Към мъжете.. като цяло! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към мъжете.. като цяло!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 5551 пъти
Скъпи мъже, останах със ужасно впечатление от няколко теми, които прочетох от страна на вашия пол.
Четох за това, че мъжа без да е перфектен иска идеална жена и има претенции, а той самия не е перфектен; жената трябвало да има сексуално излъчване (не към мъжа си, а като цяло), но в същото време да е вярна. Също, че всички жени били развратни, гледали само колко е дебел протфейла на мъжа и така нататък.
Още, че жената едва ли не, трябвало да не казва и думичка на мъжа ако опре до нещо важно, въз основа на което е възможно да се породи неразбирателство.

Така. Искам да изкажа мнение, защото се ядосвам как може да има такива егоистични, поробени в идеята, че жената трябва да им е прислужница мъже.
Чакайте сега. Първо-както вие си научите жената (както и тя вас) така ще ви е връзката. Не ми харесва начинът, по който мъж е застанал да се оплаква от жените като цяло, при положение, че проблема идва и от вас. Все пак мъжа е по-силния пол.
Второ-за перфектния външен вид, нямам думи и да коментирам как може да има такива дребни душѝ. Разбирам, че външността не е за пренабрегване, но да казвате, че това е най-най-важното. Да ме прощавате-погледнете се и вас малко!
Трето-аз лично НЕ одобрявам това жената да е златотърсачка, но имам такива приятелки, но разбира се, това не означава, че всички са такива. Ще ви дам пример от себе си: имам дългогодишна връзка и той не е съвсем съгласен да работя (не казвам, че е с дебел протфейл), но въпреки това аз имам желание да работя и да знам, че мога да разчитам на себе си и на средствата, които аз съм си изкарала.
Четвърто-жените не са играчки, да пробвате как е в леглото и ако стане-стане, ако не-кой от къде е. Хора!!! Ако някоя жена е съгласна така-добре, аз нямам мнение относно това, всеки си има глава на раменете и решава сам за себе си.
Пето-като попаднете на някоя жена, която има слонност да ходи и по други мъже.. Не обвинявайте всички жени, че са еднакви. Аз лично съм твърдо против изневерите. Моята дългогодишна половинка ми е единствения с когото съм си легнала и така и ще си остане. Сега, за да не помислите, че страдам от липса на мъжко внимание искам да отбележа, че съм постоянно оглеждана, заговаряна и така нататък, НО имам мъж и други НЕ съществуват за мен, даже и не ги поглеждам, ако ще и Брад Пит да е.
Идкам да ви кажа, каквото вие давате на жената до себе си, толкова ще ви дава и тя. Не може да очаквате чудеса от нея, а вие да не я зачитате.
Проблеми се решават с разговори, не с насилие и повишаване на тон. Всеки има мнение, което другия трябва да чуе. Всичко се постига с разбирателство, уважение към другия и разбира се-любов.
Моля ви, не съдете всяка жена.

Не искам да засегна някого с това, което ви пиша. Не за всички се отнася, но наистина четох теми в сайта, които ме потресоха относно какво един мъж очаква от една жена. Безумни глупости за каква трябва да е жената, а всъщност това бяха писания от човек живеещ в собствен свят със претенции за непретенциозна жена, която трябва да е красива, умна, НЕскандалджийка и да слугува. Перфектни хора няма. Всеки има недостатъци.
Бъдете разумни, бъдете разбиращи, любящи. Не бъдете егоисти..
Не се знае в коя жена може да срещнете лицето на любовта на живота ви! Не бъдете толкова претенциозни. Всяка една жена е уникална по нейн начин. Това нвкой мъж да определя коя е красива и коя не е потресаващо! Всички сме душѝ и всеки е уникален по негов начин.
Не бъдете егоисти!!!
Пак повтарям, не искам да обидя никого, наистина просто съм потресена от индивиди без сиво вещестео, решили да изказват мнение. Просто не трябва да съдим по външен вид. Външността не е всичко.

Благодаря ви, ако сте отделили времето си да прочетете моите мисли. Пожелавам на всеки един човек да става по-добър с всеки ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 62

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 80edb36720
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да отговарям на конкретните въпроси в темата, защото едва ли ще кажа нещо ново, но искам да обърна внимание на това, че в обвиненията между половете и поколенията ужасно се пренебрегват първопричините. Какво имам предвид - ами, примерно жените обвиняват българските мъже, че са нечистоплътни и мрънкащи мамини синчета, мъжете обвиняват българските жени с това, че са най-масово проституиращите в Европа, а останалите българки са повсеместно известни в Европа като "лесни" (и още по-цветно казано - в един форум бяха нарекли Бизнес парк София "дестинация за секс туризъм за застарелите западни чичковци". Аз лично съм съгласен с обвиненията на двете страни. Както казал мъдреца, във ваденето на кирливите ризи е истината :) Но само да изречем едни обвинения, като цяло верни, не ни води кой знае колко напред. Защото първопричините и в двата горни примера, са родителите. Двете страни с учудваща лекота си хвърлят кал една по друга, но никой не смее да изобличи истинския виновник - лицемерното патриархално-социалистическо възпитание дадено от родители ни, които не смеят да пуснат контрола над мамините момченца и които обясняват на дъщерите си, че то женитбата е една сделка, в която да търсят скъпа кола, имоти и пр. придобивки, а пък сега за някой и друг пестник изяден от съпруга, за обидите му и за любовниците му може да се замълчи. Някой смее ли да посочи родителите за това, че българите (предимно мъжете, но не само) са нечистоплътни. Ами от лични наблюдения мога да кажа, че за повечето пенсионери и е закон Божи да не се къпят повече от един път седмично, за да спестят ток и вода.

Същото е с обвиненията между поколенията - младите били чалгари, разлигавени, без духовни ценности и т. н. Ами младите са такива, какъвто пример им дадат предните поколения. Много духовни ли бяха днешните пенсионери израснали в циркаджийското дупене на силните на деня партийни секретари, ченгета и квартални отговорници? Чалгата, проституцията, селските далавери тарикатлъци не се ли отпушиха още когато партията отвори страната за туризъм, че я закъса за валута?

Другото класическо обвинение е безработни и нископлатени към частния бизнес. Че вони на простотия и дребна селска алчност в частния бизнес, вони си, ама пак, защо никой не сочи с пръст първопричината - неадекватното и кретенско образование, за което всички ние плащаме с данъците си?

Не само, че се пропускат първопричините, но забелязвам и масово биват защитавани. Това важи особено за образованието - всеки е изпитал на собствен гръб какъв кенеф е, ама отвори дума за това и ааа, то било много качествено, било много добро, ами пак работодателите лоши. Някакъв български Стокхолмски синдром ли е, що ли, не знам.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5b848b7864
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжете ако имаха пари и големи пишки, нямаше да имат нищо против, когато жените търсят това. За сметка на това обаче искат да им готвят, понеже те самите не могат и нямат пари за ресторант. Но жената трябва да е перфектна външнп, тоест кой покрива разходите по тази перфектност- тя, защото не е златотърсачка, не използва мъжа си за пари ами сама си ги изкарва. После като се появи детето тя го гледа /не говоря за първите 2 години а изобщо докато порасне/ зящото мъжа е зает да ходи на работа, а като се върне иска почивка. Жената е сготвила изчистила и вече не е толкова красива както преди. Няма сили за креватни изненади и какво прави мъжа? Намира си любовница. Жената от готвене и чистене е останала без кариера. За това мили жени, не се притеснявайте дали мъжа ще удобри вашите претенции, защото мъжа в използвач, но стане ли въпрос да даде нещо от себе си обвинява жената в меркантилност.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ed745f68a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   И нас мъжете ни е отвратително когато ни сравнявате, съдите, изказвате претенции и си позволявате да казвате кой бил мъж и кой не, но това е положението. И ние сме потресени от наглостта, безочието и егоцентричността ви и за това, че не ни приемате такива каквито сме, драга авторке! Сега когато има няколко теми които обсъждат някакви минимални стандарти за жените като това да е хубава, сексапилна, разбрана а не скандалджийка ма как можело, всяка жена била уникална и подобни глупости. Айде стига лицемерие и двойни стандарти. Както вие си позволявате да ни оценявате така и ние ще ви оценяваме и прекарваме през сито за да видим кои от вас стават и кои не. Това е положението. Или и двете страни ще се приемат без абсолютно никакви претенции и придирчивост или и двете страни ще си подбират. Двойни стандарти повече не!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 048381e711
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Жена съм, разбирам перфектно какво и защо пишеш. Но ти визираш комплексарите, не прави като тях и не поставяй мъжете под общ знаменател "към мъжете като цяло". Аз познавам мъже, познавам и полумъже, и комплексари познавам, разликата е огромна. Единственото общо между тях е, че всички си имат пенис.
А комплексарите твоят пост няма да ги трогне, най-много и тук да поизлеят злобичката от собствената си неспособност.
Просто избягвай да даваш възможност дори за едното здрасти на такива!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ad61cf5a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Жената трябва да е доволна че мъжа изобщо и обръща каквото и да е внимание в каквато и да е насока. Жените са не "нежния пол" а жалкия пол, в тях няма нищо нежно освен тялото им за което може да се спекулира. Когато днешните жени полицайки ви налагат с палката се запитайте къде и е изветряла нежността...

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0edda9e8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Казваш някои умни неща, но има и тотални глупости. Това с пробването не е игра, просто така се случват нещата, без значение мъж ли си, или жена. Ако с него или нея не се получава, просто ще скъсате, в това число и ако сексът не е хубав. Освен това, всеки има право за себе си, да има всякакви претенции, и ако не намери такава, която да ги покрие, толкова по-зле за него. Това един мъж да определя коя жена е красива ако е потресаващо... Невероятна глупост! Когато видя непозната жена, първото нещо, което ще ми направи впечатление, е външния и вид, просто защото не мога да чета мисли. Така е и при жените. И каква е тая сляпа женска солидарност? Никога няма да седна да защитавам непознати за мен хора, особено като знам какви бай Ганьовци виреят наоколо, с манталитет на пещерняци. В крайна сметка, бих могъл да напиша същата история, само че към жените, и няма да има разлика. Всеки има право да изисква, както и този отсреща да му отказва. Повече толерантност се иска тук. Всички са свободни, и никой на никого не е длъжен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7329079535
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Недей да генерализираш на база няколко теми, една от които си беше чиста провокация. Такива теми обикновено събират мненията на точно определени хора и е лесно човек да се подведе, че всички са такива.

Има всякакви хора, с всякакви претенции. Независимо дали са основателни и реалистични, всеки си има право на тях. Пък докъде ще го докара така е друга тема.

Това, което мога да ти кажа е, човек по-добре да не се опитва да променя света или другите, а да си потърси някой, който малко или много отговаря на това, което търси и разбира се да може и той самият да отвърне подобаващо. Пък другите да се оправят.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5a0bb3bd0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На колко години си?
Alpha, ж. 29

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fa19b97556
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има мъже и има жени с лоши характери. Това, че сме по-силният пол не мисля, че има някакво влияние върху цялата картина, която описваш. Но да, такива мъже съществуват. Ако се натъкнеш на такъв, просто го оставяй, за него вече е късно и продължавай да търсиш друг.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0904f24717
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Пишеш как ти като имаш мъж не поглеждаш чужди мъже.. Ами изненада - повечето жени поглеждат. Какви неща съм наблюдавал с един приятел, който е от по-вървежните типове - висок, музикант, светла коса, татуиран... припадат си по него. Една близка приятелка във връзка спа с него няколко пъти, искаше да ходят. Е, не ѝ се получи, затова си остана в старата връзка без въобще да каже на приятеля си, че се е "пробвала" с друг, естествено. Въобще, той какви неща ми е разказвал, само съжалявам, че не съм от "готините" мъже, за да мога да ги изживея лично, а съм от утайката, която жените не поглеждат. Като си по-нисък с очила и не съществуваш за жените, дори по-грозничките мацки искат готини пичове за секс и през останалото време да са си сами, отколкото да влязат във връзка с някой не толкова готин.

Та, по-скоро твоя пост към жените трябва да е ориентиран. Защото повечето жени не са това, което описваш, затова и мъжете не са такива, каквито искаш. Като цяло Светът не работи според твоите представи и си далеч от реалността.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e48a5811bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В общи линии съм съгласен с номер 1. Добре е описал нещата. Единствено съм против генерализирането, защото има и много свестни хора и от двата пола, макар и като цяло да са малцинство. За съжаление българите, както се казва не ставаме. Мнозинството от мъжете са селски бекове тип Андрешко и бай Ганьо, а жените са лесни. Моралът ни е доста нисък и за това комунизмът наистина спомогна твърде много, защото отдалечи хората от вярата. Един народ няма ли вяра и любов, той пропада. Обществото ни в момента е нагледно свидетелство - чалгата, проституцията, некадърността, тарикатлъка, лъжата и арогантността са издигнати на пиедестал. Давам веднага прост пример - влезте в произволен автомобилен форум и напишете, че имате някакъв малко по-скъп за отстраняване проблем с колата си. Девет от десет човека ще ви посъветват веднага да я продадете, т.е. съвсем умишлено да излъжете някой друг. Другото нещо, който и номер 1 е засегнал е разглеждането на брака, като бизнес. Майката на моя позната я съветвала директно да си намери някой "будала", който да я издържа, а пък за другото мъже имало много. И тя си го следваше плътно, като в крайна сметка не намери нито пари, нито любов, както се случва в повечето случаи. Иначе, погледнато отстрани семейството й изглежда направо идеално. Родителите й са с добри професии, с добро образование, възпитани, кротки и т.н. Тя самата също прави много добро първо впечатление. И като за финал ще дам още един много тривиален пример. Семейството на най-добрият ми приятел, с който сме израснали от деца и бяхме буквално всеки ден заедно и с който вече не сме близки по други причини, гледа пчели и произвежда мед. Колкото пъти съм купувал мед от тях, винаги е бил някакво грозно менте. А живеем на една улица, на 20-30 метра един от друг! Същата случка имам с колега, той също произвежда мед и това, което си купих отново беше някаква различна субстанция. Та, в общи линии обществото си ни е такова. Разбира се, има и изключения, но те по-скоро остават смачкани от простотията.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9df62cc43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Ако на една жени не и пука за други мъже и тайно не ги желае, няма да пита подобни неща. Няма по-тъпо нещо от човека, който сам си слага окови. Има хиляди мъжки членове с които може да и е добре, но тя сама се запокава да вижда и усеща само един до края на единствения си живот, защо??? Всеки е чувал израза, " Волен като птичка". Е явно много хора са волни като роби... Някакъв смислен аргумент има ли?
На въпрос защо се иска хубавото - ами лошото и грозното ли да искам? Кола, дрехи, обувки, мебели, почивки, книги, филми, ресторанти и какво ли още не. И някой да иска да има лошото? От една жена се иска две нещо- да те уважава и да е красива. Жените обаче това не го търсят. Постоянно виждам готини мадами с пълни мухльовци. Че даже и побелели и с кореми. Пълен абсурд. А като са деца или малко по-големи, всички девойки иска красивите и привлекателни мъже. И какво става после, че тръгват с противоположното. Егати неразбираемата му работа, егати пълната липса на последователност и точност. Жените никога не си държат на думата. Не случайно в Библията, жената прецаква нещата с ябълката. После имаме Пандора която отваря кутията и тн. На жена не може да се разчита. Мъжете са ясни и точни винаги. Красиви и готини жени. Толкова. Елементарно е. Така е и в природата. Ако има малко познание от това авторката, може да се съгласи. А не да търси под вола теле. И да вземе да пробва с някой друг мъж, че едва ли нейния е най... в каквото и да било!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3c183d9283
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторке, според мен, освен дългогодишна връзка имаш и доста сериозен проблем. Не смея да твърдя нищо за сега, но вероятно имаш и дълггодишен комплекс, с който сега се опитваш да се справиш, но търсиш вината в другите и не искаш да погледнеш себе си.
Ако внимателно следиш темите ще трябва да си забелязала, че тук почти никой не пише за да се хвали, тук почти всички се жалват, едни, че не са разбрани, други, че са недонаебани. Самият факт, че повдигаш подобни въпроси говори много за състоянието на сегашната ти "многогодишна връзка" - когато човек е щастлив и удоветворен не си задава въпроси от къде му струи щастието, няма време да си задава глобални въпроси за това кое е първичното, майката или синчето, няма време да чете и пише в "сподели" кои са по-добри.
Мъжете в БГ, а и не само тук са такива, каквито са ги родили и възпитали майките им, същото важи и за жените. Но нали жените стават майки, нали те съветват синовете си да си поживеят, да си вземат петте пари от момите, да не бързат да се женят. Нали същите тези жени съветват дъщерите си да си отварят очите, да не се женят за първия срещнат, да си търсят образован, имотен, утвърден в професията. Никъде не виждам майките да съветват децата си да се доверят на сърцето си, да вярват в любовта, да се борят за нея, да отстояват мнението си и решенията си.
Последно кое е първичното, яйцето или кокошката, синчето или майката? Личните ми наблюдения сочат, че най претенциозните кокошки снасят най-калпавите яйца, точно онези, които са с най-големи претенции към мъжете, в последствие излюпват най-големите запъртъци.
Казвай сега къде те стяга чепикът - дългогодишна връзка, ама оня не иска брак и деца, сексът се сведе до минимум и имаш съмнения за друга жена? Казвай какъв ти е проблема, че скочи срещу най-нормалните мъже, които искат да имат до себе си жена, а не самоходна гаубица?
Нещо не ми се връзват упреците ти към мъжете с това всичко при вас да е по мед и масло - не си криви душата, иска ти се нещо ново или пък теб вече не те искат, но за това не сме виновни ние мъжете, не сте виновни и вие жените, просто глинен капак не винаги пасва на алпака тенджера. Ходи и си търси точния по размер похлюпак, а тая тенджера я остави на някоя друга, ека тя си я чука на главата!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0af6d902eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Номер 12 - "жените са лесни" - проблема не е, че (голяма част) са лесни или трудни, евтини или скъпи а самия факт, че гледат изгодата и са продажни а самата цена е без значение.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dc1c1f1cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От авторката-искам само дс отбележа, че не случайно дъм написала, че не за всички мъже се отнася това. И пак да кажа на няколко коментирали-не на вдички жени им е от такава важност външността. Естествено е първо да ти направи впечатление външността, но не мисля, че за всички това е най-важното.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dc1c1f1cce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От авторката (отново)-номер 9, на колко години ти се струвам? :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 76cebbd98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Общувам с доста жени, и много от тях споделят, че не могат да си харесат някой мъж. Няма кой да харесат. Нашите мъже, вместо да се борят да направят тази държава в по - нормално и уредено място за живеене, бягат в чужбина да работят или се жалват, как всичко живо им е виновно тук. Виждам толкова отблъскващи мъже, толкова злобни и дребнави, че не мога да повярвам и се забавлявам. Нямам идея, какви са им претенциите за жените и не ме интересува. Ако бяха толкова умни и оправни, България нямаше да е такава, нямаше да се примирят с цялата тази пумия - беззаконие, жалки заплати, експлоатация и подигравка. Или чакат жените да оправят тези неща? Ми нали уж са компетентни и много борбени? Или претенциите са към жените само? Някоя заблудена жена, решила, че трябва да е всеотдайна и перфектна, окау, но за кого? Струва ли си да се стараеш, и за кой?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2863a0f7cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Номер 18 - "Общувам с доста жени, и много от тях споделят, че не могат да си харесат някой мъж. " - Не могат да си харесат, защото хвърчат в облаците, защото са с промити от феминистка пропаганда мозък, че щом са чули и видели нещо което им харесва значи и те го искат и заслужават и т. н.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0ed1f530d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Dirty Daddy харесва такива теми и ще се включи:-)
Като начало #2 ме разсмя искрено с начина си на мислене - за съжаление доста типичен за много жени....
Нека видим нещата през моя поглед:
- мъжете искали жената да им готви и чисти: аз обожавам да готвя и го правя по-добре от всички жени, с които съм си имал взимане-даване досега. Повечето даже открито си казваха "ами аз не мога да готвя, но ти можеш, готви тогава". И за ресторант имам пари, но рядко намирам такъв, където готвеното да си заслужава името "готвено".
- кой да покривал разходите по перфектната външност на жената: ами аз също съм поддържан, но там темата е съвсем друга: повечето жени робуват на козметичната индустрия, особено тези, които не са излизали по света да видят как е там. Суперскъпи маркови шампоани, маски, ампули, терапии и бои за коса, всяка седмица на фризьор, кремове и спирали, ноктопластики, мигли, вежди, какво ли не, а в същото време живее в панелка и не и се дават пари за водопроводчик да оправи течащото казанче... Тоест, на гол тумбак чифте пищови. В ДМ може да си купи разкошни продукти на собствената им марка, която доказано е тествана и намирана за една от най-качествените на пазара за прилични пари, ама не, ако няма гръмки имена на бурканчето или тубата, ако не е от мола и ако не струва под 20 лева това сигурно е боклук и не е достойно за принцесата.... Робува се яко на марки и цени. Докато средната западноевропейка си боядисва косата сама, нашата мързелана ходи седмично на фризьор.
- "жената от готвене и чистене е останала без кариера" - типичният аргумент на жените неможещи и неспособни да направят кариера. Ами давай, направи кариера, пък аз ше готвя и чистя, да те видя тогава. Истината е, че повечето жени не са в състояние да постигнат нещо прилично със собствени сили и се оправдават с детето, с готвенето и с чистенето.
Но ако им предложиш като мъж ти да поемеш тези задължения, пък те да правят кариера - оооо, не става.
- жената от готвене и чистене е останала без сили за креватни изненади и мъжът си намирал любовница - тоест, мъжът е бъхтил на тръстиката цял ден и има сили за любовница, а жената цял ден вкъщи и е изморена? Хайде стига...
И накрая мъжът бива изкарван използвач. Пфф...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 048381e711
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Хахах Dirty Daddy, хареса ми коментарът ти и подкрепям напълно!
Жена съм, н 4.
Единствената ми забележка е: няма защо само единият да прави кариера или въобще работи, а другият да е домакин/я.
Напълно нормално, възможно, а и най-добре вариант в дългосрочен план (икономически, емоционален) е да си работят и двамата, а в дома равни задължения и права.
Моля да не пишат Ганьовци как те можели да сменят гуми на кола примерно и за това жената трябва да поема цялото домакинство, защото видите ли можело да се наложи веднъж в годината да и сменят гумите на колата или завият едно кранче/крушка.
Аз говоря за младо семейство в което няма подобни промивания на мозъци, за да лъжем Ганьо, че е мъж.
Както съм посочила в горният си коментар, има три вида мъже, в България е останал много малък % МЪЖЕ!

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d20c6d6f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Изключително съм погнусена от мъжете в сайта напоследък.
Добре, че поне в ежедневието си съм обградена от по-адекватни и качествени мъже.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 608078998c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Ето заради това ще изчезнем като народ! Да ни е честито! Комплексирани „жени“ слагат всички мъже под общ знаменател. Комплексирани „мъже“ слагат всички жени под общ знаменател. А знаете ли какво става, докато се обвиняваме взаимно? Циганите се плодят с невероятна скорост! Ние не можем да създадем по едно дете за 40-50 години живот, а циганите на 40-50 години вече са дядовци с по 3-4 внучета! Огледайте се! Тъпи малоумници - и мъже, и жени! Тъпи малоумници! Нарочно не казвам пола си и пиша в полово неутрална глаголна форма, за да не ме нападнете заради пола ми. Замислете се бе, жалки тъпи простаци, едни елементарни мангали ще ни превземат, докато ние се джавкаме за някакви простотии.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 258e95c55d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторкке, на не повече от 22 ми се струваш по разсъждения. Разбира се, може и да греша.

Alpha, ж. 29

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9537ee26e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Номер 23 - Защо изобщо трябва да ни интересува дали ще изчезнем? Аз като мъж се сблъсквам с претенции и използваческо отношение. Като започнем от държавата която гледа на теб като на данъкоплатец преди всичко, през цялото общество и обществените отношения където всеки гледа какво можеш да направиш за него/нея и стигнем до типичното използваческо отношение на жените като цяло. Държавата и работодателите пък мрънкат, че нямало деца и работници, но единственото което ги интересува е как тези деца и работници да се впишат в техните схеми и как да ги използват. Кой се интересува от човека като личност, кой изпитва емпатия към него, кой ще иде да попита някого как е, от какво има нужда, кога държавата и тези на позиции в администрацията ще дойдат да попитат някого от какво има нужда и какво могат да направят за него. Кога например един лекар ще иска наистина да се погрижи и да излекува един пациент вместо да го сложи на поддържащи химии до живот и да си вземе парите по клиничната пътека или да прави ненужни операции. Мога да изброявам много примери, но това което искам да кажа е почти всички гледат на теб на източник на някаква полза за тях, отсъства емпатията, искреното желание ти да си добре, да ти помогнат, едно сплотено общество на хора които се поддържат и си помагат. После пък маса хора се оплакват, че сме изчезвали. Ами какво друго да стане когато отношенията в обществото са такива? Дори в най-малката единица на обществото - семейството мъжа е разглеждан почти само като провайдър, някой от когото да се възползват, едно пресметливо и егоистично отношение и не е само там навсякъде липсва човещина а се гледа само изгодата. Защо на някой да трябва да му пука за бъдещето на общество което го третира по-такъв пресметлив и егоистичен начин? Защо?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: af2ec05d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Въпреки че съм жена подкрепят мнението на dirty daddy

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1ca860106a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   До номер 23:
А имаш ли идея циганите, с които се сравняваш с колко съхранени семейни ценности са.
Една позната работеше в някакъв социален дом и доста от колежките и, ако не всичките бяха циганки, хем не от най-мзерните, защото работата и не беше долнопробна.
Какви истории разказваше, аз направо се замислих да се оженя за циганка. Аз също съм бачкал с наколко циганина и историите се припокриваха.
И сега ще направа няколко сравнеия:
Една циганка за сватбата си трябва да е девствена. Ако ли не става страшен живота за нея. Ти, номер 23, можеш ли да ми посочиш българка, която да е красива, да иска брак и да е имала по-малко от 5 предишни партньора. Аз не позанвам такава.
Познатата ми питала един път колежките си за домашно насилие. Никоя от тях не е била пребивана, но всичките казват, че има по някои шамар като много си отворят устите. Нашите китни невести им кажи нещо напряко, и веднага: "Аз не съм длъжна да търпя! Аз се развеждам! Аз отвам при нашите! Аз съм силна, независима, не ми трябва мъж! " Пълна липса на какъвто и да е компромис към мъжа.
Трето сравнение: Циганките масово не работят, а циганите ако не крадат, бъхтат по някои строеж за никакви пари. Има ли към тези цигани изисквания, за собствен апартамент, хубава кола, скъпи ресторанти и тн. с които се сблъсква всеки един бял мъж? Не, няма.
А като се замислиш един тъп бълагрин може да предложи повече от един умен циганин.
Хората просто имат приоритети. За тях семейството и рода са важни. За нас явно не.
Аз например до преди година-две много държах на семейство и деца, но мнението ми се обърна на 180 градуса. Просто за мен няма смисъл вече:
Имам стабилна работа, добри перспективи, образован съм, гледам да поддържам форма, но съм извършил смъртния грях, че не съм "алфа-мъжкар" и че съм 1. 65. И до там. Горните 80% от жените дори не ме виждат. Не съществувам за тях. И какво? Да се примиря с дебеланата. Защото тя не може да хапне една ябълка и да потича, а аз мога да стана по-висок. И знеш ли кое е извраатеното? Обиколи Ай Ти сектора е ще събереш малка армия от хора като мен, и с много по-високи заплати,
млади мъже, осигурени, не щат и да чуят за връзка, поради същите причини като мен. От де да знаем ние че човек, вместо да си губи времето да учи, трябва във фитнеса да помпа за бицепс, за да има шанс за гадже.
Със сигурност звуча като комплексиран женомразец, който не може да си намери жена, защото е комплексиран женомразец, и до някъде е така, но до голяма степен вече ми е безрзлично. Цял живот се опитвам да се впиша, срещах отхвърляне след отхвърляне, постоянно се подобрявах, и накрая опрях до едни непокриваеми изисквания, защото, видиш ли, никоя жена не иска ниски деца.
Не го пиша това със злоба (малко огорчение и разочарование, може би) и искам да знам кои са непокриваемите изисквания с които се сблъсква една жена. Ма наистиня непокриваеми, както е за мен височината, а не че някои иска от вас да опържите едни яйца.
Също така съм отворен за съвети, защото в момента единствения път който виждма аз за себе си е MGTOW.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 92aa83e05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   От авторката - номер 23, нима не разбра, че отбелязах не веднъж, а два пъти, че това НЕ СЕ отнася за всички мъже. Така че не съм сложила общ знаменател никъде. Да добавя също, че това, че ромите се плодят петорно повече от колкото българите е пределно ясно на всички и това не означава, че трябва да се наричаме с епитети. Може би си объркал темата, погледни пак :)

Номер 24 - много ми е интересно защо така мислиш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7329079535
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Към №28

Не искаш да се примириш с дебелана, но очакваш една красавица да се примири с джудже? Може да си 1. 65 на ръст, но като човек си много по-нисък. Впечатлил си се от циганките, защото имат ниски критерии, това е подтекстът на цялата ти защита към тях. Но не тръгваш нещо да си хващаш циганка. Явно внушението е, че ние българките трябва да свалим нашите критерии, та да се впишеш ти в тях. Ама ако го направим, да не си учуден, като и циганите те изпреварят.

Нали мъжете все се оплаквате как гледаме само парите, пък тогава от къде се извъдиха всички тези айтита с големи заплати, дето не могат да си хванат приятелки? Нещо хипотезата издиша. Очакваш дебеланата да яде ябълки, за да отслабне, а ти не искаш да стоиш във фитнеса, за да направиш мускули. Отново подчертавам двойния стандарт, който използваш. Такива мъже като теб имат много сбъркано виждане за жените и от там им идват много повече проблеми отколкото от каквито и да е други фактори.

Истината е, че колкото и да се тръшкат и мъже и жени, няма да променят факта, че всеки си има критерии. Ръстът на мъжа има значение, килограмите на жената също. Ако искаш да си нисък, пък да имаш хубави жени, трябва да компенсираш с други качества. Ако си дебела, пък искаш готин мъж, трябва да компенсираш с други качества. И то не тези, които ти си решил/а да предложиш, а тези, които реално се търсят.

Един/два дефицита по важни направления не те обричат, но трябва да си готов/а да работиш по себе си. Ако не си, с мрънкане и тръшкане няма да стане. Ако очакваш светът да се промени, за да може не само ти да се впишеш в него, а да получиш най-доброто... е, ти май точно това очакваш и резултатът е налице. Такива жени, каквито описваш има, но ти с тях шанс нямаш, и то не само заради ръста.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c64d15783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Към н 28. Пич, аз съм 10 см по-висок, но потвърждавам това, което си написал. Дори някакви пикли под 150 см са ми казвали, че съм нисък за тях. Аз, дето стърча 25-30 см над тях. :) Преди няколко години ходех с една подобна и накрая разбрах от мои познати, че тайно се е хванала с един 190-сантиметров
После ги виждах заедно няколко пъти. Тя почна да ми се оправдава как не искала децата и да бъдат ниски, затова не можела да бъде с мен, ха-ха. Децата сигурно щяха да са ниски, защото аз съм 175, а не защото тя е 147-8. Страшна логика, нали? :))) Онзи е грозен, кокалест, обаче за нея ръстът е по-важен. Аз все имам за приятелки мацки с близки до моя ръст или малко по-високи, но с ниските не се е получавало никога. Много високи комплекси имат. Обаче има и нещо друго, което важи за доста от съвременните българки. Успоредно си хващат по двама или няколко пича и цоцат, докато могат, докато седмици и месеци наред умуват с кого да останат за пистоянно. Но не ги свъртат опашките на едно място: Ако си добър с тях и ги уважаваш, те мислят за скучен и смотан, обаче груб ли си с тях, изведнъж започват да те слушат. Лично съм го установявал, държейки се и по двата начина с една и съща жена. И така с още 2-3. Дори самите гении не могат да обяснят защо постъпват така. :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 494759749a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Към 30 от 28:
Първо: не съм джудже, джуджетата са под 1. 40, но естествено на всеки които е под заветните 1. 80 му се лепва етикетчето, както и казах.
Второ: никъде не казвам, че искам красавица. Искам нормално средностатистическо момиче (5/10, колкото съм аз) нищо повече. В интерес на истината, дебеланата е единственото с което няма да се примиря, защото и аз съм бил дебел и съм отслябнал и то много. Не е болка за умиране, не изисква кой знае колко време, просто воля.
Трето: За IT-тата казах, че не щат да чуят за връзка, не че не могат да имат. И наистина познавам поне 5-6 човека, които просто не искат да се занимават, а предпочитат да инвестират времето и парите си в хобита, защото не им се хабят нерви. При това са хора на по над 30.
Четвърто: Мускули нямам, но това не означава че не спортувам. Даже до края на лятото и преса може да изкарам. Но уви едиственото което има значение са "големите рЪки". За да ги постигна трябва да оставя, това с което се занимавам, въпреки, че то е много по-полезно. Занимавам се с боен спорт и вярваш или не там огромните ръце пречат, защото тежат и не можеш да си държиш гарда вдигнат дълго време. Това е факт. Загледай боксьори, мма-бойци, каратисти и тн. в по-леките категории и ще видиш, че всиките са "жилки" а не "батки".
За това, че циганите ще ни изпреварят - напълно съм съгласен. И вече се случва. 10 поста по-надолу има тема за негри и араби. И болшиството от българките копнеят за тази "екзотика", както и за цигани. Същевременно е невъзможно да видиш туркиня с българин. Защото естествено тяхната идеология ги задължава да си пазят жените.
Явно не си прочела поста ми до край, защото както казах в мен има много повече разочарояание отколкото злоба.
И аз не искам обществото да се промени, аз ЗНАМ че ще се промени. Демографията ще се промени, защото белите хора са най-малко в света и сме единствените които намаляват, въпреки че сме във най-богатите страни. Генния фонд също ще се промени, защото мъжете се оценяват на базата на това колко са вървежни, а не колко допринасят за обществото и колко са трудалюбиви. В общи линии се връщаме към закона за джунглата, но си спомни в джунглата няма цивилизация.
Напълно наясно съм, че еволюцията ще ме изплюе и съм ОК с това. Все пак мога ли да се боря с природата.
И още нещо за обществото:
Отвори един учебник по история и ще откриеш десетки велики нации, народи и държави които вече ги няма. Защо? Ами еволюцията е изплюла и тях.
Някои биват заличени за дни, а други за десетилетия, но винаги вследствие на грешната им идеология, каквато е и нашата. И в днешно време е така. Просто промените са толкова бавни, че масата от хора не ги усеща. Ние си ставаме все по-малко, цигани, негри, китайци, индиици стават все повече и освен това много от тях вземат бели жени и ни претопяват допълнително и така докато не се стигне критичната маса и не почнат войни касапници.
Това ще се случи и то в следващите 50 години, така че си вземи пуканки и гледай шоуто, аз това мисля да няправя.
Поздрави и всичко най-хубаво.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   1. Използването на думата "джудже" беше с цел да демонстрирам колко грозно е поставянето на етикети. Много неща не си разбрал в поста ми, прочети го пак и помисли над него.
2. Да разбирам, че дори с момичета 5/10 не ти се получава, така ли? Ако е вярно, определено през цялото време си работил в грешна посока. Не ти идват проблемите само от ръста.
3. Познавам хора от този сектор и не си стоят сами от морално възмущение. Повечето нямат никакъв подход с жените, социално неграмотни са и с нереалистични представи за връзките, а от там разочарованията следват като потоп.
4. Не ти е проблемът в мускулите. Изобщо не схващаш, какво се търси наистина според мен. Но за пореден път демонстрираш, че не си склонен да работиш в посока, различна от това, което ти се прави.

Иначе какво да ти кажа, приятно гледане на шоуто. Дано тия дето мислим не да гледаме, а да участваме, ти го направим интересно ;)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c64d15783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Номер 31 съм. Признавам си чистосърдечно, че такова ......о като номер 33 рядко се среща. За подобни тънки обиди, обвити в привидно любезен тон, се изискват природна дарба и години усърден труд в тази насока. Моите поздравления! ;)
Ще отговоря на така изложените от нея 4 точки:
1. Колкото и да се оправдаваш, употребата на думата "джудже" от твоя страна е явен признак на грозно поведение. Тя присъства в българския език с цел с нея да се наричат много ниските хора, които за съжаление са се родили с генетична недостатъчност и определено е глупаво да се използва с цел обиди към други хора. Що се отнася до думата "дебелан(а)", тя се употребява към хора с доста явно наднормено тегло. Тази дума не е обида и в случая е употребена правилно от номер 28, защото се обсъждат именно жените с явно наднормено тегло, с които ти съветваш човека да се примири едва ли не като с последна гара. Ако някой е с наднормено тегло, а НЕ прави усилия да влезе във форма, това няма как да е уважително и харесвано от който и да било мъж. Такива жени имат предразположеност към болести на редица органи (дори и да не избиват веднага), повишено потене и отделяне на лоша миризма, повишен риск от раждане на дете с недъзи или подобен нездравословен дебел ген (кой родител иска това?), а не на последно място е и силната непривлекателност за мъжете. Ти самата би ли се хванала с някакъв доста дебел чичко, или ще търсиш някого със съответстваща на твоята фигура и режим на хранене и спортуване? Аз също бях дебел преди няколко години, но с много упоритост, движение, спорт, промяна на хранителния режим и отказване на вредните храни успявам вече да навлизам в добра физическа и здравословна форма. Харесвам себеподобни жени.
2. На мен "не ми се е получавало" дори с жени 2/10, но не защото нямам добродетели и физическо излъчване, а защото масово повечето съвременни млади българки (с редки изключения) не си знаят мястото, мързеливи са, изневеряват, сплетничат и искат наготово да гребат с пълни шепи от мъже, които са много над тях - и умствено, и физически, и особено материално. Тези жени не искат себеподобен мъж (панически се срамуват от това, което са) и разчитат предимно с междукрачието си да успеят да уловят в оковите си така жадувания мъж, който е постигнал в живота това, за което те самите нямат волята и желанието да се потрудят.
3. Прочети горната точка и ще си отговориш защо е така.
4. Обясни на нас, мъжете, "какво се търси наистина" от страна на повечето млади българки към българския мъж! Убеден съм, че 99% от мъжката половина на човечеството ще ти е благодарна за това. Разбира се, ние не бихме допуснали дори и за миг, че имаш предвид парите на мъжа. Никой млад български мъж не се е сблъсквал с млада българка, течаща подир парите му. Тези българки са момини сълзи и ценят ума и обноските на мъжа, неговите топлина и грижовност, добротата му, възпитанието му и това, че може да се разчита на него. Те със сигурност не биха пренебрегнали такъв нормален мъж, за сметка на чичко-паричко, на анаболен тип с лошо отношение към жената, или и на двете заедно. Долавяш ли иронията в думите ми? :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 494759749a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   Към 33 от 32:
Три пъти в един коментар казаваш, че нищо не разбирам, но не предлагаш никаква полезна и градивна информация.
За хората, които са "социално неграмотни и нямат подход" ще те попитам:
Колко и кои мъже според теб са социално грамотни и имат подход?
Моя отговор е: Тези, които са свалили и изчукали по 20-30 жени в живота си и знаят, че ти ще си 31-вата. Това разбира се са 10% от всички. Останалите сме хора, със своите страхове и притеснения, но разбира се това не е достатъчно.
Та, моля те, поясни в каква посока трябва да работя и кое не рабирам,
защото както казах съм отворен за съвети.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   От №33 Към №34
1. Приеми използването на този епитет от мен както искаш. Но фактите са следните - и ниският ръст при мъжете и наднорменото тегло при жените са нежелани характеристики. Може да се спори, че едното подлежи на промяна (в повечето случаи), а другото не, но тук вече навлизаме в друга територия – че е нечестно, че нещо, което не можеш да промениш, предопределя отношението на хората към теб. Кофти е, но предпочитанията не се подчиняват на справедливост.
2. А какво тогава търсиш от такива жени? Честно, не ви разбирам вас мрънкащите. Хора има всякакви, как все на тези попадате, пък и ви отхвърлят въпреки неотменимите ви добродетели за сметка на не знам си какви меркантилни подбуди и животински страсти. И защо все мрънкат тия дето нямат човек до себе си и фокусът им е все в най-долната паплач? Или пък сте изтеглили късата клечка с едно-две неща и изведнъж светът е черен и хората лоши, а спасение не се вижда. Казвам ти го директно, това поведение е нелицеприятно и непривлекателно.
4. И българките търсят това което и всички жени, предполагам. Формула не мога да ти дам, но мога да ти споделя моя опит. Това, което мен винаги ме е впечатлявало е мъж с голям характер и замах, приоритетите му да са на правилното място, да посреща проблемите с решителност, да има отношение към дома си. Що се отнася до подхода към жените, не харесвам мъже, които ме третират като стайно цвете, слагат ми се или пък ми се жалват, колко са онеправдани. Харесвам един мъж да може да ме постави на мястото ми, когато е нужно, но и да ме защити, когато трябва, и да не се притеснява да общува с мен.
Не си мисли, че описвам някакви идеалистични фантазии, всъщност си мисля за конкретен човек. Разбира се, с него имаме и нужното сходство на характерите и химия на макс. Този човек, като всеки, си върви си с доста недостатъци и без компромиси няма начин, но това което има като плюсове е напълно достатъчно да направи отношението ми към него непоклатимо.
Разбира се, не казвам, че всяка това търси и цени, и ако с №35 станете такива, всички жени ще са ви в краката. Но може би може да си извадите някакви полезни заключения от това, което казвам. Ако ли не, здраве да е, всеки в крайна сметка постига, каквото може. Светът няма да свърши с моите или вашите неуспехи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 90a42443da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Той 34 е казал почти всичко, но да се включа и аз в дискусията с моите 5 пари.
Човешкия ръст е генетично заложен и натякването за нисък ръст си е чиста проба обида. Да си дебел или нормален зависи от самия теб (болестните състояния не са предмет на коментар защото никой не си търси болен партньор). Да, дебелана също е обида, но може да бъде променено т. е. обидените могат да вземат мерки и да не дават повече повод за обиди. Нещо повече, поне според мен, наднорменото тегло е признак за ленивост и слабохарактерност на човека, а щом става въпрос за връзка, кой би искал да отглежда ленивец в къщата си? И още нещо коя жена с нормално телосложение би се засегнала на дебелана, очевидно 33 е от дебеланите, които вместо да се захванат със спорт и да ограничат манджата се нахвърлят върху околните и си мислят, че с приказки ще си избият комплексите.
Пак на 33 ще и кажа, че процесът е двустранен, това, че АйТитата са платени е факт, това, че има доста самотници сред тях също е факт, това, че разни им се лепят заради парите не означава, че компютърджиите са длъжни да им обърнат внимание.
И за да съм полезен с изказването си ще успокоя двамата мъже с нисък ръст, че познавам мого, ама много мъже с нисък ръст и надеждни партньори до себе си. Дори в известен смисъл ниския ръст може да се окаже предимство, ще знаят, че са ги оценили за това което са, а не заради ръста им, няма да се налага да отсяват като мен и да се питат тая сега като човек ли ме харесва или ме оценява по ръст, доходи, възможности.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   #37 от #33

Висока съм 1. 68, тежа 53кг., спортувам 2-3 пъти в седмицата. Това, което ми стана неприятно в коментара на #28, е че някой който е толкова възмутен от отношението на хората към ръста му, показва такова отношение към хора с друга нежелана характеристика. Не само ги нарича дебелани, но обяснява как те били в долните 20% (щом горните 80% не го забелязвали) и събирането с тях било равносилно на примиряване. Демек, дъното. За него може и да е така и щом не харесва пълни жени, не е длъжен да се събира с тях. Но като ревеш от нечие отношение, покажи ти малко по-добро. Иначе за мен демонстрираш всякаква липса на доблест.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 90a42443da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   38, целта на сайта е да бъдем полезни един на друг, а не да хейтваме всяко мнение различно от нашето, поне така аз разбирам нещата. Очевадно е, че човекът има комплекс от ръста си, но ти с нищо не му помагаш да го преодолее, напротив, навираш му в носа онова, от което той най-много се притеснява, на всичкото отгоре му казваш, че е нисък не като ръст, а като човек. Не бива така, ако можеш помогни, ако не можеш замълчи - поне аз така се опитвам да правя. Трябва ли да го обезкуражавам като му кажа, че съм 182/82 и това не решава проблема с намирането на стойностен партньор, напротив затруднява го в известен смисъл, лепят ти се всякакви и трябва непрекъснато да отсяваш.
Не те упреквам, разбирам, че си се почувствала засегната като представител на другия пол, но нали ти вече си си намерила онзи, който да те оцени по достойнство, дай кураж и на другите, вдъхни им увереност, че и на тяхната улица ще изгрее слънце!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6a635a1adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   От 24 към авторката:

Мисля така, защото имаш по детски емоционален изказ, с многоточия и удивителни. Засилената употреба на чуждици показва стремеж да изглеждаш сериозна и зряла. Най-накрая: фактът, че толкова силно си се впрегнала от няколко провокативни теми, написани от огорчени от живота хора, също не показва особено "възрастно" мислене. Това са просто наблюдения, които са "на парче", т. е. шансът да са грешни е голям. Не целя да те засегна, отговарям, понеже ме питаш.

Alpha, ж. 29

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1ca860106a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   От 28 към 38:
Искам да те попитам ти, лично, би ли се хвнала с мъж който е с 3 см по-нисък, ако "да", какви са останалите критерии?
А иначе и аз и 33 и 37 спорим точно, че е липса на доблест да съдиш човек за неща, които не може да промени. И че наднорменото тегло може да се промени. Признавам, че за жените е по-трудно да моделират тялото си, било отслабване, било мускули. Но познавам жена, която свали 30 кила и от абсолютен бидон се превърна в тупалка и половина (хитрушата даже някак си успя да си запази гърдите).
Миналата седмица бях във фитнеса и видях следната гледка: Една мацка с дупе като детско барабанче тича на пътечката, ама тича, а не да ходи и да си зяпа телефона. Друга с тънка талия и кръгло бразилско дупе нарамила щангата и кляка, а десет жени с бирени кореми и провиснали ръце (повечето на годините на първите две) седят в залата по йога и си мислят че със стречинг ще отслабнат (нищо против йогата, кефи ме ама не и това целта). После всичките 12 жени ще кажат че са бъхтали във фитнеса. Ти си прави изводите.
И друго, което съм забелязал за себе си като бях дебел:
По това време аз не исках да отслабна, защото в мен имаше някакъв нарцисизъм. Бях дълбоко убеден, че качествата ми компенсират недостатъците ми и че едва ли не света е длъжен да ме обича какъвто съм. Тогава коментар 30 може би щеше да е на място. И мисля, че повечето дебели жени разсъждават по точно този начин.
А що се отнася до мрънкането и тръшкането, ще се чува все повече от все повече хора. Просто много мъже ни е яд, че сме обучавани от обществото в една долна лъжа: Че мъжа като се труди и полага усилия, и за себе си и за обществото, рано или късно ще се обвърже с жена която отговаря на положените усилия.
А това просто не е вярно - днес е важна само генетиката и колко пари имаш (без първото те не помагат а пречат, защото си мишена за използване). Всяка жена, която има шанс за "алфа", дори за една нощ ще се възползва от този шанс, вместо да се примири с по-малко. Би се примирила, както казах от фиансова изгода, но пак ще изневери с "алфата" при първа възможност. Освен това за жените въопще не е проблем няколко да споделят един, стига да е "алфа", независимо колко се правят на ревниви. Ревноста им идва само ако другата застрашава да отнеме ресурсите на мъжа от първата. От друга страна ако жена изневери на мъжа, може да се окаже че човека 20 години гледа чужди деца.
Може да го отричате, но е факт. Тези, които казват, че "той е единствения" просто са нямали по-добра оферта до момента (или са имали, но се правят на светици. )
И не случайно поставям "алфата" в кавички, защото алфите освен да са най-големи и най-агресивни, са и най-компетентни и поемат най-голямата отговорност. Алфа-горилата е първа в редицата като стадото обикаляда търси храна и последна когато дойде време за отстъпление. При хората това масово не го виждам(има и изключения). "Алфите" са някакви напомпани бабаити с IQ 90 и ОГРОМНО самочувствие, произтичащо основно от това, че жените ги искат защото са огромни бабаити и имат самочувствие. Омагьосан кръг. А бетите вършат цялата важна работа и поемат цялата отговорност, за нищо (или за дебелана :Д). Отново казвам има изключения.
Природата диктува само "алфите" да се рамножават, защото наистина качествата им са полезни в джунглата, а цивилизацията диктува за всеки да има според заслуженото, защото така всеки ще има стимул да даде най-доброто от себе си. Оставени сами по себе си да избират (както е днес) жените винаги ще слушат природата си, точно както всеки мъж винаги би избрал стегнатото дупе пред дебеланата, ако има избор, разбира се.
Поздрави на всички алфи и бети, ниски и високи, красавици и дебелани.
Аз отивам да ударя една ч*к*я, че какво друго остана. Даже ще си мисля за една колежка дето е по-висока от мене :D

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 372680c52b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Номер 34, знаеш ли колко много ниски мъже и дебели жени познавам, които си имат нормални половинки и са щастливи с тях? Да ти кажа ли какво е общото между тях?

Всичките са "готини хора" - супер позитивни, етични, с огромно чувство за хумор. От онзи тип, който моментално те зарежда позитивно само с присъствието си и е чисто удоволствие да общуваш с тях.

Разликата между теб и тях е, че ти си "токсичен" човек. От типа хора, които винаги обвиняват някой друг - ако имат проблем с парите, държавата е виновна, ако другият пол ги отблъсква, жените/мъжете са виновни, ако всички ги отбягват и нямат приятели - обществото е виновно. Винаги някой друг, но никога самите те. Можеш да бълваш клишета колкото си искаш, но в края на деня ти си този, който заспива сам.

Самият факт, че оценяваш хората в числа и на база външен вид, говори достатъчно красноречиво за това какъв човек си. Губиш си времето да обясняваш колко си "нормален" и как всичко ти е наред.

Искаше съвет по-рано, ето ти един - посети психотерапевт, той може да ти помогне да откриеш какво толкова отблъсква жените от теб. Не забравяй - чувствата са субективни и винаги пречупват реалността. Ако искаш истината за себе си, ще ти трябва помощта на някой, който не се интересува от теб, някой който може да ти покаже обективната истина.
Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c64d15783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   Номер 33/36/38, тъй като по-горе написа, че човек с ръст 165 см е джудже, следва да те похваля за това, че - според твоите собствени думи - клониш към групата на джуджетата! Повечето ми приятелки са били около 165-175 см, но дори и тези под 150 см и за миг не ми е одеало наум да наричам с твоя епитет. То бива злоба, но чак толкова... Само се хабиш да обясняваш как написаната от теб дума "джудже" уж не била обида и други я употребила от добри подбуди, обаче, водиш ли, изказванията на няколко други човека в темата не били уважителни. Е, как става това!?
Ще ти обясня защо на няколко пъти съм се занимавал с жени, за които после съм разбирал, че не са стока. Започва се с това, че голяма част младите българки са големи лисици и владеят почти до съвършенство играенето на роли. След това, разбира се, в процеса на общуването доста неща изникват и се подразбират едни нетолкова очарователни неща за въпросната актриса. Неща, които няма как да усетиш при първите срещи на по кафе или разходка в парка. Но при съвместно съжителство лъсват до дни или седмици.
Имах и два случая, когато с хванах с недотам хубави и стройни жени, казвайки си "Абе, я да опитам с някое по-неугледно момиче - мине пък да се окаже Човек! ". Логиката уж сочи, че ако такива жени не са получавали повишено мъжко внимание, биха се опитали да наклонят везните в своя полза с душевни добродетели. Е, по-лъжливи, неблагодарни и изневервящи жени не бях срещал! Едната я улових да си урежда срещи с други мъже от Елмаз, макар че излизахме сериозно от 40 и няколко дни. Другата я видях да се мляска с някакъв неадекватен наркоман в парка, докато уж би трябвало да е на работа и после да се прибере в квартирата ни. Голяма смешка бяха двамата, като го питах колко е часът. :) По- свободен и облекчен никога не се бях чувствал. И тогава ми дойде много правилното просветление, че трябва да се занимавам единствено с жени на моето равнище: с подходящи привлекателност, ръст, доходи, спортуващи и задължително самостоятелни и самоиздържащи се. Само спечелих от това през следващите години. Сега съм с приятелка финландка и разликата между нея и болшинството млади български жени е огромна! Между другото, тук във Финландия почти всички жени тичат и/или карат велосипед ежедневно, поради което имат спортни тела и са в добро здраве. Не с комплексирани, не тичат подир мъжките пари, масово са с мъже с техния ръст, не припадат по нацепени батки, бачкат здраво и градят дом и семейство наравно с мъжа. Както бяха трудолюбиви и всеотдайни и българските жени преди 30-ина години. А повечето родни пикли на по 20-30 години оревават света, ако някой мъж не ги вози с колата/мотора си или в краен случай не им плаща таксито. Тук народопсихологията е от друго измерение. Няма завистници, интриганти, ровене в чуждите работи... Ако някой иска нещо, не чака наготово от другия, а просто се стяга и разчита на собствените си усилия.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b08d74904d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Чета си аз, този доста качествен форум (обяснявам си го с анонимността), част от изследването, което започнах да правя за ценностите, идеалите, важните неща за човека. Общи взето искам да си отговоря дали ние хората сме нещо повече от животни с разум или повечето сме наистина жалки и не желаем да си го признаем, дори пред себе си. Попадам на тази тема и всичко си е нормално - двата пола, заслепени от своите собствени болки, преживявания и отпечатъците останали след тях, дават крайни мнения, генерализиращи милиони, милиарди души. Всичко е наред, все пак съм в интернет форум, ако не тук повърхностни разсъждения, изложени като факти, просто няма къде. Приятно съм изненадан от няколко мнения на високо интелигентни хора, разбиращи, че са такива по стила на писане, изказване и това, което казват, тоест информацията, която дават ( тук подчертавам, че не се мисля за умник, нито пък за глупак, просто се опитвам да разсъждавам). И изведнъж забелязвам мнението на НОМЕР 26 и ме заболя. Заболя ме, че повърхностното гледане на нещата от живота, това че не се замисляме над тях, това, че гледаме само себе си и сме толкова вглъбени в нас самите, че действителността става някакъв въображаем свят, действащ нпо начина, по който разсъждаваме.
Не може да кажеш " еми какво като изчезнем? ", това директно ми казва, че не оценяваш, това, което са жертвали и направили тези преди теб. НЕ може да даваш пример с администрация, политици, бабки, които клюкарстват, ниско духовни хора, за които всичко е материя и тн. И заради тия плоски простотии ти да кажеш " еми какво като изезнем", потомците на Раковски, Ботев, който на 28 години е УМРЯЛ, защитавайки... това, което ти с лека ръка казваш, че ти е през половия орган, едва ли не. Левски, написвайки в бележничето си : Народе? . Това не ти ли говори, че същите бедни душици ги е имало и тогава. Защо не прочетеш Записките на Захари Стоянов, може да си промениш възгледите... Ако си мислиш, че преди ги е нямало тия работи, жестоко се лъжеш. Винаги 95% от ходещите по планетата ще са такива, малко са тези, които са разбрали истински важното и защо трябва да останем хора преди всичко, без значение какво материално ще придобием, ако е нужно да направим нещо, което не е в мирогледа ни... Е аз съм потомък на тези достойни души, а не на Бойко, лелката от НАП или моделките и селяците по телевизията. Правете разлика между понятията РОДИНА и Държава... Не може да се изплюем толкова долно върху нещо свято. Не може да искаш да изчезнем като народ, защото има много боклуци. Направи разликата просто, бъди достоен! Покажи на тези, които смяташ за боклуци, че са такива. Спрете да си мълчете бе хора. С това се убиваме. Злобни хора винаги ще има, но докато добрите си мълчат, то лошите са спечелили... Ето ще ти дам пример с мен. Уволниха ме от работа, защото казах на корумпирани НАП-аджии, че ако бях данъчен щеше да се срамувам от себе си, че са долни и жалки. Че такива боклуци като тях карат приятелите ми да емигрират. И че аз няма да го направя. Гледах ги в очите и се чувствах добре, поне защитих това, в което вярвам. Писна ми да слушам само мрънкане, а почти никой да не прави нищом а не е НУЖНО МНОГО. Просто трябва да помислим, с какво помогнахме да се подобрят нещата? С това че се пречупваме и ставаме като изброените нещастници, защото иначе няма да успеем ли? Или какво? Тъжно ми е, че вместо да си гледам някой тъп сериал, аз търся отговори на въпроси, които нямат такива... Че съм толкова млад, а "чичаците" и "лелките" с извинение, не мога да намеря за какво да ги уважавам. Че едва ли не съм по-философ от чичо Киро, който ми казва, че спокойно си " щипва" от където може и как няма нищо лошо. А после ми казва, че не съм му на "ръчните", че да не го уважавам...
Е, станем ли всички такива, то смисъла от темата, която обсъждате толкова разпалено какъв ще е? След като никога няма да сте доволни. След като за повечето от вас най-големият идеал в живота е "да си пие и яде и да си му е яко"... Тц, ама на инат на такива ще бъда колкото се може по-достоен за Родината, не за държавата...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   От №38 Kъм №28

Така е, няма доблест в това да съдиш някой, за нещо, което не може да промени. И също така разбирам, че като си бил дебел и си се трудил да го промениш, си изгубил съчувствие към тези, избират да си стоят дебели. Но както вече казах, в предпочитанията на хората няма доблест, честност или справедливост. Те се водят от други неща. Еднакво ще те отхвърлят и за това, което можеш да промениш и за това, което не можеш.

Относно въпроса ти, ще бъда напълно честна, привличат ме високи мъже, като една-две други физически характеристики също играят голяма роля. Вероятно ако задълбая, ще потвърдя заключенията, до които вече си стигнал по въпроса. Но всякакви мъже съм виждала със всякакви жени. Явно е, че един фактор не е решаващ. Ще ти повлияе, но доколко, зависи и от теб.

А за тази лъжа си абсолютно прав. Много мъже виждам, които вярват в нея и всеки път се ядосвам. Защото от страната на жените, идва ти някакъв, тръсва ти един списък на масата и ти едва ли не си длъжна да си с него, защото той те бил "заслужил". Е, не става така. Не съм някаква "награда".

Но ми хареса твоят коментар за колежката :D Направо следващият път й го кажи в лицето :D Даже не се ебавам, с нас жените трябва малко по-така да го караш. Както разправяше един, ако тая не ще, следващата. Какво си се вързал толкова.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9104fb7e8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   Повдига ми се от жени, които имат способност да се подиграват и унижават други хора, и изобщо да нямат добро отношение. Съжалявам всеки мъж, който е партньор на такава жена. Всичките способности, които този мъж има не значат нищо, щом се е подценил, избирайки такава жена за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9df62cc43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Към номер 45, 38 и още с някой друг номер е писала преди това - ти наистина ли си жена? Защото ако си наиитина е много приятна изненада за мен няколко неща които казваш. Но най вече, да те питам, как така е по така към жените трябва да се отнасяме, като се опитваш да ни открехнеш? Защото единственото което забелязвам е, че че мълчат като риби, за всичко. И не действат. Чакали мъже да действа и да прави първа крачка и тн. Нали искате да сте личности и наравно с мъжете. Мъжете в сайтовете за запознанства пишат доста, заговарят, а жените мълчат и мъчат. За ситуации на живо, чакат евентуалния избран да се сети за тях и ако не го стори, чакат някой друг да се сети за тях, но си траят спрямо избрания. Защо си траеш, като харесваш някой??? Покажи му, действай дори, но да си траеш и да чакаш е много тъпо. Накрая жените са с мъже които не са искали, но такива на които им е минал номера, понеже са им обърнали внимание а "принцесата" иска да бъде желана и се съгласява само заради това... Защо питам аз??? Какво не ви е наред на вас жените??? Знам за доста жени и момичета, които са ме харесвали или харесват, но не споделят или не показват... Аз харесам ли жена си личи от далече! В природата е също така. Животните го показват, но жените действат против всякаква логика и природни закони. Трябва да искаш това което е по-хубаво и силно. А обикновено тръгват с противоположното. Говоря за хубави жени! Как по такада се действа и защо? Защо не се действа както с нас мъжете? Защо да е различно? Ако си жена и отговориш, ще ти бъда благодарен.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   Към №47 от №45, 38 и т. н.

Наистина съм жена и имам наблюдения сходни на твоите. Защо, питаш? Предполагам част от причината е в социума - очаква се мъжът да е ловеца, да поеме инициативата, да направи първата крачка. Така е природно заложено. Мъж, който действа, е привлекателен за една жена. Ако ние почнем да го правим, напрактика ще изземем функциите на мъжа и ще си сменим ролите. Колкото и да се опитват да ни убеждават всякакви движения и идеологии, жената си се чувства най-добре да е жена, а мъжа - мъж, и това е и каквото ни привлича у другия пол. Ако от самото начало жената задава нещата, връзката тръгва в друга посока.

Иначе мога да ти споделя и малко конкретен опит в тая насока. Ситуация, в коята много харесвах някой и се чудих дали директно да не се заявя пред него. Това, което ме спря бяха точно тея мисли, как той ще възприеме толкова директен подход, няма ли така да подбия женствеността си. Съответно просто се опитах много по-ясно да му намекна, какво искам, и слава богу той все, че се усети и си свърши работата. Ако не, щях да действам, нямаше как. Пък аз изобщо не се бях и усетила, че при него е същото.

А за как по-така да се отнасяте... ами, според мен много мъже в последно време изключително навътре приемат нещата, които се случват с жените. Много специални нещо ни изкарват. Хем сме най-долните създания, хем явно много сме им нужни, защото е голяма драма, че не им се навиваме, някои пък ни поднасят света на тепсия и се чудят, защо търчим при друг. Не знам как точно да го обясня, но много ни се връзвате нещо и съответно ви се качваме на главата. Малко повече непукизъм, не ни се впечалявайте толкова, не се колебайте да действате, знайте си цената и така.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9df62cc43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   От 47 за 48. Благодаря много за отговора, на първо място. Благодаря най-сърдечно и го оценявам. Заради молбата, отзива, отделеното време и за доста споделеното в отговора. Питаш ме защо питам и ще се опитам да отговоря с удоволствие. Между другото, се извинявам, че ти заговорих на "ти", без да те познавам, но като съм се изложил, вече няма връщане назад. Е ако държиш, няма проблем да бъде на "вие".

Интересно сравнение с ловеца даваш. Ако мъжа е такъв, то каква е жената? Жертва, плячка или просто улов. Ако е награда, то нямаше да използваш сравнението с ловец, защото наградата се печели или заслужава, а при лова не е така. И защо трябва да бъде в днешно време един човек ловец за друг? Не сме в джунглата. Не трябва ли да има чисти открити и равноправни отношение и чрез тях да се види дали да се пристъпва към друго ниво на отношения. Точно както ти си сторила с въпросния мъж. Нали има клишето, че жената избира и е нормално да си избере мъж и да му подскаже или намекне интереса си. Аз не харесвам директното предлагане, защото е липса на достойнство и чест. Както казваш, трябва да си знаем цената, но и жените също. И ако паднеш ниско от началото и изглеждаш като бездомно куче което ти ляга в краката само и само да го вземеш, няма как да изглеждаш на място и после да всяваш респект и да бъдеш уважаван. Аз вярвам, че трябва да има класа и достойнство във всеки един момент. Дари да губиш и да си паднал и физически и психически, трябва да имаш и показваш класа и да се държиш на ниво. Няма нищо срамно от загуба. Не може всички да печелят винаги. Когато един печели, значи друг губи. Така е в спорт, бизнес, връзки и всичко. Ако двама човека се борят за теб например, сигурно е на 100%, че поне един ще загуби, като няма гаранции, че другия ще спечели, защото може и двамата да загубят от трети и тн. Загубата винаги е по-вероятна. За това и аз не знам защо така навътре мъжете приемат отхвърляния от жени. Всъщност всеки трябва да бъде отхвърлен, защото поглеждаш по друг начин нещата и живота. Да разбереш, че не се върти всичко около теб и не всичко ти е дадено.

Защо обаче мъжете са готови да дадат толкова на една жена и да получи всичко на тепсия, не знам. За това и наричам мъжете идиоти. Това е липса на всичко за което казах по-горе. Мисля си, че прекаленото внимание което получават жените от мъжете, ги прави такива странни и неразбираеми дори за самите себе си същества. Виждал съм колко и какви неща пишат мъжете на жените по сайтовете за запознанства и определено ако ми свалят на мен така звезди и аз ще изгубя връзка с реалността. И ще мисля, че съм нещо специално и всичко ми се полага и не ми ли го дава един или втори, то ще дойде сто и втори или хиляда и втори и ще ми го даде. Това не е постъпка на ловец а на жалък прокаженик, който няма друг шанс да бъде погледнат от жена... Много ми подбиват цената и нямам шанс срещу такива, защото аз не правя така. Аз още от малък като съм видял как мъжете ходят по жените и им се молят, свалят и дори досаждат, съм си казал, че така никога няма да изглеждам. Не хвърлям комплименти или погледи. Държа се просто мило и уважително. Искам всичко да бъде цивилизовано и да има разум, а не животинско държане, нахалство и досада. Ако покаже една жена че иска нещо повече и ми харесва, ще действам, ако не - си продължавам така, дори да ми харесва много. Дори като съм се озовал у тях на покана, се държа пак така. Която ми се е нахвърлила е успяла, която не - не е ставало нищо. Принципа на кавалерството ми е над нагона и сърцето. При мен не е колебание, а уважение към жената, защото ако и се нахвърлям, все едно я приемам за уличница. То така ако става да ви се нахвърляме, то няма да има момиче над 20 което да не е взето... Казвали са ми жени, че са им се нахвърляли и са били доста притеснени и отвратени. Обидно е, такова отношение към дама и личност. Не мислиш ли? Защо казваш че трябва да действаме така. Не е ли обидно за теб и вас жените, да ви приемат за сексуална вещ, а не личност? Различаваме се уж от животните, с разум и говора си. Защо той да не е водещ, а не директните нахвърляния.

Защо жените не са активни в разговорите, а мълчат и чакат? Все мъжа трябвало да се сеща. Не четем мисли, ако не знаете. Знаете, че ако проявите интерес към мъж и седнете до него и го заговорите, знаете че няма да бъдете отхвърлени, поне за разговора. Докато обратното е възможно в голям процент. Уж сме социални същества които имат нужда от общуване, а се оказва, че жените чакат мъжа да се сети и да действа. И мълчи и чака жената, а отвътре може да и гори, но его ли или друго няма да и позволи да бъде човек и да говори. Ти си действала и си успяла. Сега и ми отговаряш и не си го обяснявам защо, но явно си по различна от жените като цяло. Защото не виждам да има значение за една жена думата чест и да си държиш на думата. Жените едно говорят, друго мислят, а трето правят. Говоря масово за жените. Теб те изключвам към момента. Нали знаеш кой е отхапал ябълката в Райската градина и кой е отворил кутията на Пандора? Колкото пъти уж съм се разбирал с жена за нещо, все накрая тя си променя обещаното. И това не го правят идеологии и движения. Жени сте и такива ще си остането, но нека сте жени а не принцеси! Защото виждам само такива. Които искат и искат, още и още. И като им дадеш каквото искат, почват да искат второ и тн. до безкрай. Качвате се на главата, както казваш. Ние правим жест, кавалерство, а накрая го изродявате. Защо сами не се спрете, а се качвате на главите? Да ви стане неудобно от това, че много искате и че трябва да спрете. Ако един мъж не им го даде, каквото търсят, тръгват да търсят друг. Пари, секс, внимание или обещание... А всъщност дори и не го търсят, защото постоянно им го предлагат и ето ти омагьосан кръг. Все едно жените са на търг и всеки мъж трябва да надцака другия, за да успее. И се вдига мизата докато всичко идва на тепсия и най-щедрия печели наградата. Какъв лов, какви 5 лева?

Цялата ситуация от двете страни е доста изкривена и сбъркана. И само нещо като това което аз имам за принцип, би оправило нещата. Но това няма да го бъде... Авторката призовава да бъдем разумни, разбиращи и любящи. Но масово жените не са такива. Имаш такива наблюдения както казваш и го знаеш. Такива ви правим ние мъжете с предложенията и с червените килими които опъваме пред вас... Убеден съм, че ако мъжете спрат да действат спрямо жените а си траят, ще стане доста интересно. Нещо като при теб, но в много по-голям мащаб. Но това няма как да стане.

Отново благодаря за отговора и за вниманието. Извинявам се за дългия и разхвърлен отговор, но доста компоненти има и исках да ги спомена, за да отговоря коректно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c127fef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   От 48 за 49

Споменаваш нещо интересно, че жени, на които са им се "нахвърляли" били притеснени и отвратени. Така е, когато го прави някой нежелан. Но когато си харесваме даден мъж, точно това искаме да направи. И да, зависи и от нас да му разкрием това желание някак, но и от мъжа да действа, без да сме му го спелували. Представата, че всички ще бъдем много директи и открити е много романтична, но неприложима, а и да ти кажа, в нея се губи тръпката от лова, от флирта, от неизвестното. А и нали нещо трябва да го събуди това желание към другия. Без претенции да говоря за всички жени, да, всъщност е приятно да ни третират като сексуални обекти, защото ние освен личности сме и сексуални обекти и искаме да бъдем желани, така както желаем и вас. Неприятното наистина идва, когато идва от нежелан субект, особено когато не престава, дори след като е отхвърлен.

Защо жената действа така се опитах да ти обясня в предишния си пост. Причината на мъжа да са отредени едни роли и отговорности, а на жената други, не са никак случайни. Така е, за да може да се отгледа поколението по най-правилния и здравословен начин. Дори така нареченото кавалерство е били с цел да се привличат жени, но смятам, този способ отдавна е станал неефективен. Колкото и да сме цивилизовани, животинското е там, за да осигури продължаване на рода, без него вида ни ще изчезне. Да изключим животинското, значи да се откажем от секса. Някак си не ми се струва приятна тази посока.

А относно това, че все искаме още, ще ти споделя една интерсна мисъл, която чух някъде и ми направи голямо впечатление. А именно, че човекът е обречен да гони съвършенството, но никога да не го достига. Защото в моментът, в който го достигне, животът губи смисъл. Следвайки тази линия, хората (а не само жените) винаги, ще искаме още и никога няма да сме доволни. Номерът е да създадеш това желание и винаги да откриваш нови неща, към които да се стремиш. Задоволиш ли едно желание, ще го замести друго, това са основите на прогреса. Това е и принципът, който хората, които се оплакват, че са приети за даденост и станали скучни, забравят. А що се отнася до държенето на думата, ами точно от мъже съм останала с впечатлението, че или говорят едно, пък правят друго, или на думи много смели, пък на действия ги няма. Явно е относително.

А за последното, смятам много грешиш... ако спрете да действате и си мълчите, е доста вероятно да спрем да ви желаем. Не си мисли, че този мъж, за който говорех, съм го харесала, защото е стоял и си е мълчал. Там беше въпрос някой да направи тая крачка, с която да преминем към друг вид отношения. Но да за се стигне до нея, той направи каквото трябваше, за да го искам. И то толкова да го искам, че да съм готова наистина да му отправям директни предложения, ако той не го направи. Разбирам, че негодуваш срещу отредената на мъжете роля, и аз много съм негодувала срещу ролята на жените. С времето и опита разбрах, че има причина нещата да са такива и че не желая нито аз да съм мъжа в отношенията, нито да съм в отношения, с мъж който действа като жена. Едно е да имаме равни права, едно е да станем еднакви. А дори да си обърнем ролите, физиологично няма как да изпълняваме функцията на другия пол и съответно такива опити не могат да доведат до добри резултати.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 67ff4916e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Номер 44 аз съм 26 - Радвам се за твоята позиция, аз лично не правя разлика между РОДИНА и Държава. Хората са важни и държанието им и нагласата им, миналото си е минало, бъдещето си е бъдеще. Те са позволили да бъдат корумпирани, жените са позволили да им промият мозъците с алчност, надутост, феминистка пропаганда, държавата в ролята на ръководителите и не защитава като цяло националните интереси, не прави разлика между нация и население, иска деца, защото им трябва а пък позволява гей-паради, работодатели искат работници а пък не им плащат достойни заплати, както ти спомена има култура на миски и подобни глупости. Аз като виждам всичко това не мога да си позволя да ми дреме, аз се дистанцирам от това което виждам, затварям се и се изолирам от тези неща, не мога да поема отговорност за бъдещето на тези хора, защото всичко това ме отвращава а когато на тези хора им се каже да постъпват правилно те не го правят, гледат си краткосрочния интерес с което деградират обществото. Защо на мен да трябва да ми пука тогава? Заради спомени от миналото написани в учебниците по история?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9df62cc43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   От 49 за 50

Уважаема събеседничке, ще карам подред за да не изпусна нещо, понеже провокира в мен някои неща, та да ги изясним.
Не мисля, че жена ще се среща с мъж и ще е чак в категория нежелан, но знае ли се. Не съм питал в подробности, за да знам със сигурност. Може би си права. Значи отхвърли ли една жена явен мерак от мъж за интимност, да го броим за неуспял завинаги? Действа директно, както предлагаш, но няма гаранции. Правилно ли съм те разбрал?

Малко като оксиморон ми изглежда написаното от теб за директното отношение. Хем е яко и романтично, хем се губи тръпка и интерес... Не мисли, че не е приложима. Аз веднъж като бях поканен от една дама на по кафе и не се оказа физически мои тип си казах, че няма да показвам нищо, освен това да бъда откровен до болка и да видим какво ще стане. Уж беше имала доста срещи и контакти, но беше изумена от държанието и казаното от мен. Личеше и в поглед и поведение. Няколко пъти каза, че не вярва колко откровен съм бил. Не знам защо после като и писах не ми отговори и оттогава нищо. А беше преди 3 месеца. Сигурно и ти не си срещала откровен мъж, но има да знаеш, поне в мое лице.

Наистина ли мислиш, че жените възприемат винаги мъжете като сексуални обекти? Аз това не го вярвам. Познавам доста случаи на жени, които са с мъже, просто защото по някаква женска му логика, не могат да бъдат сами!? Други гледат кариерата му и позицията му. Други от фикс идея накаква. Да спомена и младите момичета които са с богати едва ли не дядовци и не мисля, че ги възприемат така. Да майстори са жените на заблудата и прикритието и могат да симулират всяка помисъл, но не мисля, че в главата им е така. Докато ние ви приемаме изцяло като сексуален обект. Аз мога да се сдържам и да не ми пука и мога да гледам на жената като добра компания и личност, ама като ми се нахвърлят, няма да бягам я. Егати мъжа ще бъда ако бягат от жена която ми се нахвърля. Като искаш да ви третираме като сексуален обект, как трябва да се държи един мъж с теб, ако си имаш мъж до теб и другия знае това. Да ти прави ли намеци, мръсотийки да споменава, дори директно да ти прави предложение или да си трае. Това че си с някой друг, не те прави и грам по-малко сексуален обект, нали така?

Спомена кавалерството, което мислех да засегна преди, но не му беше момента сякаш. Та на какво точно, викаш кавалерство, че е бил с цел само свалки и вече е неефективен? Аз правя доста дребни неща с дамите, на които те викат кавалерство, но нито е цел свалка от моя страна нито те го приемат за нещо по така. На мен просто ми идва отвътре и нямам никаква цел и задни помисли. Аз мога да бъда много директен и нямам нужда от намеци или помощни трикове за да покажа или изразя нещо.
Обаче любимата ми част от коментарът ти ми е за животинското! Прочетох го няколко пъти, за да си изясня кое, какво е и що е, и колко е, но не ми става ясно. Явно мислиш че сексуалността е само животинска черта. Секса животни ли ни прави или хора? Всъщност сме хора, но опре ли до секс и подобни помисли, ставаме животни? доколко сме хора, доколко сме животни или сме и двете по равно. Нещо като Ин и Ян. Едното не може без другото. Трябва да има баланс иначе се губи всичко. Две противоположни сили се допълват взаимно и се сливат.

Да ти кажа честно, не мисля че има съвършенство. Никой не може да го дефинира. Има по-добро, но съвършенство - що е то? Но дори и хипотетично да има и да бъде постигнато, защо тогава трябва да губи смисъл животът? Нима е само и единствено за това, и след постигането му да изгуби смисъл всичко и да приключи? Придали сме съвършен вид само на Бог, но не виждам да е изгубил смисъл. Има едни хора които съм гледал по TLC за мания по чистотата и имат обсесивно-компулсивно разтройство. Тези чистят дома си по припадък и направо облизват с език тоалетната си чиния, и всичко свети и блести, като по отношение на чистотата постигат съвършенство, но не се отказват, а продължават, да го повтарят ден след ден и час след час. Съдейки по тях, едва ли ще загубим смисъл, ако станем съвършени за каквото и да било или за всичко. Но все пак е предположение.

По отношение на ролите съм напълно съгласен с теб. Жената си е жена, а мъжа си е мъж и всеки да си знае ролята и мястото. Както е редно детето да е в ролята на дете, а родителя - на родител и при обръщане ще стане абсурд, така е и при отношения- жена -мъж.

 
  ...

1-50 от 62
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker