Аз съм една красива,копринена носна кърпичка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Аз съм една красива,копринена носна кърпичка
преди: 6 години, 22 дни, прочетена 2410 пъти
Аз съм една красива,копринена носна кърпичка. Красива,но все пак кърпичка. Така съм се чувтвала като тийнейджърка,така се чувствам и сега на 20.

В училище нямах приятелки,всички те ме мразеха заради външният ми вид,до ден днешен когато се разминем на улицата виждам,че не са разбрали... Аз не съм толкова лоша и не съм това,за което те ме мислят! Сега също нямам приятелки,може би само приятели от мъжки род,които искат да си легнат с мен.

Знам,някои от вас ще кажат "колко пък да си красива!?" , а други, че съм "надувка" , трети , "още си много млада".

Красива съм,колкото и нарцистично да звучи,колкото и самовлюбено... Но това ми причинява само страдание,болка и самота,които до ден днешен укривам желязно,но съм на предела на силите си.

1.Когато бях на 14 се запознах с първият си използвач. Аз бях малка и глупава,мислех си, че "дългата" ни връзка от 2 месеца ще е вечна и,че той ме обича така , както аз него. Е,всичко е било една лъжа,легна си с мен и още същия ден ме блокира навсякъде и заличи отвсякъде.

2.След месеци наред депресия по това момче се запознах с "най-добрата си приятелка" , която беше от популярните момичета в моят град. Покрай нея се въртяха много момчета,понякога и мъже,в моите очи тя изглеждаше надрастнала годините си и тази,която щях да слушам... За моя огромна жалост!
По неините думи,ако някой искаше да си легне с мен,трябва да го направя иначе няма да си имам приятел. Така се изредиха и новите ми 3-ма използвачи. Докато един ден не разбрах,как "най-добрата ми приятелка" се присмивала зад гърба ми и ме наричала с епитети,които предполагам сами се досещате.

3.Тогава разбрах,че не мога да имам приятелки,никога не съм имала,намерих си една и тя се оказа фалшива.
След тези мои изпълнения целият град ме знаеше като леко момиче.

4.Порастнах. Излязох с доста мъже , богати,много богати,известни дори,без възможности,със жена,със дете,самотни,любящи,забавни,умни и глупави... Никой не поиска да ме опознае,никой. Едни използваха интелекта си,за да стигнат до леглото ми,други парите си,а трети просто си казваха какво искат от мен.

5.Не искам да ме заглеждат мъже,докато разхождат детето си,не искам да ме заглеждат мъже,докато приятелката им говори по телефона,не искам да ми предлагат оферти,не искам да ме черпят със скъпо шампанско,омръзнало ми е.
Да,може би давам такъв вид,може би тялото ми е такова,походката,дрехите,гримът,прическата,но аз не мога да променя тези неща. Обичам да се поддържам,както във форма,така визуално, интелектуално и духовно също! Искам някой да погледне през мен,да види вътре в мен,да ми предложи неща различни от сепаре,бърз автомобил и почивки... Изглеждам,но не търся това.

6.Не знам какъв съвет да поискам от вас. Може би просто имах нужда да споделя това някъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 20 дни
hash: e28e2c374c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помисли си, ако изглеждаш като копринена кърпичка, ако се държиш като копринена кърпичка, каква друга може да си, освен.... копринена кърпичка. Отношението на приятелките ти към теб е вследствие представата, която имат за теб. Никъде не писа ти какво търсиш, само какво другите търсели у теб. Какво търсиш всъщност ?

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: e421f647db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма съвет който да ти дадем за миналото-опитай се да приемеш, че е било урок който е добре да научиш на 18-20, а не на 40-50 както много дами тръгнали на лов за внимание и ставащи за резил.
Вече имаш опит с мъжете и знаеш психиката им. Мисля че най-добре за теб е да страниш от запознанства по барове и кръчми, където са пийнали и мислят с долната глава.
Мъжете с децата и гаджетата които се обръщат и заглеждат винаги е имало, винаги ще има. Не ги отразявай.
От теб в момента се иска да не се обвняваш за нищо и да се съсредоточиш в нещо-хоби, работа. А правилният мъж ще се появи и ще докажеш на целия свят и всички хейтъри че не си това което се шушука!

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: ee285ed6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Нищо лично, но дори и да си много красива, си явно също толкова глупава. Та е силно спорно доколко се поддържаш интелектуално.
Като не искаш да те заглеждат навсякъде, може да си ходиш по-семпло облечена, не като "кифла" която чака да я отворят за да и изядат пълнежа.
Като искаш уважение, е добре първо сама да започнеш да се уважаваш. А да си лягаш с почти всеки който му е мерак да те изчука, със сигурност не е начина. Не знам доколко обвиняваш "приятелката" си за това, но вината обикновено е на този който върши нещата - твоя собствена.
По-скоро ми прилича на момента "ментална" криза преди да си започнеш по "старому".
А ако наистина ти е мерак да се променят нещата - седни си на задника, позамисли се сериозно и виж какво трябва да промениш в себе си, за да се получи желаната промяна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 20 дни
hash: 382431006c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка, започни да четеш книги! На 20 години бях прочела почти цялата класика, познавах историята на философията, можех да цитирам всеки от Аристотел до Хайдегер, бях запозната с основните социални учения, имах добри познания в областта на изобразителното изкуство, следвах литература и говорех три езика. Уверявам те, че днес никой от мъжете от моя приятелски кръг никога и по никакъв повод не би ти предложил шампанско и не би те поканил на почивка. Да, ще те забележи на улицата, но вероятността да седнете в една компания е нулева, а пък за по-сериозни отношения - никакъв шанс. Само на 20 си. Имаш време. Това, че се грижиш за външния си вид, е чудесно. Но не мога да разбера с какво са ти виновни мъжете, че не развиваш интелекта си. Умната жена сама избира с кой и какво, а ти се водиш по акъла на приятелки, лягаш с който ти свирне и после се чувстваш като използвана кърпичка. Отношението към теб сега е като към хубавка пикла. Но ти ще пораснеш. И ако и тогава няма какво да предложиш на един сериозен и интелигентен мъж, те чака нещо още по-лошо, а именно - свалянето на критериите от твоя страна. Зная, че постът ми звучи грубо, извинявам се за което, но го пиша с цялата си добронамереност към едно младо момиче, което има всички шансове да стане образована и достойна жена, която да изисква и да получава респект към себе си. Наблегни на други качества: информирай се, чети, интересувай се от политика, ходи по изложби, театри, концерти, намери си компания, която да цени тези неща, подбирай си приятелите, търси средата на интелигентни хора. От опит ти го казвам. Не мога да си представя мой познат писател, например, да си пъхне ръката под полата ми. На човека през ум няма да му мине подобно нещо, защото би ме обидил жестоко. А да ти кажа, и аз не изглеждам зле, но винаги съм изисквала уважение. Съпругът ми една година не посмя да ме покани на среща. Ухажвана съм била от известни актьори, композитори, режисьори - но винаги деликатно, винаги възпитано. Красотата ти, млада приятелко, е колкото плюс, толкова и минус. В минус ще се превърне, ако не я подплатиш с образование.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: eb2ff3be8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм момче на 19 и страдам от ниско самочувствие, защото не съм супер красив. Като изключим това, че не изглеждам хубаво за момичетата, досега никоя не е проявявала интерес.
Никога не бих използвал дадено момиче само за да си направя кефа, за съжаление това, което виждам е, че момчетата на моята възраст не са на моето мнение.
Колкото и да не искам да си призная , иска ми се да срещна някое хубаво и читаво момиче, но...уви.
Не всички момчета са такива на каквито си се натъкнала ти, всичко е въпрос на манталитет.
Желая ти успех, дано всичко се нареди и да си ок.

 
  ...


...
преди: 6 години, 20 дни
hash: e88b99f271
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не знам какво искаш да те опознават. На пръв поглед освен външния си вид друго нямаш. Жени само с външен вид без образование, работа, професия, хобита, страст и тн само за една вечер стават. Спри да излизаш и да си лягаш а тоя и оня и почни да изграждал себе си като човек - интелектуално, духовно и физически.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 4de2519a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Интересен ми е коментар номер 9 - ''Аз съм момче на 19''
Човече, аз когато бях на 19г. - ''Казвах : аз съм мъж на 19''
Какво момче си или момиче, знам ли. Казарма или момченца до 40 годишна възраст...
Доколкото авторката, тя нама нужда от коментар... просто поредната безмозъчна кифла, която си дава интимните части на почти всичко що мине. Съвет към нея - чети и намали мъжете, защото посоката, по която си поела е - регресивна.

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 2493adba45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм почти същото като авторката, само с изключение на това, че не си лягам с никоя, защото не съм срещнал единствената още.. Външен вид имам прекрасен, спортувам, приятели - почти нямам защото не чувствам нужда от такива, но търся жената на живота си. И на мен ми казват познати, че ще се появи - ама не се появява. Е не съм тръгнал по барове и дискотеки. Така че това е клише, че ще срещнеш човека за теб. Годините минават, а никой не се появява. Как толкова хора се събират, не знам....
Съвет от човек минал по почти същото - няма нищо сигурно. Може и да ти се получи, но може и да не си намериш точния. Както е казано - хубавите ябълки, прасетата ги яли. Е аз сам ще си остана, ама на някоя коятопоне не може да се постарае да изглежда добре, няма да се дам. Гоня си мечтата за красива, мила и добра жена, до края. Не трябва да се отказваме от мечтите си.... Успех красиво момиче!

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 8b2c89cd53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не взимай нещата много сериозно. Обичай себе си, цени себе си и хората, които са доказали, че са надежни т. е. биха направили за теб нещата, които искаш, когато поискаш, а с другите се забавлявайте взаимно, на някои им харесва 'лошото' отношение, хора всякакви, важното е, докато сте заедно да се чувствате добре, а това се случва с искреност, и да си себе си, заяви искрените си намерения към човека отсреща, бъди себе си, и ще видиш разлика в отношението, разбира се - бъди готова за всякакво отношение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 6fd9ec2906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От какъв зор ще искаш неща от други непознати хора като например да спрат да те заглеждат? Ами и аз като се направя готин ме заглеждат момичетата, включително такива, които се разхождат с гаджетата си. Сигурно на гаджетата им им е тъпо, няма спор.

Прекалено много си се фиксирала върху външността си според мен и търсиш всякакви външни признаци, леко параноидно, за да ти се оправдават очакванията.

 
  ...

...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 9cd5506454
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Ходи без грим и деколтета като за начало.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 476d2adce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здрасти, съжалявам за това как се чувстваш и за положението в което си се озовала и ти съчувствам. Красивите жени по принцип са обект на завист и озлобление от други (не толкова красиви) жени. Причината е, че красивите жени ги карат да се чувстват неадекватни и особено, че привличат мъжкото внимание а почти всички жени обожават да поучават внимание, особено мъжко. Може да имаш и истинска приятелка, но обикновено трябва да е също красива за да няма дисбаланси и завист. Относно мъжете, аз не одобрявам начина по-който са се отнеси към теб, в смисъл флирт, секс и довиждане. Трябва да се запиташ обаче, защо един мъж не би останал с една красива жена с която прави секс? Подозирам, че причината е в твоето отношение. Ще направя едно предположение относно начина по който се държиш с мъжете а пък ти можеш да ми кажеш дали е вярно. Когато една жена е красива тя се възгордява и поради мъжкото внимание което получава започва да третира мъжете по един нечовешки, ироничен, критичен начин, да е претенциозна, да не внимава как се изказва, да не внимава за чувствата им а да се интересува само от своите и т. н. Всичките и тези глупости и отношение привличат предимно мъже които не им пука за нея и са готови да и търпят глупостите и отношението за да си получат секса и до там. Трябва да се разбере, че един мъж който е открит и добронамерен не би търпял подобно поведение и гореописаното поведение го отблъсква. Красотата не достатъчна, красотата не е извинение за лошото отношение. Една красива жена с лошо отношение ще привлича предимно мъже които не я уважават и не им дреме за нея. Съвета ми към теб е да имаш добро отношение, да си отворена към добронамерено общуване, да си активна а не прекалено предпазлива, да гледаш начина по-който се отнасят към теб когато общувате, накъде поема разговора и т. н. Ако става въпрос за някакви изкушения с които да бъдеш примамена то това е знак, че става въпрос за недобри отношения, за търговски практики. Ако искаш добро отношение, давай такова и гледай ако човека отсреща е добронамерен и има открито отношение, не се опитва да ти предлага нещо, да те изкушава, то това е правилния тип човек. Само, че за да задържиш такъв човек до теб, трябва да се държиш добре с него, също не да чакаш на него а и ти да си активна и т. н.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: d72a20370c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Смятам, че имаш достатъчно горчив опит, за да не повтаряш старите си грешки. Спри се и анализирай какво се случва и какво точно искаш и защо ти се случват нещата така. Жена, която знае точно какво прави и какво иска, никой не може да се възползва от нея. Не съм жена, ама предполагам, че нещата се усещат. Все пак се говори, че жените сте много по-интуитивни. Действай, когато нямаш никакви колебания и се развивай.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 65127da639
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не искам да те обвинявам или нападам, но от написаното за мен ти нямаш принципи в живота. Няма как уважаваща себе си жена да каже: Излязох с доста мъже, богати, много богати, известни дори, без възможности, със жена, със дете, самотни, любящи, забавни, умни и глупави...
И ти нямаш проблем с това? Сякаш нямаш пропускателна мембрана, а спиш/ излизаш или там каквото правиш с всеки.
Дали си красива няма значение, при положение, че не знаеш цената на теб самата и на външността си.
Не са ти виновни приятели и използвачи. Знаеш приказката: не е луд тоя дето яде баницата, а тоз който му я дава.
Ако не си промениш ценностната система и излъчването винаги ще си лесната и общата красива до време жена.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: ba788035bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Според мен проблема ти е, че си много наивна и прекалено лесно се доверяваш на хората. Поради това най - вероятно имаш излъчване на 'парче месо'. Има и доста други момичета, които въпреки че не са особено красиви, имат същия проблем като твоя. Изобщо най - различни хора биват използвани за какво ли не, независимо на каква възраст са и от кой пол са.
Започни да оценяш себе си като личност по - високо. Ти явно от малка си повярвала, че някак си си по - глупава, и че трябва да слушкаш за всичко човека, който се е сближил с теб, за да те обича/заобича или нещо такова, а да, за да не те зареже нали... може би родителите ти като си била много малка без да искат са посяли това поведение в теб с цел да ги слушкаш и да не им правиш 'проблеми'.
Научи се да преценяш кой мъж какъв тип човек е преди да си легнала с него. И не, не е толкова трудно.
Научи се да показваш характер, когато общуваш с някой и сред хора изобщо. Учи се да разсъждаваш самостоятелно и си давай мнението по различни теми свободно и недей да се съобразяваш и изобщо да се замисляш дали ще одобрят или няма да одобрят какво казваш. Вече не си малкото детенце, което е длъжно да слушка и изпълнява за да получи любов и внимание.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 60d84a6373
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 1, търся две неща в мъжът до мен, първото-да е лоялен и второто-да се грижи за мен (под грижи нямам в предвид материални, а да ме пита как съм, да се грижи за връзката ни, да се грижи един ден да имаме семейство)
Номер 2, благодаря за коментарът Ви. Дано написаното от Вас някой ден ме сполети.
Номер 3 и 4, благодаря за коментарите Ви. Искам само да кажа, че за 20 годишно момиче интелектуалното ми ниво е доста добро. Още от училище, а сега и в университета съм отличничка. А до това, че тоспожата с коментар номер 4 цитира от Аристотел до Хайдегер... Е аз може би не съм стигнала толкова далеч, но често цитирам Шекспир и Далай Лама, веднъж в отговор на това от един мъж чуж следните думи: "Жена, която цитира Шекспир не му трябва на никой". Това ме обиди, и чета за собствено удоволствие, не за да се доказвам на хората, че вместо само красива съм и умна. :)
До номер 8, уча и работя, преди това съм живяла и в чужбина, отношението на мъжете не беше по-различно, може би с единствената разлика, че там не са толкова нахални и просташки отнасящи се.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 8eb5a39db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ха ха ами не слагай грим и хубави дрехи ходи небрежно да видим Нарцис ли си или не ;)

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: ebb5dac60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Държа да се извиня за правописните си грешки, за да не кажете после, "ето тя наистина се оказа глупава", пиша от телефона и допускам технически грешки в бързината.

Номер 15, благодаря за коментарът Ви. Аз съм от добро и възпитано семейство. Мъншният ви вид може да изглежда на злобна, глупава и меркантилна "кифла", каквато ме определиха доста от коментиращите, но аз не съм това. Когато съм била във връзка проблеми породени от мое лошо отношение към половинката ми не е имало. Аз обичам да обичам. Не се натоварвам с претенции, намаляване на самочувствието на половинката ми или битови караници, това е далеч от мен.

Номер 17, принципи в живота всеки човек има, колкото и глупави да Ви се струват, са си негови. :) И да, точно така. Написах, че съм излизала с много мъже, а не, че съм спала с тях. Правете разликата и тогава ще приема критиката Ви като градивна. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 17 дни
hash: 76330a6b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   "Жена, която цитира Шекспир не му трябва на никой" - ами не всички мъже са такива - ето това трябва да ти е като 'обеца на ухото', когато някой ти каже нещо такова. А на него /и такива като него/ му е точно цел ти и възможно колкото се може повече момичета, които сте все още неуверени в себе си/ в своето Аз, да повярвате в такъв тип твърдения. И ето, в момента, в който чуеш такъв тип изкаване от някой мъж, изобщо няма смисъл да се обиждаш и засягаш, а и по този начин веднага ще разбираш, че това не е човек за теб.
В такава ситуация ти може да се усмихнеш леко, и да му отвърнеш най - спокойно, с най - баналното: 'Ами всеки си има мнение'.

Иначе, щом четеш повечко то добра идея би било да се пробваш с някой от арт средите.. някой актьор примерно със сигурност би оценил положително, че знаеш кой е Шекспир и че даже и го цитираш.

от н18

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: 60b8a43f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Една жена може да е поддържана и красива и без да дава вид на лесна! Така, че това, че се имаш за красива не е извинение. Явно цялото ти излъчване и поведение е такова и за това привличаш само такива мъже. Не знам каква професия имаш и дали изобщо се занимаваш с нещо различно от грижата за външния вид, но ако имаш сериозна професия или поне учиш сериозно за да имаш такава след няколко години, никой няма да те има само за кърпичка. Ама ако изглеждаш като тръгнала на лов за мъже и целият ти живот минава в кафенетата, моловете и фитнеса... е тогава не се сърди, че мъжете те възприемат само като красива черупка и никой не си прави труда да те опознае като човек. Външният вид си е външен вид, но поведението, цялостното излъчване и стилът на живот също са от решаващо значение.

 
  ...

...
преди: 6 години, 17 дни
hash: a15bdeebed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Номер 18, много правилно мнение. Не съм авторката.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 17 дни
hash: 56a1fca9bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Доста силно момиче си. Да, едно следствие води до друго, но коментиращите няма да те разберат. Мисля, че ще ти е полезно да прочетеш "13 причини защо" на Джей Ашър. Там ще припознаеш много от писалите тук, както и момчетата(и хората), които са се възползвали от теб. Ако тяхното поведение - както и поведението на писалите тук - беше довело до твоето самоубийство, никой нямаше да разбере вината си. Затова ти казвам, че си силна - пазиш и другите от собствената им глупост. Разбира се, те няма да могат да разберат.
Тука вече излизат с психоанализи без да виждат цялата картина. Акъл се добива, красотата обаче... е, може би отчасти знаем защо другите злобеят :D

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: ef56cfea27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Досега винаги си се съобразявала с това какво искат от теб. Време е да разбереш, че е важно ти какво искаш. Спри да се носиш по течението и да поеми сама кормилото на своята лодка. Така твоят живот ще започне. Досега той не е започнал. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: f30711f07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Ами честно казано специално за заглеждането - всеки заглежда някой. Смисъл такъв, че разминаваш се примерно с някой мъж, той те заглежда и след това по пътя си ще се размине с още 20 млади момичета, ще загледа и тях. Смсисъл не виждам какво натоварващо има в това.
Мен друго ми прави впечатление. По това, което чета разбирам, че си на 20, пък споделяш за голям опит с какви ли не мъже, чак и жени. Това не е много похвално.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 16 дни
hash: 5172bd6943
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Аз съм номер 15. Не виждам реална причина за всички тези критики към авторката, наистина. Тя не е лош човек, всъщност прави впечатление на много добър и възпитан човек който е станал жертва на красотата и доверчивостта си от които са се възползвали не-добри хора. Това, че е красива не я прави имунизирана за страданията и лошите неща които се случват на всички. Хайде, да бъдем по добри и човечни, повече съпричастни, всички сме хора и като сме се родили на тази земя - страдаме. Нека си съчувстваме повече, особено на хора които страдат незаслужено. Авторке, дано всичко се оправи и нареди при теб и да бъдеш щастлива, ти си добър човек и го заслужаваш. Успех.

 
  ...

...
преди: 6 години, 16 дни
hash: 35d93d08e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Сладурано,
Бързо си минала фазата от девойка в жена. Искаш да бъдеш разбрана? Накой да се „вгледа” в теб? Да види какво?
Искаш някой да те „види”
Казваш, че си красива. Ок. Но какво искаш всъщност?
Това, което правиш, един ден ще ти попречи много.
Кърпичките, макар и копринени, си остават кърпички, а с кърпичките хората се бършат и в някакъв момент ги... изхвърлят.
Как може да допуснеш някаква откачалка, да ти казва да си лягаш наред с някой, за да си Ок?
Ти нямаш ли свое мнение? Това не се прави със сульо и пульо..
Сама виждаш резултата - срам, подигравки... депресии, чувство за вина.
Успокой се. Не бързай. Много млади хора правят глупости, само защото си мислят, че живота им ще излети с шеметна бързина и няма да им остане време за велики подвизи или да вкусят от насладите на тоя свят...
Успокой се. Състедоточи се в нещо полезно за теб. Учение или някаква работа. Отдай се на нещо, което ще е смислено за теб в дългосрочен план. Тогава ще срещнеш приятели. Приятел се среща, когато правиш нещо смислено. Когато не вършиш смислени неща, срещаш несмислени хора. Когато губиш време в празни мисли, срещаш празни хора...
Хората постъпват с теб така, както им позволяваш. Ако мислиш, че си кърпичка, как да те приемат другите?
Ок. Идвай тук, ето шампанското, ето това и онова - хайде сега събличай се...
Как ще имаш после нормална връзка?
Кое добро момче ще иска да си има работа с кърпичка... Пък била тя и копринена...
Не се хвали с красотата си. Сега си на 20, но няма да усетиш, кога ще минат още толкова... Красотата не е качество, нито добродетел. Тя идва и си отива. Помисли от друг ъгъл. Провокирай се сама. Какво щеше да. бъде, ако бях грозна?
Май нямаше да има скъпи коли и шампанско? Значи?
Какво се получава на практика?
Мисля, че имаш нужда да се научиш да казваш „НЕ”.
Също, няма. да е зле, да започнеш да следваш нещо. Ако мислиш, че в твоя град си се... поизложила. Има други градове.
Едно ново начало на. нещо смислено. Не търси отчаяно одобрението на тоя или оня, нито вниманието на който и да. било.
Тая твоя „приятелка” виждаш как е постъпила с теб. Също и пичовете на които си се доверила...
А за една дама е пагубно, да попада в такава ситуация. Светът е опасно място, когато се довериш на неправилния човек.
Все на някого трябва да вярваме. Няма как, но този човек трябва да е достоен. Трябва да го заслужава...
Разбираш ли мило дете?
Имаш нужда от обич - не секс.
Имаш нужда от любов - не разврат.
Търсиш внимание? Търсиш някой на който да разкриеш цялата си душа, без страх, срам... горчиви последици.
Къде си сбъркала? Защо писа, че си кърпичка?
Събери се в себе си... Игнорирай всички, които са те използвали. Успокой се. Не бързай - никой не те гони. От бързане, виж сама колко грешки допусна... колко рани си нанесе сама.
Не бързай.
Започни да учиш. Следвай. Ако в твоя град нещата са кофти - изчезни в голям град. Учи, работи. Не търси нищо. Когато вършиш правилните неща - съдбата ще ти изпрати правилните обстоятелства и правилните хора...
Повярвай ми. Някога и аз мислех, че „живота ми изтича” и губя време... исках да „погълна” огромни количества опит... наслади... Глупост след глупост... Нищо ценно не се припечелва без усилие.
Знам. Бързаш. Искаш сега и веднага, но не става. Ще се убедиш сама. Все едно - по лесния или по трудния начин.
Започни полека. Постави си смислена цел. Цел, която ще те касае и след 10-20-30 години, която ще те касае цял живот. Която ще те обезпечи напълно. Например следване.
Много хора са се спасили, като са приели тая стъпка.
Мен ме спасиха две неща - смених града си и започнах да следвам. Тогава срещнах хората, които ме защитаваха, когато бях слаб и уязвим. Тогава срещнах хората, които плакаха с мен, когато тъгувах и се усмихваха и радваха с мен, когато ликувах и триумфирах...
Искрено ти желая, да намериш твоя път, правилното решение.
Душата си на вересия не давай. Сърцето си на никого не показвай. Малцина трябва да видят това и то само, ако са достойни.
Паднала. си. Стани и бъди силна. Щом изплака тук и това те мъчи, искам да знаеш, че път и решение има. винаги. Стани и тръгни. Усмихни се. Знам, че можеш. :)

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 9a4798b3e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Номер 30, благодаря за коментарът Ви. Вашите думи успяха да ме разплачат.
Няколко пъти написахте да запиша висше - аз следвам такова.
Казахте и да сменя града - през повечето време от годината гледам да съм извън страната.
Прав/а сте най-вече за едно и то е може би, че наистина бързам, че искам нещата да се случат тук и сега.
Но оправданам до някаква степен поведението си, че още от много малка, едва на 14 започнаха да ми се случват тези несгоди една след друга, една след друга... и до ден днешен не случих нито на приятел, нито на човек до себе си. Може би за това бързам искам да видя дали си заслужава, ако ли не си тръгвам мигновено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker