Белези след раждане с епизиотомия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Белези след раждане с епизиотомия?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1830 пъти
Здравейте, още се чудя как ще бъде по-добре за мен да родя. Отначало бях сигурна, че ще е 100% с цезерово за да не се мъча и да не се разширя много при нормалното раждане, но като почнах да гледам белезите от раждане с цезерово сечение ми прилоша. Доста са по-големи груби и отблъскващи, отколкото си предтавях, а аз доста държа на външния си вид и определено не бих се чувствала добре с такъв белег за цял живот. Започнах да проучвам как седят нещата при вагиналното раждане и срещнах доста противоречиви мнения относно разширяването на влагалището. Някои твърдят, че няма промяна, други че са по-тесни, а трети че са по широки. Също и в това как се усеща секса след нормално раждане. Сигурно си е до човека (е и може би до бебето)... Почти не попаднах на мнения на жени, който твърдят, че са останали драстично по-широки. И така евентуалното леко разширяване на вагината вече ми се вижда не чак толкова лош вариант. Но се оказа, че и доста често при нормално раждане се налага епизиотомия (разрез на вагината, който позволява бебето да излезе по-лесно ако има проблем). Доколкото разбрах разрезите могат да бъдат вътрешни и външни. Вътрешните най-вероятно просто причинявят дисконфорт известно време. Лошото е, че не можах да намеря информация за външните, нито пък снимки. А си го представям доста страшно и грозно (повече и от секциото) и исках да попитам оставят ли видими белези след външните разрези и колко зле изглеждат? Също така горе долу какъв е шанса да се стигне до там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: faf3c1aaf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз родих нормално ,имаше епизиотомия . за белези мисля ,че няма, всичко си е както преди , само е трудно напъването и шиенето е неприятно . И двата варианта не са лесни... Може би правят профилактично епизиотомии почти на всички...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fc831ac328
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз родих нормално преди една година. Не съм се разширила отдолу, даже си е мъка проникването, доста е тясно. Никак не съм отпусната. Имам епизиотомия, но бях с упойка и нищо не усетих, зарасна добре и почти не личи. Като ходя на гинеколог все още ме питат раждала ли съм и казват, че не ми личи. Моята вагина е същата като преди. Секса е същия. Просто в началото малко ме беше страх, но се престраших. А толкова бързо се възстанових след раждането, хиляди пъти се радвам, че не избрах секцио. След две седмици имах плосък корем, защото ползвах и колан, а на края на първия месец си ми личаха леко плочките. Може би е ген, но без упражнения и с ядене на сладко... чувала съм, че модели на виктория сикрет така месец след раждането се снимат по бельо, можех същото да го направя. Сега обаче от грижи покрай детето отслабнах доста и се опитвам да кача килограми...
Шито от епизиотомия не е грозно. Много е дискретно. Ще си личи половин сантиметър и то като разпънеш кожата с пръсти, иначе нищо не се вижда. А ако ти срежат корвма остава сгънат на две там където е рязан и не се прибира поне година... Повярвай, като родиш бебето ще ти е по ръцете и последното, което искаш е да те боли корем... има си натоварване, избери по - лесното.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d3830377d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Раждането е едно голямо премеждие, както и да раждаш. Няма какво да се лъжем. Няма как да изкараш 9 месеца бременна, да родиш, кърмиш и да си като чисто нова. Да, има жени, които са благословени, че не напълняват, нямат стрии, лесно раждат и тн. Но, обикновено, има някаква щета. Като цяло, няма как да минеш през живота и да си си все същия. Белегът от епизиотомия е външен, има зашиване и никой не може да ти гарантира, че хич съвсем, няма да се вижда. По време на раждането се получават и вътрешни разкъсвания по някога. И повярвай ми, гледаш да останеш жива заедно с бебето, а не колко си красива. Ако не смяташ да си показваш вагината на прожектори, за никого няма да има значение белега ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 218d343c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По света хората раждат нормално. Намери добра болница, лекар, упойката е масово нещо по света при желание от страна на родилката. Няма по-добро от нормалното раждане при цивилизовани условия. Ако можеш да си позволиш избери частна клиника и присъствие на човек, който би ти дал кураж и се чувстваш добре. Секциото е коремна операция, не го забравяй.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9558d59910
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма какво да го мислиш. Наложи ли се секцио, ще трябва да го направиш, защото спасява живота и здравето. После ще си махнеш белега с лазер. Ако бебето ти е 2 кг си го роди нормално. Ако е 4 със секцио. А и като родиш белега ще тк е последната грижа. Може да имаш стрии, циците ще тк увиснат, а корема ще ти е като мекица.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9558d59910
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нормалното раждане крие много рискове. Доктора преценява какво да бъде раждането според случая. Моята майка ме е родила естествено и е имала страшно много усложнения, останали за винаги. Много тежко раждане е било. Много се е мъчила, шили са я, без упойки. Тя беше против аз да раждам естествено. Аз не я послушах, но послушах докторката, която ме убеди че в моя случай риска за бебето и за мен е голям. Бебето беше голямо. Има много случаи на родови травми. За това докторите предпочитат секцио. Всичко е планирано, а едно естествено раждане също може да се стигне дк секцио и тогава вече е мн рисковано. В чужбина също масово раждат секцио. В бг циганките ги оставят да раждат естествено.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 85ef8cb661
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   родих нормално. Нямам никакви шевове, нито промени на вагината. Същата си е, нито по-голяма, нито по-малка. И аз като теб яко се бях филмирала, исках много секцио. Но сега се радвам, че родих нормално. Нямам и следа от раждането. Корема ми се прибра за месец, нямам нито една стрия, циците ми не се скапаха. Родих за 6 часа, в мига в който видиш слънчицето си, болката се изпарява. След 2рия час на магарето си седнах , като пич. Малко след това тръгнах да си видя бебенцето.
Довери се на вътрешния си глас, има много за и против двете раждания.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b42af3d9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В коя чужбина предимно със секцио раждат? В Германия ако искаш доброволно секцио пак се опитват да те разубедят. Само по медицински причини го правят. Все едно да искаш да се храниш през сонда доброволно, така им звучи.

Колкото до естественото раждане, аз втори път не бих родила така, но е индивидуално. Шиха ме много, шест месеца се възстановявах. Белези нямам. За мускулите на малкия таз има специални упражнения, има и топчета. Добре е да се започнат до два-три месеца след раждането. Не зависи и от вида на раждане, всяка бременност размеква и разтяга. После с упражненията се оправя, няма страшно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 094fc29b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Жена ми след две раждания - първото по божия ред, второто със секцио, си ме кефи толкова, колкото и първия път, който спах с нея. На моя хер му е абсолютно все тая има ли белег и (ако има) къде точно е той.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker