Родителите ми не го приемат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите ми не го приемат
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 4309 пъти
Здравейте! Заедно съм с моя приятел от 9 години. В началото на връзката ни ми беше посегнал, бяхме още малки и необуздани. Оттогава родителите ми го намразиха. Те са с по-високи изисквания, а той е по-обикновено момче, животът му е по-труден. Поправи грешката си, разбираме се прекрасно, но.... той не може да идва у нас.

Постоянно като вървя се оглеждам да не се засечем с родителите ми, не за друго, а за да не кажат или не направят нещо, с което да го засегнат. Аз съм едно дете, и всичко е много задължаващо. Те ми казват да избирам между него и тях. Хубавото е че се разбирам със семейството му и мога да ходя у тях. Там стоя. Сега съм на 26 години, и все трябва да я карам така, вечер се прибирам у нас. Трябва да се съобразявам с нашите. Те все се карат с мен по тази тема и го обиждат пред мен. Може до не малка степен сам да е направил положението такова, те да го мразят, но на мен не ми е лесно, а много се обичаме. Наистина, а като гледам около мен как много връзки се обуславят от парите и нагласените неща.... при нас не е така; исках да споделя какво ми е. 99% от хората се влияят от мнението на родителите си - примери около мен много. аз обаче никога не съм била така. някой от вас бил ли е в моята ситуация?? Много ми тежи всичко, а искам да съм с него!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 54466acc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И защо на 26 трябва да се съобразяваш с вашите? Тази зависимост може да продължи още много години, а те не се връщат. Със сигурност родителите ти не ти мислят лошото, имат много повече житейски опит от теб и преценките им са по-правилни от твоите, макар че ти си от друга генерация с всичките и особености. Въпреки това можеш да вземаш самостоятелно решения, стига да не си зависима по някакъв начин от мама и тате и да можете да сте независими в съвместния си живот, иначе при най-малкия фал ще ти се натяква, а и си помисли дали връзката ви е толкова здрава и перспективна - съмнявам се вашите само заради дребен инцидент в миналото да имат такова отношение.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: cb50c0ccea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дребен инцидент? Грешиш много. Такъв "дребен инцидент" показва човека. Родителите ти нямат желание да ти се бъркат в нещата и да се налагат, те само искат да предотвратят злото, което си решила да си навлечеш на главата.
Човек когато иска да извърши глупост, никой не може да го спре. Защо не вземеш да прочетеш тук истории на жени, забъркали се с насилници, и на децата - тинейджъри, които живеят в такава среда, и търсят тук помощ и съвет от непознати хора... тях ги питай дали е дребна работа.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0b8ae10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   почнахте с упреците.
с моя приятел се обичаме.
нима вие не сте имали трудни моменти във вашите врзъки...
хайде моля ви!!!
1 мъж е добре приет ако е шматка, с някой лев в джоба...
нооо
ако е бедно, обикновено момче, всеки го отхвърля!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 674c1e0ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, дълго мислих дали да пиша тук, защото се връщам в спомените... но реших, че ако съм от полза по някакъв начин, има смисъл. Аз съм на 28 год. И имам същата почти история като твоята. И аз имах връзка с момче, което родителите ми не одобряваха. Не можеха да се примирят, че съм с него. Не можеха да го понесат и също ме накараха да избирам: или те, или той. Родителите ми в началото не знаеха за него и дълго време не научиха, че той съществува, защото аз живея в друг град. Аз познавах родителите му. Те се отнасяха прекрасно с мен винаги. И аз прекарвах съботите и неделите с тях и искрено си признавам те и моят приятел ми бяха семейство, истинско семейство. Никога не ме упрекваха за нищо и винаги ме подкрепяха във всичко. Този период от живота ми беше най-щастливия. Но моят приятел много се тормозеше от факта, че те не знаят за него. Той е много горда натура и не можеше да се примири с това. Аз отлагах този момент много дълго, но заради него накрая им казах всичко. И тогава дойде ужасът. Започнаха много да ме тормозят, не искаха да ме разберат. Заплашваха ме, че ще се откажат от мен, че няма да ме погледнат за нищо на света. А аз също съм едно дете. Стигна се до там, че ми казаха, че няма да ми оставят нищо в наследство и т. н. Така живях 6 месеца. Започнах да не се чувствам добре, да не ми се ходи на работа, не можех да спя, побърквах се. Накараха ме да живея с мисълта, че ги съсипвам, накараха ме да се чувствам виновна за всичко, а те били направили всичко за мен в живота. А моят приятел си остана голямата ми любов. Решението, което взех, беше да се разделим. Тъй като баща ми имаше сериозни проблеми със здравето, може би и затова така реших да стане. Мина време от тогава и сега не искам да мисля дали е било за добро така да стане или е било за зло. Не мисля, че родителите ми бяха прави. Не мисля, че някога ще им го простя. Помни, че животът си е твой и че трябва ти да си щастлива по твоя си начин! Гледай на теб да ти е добре и не мисли за друго. Изгради си своя живот и не повтаряй грешките на родителите си. Поуката за мен от моята исторрия беше това: някой ден като стана майка няма да отглеждам детето си така и няма да се държа така с него. И ще искам то да щастливо така, както намери за добре. Но и аз съм на мнение, че ако този човек ти е посегнал веднъж, ще го направи пак някой ден. Така че помисли наистина добре! Успех и дано нещата да се подредят по най-прекрасния начин за теб!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 96f5b343be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   не ти а те трябва да разберат и да се съобразят с решението ти. в краина сметка трябва да са разбрали че това е твоя избор. прави това което смяташ за правилно

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 56d1c8fb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4, твоята история ми е интересна. Тоест като моята е и искам да си пиша с теб. Аз много слушам родителите си, макар че съм почти на 28. И баща ми е с лабилно здраве и не искам да им причинявам стрес и неприятности. И вероятно аз ще се жертвам! Цял живот съм мечтала да имам точно такъв човек до себе си, а сега когато го имам, нямам право! Да оставя ли e-mail или ти остави.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 5afe743cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   нямаш право защото не си го даваш. може да ти прозвучи гадно но родителите са до време и рядко се среща истински човек. ако мислиш само за другите и тяхното здраве скоро ще загубиш своето спокоиствие и наи важното своя живот. разбери че това е твоя живот а не тяхния и ти си пълнолетна можеш да живееш както искаш

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0b8ae10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   номер 4 и 6, аз съм авторката. искате ли да разменим майли>

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 56d1c8fb1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Да, пиши на sadbina_@abv. bg, мен никой не ме разбира, защото никой не го е изпитал, надявам се с вас да намеря вътрешен баланс!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 29 дни
hash: 0b8ae10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 9, авторката съм
дава ми невалиден адрес.

 
  ...

...
преди: 13 години, 29 дни
hash: 0b8ae10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   авторката съм пак :)
стана работата :)

 
  ...
преди: 13 години, 28 дни
hash: bbe83b6a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Глупости! Нямала била право на избор! Имаш и още как. Боже, не ми го събира главата, хора на години, а слушат мама и тате! Потрес! Как не си давате сметка, че родителите ви МАНИПУЛИРАТ, за да ги ГЛЕДАТЕ на старини... И, когато те си отидат от този свят, какво ще остане за теб? Какво ще си - самотна нещастна женица на средна възраст??? Хора, осъзнайте, родителите ви имат нужда от вас, а не вие от тях. Вие сте силната страна и диктувате условията. А, като слушам за имоти и наследства, направо ми се гади, честно! Да оставиш ЛЮБОВТА за НАСЛЕДСТВО??? Не сте добре... Защо не си признаете, че сте просто страхливи и интересчийки? Който обича е с любимия ВЪПРЕКИ ВСИЧКО. За протокола - безкрайно обичам родителите си, да са ми живи и здрави! Те също ме обичат - ЗАТОВА СА МИ ДАЛИ СВОБОДА! Авторке, не прави глупости... Да не ревеш после като гледаш любимия с друга.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 52864a3ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Момичета, Всичките по- ред, дето сте писала. Аз съм родител, мисля, че не съм престаряла на 47г съм, но това не е ревност, а страх от наша страна. Не е за наследство, страх от това, че може да ви се случи нещо, страх от това, че едни такъв нещастник, може да ви използва и после да ви унижава. Това е момечета. не се мислете з. а толкова силни. Да млади сте и живота е пред вас, но знайте, че всичко се връща, а ние майките сме били преди и сега седим зад вас! Ако крещим, плачем, тръшкаме се е само защото не виждаме доброто в човека срещу вас! Ние ви обичаме!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 0b8ae10d96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   аз съм авторката на темата.
номер 13, бих казала, че упреците на родителите манипулират едни и амбицират други. (като мен).
те имат своите основания да не го харесват, но при скандал с тях, дори и да ме е наранил много, аз намирам някаква утеха при него.
глупаво или не, факт

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 521a8debcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ами имах сериозна връзка с момче, което нашите не удобряваха... даже накрая той самия заяви, че едва ли не ме било срам от него дъра -бъра, че съм била зависима от тях.

Обаче при мен родителите ми не го одобряваха по простата причина, че и двамата са израстнали в добри семейства, които винаги са залагали на възпитанието и образованието. А той не беше образован, нямаше амбициите дори да запише нещо ей така, но пък имаше големи претенции колко е по-по най, също така пиеше безобразно много, наливаше се като животно и даже се възмущаваше, ако някой му направи забележка, че за пореден път е пиян като казак.
В началото все пак оценяваха, че този човек работи, издържа се сам, добър беше с мен, ама хич не скриха безумната си радост, когато се разделихме.
Сега са възхитени от новия ми приятел и като се замисля... мисля, че бяха напълно прави, че бившия не беше за мен. Просто хората непрекъснато трябва да се развиват и някой ден ще усетиш тази разлика, която седи между вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker