Обиждат ме,защото не мога да готвя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обиждат ме,защото не мога да готвя
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 3908 пъти
Хей
Аз съм момиче и съм на 16 години. Преди няколко дни момичетата от класа ми си говореха за готвене и ме накараха и аз да се присъединя към разговора им. Те ми зададоха няколко въпроса, на които аз не мога да отговоря. Казах им, че не готвя, защото не мога. Мога да правя салати, сандвичи и да, знам, че това не е готвене. Не мога да правя неща, които изискват термична обработка, дори не мога да опържа яйца или палачинки, защото не знам как заради котлона. В семейството ми купуваме готова храна или ядем в ресторант. Е, готви се, но е много рядко, може би 1-2 седмично. Когато разбраха, че не мога да готвя момичетата ми се смяха, казаха ми, че никой мъж нямало да ме иска, ако не мога и как все едно трябвало да ме е срам, че не мога да готвя. Ами не всички хора обичат да го правят. И какви са тези глупости, че никой нямало да ме иска... Последното нещо, което някой, който те обича ще гледа е готварските ти умения. Аз да не съм домакиня, ако мъжа е с мен за да му готвя, по-добре направо да си наеме прислужница, за какво съм му? След време покрай работата едва ли ще ми остава време да седя по цял ден и да готвя, пера, чистя и т. н. Не казвам, че готвенето е лошо нещо, на който му харесва да го прави. Но на мен като не ми е приятно и не искам да се науча, защо трябва да го правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: d82e226aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Боже, в кое забутано градче живееш? ! Извинявай, ако съм те обидила, ама 16-годишни да говорят за готвене и рецепти и как никой мъж нямало да те вземе, ако не можеш да готвиш поне като Ути Бъчваров... това е характерно само за някакви супер забутани места, в които на никой не му хрумва, че една жена освен да готви може да избере да прави кариера и съответно няма да и се налага да готви. Така както ги слушам твоите съученички звучат като баба ми преди години, която ми разправяше, че ако не се науча да готвя свястно един ден мъжът ми "щял да ми нахлупи тенджерата на главата". Е, на 36 съм и хич не ме бива с готвенето, това не ми пречи да има страхотен мъж до себе си, който на всичкото отгоре готви вкусно! Ама просто му е хоби и изобщо не се сърди, че аз не мога да правя мусака, например. Така, че стига с тия глупости, че най-важните умения на жената са да готви, да чисти и да пере. Не живеем нито в 19 век, нито в Анадола или Пакистан и ако на твоите съученички интересите им се свеждат само до готвене и гледане на турски сериали, ами още по-зле за тях! Ти гледай да се развиваш, пък ако изкарваш достатъчно пари няма да ти се налага да готвиш, точно както в момента и майка ти не го прави. А съученичките си ги остави, с това мислене, ще се омъжат на по 18-19, ще родят 1-2 деца и после ще стоят цял живот до печката и ще чакат на мъжа си да ги издържа или още по-лошо, хем ще работят за малко пари, хем през останалото време ще чистят, ще готвят и ще перат, а и ще носят салатата в хола, че мъжът е твърде уморен да си я направи сам и ще стане луд скандал ако трябва сам да иде да си вземе бирата от хладилника.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e05c76504c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблемът е друг, всеки си има мнение, но истината е, че храната сближава семейството. Не е нужно да прекарваш 5 часа в кухнята, защото може да стане много по-бързо. Виж Джейми Оливър как се готви за 15 минути. Работата не е оправдание. А прането, чистенето са част от масовото семейство. Хубаво е да се приземиш в реалността. Утре не знаеш какво ще ти поднесе животът. Реален пример млада жена с мъж и бебе са с последните си пари преди заплата. Вместо да си на пазаруват и сготвят дават последните си пари за дюнери. Утре пак са в заеми. А и разликата от домашно приготвената храна и от ресторант няма да сравнявам. Хигиената без коментар. Не бих си хранилище децата с боклуци.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f4ecc507a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Това е нещо ново. 16-годишни да си говорят за готвене. Извинявай, но все пак ти не си като Манчев и Шишков! Надявам се да не стане като в средните векове и 19 да се омъжат, а после да робуват цял живот. Ти си гледай твоят живот, намери си добра работа и ИСТИНСКИ мъж, който няма да те иска само, за да му готвиш, а ще те иска заради самата теб. Нали така размишлявате жените (само питам)? А и на мен ми е много по-забавно да си готвя сам (въпреки, че понякога ми се получават въглени) и едва ли ще ми е проблем ако половинката ми не може да готви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 633717dcef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката
Номер 1-Благодаря ти за коментара! Аз съм на същото мнение като твоето. И да истината е, че момичетата от класа ми имат селски манталитет и винаги критикуват различното, което мен много ме дразни. Според мен всеки трбява да прави каквото му харесва. Аз не искам да съм домакиня, това с какво толкова ми помага, ще ми прави пари, или ще ме направи по умна ли, а и няма нужда от нея. Смисъл-защо например да мия и пера на ръка, като имам съдомиялна и пералня, безсмислено е. Просто някои хора си мислят, че щом си жена и трябва непременно да си и домакиня, а това е много тъпо.

П. с. Историята ми по грешка е публикувана в Любов и изнвеяра, защото знам, че някои хора ще поставят под въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 24715a10d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Душичка, представи си сега, че мъжът който си намериш също каже, цитирам: "Ами аз покрай работата нямам никаква възможност да готвя, чистя и пера, зайченце". Нали си представяш на какво ще заприлича домът ви само след 2-3 седмици? И точно каква работа си представяш да работиш, че да можете да си позволите с възлюбения да ходите всяка вечер на ресторанти? Разбира се, допускам, че родителите ти може и да удрят по едно финансово рамо до време, ама след това? Майка си ли ще викаш да ти чисти и пере вкъщи? :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 658d5f140b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Да ти кажа гледа се, но не е сложно, четеш рецептата и действаш. Общо взето жените са чистачки, готвачки и т н. Мъжете искат да им е чисто и сметките да са наполовина ако може. Аз много обичам да готвя, пък и готовата храна и ресторантите излизат скъпо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a2e5c99e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Съгласна съм с номер 1 .... От къде си? Не мога да повярвам. Мила, не ги слушай. Това не е всичко.... Аз мога и то доста добре, но каква полза от това....? Зарязана и разбита 100 пъти.....

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 76c3ef9d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

9.   1, брех какви сме оперени! Ето за това нацията ни се топи като восък и тъмнозелените ни завладяват.
Ми то наистина си е срамота да не можеш 2 яйца да си опържиш "заради котлона", ако ще и Бил Гейтс да си...
Не се и съмнявам, че и на педикюрист ходиш - да ти изреже ноктите "заради кариерата".
Я се вземете в ръце малко, че на нищо сте заприличали вече! И после защо сте депресирани, самотни, "хубави и умни" пък сами...
Мъж съм, въртя фирма и семейство, не съм от "забутано градче", а от най-големия град в България, свиря на 2 инструмента и имам редица хобита, и въпреки това умея да готвя. И то не "за да ме вземе някоя жена", а защото е срамота да не умееш! Обичам да радвам приятелите си с торти и разни други кулинарни изпълнения за рождените им дни. Научих и жена ми и щерките да готвят, сега и сина уча. Макар, че ако решим само по ресторанти и от храна за вкъщи можем да се препитаваме (правим го по почивки и в напрегнати моменти). Барбекютата и пикниците въобще не ги слагаме в сметката... Струва ми се безумно да отидеш някъде сред природата и да си вземеш готови ребърца от Фантастико...
Едно допълнително умение в живота никога не е излишно. Не се знае и какви времена ще доживееш.
Оправдания има хиляди и съм сигурен, че който си е намерил такова за да не се научи на елементарни неща, си е намерил подобни и за много по-съществени неща...
"Кариерата"... И като беше на 13-16 години (когато човек се учи да готви, и на други елементарни неща в живота) ли гонеше кариера? Наистина ли една леща не можеш да свариш, или едни чушки с яйце и сирене да приготвиш за 5 минути и да пекнеш във фурната за още 20?
Смех!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b1e524a370
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 19 не мога да готвя и си имам гадже :) сега като заживея сама ще ми се наложи, споко мацка ще дойде и твоя момент в който ще трябва да се научиш. Гледай си образованието, сега има кой да ти готви.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 013a07161e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   И мъж да си, и жена да си, пак трябва да владееш някакви основни домакински умения. С ресторанти и полуфабрикати уютен дом няма да създадеш. Да не говорим, колко е нездравословно.

Дядо Торбалан

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aad8d23389
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По принцип ако имаш пари, не е необходимо да готвиш, защото да ядеш само на вън си е скъпо удоволствие и това изисква примерно едни 1000 лв допълнително за едно семейство на месец. Ама ако взимаш да речем 1000-2000 лв заплата и да си даваш парите по ресторанти, защото те мързи или не те кефи, е тъпо.

Иначе да, на мен като мъж би ми било приятно жена ми да ми готви от време на време, а понякога и аз на нея. Не че е толкова важно и че ще я взема само заради това, но някак си е сладко.

Както на жените им е приятно примерно мъжете да им подаряват цветя. Което не означава, че жената би си взела мъж само за да има кой да и подарява или че не може сама да си ги купи. Просто е въпрос на жест.

Иначе за теб смятам, че още на 16 не е необходимо да можеш да готвиш, но е добре с времето да се научиш поне на някои по-елементарни рецепти, защото това никога няма да ти е излишно. Утре ще отидеш в друг да учиш или да работиш и едно такова умение няма да ти навреди.

Не може цял живот да ядеш само в ресторанти или по закусвални, или да си поръчваш за вкъщи. Макар че ако изкарвах примерно едни 10-20 бона на месец и да не ме бъркат 1000 лв, може би и аз нямаше никога да си готвя, освен за удоволствие само когато ми дойде музата и вдъхновението.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1956a3d838
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Научих се да готвя като хората на около 19-20 години, когато заживях на квартира, а малко след това и приятелят ми се настани при мен. Преди това основно пържих яйца, можех да правя разни торти и кексове, но това не е като да приготвиш вечеря, просто обичах сладко. На 16 години не ти е важно да готвиш, изобщо това не засяга ежедневието ти и по никакъв начин не те определя. Нормално е сега да ти е важно да учиш и да правиш приятелства, а не да си факир в кухнята. Странно е, че изобщо тези момичета са се подигравали на неумението ти да готвиш.

Все пак смятам, че е доста полезно да можеш да готвиш. Не говоря за някакви гурме ястия, а за най-простичкото. Ако имаш достатъчно пари за ресторанти, кухни и чистачка, добре, но във всеки друг случай неволята ще те научи да пържиш яйца и да чистиш. Домашната храна може вмъкне доста уют в един дом. Никой мъж няма да те вземе, за да си домакиня в къщата му, ще те вземе от любов и желание. Не е фрапиращо да не готвиш, доста хора в днешно време не умеят да готвят, просто все си мисля, че на мъжът му е приятно да каже, че му се яде мусака и жена му да може да му направи такава. Както на мен ми е приятно приятелят ми да ми помага с тежки торби или да ми подарява цветя, но не съм го избрала заради това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 343e59b385
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

14.   Човешките същества имат нужда от храна, затова или трябва да се научат да я приготвят, или трябва да изкарват достатъчно пари така че да си плащат някой да им я приготвя. Ти си човека който ще избереш едно от двете. Разбира се ако ще ставаш бизнес дама и ще печелиш много пари не ти е нужно да готвиш ще си наемеш домашна помощница която да готви и чисти, но има едно но, как си с идеите за бизнес имат ли вашите достатъчно че да ти дадат начален капитал? Имам малко притеснения за теб, щом съученичките ти имат такъв тип разговори следователно не учиш в кой знае колко елитна гимназия или паралелка, щом си влязла там означава че не си сред елитните ученички в държавата, тоест ще имаш проблем с правилните и логични идеи за бизнес, от това следва че е малко вероятно да изкарваш доста пари със собствен ум. Има разбира се и други варианти, да си търсиш богат мъж, но и на него трябва да имаш какво да предложиш, трябва да си много добра в нещо което на него ще му хареса, не говоря за секс, на богатия секс могат да дадат много жени.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1e3c2c70ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Еее тва готвене начи... Ядрена физика го изкарахте... Не можели, нямали желание. Че ти кога си пробвала, че да знаеш какво ти е желанието?? А готвенето е доста елементарно, ще прегориш един два пъти, голям праз, следиш си рецептата, гледаш си кефа. В крайна сметка ти, мъжът ти и децата ви ще трябва да ядете все нещо, а домашната храна е най-вкусна. Той, разбира се, също може да ги прави тези неща, може и заедно. И приятелят ми ми обясняваше в началото как не можел да готви и не било неговото... Мързел :DD... А сега го виж, двамата си готвим и честно казано си ни е много добре, не е нужно домакинската работа да се превръща в битовизъм , но се изисква малко креативност и старание за целта.

Иначе относно приятелките ти .. няма да коментирам, не одобрявам излишната критика и негативизъм. Както техните към теб, така и твоите към тях.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   "Не живеем нито в 19 век, нито в Анадола или Пакистан и ако на твоите съученички интересите им се свеждат само до готвене и гледане на турски сериали, ами още по-зле за тях! "

Тоест, ако едно момиче се интересува, да умее да готви и иска, в бъдеще да си намери приемлив съпруг, тя е изостанала домакиня, която гледа турски сериали ? Повечето на тая възрат, с изключение на тези от добрите смеейства, са разхайтени и полудели тийнейджъри, тоално изтървани от родителите си на произвола.
НИщо от това не си противоречи с кариера, развитие и каквито си работи искаш...
Освен с това, да си безотговорна мързелана, която се надява на чичко паричко, да и дава пари, а тя да "организира" вечери, като подбира ресторанти...

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f082fcd7d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Като ти се наложи, ще се научиш. Аз не можех въобще до 18 годишна възраст,после се изнесох от вкъщи и трябваше да се науча. Мога да правя някакви прости ястия - картофено пюре, ориз със зеленчуци, спагети, ей такива неща. А преди не знаех какво значи водата да заври дори. Сега живея на общежитие и пак не готвя, защото ям в стола, но ако ми се наложи, пак ще го правя.
Не се впрягай толкова за едното готвене. Ако имаш желание, готви, помагай на майка ти, ще се научиш. Ако не - когато ти се наложи, неволята учи. Не е най-важното нещо на света. В тази възраст има други неща, върху които трябва да се фокусираш - да четеш, да разбираш материала в училище, да имаш хобита, да спортуваш. Да си свалиш яйца, да си подредиш и да си почистиш жилището не са сложни неща и нямат нужда от затвърждаване - тоест, веднъж щом разбереш как се прави, си готова. Не му мисли толкова.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 00f52068de
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   Много добре си осъзнала, че един мъж последното нещо, което ще го интересува е дали можеш или не можеш да готвиш.
(е, да освен, ако не е селски тип мъж, който си търси по - скоро заместничка на майка му или някой обсебен на тема храна като номер9 - радвам се изключително, че не съм в приятелския му кръг и съответно не ми се налага да се тъпча с тортичките и манджичките и ячицата му, а и чинно да повтарям колко е вкусно)

Ти нека си поддържана, сексуална, красива, интелигентна, образована и добър слушател и събеседник, пък готвенето нека остане за готвачите - и те са хора, и те семейства трябва да издържат ;)

Какво си тръгнала да разсъждаваш по тъпите подхвърляния на простите ти и комплексирани съученички, дето може би повечето ще се редовни посетителки на бюрото по труда като завършите 12 клас, е с изключение, ако има някоя по - хубавичка измежду тях, която ще я вземе за жена местния ви богаташ.. или по - вероятно 'богаташ'.

Не осъзнаваш ли, че тези момиченца просто ги е яд на тебе, че имаш по - смели мечти и планове за себе си и за живота си, а те още отсега са с нагласата, че ако не се научат да са слугинчета няма начин да оцелеят. Това е - нямат смелост да мислят за себе си в повече и следователно не биха преглътнали ти/или която и да е от вашия кръг/ един ден да живее не като майките им, а наистина и добре!
Следващия път като ти вкарат някаква такава селска провокация хич не им влизай в приказките! Не им се обяснявай, просто им кажи:'да, добре, прави сте, точно така, няма да ме вземат' и им се усмихни спокойно. Но не им се заяждай, не им казвай, че са прости селянки или нещо от сорта, че ще се назлобят яко. И в никакъв случай не се вкарвай пак в размисли за приказванията им.

Принципно мъжете са истинските кулинари и майсторите в кухнята. Ей все се са Шеф Този, Шеф Онзи, Шеф Трети - помощници, ако имат и те са все мъже!

Иначе номер5 да не се притеснява (макар че тя всъщност се 'притеснява') - има достатъчно млади пенсионерки, които за някой и друг лев чистят перфектно. Също почистващите фирми в България (както и много други услуги и неща като цяло) тепърва ще се развиват и почистващите услуги няма да са космически суми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2c0e157472
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Не само трябва да се върне казармата, ами и за жените трябва да се въведе!
Там като помагаш в кухнята и в стола, които изхранват 250 човека, колкото и зле да си бил преди това с готвенето и с подготовката на продуктите, все научаваш това-онова.
Защото лигли и дрисли като днешните в България никога преди не е имало...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 76c3ef9d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   12, да, то ако имаш пари - не е необходимо и да живееш даже. Ще плащаш на другите да живеят вместо тебе... :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4976767adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   За пореден път - криво разбрана еманципация . Няма нищо лошо в готвенето и в придобиването на елементарни домакински умения . Не за евентуалният ти бъдещ мъж , за теб самата .
Хубаво би било да можеш да си сготвиш нещо сама , както и да си переш дрехите и да си събираш мазните трохи от пода .
Хубаво би било и да имаш елементарна култура в кулинарията , която е и изкуство , за твое сведение . Добро впечатление прави познаването на приборите и комбинациите на храните с напитките . Явно обаче това не те интересува . Свикнала си да караш на сандвичи със салата и мислиш че си някакво уникално чудо на света .
Това , което ти казват момичетата е вярно - от жената се очаква да може да създава уют в дома си , а вечерята е един от начините .
Кариеристките , които толкова много възхвалявате , работят и се доказват , но много често са безкрайно нещастни в личен план . Просто денонощието има само 24 часа , които не са достатъчни за работа , домакинство и отглеждане на деца . Кариеристките се отказват от последните две или намират някой търтей да им харчи парите , помисли и за това .

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aad8d23389
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   20, ти се правиш на интересен/a, но се замисли, ако си примерно един бизнесмен, работиш по 15 часа на ден и изкарваш по 50 бона на месец, дали ще имаш време и ще ти се занимава да си готвиш, а?

Някои хора явно се обидиха от коментара ми, че приравнявам всичко с парите, но мислете за парите като инвестиция на време. Ако едно готвене ти спестява 20 лв за реторант и ти отнема 1 час, а за този час би изкарал 100 лв от работа (и при положение че си поел ангажименти към клиенти), дали си струва? Ако ти харесва и го правиш като хоби или го правиш като жест към половинката, вече е друг въпрос.

Някои може и да са се почувствали комплексирани от коментара ми, че им се налага да готвят, понеже не могат да си позоляват ресторанти постоянно, но това не означава, че не казвам истината. Аз самия също не съм богат и затова си готвя, а и понякога ми доставя удоволствие, но говоря по принцип.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6838465007
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   На номер14 слагам лошо гласуване само заради изказването ѝ(му) за елитните гимназии.
И искрено я/го съжалявам, ако наистина е убеден/а в изказването си, нали не го е казал/а просто ей така, за да 'нареди' момичето.

Елитните ученици, т.е. така наречените зубрачи, рядко, мнооого, мноого рядко притежват качества да правят бизнес. Да, често стават много добри работници, служители. Но за бизнес нямат 'топките'. Нищо лично, просто психология.

Освен това тази думичка 'елит', както и производните ѝ, е крайно време да си останат в соца.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22 - Хора, работещи по 15 часа на ден изкарващи по 50 пъти средния доход за страната, трундо могат да бъдат определени като нормата, по която трябва да се водим. Т.е. "по принцип" не можеш да даеш това, като реалистичен пример, кйто да послужи за модел на поведение на много хора.


Та дори и в предния си кментар, си дал пример, как ще даваш по 1000 лева за храна , ако си изкарвал по "10-20 бона", но в страната има не повече от 10000 души с подобни доходи. Първият проблем е, че 1000 лева ще стигнат само за пица и дюнери. Ще ти трябват поне 2000 лева, ако искаш да ти доставя хубава и нормална храна. 24 000 лева за храна на година ....
Приятел, с тоя наин на мислене, няма да я докараш далеч.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   23 - Не че нещо, ама човек ако живее с едничката мисъл да бачка или да прави бизнс, само и само за да изкара някой лев, няма да е особено щастлив...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aad8d23389
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   25, не знам, според мен има хора пък, които точно това ги прави щастливи, а и да не ги прави, просто така им се е стекъл живота или си имат там някакви причини. Но това си е тяхна работа, а и няма много общо с темата.

24, Може авторката пък да е от богато семейство и приоритет при тях да е бизнеса, а не готвенето, какво лошо има?

А и говоря примерно, не се хващай за някакви цифри. Може човека да работи 15 часа, без да изкарва по 50 бона и просто да няма време. Или да гледа болен човек. Или просто да не му харесва да готви. Трябва ли на всички да им харесва всичко? Аз да речем мразя да гладя. И чинии не обичам да мия, но не ги мразя чак толкова, че да не си ги мия въобще. Но гладенето просто го ненавиждам, а и няма особен смисъл от моето гладене, защото просто няма полза от него, няма разлика между дреха огладена от мен и неогладена дреха.

Мисълта ми е, че бързате да критикувате, без да сте в обувките на хората. Причини може да има хиляди и може да има неща, които вие не знаете, но коренно променят картинката.

А и дори и авторката да е тооооолкова зле, нека тя си носи отговорността, вашата никой освен не я носи, нали?

Защото някои не просто изказват мнение, а си критикуват откровено.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6838465007
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   25 - не разбираш какво казвам и защо го казвам, май защото нещо приемаш лично. Изобщо не говоря за това, че трябва да се живее с 'едничката мисъл' - дали за бачкане, дали за правене на бизнес. Като цяло човек, който живее с 'едничката мисъл' за каквото и да било нещо, няма как да е щастлив.

Иначе бачкането, бизнеса хората ги правят за 'някой лев' разбира се и за повече пари при възможност, ти за какво ги правиш си е твоя работа. Както си и напълно свободен да не ги правиш. Аз лично не бих те осъждала, сериозно.

Писах от възмущение към логиката на н14, че едва ли само децата в 'елитни' училища имат възможност да постигнат висок стандарт на живот (разбира се при желание). Което хората, които сме минали училищна възраст знаем, че не е така, но представи си само как някой ученик прочете н14 и вземе, че му повярва.. примерно да си каже: 'оле, аз нямам шанс за просперитет, защото уча в неелитна гимназия, следователно не съм от елитните ученици, а и съучениците ми са прости парчета, които ежедневно вкарват тъпи теми на разговор...'

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1fa5b28d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Това го е писал някой чичка. Абсурд да е истина!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   " не се хващай за някакви цифри."

Не ми давай цифри, тогава ...
Или факти и твърдения.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aad8d23389
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   30, ето дадох ти и твърдения. Богатите не били норма. Ами защо реши, че авторката е норма и че трябва да я съдим според нормата? От къде знаеш, че баща ѝ не изкарва по 50 бона? Щом не готвят у тях, може и да са богати.

И богатите като не са норма да не би да не съществуват, че трябва да слагаме всички в общия калъп и авторката по подразбиране да трябва да е в него. Ето ти твърдения и въпроси, над които да се замислиш? Ако имаш желание естествено.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b3bbcd2068
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Авторката

До номер 14-Всъщност за изградиш бизнес и да бъдеш богат човек няма да ти помогнат добрите оценки в училище. Трябва ти друг начин на мислене, много учене (и не такова в училище, а четене на определени книги най-вече). Казваш, че трябвало да съм в елитна гимназия и да изкарвам шестици. Замислял ли си се, че всички отличници, които разчитат само на знанията в училище и университета се превръщат в работници, остават средна класа или бедни. Работят много време за малко пари за някой друг, а трябва да е обратното. Проблемът е, че в училище те учат на какви ли не ненужни неща, но не и на финансова грамотност, която е най-важна за финансовата независимост. Моите родители са инвеститори и са ме научили на счетоводство, обяснили са ми какво са активите и пасивите, как да си ръководя парите, аз всеки ден чета книги, уча езици и може и да не съм "перфектната отличничка в училище", но истината е, че тези неща, които уча извън училище са ми много по-важни и един ден аз ще успея да изградя бизнес.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6879675b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   31 - Мисля, че си прекалено наранен, че аргументите ти бяха слаби, а сега се инатиш, като малко дете, но това си е лично мое мнение.
Аз отивам на ресторат, а утре ще си сготвя :)

Добре, че нямам мъж, да ме репресира, че не знам, какво щах да правя.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cdedec9c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   35, аз не разглеждам нещата като "аргументи" и спор. Просто казвам, че прекалено много съдиш, без да знаеш всичко.

Аз за себе си смятам, че не е необходимо всички да могат и да искат да готвят. Поне при определени условия.

Аз пък смятам, че ти завиждаш, понеже не можеш да си позволиш да ядеш само в ресторант и ти се налага да готвиш. Но това си е мое мнение и не е хейт. Просто съм забелязал, че когато хората водят глупави спорове и много критикуват, обикновено разпознават себе си в коемнтарите и го приемат лично. Разбира се, това си е мое мнение и не ангажирам никого с него.

Да ти е вкусно като сготвиш, но остави хората да си решават за себе си кое е по-добре за тях - готвенето или ресторантите, че иначе звучиш обсебващо и натрапваща мнението си.

Аз за разлика от теб не споря, че едното е хубаво, а другото лошо, а че всеки си преценява за себе си. Схващаш ли разликата? Тук всички умират да критикуват, за да принизят другите и така да се чувстват по-удовлетворени. Мое мнение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cdedec9c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Авторке, от всичко най-важния извод, който трябва да си направиш е, че хората обичат да те вкарат в някакви свои представи за правилно. И ако ти не се впишеш в тях, автоматично си най-лоша. А че даденото нещо може и да е добро за теб в конкретния случай, никого не го интересува.

Съветът ми е да правиш това, което чувстваш за правилно и никога да не робуваш на хорски мнения. Защото каквкото и да направиш, винаги ще има някой, който ще е недоволен, но твоя живот си го живееш само ти. Никой друг няма да живее твоя живот.

Имаше една притча за Настрадин ходжа, който возел едно дете на магарето си. Хората се възмутили, че възратен човек ходел пеша, а детето безсрамно се вози на магарето. Сменили се, но тогава критикували възрастния, че карал детето да ходи пеша, а той се возел. После се качили и двамата, тогава пък казали "горкото магаре, не ги е срам". На края тръгнали ид вамата пеша, тогава пък "тези са много прости, магаре имат пеша ходят".

Ето това е хорското мнение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 343e59b385
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   От №14 авторке не си ме разбрала. Не твърдя че за да станеш добър бизнесмен ти трябват знания за шестица по биология примерно, а твърдя че щом не ти е дошла добра идея как да омаеш даскалката по биология да ти пише шестица, без да знаеш кой знае колко подробности по предмета, значи имаш проблем с идеите. Не ти е дошла идея как да минеш между капките и да баламосаш образователната система така, че да влезеш в елитно училище. Елитна ученичка не означава да знаеш всички предмети и учебници наизуст, а да си успяла да омаеш всички учители да ти пишат много добри оценки. На всеки човек е ясно че няма как да си добър хем в математиката, хем да пишеш перфектни есета по български, докато си най добрия спортист в училище и да печелиш държавни състезания по физика и химия, номера е да можеш да омайваш всички учители, да имаш за всеки отделна идея която да работи в твоя полза.
Разбира се че и циганка с начално образование може да прави бизнес да вкарва от Турция дрехи и да ги продава на пазара в Димитровград, тя с 4 клас си прави сметката и преценя активите и пасивите на бизнеса си с парцали, обаче за да можеш да си позволиш домашна помощница ще ти трябват доста идеи в много по печеливш бизнес с много по големи рискове, тоест трябва да ти идват правилните и логични идеи по бързо от на конкуренцията.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6bccb5f633
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Момиче, никой няма право да те съди. Всеки човек е добър в едно и му куца друго. Мен лично изобщо не ме интересува може ли една жена да готви или не може. Не ми е прислужница. Аз мога да готвя, мога и готова храна да си купувам.
Все пак за теб самата е добре да се научиш да готвиш - не за мъжа ти. Храненето по ресторанти просто е много скъпо, а готовата храна е със съмнително качество, особено бургери и пици. Ако искаш да се храниш здравословно е добре поне част от храната си ти да си я правиш, за да знаеш какво точно има вътре, колко сол слагаш и т. н.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 177035e6d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз съм на 18 и аз не мога да готвя нищо. Ама споко. Мойта майка се е научила чак след като е родила хах. Ако искаш домашна прислужница ще трябва да й се плаща все пак, зависи от вашите финансови възможности, но е добра идея иначе. И мен все ме питат какво ще правя като си хвана мъж, но има време. Сега всеки можеш да питаш как се прави еди кое си ястие, има рецепти в интернет, кулинарни предавания... Ще се научиш лека-полека

Лъвчето

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d82e226aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Номер 9, не съм казала, че не мога да готвя, а че просто не ми се налага да го правя. Мога и да готвя и да чистя и да пера и да гладя и т. н., но просто така съм си подредила живота, че много рядко ми се налага да го правя. А и ако готвя, го правя за кеф, а не съм се превърнала в домашна прислужница, чийто интереси се свеждат до Листопад (или която там сапунка е модерна в момента, че не ги следя) и забъркването на N-тата манджа за деня докато чакам мъжът ми да се прибере от работа.
И да, ходя и на педикюри и на маникюр и на йога и на фризьор защото с моята заплата мога да си го позволя.
А имам и дете, ако това толкова те притеснява, но както казах готвенето е хоби на мъжа ми и на него му е удоволствие да готви за малката. Ако някой ден ми се наложи прекрасно мога да се справя с домакинството, но просто не ми е смисълът на живота, а на 16 ме вълнуваше в кой университет искам да ме приемат и какво искам да правя в бъдеще, а не дали мога или не мога да готвя.
От номер 1

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Мисля, че не разбираш пълното значение на думата аргумент, а спор няма.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1126f25047
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Мила авторке!
Права си. Имаш пълната линпдкрепа, да напуснеш училище още днес :).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c0078fd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

44.   Ох, пак същото момиче с фантазиите от малкия град, което не иска да бъде средна класа, и всеки път се изказва презрително за нея. Само че, в предишната история родителите ѝ имаха магазин, сега отиде на по-голямо, били инвеститори. Момиче, няма лошо в мечтите, но все пак се придържай към някакви що-годе реални. Няма как от малкото градче да станеш изведнъж висша класа, принцовете няма как да тръгнат по провинцията да те търсят. А и рискуваш да ги прогониш с фантазиите си. Първо се потруди, добий яснота по нещата от живота, и тогава ще разбереш, че не е лесно и средна класа да си.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1d63bbe4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   14 (38) продължава с глупостите. Не знам дали темата е реална или не, а и не ми дреме особено.
Но изказването на 38 (14) е пълна Глупост!
Пука му, че му дреме на един целеустремен човек, който е разбрал и знае с какво иска да се занимава, че нямало да има хубава оценка по биология и съотвено да си хаби времето да я получи, като шанса да му е в полза занапред в реалния живот, особено пък в бизнеса, е точно 0.00000000000001 процента. Би било добре 14 да престане с глупостите си и да замълчи. Току-виж се вързал някой наивен подрастващ.

от 23(28)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 978d2b0203
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Има си готвачи за готвене, хората са различни. Открий твоята мечта и я следвай без да слушаш другите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f09efc22af
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Авторката
Вие обърнахте темата в напълно различна посока, а не за това, за което аз говорех.
И номер 44 не знам за какво ми говориш изобщо.. 1 От София съм, а не от "малък град" и какво съм "говорила презрително за средната класа"? Аз не съм обиждала никой и не съм говорела нищо за класи и така нататък. Бъркаш ме с някой друг, защото това, което в момента пишеш няма нищо общо с мен.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 888ed5e0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Нормално е да не можеш да готвиш. Дори е нормално и да не желаеш да готвиш. Все още си доста млада и това е нормално според мен. Да си щастлив това е най важното нещо в живота. Пожелавам ти само успехи и много любов и щастие.

Милена

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f09efc22af
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Авторката
46, 49-Благодаря ви за милите думи. Ще опитам да не обръщам внимание на хората, които ме критикуват, което ще е трудно, но с времето ще се науча.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c2499731a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Момиче, тези които те обиждaт сa смотaни и зaдръстени. Кaто се омъжaт ще бъдaт готвaчки и чистaчки нa мъжете си. Ти тaкaвa ли искaш дa бъдеш? Не нaли? Вaжно е дa умееш дa мислиш, дa си умнa. Отдaвнa не е зaдължително дa умееш дa готвиш. Все пaк, добре ще е дa се нaучиш нa някои прости рецепти. Но не зaрaди другите, a зaрaди теб. Имa много клипчетa в youtube. И когaто си хвaнеш гaдже, гледaй дa те цени зaрaди теб, зaрaди човекa който си, a не дa очaквa дa му готвиш и дa му переш гaщите.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b73ab42214
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Напълно сбъркани мисли на съвременно неориентирано и лекомислено момиче. За какво пускаш въобще темата, като накрая заявяваш, че ще се стараеш да не обръщаш внимание на тези, които те критикуват? Само за да обереш единомислието на също такива вироглави сбърканячки, като теб, на които еманципацията и феминизмът безвъзвратно са им разстроили съзнанието? Типичен пример за женска "логика"- питаш нещо, а се оказва, че вече си готова с отговора и не приемаш никакви други мнения, освен еднакви с твоето... Да можеш да готвиш е нещо много важно, не защото не можете след време с мъжа ти и децата да си напълните шкембетата някъде, да кажем, в Макдоналдс, или Старбъкс, или някак си с готови фабрикати-боклуци, защото повечето от това, което се предлага, е съвършено нездравословно, и по този начин ти още отсега декларираш, че здравето на децата ти и на мъжа ти хич не те интересува, ами си мислиш единствено за някаква си твоя "кариера" и да си прекарваш времето "ГОТ", без много-много да си даваш зор - типично разсъждение на елементарна, като десет стотинки съвременна кифла, което предопределя чрез начина ти на мислене и бъдещия крах на семейния ти живот. И да те светна още нещо: мъжете не затова държат жената им да може да готви, защото са готованци и не могат сами да си сготвят - напротив, повечето мои познати и приятели-мъже чудесно се справят с кулинарията, а за да почувстват грижата, уважението и вниманието на жената до себе си за уюта и топлината на семейното огнище! И това няма как да бъде компенсирано от никой скъп и прескъп ресторант и от никакви пици или китайски храни по поръчка за дома.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: da07099033
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Аз съм на 21 и от 1 година живея с приятеля ми, той ми готви. Просто си намери мъж, който може да готви и не го мързи, бившият ми приятел също ми готвеше. Много е приятно да си принцеса :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker