Толкова ли са глупави жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (85772)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19599)
 Секс и интимност (10124)
 Тинейджърски (18982)
 Семейство (4158)
 Здраве (7040)
 Спорт и красота (3687)
 На работното място (1696)
 Образование (4903)
 В чужбина (1101)
 Наркотици и алкохол (844)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1367)
 Други (11396)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли са глупави жените?
преди: 8 месеца, 16 дни, прочетена 2065 пъти
Попадам на различни истории за насилие над жени и не мога да повярвам как може една жена да допуска да я бият многократно, да я унижават, да застрашават живота и здравето й, и после пак да ходи със същия мъж. Има истории за бременни жени, които са били жертва на насилие, със сериозни рискове за бременността им и вместо да си налягат парцалите или да извикат де що мъжко познават да отпере паметен пердах на "половинката" им, те продължават да търпят и питат в този сайт, аджеба, какво да правят... Главата не ми го побира, къде е майчинския инстинкт да защитиш плода си, къде е женската суета да те е срам да ходиш със синини.... Няма никакви оправдания в този случай, "той щял да се промени", "нямам къде да отида ако го напусна", "не искам детето ми да научава" и т. н., са грандиозни глупости. Значи когато ги сърби отдолу жените успяват да рискуват с любовник, хем както имат деца и хем както нямат къде да отидат при един развод, но когато ядат редовно! бой, нямало решение... Това ако не е глупост, какво е? Може би подсъзнателна сексуална привързаност към насилника, по-силна от майчинските инстинкти и суетатa?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 5da00da2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Предполагам, че в женската психика е заложено това, че щом я бие значи го е грижа за нея. Освен това когато я бие той се проявява като силна, авторитетна фигура а жените обичат такива.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 44e885c6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Авторе, защо обобщаваш? Да, има много такива жени, но далеч не значи, че всички са така. Ако привличаш само жени от този типаж, по-добре работи над себе си.
На въпроса ти - при хора с ниско самочувствие и емоционални травми го има желанието да се докажеш пред някого. Някои хора просто няма как да изпитат привличане към човек, който се държи добре с тях. Например много от нас мъжете тичат след някоя недостъпна кифла, която "ги цени само като приятел" и им разбива сърцето многократно. Аз самият съм го правил. В случая с мъжа насилник това е още по-крайна форма на същото.
Не оправдавам жертвите в никакъв случай. Ако една жена (или мъж) търпи подобно отношение донякъде сам си е виновен за нещастието. Но ти не можеш да помогнеш на човек, който сам не иска да си помогне.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 7605ea1b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   За Стокхолмски синдром да си чувал? Това важи както за жените, така и за мъжете. Изразява се в това, че с времето не само свикваш с насилието, но дори започва да ти харесва и да се привързваш към насилника си.
За мен тези жени са развили точно такъв синдром. Освен това го има и страхът и самовнушението. Страхът, че ако се махнеш всички ще те одумват (типично за малките населени места), че никой вече няма да те приеме и ще си отритната от обществото, да не говорим, че много от тези насилници наред с физическото насилие, прилагат и психологическа атака и накрая тези жени са твърдо убедени, че наистина са глупави и некадърни не могат да се справят сами. А ако към всичко това се прибави и мнението на семейството... нямаш представа колко жени в такова положение са чували от собствените си родители "А, сама си си го избрала. Ще търпиш! Мястото ти е при съпругът ти! " И какво да прави една такава жена? Като, уж, най-близките и хора са отказали да я подкрепят? Без пари, без работа (това също е доста характерно повечето насилници не разрешават на жената да работи, за да не разполага с пари, пък и да няма много връзки с външния свят). Така, че проблемът не е толкова лесен. На теория, ок, прибираш се вкъщи и докато съпругът ти го няма, слагаш няколко дрешки, малко пари и документите си в една чанта и отиваш при вашите, ама това само на теория. А на практика? На практика вашите отказват да те приемат или те приемат и довтасва съпругът ти и започва да крещи, че ще ги избие, че ще ги подпали и т. н. и ти за да не пострада семейството ти се връщаш при него. Достатъчно такива филми (някои по истински истории) има и виж за какво става дума. По темата поне се говори и пише, не е вече табу както е било допреди само 30-40 години, обаче още има много работа преди нещата да се оправят.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 132a128a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Има много фактори, които няма как да разберем, ако не сме предразположени към тях. За мен също е безумно, но трябва да приемем, че всеки има различна психика (слаба или силна), преминал е през различни неща, възпитан е по определен начин, има разнообразен набор от комплекси и начин на възприемане. Жертвите на домашно насилие, било то мъже или жени, обикновено са личности, които са мачкани и потискани не само физически, но и психически. Втълпява им се, че са некадърни, безполезни и никой не би ги искал, за да могат да си стоят с насилника. Често жертвите са без работа или образование, заплашвани, че децата им ще бъдат отнети и ще разкажат на всички какви долни хора са. Просто е различен начин на мислене от нашия.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 032eee82b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   За да има насилници, има и такива които подсъзнателно искат да са жертви. Козависимост един вид или стокхолмски синдром. Баща ми е бил майка ми доста преди, сега основно й вика, но 30 години и кусур са вече заедно...

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 2e1f53f0be
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Тук не става въпрос за глупост според мен.
Жените, които търпят насилие като деца са били бити от родителите си, най - често от баща си и това им е внушило, че щом някой ги бие значи ги обича и държи на тях. Затова децата не трябва да се бият - като пораснали стават жертви, или самите те стават насилници - и в двата случая това са токсични за обществото хора, приемащи физическата саморазправа за нещо, което е просто част от живота, нещо нормално.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a01da8bef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   И аз се чудя толкова ли са глупави мъжете да седят с месеци, дори с години във връзки с жени, които системно да им изневеряват, вместо да си потърсят нормално момиче. И тук го има това "Ама, тя ще се промени". Не, няма да се промени или поне жените, които се променят са много малко. Как е възможно мъж да потъпква достойнството си и да търпи такова унижение? Явно и вашата сексуална привързаност е по- силна от себеуважението ви.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 8ecbeb577b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ами просто асоциират боя, тормоза и тем подобни с увереност и сила, а и с наситени емоции. Ако е някой добричък, кротък мъж, ще го мислят за путьо, а той всъщност според мен може да даде много повече на жена, макар да е скучен. Но поне няма да я тормози.

Явно бащите на такива жени са били същите ганьовци и те са възприели този модел като нормален, защото като деца това им е било набивано косвено в главите. И после в реалния живот като възрастни, като видят някой нормален мъж, си казват "тоз е ебахти путката и меката китка". Някак не им се връзва с образа на "мъж" от техните представи, който им е бил набиван толкова време.

С две думи хубава работа, ама българска. Но все пак да подчертая, че има и много свестни жени.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 70730d1330
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Когато си в такава връзка не можеш просто да си тръгнеш, има един страх заложен в теб, защото повечето случаи е повече психически, отколкото физически тормоз. Да не говорим пък и за заплашването. Не сте били в такава ситуация за да говорите за глупав и умен, а точно ако попаднете ще бъдете точно такива.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: a36411c943
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Да определяш жена като "глупава" значи да правиш грешката, че жената е рационално животно... каквото тя не е. Просто такъв и е инстинкта заложен от природата. Жената си пада по "лошите момчета", защото и създават "любовна драма", защото и показват че са доминантни и не може да ги контролира. Жените на рационално ниво искат да доминират мъжа, но на подсъзнателно искат те да бъдат доминирани. Това е една безкрайна игра на надлъгване и ако жената "спечели", тя загубва всъщност респекта си към мъжа. В същото време живеем в общество което има тая идеалистична представа за женската природа, че трябва винаги да я уважаваме, кавалерстваме, жертваме за нея. Това е не по-малко абсурдно поведение, защото такъв мъж губи респект, особено в днешно време където мъжа е юридически и социално по-слабият пол. Тъй като нормален мъж в днешно време не може да получи респект, на жената и се налага да ходи с тотални дегенерати, за да усети че не тя контролира ситуацията. Т. н. "стабилни, отговорни, чувствителни мъже", се получава така че природно не и изглеждат вече мъже, няма респект, няма сексуално или друго влечение към тях.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: b20beadcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Ами не, просто едно време, когато баща ѝ е спуквал майка ѝ от бой и майка ѝ не го е напуснала, защото "какво ще кажат хората", сега това ѝ е представата за семейство и любов. Няма такова чудо като "жените предпочитат насилници", такова поведение се учи и обикновено е отражение на семейството, в което са израснали.
Обществото ни като цяло има проблем с насилието - това над жени и деца кажи речи се приема за нормално.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 9549534de4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   На мен някой мъж дори един шамар да ми удари ще се махна и няма да го погледна повече. Пък ако ме пребие ще го вкарам в затвора. Но винаги съм си мислила, че някой жени сами си ги търсят такива мъже. Та те си личат от километри какви боклуци са.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: b76347a1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Жените обичат да се държат с тях като с парцал и да ги малтретират. Колкото и да се отрича това то си е факт.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 2e2674c44a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Да.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 3c7f15126f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ако един мъж удари жена, то той повече не е мъж! Надявам се това да припомни на този тип жени, че вече нямат мъж до себе си, а просто една маймуна, която я интересува единствено секса! поне лично за мен жените не са само, за да се задоволиш.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: d13e45e02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Никой не обича да го малтретират. Мисля, че нещата са много по-дълбоки. Както го споменават повечето пишещи по темата, жертвите на физически тормоз са също и жертви на психическо насилие. Често са финансово зависими, социално изолирани и се страхуват за живота си и/или за живота на децата и близките си.
Истински случай: майката напуска съпруга-насилник с двете им деца и се премества да живее при майка си. Под предлог, че иска да говори с нея, той влиза и я убива с многократно наръгване с нож, след което убива и себе си.
Друг истински случай: насилникът се преструва, че приема раздялата и като спечелва доверието на жертвата, убива двете им деца...
Кой нормален човек би причинил болка на някой, когото обича? !
Това са психопати и жертвите имат основание да се страхуват. За да се спасят от насилника им трябва голяма подкрепа, анонимност и защита. В повечето случаи, те ги нямат и единственото, което им остава е да търпят. Не смея да ги съдя и да им слагам етикети. Съчувствам им.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 828057737e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   А'бе, ти какво знаеш за Стокхолмски синдром проявен в случай на домашно насилие? Жените се привързват към насилника, чувстват се по-нисши, чувстват се виновни, започват да съчувстват на насилника си. Психиката им е толкова увредена, че те наистина са убедени, че не могат да се справят сами, че са лоши домакини и майки, че не са добри събеседници, че не са достатъчно сексуални или красиви. Което автоматично означава, че те не вярват, че могат да се справят без насилника си- финансово, физически, всякак. Мислят си, че ако напуснат дома на насилието, завинаги ще бъдат сами, че няма да изкарват достатъчно пари и децата им ще отраснат без баща, всичко изцяло по тяхна вина. Някои от тях са виждали насилието в собственото си семейство, баща им е посягал на майка им, подсъзнателно са приели, че мъжът определя всичко, че винаги е прав и ако той посяга и вика, има право.
"Той ме удари, но наистина подът не беше толкова чист. А и детето пълзи там, той просто се изплаши за детето... аз съм лоша майка, аз съм лоша домакиня, аз не се справям. Той е добър баща, виновна съм си за шамара! "

Хора, това си е реален проблем в психиката на жертвите на насилие, не само при жени, но и при мъже, както и при деца. Не, не са глупави, а са уплашени и смазани.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: f4675d6ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Тук пропускаме нещо съществено. Проявите на насилие спрямо жената често се съпровождат с последваща "награда". Т. е. насилникът се разкайва, моли за прошка, кълне се във вечна любов, нарича себе си глупак и т. н. Има жени, които се чувстват недооценени - в социален и личен план, и са готови всичко да изтърпят само и само за няколко мига да се почувстват значими. Така че ласките след насиняването са техният дочакан звезден час. Тази аномалия обикновено е свързана с детство, прекарано в семейството на родители със свръхочаквания. Детето, каквото и да направи, не получава признание и похвала, от него вечно се изисква повече. Като възрастен човек, то запазва тази напрегнатост - че все нещо не е свършило както трябва, за да получи любов и признание. Ето къде е пролуката, в която се промъква насилникът. От една страна е очакването от жертвата на неизбежно наказание и от друга - потребността й да получи уверение в собствената си значимост.
Говоря от личен опит. Първият ми съпруг беше свръхинтелигентен, моментално напипа тази пробойна у мен и само след година-две вече напълно ме беше поробил. Вторият ми мъж пък притежава изключителна емоционална проницателност и направи всичко възможно да ме излекува от схемата престъпление-наказание-награда, около която се въртеше психическият ми живот. Така в една и съща ситуация - да речем: мъжът ми няма изгладена риза - аз преди и сега реагирам напълно различно. В първия случай въпросът би ми бил зададен така: "Защо нямам изгладена риза? ", при което аз се свивах като заек, разплаквах се, хващах ютията и без дума да кажа започвах да гладя като луда. За награда получавах едно хладно "Благодаря! " Но в болния ми мозък това звучеше като някакво признание, въпреки "огромното ми престъпление". Във втората ми връзка същият въпрос звучи така: "Имам ли някъде тук изгладена риза? ", на което отвръщам с истината: не, миличък, защото забравих. В отговор получавам целувка и майтапчийско шляпване по дупето. Т. е. недвусмислено се признава моята значимост, въпреки дребния ми пропуск. По този начин с помощта на сегашния ми съпруг успях да преодолея насадената от родителите ми свръхкритичност към себе си, която беше в основата на това да търпя години наред студенина, отхвърляне, психически натиск и физически травми.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 6eb3f0fe90
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Коментирам, защото в момента съм с такъв мъж, НО преди беше нервак и ми посягаше. Промени се в огромна степен. Той ми е първа любов, единствения мъж с когото съм легнала (и НЕ, не страдам от липса на внимание, просто страшно много го обичам). Знам, че е ненормално, НО в крайна сметка, вярвам, че човек иска ли да се промени заради половинката си-би го направил. В момента връзката ни върви толкова прекрасно, че не мога и да ви опиша. Не съдете хората, защото освен лоши моменти (и ние, българите, като черногледи хора явно само това виждаме), всяка връзка си има и хубави моменти. Всеки си има причина да остане там, където на моменти може и да не е цветно положението. Личен пример ви давам със себе си. Държиш ли на някого, ще му кажеш и ПОКАЖЕШ коя е правилната посока.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: f54706a895
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Имам приятелка жертва на домашно насилие - познаваме се от около 7 години. Тя е най-милото и красиво същество, възпитана, образована и с професия. Определено не страда от липса на мъжко внимание, но никога не е откликвала на поканите и има очи само за приятеля си. Човек би си помислил, че половинката и е истински късметлия и я носи на ръце - да, ама не.

Това момиче постоянно търпи от него критика и то за безумни неща. Споделя как той постоянно и казва че е грозна, че е дебела, намира и несъвършенства - а хора, това е може би една от най-красивите жени, които познавам, като излязла от корица на списание е. Tя обаче му вярва и колкото и да е абсурдно, заради постоянната критика действително си мисли, че е грозна и си мисли, че друг не би я харесал и той едва ли не прави компромис. И това при положение, че постоянно я заглеждат на улицата и получава и предложения - разбирате ли до каква степен този човек е подкопал увереността и, тя просто вече вижда всичко изкривено. Постоянно и се натяква и че е некадържа и че не може да се справя сама, критикува и готвенето, критикува как поддържа дома им - а тя е супер старателна и все търси да му угоди, друг мъж щеше да си удря гъза в тавана, ако попадне на такава жена. Критикува и работата и че била тъпа и че си губила времето там, а реално редовният доход у тях е от неината заплата, той често остава без работа, а и като работи също не е добре платен. Въпроса е, че той така и е промил мозъка, че тя вярва на всичко и наистина си вярва, че не би могла да се справи с живота без него и че не заслужава да бъде обичана и никой друг не би я обичал. Той я манипулира както си иска.

Та това е и отговора на въпроса на автора - жертвите на подобно насилие просто губят обективна представа за нещата и живеят едва ли не в някаква алтернативна своя реалност, където избор и изход няма. Нещо подобно на страдащите от анорексия или булимия, които са станали кожа и кости, но въпреки това са убедени, че са дебели. Психическото насилие е много по-страшно от физическото и е много трудно и почти невъзможно да излезеш сам от подобна яма, след като веднъж си допуснал да пропаднеш вътре.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 287ea504ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Ами според мен на този въпрос не може да бъде даден еднозначен обобщаващ отговор. Както и защо някои мъже и жени изневеряват? Защо други мъже и жени търпят да бъдат мамени и манипулирани? Защо някои, когато са пили, се качват да карат? Защо толкова много хора вземат наркотици, като не са тъпи и знаят, че това може да ги убие? .... Все въпроси без отговор. Естествено всеки си мисли, че знае защо това или онова, ама в действителност дали е прав или греши? Отново няма кой да каже.
Аз обаче си мисля, че за разрешаването на един проблем трябва да се започне от първопричината за него. Така че ми се струва, че задаваш въпрос, който всъщност е следствие на друг такъв. И ми се струва, че е по-важно да се отговори първо на този - защо някои мъже бият жените си. Понеже нали се сещаш, че ако това не се случваше и те не си позволяваха да ги удрят, ситуациите, в които жените търпят и си мълчат, въобще нямаше да съществуват. Просто нямаше да се стигне до воденето на такъв мъчителен начин на живот изобщо. Та по-важен е отговорът на въпроса защо някои мъже решават, че имат право да удрят жените си!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 70d1d89aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Абе айде стига с тия глупави обобщения. Жените тва мъжете онова...

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 46bd363573
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Имаше някаква жена тука в този сайт дето викаше, че търпяла бой от мъжа си заради хубавия секс. Напра съм в шок...

 
  ...
преди: 8 месеца, 11 дни
hash: 3d6b127d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Колкото и да са глупави, не успяват да достигнат мъжете по глупост! Какво да се прави, нали сме по-слабия пол, значи те са по-силни и в глупостта!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker