Мъж без кола и апартамент - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъж без кола и апартамент
преди: 6 години, 23 дни, прочетена 22594 пъти
Здравейте,
Мъж на 32 години съм. Живея в София и изкарвам сравнително добри пари. Но в последните години установих, че се чувствам най-добре, когато живея "леко". Деля квартира с двама по-млади приятели, разбираме се и се чувствам добре с тях. Не е мизерия, не е и лукс - нормално, чисто жилище с прилични мебели. Нямам никакво желание да се набивам с огромен кредит за имот - банки, лихви, разправии с майстори, ремонти, обзавеждане. И да седя сам в него. Няма да влизам в спор по-добре ли е собствено жилище или под наем. Всеки си има мнение, но наемът ми сега е нисък и ми е изгодно.

Имуществото ми се събира в два куфара. Купувам си хубави дрехи, но само такива, които нося и без да се изхвърлям с марки. Имам кашон с книги, лаптоп и общо взето това е. Телевизия не гледам, нямам телевизор и не искам да имам.

Кола нямам. Имам книжка, но изобщо не ми се занимава да слугувам на едно парче желязо - време, пари, нерви. С метрото или с такси стигам, където искам. Единственото, за което ми липсва автомобил, са екскурзии извън града.

Не се стискам за заведения, ако ми се ходи, но не съм и фен на скъпарските мутренски места. Не ме влече просто нито обстановката, нито нищо. Когато ми се излиза на ресторант или бар с приятна компания, ходя и харча в рамките на нормалното. Същ на кино, театър, мач или някакво друго забавление. Но за мен това е забавления с готини хора, не статус къде ходя.

Този ми начин на живот ми позволява да спестявам доста пари - почти половината от заплатата ми без да изпитвам лишения. Което си има плюсове - част от тези пари ги инвестирам, за да постигна финансова независимост и пасивни доходи занапред. Заделям по нещо и за пътувания и екскурзии. Обичам да ходя по обучения и семинари. Давам и за благотворителност. Спокоен съм, че дори и да изгубя работата си, да се наложи да работя по-ниско платена, няма да ми падне значително стандартът, няма да се чудя как да си платя ипотеката, лизинга на колата и т. н. Просто ще спестявам по-малко временно.

Наскоро с един приятел влязохме в дискусия. Той е горе-долу от моята черга, изкарва с една трета отгоре да кажем. Но е в другата крайност - взе си луксозно жилище, нова скъпа кола на лизинг, маркови дрехи, очила за 1000 лв., телефон за 2000 - неща, които са ми по-скоро безсмислени. Но той ако остане без работа банката ще го съсипе. Начин на живот, подобен на неговия, ще ме кара да се чувствам като роб - не мога да мръдна от работа, понеже ме чакат вноски за всичко. А не дай си боже да се разболея по-сериозно.
Та, думите му бяха "Хайде, печелиш добре. Да живееш с тези двамата е все едно да живееш с вашите. Никоя жена няма да те приеме на сериозно".
Реално, ако с някое момиче нещата станат сериозно, не ми пречи да изляза с нея на квартира само двамата. Или да си купим заедно жилище, ако отидат нещата към семейство. Но докато съм необвързан, сегашният ми начин на живот ме устройва.
Може и да е прав приятелят ми, поне за някои жени. Дори да не е златотърсачка, ако жена види, че мъжът не показва стандарт на живот, това води до несигурност, особено за жени над 30. От друга страна изобщо не искам да се отказвам от начин на живот, който в момента ме устройва и от финансовите си цели, за да печеля одобрението на някоя жена. Животът и правилата са си мои.
Но колкото и да си ги казвам тези неща, част от мен ме човърка дали да не направя компромис и да стана като повечето хора - кола, жилище. Но повечето хора не са щастливи, нито финансите им са в ред. Така че струва ли си да правя като тях?

Интересно ми е, дамите в сайта да кажат - ако други неща в един мъж ви допаднат - визия, характер, общи интереси, но този мъж живее скромно, не демонстрира висок стандарт, не знаете колко изкарва, бихте ли му дали шанс, особено за по-сериозна връзка?
Към мъжете - доколко липсата на кола и жилище влияе на успехите ви с жените - по-скоро за сериозни връзки, не само за секс?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 212

преди: 6 години, 23 дни
hash: ea8d12b610
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В правилната посока си. Не ти трябва да купуваш разходи. Продължавай да инвестираш, и най-вече в себе си, като си повишаваш квалификацията и знанията. Когато имаш знания, опит, възможности, кола и апартамент винаги можеш да си купиш по всяко време. Повечето ще ти кажат, че е по-добре да връщаш заем, отколкото да плащаш наем, само че заема има лихва.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 47bdc9eb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много интересна тема си пуснал - комплимент за което!
Мъж на 49 съм, но ще ти кажа мнението си:
Както казваш, животът си е твой и ти си този, който държи нещата в свои ръце. Не е банката, не е жената с детето.
Живей си го точно така, както ти е добре.
За жените идеалът е разбира се съвсем друг: някой льольо с работа, кола и жилище, който е достатъчно малоумен да покани дамата на сърцето си да живее при него и да дели с него всичко, което ТОЙ е натрупал досега. В замяна се предлага секс, и то не всеки ден, а когато той го е заслужил.
Лош избор за подарък за рождения ден, или пък, недай си боже никакъв подарък - главоболието на принцесата е сигурно... и оттам и седенето на сухо на мъжа.
Твоята ситуация е чудесна за теб, но не е атрактивна за повечето дами... решението си е твое дали да промениш нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 9159ed432a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Де да имаше повече такива истински мъже, като теб. Жена съм и за себе си мога да кажа, че никога не търся материалното. Стига ми нормален живот и не желая да живея в лукс апартамен и да се возя в скъпи коли. Бих ти дала шанс за сериозна връзка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 4b74924894
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да бих, покаже ли, че има цели в живота си и ме уважава, определено има огромни шансове с мен. Пари се изкарват, аз обичам да уча, пътувавам, тренирам, неща които могат да ни свързват.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 7e7f8b0ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

5.   За жилището, ок. Живей си с който искаш, поне докато си сам. Ама да нямаш кола? Дори и да не е използваш ежедневно това си е един лукс. Не мога да си представя да изляза с някое момиче и да и кажа "ами виж аз нямам кола, ще дойда с рейса". И това го казвам от моя гледна точна, не ме интересува дали момичето е златотърсачка или не, просто аз не бих се почувствал добре.

За мен лично, братле, без да се обиждаш ама си един супер голям скръндза. Честно ти казвам винаги съм мразил такива хора, който цепят стотинката на две, или все си правят сметката колко да изхарчат, а разполагат със средства.
Кое е това нормално харчене за което говориш? И аз съм излизал с идеята да пия 1-2 ракии някъде и да се прибера, ама ми става много яко и накрая се прибирам в 6 сутринта от някой бар и 10лв в джоба. И съм убеден, че взимам поне 2пъти по малко пари от теб и дори живея сам

 
  ...


...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 3f343fb728
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами за мен лично е важно мъжът да има кола, но не, за да се хвали с нея, а защото в много случаи тя е нужна. Когато искаш да създадеш семейство, те ще имат нужда от подкрепа, от кола примерно, за да закараш детето, жена си, да отидете на почивка и просто за спокойствие. Когато ти се наложи нещо много спешно, имаш кола и си там. Когато тръгнах с моя приятел нямаше кола, нито собствено жилище, след години си купи кола и от една страна си спокоен. Все още няма жилище, но мен не ме интересува. Всичко с времето си, но помисли все пак за кола, има евтини коли, които вършат работа. Всяка жена иска да има мъж с кола, защото е смешно тя да вози децата на училище, а мъжът да ходи с автобус. Да прав си, че това са си разходи, но нали за това хората ходят на работа, за да изкарат за това, което искат. Друг е въпроса, че всеки ден стават катастрофи, защото се правят на тарикати... Ако ти се отдава да караш пробвай, но ако не те влече ще намериш жена, която няма да има нужда от това.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 832c7127f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Криейки се зад клавиатура, ще си призная, че би ми се сторило странно мъж в 30-те да живее под наем с приятели. Зачудих се, колко пък да е странно? Прочетох целия ти текст и ми харесва виждането ти за нещата от живота. Бих казала, че съм съгласна, защото разбирам доводите ти и ми се струват логични и базирани на твое мнение, макар и то да не се припокрива напълно с моето. Обърни внимание на следващите думи. Твоето мнение. Много обичам да говоря с някого и да мога спокойно да кажа "Твоето мнение". За мен това, че изобщо мислиш е голям приоритет. Накара ме да видя твоята гледна точка и да разбера, че не следваш стереотипен стандарт. Опитвам се да кажа, че ако се запознаем и ми кажеш всичко изписано тук, няма да те съдя и ще изляза с теб на среща. Но не бих живяла на квартира с мъж, с който вървим към създаване на семейство, защото смятам собственото жилище за вид полезна инвестиция. Дали ще плащаш наем, или ипотека, все плащаш, но в единия случай ти остава имот, а в другия все има риск да те изгонят.
Не знам колко жени биха се съгласили с мен. Не е толкова ненормално, че не ти се живее сам. Не е толкова странно, че не искаш да шофираш. Като човек с книжка и автомобил, много се наплаших последните месеци, защото навсякъде чувам и виждам катастрофи. Значително намалих шофирането. Най-вече разбирам за телевизора, новините са в състояние да ме депресират напълно от живота и от месеци не гледам почти нищо, освен кулинарни предавания. Сигурно съм особнячка, но не ми пука. Идеята на коментара ми е да ти кажа, че си съвсем обикновен човек, който има свое мнение и не иска да се причисли напълно към масата хора. Ти не живееш по този начин заради липса на отговорност и финанси, ти имаш възможност и си зрял човек, който съзнателно е направил изборите си. Ако се запознаеш с жена и имаш намерения към нея, си готов да купиш жилище, да изградиш живот с нея и да направиш нужното. За момента спестяваш без да се лишаваш. Не виждам нищо лошо.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 67982763b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Смятам, че и така може да срещнеш жена, но безспорно те гледат жилище, кола, заплата, стандарт на живот за да не си дават зор и за да са сигурни в идеята за деца. По трудно ще си намериш. Моят съвет е да продължиш да живееш така но си купи жилище, то ти остава за цял живот. Аз съм на 33 с жена, дете и кола. Също обичам да спестявам и го правя, но знай че около жената са си разходи, около детето са си разходи, а колата е един бирник, но със семейството без нея не може. Всичко е какъв ти е приоритета. Аз не съм щастлив с жената и бих искал да съм сам, да спестявам и да си позволявам масажи, леки жени и т. н. Сега съм роб на жена, която се мисли че като е родила е кралица, дете и желязо. Ти си решаваш...

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: a89179c64a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Здравей, аз съм жена на 30г. и като теб избрах да живея "леко". Още като малка се сблъсках с тъпотията наречена да робуваш на банки и да работиш само и само да покриваш сметките. Родителите ми остаряха по този начин и за си казах - Не, аз няма да живея така. И ето ме днес, работя каквото ми се работи и когато ми се работи. Нямам апартамент, дори и квартира рядко си наемам. Живея в каравана, оставена ми от родителите. Е, не си мисли, че е някаква изгнила трошка, хубава си е малка и прибрана с електричество ( зарежда се със слънчеви батерии) има и душ кабина. И така си ми е идеално да ти кажа. Без съседи, без наеми и прочие. А за летните месеци е просто идеална. Имам и кола, защото ми се налага да пътувам често, най- вече защото обичам да прекарвам време сред природата. Не си единствения, който не обича да живее на широко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: 80051c3bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм жена, малко под 30. И аз съм от пестеливия тип. По-добре бих се чувстсвала с човек, който харчи по-малко, отколкото изкарва. Обаче парите за квартира ми се струват излишен разход. Не бих дала пари за квартира. С моя мъж живеехме при роднини преди да спестим за собствено жилище. Беше малко некомфортно, но се понася. Колата е удобство, но и разход. Ние пътуваме често и затова си взехме евтина кола, която гори малко, с ниски данъци. Винаги може да я продадем, ако ни наруши баланса. Жилището също. Аз бих живяла и в село, ако се наложи. За мен си е чисто избиване на комплекси човек да тегли кредити, за да си купува скъпи вещи. Но и другата крайност не ми харесва - прекаленото стискане и лишения, които не са наложителни. Според мен би имал проблем с жена, която търси всичко наготово. Такава няма да те хареса. Ако обаче намериш жена, която работи, издържа се сама и търси свестен мъж, с когото да гради самейство, ще е добре да помислите за свой дом. Тогава може и да опреш до заем. Колкото по-добра първа вноска имате, толкова по-малко заробващ заем. Така че спестявай и късмет. Въпрос на време е да намариш твоето момиче.

 
  ...

...
преди: 6 години, 23 дни
hash: 54883feb0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Не, категорично не бих дала шанс за връзка на човек който виждам като "развей прах.
И каквото и да те излъжат почти романтично... е, ти решаваш дали ще се престориш, че вярваш. Аз не виждам бъдеще с подобен мъж. Но също и не виждам теб да те тревожи факта, че може и да не създадеш семейство, ако си ти е ок така, живей си живота и да не ти пука.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 1b81731618
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж, ако искаш приятелка с която да сте си просто гаджета, този ти начин на живот е ок, защото тя ще си живее у тях, ти с приятелите и няма проблем. Обаче ако един ден нещата станат сериозни... а ако смяташ да имаш и деца, е сам се сещаш, че рано или късно ще ти трябва и дом и кола и всичко останало, защото няма как да имаш семейство при този начин на живот. Така, че за сега това си е перфектно, но ако по-нататък имаш сериозна връзка, е колкото и да не ти се ще, ще трябва да помислиш и за ипотеки и за кола. Да, не е гот да си роб на банката за 30 години напред, ама това е реалността. Или имаш наследствен имот или теглиш кредит и се молиш да не останеш без работа.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 дни
hash: ceeaad0c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

13.   Авторе, не искам да бъда крайна, но твоето поведение е болестно състояние и трябва да потърсиш психолог. Познавам една жена на 44 години, тя само спестява, сама е, няма деца и приятел, купува само на промоции, живее в бъдещето "един ден". Бях й на гости, сложи ми вода от чешмата, отвори бисквити, взех си една, и тя си взе чинията и изяде всички останали. Бях пътувала цял ден, с нищо не ме почерпи, а отиде пеша до една пицария - 3км. пеша, за да купи пица на промоция с МОИ ПАРИ!!! Само за пестене говори, страшна работа. Още си млад, хубаво е, че разсъждаваш, но ти имаш сериозен проблем, който вероятно се корени някъде в детството ти. Ако си от бедно семейство, или стиснато, това обяснява нещата. Разшири си хоризонта, защото стиснатите мъже не са желани от жените. Те са индикация, че няма да се грижат за семейството си. Успех! Жив и здрав! Отиди на една среща с психолог и сподели това, което си написал тук. Струва 50 лева. Нищо няма да загубиш, но може да си обясниш някои неща, които се случват с теб.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 29b0ddde44
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Мъж, в края на следването. Нямам кола и жилище, не ми е било проблем за връзките, но да уточня - момичетата са били от моята черга, както ти казваш. Тоест техните обстоятелства не са били кой знае колко по-различни.

Ти имаш ресурса да промениш ситуацията, така че едва ли ти липсва самочувствие от нямането на кола и жилище. Според мен ако се целиш в студентки, ще си ок. Жените над 30 не са ми толкова познати и там не мога да се изказвам.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: d94cfb53a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   В живота си има време за всичко, просто човек трябва да осъзнае за каква възраст кое е правилното. Както не е нормално на 15 или на 60 да имаш малко бебе, но не е невъзможно, така и на 18-25 да живееш с двама приятели за да делите наема е нормално, но на 32 и нагоре е вече признак за съвсем друго нещо, ако ме разбираш.
Възрастта ти е навлязла в времето в което трябва да мислиш за надграждане в личния живот, за семейство, деца. Не е нормално на 32 да се задоволяваш с живот на младеж, пресметни че до пенсиониране трябва да си отгледал и образовал децата си, което е около 25 години, да си си осигурил собствен дом, до към 60 трябва да си свършил това, а ти до 60 имаш само 28г или още около 3г да избереш майка на децата си и да ги направиш. Правенето на деца обаче не е по поръчка и може да отнеме повече от 3г докато успеете, така че отдавна ти е дошло времето да си започнал, а ти се шляеш още в тийнейджърски живот.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: a546ecbbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ако някоя те хареса ще е с теб и без да имаш свои кола и жилище. - мъж, 25

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: c3e054980c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Човече, съжалявам, че ще ти го кажа, без апартамент - иди - дойди, но мъж без кола във 21 век, веч не е ОК. Един ден, ако имаш семейство, как ще се предвижвате, по влакове, автобуси, автостоп, групи за споделено пътуване, така ли?

Стегни се малко и си купи поне кола! И тук не става дума за някакво скъпо возило, а за нещо, което да ти върши работа. Липсата на жилище в София е голям проблем, защото са адски скъпи и ако си на 32 г, ще го изплащаш до 62 годишен, ако вземеш още утре кредит за него. Това е ужасно робство. Реалния ми съвет към теб е да избереш друг град в провинцията, където може да си купиш жилище доста по-евтино, в София е абсурдно. На квартира цял живот - пак не върви. Идеята е ако имаш деца да им оставиш нещо, а не след това и те да пишат подобни теми в сайтовете. Със намирането на свестна жена, проблема също никак не е малък, но ако я намериш, тя ще бъде до теб и ще се борите заедно. Повечето жени искат да се нанесат наготово. Успех! Започни със колата, задължително!

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 694993c199
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

19.   xaxaxa много се смях докато чета. Аз съм на 22 и не бих ти обърнала внимание. Стиснат и дребнав си, и не само към парите, а и към живота. Огледай се малко, какви мъже има. И после виж себе си, не търси подкрепата на хората за собствената ти зона на комфорт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 дни
hash: b8fc4b14d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Моят настоящ съпруг, когото срещнах преди 5 години, нямаше нито кола, нито апартамент, живееше с техните и взимаше 300 лева заплата в едно министерство. Имаше телефон с копчета. Но не ме интересуваше, защото интересите ни съвпадаха, аз самата имах подобен телефон, наскоро се сдобих с тъчскрийн, защото просто работата и живота го наложиха. 5 години по-късно имаме приличен доход, който ни позволява да живеем доста добре и да си купуваме всичко, а и да пестим. Кола все още нямаме, ако ни потрябва, използваме тази на майка му. И двамата сме привърженици на градски транспорт. Собствен дом също нямаме, живеем в таванска стая, която ни дадоха родителите - кухня, спалня, хол, всичко в едно. Но много ни харесва и за двамата е идеално. Чувстваме се чудесно, ходим на почивки, театър, кино, купуваме си дрехи, абе каквото ни харесва, но с мярка.
Това е нашият избор, все още нямаме 30 и сме си добре. Естествено, имаме планове за деца и наш дом, но след някоя и друга година, докато съберем още пари и докато не усетим нуждата. Много добре разбирам, че когато се появят децата, ще трябва и къща, и кола, но засега си живеем така.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 257d648781
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

21.   Пич, ако беше на 22, а не 32 щеше много да ми хареса начина ти мислене.
За съжаление си останал там вместо да се развиеш и осигуриш поне подслон или превозно средство, които да ти дадат не робство а СВОБОДА. Ти сега в тая квартира един пирон не можеш да забиеш без разрешението на хазяина.
На 32 си, ще срещнеш момиче, тя ще е плюс минус 2, 3 години, ще решите че е време за деца. Къде ти двамата да купувате тепърва жилище ако и тя е на една заплата.
Жените са материалистки в един друг смисъл-искат сигурност. Един ден дъщеря ти ще срещне един 32 годишен с единия крак на пътя, няма ли да ти е готино ако е инвестирал в нещо, да знаеш че я пращаш в добри ръце? А ако е от провинцията? С влака ли ще ходите на гости на техните?
Разбирам и твоята версия, но се стегни малко. Времето лети и от броене на стотинки да спестиш нищо хубаво не е дошло!

 
  ...

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 80a1ae32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   И аз нямам кола, но имам собствен апартамент и не мога да си представя да живея с родителите си или със съквартиранти. Предпочитам да ходя пеша, но да съм самостоятелен, отколкото с някаква кола, но без собствена бърлога.
На 23 години съм.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 дни
hash: 6624bb35b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

24.   Добър и неангажиращ живот водиш за ерген, без стрес, без нерви. Ще доживееш 100 години, сигурен съм. За съжаление за гледане на деца и жена не ставаш. Там се иска и кола, и дом и нерви и редица други неща, които в момента трудно можеш да ги осмислиш.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 31ed4b93f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   Не познавам човек, който си е купил сам жилище. Реално, това е сериозен и скъп лукс, който може да се постигне съвместно - ти и бъдещата ти жена един ден.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 2e44a5dd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Живей както се чувстваш добре, както си щастлив. Ако харчеше цялата си заплата, щях да те посъветвам друго, но след като си спестяваш и живееш нормално - какво по-хубаво от това. Гледай жената до теб да обикне това, което си, а не това, което имаш. С любов да започнете живота си, а не със сметки. Ако имаш апартамент и кола, ще имаш повече кандидатки, но винаги ще се чудиш дали искат да си устроят живота или те обичат. Поздравявам те, жена съм

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 дни
hash: 8376d2583e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Не те ли е срам да пишеш, че изкарваш добри пари, при положение, че повечето хора едвам свързват двата края? Я повече такт и съчувствие!

 
  ...

...
преди: 6 години, 22 дни
hash: dd8a854406
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Авторе, за една голяма част от жените със сигурност не си интересен, но пък с тях семейство не можеш да градиш, така че автоматично отпадат от сметката. С интелигентна и добра жена, която те обича, лесно бихте се разбрали. Има ли любов между двама човека, нещата се случват без никакви усилия. Според мен, щом ти харесва този начин на живот, не го променяй. Аз също в голяма степен споделям твоите разбирания. Изкарвам доста добри пари, но карам 17 годишна кола. В момента ми е достатъчна и най-важното върши ми работата, за която съм я взел. Може би ще я заменя с нова, но ще е нещо практично, в никакъв случай лъскаво, макар че мога да си го позволя. По същият начин си купих и вила в гората, защото ми харесва и искам да си имам двор и да се занимавам с него. За по-малко пари можех да си купя някое "фешън" апартаментче и да разбивам кифлите, но такъв тип жени не са ми интересни. Харесвам умни и добри жени, без излишни превземки.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 9ff17c0cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   Ами като си купих жилището, един адвокат побърза да ми каже, че съм много добра партия! Така, че дали става дума за мъж или жена, май доста хора гледат, какво е "имотното" състояние на желаната половинка. Много мразя като започнат да се оплакват някои мъже, че жените били "златотърсачки"... Ами какви са мъжете, които без свян броят имотите и парите в банката на жената или гледат, какво са постигнали родителите й? Един съвет: купи си жилище преди брака. Имам позната, която със спестяванията си купи жилище след брака и при развода, нейният мухльо имаше претенции към жилището.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 дни
hash: ff9253b885
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Аз съм в подобна ситуация. Само дето имам кола - ретро, ниска и шумна :), тъй като съм фен на автомобилизма като цяло.
Живея с 3-ма съквартиранти студенти или в къщата на майка ми, където ми е кеф.
Изкарвам достатъчно пари да си купя чисто нова кола и да живея сам на квартира. Но Не намирам смисъла при положение, че нямам сериозна връзка и момиче, с което да градя семейство на този етап.
Да си купя кола на лизинг и апартамент с ипотека.. това е много хубаво, но влизам в един минимум 10 годишен омагьосан кръг без право на мърдане. Сигурно така ще ме харесват повече, поне е по-лесно да ти дойде наготово нещо, отколкото да градиш с някого от 0-лата.
Дали така мислят масата от момичетата/жените 20-30 годишни?

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: ef598ab62e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Значи твоя приятел, ако остане без работа, ако е кадърен бързо ще си намери. Освен това може да е заделил пари за всеки случай. Ако се случи да не може да си плаща кредита може да продаде бързо апартамента. А ако се случи най лошото да му го вземат, няма да е по беден от теб. Ще сте наравно с по 0 апартаменти. Но това не се случва на всеки и приятеля ти най вероятно някой ден ще се сдобие с апартамента.
А ти сега си си добре, защото нямаш семейство. А твоя приятел може би мисли да се задомява в бъдеще. Няма какво да си губи времето по квартири. Да не говорим, че аз като жена не бих си хванала мъж, който живее с други мъже, освен ако не е някой беден студент, каквъвто не бих си хванала. Няма да ми е приятно да отида до банята след секс и да срещна някой. Така че не лежи на кълката че сега ти е добре, защото това няма да е вечно, а после може да е късно.

 
  ...
преди: 6 години, 22 дни
hash: 6f8f24f17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Не мисля, че са чак такъв фактор, но зависи и каква жена ти си търсиш

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 2c9460bca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Кажи че не си зодия риба и ще спра да вярвам в зодиите. По въпроса ти. Като нормална жена работеща и не желаеща да се обвързва с чичко паричко, т. е. обичаща независимостта си ти казвам. Звучиш ми страхливо. Не свободолюбиво. Жилището не е проблем. Аз съм за общо жилище изплатено с труда на двамата - това също е и до някъде гаранция за по сериозно отношение към съвместния живот, а не при първата трудност -кой от къде е. Но колата е важен атрибут за всеки мъж. И липсата и на подсъзнателно ниво ме кара да те подценявам автоматически.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: e2a9e0c3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Авторе, щом се чувстваш добре с този начин на живот, то няма смисъл да се променяш само за да угодиш на хората. Важното е на теб да ти е ОК.

Иначе от женска гледна точка първите ми впечатления от споделеното биха били следните:

- на 32 години, а все още живее като студент, като при това съквартирантите му са по-малки от него, а явно са на едно мислене - значи е незрял, не е готов за сериозна приятелка или семейство
- няма и сериозни планове, амбиции за промяна в това отношение, значи изгледите за развитие клонят към нула
- стиснат е, разсъждава егоистично, а има само себе си да гледа/ край него нито коте, нито куче - не е свикнал да се грижи за друг освен за себе си и сам себе си лишава от много неща, а как ще се оправи тогава, ако имаме деца
- няма кола - никаква мобилност, не можем даже до витоша да мръднем, нито като хората да напазаруваме, нито нещо обемно да пренесем, да не говорим пък за обзавеждане и мебели, ако се нанесем някъде сами. Недей боже пък да разчиташ на него за нещо. И което е по-лошо - той въобще и не проумява, защо на зрял мъж може да му трябва кола... Аз ли ще трябва да съм мъжа в семейството в това отношение - не, мерси.
- страхува се като цяло от промяна и да поеме отговорност / отново под въпрос подходящ ли е за семейство

Авторе и да срещнеш подходящо момиче, къде ще я заведеш след срещата - в квартирата при приятелите си ли. За такива неща има толеранс от страна на жените, ако си още в студенстка възраст или първите години след това, ама после не...

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 4240366773
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Здравей,
на мен ми харесва, как разсъждаваш, и как живеш. Така не се вкарваш сам в матрицата, както много други, защото "така трябва да се прави. " Твоя начин ти дава свобода, ти можеш да правиш промени, да смениш град, държава, бързо и лесно. Можеш да бъдеш опознат от човека, който ще срещнеш, а не примамка за по - добър живот на някого. Така пък, която наистина те хареса, ще ти отдели внимание малко да те опознае. Аз имах връзка с мъж, който беше под наем, без кола, и каза, че се е чудил, как съм излезнала с него. След 2 месеца взе нова кола, защото искаше да си пътуваме. Нещата не са, както изглеждат много често, живей си, както ти харесва, пожелавам ти щастие и здраве.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 28e03bdd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Като цяло си прав, че няма смисъл да се набутваш с кредити за неща, от които нямаш нужда. Но когато говорим за собствено жилище, то винаги, ама винаги излиза по-евтино дългосрочно поради простата причина, че наема го даваш и той си заминава ей така. Докато вноските ги даваш, но един ден остава нещо за теб. Ако живееш под наем, защото те е страх от ипотека е друг въпрос и аз те разбирам, но да твърдиш, че наема е по-изгоден от финансова гл. т. е глупаво.

Колкото до колата, ако нямаш нужда от нея, разбирам да нямаш. Защото тя си е удобство, но си иска време, нерви и пари. Но ако някой ден имаш семейство, просто няма как без нея.

Според мен проблема ти е, че си прекалено свободолюбив. Ти с тази свободолюбивост никога не би се решил на семейство. Защото семейството автоматично означава жилище (или поне по-скъпа и голяма кварира), кола и всякакви такива. А това са много разходи, нерви, време, лишения, компромиси и т. н., които мисля, че ти щом на 32 не ти и два на ума все още да направиш надали някога ще се решиш на семейство. Да не говорим, че след няколко години сексуална скука и еднообразие с жена ти и това ще започне да ти тежи.

Но няма лошо - ако ти е по-добре сам, бъди сам и свободен, но имай предвид, че и това си има цена. Сега няма да я усетиш, но когато годинките натежат, ще започваш да го усещаш.

Така че не знам кое е по-добре за теб - да си свободен и по-късно да платиш със самота или да си семмен, но много по-малко свободен. НО все си мисля, че ти си такъв тип човек, че едва ли би понесъл семеен живот дълго време.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 6dff1e5b33
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   Ами аз съм ж30 и имам същото отношение към парите като теб. Мразя всякакъв тип робуване и обвързване, в същото време мисля (и действам) за финансовата си независимост, когато стана в по - напреднала възраст.
Гледам точно тези неща 'визия, характер, общи интереси', дали ни е готино като сме заедно, и не се интересувам какво печели и има, и съответно очаквам същото.
Обаче аз не искам деца. А жените, които искат, обикновено очакват да видят от приятеля си, че ще има къде да 'свият гнездо' ;D
Колата е нещо хубаво и полезно като се ходи на по - далече... ей затова е хубаво да имаш някаква евтина за 2000 лв примерно, а и да си поддържаш шофьорските умения.. то всъщност главно заради тях според мен.
В града и аз предпочитам с такси или градски някакъв транспорт.

Мисля, че приятеля ти мъничко ти завижда на доста по - спокойния ти живот от неговия и от на масата хора изобщо. И като гледам някои коментиращи също, защото удобно са пропуснали, че си ни писал, че спестяваш половината, което изкарваш, инвестираш.. , че нищо не ти пречи да излезеш на квартира, ако срещнеш жена за теб и по - натам да си купите общо жилище, което според мен е много по - готино от гледна точка на това, че заедно двамата ще решите къде, в кой град да е, в кой квартал, каква площ и всичко заедно изобщо.. самото преживяване ще е готино.

 
  ...

...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 28e03bdd2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Аз лично съм живял и по квартири дълги година, и в собствено жилище (в момента, на кредит). Колкото до свободата, определно си по-свободен да си в собствено жилище. Да, плащаш лихви, но поне хазяина не ти цъфва всеки месец на врата да ти иска наем, който никой и никога няма да ти върне. Не ти правят постоянно забележка защо примерно си скъсал ъгълчето на тапета. Можеш да си го ремонтираш и направиш както си искаш по твой вкус, без да се притесняваш, че някой ще те изгони на втория месец и парите ще отидат на вятъра. Както банката може да те изгони, така и хазяина ще те изгони, ако не си платиш 1-2 мес.

Банката дори и да те изгони, поне ще ти продаде жилището, което поне до някъде ще си изплатил през това време, а и то ще е поскъпнало малко и ще остане малко за теб след продажбата. А ако не теизгони след време ще имаш нещо останало след толкова години плащане, което с наема никога няма да се случи.

Освен това наемите се повишават най-малко с процента на инфлацията, докато вноската ти остава същата през годините и инфлацията я изяжда с времето (освен ако нет и вдигнат значително лихвата).

Така или иначе тези пари ги даваш всеки месец, по-добре ги давай за нещо, което ще ти остане. На дърти години като пенсионер по квартири ли ще живее с 300 лв пенсия?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 689a8b4969
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Аз имам кола хубава японска марка, но е пълна глупост и селско мислене, че един мъж трябва задължително да има кола. Един мой познат има две деца, нямат семейна кола и си живеят добре, ходят си на почивки и т.н. Имам познат ерген - живее в собствено жилище в центъра, има добро образование и пари, жените само му се лепят, в София се движи пеша или с таксита, а почивките са му със самолет.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 84e95305e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   Мен автора ме кефи - прагматичен е и не робува на стереотипи. А тука веднага го накълцаха, че бил стиснат и не надграждал бъдещето, разбирай, че не иска де се зароби за две-три стаи с кредит за 10-15 години...

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 0ee6004d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

41.   То от нищо нямаш нужда. Всичко е "социално програмиране". Като мъже, за да оцелеем, имаме нужда от 2000 калории дневно и вода. Толкова калории може човек да си добави и от социалното подпомагане и да живее в някой дом за бездомни (или при мама и тате, както правят доста хора). Всичко останало е "лукс" - работа, квартира, кола, жена, готини дрехи, телефон. Всичко това са разходи (освен работата, която обаче е разход на време, разход за образование и тн. ). Обаче какво друго да прави човек в живота си? Какво човек да иска да постигне?

Дълго време и аз разсъждавах като теб и спах на походно легло в необзаведена квартира (щото беше по-евтино да взема необзаедена, разбира се). Вземах около 700-800лв. заплата тогава, но не ми се отделяха 300-400лв. за нормално легло. Затова си взех походно за 80лв. Тогава не осъзнавах колко мизерно е мисленето ми. Отне ми много време и психолог (след една паник атака) да осъзная накъде вървя с това поведение.

В крайна сметка животът е някаква временна организация на материята, после изчезваме. Какво да правим през времето, което имаме? Запомни, че последнят костюм няма джобове.

Идвам от изключително бедно семейство (имало е случаи седмици наред да ядем хляб и сол, евентуално малко лук и компоти, ако са останали). Затова и цялото ми поведение доскоро беше оцветено от този вид мислене - спестяване, бягане от разходите, мизерстване. Обаче това до никъде не води. Мизерията повлича след себе си мизерия. Първите ми нотки на излизане от мизерията бяха като си купих по-готин смартфон. Чувствах се много гузно, че не съм спестил парите. Но ми беше готино като го ползвам щото беше бърз и правеше готини снимки. Не знаех на кое чувство да дам приоритет. С течение на времето чувството на това да си доволен от покупката си взе превес. Разбрах, че е важно човек да си дава. Да си купуваш неща, които те кефят. Да ядеш каквото те кефи.. "Кеф цена няма" са казали. Разбира се, без да сме тъпи и да купуваме необмислено.

При мен основната трансформация към по-обогатен живот дойде, за съжаление, след като баба ми и дядо ми починаха (Бог да ги прости). Като бях на погребението на баба ми осъзнах колко временен е животът и, че независимо дали човек е умен или глупав, мизерник или богат, възпитан или не - все в един момент това спира да има значение. Цялото това разделение спира да съществува.

Та, от тогава си взех кола. Не е кой знае какв разход. Ако намериш читава кола втора ръка (препоръчвам Тойтоа и Хонда като марки), дето да не изисква постоянно сервизиране, може да се разминаваш само с разход за бензин и консумативи. Аз 2 години така изкарах, после имаше разни разходи за ремонти, но то не може без. Не ходя на работа с колата, тя ми е само за уикенда и извън града. Въпреки това навъртам към 12-13 хиляди км на година.

Цаката е в амбициите, желанията и това да се раздаваш - на себе си и на хората около теб. Жените инстинктивно се привличат от щедри мъже. В природата винаги мъжете дават, жените взимат. Мъжете гонят и убиват животното, носят го на жената, която им гледа децата. Това е било човешкото поведение стотици хиляди години и не се е променило коренно последните 2-3-4 хиляди, просто се е прикрило под слоеве невроза.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 0ae0cd0acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

42.   Добре. При първия прочит на темата на автора, си помислих: това е мъж-мечта! Самостоятелен, не робува на модите, не следва стереотипите, не се води по масовата култура и т. н. Но после си дадох сметка за това, в което аз се нахендрих. И ми се помрачи настроението. Слава Богу, имам наследствена къща и апартамент. Съпругът ми дойде гол като пушка. Работи, но всеки месец е с минус 1500 лева - това са само вноските по кредитите, а отделно плаща почти толкова издръжка на дъщеря си и майка й от предишния му брак. Ето: той няма дом, освен моя, няма кола, има някакви доходи, но от тях у нас не влиза и една стотинка. Досега бях голям оптимист, все си казвах: ще се оправим. Но наложилото се обстоятелство аз да работя на три места на договор и на още не зная и аз колко на хонорар, за да изхранвам всички ни, влаченето на торби от магазините, където аз трябва да напазарувам, защото той няма пари, пълната невъзможност за пътуване някъде, докъдето няма редовен транспорт... всичкото това убива връзката ни. В момента съм болна, намирам се в уж нашата къща, него го няма и аз не мога да стигна до лекар. В моето състояние в момента трябва незабавно да отида до някое спешно отделение, защото се дехидратирам. Няма с какво да стигна, понеделник е, хората са на работа, т. е. не мога и приятел да помоля за услуга. Дотук таксита не идват, нищо че е на 15 км от София; аптека също няма. Мъжът ми, между другото, вижда, че съм болна, но не желае да се лиши от една надница. От три дни съм на легло, не мога да работя и губя пари, следователно - и двамата закъсваме, защото аз го издържам. Едва се замъкнах днес до местния магазин да си купя лимони. Така че в момента не мога да си позволя елементарно медицинско обслужване при положение, че лично аз печеля над 2000 лв. на месец, просто защото няма кой да ми помогне. Мъжът ми ще се прибере след 22 часа вечерта. Снощи с 40 градуса температура съм пържила риба, защото на всичкото отгоре беше поканил свой колега на гости и ми се наложи да стана от леглото, да ида да купя продукти, да сложа престилката и да сервирам до малките часове. Така че, авторе, тук не става дума за това дали имаш кола, къща и прочее, а дали можеш да се погрижиш за жената до себе си. Ние като имаме триетажна къща, апартамент на пъпа на София и изкарваме общо около 5000 лв на месец, какво? Хич не ме интересуват къщите и колите. Ако просто в една такава ситуация се беше обадил в работата си да кажеш, че жена ти е зле и трябва спешно да я придружиш до лекаря, ако беше звъннал на приятел да ти услужи с кола или беше извикал такси, ако ми беше купил плодове или лекарства... аз и в палатка бих живяла с теб!

 
  ...

...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 32bb6123a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Разбирам, че си решил да не следваш един стереотипен стандарт, изкуствено наложен от обществото - личен автомобил, собствен дом, живот в служба на материалното. И животът ти всъщност е един доста приличен ергенски живот. Ти обаче се замисляш за създаването и поддържането на сериозна връзка, респективно семейство и деца, а това няма как да се реализира адекватно и здравословно в една такава атмосфера на несигурност за съпругата (приятелката) и (евентуално) бъдещото ти дете.

Всяка жена дълбоко в душата си се нуждае от семейно гнездо. От дом, в който да се прибере вечер и да се погрижи за любимите си хора. Неин, ваш, общ дом. Неприкосновено пространство, което да аранжира с много любов. Място, на което се чувства приета и спокойна. Не е задължително това място да бъде огромен, многостаен, изключително луксозно обзаведен мезонет в центъра на чисто нов затворен комплекс с ограничен достъп. Не е нужно да е имение в Рим. Напълно достатъчни са и 45 квадратни метра, за да съберат вътре всичкото ви щастие и взаимна радост. Помисли за момент дали една жена би се чувствала комфортно и спокойно под наем, с още няколко съквартиранти, които отварят и затварят врати, ползват същата кухня и баня, шумят и разговарят до късно (например). Как се отглежда бебе в такива условия? Спокойно ли ще може да спи то, да лази? Ето в това е простичката разлика между робуването на материалните неща и крайната необходимост.

Същото е и с автомобила. Не е необходимо да караш последен модел Мерцедес, напълно достатъчна ще бъде и кола за 2000 лв., ако в три през нощта детето ви вдигне критично висока температура и се наложи посещаването на няколко клиники една след друга, а това се случва твърде често на семействата с деца.

Помисли добре дали желаеш да се справяш с подобна отговорност, по възможност преди да проплаче детенце или да започнеш сериозни отношения. Никой не би те осъдил, ако прецениш, че подобен начин на живот не кореспондира с теб и пожелаеш да продължиш така, както и досега. Много по-притеснително би било, ако нещата се развият бързо и в един момент се окажеш с жена и дете на квартира. Така, както наскоро се случи с мой клиент - психолог съм. Въпросната двойка сега среща огромни трудности и двамата се чувстват така, сякаш "губят почва под краката си", "не беше това, което са си представяли в началото", "мислели са, че могат да се справят и така". Животът им от мига, в който тя научи, че е бременна до момента е низ от скандали и тревоги, а детето има свои нужди - за храна, памперси, лекар, дрешки, и в повечето случаи те не са евтини. Някой би казал: "Да са мислили навреме! ". И ще бъде прав, донякъде. Защото когато започваме нещо, хубаво е поне за миг да спрем и да разсъдим дали то е лъжица за нашата уста, и както казва небезизвестната Ванга: "Дали можеш да му платиш цената".

Сериозните връзки изискват сериозно отношение. С риск да се повторя, ще кажа, че то не е равнозначно на супер луксозен начин на живот и скъп автомобил. Сериозното отношение е мисълта за другия и неговите нужди. Мисълта за утре.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 0bd364d4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Не знам защо някои хора си мислят, че като притежават неща, те автоматично ги превръщат в роби. Не е въпроса дали притежаваш, а как и какво притежаваш.

Например жилището може да те направи и много по-свободен от квартирата, защото можеш да си правиш каквото си искаш в него и не си длъжен да се съобразяваш с квариранти и хазяи. Аз на свестен хазяин не съм случил, все нещо ще мрънка, все ще ти държи сметка какво правиш. Това не е свобода.

Разбира се, ако си купиш жилище с непосилна вноска и да изнемогваш, то ще те направи роб.

Искам да каже, че жилището автоматично само по себе си не те прави роб или свободен. Както собственото жилище, така и квартирата могат да те направят както роб, така и по-свободен.

Същото е с колата. Сам каза, че като искаш да излезеш извън града, няма с какво. И какво му е свободното на това? Ако си купиш примерно някаква скромна и читава кола, която да те натораврва чак толкова финансово, тя те прави по-свободен, защото можеш да излизаш по всяко време, където искаш, вкл. и извън града, без да се налага да висиш по спирки, да гониш автобуси и да се съобразяваш с разписания. Със сигурност ще си по-свободен, отколкото без кола. Да, ако теглиш 50 бона кредит за кола, сигурно няма да си заслужава да те гонят банките и ще си роб, но има и за 5-6 бона скромни и читави коли, стига да разбираш, която може да ти даде много повече, отколото ти отнема.

Така че не си мисли, че щом нямаш кола и жилище, автоматично ставаш свободен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: c3e054980c
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

45.   Имаше един коментар на 23 годишно момче, което твърдеше, че има собствено жилище и бил самостоятелен. Момко, не всеки има ''собствено'' жилище подарено от мама и тате, ду ю ъндърстенд дис? В София един двустаен апартамент е около 150 000лв. Как се спестяват толкова пади на 23 г. По колко вземаш, по 20 000лв на месец ли? Я се върнете малко в реалността, и не се правете на успешни със апартаментите, за които са спестявали вашите родители. Когато сами си купите апартамент, кола, кучешка колиба, тогава ми се бийте в гърдите и философствайте. Били самостоятелни, не, не сте. По самостоятелен е автора, защото се мъчи със живота, плаща на всичкото отгоре и квартира, въпреки че не ми харесва това, че няма кола, което е задължително за един муж, та дори и за 1000лв да е!
Аз си купих кола, апартамент и не съм взел лев от родителите си за тях! Да, гордея се със това, защото са си лично мои, с мои старания, лишения и средства закупени. Мамини синчета и момиченца, които са получили старт в живота със апартамент, най-вече в София, моля да не коментират и спамят, защото въобще не са наясно какво е борба със живота и самостоятелност. Върнете апартаментите на родителите си, поживейте година, две и тогава се бийте в гърдите, че сте самостоятелни ;)

Номер 18 съм

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 58ce72380e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

46.   "Върнете апартаментите на родителите си, поживейте година, две и тогава се бийте в гърдите, че сте самостоятелни ;)"

Не виждам никакъв смисъл да правя това. Да имаш 2ри апартамент е супер :)

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 6614cfa829
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   И аз разсъждавам като тебе. На човек не му трябва много и особено не материални неща за да е щастлив. Колкото по-малко неща, толкова по-добре. Превръщаме се в роби на вещите. Лично аз съм доста добре материално, мога да си позволя и мое жилище, и нова кола, и пътувания, и прочие. Но... не искам жилище (връзва ме) имам 22 год. кола която ми върши работа абсолютно безотказно - това последното е най-важно. От екскурзии не се лишавам. Имам много книги, които започнах да раздавам. Живея скромно отвън погледнато и гледам да съм щедър към другите. Изобщо вече не виждам смисъл от материални неща и разни показности. Не ги разбирам. Човек умира сам така или иначе.

Четох някъде, че бедните се стремят към оцеляване, средната класа към комфорт, а богатите към свобода. Мисля, че си на прав път. Ти си свободен - цени това! А колкото до жените, свестните биха те оценили. Човек, дето няма какво толкова да губи, е уверен и стои над нещата. Това според мен се харесва. Все пак някакво превозно средство би ти вършило работа - няма значение какво е -на тебе едва ли би ти пукало какво е.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 19 дни
hash: ac2ee0f4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   Аз искам да попитам всички, които вкарват поучения и критики на автора какво им е мнението за коментар номер7 от темата 'Колко начален капитал за бебе? ', в нея мои коментари са номер10 и още няколко по - надолу... и въпреки това считам, че прекалявате с този автор.
И също се чудя къде сте всички вие и вижданията ви за създаване на семейство, когато се изблещи някоя като тази номер7 на млад човек, който просто иска да си направи сметката? (като във въпросната тема, която посочвам)

пп: 31 звучи, сякаш работи в бизнеса с кредитите.
А 34 имам чувството, че последно си е взимала мебели преди 20 години. Или otherwise с мъжа ѝ са купували някакви втора-трета употреба от разни хора, а не нови от магазина, откъдето ти ги носят до вкъщи и ти ги слагат където им кажеш. Поне моят опит е такъв.
35 между другото е направила доста смислено според мен изказване - много често нещата не са както изглеждат.

от 37

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 3315055bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   От автора: Не е хубаво човек да се обяснява и оправдава, но не можах да се въздържа след всички нападки. Благодаря на хората за мненията, дори за негативните, но някои от четящите не са си направили труда дори да прочетат темата внимателно.
Първо до всички, които ме обвиняват в стиснатост - прочетохте ли, че част от спестените пари ги давам за благотворителност? 5% от всяка заплата. Може да нямам кола, но съм допринесъл поне с малко за лечението на някое болно дете. Рокфелер още докато е бил счетоводител, преди да стане богат, е дарявал една десета от дохода си.
Не приемам определения като "развей прах", "безотговорен" и т. н. Нямам панелка в Люлин и Голф, но имам активи, които последната година реализираха 25% ръст. Как изобщо ви дойде на ума, че ще гледам дете в квартира със съквартиранти? Писал съм и в темата, когато се наложи, мога и кола да взема, и да сменя квартирата. А покупката на жилище според мен е по-добре да е съвместно семейно решение. Ако си осребря активите, мога да покрия част от жилището. Но трябва да се лиша от доходността. Наемът е едни 4-5% годишно от цената на имота (без да смятам разходите за поддръжка), а сега тези пари носят доста повече. За съжаление късно осъзнах тези неща и все още самата основа е малка, с времето ще нараства.
Относно "отговорните" - замисляли ли сте се, че хората, които сега сме под 40 години, няма да вземаме държавни пенсии или и да вземаме ще са по-мизерни дори от сегашните. Тогава какво - ще легнем на децата ни да ни хранят ли? Наша отговорност е да се осигурим за тогава. Така че в момента може да нямам кола и жилище, но съм направил стъпки към бъдещето си.
Споменах бегло и за семинари и обучения - не само професионално, но и личностно развитие. Според мен инвестицията в нас самите е най-ценната. Точно знанията и квалификацията ми дават шанс в момента да печеля нелоши пари. С времето като качвам квалификацията, се надявам да са и повече. Знанието е ценно. А по тези събития създавам и връзки.
Номер 27, от какво да ме е срам? Парите не съм ги откраднал. Щом аз мога да ги изкарам, повечето хора могат. Нито съм особено умен, нито съм от богато семейство. Съвсем обикновен човек съм. Просто вложих усилия в това да се развия и внасям стойност, срещу която изкарвам пари. Може почти всеки да го направи. Искат се усилия, но не са някакви нечовешки.
За съквартирантите ми срещнах някъде, че сме на един акъл. Тук сте много прави. Те са млада двойка със сходни на моите възгледи. Печелят и те добре, но са избрали да делят квартира с мен, понеже също преследват целите си - проекти, финансова независимост. Ще ми се да съм мислел като тях, когато бях на техните години. Така че вярно - на един акъл сме с тях и с подкрепяме по пътя към целите си.
Живота на повечето хора - учене, работа, кола, после цял живот изплащане на жилище и мизерна държавна пенсия. Мерси, но мисля, че заслужаваме повече.
Поздрави!

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 63cac7fb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Много залитнахте в крайността всички.... Авторът е сам, няма деца, жена, счел е, че определени разходи са ненужни към настоящия момент, не виждам нищо лошо в това. Той сам си каза, че не му пречи да излезе на квартира, ако срещне момиче.

В България открай време е модно много хора - и богати, и бедни да демонстрират лукс. Като се почне от това да си купиш телефон за 1000 лв. а да изкарваш 700 на месец примерно, до мятането на салфетки в чалготеките и позирането за селфита със скъп алкохол, без да си правиш сметка примерно, че утре няма да имаш 5 лв. в джоба.

Аз също съм почти на 30, апартамент имам, благодарение на нашите, но кола нямам, просто защото не ми трябва. За мен към настоящия момент тя би била излишен товар в всяко едно отношение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 63cac7fb97
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   Не разбирам защо голяма част от хората тук приравняват липсата на кола с липса на сигурност? Все си мисля, че един мъж със спестена прилична сума пари в банка е с една идея по-надежден от някакъв без никакви, но за сметка на това с кола?

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 75a98f3291
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

52.   45, недей да се пенявиш толкова, живота е несправедлив, както знаеш :) Имало е и ще има социално неравенство и равният старт в живота е една горчива лъжа :)
Никой на нищо не ти се прави, но абсурдните ти твърдения " да върнат на родителите си наследеното " са меко казано нелепи!

 
  ...

1-50 от 212
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker