Една смачкана от живота жена... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Една смачкана от живота жена...
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 6183 пъти
Здравейте приятели. Моята история е позната на повечето хора. Моля не ме съдете излишно преди да разберете истината. Аз съм омъжена жена на 23 г. с 2 деца. Да ще кажете много млада си се омъжила и тем подобни. Знам, че дори и да съжалявам не мога да се върна назад, а пробемът е, че не виждам смисъл занапред.

Моят мъж никога не е бил идеалният баща, нито съпруг. Преди известно време събрах смелост и го напуснах, защото вече не издържах на психическия тормоз, обиди и понякога побои. След много обещания, че всичко ще се промени се върнах найстина с надеждата, че това трябва да му е за урок, но уви...

Върнах се и най-вече заради детето тогава имахме едно, да не страда за баща си, защото аз съм пълен сирак от малка и знам какво е да си без родителска обич и подкрепа.

Сега след 3 години положението е почти същото, с тая разлика, че децата са 2. В последните месеци мъжът ми много се промени, започна да пие все по-често да не кажа всеки ден, прибира се само за едно спане или ако се засечеме се караме за най-малкото.

Разбирам, че работи, изморен е и му се живее, но не мога да преодолея факта, че не обръща абсолютно никакво внимание на децата за мен да не говорим. Както и да е...

Не мога да кажа, че ми е безразличен но не го и обичам-той сам си е виновен. Чесно казано и аз съм човек, който има нужда от разбиране, внимание, защо не и обич.

Преди повече от година се запознах с един човек в един сайт за игри. От писане за най-обикновени неща, започнахме да споделяме и по-лични. В началото го възприемах като човекът в чата или виртуалният приятел. Но сега вече е съвсем друго. Започнах да харесвам този мъж, като човек, който ме разбира и изслушва. Разбира те ли, когато си пиша с него усмивката ми не слиза от лицето. Не го познавам лично, но много бих искала да се запозная с него. Забравих да спомена, че е ерген, знае почти всичко за живота ми. Истината е, че е млад и доста заможен и може да има всяка която пожелае. Не ме интересуват парите му, аз го харесах заради начинът му на мислене и поведение, без да го познавам лично.

Според мен има някакъв интерес към мен, но знам, че го спира това, че все пак не съм сама. Той сам ми каза, че ако му бях безразлична, нямаше да си губи времето с мен. Не знам какво да правя, имам нужда да живея... Понякога ми се иска да започна връзка с него, въпреки, че нямаме бъдеще заедно.

А пък да напусна мъжа си с тия две деца, няма да стане да нося целия товар сама. Бих искала да ми дадете някакъв съвет ако имам възможност да бъда с другия човек, макар и тайно да се впусна ли или да чакам моя да ме заобича и уважава. Също не мога да приема факта, че моя само ме заплашва, че щял да си намери любовница и вече не ме искал. Да не съм безгрешна и идеална, но все пак гледам децата му, прислугвам за всичко и все е недоволен. Все пак имам съвсем малка надежда, че може да се промени, но не мога да чакам вечно. Ако намеря щастието си на вън защо да го изпускам, не знам какво да правя отчаяна съм, изморена да бъда вечно сама. Само знам, че децата ми са всичко, но утрешния ден ще си поемат живота в свои ръце, а аз като се обърна назад, вече ще съм остаряла, съсипана и смачкана от живота жена. Толкова ли много искам от живота....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 7df079cdf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма смислъ да се надяваш - аз, която съм на два пъти и повече години от твоите мога да те уверя, че този човек не само няма да се промени, а напротив. Според мен ти трябва да се опиташ да подредиш живота си. Защо не с подобвна връзка? Според мен бъди напълно искрена към другия мъж и при възможност започни връзка, като нищо не се знае за в бъдеще. Да, децата са най-важното и винаги ще са с теб, но имаш ли шанс да намериш друг, който ще държи на теб, а защо не и ще се влюби изобщо не се колебай! Млада си, а този твой т. нар. съпруг изобщо не заслужава да си му вярна, да изпитваш угризения и пр. Бих те посъветвала да го зарежеш, но напълно разбирам какво значи да се оправяш сама с две деца, като предполагам, че доходите ти не са кой знае какви. Така, че оглаждай се, дори търси друг мъж, който наистина ще те заслужава.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 306e634a5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам опит, нямам брак, нито деца, но искам да споделя мнение. Аз съм моногамна, фанатично моногамна!!! НО когато има поне малко интерес, взаимност. Всеки си има своите лоши ежедневия, напрегната работа, проблеми и мисли. Но не може да нямаш нужда от човек с когото да ги споделиш. А когато той не те забелязва, няма да се правиш на клоун, Я! Всеки има право да живее. Седни с него и поговори хубаво с него, само вие двамата. И му обясни, че имаш нужда от внимание, от приятел, че се чувстваш сама, че децата ще пораснат и ти искаш да имаш неговата упора. И директно го попитай, мога ли да я имам, ако не нека да не се измъчваме и да си дадем шанс. Един цивилизован разговор, без алкохол. И изчакай да видиш дали ще има промяна, ако няма и тогава, дай си шанс... бъди с този човек от чата. Но не знам до колко и какво можеш да очакваш от него. Но поне ще се чувстваш оценена и обичана пък дори и за ден! И каквото и да правиш го прави тайно, за да нямаш упреци после. Защото никой няма да те разбере и оправдае.
Успех

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 84df8c1ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   № 2 - Какъв цивилизован разговор, като човекът явно е пълен простак - пие и бие жена си. Мислиш ли, че е способен да води изобщо цивилизован разговор. Към авторката - Млада си, действай докато имаш време. След някоя и друга годинка като се сбръчкаш и налееш задник, и да искаш, никой няма да те поглежда. Птичето каца веднъж на рамото.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 723dde8093
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз не мисля, че връзката с виртуалния приятел е грешка. Вярно е, че когато имаш дечица е по-трудно, но ти си много, безбожно млада, за да се съсипеш с един алкохолик! Тегли му една на тоя и опитай да подредиш живота си! Както и да го направиш, все ще е по-добре отколкото сега!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0fd2c9665c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила авторке - веднага напускай този мижитурка, веднага.
Мисли и за децата си, ако не за себе си - моля ти се, това е посленият шанс за тях в живота си да имат нормално семейство. Този младеж явно е готов да поеме и грижата за тях, да се бори с обществото ни, което е много елементарно - ще има натяквания - ув за какво взе разведена жена, с две деца...

Това, че е готов да го направи, значи че те обича. КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАШ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО - ТОЙ ТЕ ОБИИИЧАААА ТЕБ ОБИЧА -ТЕБ!!!

Повтарям - това е последен шанс за теб и за децата ти. Сега си млада и явно не толкова повредена от живота, след 5 години никой няма да те иска, децата ти ще са станали простаци като баща си и край и за теб и за тях.

Твоята ситуация е много ама много разпространена. Имам съученичка на 25 г., но тя има едно дете, роди на 19 - мъжът ? я набуха с кредити, няма парно, няма ядене за детето си, той ходи да пие всяка вечер и тя си е намарила любовник - просто не издържа, а и той се грижи за нея и дето малко или много.

Мила, сама жена няма да успееш, разбери, с тези две деца. Животът, Господ ако щеш ти дава този едничък последен шанс - взимай го без да се занисляш, иначе не само животът ти ще бъде ад, но и от децата ти ще стане това, което е мъжът ти!!!!

БЯГАЙ, МИЛА, СПАСЯВАЙ СЕ!!!

П. П. в никакъв случай не превръщай влюбеното момче в твой любовник, да се крие и т. н. - има тук теми от такива мъже, само са смачкани и наранени. Ако не приемеш неговата любов и желание да се грижи за вас, прекъсни контакт, защото само ще го мъчиш момчето - и за какво - за този мижитурка - сори, за мен това не е мъж, баща и съпруг - А БОКЛУК

жижу

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9507d038a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "... след много обещания се върнах... "
ЗАЩО си се върнала? ! Че и второ дете си родила? !
Това ти е огромната грешка, и сега ще си береш последиците.
Едно дете не е като две, с 1 дете и сам ще се оправиш, колкото и да е трудно, поне ще живее нормален живот детето, и ще порасне нормален човек. Какво да ти кажа, сама си си виновна. Сега ще търсиш от трън на глог къде да избягаш...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0fd2c9665c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторке, напускай мъжа си, искай от новия да те приеме с децата, или нищо.
Ти децата си не можеш да зарежеш - постави го пред ултиматум - или ти и децата, или нищо - само интернет -познанство.

Няма какво да разискваме, номер 6., кой сам си е бил виновен - не може да се върне времето назад, време е авторката да погледне напред и да знае какво иска.

Ако иска номрално семейство, нека сега каже условията си - или мен и децата, или нищо, мили!!!

... докато е влюбен и загубен....

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7d11745343
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Чета съветите на другите и се чудя как така решиха, че човека иска да има връзка с жена с две деца. Според мен този мъж си търси любовница, а не жена. И ще е грешка, ако заради него авторката напусне мъжа си. Човек, който "може да има всяка която пожелае", едва ли ще си наниже хомота с две чужди деца.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: d616c3242b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ми какво да ти кажа ти си виновна, хората казват до към 25 -30 си поживей, пък после вече като разбереш кой си и какво искаш от живота, тогава семейства деца и прочие... а не на 23 с две деца и брак в девета глуха и сега любовник ли, пък ще ме вземи ли с две деца... аман от сапунки, да сте мислили с главите си когато е трябвало!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6750e73b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ма я се стегни, вземи си децата и се развивай като личност. нямала бъдеще с другия, а с този имаш ли?
Какъв е точно плюса за децата ти, че не разбрах?

Децата са много чувствителни СЪСИПВАШ ГИ като ги караш да живеят в подобна обстановка!

Стегни се и просто си тръгни - смела, дръзка, горда, твърдо решена да си оправи живота и да поеме контрола в свои ръце. Учи, работи - развивай се. Децата ти така ще бъдат щастливи, а не като им налагаш да търпят нещо, заради твоите страхове!

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ee74b02656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   ОТ АВТОРКАТА:Благодаря за подкрепата и разбирането исках само да уточня, че не желая да напускам мъжа си, защото отговорността и задълженията са на двамата родители. Много пъти ми се е искало да го направя, но той сега малко или много дори финансово да е пак ми помага, а сама с тия две деца не се виждам. Исках и друго да уточня, другия човек не ми е казвал, че ме обича и т. н. т. Мисълта ми беше ако някога имам възможност за извънбрачна връзка, а не 4е ще се впусна да живея с него. На тези, който ме укоряват искам само да кажа, че човек ако знае какво ще му се случи в следващата секунда изобщо нама да иска да живее. За децата си не съжалявам те не са виновни за грешките на родитителите си...

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6e79080d43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто го напусни без да чакаш от умрял писмо! На 23 си! Жиовта епред теб, колкото и да не ти се вярва. Допуснала сум еди подобен егоист да затрие 20 години от живота ми и ще го напусна заради себе си.
Децата ми си имат свой живот и аз само ще им навредя, ако се меся в него.... Нямам нищо и единственото, което искам е обичта на някой, който ще ме приеме таква, каквато съм. Ако не го срещна... здраве! И това ми е достатъчно за момента, защото ясно остзнавам, че живота с човек, който не обичам и не уважавам ме разболява. Докато той е от здрав, по-здрав изсмуквайки силите ми.
Това е мило дете. Просто си тръгни. По-добре сама, отколкото зле придружена. тговорността за децата е нищо пред преспективата за изгубиш здравето и силите си. Те не биха искали да имат изтощена майка, която не вижда смисъл в нищо. И не заслужават да имат подобно "семейство ". Да върви на майната си съпругът ти, щом си позволява да те заплашва, че ще си намери друга. Пожелай му много къснет и го забрави.
А аз желая късмет на теб!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6750e73b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   до 12

Ма виж сега тя не иска да го напуска, финансово, виждаш ли нямало да се справи. И какво като съсипва психиката на децата - тя не иска да го напуска, а се чуди дали да доусложни положението си като започне извънбрачна връзка. Не иска жената - кеф си и е да я третират като изтривалка, явно? !

След няколко години той като започне и редовно да я бие - пак няма да иска да го напусне. Защо - нали няма да бие децата - тя ще търпи, заради тях, зради хората...

Авторке! глупава си! Сори, че ти го казвам така директно, ама си глупава!

Осъзнай, че породилото се желание за изневяра е лампичка за съществуването на проблем. Ако не можеш да се довериш на някаква непозната от форума, опитай да се посъветваш с психолог! Това, което имаш ти, не е семейство и съм напълно убедена, че децата ти го усещат, колкото и да не ти се иска да е така.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: e68732a27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторке, наистина си в много затруднено положение. Вариантът е един, ако са така нещата както ги описваш -да се махнеш рано или късно. Наистина си много млада за да си съсипваш живота, рано или късно ще разбереш, че младостта е една и не се връща назад. Предполагам си финансово зависима и ще ти е трудно да се махнеш от раз, но намери начин с времето, ако нещата не се оправят. Колкото до другата връзка- какво да ти кажа, някои ти казват, че те обича, други, че ти е шанса на живота, аз като препатила, знам че един мъж за да погледне на теб като жена, с която иска да живее и да изкара живота си е необходимо далеч повече от чат. Може би наистина трябва да му дадеш шанс, но недей да имаш големи очаквания, защото особено ако както казваш е финансово много добре, то това означава, че има и много жени покрай него и съответно е по трудно да го задържиш. Ако аз бях на твоето място, щях да се опитам да се махна от мъжа си, независимо дали има друг човек, а ако такъв се появи добре дошъл.
А колкото тд номер 13, която ти казва, че си глупава, недей слуша, всеки може да изпадне в такава ситуация, никой не е застрахован. Просто любовта не винаги се оказва това, което сме очаквали

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: b8c4854f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Виж какво, по принцип съм песимист в живота затова ще ти кажа какво мисля направо, без да познавам никой от тримата.
Значи мъжа си трябва да напуснеш веднага, заради децата си. Все още предполагам са малки но ако продължаваш така това ще им се отрази пагубно на психиката и никога няма да са щастливи в живота (Да кажем че аз съм малко в тоя филм).
Второ няма мъж на тая земя особено който си търси хобита по сайт за запознанства или игри който да приеме майка с две деца при това на 23. Да има свястни хора но това обикновено става на много по голяма възраст от твоята. Според мен иска да се позабавлява с тебе чисто сексуално.
Търси си живота сама, бори се до край. Бори се за децата си и твоето щастие. Пожелавам ти да си щастлива един ден.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9595ed52c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Появи ли ти се възможност го напусни и забрави ЗАВИНАГИ за него! Такова съжителство изкривява психиката на децата и последствията може дори да са ужасни. Сами тримата ще ви е 100 пъти по-добре! Аз живях в такова семейство. Баща ми не беше чак толкова отвратителен, но имаше много лоши черти и сега се чудя как да си оправям депресиите, фобиите, грешния моде на мислене и живот. На твоите години съм и нищо още не ми се е случвало в живота. Но изпитвам невероятно облекчение, че не съм вече при този шемет и при ГЛУПАВАТА МИ, НЕОРИЕНТИРАНА И НЕРЕШИТЕЛНА МАЙКА. Все още от разстояние се опитват да ме тормозят. А онзи от чата ти - внимавай много, лекомислено, наивно подхождаш към повечето работи ми се струва. НЕ ВЯРВАМ да иска нещо различно от само развлечение с теб. А да си кажеш "Аз ще бъда за малко с него, без да имаме ангажираща връзка, ще се влюбиш и привържеш към него. И после какво? Премисляй повече нещата. Ако трябва споделяй ни всеки свой проблем за съвети. Много добре би ти се отразило да изчетеш историите в раздела за любовта например, да се запознаеш по-добре с действителността пък и много коментари биха ти били и полезни. От Патила.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 013a0e4b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Никога не е късно и нищо не е непоправимо. Но след като казваш, че не желаеш да напуснеш мъжа си, всякакви коментари са безсмислени. 10, 12 и 13 са напълно прави и ти го казаха съвсем точно и ясно.
Само ще добавя и аз, казваш, че не искаш да напускаш мъжа си, защото и той е отговорен за децата. Но в твоя случай той е безотговорен. Затова по-добре ти поеми отговорността за децата /както ти каза № 10 и другите/, отколкото да съсипеш и себе си, и тях.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 76e5589574
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторке, първо - ти не си жертва на „живота“, а на решенията си - първо да се жениш и раждаш малка, после и за второто дете.
Но както и да е, на прав път си да търсиш нов мъж, защото ти с две деца като сама жена почти не можеш да се оправяш в живота. И все пак - питай мъжът по скайп дали би бил готов да ти помогне малко в началото да си стъпиш на краката и изчезвай.
Ти си смачкана не от живота, а от самата себе си и в момента продължаваш, ако останеш при този мъж.
И още един съвет - не почвай с извънбрачни връзки, само ще се вкараш в повече филми и ще нараниш сумати хора.

П.П. - мъжете не говорят от раз за любов, но не си губят така времето по скайповете, освен това дори да е само желание, те са готови финансово доста да помагат - не се срамувай да ползваш тази помощ, поне заради децата. Защо го правят - ами обичат да са господари на положението, а парите им дават тази възможност. Той би предпочел 1000 пъти да ти помогне финансово да си стъпиш в началото на краката, отколкото да ти стане любовник и да се крие, да те дели с мъжа ти

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: a6eb96f428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Защо наблягате на тази излишна, , фраза, , МММ Ти си си виновна... Колко елементарни.. Хорица.. има.. Ми много ясно, че когато обичаш човек, го приемаш и с недостатьцити му. Прощаваш и продьлжаваш. Тук ТЯ няма вина. Случвало ли ви си е, уж всичко знаете за него, а пьк в следващия момент, ООппа.. Миража е пьлен абсурд, който си дльжен да приемеш. Чукайте на дьрво да не ви се случва никога, това си е тежко бреме, не само за момичето, което е само на 23годинки.. А за хилядите жени, дори и маже попаднали в такава нелепа ситуация.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 57df45dcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Ако имаш шанс с виртуалният причтел, не се чуди, взимай децата и започни отначало. Не е лесно, но може и да не е по -трудно

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6750e73b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Няма в света виновни! :) Разбира се, че не е виновна за направения избор. Грешните ни избори са нашият шанс да придобием познание и винаги са ценен урок.

Виновна е за това, че веднъж направила грешен избор не вижда, че трябва да седне и да помисли за него. Говориш за прошка - прошката ама хич не е това да стигнеш в един момент до споделяневъв форум "една смачкана от живота жена на 23 съм"
Щастлива ли е?

А децата? Знаете ли колко им дреме на децата, че тате носи парички - никак не им пука, но определено им дреме, че мама и тате са повели някакви позиционни войни. Те не търсят на чия страна да застанат. За да е щастливо едно дете, то иска само мама и тате да са радостни от живота. Децата са 100 пъти по-мъдри от нас. Те усещат, че тя живее в страх... това едва ли е любов?! За бога! Любовта не е това!
Някаква обич, понеже с този човек са били дълго време заедно, привързване, свикване - ок, но не е любов!

Замислете си и защо той е такъв? Едва ли е щастлив. Той виновен ли е? Не! И той не е !

Просто това не може да бъде нормално семейство. Не може в нея да се поражда желание за бягство, в него да се надига агресия и това да бъде добра среда за развитието на едно дете.

Наистина - потърси професионална консултация! То не е, защото си побъркана. Или защото видиш ли не знам си какво. Психолозите отварят очите ни към други гледни точки, те са много безпристрастни - няма да ти се подиграе, осъди, няма и да ти съчувства - само ще ти помогне да си изясниш положението. Не зная, но в Б-я все още това се счита за доста странно, но по принцип едното елементарно "Ох, нещо все ми е тъпо." е достатъчна причина да се потърси такъв човек.

Не избирайте да дълбаете в грешните си избори, приемете , че са грешни и смело напред- така се живее :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: a6eb96f428
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 21 изключително и изчерпателно мнение си написала,което ми допадна най много от прочетените до момента..Вижда се ясно погледа насочен от всичките му страни и решението което мисля,че е най разумно.Дано и авторката вникне в написаното от теб.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: ee74b02656
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   ОТ АВТОРКАТА: Приятели ще се опитам да потърся професионална помощ, но да присъстваме и двамата може пък тогава да се разрешат част от проблемите ни. Повечето ме съветват да напусна мъжа си, но не знам дали това е най-правилния избор. Да страх ме е, нямам смелостта и възможноста да се справя сама. Не ме е страх да го призная. Прекрасно знам, че това не е никак полезно за децата да изживяват това което и аз. Може би се чудите защо още го търпя, ми просто съм го оставила да видя до къде ще стигне, да глупава съм, наивна, но все пак мъничко се надявам да се промени. Ако наистина няма никакъв шанс да го направи ще го напусна. А за другия човек знам, че няма да ме вземе с 2 деца, то няма такива мъже. Знам, че ако се интересува от мен, то е мимолетно, въпреки че доста пъти ми е предлагал финансова помощ, аз съм отказвала. Може да ме упрекнете, но не мога да взимам пари от човек, който не познавам. Дори вече не знам на къде ще се развият нещата с него. Няма да насилвам нещата, ако стане нещо стане ако не здраве да е. С интерес следя вашето мнение и ви благодаря за коментарите, а на тези които ме обвиняват им пожелавам никога да не изпадат в моето положение, защото тогава няма да са толкова смели, особено без пукнат лев в джоба. Няма какво да се лъжем ако не става всичко с пари, то става с много пари и пак е с пари, разбирате ли?

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6750e73b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Добро решение! Семейната терапия е винаги полезна...
Но.. как да ти кажа - не очаквай с магическа пръчица психолога да оправи нещата, не очаквай да "създаде" семейството ти...
Бъди подготвена да научиш неприятни неща за себе си и съпруга си! За това какви родители сте :) и не се притеснявай после - хора сме, грешим!

Знам, че като ти казвам "смело" сърцето ти се свива от страх, защото просто ние хората сме свикнали да се съобразяваме. Ето едно от твоите съображения е липсата на пари. Нека ти кажа обаче нещо за страха - той създава условия за сбъдването на онова, от което се страхуваме и смалко по-ясна мисъл ти мясно можеш да видиш, че това е така.

За другия човек ти си знаеш, но... "Едва ли ще ме вземе с две деца" означава, че решаваш вместо него и го лишаваш от правото му на избор. Може пък да не може да има деца и това да е единствения му шанс... Вариантите са винаги хиляди - но ние все боравим с максимум 5!

Пак ще ти го повторя - СМЕЛОСТ! Лесно е да допуснем грешка, но защо да дълбаем в нея - това е най-малкото нездравословно!

Има и друго - относно съпруга ти! Ние всички тук го обвинихме! И аз в това число, за да мога да ти вдъхна кураж... Ще ти кажа нещо и за него - сърцето му едва ли е щастливо. Не можеш да се държиш така с хората и отвътре да не си разяден. И ако някога си го обичала и все още е останала любов в теб ще разбереш със сърцето си, че неговите агресивни демонстрации са просто зов за помощ на един болен и нещастен човек. Дали ти можеш да му помогнеш? Да! Като го оставиш да си научи урока, колкото и тежко да ти бъде! Може би не сте били един за друг, може би и двамата ви чакат едни хора, с които да познаете истинската Любов!
Една истинска и пълноценна връзка развива личността и носи положителна промяна, а промяната винаги се случва с радост...

Успех, мила! и пак ти казвам СМЕЛО!
Смелостта не е липсата на страх, а преценката, че нещо е по-важно от страха!

Който не хвърли зара, няма как да загуби, но и никога не може да спечели!

Господ обича смелите!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: fe3969b5b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Въпроса е след като си вече в това положение, как да излезеш от него. Ами колкото и банално да звучи, човек когато иска нещо, намира начин. Когато не иска, намира оправдание. Ама нямам пари, как ще се справя, страх ме е... възможностите са 2 - или оставаш там, или се махаш.
Това е - всичко друго- психолози, любовници... само обикаля около проблема, без всъщност да го решава.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 дни
hash: f416f236ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Напусни го... Имаш право на издръжка, която ако не ти се изплати два поредни месеца той носи наказателна отговорност! Бъди смела!

 
  ...
преди: 13 години, 2 дни
hash: bf30f08aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26, и какво като има наказателна отговорност? За два месеца те могат и от глад да умрат, а той ще плаща после...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 дни
hash: 1aec0bfba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Н 27, айде моля ти се, щели да умрат от глад! Какви ли не глупости може да се измислят, само да не се рискува, аман!

 
  ...
преди: 13 години, 3 часа
hash: ee74b02656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   ОТ АВТОРКАТА: Здравейте приятели имам отново нужда да споделя защото положението стана нетърпимо. Силите и нервите ми са към своя край. Моя красавец продължава да прави същото и отгоре на всичко разбрах, че се занимава с някаква женена курва. Чуваха се по телефона тайно и говореха с часове. Даже работят заедно и Бог знае какво са правили. Моя отрича да е имал нещо с нея, но факта, че се крие говори достатъчно. След като го видях последния път да говори с нея побеснях и му вдигнах скандал. Просто чашата преля. Даже и на нея и се обадих и я сравних със земята. Аз за 7 години не си позволих да му изневеря нито веднъж. С другия човек за когото говорех така и не се видяхме и прекъснахме всякакви отношения, защото и той се оказа лъжец и блокук. Просто защото вече не издържам реших да предприема някакви действия и ще го напусна. Трябва да види, че не е единствен и незаменим, че ще ме загуби завинаги. Ако поне малко държи на мен и на децата ще ме последва кадето и да отида, малко ще се промени и осъзнае. Ако не го направи той губи. Нито ще съм първата нито последната която ще си гледа сама децата. Исках само да ми кажете има ли такъв вариант да ме приемат в някакъв приют за самотни майки временно и държавата осигурява ли някаква защита за такива жени? Мога ли да го осъдя за издръжка, каква сума се плаща за дела, защото в момента нямам такива пари. Ние нямаме брак и не знам дали изобщо ще успея да заведа дело. Какви помощи мога да взимам Той може ли да ми вземе децата при положение, че работи но няма собствено жилище и има куп кредити? Аз имам собствено, но не работя и нямам никакви доходи. Трябва да разуча как стоят нещата да си намеря работа за да съм сигурна като си тръгна какво трябва да направя. Моля който знае как стоят нещата да ми разяснят. Предварително ви благодаря.

 
  ...
преди: 13 години, 17 мин.
hash: ff5e2817fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Да те последва? ! Да се промени и осъзнае? Слез на земята, такова нещо няма. Просто трябва да прекратиш всякакви отношения с него, а не да искаш да те последва!
Моят съвет е да не се занимаваш с издръжки, дела и глупости, щом имаш жилище. Той при тебе ли живее, или ти при него, или как? Ако е той при тебе просто го изгони, но си намери работа, каквато и да е.
Така мисля, не се занимавай с глупости, да го съдиш и тн. прекрати комуникацията и си намери работа. Децата не може да ти вземе без съгласието ти.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 996b978c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Авторке, в България няма да имаш помощ от социалните, защитени жилища има само за жени, чиито мъже ги бият и то местата са страшно малко.
Имаш иначе право на издръжка за децата и си го търси това право!!! Издръжката е обаче май до 130 лв. , не съм сигурна, не е много - % от минималната заплата е, но има и трябва да търсиш издръжка.
Няма да те последва мъжът ти, спокойно - да не е луд.
Според мен и ти не си без вина в случая, ама хайде, такъв е животът.
Мислила ли си да дадеш апартамента си под наем или поне стая от него и ти да отидеш да живееш в по-малко жилище?
Не те съветвам да го продаваш, не е изгодно в момента. Няма ли толкова работа, поне на мин. заплата?
Децата иначе НЕ МОЖЕ да ти ги вземе, той и няма да иска. т. н. „женска курва“ както я наричаш и си мислиш, че си била сринала по телефона ще му роди нови, но да не ти дреме - нали не го искаш, не си била щаслива? Защо изобщо искаш да бъде той с теб?
Гледай си живота БЕЗ този на теб омразен мъж и не се интересувай от неговия, гледай да се спразумеете за издръжка, защото и той има интерес децата да си растат добре и теб да те няма в живота му. Гледай напред, прагматично - може би сега за теб животът започва!!! Няма какво да губиш!!! Успех и смело - действай, не гледай назад, а напред!

П. П. все пак, ако е връзкар и докаже, че си психически нестабилна, алкохоличка и такива истории, ще ти вземе децата. Моли се „женската курва“ да не иска чужди дечица. Ако нямаш работа, те например се оженят и могат да предложат по-добри условия за живот... кой знае. Никой съд не се интересува кой под наем живял, кой имал жилище - гледат най-доброто за децата!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6fd4f85cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Аз съм жена на 39 години, мила един съвет от мен може да се каже че животът ми мина в скандали и психически тормоз имам син на 18 години, и ако сега бях на твоите години и както се казва със този акъл не бих търпяла този мъж. А относно приятеля от чата внимавай.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 60d1c8015f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   До Авторката: Мила, много бих искала да се включиш пак и да кажеш как върви семейния ти живот. Какво се случи с момчето от чата? Започна ли връзка с него? Предполагам че все още си при мъжа си, защото нерешителността ти е и саможертва за децата ти и страх за това че трябва да се спавяш със живота заради тях. Моята история е малко по различна, но съпруга е същия като твоя на приливи и отливи. Аз взех решение за себе си. Разбирам те напълно пред какви трудни решения си изправена, както и саможертвите ти. Ако се появиш тук ще ти пратя и скайп ако искаш да си поговорим по надълго и широко. Аз бих искала и се надявам да се включиш отново.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 884d5f9791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Здр. Напълно Ви разбирам, защото и аз с мъжа ми сме в точно това положение. Какво да Ви каца вие сте му дали втори шанс и той пак се държи така аз не виждам смисъла от това да чакаш от умрял писмо. Един човек ако обича не удря, я се замислете за миг децата колко пъти са ви изкарвали извън нерви, но на дали сте ги удряли. Един път удари ли те никога няма да спре. Може ли и аз да ви попитам нещо, защото и аз искам да напусна мъжа си точно заради тези проблеми и най - вече че ми омръзна да ме бие и то пред детето, имахте ли брак и как го напуснахте, детето при кого остана. Защото той мен напрекъснато ме заплашва че ако си замина ще ми го отнеме, аз не искам да си го дам изобщо да го вижда.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: b83bb87c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Мила 35, дето не е домашно животинче, което да даваш или вземаш, да притежаваш.
Хвани се в ръце, говори с адвокат. По принцип родителските права винаги са общи, но детето остава да живее в семейното жилище (дори то да е на бащата) до 18 г. възраст с майка си. Бащата получава право да го вижда.
След навършване на 18 жената и детето трябва да напуснат жилището - ако е общо, то се продава и парите се делят между бившите съпрузи, ако е наследствен на мъжа - той си го взима.

Ако нямате брак нямаш право да живееш в апартамента му. Ако апартамента е твой, той трябва да го напусне.

В най-лошия случай детето остава при теб, получаваш мизерна издръжка или никаква, ако той не работи, но поне няма да те бият.

И един съвет от мен - не се занимавай с мъже, следващият ще е същият, изгледай си детето и не създавай други!

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 884d5f9791
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   благодаря много за информацията.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: e726aef861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   до авторката:
преди да си тръгнеш:
- намери си работа (някаква, хиляди са възможностите за онзи, който наистина иска да намери)
- Осигури си надеждни приятели, които да ти помогнат в преместването
- Роднини нямаш ли? Защо търсиш дом за самотни майки... някакви роднини?
- Успокой се, поеми дъх, кажи си: "всичко ще бъде наред" и си тръгни

Първата вечер в новото жилеше:
- Поговори с децата. Не ги лъжи. Не наричай татко им "боклук" Кажи им истината така, както ти би искала да я чуеш - нежно и внимателно, по детски. децата са много мъдри - ще те разберат. Но НИКОГА не ги настройвай против "този боклук, който грам не държеше на мен"

След време:
- постъпи човешки, позволи на баща им да създаде приятелство с тях, поговори с него за финансовата отговорност и дали иска да я поеме или не
- постъпи човешки и спрямо себе си - СПРАВИ СЕ!!! После ще ти е много сладко...
живей за деня, в който децата ти ще станат абитуриенти, ще обикаляте заедно по магазините, ще се закачат с теб и докато чакаш пред пробната, ще се усмихнеш и ще си кажеш "Аз си знам през какво минах, НО се справих"

Успех!
Плам

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 219d747578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Мила събери си нещата и си вземи децата и си тръгни и никога не се връщай! Такива пияници никога не се променят те си остават егоистични и мислещи само за алкохол и да се напият. Ако е започнал да пие всеки ден и да те бие това няма да спре ще става все по зле и най-лошото е че децата ти
ще бъдат свидете ли на това нещо. И така ще бъдат травмирани за цял живот.

Аз съм на 20 не съм омъжена и нямам деца, НО имам такъв баща и съм била свидетел на какви ли не сцени през тези 20 години и знам какво е. И съм го преживяла, защото майка ми не си е тръгнала (защото децата и да имали двама родители). 100 пъти бих предпочела да са разведени отколкото да гледах този ад.

Искаш ли и твоите деца да гледат една пародия на семейство, замисли се над това, а и си прекалено млада да пропиляваш живота както и този на децата си!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker