Заклещена между крайности. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заклещена между крайности.
преди: 6 години, 1 ден, прочетена 1928 пъти
Въпросът, който основно поставям е, как решавате кога да се борите и кога да се откажете? Какъв е вашият начин за вземане на подобен тип решения? Как протича процесът при вас? Сядате и записвате на лист "за и против", карате на инстинкт или какво?
Невероятно трудно ми е вземането на крайни решения, когато става въпрос за хора и емоции. А пък когато не са крайни - ме изяжда чакането и надеждата, които съм подмела под килима.

Не напразно ви питам първо горното, защото за мен е редно да се ОПИТАМ поне да намеря "ключа". Редовният ключ, не временния. Идеята не е САМО да си отговоря на конкретните сегашни въпраси, а по принцип да имам знанието да отговарям на въпраси от тори ранг. Крайно нередно ми се вижда при всеки подобен казус - да се допитвам до вас.

Та, сега и да задълбочим за по-частните отговори, които търся. Така и така пускам тема.. нека я оптимизирам.

Колкото и да не ми допада етикирането, налага се, за да навлезете пълноценно в пластовете на случаите. Тук иде реч за отношения между жени. Тоест хаос на квадрат. Жени е силно казано, защото сме в процис на превръщане в пълни такива. На 20 и малко сме.
Девойката ще я нарека Н.
Та.. Н има проблеми с възприемането си. Дори си го заявява открито и отговорно, че е невероятно комплексирана и визуално никак не се харесва. Тя е от тези жени, които са невероятно красиви, но тежкото детство им изпива реалния поглед над себе си. Харесвала си била само характера. Не само, че си го казва, ами то и цялото и поведение го крещи. Аз, от свая страна, този път го извървях преди години (даже още вървя по него) и се обичам до голяма степен. Харесвам се всякак и си приемам недостатъците, които ме превръщат в мене си всъщност. Имам и здравословно самочувствие.
Поради тези комплекси, Н е била в дълга връзка с човек, който не и е в ранга. Всички са и го казвали, дори тя самата го осъзнава на някакво ниво. И изглежда сякаш страховете и толкова надделяват, че предпочита да се задоволи с нещо подобно, отколкото да се постави под риск. Казвала ми е, че никога не са я отхвърляли, защото тя усещала (или иначе казано се е филмирала според мен) и отхвърляла първа. Е, това се случи с нас. Беше по детски развълнувана в началото. Няма да навлизам в подробности, че ще стане дълго, но доста се дразнеше и/или ревнуваше от всички, което малко ми дотегна, защото ние сме си никакви. Всичко го приемаше адски лично, точно като един несамоуверен човек. Казваше ми, че има интуиция за мен, че съм женкар. Страх. Това виждах и усещах от нея. В един момент стана нещо неприятно. Тъй като и аз излизам от дълга връзка - бившата ме вкара във филм. Реших, че е най-добре за мен и за Н ако затворя тая врата.. и я закова за по-сигурно, защото вече бях осрала 2 връзки поради бившата ми. Исках Н да е първата, на която ще дам цялото си адекватно присъствие, а не да ми е акъла при някоя друга. Обаче за целта влязох в поредица от кризи и се затворих. Държах се нелогично погледнато отсрани и проблемът е, че чак като излязох от това и вече си бях свършела работата, и казах, че не е било свързано директно с нея. Тя вече беше започнала да се отдалечава, да се дразни и да зида стени. Излязохме, исках да говорим.. но тя ме изпревари с говоренето и много глупаво приключи нещо, което даже още не е започнало. Излъга ме по ужасно грозен и нараняващ начин, че няма тръпка. Което са грандиозни лъжи, защото първо, че не спеше и избираше да си пише с мен, вместо да общува с хората, с които е излязла (а тя не е такава), второ, че като излизахме не искаше да свършва. Трето, че я виждах колко е нервна покрай мен. Четвърто, че ме ревнуваше и се дразнеше от всичко. Пето, че правеше тонове жестове и неща за мен.. и то не такова парадиращо, както би го направил човек, който просто да те свали, а супер срамежливо. И шесто, ние дори не сме се докосвали.. което ми изяжда главата. Защото не знам дали ще си паснем в тази насока. Както и да е.. знам, че ме лъже. В момента прави неща, с които да ме провокира да и дам гаранция за чувствата си и да започнем отначало. Проблемът е там, че ако го направя това - сякаш ще я науча, че може да си ме прави каквото иска, пък аз ще се връщам и ще се боря за тая връзка. Защото, видиш ли, аз имам самочувствието и мога да си го позволя, а тя не. Така бях с бившата ми. И съм заклещена между това, че я искам и същевременно, че не мога да я уча така. И много ме боли, защото имах един случай 1 към 1. С това момиче в момента сме приятелки. И тя си ми каза, че се е държала така от страх. И знам, че Н ще ме потърси, когато вече е късно.. както направи другото момиче. Въпросната бивша и сегашна приятлека сама ме посъветва да не се занимавам.
Какво да правя? Как да го направя?

Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 ден
hash: 3e910bfd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Простете, надявам се да не се засегнете, но самата хомосексуалност, колкото и "вродена" и "естествена" да изглежда, вече е обърканост по определение и предпоставка за невероятна житейска обърканост.

Ако можете (не съм хомосексуалист, затова не мога да знам) преминете през лечение за придобиване на стандартна полова насоченост, или просто се откажете от полови връзки, замествайки ги с чисто приятелски.


Иначе, боя се - объркването - на себе си и на другите - няма да има край.

Казвам го с максимално уважение и съпричастие.


Поздрав!

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: 59b9509b53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам здравословен въпрос - ти джендър ли си? В началото говорим за отношения между жени, след това си женкар, един път си осралА връзка? ! Ето ти определение за женкар - Мъж, който обича да задиря жени и има много любовни връзки едновременно. До колкото разбирам си лесбийка и не си имала няколко връзки едновременно. Не си слагайте грешни определения.

От мъжка гледна точка - нещата са почти винаги такива каквито изглеждат. Абстрахирай се от емоциите и прецени ситуацията. Явно имаш работа с емоционално нестабилна девойка, която не знае за какво да се бори и какво иска. Не съм сигурен, че и ти знаеш, но поне си даваш вид на такава. Потърси нещо по-добро!

 
  ...
преди: 6 години, 18 часа
hash: 35b955d7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не стига, че сте се омотали в някави схеми, компекси и его, ами в половината пост не може да се разбере кой на кого какъв е, че и хомо излезнахте. Последното, нито ми влиза, нито ми излиза. Мисълта ми е, че ако ще правите схеми, каши, манипулации, премълчваници, нищо чудно, че никой никого не разбира.
Аз ще бъде пределно ясно-в края на краищата, ако се убедиш, че някой не е твоят човек, винаги можеш да го изриташ. Ако мислиш, че схемите зависят само от теб, за да се получи едикакво си, много се лъжеш.
Най-просто и лесно е да бъдеш себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bcf020f8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А иначе не съм я манипулирала изобщо и съм напълно откровена с нея. И там е проблемът сякаш, защото тя не е окей явно, че не припадам по нея. Излизаме отскоро и не сме си никакви, какви чувства точно да имам.. освен привличане? Бих се притеснила повече ако за месец се появят по-сериозни чувства от това.. и то без да сме се докоснали.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker