Толкова ли са глупави жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли са глупави жените?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 4320 пъти
Попадам на различни истории за насилие над жени и не мога да повярвам как може една жена да допуска да я бият многократно, да я унижават, да застрашават живота и здравето й, и после пак да ходи със същия мъж. Има истории за бременни жени, които са били жертва на насилие, със сериозни рискове за бременността им и вместо да си налягат парцалите или да извикат де що мъжко познават да отпере паметен пердах на "половинката" им, те продължават да търпят и питат в този сайт, аджеба, какво да правят... Главата не ми го побира, къде е майчинския инстинкт да защитиш плода си, къде е женската суета да те е срам да ходиш със синини.... Няма никакви оправдания в този случай, "той щял да се промени", "нямам къде да отида ако го напусна", "не искам детето ми да научава" и т. н., са грандиозни глупости. Значи когато ги сърби отдолу жените успяват да рискуват с любовник, хем както имат деца и хем както нямат къде да отидат при един развод, но когато ядат редовно! бой, нямало решение... Това ако не е глупост, какво е? Може би подсъзнателна сексуална привързаност към насилника, по-силна от майчинските инстинкти и суетатa?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5da00da2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Предполагам, че в женската психика е заложено това, че щом я бие значи го е грижа за нея. Освен това когато я бие той се проявява като силна, авторитетна фигура а жените обичат такива.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 44e885c6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, защо обобщаваш? Да, има много такива жени, но далеч не значи, че всички са така. Ако привличаш само жени от този типаж, по-добре работи над себе си.
На въпроса ти - при хора с ниско самочувствие и емоционални травми го има желанието да се докажеш пред някого. Някои хора просто няма как да изпитат привличане към човек, който се държи добре с тях. Например много от нас мъжете тичат след някоя недостъпна кифла, която "ги цени само като приятел" и им разбива сърцето многократно. Аз самият съм го правил. В случая с мъжа насилник това е още по-крайна форма на същото.
Не оправдавам жертвите в никакъв случай. Ако една жена (или мъж) търпи подобно отношение донякъде сам си е виновен за нещастието. Но ти не можеш да помогнеш на човек, който сам не иска да си помогне.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7605ea1b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   За Стокхолмски синдром да си чувал? Това важи както за жените, така и за мъжете. Изразява се в това, че с времето не само свикваш с насилието, но дори започва да ти харесва и да се привързваш към насилника си.
За мен тези жени са развили точно такъв синдром. Освен това го има и страхът и самовнушението. Страхът, че ако се махнеш всички ще те одумват (типично за малките населени места), че никой вече няма да те приеме и ще си отритната от обществото, да не говорим, че много от тези насилници наред с физическото насилие, прилагат и психологическа атака и накрая тези жени са твърдо убедени, че наистина са глупави и некадърни не могат да се справят сами. А ако към всичко това се прибави и мнението на семейството... нямаш представа колко жени в такова положение са чували от собствените си родители "А, сама си си го избрала. Ще търпиш! Мястото ти е при съпругът ти! " И какво да прави една такава жена? Като, уж, най-близките и хора са отказали да я подкрепят? Без пари, без работа (това също е доста характерно повечето насилници не разрешават на жената да работи, за да не разполага с пари, пък и да няма много връзки с външния свят). Така, че проблемът не е толкова лесен. На теория, ок, прибираш се вкъщи и докато съпругът ти го няма, слагаш няколко дрешки, малко пари и документите си в една чанта и отиваш при вашите, ама това само на теория. А на практика? На практика вашите отказват да те приемат или те приемат и довтасва съпругът ти и започва да крещи, че ще ги избие, че ще ги подпали и т. н. и ти за да не пострада семейството ти се връщаш при него. Достатъчно такива филми (някои по истински истории) има и виж за какво става дума. По темата поне се говори и пише, не е вече табу както е било допреди само 30-40 години, обаче още има много работа преди нещата да се оправят.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 132a128a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Има много фактори, които няма как да разберем, ако не сме предразположени към тях. За мен също е безумно, но трябва да приемем, че всеки има различна психика (слаба или силна), преминал е през различни неща, възпитан е по определен начин, има разнообразен набор от комплекси и начин на възприемане. Жертвите на домашно насилие, било то мъже или жени, обикновено са личности, които са мачкани и потискани не само физически, но и психически. Втълпява им се, че са некадърни, безполезни и никой не би ги искал, за да могат да си стоят с насилника. Често жертвите са без работа или образование, заплашвани, че децата им ще бъдат отнети и ще разкажат на всички какви долни хора са. Просто е различен начин на мислене от нашия.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 032eee82b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   За да има насилници, има и такива които подсъзнателно искат да са жертви. Козависимост един вид или стокхолмски синдром. Баща ми е бил майка ми доста преди, сега основно й вика, но 30 години и кусур са вече заедно...

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2e1f53f0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Тук не става въпрос за глупост според мен.
Жените, които търпят насилие като деца са били бити от родителите си, най - често от баща си и това им е внушило, че щом някой ги бие значи ги обича и държи на тях. Затова децата не трябва да се бият - като пораснали стават жертви, или самите те стават насилници - и в двата случая това са токсични за обществото хора, приемащи физическата саморазправа за нещо, което е просто част от живота, нещо нормално.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a01da8bef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз се чудя толкова ли са глупави мъжете да седят с месеци, дори с години във връзки с жени, които системно да им изневеряват, вместо да си потърсят нормално момиче. И тук го има това "Ама, тя ще се промени". Не, няма да се промени или поне жените, които се променят са много малко. Как е възможно мъж да потъпква достойнството си и да търпи такова унижение? Явно и вашата сексуална привързаност е по- силна от себеуважението ви.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ecbeb577b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Ами просто асоциират боя, тормоза и тем подобни с увереност и сила, а и с наситени емоции. Ако е някой добричък, кротък мъж, ще го мислят за путьо, а той всъщност според мен може да даде много повече на жена, макар да е скучен. Но поне няма да я тормози.

Явно бащите на такива жени са били същите ганьовци и те са възприели този модел като нормален, защото като деца това им е било набивано косвено в главите. И после в реалния живот като възрастни, като видят някой нормален мъж, си казват "тоз е ебахти путката и меката китка". Някак не им се връзва с образа на "мъж" от техните представи, който им е бил набиван толкова време.

С две думи хубава работа, ама българска. Но все пак да подчертая, че има и много свестни жени.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 70730d1330
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Когато си в такава връзка не можеш просто да си тръгнеш, има един страх заложен в теб, защото повечето случаи е повече психически, отколкото физически тормоз. Да не говорим пък и за заплашването. Не сте били в такава ситуация за да говорите за глупав и умен, а точно ако попаднете ще бъдете точно такива.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a36411c943
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

13.   Да определяш жена като "глупава" значи да правиш грешката, че жената е рационално животно... каквото тя не е. Просто такъв и е инстинкта заложен от природата. Жената си пада по "лошите момчета", защото и създават "любовна драма", защото и показват че са доминантни и не може да ги контролира. Жените на рационално ниво искат да доминират мъжа, но на подсъзнателно искат те да бъдат доминирани. Това е една безкрайна игра на надлъгване и ако жената "спечели", тя загубва всъщност респекта си към мъжа. В същото време живеем в общество което има тая идеалистична представа за женската природа, че трябва винаги да я уважаваме, кавалерстваме, жертваме за нея. Това е не по-малко абсурдно поведение, защото такъв мъж губи респект, особено в днешно време където мъжа е юридически и социално по-слабият пол. Тъй като нормален мъж в днешно време не може да получи респект, на жената и се налага да ходи с тотални дегенерати, за да усети че не тя контролира ситуацията. Т. н. "стабилни, отговорни, чувствителни мъже", се получава така че природно не и изглеждат вече мъже, няма респект, няма сексуално или друго влечение към тях.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b20beadcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

14.   Ами не, просто едно време, когато баща ѝ е спуквал майка ѝ от бой и майка ѝ не го е напуснала, защото "какво ще кажат хората", сега това ѝ е представата за семейство и любов. Няма такова чудо като "жените предпочитат насилници", такова поведение се учи и обикновено е отражение на семейството, в което са израснали.
Обществото ни като цяло има проблем с насилието - това над жени и деца кажи речи се приема за нормално.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9549534de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   На мен някой мъж дори един шамар да ми удари ще се махна и няма да го погледна повече. Пък ако ме пребие ще го вкарам в затвора. Но винаги съм си мислила, че някой жени сами си ги търсят такива мъже. Та те си личат от километри какви боклуци са.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b76347a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

16.   Жените обичат да се държат с тях като с парцал и да ги малтретират. Колкото и да се отрича това то си е факт.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2e2674c44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

17.   Да.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3c7f15126f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Ако един мъж удари жена, то той повече не е мъж! Надявам се това да припомни на този тип жени, че вече нямат мъж до себе си, а просто една маймуна, която я интересува единствено секса! поне лично за мен жените не са само, за да се задоволиш.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d13e45e02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Никой не обича да го малтретират. Мисля, че нещата са много по-дълбоки. Както го споменават повечето пишещи по темата, жертвите на физически тормоз са също и жертви на психическо насилие. Често са финансово зависими, социално изолирани и се страхуват за живота си и/или за живота на децата и близките си.
Истински случай: майката напуска съпруга-насилник с двете им деца и се премества да живее при майка си. Под предлог, че иска да говори с нея, той влиза и я убива с многократно наръгване с нож, след което убива и себе си.
Друг истински случай: насилникът се преструва, че приема раздялата и като спечелва доверието на жертвата, убива двете им деца...
Кой нормален човек би причинил болка на някой, когото обича? !
Това са психопати и жертвите имат основание да се страхуват. За да се спасят от насилника им трябва голяма подкрепа, анонимност и защита. В повечето случаи, те ги нямат и единственото, което им остава е да търпят. Не смея да ги съдя и да им слагам етикети. Съчувствам им.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 828057737e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   А'бе, ти какво знаеш за Стокхолмски синдром проявен в случай на домашно насилие? Жените се привързват към насилника, чувстват се по-нисши, чувстват се виновни, започват да съчувстват на насилника си. Психиката им е толкова увредена, че те наистина са убедени, че не могат да се справят сами, че са лоши домакини и майки, че не са добри събеседници, че не са достатъчно сексуални или красиви. Което автоматично означава, че те не вярват, че могат да се справят без насилника си- финансово, физически, всякак. Мислят си, че ако напуснат дома на насилието, завинаги ще бъдат сами, че няма да изкарват достатъчно пари и децата им ще отраснат без баща, всичко изцяло по тяхна вина. Някои от тях са виждали насилието в собственото си семейство, баща им е посягал на майка им, подсъзнателно са приели, че мъжът определя всичко, че винаги е прав и ако той посяга и вика, има право.
"Той ме удари, но наистина подът не беше толкова чист. А и детето пълзи там, той просто се изплаши за детето... аз съм лоша майка, аз съм лоша домакиня, аз не се справям. Той е добър баща, виновна съм си за шамара! "

Хора, това си е реален проблем в психиката на жертвите на насилие, не само при жени, но и при мъже, както и при деца. Не, не са глупави, а са уплашени и смазани.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f4675d6ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

21.   Тук пропускаме нещо съществено. Проявите на насилие спрямо жената често се съпровождат с последваща "награда". Т. е. насилникът се разкайва, моли за прошка, кълне се във вечна любов, нарича себе си глупак и т. н. Има жени, които се чувстват недооценени - в социален и личен план, и са готови всичко да изтърпят само и само за няколко мига да се почувстват значими. Така че ласките след насиняването са техният дочакан звезден час. Тази аномалия обикновено е свързана с детство, прекарано в семейството на родители със свръхочаквания. Детето, каквото и да направи, не получава признание и похвала, от него вечно се изисква повече. Като възрастен човек, то запазва тази напрегнатост - че все нещо не е свършило както трябва, за да получи любов и признание. Ето къде е пролуката, в която се промъква насилникът. От една страна е очакването от жертвата на неизбежно наказание и от друга - потребността й да получи уверение в собствената си значимост.
Говоря от личен опит. Първият ми съпруг беше свръхинтелигентен, моментално напипа тази пробойна у мен и само след година-две вече напълно ме беше поробил. Вторият ми мъж пък притежава изключителна емоционална проницателност и направи всичко възможно да ме излекува от схемата престъпление-наказание-награда, около която се въртеше психическият ми живот. Така в една и съща ситуация - да речем: мъжът ми няма изгладена риза - аз преди и сега реагирам напълно различно. В първия случай въпросът би ми бил зададен така: "Защо нямам изгладена риза? ", при което аз се свивах като заек, разплаквах се, хващах ютията и без дума да кажа започвах да гладя като луда. За награда получавах едно хладно "Благодаря! " Но в болния ми мозък това звучеше като някакво признание, въпреки "огромното ми престъпление". Във втората ми връзка същият въпрос звучи така: "Имам ли някъде тук изгладена риза? ", на което отвръщам с истината: не, миличък, защото забравих. В отговор получавам целувка и майтапчийско шляпване по дупето. Т. е. недвусмислено се признава моята значимост, въпреки дребния ми пропуск. По този начин с помощта на сегашния ми съпруг успях да преодолея насадената от родителите ми свръхкритичност към себе си, която беше в основата на това да търпя години наред студенина, отхвърляне, психически натиск и физически травми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6eb3f0fe90
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Коментирам, защото в момента съм с такъв мъж, НО преди беше нервак и ми посягаше. Промени се в огромна степен. Той ми е първа любов, единствения мъж с когото съм легнала (и НЕ, не страдам от липса на внимание, просто страшно много го обичам). Знам, че е ненормално, НО в крайна сметка, вярвам, че човек иска ли да се промени заради половинката си-би го направил. В момента връзката ни върви толкова прекрасно, че не мога и да ви опиша. Не съдете хората, защото освен лоши моменти (и ние, българите, като черногледи хора явно само това виждаме), всяка връзка си има и хубави моменти. Всеки си има причина да остане там, където на моменти може и да не е цветно положението. Личен пример ви давам със себе си. Държиш ли на някого, ще му кажеш и ПОКАЖЕШ коя е правилната посока.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f54706a895
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Имам приятелка жертва на домашно насилие - познаваме се от около 7 години. Тя е най-милото и красиво същество, възпитана, образована и с професия. Определено не страда от липса на мъжко внимание, но никога не е откликвала на поканите и има очи само за приятеля си. Човек би си помислил, че половинката и е истински късметлия и я носи на ръце - да, ама не.

Това момиче постоянно търпи от него критика и то за безумни неща. Споделя как той постоянно и казва че е грозна, че е дебела, намира и несъвършенства - а хора, това е може би една от най-красивите жени, които познавам, като излязла от корица на списание е. Tя обаче му вярва и колкото и да е абсурдно, заради постоянната критика действително си мисли, че е грозна и си мисли, че друг не би я харесал и той едва ли не прави компромис. И това при положение, че постоянно я заглеждат на улицата и получава и предложения - разбирате ли до каква степен този човек е подкопал увереността и, тя просто вече вижда всичко изкривено. Постоянно и се натяква и че е некадържа и че не може да се справя сама, критикува и готвенето, критикува как поддържа дома им - а тя е супер старателна и все търси да му угоди, друг мъж щеше да си удря гъза в тавана, ако попадне на такава жена. Критикува и работата и че била тъпа и че си губила времето там, а реално редовният доход у тях е от неината заплата, той често остава без работа, а и като работи също не е добре платен. Въпроса е, че той така и е промил мозъка, че тя вярва на всичко и наистина си вярва, че не би могла да се справи с живота без него и че не заслужава да бъде обичана и никой друг не би я обичал. Той я манипулира както си иска.

Та това е и отговора на въпроса на автора - жертвите на подобно насилие просто губят обективна представа за нещата и живеят едва ли не в някаква алтернативна своя реалност, където избор и изход няма. Нещо подобно на страдащите от анорексия или булимия, които са станали кожа и кости, но въпреки това са убедени, че са дебели. Психическото насилие е много по-страшно от физическото и е много трудно и почти невъзможно да излезеш сам от подобна яма, след като веднъж си допуснал да пропаднеш вътре.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 287ea504ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

24.   Ами според мен на този въпрос не може да бъде даден еднозначен обобщаващ отговор. Както и защо някои мъже и жени изневеряват? Защо други мъже и жени търпят да бъдат мамени и манипулирани? Защо някои, когато са пили, се качват да карат? Защо толкова много хора вземат наркотици, като не са тъпи и знаят, че това може да ги убие? .... Все въпроси без отговор. Естествено всеки си мисли, че знае защо това или онова, ама в действителност дали е прав или греши? Отново няма кой да каже.
Аз обаче си мисля, че за разрешаването на един проблем трябва да се започне от първопричината за него. Така че ми се струва, че задаваш въпрос, който всъщност е следствие на друг такъв. И ми се струва, че е по-важно да се отговори първо на този - защо някои мъже бият жените си. Понеже нали се сещаш, че ако това не се случваше и те не си позволяваха да ги удрят, ситуациите, в които жените търпят и си мълчат, въобще нямаше да съществуват. Просто нямаше да се стигне до воденето на такъв мъчителен начин на живот изобщо. Та по-важен е отговорът на въпроса защо някои мъже решават, че имат право да удрят жените си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 70d1d89aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Абе айде стига с тия глупави обобщения. Жените тва мъжете онова...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 46bd363573
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Имаше някаква жена тука в този сайт дето викаше, че търпяла бой от мъжа си заради хубавия секс. Напра съм в шок...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3d6b127d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Колкото и да са глупави, не успяват да достигнат мъжете по глупост! Какво да се прави, нали сме по-слабия пол, значи те са по-силни и в глупостта!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0138b2e83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Аз съм жертва на домашно насилие от 10 години от три години е яд бие мен и детето имах белези от синини не си вадих медицинско. Все ме било страх какво ще ми направи после, като му викнат в полицията по търсих помощ в закрилата на детето те ми обърнаха внимание имам ли доказателство. Да ме убие мен и детето това ли чакат в полицията не ми обръщаше внимание никои не му пука за нас нямам пари за дело и за адвокат даже консултация лесно да говорите за това ако сте мое място ще искате бях те мъртви колкото да търпите този яд много пъти се опитах да се самоубия сама без пари и подкрепа трудно толкова години мие промива моя мозък все си мисля че го обичам тои ми изневерява аз все мие гадно ревнувам го хем ме бие души като пишете обиди и бои после обещания и се мазни извинява и подаръци мен и детето затова го изгоних си намери една циганка туркиня тя по дърта и гнусна му дава пари и храна и цигари го издържа аз търпях три години тяхната връзка аз пак го ревнувах хем искам да се отърва от него хем ме страх хем мие добре без него хем го обичам хем ще ме бие и убие някои ден не търся нищо от никой нито съжаление лесно да говорите без имате представа какво е.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8ed0575248
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

29.   Не е в женската психика. В обществената е.

Когато жената иска да избяга от мъжа, който й крещи всяка вечер, приятелките я съветват да остане при него - нали не я бие, има и по-зле. "Такива са си мъжете", казват. Казват й, че трябва да се радва, че не е сама, а тайно се радват, че техните мъже един път изглеждат добри на фона на нейния.

Когато мъжът й посегне за първи път и тя си събере багажа и замине при майка си, майка й й казва - "Върни се при мъжа ти и се дръж добре с него. Добре, че те търпи още, ти си си приказлива, сигурно нещо си го провокирала..."

Баща й казва "Вече си на 32, друг няма да те погледне" и "Хайде, не прави циркове".

Когато той отново я удари и тя се обади в полицията, оттам и отговарят: "Госпожо, битови спорове не разрешаваме".

Общите семейни приятели предпочитат да си внушават, че жената е истеричка. Че той не е толкова лош. Все пак черпи винаги и подарява хубави подаръци за рождените дни на децата им.

Когато жената вече не издържа на тормоза и се изнесе на квартира, той започва да я преследва. Заплашва я, крие й личната карта.

Когато я заколи, непознати пишат в интернет, че тя сама си е виновна, че е търпяла... Тя е извратена мазохистка, а той си е нормален пичага - направил е това, което се е очаквало от него.

Всички мразят жените. Всички. Включително и жените.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 3465c83d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Защото или мъжа е безумен комплексар, а жена му е красива, той я ревнува и някак си иска да я принизи на неговото ниво.

Или жената е пристрастена към внимание и когато той не й го дава, тя започва да го изнудва емоционално, включително и заплаха за самоубийство. Случвало ми се е. Бях с една разглезена ей такава. Прибирам се от работа уморен. Тя цял ден се кифлела на телефона си, гледала порно, мечтала си цял ден за мен. Прибирам се, пускам си филм, искам да разпусна. Не й обръщам внимание или поне толкова, колкото на нея й се иска. Тя обаче почна да се самонавива, че нещо в нея не е наред. Комплексите почнаха да говорят. Кога гледам тя в кухнята си реже вените(добре че не знаеше как правилно се режат) и реве че не съм я обичал, че никой не я обичал, че била грозна. Грабнах ножа от ръцете й и го хвърлих. Бях шокиран. Цялото доверие трупано с години рухна за секунда. На следващата секунда вече исках да се отърва от нея. Осъзнах че съм с умопобъркана. Тя обаче продължи да намила и да ме удря. И тогава дойде агресията. Никога не съм се чувствал така и никога не съм мислел че ще ударя жена, но неистово ми се прииска да я пребия
Не го направих, само я блъснах и се разплаках. После си поревахме заедно. После я заведох на психолог, което беше супер безполезно. Накрая тя почна да ми изневерява.

Не защитавам мъжете които посягат. Но невротичките, пристрастени към внимание станаха много. Все повече се чува "той не ме обича". Аз никога не съм казвал "тя не ме обича".... как да го кажа като никоя не го е правила, даже не знам какво е. Обаче знаете ли, определено мога да кажа "аз съм обичал и мога да обичам". Другото няма значение. Просто ми писна вече да съм с луди, имал съм и страхотни връзки с нормални жени, при които дори не ми е хрумвало да посягам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0b49658254
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Ами жените? Нали не смятате че няма жени които бият мъжете си, или пък ги тормозят психически. Дори жените го правят доста подло. Както и да е. Би трябвало да говорим за хората които извършват такива неща, а не само за мъжете. Защото вярвате иле не, мъжете не са защитени от закона както жените. Пример - при спор, детето се присъжда в 90% от случаите на майката. Защо по дяволите? Да сте чували жена да плаща издръжка? Изобщо от защита на правата до злоупотреба с тях границата е изключително тънка. Не защитавам побойниците, нито от мъжки нито от женски пол - всеки трябва да си получава наказанието.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 719b85f06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   32, с правото за децата малко се прекалява наистина, но ако жена бие мъж, той може да се защити, да я спре, да й отвърне, ако не го прави е въпрос на личен избор. Ако е психически тормоз също може да отвърне подобаващо или да я напусне. Пак личен избор.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a0e56b489b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Насилието, разбира се, е свустранно. Дали ще е шамар или психически тормоз, който да те докара до алкохолизъм, няма съществено значение. И в двата случая е неприемливо.

А към коментара на 32, ето един откъс от световната класика. "Улица Консервна" на Дж. Стайнбек:

— Всичко е наред — каза той. — Както изглежда, при нас ще дойде да живее Гей. Жена му го биела. Като е буден, много-много не се трогва, ама жена му го чака да заспи и тогава го бие. А той не харесва тая работа, защото трябва да става да я набие едно хубаво и тогаз, като заспи повторно, тя пак го бие. И понеже няма мира човекът, ще се нанесе при пас.

— Но това е ново! — учуди се Док. — По-рано тя ходеше да го клевети и докато не издадяха заповед за арестуването му, не мирясваше.

— Да. Но това беше преди да построят новия затвор в Салинас. По-рано, като изкара трийсет дни, Гей почваше да се горещи да го пуснат, но в новия затвор — радио в килиите, хубави легла, шерифът — добър момък… И веднъж като влезе, на Гей ме му се излиза. Толкоз много му харесва, че жена му вече няма сметка да го арестуват. Така измислила да го бие насън. Той разправя, че нервите му не издържали. А ти много добре знаеш, че на Гей не му е чак толкоз приятно да я бие. Прави го само, за да си придава важност. Но му омръзнало. Сега щял да дойде при нас.


Дядо Торбалан

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: dd9dd57230
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Разума им казва да бягат, но нагона ги държи при мъжкарите.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cf791eba83
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Не съм привърженик на насилието. Никога не съм удрял жена и никога няма да го направя, но забелязвам една друга тенденция. Колкото по добре се държиш с една жена, толкова по бързо и ставаш безинтересен и обратното - ако се държиш лошо /грубо/ и действа като магнит... Не знам, може аз да си въобразявам, но все едно получавам дежавю. По добре да не се опитвам да търся логика в женското съзнание. :)

М.32г.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: f628b03c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Не знам дали са глупави жените но как е възможно да има толкова много мъже насилници? Пълна измет.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 202b42e9e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Проблемът започва от момента, в който именно жената лично избира някой психически и/или физически насилник! Нито обществото, нито някой друг не е избирал този мъж, освен жената, която впоследствие си пати от него (а много често и насилникът всъщност е подложен на психологически тактики или тормоз от "жертвата" в лицето на жената). Имам дори и далечни роднини, които са на стари години вече, но цял живот мъжът я бие, а тя си отваря много човката и въпреки всичко някак си се търпят вече почти половин век. Тя сигурно няма и 5 години трудов стаж през живота си, но откакто я помня още от малък, тя все предпочита да яде бой, вместо да работи. Същото съм го забелязвал при десетки други семейства или връзки. Явно мързелът надделява през разумния избор!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cf9cf7170f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   До 22. Ти не попадаш в категорията глупави жени. Много ми се иска повечето български жени да бяха като тебе.
Желая ви много щастие.
М 47

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 43d84d252b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Да. Не са хора все пак, не забравяй.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b67a2ec058
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Авторе, това което виждаш е напълно нормално. Такава е обективната реалност. Дори бих казал, че малко се бият жените у нас, а трябва по-сериозно мъжко отношение спрямо женската наглост. Така че, жените сами са си виновни за насилието над тях, което в същност е раздаване на мъжко правосъдие! Питаш, как е възможно жените да търпят това отношение, а не си задаваш въпроса какво им е на мъжете, и защо пребиват от бой жените? Помисли си върху това!

1. Може ли жена да врещи като коза на мъж, да му зашлеви шамар на публично място, и да остане ненаказана за това, като обществото обвини мъжа за виновен, а мъжът да почне да се извинява на жената, че я е обидил с нещо без да е подозирал за престъплението си?
2. Може ли омъжена жена, да заплашва мъжа си, че ще му отнеме децата, къщата, имуществото, което е натрупал цял живот, и ще го накара да и плаща издръжка до живот, ако не и се подчинява и не изпълнява нарежданията и, защото законът я защитава и по презумпция мъжът винаги е виновен за всичко?
3. Може ли жена, без да има практически умения и дори теоретически познания да да няма качествата и на най-слабия мъж от колектива, а е шеф на колектив от мъже (женски командир на рота мъже), да им раздава неправилни нареждания и да ги наказва за неподчинението им, защото са мъже, а на жена не се отказвало каквото и да е?

Авторе, днешната извратения с неограничените женски права за сметка на мъжете е причината за нарастващото насилие над жените. Дори е възможно да ескалира във вид на открит фемицид, заради гаврата с мъжкия облик от страна на феминистките. Не ти ли прави впечатление, че убитите жени от мъжете заради женска гавра с мъжката чест се увеличават, и статистиката сочи, че от началото на миналата година до сега, мъжете са очистили над 35 жени, заради женска наглост и неблагоразумие? Природата е отредила върховенството на мъжа, и на подсъзнателно ниво мъжете усещат превъзходството си над жените, а насилственото изравняване на половете чрез извратени феминистични граждански закони предизвиква гняв у тях и ги принуждава да си отмъщават на жените.
„Най-лошата форма на неравенство е изравняването на нещата, които не са равни. ” -- Аристотел!
Помисли си само, колко мръсотии направиха феминистките спрямо мъжете? Колко видни учени, спортисти, политици и обикновени мъже пострадаха заради простотията с женските права, при което загубите за света са огромни?
То не беше Ме Тоо, не бяха женски движения за равно заплащане без извършена от жените полезност! Закони за мъжете да не стояли разкрачени в гр. транспорт, защото било дискриминация спрямо жените, понеже те не можели по обективни причини да стоят разкрачени. Мъжът трябвало да забие поглед в земята, когато покрай него минава разголгъзена жена, че иначе можело да я изнасили с поглед, а ако мъжът няма свидетели, жената може пак да го обвини в сексуален тормоз, без да е имало в действителност такъв!
Авторе, чудиш се защо мъжете пребиват днес жените? Ами дадох ти безброй причини, които са очеизвадни факти, за женския произвол и чувство за безнаказаност, осигурено от феми-законитге! Аз пък ти казвам, че мъжете в Хр. свят са изключително много благородни и не отвръщат подобаващо на женската извратения с мъжкия авторитет. За това жените се чувстват безнаказани и тормозят (изнасилват) мъжете вербално, поради юридическите им по-големи права. Войни днес се водят заради природни богатства, политическо влияние и на религиозна основа. По екстраполация предполагам, че следващата голяма световна война няма да е на религиозна основа, а ще е открита война между половете, при която на мъжете ще им се наложи да ликвидират повече от 1/3 от жените на планетата. Така ще се получи редукцията на човешкия фактор, за която мечтаят феминистките, заклеймили браковете между мъж и жена и раждането на децата-бъдещото поколение, вместо стремеж към женска кариера и непосилното състезание на жените с мъжете, за да са равноправни, без да са равностойни!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 15c8db9b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   От въпросите ти е ясно, че не разбираш динамиката на домашното насилие. Погледни в гугъл, схемата е добре проучена.

Първо, жертвите са изолирани от приятели и роднини и не могат просто да си тръгнат.
Второ, не е безопасно за живота им просто да си тръгнат.
Трето, физическото насилие е върхът на айсберга, отделно има психически тормоз внушаващ им, че е тяхна вина.

Игнорирай коментари, които обвиняват жертвата вкл. тя си го иска, така и харесва, от любов е и подобни. Просто не е вярно.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 08268ff8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   В повечето случаи жената, когато забременее, мъжът се отпуска и показва истинската си същност! Защото вече я е вързал и по - лесно ще я подчини! Жените са жени, търпят и се надяват, че той ще прозре какво има до себе си, а той милия си действа през това време, мачка я, унижава я и й създава страх, страх, който да я държи при него! Който не го е изживял, няма как да го разбере. Психиката на човек е способна да го доведе до дъното или да го издигне в небесата! С й, като на жената постоянно й се набива от роднини, че й тя не е безгрешна и трябва да търпи всичко в името на детето, това я смазва допълнително! Тя губи надежда и леко, по-леко се предава! От нея не остава нищо! Мъжете манипулатори, знаят кога и как да действат!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker