Домашните насилници изменят ли се ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Домашните насилници изменят ли се ?
преди: 6 години, 20 дни, прочетена 1438 пъти
Здравейте!

С мъжът ми живеем 10г вече, той е на 45г, децата на 5 и 6., аз съм на 43. В чужбина сме. Оженихме се по любов. Още от самото начало господина -пиене, пушене, никакво желание да учи английски или да си търси работа. Аз понеже бях влюбена си затварях очите за тези детайли и не бях много строга. Постепенно когато се напие започна да ме обижда-много болезнени обиди, да изисква да му купувам още алкохол. Започна да чупи предмети из къщи, качи се пиян в колата докато бях нощна смяна и го хвана полицията.. намери си работа с помощта на познат и след година я загуби, защото отиде пиян на работа и то с бутилката в джоба. Когато изтрезвее се извинява и има добро сърце и ми помага из къщи. Гледа децата- въпреки, че ги оставя да си правят каквото искат и не ги възпитава или занимава. В следствие на тези пиянски истории аз охладнях към него, и това той го изтълкува като -имала съм любовник. Когато бяхме в България на почивка, в апартамента на родителите ми, в пияно съсътояние ме удари два пъти по главата, счупи ми носа, заплашваше болната ми майка... сам извика полиция и им се предаде. В къщи беше като касапница-навсякъде кръв. Лежах три дена в болницата.. Баща ми каза той да се връщал в Англия и да си гледа децата. Аз съм професионалист и не исках да си губя работата и да стоя вкъщи на помощи. В Англия нямам роднини или приятели на които да разчитам, сам самичка съм. Та въпроса ми е-този човек ще се измени ли? Спрял е да пие с изключение на два пъти, много се старае, казва че ме обича. Той няма къде да се върне- продаде си апартамента.. На мене ми е все по тягостно.. добре ми е на душата когато е на работа/ в момента роботи/. Не искам никакъв секс и не го обичам, възприемам го като брат. Не знам как да продължа??
Благодаря на всички, които ще прочетат моята история и на всички които ще ми отговорят!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 19 дни
hash: bcc296bdca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам, че имаш деца и мислиш за тях, но никой не заслужава това, на което ти си била подлагана. Според мен един насилник никога не се променя, ако има подобрение - то е временно! Казвам от опит, въпреки че съм далеч по-малка от теб. Моят съвет - бягай далеч!

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 26e03c25bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-вероятно е Слънцето да изгрее от запад, отколкото "домашен насилник" да се промени...

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 0a8cdd19c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много съжалявам, за историята ти. По принцип е така- добри хора, се пристрастяват към алкохола и под негово влияние, стават ужасни. И аз имам проблеми, с човека, с когото живея. Не ми е посягал, но става много неприятен, меко казано. Мразя алкохола, заради баща ми. Интелигентен е, но като се напие, изглежда, като умствено - изостанал. Физиономията му - противна. Приятеля ми, по същия начин. Като го погледна, все едно виждам баща си.
И наистина, заради алкохола и чувствата изстиват. Ако не е този проблем, мога да съм влюбена в него, цял живот. Но така, нямам сигурност. Редовно е пиян, малко или много. Имаме малко дете и не чувствам, че е безопасно, да му го поверя, ако се наложи примерно, да ме няма 1-2 дена. Никога не знам какво да очаквам. Казва едно, прави друго. Излиза за час, а не се прибира 5 часа... Не може да се говори с него. Съгласява се с мен, но само на думи. Слабохарактерен е. И мога да пиша още много...

През годините, съм мислила много и съм чела много, за този проблем. Не съм срещнала някъде, някоя да е написала, че мъжа и е спрял да пие (като изключим спирането, за два дена, седмица или месец). Нито познавам някой такъв. Не вярвам и на чудеса. Алкохолизма си е пристрастяване. Организма си го иска, както и психиката.

Така, че, за мен има два варианта- да се примиря и да живея някак си така. Заради иначе добрата му душа (и детето си обожава). Или след време, ако мине границите на търпението ми или се влошат нещата по някакъв начин, да го напусна.

На теб не мога да ти дам съвет, какво да решиш, защото това са трудни решения, които всеки взима сам за себе си. Просто исках и аз да изкажа мнение.

Успех и дано дойдат светли дни и за теб!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 729e820a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама разбира се. Ти си неговата принцеса, с вашата силна любов, ще преодолеете всички препядствия. По някое време и ще се събудите.

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 8168025b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Виж сега, мъж съм, но в случая ще ти кажа да го зарежеш. Човек, който е направил толкова гадости в продължение на толкова много години, НЕ МОЖЕ да се промени. Освен това, ако продължиш с него, рискуваш да те убие, заедно с децата ви.

Нали чуваш редовно по новините из България нещо от рода на „Мъж закла/застреля жена си и децата си и после се самоуби... “? Не знам дали следиш българските новини де. Честно ти казвам, зарежи го, докато все още не те е утрепал.

 
  ...


...
преди: 6 години, 18 дни
hash: a929f2a2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има ли значение наистина? Той вече е нанесъл достатъчно щети, че ти да спреш да го обичаш и да го желаеш. Дори да приемем, че се е променил и повече няма да погледне чашка, то пак стореното е сторено и няма връщане назад. Доверието е нарушено, любовта е напуснала сърцето ти, циркове е имало и са те вкарвали в болница... късно е за промяна, промяната няма да върне загубеното. Пък и не вярвам, че човек е способен да се промени коренно и напълно да се откаже от вредните си навици.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 232c2cc1f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разкарай го, живота ти е само един.
М35

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: c2a9a7e71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Защо се заблуждаваш?
Защо си го причиняваш?
Защо рискуваш да ти вземат децата, който не знае в Англия за такова нещо ги взимат и не им пука.
Защо се оправдаваш, че в Англия нямаш никого, това не и причина да стоиш с този човек. Като се прибереш в България с 500 лв. и познати куп голям праз..
Очаквай следващото пребиване. Това ли искаш и мисли за себе си и децата а не за него, че няма къде да се върне. Това не е твоя грижа, защото, утре с един удар можеш да не станеш повече, а децата ти? Оставял ги да правят каквото искат, но ги гледал, как докато гледа бг телевизия с ракията в ръка. В Англия може да си защитена, да работиш, да бъдеш подпомагана от държавата. Дано да не е момиче от децата ти, защото утре заради теб ще си избере същият мъж. Зад криви разбирания стоиш с един престъпник с когото дори не трябва да говориш. Типично поведение на жертва, спрял да пие добричкият той.

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: 27fb363b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Учуден съм, че даже питаш. Започвам да си мисля, че си невменяема, или някой от тупаниците, които ти е стоварил в главата ти е причинил мозъчно увреждане, освен дето ти е счупил и носа. За децата мислела... ами мисли! Ти знаеш ли каква травма е за едно малко дете пинаството на бащата? Скандалите? А побоищата? Ти и идея имаш ли си за какви тежки, необратими психологични проблеми може да им докараш? Веднага напускай този изверг! Няма такова нещо като одбър човек, ама алкохола го прави лош! Не, алкохола изкарва на показ истината! Има десетки хора, които итрезви, и пияни са си добряци, веселяци, така, че да не виним алкохола, ОК?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 16 дни
hash: 57116ac797
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За съжаление няма да се промени.
През живота си не съм удрял жена (дори и нахални мощни моми дето по-скоро аз ще съм потърпевш ако се стигне до схватка). Позволява ли си го някой, това изначава че ще е "мачото" биещ и все съжаляващ до гроб.

По ибидното е отношението към семейството и теб като негов партньор. Не напоследно място, ужасния пример даващ на децата ви, които от своя страна ще смятат подобно поведение за норма като възрастни хора.


Единственото логично решение е обмисляне на това как да стане раздялата (не "дали" а как да стане). В противен случай, ще си седите на тоя хал цял живот.

 
  ...

...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 3dacc3e43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами да отговоря и аз, въпреки че едва ли ще кажа нещо ново. Вижте, не позволявайте това положение да продължи. Сигурно изпитвате скрупули, и сигурно ще Ви бъде тежко, но не може човек да живее в страх за физическото си оцеляване. Промяна е възможна, но не бива да разчитате на това, тъй като това е чудо. По-скоро човек се свлича все по-надолу. Не чувствайте угризения за човека, уж че сте го изоставили, а мислете за детето си на първо място. Това е. Техническите подробности ще си спестя.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 5e666490c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker