Дадохме си "почивка" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дадохме си "почивка"
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2443 пъти
Здравейте, за пръв път пиша нещо тук и се извинявам ако има неточности в историята ми.
Та да минем към историята... С приятелката ми бяхме много щастливи. Имали сме много малко сдърпвания и то за незначителни неща. Всичко беше окей, докато не дойде един по-натоварен период и за двама ни. Всеки си имаше неговите неща и си личеше, че и двамата бяхме напрегнати и сякаш това напрежение изсмука тази любов която имахме. Стигна се до момента, в който тя каза, че не се чувства по-същия начин и може би е по-добре да се разделим. Въпреки всичко решихме да пробваме, защото изглеждаше, че може би е от самия период. Донякъде бях щастлив, но ми липсваха нещата, които правихме преди ( едни две думи, за които мисля, че може да се досетите ) и не можех и аз да ги изрека поради факта, че не ги чувам от другата страна и честно казано, ставаше ми тъпо. Дойде моментът, в който не издържах и пак исках да говоря с нея за това. Говорихме и решихме, че прекалено много се напрягаме взаимно и няма как да сме щастливи така. Тя предложи да си дадем "почивка". Според мен това си е началото на края и в повечето случаи е така, но ето тук идва тази част, която аз не успявам да разбера и до сега. Тя каза, че ще поддържаме приятелски отношения и не иска да ме губи като човек ( аз също не искам ) и бях окей с това. Пишем си ей така ( като приятели ) и сигурно скоро ще се видим ( просто в момента съм в друг град ). НО... един път си писахме кажи речи цял ден и накрая тя ми каза "лека нощ" и ми прати целувка ( лека нощ също рядко си казваме вече ). Според вас приятелите пращат ли си целувки??? Също така си направих експеримент да не й пиша цял ден и да видя дали тя ще се сети за мен. Е, цял ден не си писахме, но на другия ден към 11-12 на обяд ми писа нещо съвсем рандъм и се зарадвах, естествено. Пропуснах да спомена и, че когато решихме да си дадем почивка решихме да се разходим малко и тя от нищото ми хвана ръката и така вървяхме поне 30 минути докато не я изпратих до тях. Въпросите ми са:
Тя ли е объркана и не знае какво иска или аз съм достатъчно малоумен и не разбирам? Как да процедирам занапред : да продължа да се държа по същия начин и да чакам тя да вземе решение или когато реша, че е правилно да й кажа дали искам да съм с нея или не?
П. П.
Все още имам чувства към нея и ми се иска да продължим, но съм и реалист и мисля, че няма да се получат нещата.
Момче съм на 20 години

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 68f1ff0ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Абсолютно на прав път си в разсъжденията си. Все една чета собствената си история, само че с бившия ми съпруг. Не вървяха нещата, три пъти си давахме "почивка" за по една година, пак се събирахме... и накрая се разведохме и всеки си пое по пътя. Тази мъчителна процедура отне цели 16 години! Представяш ли си колко загубено време и за двамата - да реанимираме нещо, което просто е мъртво? Опитахме се сред развода да поддържаме някакви приятелски отношения, именно на принципа "не искам да те загубя като приятел", но с времето и те затихнаха. Понякога се чуваме - обикновено ако някой иска от другия дребна услуга, честитим си рождените дни и това е. Аз отдавна живея с друг мъж, той пък наблегна на кариерата си и явно реши, че му е по-добре сам... Недей, авторе - това е съветът ми - да инвестираш младостта, надеждите и чувствата си в отношения, които вече са в етап "началото на края", както много точно си забелязал. Насочи енергията си към по-градивни неща, които ще са важни за твоето бъдеще. Никоя любов не е последна. Запомни това от жена на 46 години, която чак на 43 откри "своя човек" и разбра какво е истинско щастие.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d4e89b19b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понеже съм била в абсолютно същата ситуация (но от страната на момичето), мога да кажа, че:
1. Имате много повече шанс, ако тя види решителност в ТЕБ. Дори тя да е объркана, когато има решителност от другата страна, това помага на нея да си подреди мислите и да реши какво иска.

2. Ако ти стоиш и чакаш тя да вземе решение какво да стане с вас, може да си помисли, че не държиш толкова на тази връзка, или че вече не я обичаш чак толкова, както когато сте били щастливи, затова бъди инициативен. Покажи, че няма да се откажеш от "вас". Покажи й, че си струва.

3. Може да си поговорите за някакви ваши любими моменти и случки, когато сте се чувствали наистина влюбени и щастливи. В този разговор може да се почувствате отново близки и спонтанно да си дадете шанс.

4. Може да излезете скоро пак като "приятели" и да правите нещо, което и двамата харесвате, не ходене на кафе, а нещо, което ще ви накара да сесближите и забавлявате - кино, боулинг или друго.

5. Не я притискай и не се натрапвай, просто показвай (с мярка) заинтересованост и загриженост. Тя ще го оцени. (стига да има взаимност на интерес и чувства все още)

P. S Тези неща спасиха поне моята връзка, от която се бях отказала и на която не планирах да дам шанс да се получат нещата. Късмет!
Ж, 20

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e2dc8a1d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И двамата си се чувствате като стари и удобни жилетки-върши ви работа, убобна е, не ви се занимава да си търсите друго. Да, обаче, правилно си схванал, че това е началото на края. В този период, ако се яви нещо ново и свежо и двамата ще му се метнете, ако не за друго. Поне да се освежите и да докажете не другия, че ехеее, още вървите и че можете без него/нея.
Познавам двойка, бяха разделени 7 години, тя тръгна да се жени, но той не й даде развод и се събраха. Родиха си и още едно дете и когато то беше на 15, мъжът почина.
Такч, че няма правила, освен едно-че времето за всички върви на пред.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4a3d4a6d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Брат сигурен ли си че си на 20?
Пеперудките в стомаха ти затреперват ако ти прати емотикон целувка или те хване за ръка. Дръж се сериозно. Момичетата не харесват женчовци

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7a837bf0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора.

Има някако странно развитие. Нещата официално са приключили и момичето както казах искаше да сме приятели и по принцип съм против това, но реших да се изправя срещу себе си и да изляза от зоната си на комфорт. Не ми се случва за пръв път подобна раздяла и сякаш ми е една идея по-леко, НО идва тука странната част. Тя почна да ме избягва, държи се студено и не изглежда да има желание да говори с мен. Не сме се карали в тоя период. Виждам, че тя го приема тежко, но проблемът й е, че не споделя... измъчва я нещо и е още по объркана. Искам да й помогна, чисто приятелски, но се ядосах на това, че уж иска да сме приятели, а се държи така и ме игнорира. Решил съм да й дам време да помисли до края на този месец, да й се избистри ума и след това ще й кажа да излезем поне да изясним какви ще сме. Каза ми, че не е искала да се получи така. Имам чувството, че тя не знае дали това решение да се разделим е правилно и се измъчва много и се вижда в държанието й ( цялата компания която излизаме го забеляза ). Как да я накарам да ми сподели какво чувства? Това сигурно ще е най трудните нещо..

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3b6d2ad6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пич ще ме прощаваш, че ще ти го кажа ама някои си оправя твоята любима и сега тя е заета да се отдава на него, а не на теб. Казвам го не заради вечния спор за изневяра, а от опит. Същата ситуация.
Раздяла за размисъл, отбягване, след 2-3 месеца започна да ми обеснява колко ме обичала и как скоро ще се съберем и отново ще бъдем щастливи.
А аз моя милост вярвам ли вярвам. Ама то кво се оказа още преди да е поискала да се разделим някакъв се е навъртал около нея и е успял да ни съсипе връзката, така де тя си е виновна. Защото знаем когато жените така и мъжете когато са в труден период лесно се поддаваме на изкушения. Тоя бич където си причиняваш с това измислено приятелство направо те съжалявам. Няма такова животно "приятелство" ако е имало найстина любов. Винаги ще претърпяваш катарзис и ще врътнеш. Мой съвет тегли й една майна и да заминава. Стигне ли се до "да се разделим за малко защото сме в труден момент" богами за това ли са връзките само за хубавите моменти и когато се опре ножа и бием от бой. Аз знам че ти няма да го направиш само като гледам как ти трепери лъжичката от "лека нощ" и целува по фейса. Лично мое мнение според мен имаш проблем със самочувствието. Осъзнай се!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dcb0440767
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, тя играе на още 1 фронт, смърди на изневяра през монитора. Ако си достатъчно умен ще я хванеш, стига да ти се занимава. Не си заслужава обаче. Забрави я тая, стани мъж и не се дръж сервилно с жените, щото и следващата ще те разиграва така!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 14f71430c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не иска да скъсате окончателно, преди да си намери нещо сигурно. Кой пуска клона, преди да е хванал следващия, нали ще тупне на земята?

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a5c8bfd7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много, много кофти ситуация. Считам те за добро момче, от това, което прочетох.

Аз преминах през това /надявам се завинаги! /, тоест бях в ситуацията на отблъснатия, както си ти в момента.
До 2-рата ни година той се държеше на моменти по подобен начин, и 'почивка' е искал, много съм страдала и плакала. И знам, че го правеше от несигурност, но не знам това дали е била единствената причина. Омръзнали сме си били, не знам си какво..
Когато човек обича другия, има ли нужда да си почива от него?
И така, точно 2 години минаха, когато той ми се издразни за глупост и ме остави сама в квартирата ни за 2 седмици. Първите дни страдах ужасно, упреквах се. Може би на 3-тия ден от раздялата ни ми поиска отворена връзка, след година поне сме щели да се съберем, но според него и двамата сме имали нужда да спим с други... Ето това с отворената връзка направо ми съсипа, и в много кратък период аз вътрешно се отказвах и се отказах от него, от това унижение!
Изобщо не го търсех, мина седмица без да се чуваме.
Когато 1 ден, въпреки, че беше блокиран на всякъде, можеше да ми пише смс-и.. Е, побърка ме. И разбрах, че ще идва да ми се моли.
Стреса ме, защото беше на вратата на апартамента, чукаше и ми се молеше. Отворих и лицето му беше едновременно съсипано, но и целия тръпнеше за мен.
...
По-късно разбрах, че същия ден щял да преспи с една. Буквално в последния момент я бил блокирал в мрежата, когато щели да се срещнат и тръгнал към мен /в града, в който учим/.
Вече минаха 7 месеца откакто се събрахме, живея в неговия град... И само 1 път, когато не бяхме за няколко дни заедно - в родния ми град се прибрах, ми каза, че иска да си почива от мен, това тая 2 часа.
Иначе, причината за онази раздяла била, че не знаел какво иска и искал да разбере.

Това ти го казвам, за да извлечеш нещо за себе си. Да видиш, че тук анонимно има кой да те разбере.
И все пак други може да се включат с прогнози..

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7a837bf0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора

Решил съм един последен разговор да проведем сериозен за раздялата и всеки да си каже каквото има. Близка ми е въпреки всичко и искам тя да е добре, независимо дали това означава да сме, не сме заедно или да ме изтрие от живота си. Аз за сега съм склонен да опитам още един път.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker