Ревност, обсесия, - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревност, обсесия,
преди: 6 години, 3 дни, прочетена 2385 пъти
Здравейте, искам да споделя с вас че имам голям проблем и търся някаква подкрепа. На средна възраст съм от голям Град, имам връзка с 7 год, по-млада жена от 4 год, имаме дете на 2. Разбрах за нейна изневяра преди месец, след като говорихме решихме тя да прекрати връзката си, а аз да направя така че да компенсирам нейните липси, довели я до изневярата. В момента обаче от 6 дни не мога да спя, ровя, търся информация за връзката им, живея в някакъв ад, когато намеря нещо сърцето ми започва да бие лудо, адреналина ме изпълва напълно. Намирам в нета различни варианти на това псих разстройство, просто незнам какво да правя, не мога да свърша нищо стойностно, а имам да плащам сметки, заеми и т. нат. Филма ми е пълен, някой може ли да сподели подобни истории и как се решава това. Знам че в момента партньорката ме мрази че съм луд и я следя, в същото време явно не намира сили да ми каже, за да не направя някоя глупост.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 ден
hash: 5415978d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми се е случвало и то неведнъж да съм в подобна ситуация. Специално първият месец е ад, признавам. Но не бих го категоризирал като психическо разстройство. Такова щеше да е ако нямаше повод, но в случая имаш причина да не и се доверяваш. Това всъщност е и най-големия проблем при една изневяра - загубата на доверие в партньора.
От опит мога да ти кажа следното: ти си попаднал в един омагьосан кръг на ровене и страдание, един вид мазохизъм. Можеш да продължиш така, а можеш и да се измъкнеш от него с малко повече воля - най-лесно е ако се концентрираш върху алтернатива-приятелка, колежка итн. Ангажирай се емоционално с друга жена, хем ще те отвлече от черните ти мисли, хем твоята хубостница ще усети, че нараненият мъж е мъж, а не някой льольо с който да си прави каквото иска.
Говори с нея, обясни и, че е нормално да и нямаш особено доверие след такава случка.... и че ТЯ е на ход за възстановяване на доверието между вас. А това е бавен и труден процес.
Опиши и алтернативата: ако ТЯ не се постарае да залепи счупената ваза така, че почти да не си личи, много скоро тя ще бъде т. н. самотна майка, а ти ще си гледаш кефа и ще имаш ново гадже всеки ден, ако искаш. Нейният любовник едва ли ще е толкова малоумен да я вземе на отглеждане с малкото дете.
Така че, добре дошъл в клуба на "измамените" мъже - това не е толкова лошо, колкото звучи... срещу стотина лева издръжка получаваш пълна свобода на действията:-)
Като я светнеш по темата, че при една евентуална раздяла/развод ТЯ е губещата, а за теб е почти като джакпот от лотото, предполагам че нещата ще се оправят на секундата.
И още веднъж - ТЯ е на ход, който е разрушил взаимното доверия трябва да се постарае да го възстанови.
Успех
М49

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: eff92a25dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Директно ти казвам: всеки по пътя си - раздяла. Изневярата не се забравя цял живот. За детето ще намерите общ език и ще го отгледате, макар и разделени. Направи си този подарък иначе ще си нещастен през целия си живот.
Пише ти жена била в подобна ситуация. Опитах се да простя изневярата на мъжа си, но не успях. Ние не сме помияри, че да се гаврят с нас и да ни използват за домашна прислуга.
Няма пълно щастие. Няма съвършени хора. Няма и човек, който да може напълно да задоволи потребностите на друг човек. Бракът (съвместното съжителство) е изкуство, това не е детска градина, нито кръчма, бракът е за интелигентни хора, а не за егоисти, сребролюбци, страхливци и емоционални психопати. Разкарай жена си и сам ще почувстваш какво бреме ще ти падне от плещите. И знай - те са тези, които ще тичат след нас. Бившият ми шест месеца след развода се усети и ме молеше да се съберем отново, но аз отказах.
Твоята е по -лесна, мъж си, аз като жена се престраших и се разведох, та какво остава за теб. Пет години след развода срещнах прекрасен човек, който е с моите разбирания. Ще срещнеш и ти! Късмет.

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: ad66b4b6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "след като говорихме решихме тя да прекрати връзката си, а аз да направя така че да компенсирам нейните липси, довели я до изневярата"

Човече... човече... Това да те изкара виновен за изневярата си е просто оправдание. Да компенсираш нейните липси... Нямам думи просто от нейната наглост. По тази логика трябва да се компенсират престъпниците поради факта, че са имали някакви причини за престъпление вместо да се наказват. Виждаш ли някаква логика тук? Не естествено, няма и да видиш. Единствения начин да коригираш наглата си приятелка е да я накажеш по някакъв начин така, че да и причиниш силен дискомфорт и душевно страдание. Тя трябва да свързва изневярата с болката, депресията и нещастието. Ако ти не я превъзпиташ сега, тя ще си остане такава каквато е и дори ще смята, че е права и затова ти я компенсираш, като попълваш нейните липси, хахахахаха нямам думи просто. Тя те прави на глупак, не се оставяй повече. Да попълваш нейните липси, направо ме разби сериозно хахаха!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 ден
hash: 6d2c592edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наранен сте дълбоко - малко мъже могат да преодолеят това, и вината не е във Вас. Изневярата се приема от мъжа като ужасен удар върху неговото достойнство - цяло чудо е, че още не сте си тръгнали.

Нищо не мога да Ви препоръчам, освен да поискате молитви от свещеник. Много е трудно, знам. Но не се обвинявайте. Може да имате съдействие в изневярата ѝ, тъй като не сте изпълнявали задълженията си към нея, но самото действие вече е много трудно за преглъщане.

Тя пое ли някаква отговорност за станалото, или за всичко обвинява Вас?

Това е. Кураж - и дано съумеете да простите и да намерите вътрешен мир!

Агапе.

 
  ...
преди: 6 години, 21 часа
hash: 16edb03f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съвет не може да ти се даде. Всеки сам решава какво да прави след изневяра.

 
  ...


...
преди: 6 години, 16 часа
hash: 9cc640d8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пишеш и се държиш като жена, мисля, че си направил голяма грешка с тоя брак и това дете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 15 часа
hash: 4f9c410538
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преживях абсолютно същото, но със съпругата ми!Случайно разбрах за изневярата и, която продължи , тъй като имаше и чувства.През този период просто си съсипах здравето, тъй като се чувствах по същия начин- точно като теб.Следях пощи, фесбук, скайп, кейлогери и всеки ден излизаше по нещо, като дори връзката им продължи още известно време.Започнах да имам проблеми - постоянно ми ставаше лошо, не можех да спя, постоянно изпитвах някакво безспокойство и имах чувството, че не мога да дишам и ще получа инфаркт.Постоянно бях при личния лекар!Няколко пъти ходих и в спешното, като там единствено ми слагаха система с успокоителни.Съпругата ми прекрати връзката, но това ми състояние продължи около 2 години.В един момент нещо в мен се пречупи и казах майната му на всичко- всеки да прави каквото си иска, аз имам да гледам деца и няма да си отида ей така.От тогава спрях да се притеснявам за разни преходни неща и всичко си дойде на мястото.Вече няколко години не съм стъпвал на лекар, не ми пука за нищо, ако не е на живот и смърт, и няма да ме изгонят от работа или да ме вкарат в затвора!

 
  ...
преди: 6 години, 6 часа
hash: 64166c61dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм жена и НЕ приемам изневярата!Не разбирам защо големи,зрели хора стигат дъното криейки се,лъжейки човека,който доскоро са обичали..уж.
Жени и мъже,бъдете по-смели и когато вече не искате да сте с партньора си, имайте доблестта да му го кажете.Другото е слабост.
Лично моето мнение е,че изневярата не се забравя,и тежи ли,тежи.В този ред на мисли -щом има изневяра няма път напред.Изневярата е предателство,а това как се прощава.А и по мои наблюдения от хората около мен-когато им изневяра,тя никога не е само една.А автора да си прецени сам.Успех и истинска жена до теб,авторе.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2ac1d9c967
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Споко, на мен ми отне 4 години да престана да треперя, но не и да престана да мисля за изневярата. Вдигнах кръвно, започнах да пия, пробвах и с антидепресанти - докато не отстраниш дразнителя ще си постоянно в напрежение.
Аз направих грешка, че не разкарах на момента момата, а тръгнах да и се доказвам, също като теб си мислех, че ще съумея да попълня липсите и. Заблудих се от приказките и, че всичко ще се оправи, че иска шанс да ми покаже колко съм важен за нея и как другият няма никакво значение. Пет години вече следя действията из социалните мрежи, нищо не подсказва, че изневярата продължава, но лошият вкус си остава - предателство не се прощава.
На всичкото отгоре ти казваш "Знам че в момента партньорката ме мрази че съм луд и я следя, в същото време явно не намира сили да ми каже, за да не направя някоя глупост. ", какво означава това да те мрази??? На мен ми се влачат в краката, молят ме на колене и пак не мога да простя обидата, а теб очевидно са те отсвирили, но продължаваш да се натискаш и да се унижаваш - не го прави, моля те, нищо няма да спечелиш!
Вярно твоята ситуация е малко по-сложна - имате дете, но не ти си заебал детето, а момата е тръгнала да се пере с 2 годишно дете на ръце. Знам, че няма никого да послушаш, ще постъпиш така както ти прецениш за добре, но се замисли щом "партньорката" ти е тръгнала да се ебе докато е с малко дете, какво ще бъде когато детето поотрасне. Сложих партньорка в кавички защото това не е партньор, тя не ти партнира в решаването на проблемите, тя те "мрази, че си луд и я следиш". Какво е очаквала, да и благодариш, че е намерила кой да и оре нивата докато ти и плащаш сметките и заемите?
Постъпи както намериш за добре, но не повтаряй моите грешки "ръжда и жена тръгнат ли - няма кой да ги спре"!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a3fb1ee92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Не разбирам как след подобно нещо, хората продължават да са заедно? !
Разбирам да сте наясно и да сте в отворена връзка или суинг, или.... каквото и да е, но да сте наясно. Някой да лъже и да върши неща зад гърба ти, и после да живееш с този човек - абсурд. Себеуважение - нямате ли, хора? Семейство, деца, пари... фактори, не са фактори за продължаване на отношенията. Явно хората са прекалено рационални, за да си позволят правилно отношение и от страх (щото няма любов - очевидно), продължават някакви отношения с некачествени хора. Абсурд.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 68d36786b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Много е неприятно усещането в този момент. Имаш усещането че е минал товарен влак през теб. Изпитал съм го това и то беше съвсем скоро. Горе - долу месец не знаеш на кой свят си. После поотминава, но горчивият вкус остава, усещането за предателство от най - близкият до теб няма как да се забрави. Напълно ти съчувствам, приятелю. На първо време мога да ти дам един съвет: спри на момента да ровиш в телефони, имейли, Фейсбук и където и да е. Знам че сега тя даже и до магазина да излезне, ти пак я подозираш, че отива на среща, но спри да я следиш. Повярвай ми, така се тормозиш много повече. Нали не искаш са стигнеш до болницата или лудницата! Само ти можеш да си помогнеш в случая. Просто я хвани жената на четири очи и си говорете, ама много, всеки ден. Сега трябва да се уточните как ще я карате занапред. Ще продължавате ли заедно или не. Ако ще сте заедно, тогава трябва да се положат усилия и от двете страни. Изневярата е знак за промяна, че нещо не е както трябва да е. За промяна в двамата, но главно в теб, приятелю. Да, ти трябва да се промениш. Първо се замисли какво е довело да се стигне до тук. Поговорете си, но без скандали и без да се обвинявате един друг. Ти сам каза, че жената имала липси. Ами точно тук е разковничето. Жените имат потребности, искат внимание, да ги обичаш, уважаваш, ухажваш, да ги целуваш за лека нощ и за добро утро. Парите също са важни, но покрай това да си по цял ден на работа, да мислиш само за пари, сметки и заеми, другото остава някак си на заден план. Като се роди и детето проблемите се увеличават още повече и някак си родителите се отдалечават един от друг. Точно тези липси е визирала твоята жена. Емоционалните. Жените търсят емоционална задоволеност, мъжете сексуална. Много рядко жените изневеряват от липса на секс, не те търсят отношение и емоции. Ако го намерят другаде, а не в къщи, познай. Чак след това идва сексът. С любовникът не се говори за проблеми, пари, дългове, деца и т. н. С него просто се живее в друг свят. В повечето случаи предполагам жените нямат намерение дори да се стига до секс с друг мъж, но другият точно това иска и тя, за да не изпусне емоцията, му го дава. Даже в повече. Жените с любовниците си правят много повече неща, много по - разкрепостени са, отколкото са със собствените си мъже. Нищо не им отказват, само за да не ги изпуснат. Попрочети повече по темите и коментарите тук и сам ще се убедиш в това. Но ти, приятелю, сигурен съм, нямаш нужда да разбираш такива подробности за твоята жена, нали? Къде са ходили, какво и как са правили, просто недей да се тормозиш с такива неща. Затова ти казвам спри да ровиш. Вземи се в ръце и горе главата. След време ще се осъзнаеш. А и недей да обвиняваш, най малко другия мъж. В случая той просто се възползва от момента. Вината е във вас двамата, открийте какво ви липсва и си го доставете. Желая ти много здраве и мъдрост, за да излезнеш от ситуацията. Поздрави.

Тони

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a3fb1ee92e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тони... не се опитвай да мислиш като жена, след като не си. Мъжете - сексуално, жените - емоционално... дрън-дрън, идея нямаш колко сексуални жени има, безчувствени, за които сексът е просто - задоволяване на физически нужди, ама били породени от липси... аре, моля ти се, мъжете също са хора с емоции, всички сме еднакви като изключим половите си белези, стига с глупостите за много чувствителните жени.
Жена - реалист.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 68d36786b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Тони съм
Не, не мисля като жена. Както споменах, аз също бях изпаднал в състоянието на автора. Тогава си дадох сметка за някои неща. И стигнах до тези изводи. Не казвам, че няма сексуални жени и емоционални мъже. Само се поразровете, ако щете само из темите и коментарите за изневерите на този сайт, за да направите разликата. Мъжете и жените не са еднакви, ама изобщо.
Прочетете как жените описват изживяванията си с любовник. Нещо от типа на "в него имаше нещо магично, толкова добре ме разбираше, нежно ме докосна, почувствах се странно, невероятно усещане... " мога да изброявам още много. Все емоции.
А как мъжете описват срещите с любовници: "чуках я отзад, направи ми страшна свирка, има страшни цици и т. н" все в сексуален аспект. Не мога да си представя мъж да каже нещо от типа на "С нея сякаш полетях в небето и се наслаждавах на звездите, чувствайки тяхната топлота... " Докато описанията на жените са в този контекст.
Като спомена автора за липсите на жена му, не визира сексуални липси, сигурен съм. В повечето случаи жените кръшват, без дори първоначално да са го мислели. Дали случайно запознанство в залата по йога, симпатичен колега, правещ комплименти, случайно запознанство даже във Фейсбук. Започва се с общи приказки от типа на "здравей как си днес". С времето кръгозора на темите се увеличава със споделянето на лична информация, емоции и други подобни. Подобна безобидна комуникация продължава дори с месеци. После се стига до среща на по кафе... Тук в доста случаи се казва "почувствах го толкова близък" или "имах чувството, че знаеше какво мисля". Така е, защото жената е вече емоционално обвързана с този човек. От тук до секса крачката е съвсем малка. И човек трудно може да се контролира. Ако партньорът му не се усети по странични признаци, връщане назад няма. Може да се стигне дори до влюбване. Аз моята я усетих точно в този етап. Гълъбчетата си уговаряха среща, но аз я осуетих, по точно изтипосах се с жена ми и детето там и на човека му стана ясно, че няма да стане...
Една жена иска да е желана, ухажвана, да я преследват... все неща, които с мъжа си вече са забравени. С любовника си изживява всичко това наново. Направило ми е впечатление, че дори знаейки че рискуват семейството, децата и близките им да ги намразят, да си изгубят работата и какво ли не, колкото и гузни да се чувстват, нито една жена не каза, че е съжалила за авантюрата. Дори и да може да върне времето назад, пак би изживяла емоциите. Мога по памет да цитирам доста от това, което съм прочел като истории за изневерите.
А мъжете си търсят секс и това е. Ако им падне нещо чуждо

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ceed603053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Тони е прав и не е прав. Прав е, че всички ние сме различни, едни са емоционални мъже като него и мен, други са сексуални жени като съпругата му и тази на автора. Не е прав, че трябва да се спре с ровенето, напротив, трябва курвата да бъде разобличена, а после наритана. Не си представям как ще отида със съпругата си и детето на уговорена среща с потенциалния ебач, после ще си зария главата в пясъка и ще се правя, че нищо не се е случило, че и да оневинявам ебача щото на него просто му се ебяло.
Тук възниква и един друг въпрос - как бе Тони разбра, че гугутките си гукат, нали ти самият даваш съвети да не се рови в чужди пощи, Фейсове и т. н.? Ти защо не си затвори очите бе приятел, защо не си каза ще и мине мерака на моята кучка, само малко още да поодъртее, че и на мен да не ми се иска от нея?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bc95237285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм абсолютно съгласна с Тони! Съгласна съм, защото съм преживяла всичко това и мога да свидетелствам за неговата достоверност. Със съпруга ми започнахме именно като любовници. И двамата бяхме обвързани с брак с други хора. Днес отдавна вече сме семейство и десетки пъти сме предъвквали лентата, за да разберем какво всъщност се случи тогава. Да, той е търсил първоначално секс, а аз - романтика. Втората фаза е била: той преоткрива своята емоционалност покрай секса, а аз покрай романтиката намирам у себе си неподозиран еротичен потенциал. Накрая става така, че и двамата се влюбваме до ушите и слагаме край на играта: обявяваме връзката си и се развеждаме. Но защото вече сме си научили урока и знаем, че от повторението на този сценарий не е застрашена и връзката помежду ни, договорихме ясни правила. С една дума - отворен брак. Всеки е свободен да има каквито и колкото сексуални партньори си пожелае, при условие, че държи другия в течение. За нас понятието "изневяра" практически не съществува, ние вече трудно разбираме какъв точно смисъл влагат хората в него. Друга негласна клауза в регламента на отношенията ни е да поддържаме огънчето живо. Винаги се преобличаме за вечеря, винаги на масата има свещи и красиви съдове, винаги първата ни дума за деня е "Обичам те! ", при всяка възможност се докосваме, правим си взаимно мили жестове, глезим се един друг, възхищаваме се един от друг. Казано накратко, като съпрузи продължаваме да се държим като любовници. Оказа се, че нито един от двамата не се чувства комфортно при възможност да се възползва от договорената "отворена връзка", така че обърнахме друга страница - правим го заедно с други партньори, т. нар. суинг. Така всеки хем получава сексуално разнообразие, хем е напълно честен с половинката си и двамата се забавляват заедно. Суингът обаче, е опасен спорт - предупреждавам! - и далеч не е за всеки. При двойки, които имат проблеми с доверието помежду си, може да се окаже играчка-плачка и окончателно да съсипе връзката. Но въпреки риска, е за предпочитане пред тайните забежки встрани, даже не толкова от морална гледна точка, а защото вечното криене е страшно натоварващо. Лично аз просто нямам нито време, нито желание, нито нерви да се муша из разни хотелски стаи, вместо с мъжа ми да наемем някое уединено бунгалце за нас и още някоя двойка и да си прекараме уикенда по свой вкус.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker