Тормоз и безкрайни обиди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тормоз и безкрайни обиди
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1539 пъти
Здравейте. На 24г съм. Ето я и моята история.. омъжена съм от 3г. Всичко вървеше прекрасно, но той почна да се променя! Постоянно е изнервен, чуди се за какво да се скара с мен? И се почва от там.. знам, че и аз имам своите недостатъци, малко по непохватна съм, но винаги гледам да му угодя с каквото ми е по силите.. но той е недоволен, каквото и да съм направила винаги е умаловажено! Не е доволен понякога как съм сготвила и се почва с скандалите.. обиди, сърдене как нищо немога и как никой не ме иска.. всъщност аз съм израснала без родители. И се продължава как не ме бива и да изчистя и да сготвя и каква съм неблагодарница, а не знам дори за какво? Ако сутрин стана и си направя кафе а не пусна първо прахосмукачката става пак скандал! Когато се прибира от работа се минава по стаите на проверка как е изчистено! Рядко дс ми позволи нещо да си купя, въпреки, чв той поръчва постоянно неща от интернет, не се интересува от моето мнение никога и винаги така извърта нещата дори и той да е виновен, прехвърля вината на мен, и отивам да се извиня само и само да е мир! Да, знам че съм глупава :) и доста отчаяна на ръба на силите си. Работя не съм си седнала и да чакам на готово, почти нищо не правя за себе си, той следи финансите ми, колко и какво съм си купила. Не харча пари за глупости мислех, че съм добра домакиня, но вече се чувствам безполезна, каквото и да направя. Рядко излизаю с пр. или роднините които имам, защото той не ги одобрява а аз нищо не съм му забранила. Аз бях един жизнерадостен човек, сдга се чувствам плюнка! Мога да пиша и дс кажа още безброй неща и обидите, които ми казва ме нараняват страшно много а дори не съм дала и повод за всичко това. Извинявам се ако има правописни грешки. Моля за съвет и какво мислите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: f828af351f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Според мен това със сметките и кой как се отнася към тях е много относително. Има мъже които са окей жената да не работи има и такива които смятат, че разходите трябва да се делят.
Възможно е неговите доходи да са по-високи и да е от хората, които искат всичко да е 50/50. Ако не те устройва да ти тържи сметка за парите, но о обичаш може да разгледаш за по-доходоносна работа, а другия вариянт е да говориш с него и да се научиш да го молиш за някакви неща, да обясняваш защо са ти нужни.
За нервността- не вярвам, че е за това, не си му била сготвила- по-скоро си била отдушник на някакъв друг проблем. Аз бих намерила удобен момент да говоря с него и да го питам дали всичко е наред и има ли нещо, което го протеснява или за което може да му помогна.

Но това е в случай, че искаш да запазиш връзката, което не съм сигурна че ти препоръчвам. Аз не одобрявам такова отношение, смятам че е много подтискащо и не бих ги избрала за себе си освен ако нямам деца с партньора. Прецени дали ще останеш във връзката или ще си тръгнеш, но ако останеш поне говори с него да си каниш някакви приятелки вкъщи или започни някакво хоби, за да се чувстваш пълноценна. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4bb2d84184
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, което прочетох е ужасно!!!
Много съжалявам, че си израснала без родители и че това ти се случва. Най-добре ще е да се разведеш и да започнеш отначало. Все още има време. Доколкото разбрах, нямате деца, свободна си.
Помисли:щом се държи така с теб и то отсега, занапред по-добре ли ще е? Нищо чудно и да си позволи да ти посегне. Не го позволявай, животът е пред теб, успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5a000b68f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да се чупиш с двеста. Психопат е.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0167b35e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво мислим ли???
Момиче!!! Бягай с 300! Сериозно... още си млада, била си жизнерадостен човек и това е задължително отново да стане така, защото твоето щастие е на първо място! Човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи! Не си причинявай това! ПЪРВО: Този мъж не те уважава, следователно не те обича(без уважение не може да има любов); ВТОРО: Още си млада, не се погубвай, накрая ще завършиш с антидепресанти, сринато самочувствие или не дай си Боже-други здравословни проблеми; ТРЕТО: В никакъв случай не заслужаваш това, каквито и недостатъци да имаш (дори и лека непохватност)- никой не е перфектен и всеки човек има своите добри качества; ЧЕТВЪРТО- изнеси се на квартира, при родителите си или където прецениш, без много размишления, бъди СМЕЛА, а не нечия жертва!
Успех!
Ж, 20

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ee1952fcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той е енергиен вампир, никакъв твой съпруг. Кажи как се чувстваш и да не си го изкарва на теб. Вие когато се запознахте г/д не знаеше ли какъв характер е? По-добре го напусни, ако ти стиска!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 297e8acc50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не пишеш за деца, но това няма значение. Твърдо - бягай! Напусни този човек на секундата и повече не го поглеждай. Не те заслужава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 71234f299a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разведи се възможно най-скоро и започни живота си начисто.
Съвет от жена, преживяла същото.
Ти не си безполезна, той иска да си мислиш така.
Ти си страхотна жена, готова на много жертви за човека, който обича, но който за съжаление, не заслужава тези жертви.
Не му дължиш абсолютно нищо, още по-малко трябва да се примиряваш с това да следи всяко твое действие, това си е чист затвор.
Намери си квартира(ако нямаш приятелка или друг близък, при когото да отидеш). Не знам в кой град живееш, но навсякъде, дори в София, има евтини стаи за по 150 лв на месец.
Изнеси се докато е на работа и веднага, в същия ден, подай документи за развод и следвай процедурата.
Смени си телефонния номер и предупреди всичките ви общи познати да не дават контактите ти по никакъв повод.
Поискай съдействие и защита от всичките си близки приятели и дори от шефовете си, защото борбата ще е жестока.
Аз се справих сама с това, но ако имаш подкрепата на други хора определено ще е по-лесно.
Доколкото разбирам, нямате деца, ситуацията не би трябвало да те затрудни повече отколкото към момента.
Но най-важното е да се откъснеш от него и да заживееш сама, да потърсиш истинската любов и подкрепа в живота си.
Този човек, който те тормози НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ човек, който ще те обича, повярвай ми.
Най-малкото, защото той НЕ ТЕ обича. Той те използва.
След раздялата и дори по време на процедурата по развода, той ще се опитва всячески да разклати психиката ти.
Може дори да се преструва, че се е променил, но помни, такива хора не се променят, това ще го прави само за да те заблуди временно и да те нарани отново.
Може да те заплашва, може да те кара да ревнуваш чрез доброто си отношение към друга жена и да се опитва да разклати самочувствието ти, но ти не чувай нито дума. Игнорирай го, изтрий го от живота си.
Ако прекалява и те заплашва физически, уведоми властите и му предай, че ако продължава, просто ще лежи в затвора.
Такива хора като него лесно се плашат, когато видят, че вече не си под тяхна власт и ще има последствия.
Скоро ще види, че не става с теб и ще си намери друга жертва, която да измъчва, както теб в момента.
И друго важно - не се хващай веднага в нова връзка.
Обгради се с приятели и търси подкрепа, но връзка започвай едва след като се увериш, че човека отсреща те уважава, цени и обича истински.
И този човек ще дойде един ден и ще си много щастлива :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4b2a8e5508
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм мъж на 23 и вианги когато прочета някоя жена да се оплаква от мъжа си го приемам с нотка на недоверие. Също така винаги заклеймявам съвети от други жени, които те съветват веднага да напуснеш въпросния човек. Просто ми се струва, че много жени в днешно време са готови с лекота да развалят едно семейство и да оставят децата си без баща (което е пагубно за децата) просто защото не им се угажда на прищявките.
Твоя случай обаче е малко по-различен, защото аз израстнах в точно такова семейство. Баща ми беше точно това което описваш, до последния детаил - постоянно недоволен от нещо, винаги имамше кавги, често имаше и шамари. По майка ми рядко, но аз като отраснах почнах всяка седмица да ям боя за нещо. А не е като да съм бил келеш - бях пълен отличник, винаги изпълнявах всичко което ми се каже като в казарма, не съм вършил някакви кой знае какви бели. Като се работеше нещо (а винаги се работеше нещо в шибания концлагер, който наричах дом) винаги бях там да помагам, вместо да играя някъде, като ми се дадеше задача тичах да я изпълня (нямах право да ходя спокойно). От цялата работа угодия никога нямаше и всяка седмица едно и също - една грешна стъпка, едно забавяне, един гъг и се почва: "Идиот, глупак, малоумник, нищо не става от теб, писна ми от теб, ще се откажа от теб и тн. ", доста често придружени с някои шамар. За капак на всичко милият ми татко работеше мизерна държавна работа и никога нямахме пари.
Ходех на училище с два ката дрехи, бях и дебел, ама кой да се занимава да ме запише да спортувам нещо. Съучениците ми се подиграваха, правеха ме и те на гъз, но аз просто нямаше как да се отбранявам. Ако станеше нещо в училище и викнат баща ми какво щеше да стане? Всеки ден търпях подигравки докато се чудех какво чудо ме чака вкъщи като се прибера.
Сега на тия години съм пълен аутсайдер. Нямаше кои да ме научи да съм мъж, не съм бил с момиче никога, защото те харесват самочувствито, а моето не просто е изтръгнато, ами е издълабано с лъжичка от това подобие на баща. А като се замисля, че той трябваше да ми е най-голямата опора и пример.
Вече отдавна не живея с родителите си, прибирам се веднъж на няколко месеца и дори не им се обаждам. Даже и на майка ми. Защото тя е тази която е дала дете на този идиот.
Питал съм я защо не се разведе на времето за да живеем спокоино, а тя ми отговори че просто е нямало къде да отиде.
Така че авторке ето моя съвет: Бягай. Бягай преди да ти е направил дете, защото това стане ли, си вързана за него: Никой мъж на твоите години няма да иска "крава с теленце", а и ще имаш още едно гърло за хранене. Твоят мъж се възползва от това че си сираче и че няма къде да отидеш, но на тия години какво ти трябва? Една работа и някоя приятелка да си разделите квартирата, примерно. Но мъжа ти няма да стане по-добър, казвам ти. Ако се появи детето и имате още финансов стрес ще стане още по-зле.
Такива типове (и да, знам че визирам и собствения си баща) не заслужават семейство. Те просто не осъзнават че да имаш семейство не е бреме, а привилегия. И понеже са мижитурки в обществото (един стабилен и уверен мъж никога няма да се държи така), единственото им "царство" е дома, а единствените им "поданици" са семейството.
Ето го и втория ми съвет: Не слушай мненията на стари необвързани жени. Те ще те научат само да мразиш мъжете и да си лека жена, защото те самите са огорчени че никой не ги иска. Вмятам го защото наскоро се случи на една позната след раздялата и. Много добре си тръгнала на млади години със силни семейни ценности да се опитваш да си добра съпруга и домакиня. Просто не си уцелила правилния човек. Има много мъже които ще оценят това без да те третират като боклук. Аз например бих предпочел жена която последните 3 години е била женена пред такава която послените 3 години е лапала 30 к$$а в Студенски град.
Семейство се гради с любов и разбирателство, не със чувство за собственост.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 347ca1868f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Този има супер нагло държание. Кажи му като не е доволен как готвиш, той да се заеме с домакинската работа и да се оправя сам. Не му оставяй длъжна

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c253132185
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бягай с пълна газ. Няма оправия с такъв. Каквито и недостатъци да имат мнозина мъже, все може да се преглътнат. Но такъв използвач и егоист ще ти стопи живота.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: de1e937678
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма да я чета докрай статията, направо ще ти отговоря. Това, че си расла без родители ми е достатъчно, за да дам оценка. От психологическа гледна точка жените, расли без родители, много често попадат точно на такива мъже. Когато си израснала без семейство, това оставя дълбоки следи в начина ти на мислене. Вслушай се в думите ми, освен, че се интересувам от психология, аз съм и дете на разведени родители и общо взето и аз попадам в тази категория. Ти нямаш правилен модел за поведение на мъжа до теб. Не подбираш правилно мъжете, защото в живота ти е липсвал баща, който подсъзнателно изгражда у жената образа на правилния мъж. Защо приемаш такова отношение към теб. Замисляла ли си се. Ти донякъде осъзнаваш, че това не е нормално. Не мислиш ли, че заслужаваш нещо повече? Вероятно този мъж ти внушава чувство за вина. Отърви се от него. Ти имаш право да бъдеш щастлива и го заслужаваш! Започни да обичаш себе си! В момента не го правиш. Ти не вярваш, че заслужаваш той да се държи с теб добре, и се подценяваш. Трябва да общуваш САМО с хора, които те карат да се чувстваш добре. В противен случай ти си мазохист. Естествено, че ще се чувстваш като плюнка, след като той те мачка. Той пък си храни самочувствието от това. Всеки ден, като станеш сутрин, първо се поглеждаш в обледалото, после благодариш, че си жива, и виждаш срещу себе си един прекрасен човек, който заслужава също толкова прекрасен живот. Изопачени са ти критериите за мъж. Внимавай при избора си на следващ мъж. Може цял живот да попадаш само на такива, защото не цениш себе си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker