Чувствам се ужасно зле - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80219)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18031)
 Секс и интимност (9634)
 Тинейджърски (18276)
 Семейство (3782)
 Здраве (6607)
 Спорт и красота (3509)
 На работното място (1501)
 Образование (4435)
 В чужбина (979)
 Наркотици и алкохол (817)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1277)
 Други (10604)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се ужасно зле
преди: 1 месец, 2 дни, прочетена 1864 пъти
Не знам как да започна, затова ще карам направо -влюбена съм в един човек и не спирам да мисля за него. Нещата според не са споделени, просто съм била поредната му бройка. Не ми обръща никакво внимание, не ме търси понякога дори целенасочено се прави, че не ме вижда или изобщо не ме поздравява. Имам сякаш топка в стомаха и буца в гърлото, нямам желание за нищо, нищо друго не ме интересува... Не знам дали той е наясно какво ми причинява и дали въобще му пука, но не знам какво да правя и как да намеря изход. И за да съм още по-ясна колко е зле положението ситуацията е такава от повече от 10 месеца. Не мога да погледна друг мъж, намерих си хоби, излизах - нищо, абсолютното нищо не ми помогна да спра да мисля за него.
Историята е банална - той е играч, аз обаче излязох глупачка... Пълна глупачка защото го обичах, и все още го пбища въпреки, че хиляди пъти ме предаде, въпреки всичките му недостатъци. Винаги съм си мислела, че човек трябва да вярва на чувствата си и бях вътрешно убедена, че той има чувства към мен, но явно съм сбъркала жестоко. Не може да има любов, когато не желаеш да потърсиш някого толкова време просто за да го питаш как е. Не може да го лъжеш, че искаш да го видиш и след това все едно не си го казвал. Не може да нараняваш някого, просто за да начешеш собственото си болно его!
Искам да ви питам мъже - защо се стараете да предизвикате чувства в една жена и после да я изоставите и нараните.
Бъдете честни в самото начало и кажете, че искате просто да се позабавлявате мисля, че така би било редно и накрая няма да има разбити сърца...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 часа
hash: c43fea2873
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Добре дошла в клуба. Аз пък си мислех, че ме е разигравал, оказа се, че и двамата сме бъркали, но късно се разбра. Не ми мина двете години, през които поддържахме контакт, нито от няколко месеца, през които вече почти нямаме такъв. А само като се замисля, че сме искали едни и същи неща в живота, колко добре ни пасват характерите и колко по-добър щях да му направя живота, не виждам и как ще мине. А се чувствам като теб от самото начало на отношенията ни, с друг така и не можах да си легна.

Разбирам те и затова, че си ядосана. Въпреки че ситуациите ни не са идентични, и моя накрая постъпи доста тъпо. Но хората не са перфектни. Явно съм го приела със всичките му недостатъци и колкото и ядосана и наранена да ме е накарал да се почувствам от някакво негово отношение, това не отменя другите неща. Не знам дали моята история ти помага с нещо, но поне знай, че не си сама в това как се чувстваш. Дано намериш решение на твоята ситуация.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 часа
hash: 5521947207
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Нз ама всичко се връща. Помисли си ти дали си се държала така с някой или с приятели.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 часа
hash: 3cb4339b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Виж има моменти, в които човек просто не мисли задълбочено и иска да изживее нещо. При някои хора, тези моменти са единственото им състояние и не познават друго. Не можеш да очакваш разбиране от мъж, който просто не се отдава в любов до степен, че стомахът му да е свит и да има буца в гърлото. Поради някаква причина той е играч. Може би заради разбито сърце, може би заради лек живот, може би, защото това иска и не обича да е зависим. Наистина няма значение, той просто не изпитва същото към теб и няма да го изпита, колкото и съвършена да си. Може би си прекрасна жена, наистина, допускам, че си готова да му дадеш всичко, но любовта не идва насила. Любовта не идва заради отношението, то се харесва на мозъка и на обществото, но любовта идва незнайно как и зависи само от сърцето. Не можеш да промениш нищо, остава само да приемеш фактите и да продължиш напред.

Не позволявай на един играч да контролира живота ти. Добре, стомахът ти ще се свива, краката ти ще треперят и дланите ти ще се изпотяват, но ти си много повече от тези усещания и заслужаваш споделени чувства. Всеки преминава през това. Вярваш или не, това си е самата истина. Аз преминах през това. Хобитата не ми помогнаха. Помогна ми това, че си дадох време да го изстрадам. Направих всичко по силите си, сега не чувствам никаква вина, не изпитвам усещането на неизживяното. Опитах, не се получи, продължих напред. И ти си опитала, дала си всичко, не се е получило, сега трябва да продължиш напред, въпреки разбитото сърце. Понякога е така, не казвам, че е приятно, но се преодолява. Изплачи го, напий се веднъж, изхвърли всичко, което ти напомня на този мъж, изобщо, бъди крайно драматична, но само пред себе си. После ще става по-леко, а накрая съвсем ще забравиш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 часа
hash: f1237e0a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей, съжалявам за това как се чувстваш и ти ти съчувствам, знам ковко е тежко да има несподелена любов. Разкажи по конкретно какво е станало. Относно търсенето и писането от моя гледна точка ще кажа, че ако жената играе игри, аз и пиша а тя отлага или изчаква или нещо ме пробва или каквото и да е в този дух то аз преставам да и обръщам внимание, зарязвам нещата и се насочвам другаде. Очаквам от нея истински ентусиазъм и активност а не дръпнатост и предпазливост и ако ги няма губя всякакъв интерес, не пиша и не се интересувам още повече ако не е била открита и не знам какво всъщност изпитва. За казването в началото аз лично не знам как ще се развият нещата и какво да очаквам така, че не мога да информирам насрещната страна какво ще стане понеже и аз самия нямам никаква представа. Иначе ако е някой който е обсебен от секса и използва за това романтика, то той не споделя истинските си намерения, защото жените като цяло не приемат добре идеята "да бъдат използвани само за секс" или да са приятели с привилегии. Съответно този тип мъже няма как да са открити за намеренията си, защото това ще им попречи да постигнат целта си, затова те използват двуличие - казват на дадената жена каквото тя иска да чуе. Цялото това нещо е една голяма глупост, не знам защо изобщо си губят ценното време за това и същевременно причиняват психологически травми на тези жени, но за съжаление и такива неща стават. Цялата ситуация с романтиката и срещите в днешно време сериозно куца, жените са твърде придирчиви и стават жертва на подобни "играчи" които си играят с тях. Търчат подир сънища а после попадат в кошмари.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 час
hash: ebc93ad89c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Щом си признаваш, че си пълна глупачка продължавай да страдаш

 
  ...


...
преди: 29 дни, 15 часа
hash: 3fee8f618f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте отново, авторката съм. Не знам дали со прав номер 2, че всичко се връща, но мога да отговоря, че никога не съм се подигравала с чувствата на другите, независимо дали става въпрос за връзка или друг вид отношения. Номер 1 бих искала ако можеш да споделиш как се развиха нещата при теб? Говорихте ли с човека за вашите отношения и какво се случи накрая...
Номер 4 - подробностите са такива, че когато съм споделяла, че мисля, че за него съм просто забавление, той категорично отричаше. Търси ме от дъжд на вятър и сякаш гледа да ме избягва. По принцип е отракан мъж, но когато сме заедно в компания с други хора се държи странно, дори понякога неадекватно. Избягва дори да ме погледне. Когато реша да прекратя контактите си с него, той все намира начин да ме накара да размисля. Никога не съм изпитвала такова чувствто към никого другиго в живота си. И никога не ме е държало толкова време, дори да съм била влюбена. Познавам го от повече от 4 години и досега нищо в чувствата ми към него не се е променило! Чудех се мъжете колко време биха се виждали с една жена, която ги привлича само сексуално? Убива ме мисълта, че за него съм някаква вещ, която му харесва да ползва и после да захвърли, докато не се присети пак. Не знам вече, сила нямам, искам да спра да го обичам, да го оставя и да не мисля никога повече за него, но е факт, че сърцето си знае неговото... Сънувам го почти всяка вечер... Мислите ли, че трябва да му призная как се чувствам или няма никакъв смисъл? Ако той осъзнае как ме кара да се чувствам, мислите ли че ще спре да се държи така или ще стана още по-уязвима пред него?

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 13 часа
hash: ee53bf6d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Преживявала съм го два пъти. И двата пъти бях влюбена, а въпросните мъже в кавички -не. Обръщаха ми внимание докато ме получиха своето. С единия живях 7 месеца. Беше кошмар. В началото мил, любезен джентълмен, но скоро маската падна. Егото му щеше да счупи небето, показа си страни ужасни на характера, както и пороците, алкохол, цигари, марихуана, насилие.... оттървах се леко. Бях го идиализирала до такава степен, че въпреки че се държеше зле с мен аз не исках да го оставя. Мислех, че ако се грижа за него и го обичам повече ще се промени. Е, не се промени. Все същия бияч на жени и комплексар.
Срещнах нов мъж. По-голям от мен. Истински мъж, какъвто винаги съм искала. Онова чудовище вече е в друга глава. Не се обръщам назад. Не искам.
Ще срещнеш нов мъж. Преценяй ги добре. Не си лягай с тях на втората среща, въпреки че и на 15 среща пак може да те зареже. Гледай да има качества, не само визия. Визия сега лесно св постига с химия, фитнес и заучени класически реплики за свалка.

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 14ed17209a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не мога да разбера толкова ли си отчаяна, че продължаваш да се унижаваш? Чакаш невъзможни неща. Една връзката се случва по желание и на двамата. Силното чувство не единия не може да е за двама. Приеми, че не те иска, спри изобщо до контактуваш с него. Продължи напред сама, толкова ли ти е невъзможно? !

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 2dad062a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Това твое състояние не е любов, а обида, че си попаднала на играч, който те е използвал и не си го разбрала в самото начало. Но то е и урок, за да се научиш да преценяваш по-добре мъжете в бъдеще. Радвай се, че си се отървала без сериозни последствия - евентуална бременност, аборт или да си самотна майка. Времето лекува всичко, след години ще си спомняш за този човек с безразличие и ще се чудиш как си могла да преживяваш така тежко приключването на връзка, която не си е заслужавала още в самото начало. Силната личност ще продължи бързо напред и няма да се обръща назад, а слабата ще потъне в отчаяние докато живота минава край нея. Бъдете силни личности и не допускайте непочтени хора до себе си!

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 4 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   @4 Затова не вярвам на думи, а на дела, но пък никой не е длъжен да прави каквото и да било за никого (цитат по памет), затова не очаквам и дела. Никого не търся, на никого не вярвам, сама съм си и в добро, и в лошо :-D Тъпо е, обаче, когато поредният човек ме 'намери' и почват някакви изпълнения, от които нямам нужда ( казвам 'човек', а не 'мъж', защото не смятам, че е типична черта на мъжкия пол, също подобни лицемерни взаимоотношения не са само в интимен план, а са навсякъде).
Изходът - не се занимавайте с никого, има човек - има проблем.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 20 часа
hash: d3a5210048
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Той нищо не ти причинява. Ти избираш как да се чувстваш. Въобще бъди готова да си носиш последствията за всички твои избори. Успех с порастването!

 
  ...
преди: 27 дни, 16 часа
hash: c43fea2873
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторке, №1

Историята е много дълга и объркана, самата аз не смятам, че някога ще мога да си я обясня напълно. А и всичко е много лично, така че не ми се ще точно тук да сядам и да пиша подробности.

Това, което мога да ти предам като съвет е, кажи му всичко, без страх и гордост, директно и докрай. Изискай и той ясно да ти заяви какво е положението от негова страна. После да не си блъскаш главата, че е имало шанс, а не сте се разбрали.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 9 часа
hash: c274096c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм номер 4. Авторке нещо май много си се объркала, всичко това което описа ясно ми говори, че е хлътнал до уши в теб също както и ти по него а не, че те използва за секс. Още повече, че за да изпитваш такива силни и продължителни емоции значи е взаимно. Според мен става въпрос за лоша комуникация, за типичното женско недоверие и за взаимен страх от разкриване на чувствата.

 
  ...
преди: 26 дни, 16 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер @4 Защо даваш такъв категоричен коментар, при положение, че знаем много малко? ! . Недей, защото ако не си прав, момичето само ще продължава да подхранва идеята за положителна развръзка, каквато може да няма, поради несходство в характерите ( авторке, не мисли, че всеки иска да се изгаври с теб, нарочно, просто.... не винаги и с всеки, се напасваме). Слушай интуицията си, момиче, тя никога не ни лъже, ако усещаш, че не е добър с теб, значи е така, няма кой друг, освен теб, да усети дали този мъж се държи добре с теб. Важно е да се чувствате спокойни и щастливи в компанията си, ако някой ви напряга и ви кара да се чувствате зле - не общувайте с този човек.

 
  ...
преди: 25 дни, 16 часа
hash: 59d7be5aa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Това е защото сърцето и на него е другаде. Не е само жените и мъжете сме така. Моята първа любов ми беше изневерила 6пъти и аз така продължават да я обичам. Досега сме приятели, даже е станала самотна майка и пак се виждаме. Въпреки че имам основание да я убия дори, ако беше друг. Тя започна да осъзнава грешката си ама след като вече се превърна в превъртяла курва. В момента съм с момиче, с което по абсолютно същия начин се развиват нещата. От 2 години сме заедно и тя започна да ми изневерява. най лошото е че в момента се прави на описани я е страх даже се срещнем и да се разделим като хората. Аз обаче й желая щастие. Желая и щастие на първата. Не че го заслужават или не... Просто ако мисля лоши неща за тях аз ще стана поредния тъпак и ще нараня някой друг по веригата.
Прости му! Прошката лекува сърцето. Желай му щастие, след години той ще го оцени. Ще ти кажа една тайна. Избий си лошите мисли за него и ги замести с хубави. С всяка хубава мисъл за него ще си крадеш парченце от собственото си сърце. Кажи си че ако не е бил той е нямало да станеш по силна. Силните хора са били наранявания и са прощавали. Алкохолиците и психично болните са отвръщали с лошо и си го държат в сърцето до живот.
Аз правя така в момента. Пиша й по един мейл на ден. Аз ги пращам и тя разбира се неми отговаря, но ти можеш да не ги пращаш въобще. В тези мейли й пожелавам щастие и успех във всичко каквото е намислила. Говоря за хубавите моменти от връзката ни. Благодаря й че толкова много ми помагаше. А тя наистина го правеше. казвам й че, е красива, млада и умна и има толкова много щастие пред нея. Даже може би не с мен. Дори и да е с друг тя го заслужава. Казвам й да не спира да обича и ако не на мен то поне на другите да отвръща с любов, както аз го правя.

Та така, това ще излекува теб. Ще си откраднеш сърцето обратно и ще го дадеш на друг. Той пък може да се отнесе с теб по същия начин. Ако обаче почнеш нова връзка без да си си вземала сърцето, пък ако ще и почупено, ще наранил следващия по веригата.

Ще ти кажа едно. Този който е изневерява, винаги ще го прави. Този който е мразил, винаги ще мрази. Този който е обичал, винаги ще обича. На края на живота има значение само колко си обичала.

 
  ... горе^

...
преди: 24 дни, 12 часа
hash: d0104773e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз съм номер 4, до номер 16 - Категоричен съм, защото признаците описани от авторката са ми добре познати и са абсолютно сигурен знак за това какво става. Вие жените трябва да спрете да вярвате в тази самозаблуда, че можете да разбирате мъжете и да тълкувате поведението им. Честно ти казвам - изобщо не можете и грам! А това за интуицията е толкова нелепо и толкова грешно, че ако не беше причинило безброй страдания щеше да е смешно. Тази т. н. "интуиция" е просто недоверие, опасения от най-лошото и абсурдна предпазливост които са провалили много отношения. Приеми го - жените правите глупост след глупост, не можете да оцените правилно ситуацията в 80-90% от случаите, действате неадекватно и обикновено резултата е, че после и двамата страдат. Съвета ми към авторката е - в никакъв случай не слушай мнението на други жени за отношенията си и за него, не се доверявай на "интуицията" си а винаги проверявай нещата и що се отнася до мъже питай други мъже, защото ние знаем какво става, какво той мисли, как чувства, какво значат определени признаци в поведението му и т. н. а жените просто не знаят, нямат си абсолютно никаква представа а просто гадаят напосоки и бъркат тотално.

 
  ...
преди: 23 дни, 18 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Номер @4 Ти бъркаш интуицията с недоверие.
Интуицията е нещо, което познавам добре и когато не съм чула този глас, винаги съм се подвеждала, веднъж така, прибирах се една вечер, и без повод за опасения, нещо... глас ли, мисъл ли, мина ми през ума за секунда - не минавай оттам! Е, минах и ми се случи нещо кофти. Друг път, пък, този глас или мисъл, чувство, ... или каквото е там, за един човек ми казва - има нещо, не знам какво, но ИМА, понякога е добро, друг път е лошо. Хората сме свързани кармично, с някои повече и когато срещнем наш кармичен враг или приятел, го усещаме повече отколкото ако е някой, с когото нямаме връзка от минали животи. Ако не вярвате в тази идея, тогава този коментар не е за вас, но аз вярвам и го изпитвам. Има необясними чрез логиката неща, особено пък когато става дума за чувства. Много връзки са погубени, точно, защото много се премисля и преценява, сякаш насреща имаме стока, а не човек, който също има чувства и реагира различно, според факторите (човек насреща, моментно настроение, преживявания от миналото и т. н. ) Доста е тъпо да се преценява с ума, нещо, което се изживява с душата и чувствата. С ума не се живее, той е само, за да възприемаме грубата материална действителност, но не и, за да изживяваме живота си с него. Когато се случи нещо хубаво, не го претегляме с ума си, а чувстваме.
Относно това, че жените трябва да искат съвети за мъже, от мъже, а не от жени и, че видиш ли - мъжете и жените мислят различно.... Ами, всички хора мислят различно, но и еднакво един от друг, няма един с един - еднакъв, нито полът ни уеднаквява. Такива разделения са опасни. Човек трябва да се вслушва в себе си, вътре... отвън може само да наблюдава ако е осъзнат, да вземе и да прецени за себе си, но в повечето случаи - съветите взети отвън - объркват и не бива да ги взимаме на 100%, дори на 50%

 
  ...
преди: 22 дни, 19 часа
hash: 9c98fdb6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Напълно съгласна съм с номер 19! Никога не питай други жени за връзка с мъж, допитвай се единствено до мъже! След години опит и потърсени съвети, се убедих, че ние даваме много лоши такива една на друга и не защото искаме, просто толкова разбираме.
А по темата - спри контакта с него, друг начин няма

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 7 часа
hash: 09269c7cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Номер 20, аз съм номер 4 - Няма минали животи, на човек е определено да живее на този свят веднъж. Самия ти коментар е хаотичен и ти казваш - " С ума не се живее" а се действа според моментните чувства и емоции. Как може да има разумно, последователно и адекватно поведение което дава добри резултати при тази нагласа? Сега чувстваш едно в следващия момент друго, сега изпитваш любов в следващия момент "вътрешния ти глас" те кара да изпитваш подозрения и ти късаш без адекватна причина, после ти става смешно и се смееш, после без причина плачеш. Така не можеш да имаш никакъв контрол на поведението си и всичко е един пълен хаос. Ти се оставяш на чувствата ти да те водят, разума е изхвърлен през прозореца и нито знаеш какво става, нито накъде отиват нещата, нито нищо. В един момент изпитваш едно, в следващия друго какво става? Ти не знаеш, никой не знае, нека кармата да сортира всичко накрая, ти нямаш отговорност за действията си, ти просто действаш водена от чувствата си. Може би чувствата ти са други, защото гласчето в съзнанието ти те е накарало да осъзнаеш, че си във връзка със стари кармични врагове, вместо с кармични любови от предишни животи. Важното е да не се мисли а да се действа на момента, непоследователно, нелогично според моментните настроения, защото е важно "ума да не се намесва", не е важно какво се причинява на другите с подобно поведение, нали интуицията ни го подсказва, сигурно е знак от кармата, сигурно има причина? Кой знае? Никой. Пропускам ли нещо?

 
  ...
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 8abfe34209
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Номер 20, ако не е трудно за теб, разкажи какво ти се е случило, от една страна не се познаваме и не мога да те питам, но от друга именно заради анонимността може би, би се склонила да разкажеш.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 4a83ede858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторката съм
Спряла съм контакти с него от всякакъв вид. Вече няколко месеца. Правим се, че не се познаваме като случайно се засечем. Но не спира да ме боли. Постоянно ми се плаче и не съм щастлива. Едва ли и с него бих била, след като явно не споделя чувствата ми... Не пожелавам на никого да изпита това - да се усмихва и да се прави на щастлив, когато вътрешно се разкъсва от мъка.
Страх ме е да не се разболея от толкова подтиснати емоции :(
Знам че сама съм си виновна за това, което преживявам в момента, но не съм очаквала да продължи толкова много време. Искам да го прежаля вече, да не ми спира дъха, когато го видя, сърцето ми направо излиза от ритъм, това не е нормалното, НЕ Е!
Започвам да си мисля, че животът ще е по-хубав без любов, или поне много по-лесен...
Любовта е болест :(

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 18 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Авторке, ти пък... как живот без любов, най-малкото ще обичаш себе си, закъде си без тази любов - жив труп. Виж сега, най-важното в момента е да намериш светлината, мисълта, че животът е прекрасен в детайлите, там е магичното, отвъд цялата картина. Бъди сред природата, съблюдавай красотата й, направи и това, за което е писал @18. Идва лято, отиди на почивка, където ще си насаме със себе си. Прави нещата, които харесваш, давай сама - на себе си, харесвай се, обичай се.

@22 Много се смях, правилно си разбрал, макар и да звучи смешно, така написано в синтез, но пък, повече описваш поведение на човек с биполярно разстройство, отколкото - естествено, непринудено по детски - поведение, от което повечето възрастни се възмущават, защото е заплаха за зле изградения от тях социум, включващ представите им за общуване, и създаване на семейство.
@23 Ммм, не бих, въпреки анонимността, извинявай.

Момичето с интуицията :P

 
  ...
преди: 21 дни, 15 часа
hash: 9c98fdb6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Да го виждаш не е спиране. Махни го и от полезрението си, иначе нищо не правиш. Ако си толкова нещастна, колкото твърдиш - напусни работа (до колкото разбрах сте колеги? ).

 
  ...
преди: 20 дни, 21 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Да бе, номер @26, да напусне работа? ! Ами ако обича работата си, ако е важен специалист, или ако работата й е единственото, с което се издържа финансово? Как ги мислите тия идеи, не знам!
Стига депресия... то и аз съм така, добре съм и бум - драма... От прекалено много, от всичко, та накрая... психично разстройство, а то не е нищо друго освен разстройство на по-финните тела, от материалното ни тяло, но накрая избива и към него по различни начини (ако някой психиатър, любител на хапчетата, смятащ, че повредите в психиката са само от химичен дисбаланс, да си знае, че вече медицината има нова насока - психосоматична, т. е. - тялото и емоциите са свързани в образуването на болести), особено ако имаш склонност към самонараняване... , всъщност да се затвориш и да мислиш мрачно, си е точно - самонараняване.... Та, авторката да се стяга, сама или ако има приятели и роднини, да сподели с тях за чувствата си, и... животът продължава, или свършва, въпрос на избор.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 16 часа
hash: 3fee8f618f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не, няма да сменя нищо, заради никого! Ясно е, че не чувствата ми не са споделени! Ако някой те иска- те търси! Няма какво да се заблуждавам повече, колкото и да не ми се иска...
Лошото е че не разбирам защо трябва някой да те заблуждава, когато винаги съм приемала истината каквато и да е тя. Най-голямата болка, която един мъж може да причини на жена е да я държи в неведение. Не знам дали някога ще имам възможността да му кажа, но ако можех щях да му кажа, че го обичам и че му желая щастие! Той не е виновен, че не споделя чувствата ми, аз съм виновна, че за толкова време не успях да го разбера, въпреки всичко, което се случи. Прощавам му, дано и той успее да си прости.

 
  ...

...
преди: 11 дни, 13 часа
hash: 5130c6a84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Аз съм номер 4 - авторке, какви са тези заключения базирани на емоции и страхове? Та ти не знаеш нищо, не си си изяснила нищо, но действаш водена от някакви страхове, подозрения и черни сценарии. Я се отпусни малко. Причиняваш си излишни страдания само поради факта, че дори не искаш да направиш едно усилие да се изясниш с човека. Той бил лошия, защото те карал да страдаш а той дори не знае как се чувстваш нито ти как той се чувства. Вече виждам два възможни сценария. В първия си продължаваш така и виниш мъжете и обстоятелствата за страданията и несподелената си любов а във втория правиш нещо и откриваш, че той също има чувства към теб и после идвате двамата тук и казвате колко сте щастливи, как никога не трябва да се отказваме от любовта и как искате да ми благодарите на мен човека когото не познавате, но който е направил възможно вашето щастие :-)

 
  ...
преди: 11 дни, 2 часа
hash: 4f086cd887
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   На мен ми се струва, че ти не искаш да бъдеш с него. Просто търсиш някаква причина, а в случая няма по-удобно от това той да е виновен. Не е нормално толкова време да се самонавиваш, а да не можеш да намериш начина поне да излезете само двамата и да се убедиш дали всичко това, което мислиш е истина. Кое му е сложното, като виждаш, че не те търси да излезете, потърси го ти? Ако ти отказва, ОК. Пишеш, че се срещате и на други места, все можеш да го "приклещиш" някъде, само двамата. Колко пъти го потърси ти, след като си била "поредната" му бройка? Защо му отговаряш със същото, когато се прави, че не се познавате?
Погледни се отстрани - ти му споделяш, че МИСЛИШ, че си само забавление. Той отрича, това никой няма да ти го признае, освен този, които наистина е решил да те разкара. Търси те от дъжд на вятър и гледа да те избягва. След мислиш, че е така, защо не го потърси ти? Най-малкото щеше да се убедиш дали наистина те игнорира. В компания със други хора се държи неадекватно? Предполагам, не сте на 15, за да се държите като влюбени тийнейджъри? ТИ решаваш да прекратиш контактите си с него, той намира начин. Тоест ти тръгваш да го игнорираш, той не е ОК с това. Не пишеш какво става след това. Ако ТИ седиш и го чакаш да дойде при теб и да ти се обясни в любов, ще те разочаровам. Това няма да стане. Поведението ти не е адекватно. Не знам каква е тази любов, но да седиш и да чакаш толкова време, без да проявиш елементарна инициативност и да положиш малко усилие да си изясниш нещата с този човек? Точно с такова мълчание, създаваш впечатление, че и ти го избягвваш. Вместо това да се самонавиваш колко си влюбена, колко ти е зле, какъв играч е той, как той е длъжен и същевременно виновен, че те е излъгал. Усещаш ли как непрекъснато искаш внимание от него, но всъщност не му даваш нищо, освен едното или няколко преспивания назад във времето? И някаква имагинерна любов, в която ти си жертвата, а той лошия използвач. Ти не можеш да се отвориш към обекта на желанията си, както и да изразяваш чувствата си. Съжалявам, но тук вече става отблъскващо. И да е имал някакви чувства, твоето поведение е убило всичко. И аз не бих се занимавал повече с теб, нищо лично.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 23 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Или... може да си гледа здравето, щастието и живота, и да не се занимава с него и такива като него, същото важи и за мъже в такава ситуация, с жени, всъщност, същото важи за абсолютно всички взаимоотношения, не само романтичните.
Да го потърсела? Ако искат, ще се намерят, имаме телефони, фейсбук, вайбър, пък те дори и се срещат поради стечение на обстоятелствата, така че ако имат желание, и двете страни, ще се намерят, а не единият да търси, после другият, пък страхове, пък неизказани мисли, подтиснати чувства... това не е любов, и от подобно поведение, няма да излезе нищо добро, дори и един от двамата, да реши, да потърси другия, то просто е ясно, че тези двамата се разминават, и с причина, явно е, че няма да се разбират. Хора, запомнете, че ако с един човек, комуникацията не тече леко и приятно, то не сте един за друг, независимо от опитите! Енергията е енергия, опитите идват от човешкия инат, който се явява 'насилие' когато е насочен към друг, освен към себе си. Да правиш опити сам за себе си, например да изградиш навик, да бягаш всяка сутрин в парка, е нещо добро за теб, но да накараш някой друг, да бяга заедно с теб, рано сутрин в парка - е излишно насилие, ако той смята, че е добро за него, ще дойде сам, без молби.

 
  ...
преди: 10 дни, 22 часа
hash: 4a83ede858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Номер 30 не е така. Опитвала съм да говори, той не желаеше да проведем сериозен разговор. Търсих го - веднъж. Обеща да се обади, но не го направи. После поиска пак да се видим - въпреки че бях наранена и обидена, приех и той пак не се обади. Какво се очаква от мен? Какво да направя? Да се натрисам там, където изглежда не съм желана ли? Ако е искал действителност да ме види, щеше да го направи. Така изглежда, че сякаш просто ме проверява дали още съм на линия за него, когато се присети той. Не мога така. И сега изшизау, че съм виновна аз че не съм признала чувства, които и той никога не ми е споделил. Знае, че го обичам - толкова неща му простих и преглътнах, не искам да излизам някакво мекотело, което той да върти на малкия си пръст за да се почувства мъж. Колкото до любовта - ако изобщо я е имало от негова страна, не виждам с кое съм я убила? Че съм проявила женска гордост, когато съм била наранена от поведението му ли? Или че не съм от тия жени, които правят всичко за да бъдат с този, когото искат? Имам си граници, всеки си ги има... Моите са до тук. Гордостта ми не позволява повече. А и не знам дали си заслужава. Въпреки поведението му обаче и отношението му, демонстрацоятс му на безразличие / може и да не е само демонстрация, не знам/ аз имам чувства към него, и сигурно винаги ще имам. Въпросът е каква цена бих платила за да го имам. Ако цената е унижение - не не бих я платила, защото това е нещото, което най-много ценя в себе си и в другите.
Авторката

 
  ...
преди: 9 дни, 16 часа
hash: 4f086cd887
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   От 30
Авторке, продължаваш да го раздаваш по модела, в който ти си абсолютната невинна жертва, а той лошия. Най-тъжното е, че всичко това е по предположения. А защо не предположиш първото и най-елементарно - че може и нещо в теб да не му е харесало и просто не те иска? Като започнем от поведението и стигнем до секса. Там гледай първо, после търси вината в другите.
Търсила си го веднъж за 10 месеца и после си била наранена и обидена. Тия двете обикновено вървят заедно със студеното отношение. Какво очакваш, някой да иска да излиза с теб, когато се държиш така ли? Какво си му простила, при положение, че почти не се виждате? А колко пъти го потърси да го видиш как е, какво прави? Какво общо има женската ти гордост с това да го потърсиш и да му намекнеш, че ти се ходи някъде примерно?
Ей там ти е проблема, както и егото и гордостта. За пълноценна връзка човек трябва да започне да прави някои компромиси, най-вече със себе си. Ти не можеш да си превъзмогнеш егото дори да започнеш да му показваш все по-ясно за чувствата ти, какво остава да му споделиш. Защото го правиш за него, не за себе си. Просто си от този тип хора, които винаги изискват нещо, а не са ангажирани да дават. Но свиквай, че не си специална и никой не ти е длъжен. Колкото и да раздаваш като гордата, неунизена и силна жена, в момента си паднала, и то много лошо по гръб. И се самонавиваш с какви ли не оправдания, но с тях лъжеш само себе си. За теб явно няма да е такова, но най-лесното, което можеш да го направиш е да го потърсиш. И да бъдеш искрена, директна с него без да го играеш жертва и да създаваш драми. Ако откликне - хубаво. Ако не - също, поне после ще лежиш на факти, а не предположения.

 
  ... горе^

...
преди: 9 дни, 14 часа
hash: c00bf348af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Тук горе се каза нещо за "лекото и приятно" протичане на отношенията като знак, че хората са родени един за друг. Аз лично съм склонен да се съглася с такова виждане на нещата, тъй като при мен също са налице ОГРОМНИ пробойни в общуването - независимо, че чувства не липсват и от двете страни. Но, да Ви кажа, няколко затворени телефона, забавени отговори и откази за срещи действат като кастриране. Мъжът, и той си има достойнство - и въпреки, че несъмнено я обичам, а и тя дава знаци за същото (до изясняване на отношенията просто не можа да се стигне), и въпреки немалкото прилики между нас, връзката се оказа напълно невъзможна. Страдам, разбира се, но ми се чини, че просто съм изчерпил ресурсите си, и че отсрещната страна се лашка - а може би и искаше да ме изпитва, което е омерзително за мен... Не - в отношенията, които са благословени да се развият е налице именно благословия - нещо, което кара хората да мислят преди всичко за другия и да общуват съзвучно и да се нагаждат един към друг. Точно това не забелязах у другата страна - въпреки, повтарям, чувствата. Тъй че, ако не е станало, просто не е трябвало да стане, и се налага да живеете с тези чувства. Тежко е - аз ли не знам - но това е положението. Никой не е казал, че любовта е нещо добро по определение - ние си рисуваме най-различни сценарии и я товарим с непомерни очаквания. При някои се получава, при други - не; и колкото по-издигнат е едни човек, толкова по-трудно се получава, тъй като има и много нравствени задръжки, пък и вижда по-добре нещата в перспектива.

Братска прегръдка!

Агапе.

 
  ...
преди: 6 дни, 21 часа
hash: 4a83ede858
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Номер 34 може ли да кажеш колло време вече не можете да се изясните? Защото четейки коментарите на другите изглежда, че за повечето хора моята ситуация не е не нормално да няма някаква развръзка толкова време.
Колкото до номер 33, бих направила всичко ако той беше ми показал какво иска или че изпитва някакви чувства към мен.
В днешно време повечето мъжето си гледат кефа и не влагат емоции в отношението си с жените. Нещата се усложняват, когато той се дрържи хладно и резервирано, защото не мога да отида и просто да му кажа - виж имам чувства към теб...

 
  ...
преди: 6 дни, 4 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Авторке, сега се събуждам, получавам известие от мейла, на телефона и... чета клишета - защо? Мъжете били... да ти кажа, моят опит, още от дете със собствения ми баща е такъв, че погледнато отстрани, от един средностатистически ум, имам пълното право да смятам това, което ти си написала за мъжете, ама знаеш ли до какво води това? - лоши чувства, недоверие, самосаботиране на комуникацията с всички мъже, заради един... Пък да не ти казвам и после... абе и с хората въобще - гадове сте всички :-D Е, нужно ли е?
Твоята ситуация... съдейки по заглавието на темата, тук би трябвало, едно 99% от нас, да са емпати, или поне малко загрижени, за да я отворим, изписа се много - ти нещо направи ли, реално? Напираш за рецепта, някаква, за някакво решение от едни непознати? Или всички задружно да се съгласим, че мъжете са гадняри - тц, няма да стане. Успокоение, може би? Няма да го получиш тук.
Всичко, в материална проекция, има своя край, симпатичният ни разговор тук - също, освен ако няма развитие на ситуацията, реално.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 21 часа
hash: 4a83ede858
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Има, обадих му се и исках да се видим, оказа се ангажиран. Като цяло се държа хладно и излезе така, че щом настоявам ще го направим, но щяло да е по-нататък и когато се освободи щял да звънне. Казах, че е видно, че не желае да поговорим или да се видим и аз няма да настоявам или да го притеснявам повече и че съм си направила извода и сама. Казах му, че исках да си кажем нещата лице в лице, въпреки че щом толкова време не ме е потърсил, не желае да ме види. Той каза, че съм права и явно не искал толкова много да ме види, щом не ми се е обадил. Но нямал против да поговорим и аз отвърнах, че може би няма смисъл и да не ми звъни повече, при което той каза, че изпадам в крайности, драматизирам и т. н.
Ами това е... Не, че не си беше ясно още от началото, но все пак ми олекна като го споделих. Благодаря на всички ви за коментарите :) Ще си взема поука и въпреки, че отново за пореден път съм наранена, ще се опитам да не гледам скептично на мъжете, връзките и любовта. Надявам се след време когато вляза пак и си прочета драматичните излияния да се посмея на това каква наивница съм била :)

 
  ...
преди: 5 дни, 13 часа
hash: 014676b867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Авторке, един мъж, ако те желае, ще те търси. Според мен си се ориентирала правилно - не се занимавай повече с него. Сега ти е болно, защото е наранено егото ти, има една неизживяна емоция между вас, нещо незавършено и затова чувстваш тази болка. Не е задължително, обаче, той да си играе с теб и да действа, за да си повдига егото, може да има десетки други обяснения - да е влюбен в друга, да е в объркан период, да е несигурен, че иска сериозни отношения, да е в екзистенциална криза, да не може да определи доколко точно ти си това, което търси, майка му да го бие вечер (с последното се шегувам)... но е факт, че ти си в неудовлетворителна позиция. Най-вероятно и въобще не си дава сметка за това, иначе щеше доста по-често да ти звъни и да те върти, да се появява и да изчезва, да уговаря срещи, на които да не идва, емоционалната въртележка, на която щеше да те завърти щеше да е мнооого по-'ярка'. Според мен е объркан, но тази му обърканост ти няма да я решиш.
Съветват те да му пишеш и да го питаш как е. Пиши и го питай, ако не задава въпроси за теб, а само ти отговаря, това значи, че не знае как да ти каже, че в момента не иска/може/знае дали... да е с теб - causa peduta. Възможно е на първото 'как си' да попита и за теб, но ти ясно ще видиш дали има интерес или го прави от чиста учтивост. Ако ти напише, че ще ти звънне, питай кога, ако не звънне, ще знаеш, че този човек има трудност да каже не и бяга от отговорността да бъде прям, хората го правят и от нежелание да наранят отсрещния човек. Виждам, че няма риск да си досадна, защото звучиш като скромно момиче, но ако имаш нужда да се увериш относно неговото нежелание за връзка с теб, пиши му, не е краят на света, ако не отговори или ако ти покаже по някакъв начин, че нещата между вас няма да станат.
Поне ще поставиш началото на 'преболедуването' от тази сбъркана история. Направи му карикатура, демек - нарисувай го, но сложи там и дефектите му, и я залепи някъде, където да я виждаш често, много скоро ще започнеш да се смееш на ситуацията, а съдбата отново ще ви срещне, някой ден, интересно при какви обстоятелства.
Успехи ти желая

 
  ...

...
преди: 4 дни, 23 часа
hash: b8c296360c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Непоискан съвет:
Опознавайте хората възможно най-бързо, без моткане, бъдете искрени с тях, но и будни за тяхната искреност, наблюдателни. Още на първа среща или преди това дори, зависи колко е комуникативна отсрещната страна - подтикнете я да разказва за себе си, и слушайте внимателно, за ДЕЙСТВИЯТА, които тоя човек е предприемал в живота си. Така ще го/я опознаете и няма да се 'влюбите' в създаден от вас образ. Така няма да има разочаровани и неразбрали.

Любов на всички!

 
  ... горе^
преди: 4 дни, 20 часа
hash: 507805a37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Номер 38 "Авторке, един мъж, ако те желае, ще те търси. " - Може би ако е на 16 години да. По-натам такива опростенчески изводи не вършат работа.

 
  ...
преди: 4 дни, 9 часа
hash: 4f086cd887
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Авторке, случилото се е напълно нормално и логично. Може би ще се разочароваш, но едно 90% от хората биха реагирали така като минимум. Обаждаш му се след почти година, той ти отказва да се видите, а и не ти е длъжен с нищо. Човека си е продължил живота по някакъв начин и ти му се появяваш след време. И отново започваш да му вменяваш вина, че не те иска и му признаваш някакви чувства от близкото минало. Погледнато отстрани изглежда, че и ти си го държала като втората цигулка в шкафа и е дошъл момента, когато трябва да я извадиш. Както ти спомена за женската ти гордост.... ами гордост и само-уважение има и от другата страна. И повярвай ми, ако беше толкова лош използвач, какъвто го изкарваш едва ли щеше да си направи труда да ти отговаря до такава степен и то след толкова време.
И понеже си правиш заключения и си вадиш поуки, може да помислиш и в тази посока. Не се изкарвак вечната жертва, а занапред действай по-навреме и не изпускай момента. Когато имаш чувства към някой, започвай да му ги показваш постепенно и бъди инициативна, не чакай другата страна да дойде при теб и не се затваряй в себе си, самонавивайки се колко си наранена от несподелените чувства. Както сама си се убедила е много по-добре разочарованието от тях да дойде по-скоро, отколкото да се терзаеш с месеци, задавайки си въпроси и изкарвайки другите лоши. :)

 
  ...
преди: 3 дни, 17 часа
hash: 014676b867
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   От 38 към 40 - "Той каза, че съм права и явно не искал толкова много да ме види, щом не ми се е обадил. "
Явно съм била права.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker