, но ще се учудиш само за 2 години колко народ се изсипа тук. Вече трябва да летим с хеликоптери над улиците, за да има място да преминат достатъчен брой хора.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: aba5519442
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Човече, ще ти го кажа по следния начин. Все още си малък предполагам, не си стигнал до своя опит, все още искаш реализация, кариера и тн. Но, всичко това е един бул шит. Вярвай ми, че най-тъжните ми и нещастни дни са дните, в които изкарвах по 1000$ на ден. Това е само хартия, със която може да си купиш по-скъпи играчки, които още на следващия ден търсят кофата за боклук.
Ако девойката е твоето истинско момиче - прибирай се незабавно, където ти е мястото - при нея. Ако не е твоето момиче, по-добре остани там, развий се, изкарай некой лев, натрупай опит, но запомни, че със истинската любов в гарсионера е милиарди пъти по-добре от връзка без любов във палат. Само с истинска любов се гради семейство, всичко останало са кухи стени. Парите не са щастие... Ах, колко ме е яд, че не го знаех това, когато бях на 20г.

 
  ...


...
преди: 6 години, 28 дни
hash: d5a3a8884d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора : 2000 лева чисти като стартова заплата добре ли е за София? Не съм много запознат със стандарта там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 63a03c9716
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както виждаш на хората не им пука дали ще се върнеш или не. Интересува ги само своето собствено мнение какво представлява България (кандидат-емигрантите са нетърпеливи да заминат и възвеличават чужбините, пребивавалите в чужбина пък знаят, че и в чужбина има от всички лоши неща по малко или много). Имай предвид, че за момента с приятелката ти сте млади - лесно се приучавате да живеете някъде, по-лесно ви приемат, по-лесно се справяте с живота. С годините отговорностите ви ще се умножат, съответно и трудностите. Моето мнение е, че ако си подредите живота в България ще ви е най-лесно и най-естествено. Що се отнася до удовлетворението от живота - не знам... Българите имаме лошата традиция да обвиняваме обстоятелствата за житейските си неуспехи. Затова съветите ми са - 1. гледай по-позитивно на живота 2. не гледай канчето на другия (кой каво е учил и какво работи) - ако си добър в работата си, ще те оценят и ще прогресираш 3. прави плановете си за по-късо време (по-добре да си вземеш и малък евтин апартамент, който по-късно да замениш за по-голям).

 
  ...
преди: 6 години, 27 дни
hash: aba5519442
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   2000лв е ок, и тя като добави в бюджета, направо си става супер. Живял съм със 500лв на месец, живял съм и със 20 000лв на месец. Пак ти казвам, парите не са важни. Най-важните пари са за препитанието, останалите са все тая.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 52effd0830
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не насилвай нещата. Учи си сега в Германия. Тя са работи в България, прибирай се често и времето ще покаже. Правиш планове, но има толкова фактори. Ще поработи и тя и ще решите. Моя приятелка се уреди така в топ международна компания, не веднъж а 2 пъти и накрая пак събра багажа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker