Толкова ли е важен секса за жените? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли е важен секса за жените?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 3144 пъти
От споделеното от жени в този сайт разбирам, че жените не обичат да се отлага секса, ако вече харесват един мъж - попадам на фрази от типа "аман от безкрайно висене по кафета, докато се реши да предприеме нещо", "трябва да знае какво иска" (с ясния контекст какво ще да е това, което ще иска :))) ), "да поема инициативата" и т. н. Интересно ми е, напълно ли е безнадеждно един мъж да търси близост с жена без секс?

В момента се сещам за поне три жени, омъжени, които ми харесват в много отношения, с които ни върви приказката и с които бих искал да се стигне до някаква, предимно емоционална, интимност без секс. Първата причина е, че не искам да им развалям семействата. И в трите случая, те нямат проблеми със съпрузите си, не са нещастни съпруги, имат си деца и се грижат добре за тях. Втората е, че поради тежък стрес, умора и разклатено здраве не ми е до секс. Не че не ме привличат тези жени, не че не ми е мечта и фантазия да правя секс с тях, по принцип, но точно в момента не ми е до това.

Иска ми се да прекарваме време заедно, да си говорим, да спим заедно, може и голи, но нищо повече. Но си мисля, че ако с някоя се стигне до това и види, че не й "посегна" повече, ще ме намрази жестоко, че напразно се е дала, особено предвид, че е омъжена, ще си помисли, че съм й изгубил жестоко времето или че оскърбявам женската й привлекателност, че "не знам какво искам" и т. н., тоест всичко би завършило с гореща неприязън, презрение. Винаги ли жените държат ако има интимност, да има и секс?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9804f04bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лично аз разсъждавам по същия начин, авторе. Само с това за инициативата бих се съгласила от цитатите, които си извадил. Мъжете би трябвало да я поемат в началото поне и не само за секс, разбира се. Но началото значи след известен период опознаване, а не на 5-тия ден!
Писнало ми е на първа среща да ме разпитват какви са ми фетишите и какво и как правя в сексуален аспект. Това не е нормално за мен! Хората трябва да се опознават първо емоционално/ментално, а после идва секса (по мое мнение поне). Така че не се притеснявай, всичко зависи от осъзнаването на човек. Има хора, които осъзнават, че има по-важни неща от секса.
Успех в търсенето ти пожелавам.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2a8eb4d9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А ти защо искаш да спиш гол с тях без секс? И защо която и да е трябва да се съобразява с твоят фетиш и болести заради което не можеш или не ти е до това?
Не искал да разваля семейства... буахахахха, но искаш да спиш гол с тях, пък те после да обясняват на съпрузите си, че само чакали влака... сбърканият си ти!
Остави семейните и ако искаш жена да спи гола до теб без секс, търси асексуална и готово.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e33ea60b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Каквито мъжете-такива и жените. Българските мъже/е не всички, но огромна част/ се интересувате единствено от секс-такива станаха и жените. Не го мисли повече, това не са твой проблеми. Търси емоционална близост другаде, не при жените с семействата

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 59f9423a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За всеки психически здрав човек, връзката с другия пол е наистина до секс. Нещата които ги приказваш говорят за психически проблеми. Търсиш мама ли, не те знам.

Това че съществува интимност с другия пол без център секса е хубава илюзия, но нереална. Двата пола са несъвместими психологически, и това което реално се опитваме да преживеем отново са отношенията дете- родител, което не е възможно, поне по здравословен начин...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b4819f208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз попадам на точно обратното. Млада съм, на 20, търся емоционална близост без секс.... Няма и няма... Всичко живо се интересува само от тялото, никой не гледа вътрешността.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 459ef10f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо единия пол винаги прехвърля вината на другия? Секса е НАЙ-важен за мъжете така е от древни времена. Да има и жени, които го обичат много, но масово на мъжете ви е най-важен. И някой като каже " Хайде на кафе... " ти трябва вече да предполагаш какво иска другия човек от теб. Всеки търси близостта по-различни начини. Не обвинявай жените за всичко. Както си я подкарал ти, я да питам и аз тогава нещо.

Защо мъжете искате веднага секс от жените?
Намират си гадже и след първата седмица връзка искат секс някои дори и не изтрайват една седмица да мине от запознанството и им искат. Така, че всеки е различен... Не съди, за да не си съден и ти..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0aeeca8902
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Значи ти ще се буташ при женени жени, ама не искаш секс. Като не искаш да им разваляш семействата, стой далече от тях. Че ако на някоя жена мъжът и ви хване и се разделят, жената после на теб ще се лепи. Жените особено ако са женени и искат любовник, определено искат секс. Затова си стой на задника и не се занимавай с женени.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 80372cfdce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щях да пиша коментар, но номер2 е казал това, което щях и аз с разликата, че асексуалният човек пък най - малко ще се навие да спи гол с някого.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a3e7922f8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Лично аз - да, настоявам.
Нямам време да се мотая по кафетата с някой, който няма намерения към мен.
Ако иска пълния пакет, в който е включен и секс и общуване и аз го желая - ОК.
Ако търси само едното от тези две неща - прав му път.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3acdf45ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Странно е неженен младеж да търси връзки именно с женени жени, уж без полово общуване. Това нито е редно, нито е мерише на добре....

Агапе.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1ca6074f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Авторът

до 1 - жените искате мъжът да поема инциативата за много неща и в същото време съвременния изроден феминизъм ви натяква, че професии като маркетинг и мениджмънт са за вас, което е очевидно противоречие с природата ви... само отбелязвам парадокса, иначе това е отделна тема;

до 2 - не искам да спя гол до тях без секс - явно не съм се изразил ясно, исках да кажа, че ако настояват на телесна интимност това би било границата, която приемам за комфортна. Не разбирам за какъв фетиш говориш? Не съм казал, че някоя жена трябва да се съобразява с моето желание за близост без секс. Не го налагам на никого, нито вменявам на някого вина или тормозя някого психически, ако не иска. Просто се чудя дали някоя жена би го приела.

Това за развалянето на семейства е огромна, но пък важна тема. Значи ако бях формулирал въпроса си дали една необвързана жена би приела близост без секс, нямаше да има принципно кой знае каква разлика. Но понеже съм дал такъв пример, ще отговоря и на това. За мен моята представа за здраво семейство е такова, в което родителите възпитават добре децата си и най-вече им дават пример за уважение между двата пола. От там нататък мисля, че не е фатално ако някой има някаква близост с извънрачен партнор - стига да става дискретно и да не създава проблеми като новопоявило се извънбрачно дете или венерически болест. Аз бих позволил/ приел това от моя партньорка. Да си постоянно с един човек - извинявайте, ама това е налудничаво. Колкото си повече с някого, толкова повече създаваш изкуствени условия да го намразиш или да го обезличиш в съзнанието си като привлекателна личност. Всеки човек си има недостатъци и колкото повече си с него толкова повече те ще изпъкват и толкова повече добрите му страни ще ти омръзват. Едно и също всеки ден писва, колкото и да е хубаво. В същото време, като ответна реакция, човек започва да привижда нереални предимства в останалите и да не забелязва техните минуси. Така че ако някоя жена споделя това мое виждане и спазваме някакви граници, не мисля, че ще й разваля семейството. Разбира се, може и да греша;

до 3 - не съм си набелязал семейните жени като някаква фикс идея - по стечение на обстоятелствата, точно с тези имаме някакви симпатии;

до 4 - какви са ти доказателствата? ;

до 6 - може би съм прозвучал обвинително, но директно не обвинявам никого, а само питам. Още по-малко пък съдя някого. Къде прочете осъдителни думи? Иначе аз лично, никога не съм притискал жена да получа спешно секс и дори не ми допада такъв подход. Флиртът ми допада, отлагането на секса увеличава интригата :)))

до 8 - засегнах казаното от теб в отговора ми до 2. Ще добавя, че всичко, за което говоря не е точно ролята на любовник. Говоря за елементарна човешка близост с човек от другия пол. Може и да е един път годишно, не преследвам някакви очертани цели. Като цяло се чувствам стар за любовните игри, драми и обрати или най-малкото нямам това на ум спрямо семейните жени, които споменах. Едната дори не ме и привлича сексуално, но има някои чудесни човешки качества;

до 10 - писах по-горе, за мен лично "пълния пакет" е близост с различни хора. Тоталната отдаденост на един човек може да звучи много красиво, но на практика не виждаме ли само да води до изчерпване на общуването и поява на неприязън към някогашния ни любим? И какво, като си избереш един човек, ставаш глуха и няма за хубавите неща, които може да видиш в други мъже? Дали наистина се получава това на практика? ;

до 11 - *мИрише :) от къде стана ясно, че съм неженен и че съм младеж? :)))) Като чета този сайт и виждам колко предразсъдъци влагат хората спрямо други лица, за които не знаят нищо освен няколкото изречения от поста ми, се ужасявам от предразсъдъците спрямо хората, които познават на живо :(

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4ad49d841a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Авторе, аз три пъти прочетох и поста ти, и последващото ти включване, докато рзбера къде е проблемът. За мен няма нищо по-нормално от близкото, но напълно платонично общуване с мъже и имам няколко дългогодишни приятели, които чувствам като братя. Аз самата съм омъжена, някои от тях също имат семейства, но други са разведени, ергени и т. н. - това не е пречка за отношенията ни. Със съпруга ми се познаваме от 10 години, но с някои от приятелите, за които говоря, сме израснали заедно, нормално е да сме близки и да си споделяме дори и най-лични неща. Нито техните жени, нито моят съпруг виждат в нашата дружба нещо осъдително. Често сме осъмвали с някой от приятелите ми на чаша вино и приказки, случвало се е аз да остана да нощувам у тях, или пък някой приятел - у нас, това е в реда на нещата. Обичаме се, прегръщаме се и се целуваме при среща, липсваме си, тревожим се един за друг... Моят мъж също има такива дългогодишни приятелства с жени, които чувства близки - общуват си, споделят си, винаги е насреща, когато някоя от тях има проблем, ако мога и аз помагам. Според мен е хубаво всеки в една връзка да запази известна социална автономност. Не може съпрузите да са вечно като вързани на една мартеница. Всеки има нужда от емоционално разнообразие в общуването. Аз не мога да заменя на мъжа си съседското момиченце, с което заедно са крадяли ябълки някога, а сега си споделят тревогите около децата й, както и съпругът ми не може да ми замени онова момче, което ме учеше навремето да свиря на китара в парка и с което обикаляме до ден днешен рок концертите. Струва ми се - поне съдейки от темите в този сайт - че в Българиия на брака се гледа едва ли не като на доживотен затвор, а това е просто един доброволен съюз между двама души, които дори в по-голяма степен би трябвало да се чувстват свободни да изразят себе си, защото имат сигурността в обичта на другия. Иначе какъв е смисълът? А това, което ти е внушено, авторе - че жените задължително очакват от мъжа секс, е насадено от девойки, чиято свръхценност е да подчинят с прелестите си някой глупак, който да ги издържа цял живот. Независимите, осъзнати и емоционално зрели жени ценят високо близостта, която създава духовото и интелекуалното родство между двама души.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9eb8310858
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Бате, добре почна темата, но като почна да се обясняваш за омъжените жени, с които искаш емоционална, но не и сексуална, близост и всичко развали.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ffb0f48e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   И аз имам фетиши, които за масата хора ще са странни, затова има fetlife - сайт за хора с разнообразни фетиши. Такива като нас, особено ако насреща ти е някой затворен ум - оставаме неразбрани.
Моите фетиши, също не включват секс, което е и проблем за харесващите BDSM, така че е леко трудно, дори там, да намеря идеалния партньор... Духовна връзка и фетиши, без секс, може да е нещо много красиво...
За пегинг не сте ли чували? И не, хората, които не държим на секса, като на вкарване и изкарване, на пенис в някоя от дупките ни, не сме със здравословни или психични проблеми, не гарантирам за всички, всеки има своите причини.

Twinkle Little Cat

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c757dafb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Аз съм необвързана жена на 24 години. Вече много време се лутам в срещи и търся точния за мен човек.
1. Мечтая си за мъж, който да има търпението и желанието да изчака правенето на секс за по-късен етап от връзката ни, когато има освен физическо привличане и душевно такова. За мен е много важно това. В рамките на 3 години НЕ откривам такъв човек.
2. Все пак обаче имам нужда да се чувствам желана от човека, с който излизам. Приказки от рода на "душата е най-важна", "не е важно как изглежда жената" и т. н. за мен изобщо не са ободряващи. Ако не привличам и физически даден мъж, а ме разглежда само като обект, който е годен да бъде родител на децата му, предпочитам да не бъдем заедно. В този аспект да спя гола или леко облечена до мъж без това да го възбуди за мен е немислимо. Буквално бих се чувствала обидена, защото той индиректно заявява, че не съм атрактивна за него.
3. За мен е важно наистина мъжът да бъде инициатор и да покаже желание за сексуалния преживявания между нас в рамките на първите пет срещи или да речем до 2-3 седмици след запознанството ни. Ако към него момент сме все още на етап, в който ме целува леко или дори това не прави, значи отново, че не го привличам в сексуален аспект и трябва много, страшно много да ме привлича интелектуално и душевно, за да продължа да излизам с него. Просто защото дори да останем на фаза приятели ще ми е ок, защото ще ми е приятна компанията му.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aa75187ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   За едни жени е важен секса, за други не. Има жени, които по-важно им е храната, други пък екскурзии и т.н

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 469011c20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 17 на мен като мъж твоите предпочитания ми се струват объркващи и противоречиви. От една страна искаш да отлагаш секса, от друга страна искаш да има сексуално желание, от трета искаш мъжа да е инициатор, но пак си имаш някакви твои виждания за срокове и подобни. Нещата не стават така, не може хем да искаш да има желание за секс и да е инициативен, хем пък ти да пазиш известна дистанция и да си пазиш правото на отказ ако няма "душевно привличане". Ако искаш секс трябва да покажеш, че си достъпна и отворена и искаш интимност. Ако пазиш дистанция в началото сексуалния интерес и инициативност в един мъж изчезват, защото той усеща, че ти не си отворена за това и той дори да те харесва повече няма да предприеме нищо, защото вече чака на теб ти да се отпуснеш и да се приближиш към него и да покажеш сексуални намерения а ти пък продължаваш да чакаш на него и се разминавате. Разбираш ли, когато усети, че ти в началото имаш някакви резерви един мъж вече ще действа много предпазливо, защото не иска да получи отказ и ще остави всякаква инициатива на теб. Това ти да пазиш дистанция а да чакаш на него да проявява настоятелност не работи на практика. Не работи, защото такъв вид да го наречем ухажване е предвидено за определен тип мъже и жени с определено поведение. Жената за такъв вид ухажване трябва да се държи като дама, тоест тя никога не трябва по никакъв начин да създава неприятни емоции в мъжа, да го обижда, да му отказва, да се бори с него и т. н., тя може да отбягва сексуалните намеци, да е свенлива, но никога груба. В такъв сценарий мъжа може да си позволи да е инициативен и настоятелен, защото няма да бъде обиден или отхвърлен. Далеч по-разпространения вариант на държание на една жена обаче не е като на дама а е по-просташки, тя смята, че мъжа трябва да е инициативния, да настоява, но същевременно тя да може да е груба, да отказва, да има обидно отношение и подобни и естествено такъв мъж не се намира за нея. Една жена трябва да избере - или да се държи като дама или самата тя да си иска секс и да е инициативна вместо да чака на мъжа. Не може и двете, защото това дава сбъркани сигнали на мъжа и той предпочита да изчака докато се изяснят нещата, тя пък чака на него и се разминават.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e2e69f3031
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Ами без секс за мен няма връзка.
ж26

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c1a8ce2758
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Струвaш ми се мaлко стрaнен човек, но решението си е твое и щом тaкa ще се чувствaш добре, хубaво.
Зa мен сексът е много вaжен в еднa любовнa връзкa. Без секс нямa връзкa. Изобщо aз рaзбирaм дaли хaресвaм нaистинa един мъж, след секс с него. Aко сексът с него не ми допaдa, чaо. Може дa е крaсив, умен, добър и т. н. Но aз без хубaв и стрaстен секс, не могa. Рaзбирa се всякa женa имa рaзлично мнение. Но еднa връзкa без секс зa мен е приятелство. Aз имaм емоционaлнa връзкa с моите приятели мъже. Виждaме се, споделяме си, говорим си, обичaме се. Но не прaвим секс. Aми товa, приятели сме зaщото нямa и не искaме дa имa секс.
Нaй-добре говори зa товa откровено с тези жени. Кaжи че искaш връзкa без секс. В противен случaй е твърде вероятно еднa женa дa се обиди и дa се почувствa излъгaнa. Ще си мисли че не е достaтъчно привлекaтелнa, че голa не ти хaресвa...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8f503d3349
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Това за спането гол с омъжена в едно легло прозвуча много тъпо. Защото този факт вече си е изневяра, дори да няма формален полов акт, като такъв. Изневяра е всяко действие на единия от партньорите, което е абсолютно неприемливо за другия и което той счита за предателство, макар и духовно. Второ, ако двама души от различен (или еднакъв) пол стигнат до там в "духовното" си общуване, че се съблекат едновременно и легнат един до друг в общо легло, оттам насетне, ако имат нормални психофизически рефлекси, следва верижна реакция, подобна на лавината: колкото и да се стараеш да я удържиш, тя сама се срива надолу, защото е преминат прагът на поносимост. С други думи, неусетно и неминуемо се стига до всичко останало. Казано на жаргон, ако няма да се празним, защо да се дразним? Ако няма са има коитус, защо ще се събличат голи и ще лягат заедно? Нелепица на квадрат. От друга страна, това нещо, голи в едно легло без полов акт може да се приеме за още по-тежка изневяра, отколкото с пълноценното сношение, както ми казваше една омъжена жена: "Какво е това да преспиш с някого- вкарал, изкарал... - нищо не значи! Важното е, ако ти в главата, в мислите, в душата, може мъжът ти да те чука, пък ти да мислиш за другия - ето това е истинската изневяра! "

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker