Бившата на приятеля ми е психично болна и ни тормози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата на приятеля ми е психично болна и ни тормози
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 2034 пъти
Бившата на приятеля ми е психично болна


Здравейте! На 23 години съм, а приятелят ми е на 28. Имал е 5 годишна връзка с момиче, болно от биполярно разстройство. В началото не е знаел, че момичето е болно от това (тя също е на 28), но с течение на времето нещата стават сериозни, тя започва да бяга от тях, да се съблича по улиците, да скача по улиците с обувките за kango jumps, и т. н. Вкарват я в лудница за два месеца и после пак я пускат, докато болеста пак не се прояви, и това- в годината по 2-3 пъти.

Та, от 3 месеца сме заедно с приятеля ми и сме щастливи, но въпросното момиче го търси, пише му, влиза във фази и идва и крещи пред къщата му, обижда ме.. той дори няма как да ме защити, защото тя е изпаднала в състояние, в което не разбира какво прави и говори. Ако някой ѝ каже нещо, започва да крещи, да се съблича, да се влачи по пода..

За първи път дойде пред къщата му преди две седмици, викаше го, но той не излезе (тя не вика само него, а всичките ѝ съседи, просто ходи и крещи по улиците, иска да влезне някъде). Тъй като той не ѝ отвори, тя видяла, че неговият съсед си прибира колата и без дори да я забележи, през гаража влезнала в двора, от там в къщата, и стояла там над 30 минути.
А аз, луда, та бясна, стоя в двора на приятеля ми заедно с него и я чакам да излезне от къщата на съседа му, за да ни види заедно (знам, че не беше добра идея, но когато човек е ядосан не мисли трезво).

Докато е била в къщата е взимала телефона на съседа му и е звъняла на поне 20 човека, в това число влиза и приятелят ми. Тресяла се е, плакала е, казвала е, че я е страх пак да не я затворят в лудницата.

Когато излезна и ни видя, ни изреди 5- 6 обиди и си тръгна.

Явно са я прибрали вече в лудница и от 2 седмици няма помен от нея.
Но това няма да е вечно. Тя все някога ще излезне от там и пак ще започне да го търси. Защото дори, когато не беше във фаза, си измисляше някакви тъпи причини
да се вижда с него, звънеше му (той никога не откликваше)..

Посъветвайте ме.. какво да правя? Това няма да спре и го знам, тя е луда, но заслужава ли си да търпя това? Та тя може и да ми налети на бой, не знаеш какво си мисли един луд човек. Следващия път, в който пак изпадне във фаза, може да го издебне и да влезе в тях, докато аз съм там и да направи 330 чудеса.

В същото време го обичам, но това ме тормози, а се е случвало само един път, откакто го познавам.. той сам ми каза, че пак ще се случи и е неизбежно.

Посъветвайте ме, как бихте постъпили в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 29 дни
hash: b36e925a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преместете се да живеете другаде.Иначе ,на луд човек не можете да му въздействате.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: d8e0402c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм психолог, психиатър или лекар. Но... биполярното разстройство не се ли характеризира със смяна на различни епизоди от настроения? Не съм чувала човек болен от биполярно разстройство да се съблича гол и да се въргаля по пода, защото нещо се е ядосал. Питам от любопитство. Знам, че това заболяване е драматично и понякога причинява агресия, но нейното ми се струва нещо много по-маниакално и опасно.
Е, на твое място щях да се опитам да проявя разбиране и да действам логично, а не емоционално. Осъзнавам, че звучи налудничево, но съм спокоен човек и трудно се плаша. Не бих се отказала от мъж заради лудата му бивша. Ходете по-често у вас, тя не знае ти къде живееш. Предложи на приятеля ти да си смени номера на телефона. Обаждайте се на роднини на момичето, когато ви притеснявва, за да си я приберат и да се погрижат за нея. Ти гледай да не я провокираш, независимо колко си ядосана. Това да спориш с нея и да я предизвикваш е безсмислено, тази жена не се контролира и ти няма как да ѝ влееш разум. Всяка твоя провокация ще влоши положението, няма да го подобри. Мисли повече и бъди внимателна, нали ти си тази със здравата психика.

 
  ...
преди: 6 години, 29 дни
hash: bc235ef118
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Каквото и да направиш си виновна защото тя е болна или луда както е наричаш ти и единственото разумно нещо е да се заключвате когато е усетите и викате полиция да се оправят. Дори и да се разделиш с приятеля ти тя пак е много вероятно да те притеснява защото вече си в съзнанието и.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 29 дни
hash: bc235ef118
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каквото и да направиш си виновна защото тя е болна или луда както е наричаш ти и единственото разумно нещо е да се заключвате когато е усетите и викате полиция да се оправят. Дори и да се разделиш с приятеля ти тя пак е много вероятно да те притеснява защото вече си в съзнанието и.

 
  ...
преди: 6 години, 28 дни
hash: ddd7212706
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ограничителна заповед, а за девойката - поддържащо лечение, може оланзапин - силно ефективен антипсихотик, психиатрите да преценят, но трябва да се среща редовно с тях. Това е преди всичко отговорност на близките да я накарат да го стори, но и социалните и здравни случаи напълно са абдикирали от проблема. Кое ли е наред в България, че и въпросът с психичното здраве да е наред, но някои политици псевдопатриоти от латиноамерикански произход се интересуват повече от противопоставяне на гей-паради, а не от реалните проблеми в държавата.

 
  ...


...
преди: 6 години, 28 дни
hash: 8390e0237f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Докато наричате психиатрията "лудница" и хората с психически проблеми "луди", дотогава хората ще ги е срам да признават и лекуват психическите си ЗАБОЛЯВАНИЯ (да, заболяване като всяко друго). И на теб може да ти се случи утре да станеш "луда", тогава приятелят ти и на теб така ще ти бие шута. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 26 дни
hash: 575f15cfb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, а ако не казваме на хората с психически отклонения “луди”, на кои да казваме, на нормалните ли? :D не знам колко си на “ти” с психологията, но нито един ЛУД не си признава, че е такъв, защото не го осъзнава, поради същата причина. Не искат да се лекуват, защото си мислят, че нямат проблеми и няма какво да лекуват. А не от срам. Много злобно и грозно изказване от твоя страна, силно се надявам да не си ти въпросната луда приятелка.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 042875474c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7, казва се психиатрия, а не психология. Още оттук личи колко ти компетентно мнението. И не, не съм въпросната приятелка, просто (очевидно за разлика от теб) съм имала професионален контакт с психично болни хора, които няма да повярваш, но разказват за себе си и дори и не всички да са напълно наясно какво се случва, разбират, че имат нужда от помощ, и я търсят. Да не говорим, че някои заболявания не са толкова тежки, че човек да не ги осъзнава. Така че ти на мен не ми обяснявай. Депресията също е психично заболяване, ти знаеше ли го това? Сега ми кажи колко теми има тук за депресия и колко от тези хора възнамеряват да отидат на психиатър (да, за депресия се ходи на психиатър, не на психолог). Имаше и една тема за това колко хора биха се осмелили да отидат на психолог/психиатър. Говорете си каквото искате, но хората масово смятат за срамно да признаят психичен проблем. Точно заради такива като теб, които им казват "луди" и гледат да ги изолират. Кой си ти, че да поставяш етикети? И на депресираните ли ще кажеш "луди"?
Моето изказване било грозно, твоето пък е инфантилно и дискриминиращо.

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: a8afa595ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ще ме извиняваш, но по-измислена глупост не съм чела. Ти имаш ли идея какво е биполярно разстройство? Нямаш. Вкарали я в лудница.... то ако така ставаше... Пълни измишльотини пишеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker