Той не иска брак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (84961)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19363)
 Секс и интимност (10056)
 Тинейджърски (18896)
 Семейство (4104)
 Здраве (6970)
 Спорт и красота (3660)
 На работното място (1673)
 Образование (4821)
 В чужбина (1083)
 Наркотици и алкохол (841)
 Измислени истории (705)
 Проза, литература (1355)
 Други (11266)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той не иска брак
преди: 8 месеца, 16 дни, прочетена 2189 пъти
Ще бъда изчерпателна. На 23 години съм, а той на 28 год. Имаме връзка от 4 години и няколко месеца. Живели сме заедно 4 месеца при неговите родители. Имаме финансова стабилност и скоро ще имаме собствено жилище. До тук с хубавото и идва проблема. Той не иска да се оженим... на въпроса, който аз му зададох "Искаш ли да сключим брак? ", той отговори, че му е рано. Не искам да го притискам, затова не съм го питала повече, но докога да чакам? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 407e317787
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Няма какво да чакаш, като не иска не иска. Това се прави по взаимно съгласие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: a9ef907458
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Миличка, в наши дни бракът е просто един голям купон за родата. А и реално сте живели заедно само 4 месеца, което съгласи се е доста малко време за да опознаеш напълно един човек. Да, връзката ви е от 4 години, но реално сте били нещо като семейство само 4 месеца. Така, че за къде бързаш? Той ако иска да ти предложи брак ще го направи, но ако много настояваш, най-много да го отвратиш от идеята. Бях точно колкото теб когато се омъжих, е в последствие оста съжалявах за прибързаното си решение и накрая се разведохме. Така, че просто не насилвай нещата, защото всяко бързане в това отношение в 90% от случаите не свършва добре. С или без брак е важно да се обичате и подкрепяте, а другото, ами както казах е един голям купон и една формалност, която изобщо не ти гарантира, че след това ще живеете дълго и щастливо заедно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: f53c173133
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сега изчакаш ли няма да има брак... От мой познати го видях хаха

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 17a8ae498e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Интересна тема. Но не си изчерпателна, напротив.

А защо ти е да го "чакаш"?
Какво точно променя подписът върху брачното свидетелство?
Щом се разбирате и живеете заедно?
Чия е тази "финансова сигурност"? Ногова, твоя, родителска помощ?
Бъдещото собствено жилище негово ли ще е или твое, на двамата поравно? На чие име ще е нотариалният акт и евтл. заем?
За евентуални деца в днешно време също няма значение дали родителите имат брак.

За съжаление в днешно време жените натискат за брак за да сложат ръка върху нещо, което мъжът вече притежава. Или поне да го ползват, ако не могат да го гушнат съвсем.
Придобивките по време на брака са общи, с малки изключения.
Тоест, ако мъжът си скъсва задника от работа, а хубавелката си пили ноктите на шезлонга на басеина с приятелки в това време, накрая купеното имущество и спестяванията на мъжа стават ОБЩИ. Ха, кво стана са?
Ама ако хубавелката си грабне детето и се разкара, то е общо само на хартия, но на практика живее при мама. А тате будалата ще идва да го вижда или да го взима, да носи подаръци и да плаща издръжкааааа...
Меркантилността на много жени и законите на много държави правят мъжете предпазливи и умни.
По-малко умните пропищяват след някоя и друга година как са били заменени с по-перспективен мъж.
Достатъчно е само да разровиш темите назад в този форум...

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 20b481347e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Никога не съм разбирала тази (предимно) женска мания да се сключва брак на всяка цена. Какво ще стане, когато се ожените? Ще те заобича повече? Ще си мислиш, че е вече вързан и няма да шава? Искрената любов не се засвидетелства с някъв подпис и панаир за 200 души. Тя се гради на много повече, както съм сигурна, че сама знаеш, и една сватба няма да промени нищо. Да не говорим колко е жалко една жена да се примолва на мъжа си да я удостои с "великото предложение". Момичета, стегнете се! Много е тъжно... изглеждате като отчаяни и несигурни лели, които са се вкопчили в мъжлето си сякаш няма други. Щом не иска да се жени - праз голям. Ако всичко останало си му е наред, това трябва да ти е последна грижа. Бракът не е еквивалент на вечна любов и неразделност. Примери, за съжаление, има много.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: a32f0ec7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке имам един въпрос към теб
И двамата ли участвате в покупката на жилището, защото ако е така и без брак да не ти се наложи да спиш под открито небе? !?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 07b5c95c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Проведи открит разговор, за да се разберете за бъдещите си намерения. Негово право е да не желае брак, както е твое да желаеш. Ако и за двама ви на всеки неговото разбиране е твърде важно и никой не е склонен на компромис - има и други партньори.
ж

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 194ca8af06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Девойче, за къде бързаш с тази женитба?
Още си малка, твърде малко сте в съвместно съжителство, имате нужда развивате връзката си, да се самоусъвършенствате в личен план.
Женитбата и децата няма да избягат, не го притискай, ако не искаш да го изгубиш, мъжете мразят да им се натяква, също така и драмите.
Радвай се на това което имаш, защото утре може да го няма.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: b1b7c6e89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За какво му е да се жени, в днешно време всички бракове завършват с развод, трябва да е луд, за да се ожени.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 4d082751da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Аз съм на 23. И аз да бях на негово място щях направо да избягам от тебе. В днешно време брака не е задължитилен. И на мене ми е доста рано. Да не говоря, че в момента и работя, и уча. Предстой ми завършване и държавни изпити тая година. Ако некоя като тебе са ми дава зор за женене ще и бия шута. Пък, тва да ми дават зор за деца, без да аз да го искам. Просто ще я изтрелям по балистична крива. Много мразя да ми се месят, да ме натискат и да ми задават тон в живота отвънка. Трябвало тва, трябвало онова. Аз си преценявам кво, кога, с кого. Никой не може да ми се меси.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 291f869599
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Извини ме за любопитството, че но кажи ми как се постига финансова стабилност и собствено жилище на тази възраст?

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 1a2b63d997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И за къде бързаш? Провери в интернет половината бракове завършват с развод. Сватбата не ти дава никаква сигурност. Нито е доказателство, че много те обича.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 180f893834
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Трябваше и това да го попиташ. Въобще, научи се да не се свиваш и да преглъщаш, а да поставяш проблемите за коментар. Също и се приготви да чуваш неща, за които не си и предполагала.
Българските мъже са комплексари. страх ги да не ги ограбят. За това, ти сама за себе си трябва да вземеш решение. Като не иска да сключвате брак, което е финасов договор, не знам дали се сещаш, прави си сметката много добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 6fc162f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Аз лично не ги разбирам тези "съжителства". Ако човек обича истински една жена, и тя иска брак, той не бива да се дърпа. Бракът е открито заявяване пред обществото, че сте създали семейство. Един истински мъж не бива да се крие зад удобни обяснения от рода на "няма никакво значение, ако се обичаме". Айде-де, не е така. Това, според мен, означава, че просто не е готов да отиде докрай във връзката - така си му е удобно. Обикновено такива екстравагантности ги заплаща жената. Имай си едно на ум, а ако настоява на такова висящо положение, действай принципно. Ако те обича Е ДЛЪЖЕН да се ожени за теб, с всички законови и нравствени последтсвия! За църковен брак не говоря изобщо, за да не бъда обявен за религиозен фанатик, но истината е, че според мен бракът има пълноценна стойност, единствено като клетва за вечна вярност пред Бога. Тогава двойката получава и помощ Свише за справяне с трудностите. Но къде ти... хората не искат един подпис в гражданското да поставят, та камо ли да се вричат до смърт. Тъжно ми е за родителите ти. Имаш моите молитви!

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 6fc162f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз лично не ги разбирам тези "съжителства". Ако човек обича истински една жена, и тя иска брак, той не бива да се дърпа. Бракът е открито заявяване пред обществото, че сте създали семейство. Един истински мъж не бива да се крие зад удобни обяснения от рода на "няма никакво значение, ако се обичаме". Айде-де, не е така. Това, според мен, означава, че просто не е готов да отиде докрай във връзката - така си му е удобно. Обикновено такива екстравагантности ги заплаща жената. Имай си едно на ум, а ако настоява на такова висящо положение, действай принципно. Ако те обича Е ДЛЪЖЕН да се ожени за теб, с всички законови и нравствени последтсвия! За църковен брак не говоря изобщо, за да не бъда обявен за религиозен фанатик, но истината е, че според мен бракът има пълноценна стойност, единствено като клетва за вечна вярност пред Бога. Тогава двойката получава и помощ Свише за справяне с трудностите. Но къде ти... хората не искат един подпис в гражданското да поставят, та камо ли да се вричат до смърт. Тъжно ми е за родителите ти. Имаш моите молитви!

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: a03717fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   За какво ги притискате тия мъже да се женят за вас? !
Това са първо вериги, които оковават стресиращо
Второ-огромен стрес и мега голям разход
Отмина времето на ергенския данък или одумването от съседи че живеете без брак.
Я си живейте живота

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 6fc162f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Според мен, чакала си достатъчно. Човекът не иска да е обвърже, още повече, че така му е удобно - особено, ако вече си спите на семейни начала...

Много жалко за пропуснатото време. Положението е болно, и трябва решително да се разреши. Не е достойно един мъж да държи едно момиче "на сиджимка", като унищожава най-важните години в живота ѝ, и проваля шансовете ѝ за задомяване.

Вече си говорила достатъчно с него, и щом си прави оглушки, трябва да го оставиш да си търси държанка. Болезнено е, плашещо е - знам - но това е правилното решение.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 3301c9d8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   За какво ти е брак на 23? Аз бих се омъжила преди да имам дете.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 2f658ee535
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Защо изобщо си повдигнала въпроса?
Живели сте съвместно само 4 месеца, поне доколкото разбрах аз. На фона на 4-годишна връзка това е изключително малко време.
Може би иска да изчака и да види как ще ви потръгне самостоятелния съвместен живот. Явно е човек, който взима премислено решенията в живота си и това трябва да те радва.
Иначе, между нас казано, не виждам как бракът ще промени отношенията между вас и като цяло стандарта на живот, който имате.
Защо просто не се наслаждаваш на връзката ви? За всичко останало има достатъчно време, едва на 23 си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: e73a77276a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Мило момиче, не на него, а на теб ти е рано. Поживейте още, виж как ще се справяте, недейте да бързате с децата засега.
Колкото до брака - ако си мислиш, че един брак ти гарантира нещо и че ще си по-щастлива, ако си омъжена, си в грешка. Професията ми е такава, че имам много наблюдения над най-различни двойки българи и чужденци. Виждала съм какво ли не, но ще обобщя - един мъж ако не те обича, бракът е без значение. Бракът не може да го "върже" до теб, нито е задължително да ти даде емоционална или материална сигурност. С подпис или без, важното е да се обичате. Не е краят на света, ако не се ожените. Дори напротив, така си гарантираш спокойствие, ако той има кредити например. Като негова съпруга също си длъжник, но ако нямате брак, никой не може да има претенции към теб. Това е само един малък пример. :) Не винаги обвързването е полезно. Освен това, ако сте женени, той ще си мисли, че си му в кърпа вързана. Докато без брак има известно напрежение. :))
Но, ако си умно момиче и толкова държиш да сключите брак, има как да го накараш сам да го поиска. Един малък жокер - няма да стане, ако ТИ го питаш дали иска брак.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 99b99312ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Защо ти му предлагаш брак? Не трябваше ли мъжът да предлага, или аз съм от една отминала епоха?
И на него не му е рано, но на теб определено ти е. Ти си на 23 години- какъв брак, какви 5 лева? Я се забавлявай и си живей живота! За брак ще мислиш, след като минеш 25-26 години. Пък и аз ако бях мъж, не бих се оженил за момиче на 23 години- какво е видяла тя от живота- има ли добра професия, независима ли е, може ли да се оправя в по-заплетени ситуации?
Не ми изглежда като добре оферта за него и за това не иска да се жени за теб.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: ca367669b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Отговорил ти е, че му е рано, а не, че ВИ е рано.. Доста показателно, че не му се иска да се обвърже докрай. Не съм сигурна какво бих направила на твое място, но определено имате някакво разминаване. Може би не трябва да чакаш повече от година, щом за теб е важно да си омъжена, а за него не е.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 6bbae9233e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Според мен по-скоро на теб ти е рано, на 23. Той не е чак толкова малък.
Пък може и да не е сигурен в теб или, по-вероятно, в себе си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: c8196e58de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ти сериозно ли мислиш, че отсъствието на някакъв документ е проблем или просто ти се иска да се покажеш с бяла рокля и да хвърлиш хиляди лева за това? Била си на 19, когато си тръгнала с този човек, сигурна ли си че можеш да си с него до края на живота си?
Жена съм, на 31, за протокола...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 07b5c95c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Много често противниците на брака се аргументират с разхода по тържеството. Е - брак не е равно на сватба (да не говорим, че и от сватба до сватба има огромна разлика), а може да се поинтересувате дори за разликите в таксите в Обредния дом, когато бракът се случва през работната седмица или през почивните дни. Нямам нищо против това, че някои хора НЕ желаят брак, но този аргумент просто е нелогичен!
ж

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 07b5c95c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   А Номер 23 е просто в десятката! Може би това е и най-ценното мнение в темата, защото чисто психологически е от огромно значение дали говори в единствено или множествено число. Макар че запознатите могат да манипулират умишлено изказванията по този начин. Но то и това се разбира с времето, опитността и запознаването с психологията на общуването.
Голямо значение също така има езикът на тялото.
Не е задължително да няма дълготрайни намерения към теб, но е възможно и това. Въпрос на разбирания е, а ние не ви познаваме, за да дадем генерални заключения. Но ти си помисли за собствените си приоритети и дали той би могъл да се впише в това, което желаеш от живота си. Ти си най-важната за себе си! Както и той е най-важен за себе си! Просто ни е нужен човек с нашите разбирания.
ж

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 8b2b7aa2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   В смисъл не иска брак само юридически или въобще не иска да се обвързва дългосрочно? Ако е първото мисля, че трябва единия от вас да направи компромис, това не е кой знае какъв проблем. Ако е второто - тогава вече проблем.

Между другото аз макар да съм мъж, държа на брака. Да, за някои може и да съм изостанал, сега е модерно всеки да живее с парнтьора си без брак. Но на мен не ми е ОК така. Имам предвид, че идеално те разбирам и си в пълното си право да искаш. Но ако той не иска, единия от вас трябва да отстъпи, иначе просто трябва да се разделите.

Според мен просто трябва да се изясните и всеки да си каже открито гледната точка и да потърсите някакъв компромис.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 8b2b7aa2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Според мен го питай дали иска някога в бъдеще да имате деца. По реакцията му ще разбереш има ли някакви сериозни намерения въобще към теб или те е взел при себе си, само за да му е удобно да чука повсяко време. Ако има сериозни намерения към теб, брака може и да го преглътнеш, но имай предвид, че нежеланието му може и да е индикация, че не фигурираш в дългосрочните му планове. А може просто да се чувства още прекалено млад за брак, но ако е така, поне трябва да има някакви бъдещи намерения.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: da955b415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Ако някой те обича истински сега, не се знае след 3 месеца, дали ще те обича, а ти искаш да правиш сделки за по 60 години...

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: e8dfa54a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Пак се започна със философстването тука, момичето не пита какво е мнението ви за брака и т. н. Според мен се замисли за апартамента - двамата ли го плащате, кой колко пари дава, на чие име ще бъде записан, за това се притеснявай.
Има голяма разлика да си подписал брак и да не си. Живях 2 год на семейни начала преди да ми предложи. Отношението на роднините, обществото е съвсем друго, дори връзката ни стана много по-силна и осъзната след подписването. Сватбата е прекрасно изживявяне, не слушай какво ти говорят, че била купон за роднини, показване и т. н. Попитай го дали изобщо иска брак с теб, колко време ще му е нужно и тогава мисли дали да го чакаш. Ти си наистина много млада, но 4 години е много време. Ако той ти каже, че не иска брак и за него тва са глупости, а за теб бракът е важен, бягай.
Преди да купите апартамента, изяснете отношенията си

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 28d5d57626
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Не иска да се ожени за Теб, авторке, това е. Поогледай се за някой, който иска.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 6dd4fbf7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Аз съм за брак, но църковен. Гражданския представлява просто нещо като договор например с банка или мобилен оператор. Отделно сватбата се е превърнала в екстравагантна индустрия. Най-големия проблем с браковете е, че хората не разбират смисъла им. Смисъла на брака е, че вие се вричате да сте заедно завинаги, забележете - "завинаги". Не се казва докато има тръпка, докато положението е розово, докато не съм си намерил/а по добър/добра и подобни. Казва се завинаги - в добро и лошо, в болест и здраве, в богатство и бедност а не в добро и здраве и богатство иначе чао. Значи двамата души които се вричат вече не са двама, те стават едно цяло в този момент и занапред. При положение, че началото на разрушаването на този институт става още през 1792 в републиканска Франция когато се институционализира "развода" и оттогава до сега брака и семейството биват редуцирани легално до просто едно договаряне как ще се разпределят придобитите предмети при развода. В светския си модел той е изгубил много от смисъла си. Жените искат да се омъжват, защото така се чувстват признати, обаче те не спазват института на брака и при първия сериозен проблем се развеждат, което прави от брака една пародия, освен това се женят за да изживеят мечтата на всяко малко момиченце отраснало с детски приказки и анимации - да се види в бяла рокля и да е центъра на вниманието, да е специалния човек сред всички дори и за един ден което е нещо което жените обожават - да получават внимание. За мъжа какво остава? Ами нищо освен едни средства за сватба хвърлени на вятъра, едни неприятни обвързващи законови последствия от подписа му и едно неприятно и смътно усещане, че оттук нататък нещата между него и половинката му ще вървят само на юг (надолу), защото тя ще го има за даденост, няма да се старае за връзката им, ще му търси сметка и т. н. Освен това не бива да се забравя, че когато нещата станат сигурни хората стават авантюристични и обичат да откриват "нови хоризонти" чувствайки, че ако новите хоризонти се окажат по-добри просто ще се преместят там ако не ще се върнат на познатия и удобен пристан. А какво става с светостта на брака и верността в такива случаи и голямото желание за брак който беше в началото? Ами явно това не е пречка за тях и дори не се замислят, брака в днешно време е много желан и търсен докато вече не е удобен тогава веднага става пречка от която бързо да се отърват. Всичко това прави гражданския брак едно опасно и безразсъдно приключение, но не и църковния. При църковния брак хората които вярват в светостта на брака и семейството се обвързват за цял живот според института на брака който е определен в Светите Писания. При църковния брак вече имаме истински брак стига хората да са си дали възможност да осъзнаят какво той представлява и да действат от позицията на вярата в Бог.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 8b2b7aa2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   33 - супер коментар. Брака и сватбата имат значение, мога да го потвърдя от опит. А преди това бях преди брака.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 97c1c344c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Аз съм против брака, мъж на 25 години съм. Знам, че ми е рано да сватба, но не искам да се женя защото браковете не са задължителни а и после завършват с развод.

Най- добре ще бъде да живеем просто ей-така без да има бракосъчетания то така или иначе брака е жива лудница и не съм съгласен за брак. Айде живи и здрави :)

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 2cb9b0ead0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Благодаря на номерата 23, 29, 33. Наистина явно не съм била изчерпателна. На 23 съм, за някои може да съм млада за брак, който искам да е църковен, но съм убедена в чувствата и намеренията си, а те се разминават с неговите. За мен той е специален, искам просто да бъда с него завинаги и в хубавите и лошите моменти. Това ме навежда на мисълта, че той не е сигурен дали иска да бъде с мен ЗАВИНАГИ. За деца не споменавам, по-нататък. Исках съвет от хора, които са компетентни, били са на моето място. Винаги едните ще са "ЗА" брака, а другите "ПРОТИВ". Върпосът ми е дали да го изчакам, защото се обичаме или това е знак да бягам, за да намеря "истинското щастие". След отказа му няма да го притискам повече. Сега остава да чакам или да си тръгна?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 2cd5dde239
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Прочети книгата ''Защо мъжете се женят за кучки '' Шери Аргов. Мисля, че ще си отговориш.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 0fab25c14a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   38, ами питай дали по принцип не иска брак/съвместно съжителство за цял живот или в момента не иска. От това зависи дали трябва да чакаш или да си тръгнеш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 6fc162f8d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Четири месеца е много малко време, но пък ако живеете на семейни начала (голяма грешка, казвам Ви! ) това положение не може да продължава повече от година. Няма какво повече да се опознавате. Много е тревожно това, че казва, че НА НЕГО му е рано. Мирише ми на незрялост. Ако след половин година най-много не се реши да се ожените, трябва да го оставите, колкото и да Ви боли. Нямате време за губене. Зрелият човек ПЪРВО се интересува от Вашето мнение, а не от това, което ЗА НЕГО е изгодно. Второ, щом е мъж и е преспал с Вас, длъжен е да Ви предложи брак, а не да отлага. Така му е много удобно - на всеки мъж би му било удобно, разбира се. Омерзително е да си играе така с времето на една млада жена. Все пак, можете да му дадете още най-много половин година отсрочка.

Всеки живот, всяка връзка преди всичко следва да се движи не от чувства, а ОТ НРАВСТВЕНИ НАЧАЛА.

Добре сте направили да се обърнете тук, въпреки че повечето от даващите "умни" съвети също са хора незрели и с почти или изцяло отсъстващи нравствени начала, повлияни от развратното ни време.

Не му досаждайте засега, но след три месеца лекичко подхванете отново темата. Ако откаже, след още три - пак, и ако пак откаже, дайте му ултиматум. Ако не го изпълни, НЕПРЕМЕННО следва да го напуснете. Иначе ще се чувствате като кученце на каишка, и ще теглите.

Един мъж, ако преспи с приятелката си Е ДЛЪЖЕН да ѝ предложи брак, а не да я остави в несигурност. Ако не е готов, тогава да не я дърпа към леглото. Като е готов, и като се ожени - да заповяда тогава...

Бракът е нещо много важно - не слушайте песните на "разкрепостените". Те тъй си говорят, защото нямат достатъчно съзнание и се считат за много модерни.

... Ох, хора, защо НА ПЪРВО МЯСТО скачате в леглото? Толкова ли е важно да преспиш с някого, когото едва познаваш? Сексът много изкривява и усложнява нещата, когато дойде време да се изпитат сериозни ли са намеренията на отсрещната страна.

Да видим...

Бъдете щастлива!

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: b5a968bdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Съгласна съм с номер 33, послушай я. Аз може да се каже, че съм същото положение макар да излизам с мъжа до себе си от 6 месеца, но от няколко живеем заедно. Мен ме притеснява това че човека до мен му е достатъчно просто ей така да си живеем като гаджета цял живот. Не смята че може би трябва по нататък да се сгодим, да направим сватба или просто да подпишем. Да за него съвместното съжителство или съжителството на семейни начела е нормално, покрай него приятелите му са Така, но аз не смятам че момиче като мен, смисъл образована съм и идвам от нормално семейство с традиции , принципи и норми, заслужавам такова отношение. Знам, че не съм идеална както и той, не търся принца, но просто ако така продължим няма как да взема тази връзка на сериозно, като самите му действия с нищо не показват това, все едно ще сме двама съквартиранти, които ще си делят сметките, а и нали знаете как се казва на дето, чиито родители не са сключили брак.
Просто това са неща, които смятам че трябва да се разберат, защото аз лично не искам да си губя времето и младостта си с човек, който няма същите принципи и поне желание да направи компромис. Успех авторке, попитай го дали е готов на тези стъпки, при вас връзката е 4 години и принципно е време за да такава стъпка, защото иначе следва раздяла.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: c8aa4735a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Номер 41 звучиш много взискателно и изискваш както мъжа бил длъжен да направи за жената. Сега за да видим дали твоето мнение има тежест кажи след като определяш такива "нравствени правила" на мъжа, какви са задълженията на жената към мъжа според нравствения ти код? Не бъди пестелива, изброй ги всички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker