Решение за самоубийство или как да продължа напред - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Решение за самоубийство или как да продължа напред
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2187 пъти
Здравейте,

истината е че не знам какво да правя. Бях решил, че ще работя на кораб като ел механик. В месеца преди да се кача се запознах с ново момиче. Започнахме да излизаме, нещата бързо станаха сериозни. Забавих качването до 4тия месец. Факт, че на борда не ми хареса. Исках при нея, да прекарам всяка частица и може би заради това слязох по рано. Имам професия свързана с продажбите и значителен опит и реших, че това ще е. След като слязох тя започна да се отдръпва от мен. Имаме 9 години разлика, родителите и са религиозни и все още не знаят за нашата връзка. Тя се притеснява, че съм сериозен в отношенията ни и че може би ми губи времето, защото в момента искаме едно и също, но не знае след 3-4 години дали няма да поискам семейство, деца и прочие. Обяснявах и че няма нищо сигурно на този свят, слушва се в думите ми, но се държи изключително дистанцирано от мен. Комуникацията ни намаля, виждаме се веднъж седмично... почти не си пишем или говорим. Правих опити в началото да я запазя поне до колкото мога нормална, но... сякаш защитната и реакция е прекалено силна. Страх я е от родителите и защото няма да одобрят, а не иска да се кара с тях. И ето тук идва моя казус. Дали да си седна на задника и да си работя в бг, като я се издигна я не, защото тя ми е мотивацията или да се върна към плана с корабите. Там също няма да съм щастлив, но поне ще съм финансова независим и стабилен. Колкото до нея бяхме се разбрали да каже на техните и реално от този момент нататък тя започна така да страни от мен. Почувствала се сякаш и поставям ултиматум или мен или тях. Но си и призна, че на нея и е писнало да ги лъже, но пък я е страх от тях и не иска да се карат.... общо взето. Аз съм изключително нервен сега, от 3 седмици го карам на хапчета, почти не спя и не ям.. Убива ме отношението и в момента и сякаш ми се иска да съм на кораба, да се счупя от физически труд и да заспивам вечер с празна глава, без мисли по нея.



Не знам какво да правя.. появяват се и самоубийствени помисли. Че ще е по добре всичко за мен да свърши просто. За сега успявам да ги изгоня от главата си, заради чувството на вина което ще оставя на близките си. Но пък да изглежда като инцидент започва да ме блазни. Както си карах вчера и ми се прииска да настъпя педала и да се забия в мантинелата.. Костваше ми доста усилия да не го направя. Снощи стоях буден до 4 с мисълта днес да изляза на магистралата, с 200 и в някой стълб. Не вярвам, че ще оцелея...

Знам, че решението е само мое и че аз ще живея с последствията. Но ми се искаше да споделя. Психическата болка започна да ми се проявява като физическа. Не мога да споделя това на никой близък... Говоря за тези самоубийствени мисли. Две мои приятелки май надушиха, че има неща гнило.. и периодично ми звънят и проверяват дали не съм на лобните места за самоубийство.

Страх, ме е че каквото и решение да взема може да е грешно. А искам просто да съм щастлив..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5539b5d5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Брат, добре ли си, млад си и колкото и да я обичаш не е само тя. Да звучи гадно, защото я обичаш, но виж човече понякога трябва да пуснем птичето за да е добре, да е щастливо
Аз така направих преди седмица с моята приятелка въпреки, че историята е друга, тя искаше да не я оставям, аз също, но събрах сили и го направих, защото знам, че нямаме бъдеще(от друг етнос е). Да много е трудно, но живота продължава

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 88ddc818df
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиди на психиятър. Моят мъж така се излекува. Още се оправиш!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 94c66727da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здрасти, съжалявам за положението в което си. Първо трябва да забавиш нещата, запомни - винаги когато нещата започнат да стават твърде напечени, твърде бързо и да отиват към някакъв лош край трябва да спреш, да се дистанцираш и анализираш ситуацията обективно. Просто избягай от целия този сценарий в който си. На първо място си почини и се наспи, липсата на сън води до много тежки депресии, когато се наспиш ще се почувстваш много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 111aed8ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И като се самоубиеш какво ще спечелиш?? ! Смъртта няма да ти избяга и това е най- ама най-сигурното нещо в живота! Следователно е напълно безсмислено да си причиняваш нешо, което така или иначе ще ти се случи! И то заради любовна история!!! Не си нито тежко и с непоносими болки болен, нито на света е останала само една жена!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0e480c9806
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Mен ми звучи като мацката да има един куп проблеми, а не ти! Реално ти прави услуга, като се дистанцира - за какво ти е жена, дето няма смелост дори на родителите си да те представи и доколкото разбирам сама директно ти казва, че няма намерение за сериозно обвързване. А и за какво ти е половинка, която до такава степен ще се влияе от родителите си и ще ги оставя да ви се бъркат?

Moже би си я идеализирал, защото е била далеч, а и на кораба не си се чувствал добре - побързал си да покажеш сериозни чувства и че си се привързал и резултата е налице - тя бяга с 200 от теб :) Не ти трябва такава жена :)
Моя съвет е да спреш да я търсиш - имай малко самоуважение. Качи се пак на кораб за няколко месеца и се фокусирай върху работата, за да не мислиш - или пък потърси нова работа тук, ако корабите не са за тебе- трябва ти ново занимание, нещо върху което да си съсредоточиш енергията и времето.

Замисли се заслужава ли си да жертваш каквото и да било за такава жена, която от самото начало е преценила, че не си подходящ за брак или сериозни отношения, но въпреки това е решила да ти губи времето и да ти дава празни надежди - най-вероятно от скука и поради липса на по-добро предложение в момента!

За самоубийството - ти си решаваш естествено - ако смяташ, че единствения смисъл на живота ти е някаква патка, която те мотае и няма чувства към теб..

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b65d62f49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не се блъскай заради едно момиче. Боли, ама ще мине. Само няколко месеца са. Знам, че ти тежи, но аз съм в далеч по-тъпа ситуация от 2 години. Ще ни мине! Върни се на корабите, ако питаш мен. Избягай от нея, забрави я! На мен ми изглежда, може и да греша, но едва ли, че тя иска да се разделите, но не и стиска да ти го каже и затова ти играе разни номера. Дали не е само тя причината да не ти хареса на борда? Погрижи се за себе си, поработи си, подсигури се. Жените не свършват с една жена, ако ще и да е идеална. Погрижи се за себе си, защото така като гледам тя няма да се задържи дълго. Ще срещнем други хора.
Към всички читатели в подобни заплетени ситуации в любовта, трябва да спрем да се самонаказваме заради хора, които не знаят какво искат, не им го дължим! Дори да не заминеш авторе, дори да останеш, погрижи се за себе си, дължиш си го! Тя я е с теб за напред, я не, но ти си принуден да живееш със себе си, помисли над това. Това не е егоизъм, а отказ да бъдеш разиграван! Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4c303cf03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оххх и ако оцелее случайно, но със сериозни поражения и не можеш да се грижиш сам за себе си, а си ок със разсъдъка, какво правим? ! Ще тежи на родителите си не само психически, а и физически. Аз, ако мислех, като теб до сега да съм се самоубила 2 - 3 пъти. Стегни се човек и осъзнай къде се намираш, много неща имаш да изживее, а животът е прекрасен и някой ден ще видиш това. Дай си шанс!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9db7be2749
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Имаш психичен проблем и той не е свързан с момичето. Може би взимаш и някакви субстанции. Ако се чувстваш доста разлюлян, се обърни към специалисти. Не казваш на колко години е момичето/съвсем услужливо/, но тя няма намерения като теб. Родителите са само претекст. Разделете се мирно и кротко, не се залепвай за нея и не си причинявай страдания. Ще срещнеш друго момиче. Що за глупост да се самоубиваш!? Ще запълниш само своята дупка, на никой няма да накривиш капата, освен на родителите си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5a7fd27b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Заминавай от България. Не че нещо, но ако искаш много пари, трябва да работиш навън, където заплатите са по-големи. Баща ми работи по корабите и е механик и е адски доволен. Издигнал се е и е успял сега. Първоначално и на неего не му харусваше, но като видя че лесно се забогатява реши да не слиза вече. Качи се на 18 годишна възраст, сега е на 51 и не иска да слиза

П. С. Като чуеш, че някой е свързан с религия, обръщай гърба и бягай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 35e20de692
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Като чуя, че някой иска да се самоубива заради жена, ми идва и на мен да си тегля въжето.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e9be148e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре че този сайт е анонимен и мога да си го кажа. Аз от любовна мъка, (изоставена, след дълга връзка), съм се търкаляла по земята, от физическа и душевна болка. С месеци почти не ядях (на ден по една бисквитка). Денонощно ревях, приличах на ходещ мъртвец. Не можех да го приема, отказвах. Не съм някоя тийнейджърка, на 28 бях.

НО! Никога не помислих, за самоубийство! Това не го разбирам. Значи, аз да се отърва от мъките си, но за сметка на това, да очерня живота, на родителите си и хората, които ме обичат. Това си е чист егоизъм.

В живота има всякакви трудности, някои изглеждат непреодолими. Но изхода не е, да си прекратим живота. Трябва да се борим и да израстваме.

Мини през тази ситуация и стани по - силен и мъдър. Така постъпвай, с всяка трудност. И след време като се обърнеш, да си кажеш - "Преживях доста неща - и хубави и лоши... Но се справих и не съжалявам за нищо"!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d23d45e08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Прави си твоите планове. Как се виждаш след 10 години? Както казваш - няма сигурно нещо на този свят. Не бива да променяш радикално плановете си заради жена, с която реално нямате нищо сериозно, а и тя не показва признаци за това.
Ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b6898c82d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Недей да се самоубиваш. За това ли родителите ти са те създали и отглеждали двайсетина години? За да те приберат на кайма и после да се самоубият, за да преодолеят загубата. Ако всички тежки проблеми се решаваха със самоубийство, досега да не е останал нито един човек на този свят. Според мен, се отдалечи от тази жена или момиче, каквото е. Отношенията с жена и въобще с когото и да е трябва да са положителни и с нещо да допринасят за твоето развитие. Също и ти на тях. Както виждам нещата от твоите обяснения, нито ти, нито тя не допринасяте с нищо за другия. Обмисляте идеята за общо бъдеще, но реално нищо не се случва помежду ви. Излишно губене на време, трябва да имаш достатъчно опит и вътрешна, емоционална сила да избягваш от такива токсични, бих казал, отношения. Трябва да умееш, повтарям, да умееш да следваш усещанията си, а не да си втълпяваш как ще бъдеш с някоя. Отдавна бях чул, че "за да обичаш някого, трябва първо да обичаш себе си". Е, доста време ми отне да осъзная, че е точно така. Желая ти всичко най-!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7111fa1086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   С въпросната девойка се разделихме. В крайна сметка страха и надделя.

Сякаш самоубийствените мисли затихнаха, не са се появявали. Не се чувствам смазан, нито нещо такова. По скоро..празен. Мотивацията ми изчезна. И наистина не знам какво да правя. Върнах се заради нея, започнах старата си работа заради нея. Работа, която не харесвам вече, но ми предоставя необходимите финансови възможности. И сега какво?
Нямам никаква идея какво да правя.

Автора

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e25e59ee7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Като начало спри с хапчетата и спри да мислиш за глупости. Това в случая ти вреди, защото жените презират отчаянието. Погрижи се за себе си и за живота си, придобии самочувствие и ще дойде време когато тя сама ще ти се тика в ръцете. Друг е въпроса дали ще си заслужава тогава да си с нея. По разказа ти съдя, че е човек с емоционални липси и има нужда от силен партньор, който да я носи на ръце

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6778c055d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Като човек правил опит за самоубийство ти казвам НЕДЕЙ! Сега ужасно ме е срам заради постъпка ми и страшно се радвам, че оцелях. И при мен беше заради разбито сърце и сега си давам сметка, че този човек изобщо не е заслужавал да страдам толкова заради него.
Обаче, след като в болницата ти спасят живота, следва още по-гадното, да те върнат обратно психически. Нямаш представа каква ужасия е! Не си го причинявай! И най-важното не го причинявай на семейството си. Мисля, че аз взех решение, че искам да живея когато чух мама тайничко да плаче и тогава разбрах какво всъщност им причинявам и че ако не заради себе си, трябва да се стегна заради тях и да намеря начин да изкупя вината си за това, което им причинявам.
Най-доброто лечение е просто да си зает с нещо, ама нон стоп, просто за да нямаш време да мислиш. Да се пребиваш от работа, за да може след това скапан от умора да заспиваш и да не сънуваш нищо. За това върни се на корабите и работи, ама работи така както никога не си работил! И сам ще видиш как някой ден ще се събудиш и ще погледнеш на света с други очи, обаче отнема време. При мен бяха месеци, но никога не съжалих, че съм избрала трудния път, вместо просто да избягам и да оставя опустошения след себе си. Защото точно това щеше да стане-щях да оставя опустошено и разбито семейството си и те никога нямаше да могат да се съвземат. Е, аз не съм такъв егоист. А ти?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fb26a33162
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Колега, дано с моя скромен опит да успея да ти помогна.
Бил съм на твое място, ревял съм по цели нощи заради това и въобще години наред съм живял в неадекватност и тъга. Общо взето младостта ми мина така. Не съм мислил сериозно да се самоубивам главно заради родителите ми. Исценировката на нещастен случай не е решение. Няма да го приемат по леко, а и няма гаранция, че нещата няма да се объркат и да попаднеш в още по-лоша ситуация, т. е да останеш сакат и парализиран, да ти отрежат краката и цял живот да не можеш да се обслужиш сам. Човек ако ще се самоубива трябва първо да си даде достатъчно време за размисъл. Дори осъдените на смърт не ги екзекутират веднага. Примерно, даваш си срок от 10 години, след които ако нищо не се е променило, вече с чиста съвест ще се самоубиеш. Хич не са много, защото ти сега не разсъждаваш трезво а инерцията на това състояние е много голяма и много бавно се излиза от него. Второ, ако прибързаш и се самоубиеш, вече няма връщане назад. Докато ако останеш да живееш още, винаги има време да умреш, но постепенно ще започват да се случват неща, които да те тласнат обратно към живота. Това непременно ще стане, колкото и да не ти се вярва сега. На мен ми се случиха следните неща: Първо разбрах, че отсрещната страна няма да е щастлива с мен, а това означава че и аз няма как да бъда щастлив с нея. Много е лошо, да знаеш че правиш нещастен, някого когото обичаш. В началото е трудно да се осъзнае това, но идва с времето. След това се възвърна и самоуважението ми, т. е уморен бях да тичам след недостижимото и си казах, че и аз мога да бъда обичан такъв какъвто съм и щом някой друг не го може, значе този човек не е за мен. След това и провидението ми помогна да постигна Дзен прозрение и наистина се убедих, че ние сме един за друг. Много е дълго за обяснение как точно стана и е въпрос на лично възприятие, но се случи така, че след едно взаимодействие с това момиче, сякаш времето спря за миг и една нейна реакция ми каза всичко без думи, сякаш тогава очите ми се отвориха. Така се отказах доброволно от това, което ме мъчеше. Сега наистина не съжалявам, че не се събрах с дадения човек. Трудно е да си приеме на думи, ако не си го изживял, но веднъж достигнеш ли го сам е кристално ясно. Никой не може да те нарани или обиди чрез отхвърляне, пренебрежение и тем подобни. Всичко зависи от твоята реакция. Ти страдаш, защото си избрал да реагираш така. А можеш просто да кажеш, добре не се получава, но няма да позволя това да бъде толкова важно за мен, че да ме съсипе и ще търся друг път. Ако сега още не можеш да го сториш, то след 10 години със сигурност ще можеш. И ще се намери човек за теб, с когото ще бъдеш по-щастлив отколкото с тази, заради която страдаш сега.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker