Приятелката ми ме превъзхожда във всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86268)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19765)
 Секс и интимност (10165)
 Тинейджърски (19028)
 Семейство (4190)
 Здраве (7092)
 Спорт и красота (3708)
 На работното място (1721)
 Образование (4928)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (845)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1376)
 Други (11467)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелката ми ме превъзхожда във всичко
преди: 9 месеца, 8 дни, прочетена 1826 пъти
Здравейте. От година съм с приятелката си, която е едно прекрасно и мило момиче, много красива и също толкова умна. Работи на висока позиция в голяма чужда компания и взема 3500 лева заплата, а все още е под 25 годишна. Владее три езика на много високо ниво, много чете, отдава й се всичко и изключително бързо попива всякаква информация, която винаги знае как и къде да приложи.
Всичко това звучи прекрасно, но идва моментът, в който аз започвам да се чувствам зле от това, тъй като ми е трудно да достигна нейния стандарт на живот. Освен това се чувствам и глупав, понеже тя има интерес и познания в много и разнообразни сфери, а аз цял живот се занимавам с нещо, което реално няма никаква реализация и често се опитвам да отбия въпросите й и да приключа темата набързо, когато заговори за нещо непонятно за мен. Тя много често ми казва, че съм умен заради някакви дребни мои постижения, че се гордее с мен и наистина е много мила, но мисля, че го прави, за да не се чувствам неловко.
Относно частта с финансовото положение, мисля, че тук ми е най-трудно. Опитвам се да живея както тя живее, да харча колкото тя харчи, да мога да си позволя да й плащам сметката (а не тя моята... ), да й купувам подаръци (постави ме в неудобно положение, когато ми подари доста скъп подарък за рождения ден). И това ми тежи. Живеем заедно и когато ходим за пазаруваме, тя винаги взема най-качественото, колкото и скъпо да е, постоянно си поръчва и купува разни неща, кара скъпа кола, обмисля покупка на апартамент, но в същото време не е нито разглезена, нито кифла. Просто не ги мисли тези неща, тъй като може да си ги позволи. Откакто съм с нея харча доста над обикновеното за мен и по тази причина не съм си купил каквото и да е за себе си. Парадоксалното е, че аз съм от заможно семейство, а тя от по-бедно и имам славата на мъж с възможности. Реалността обаче е малко по-различна, разполагам с някакви средства, които са на половината на нейните, нашите никога не са искали да ставам разглезен лигльо и държат да направя нещо с живота си и по тази причина не мога да взема повече пари от тях. Ще кажете да си намеря работа - все още опитвам. Но в моята област най-доброто, което мога да намеря, ще ми носи една трета от нейните доходи и е смешно. Не знам какво да направя, за да успея да й смогвам, а в никакъв случай не мога да я оставя тя да ми плаща, никога не съм го допускал, колкото и да е настоявала понякога. Срам ме е, понеже е наясно с възможностите на семейството ми. Какво бих могъл да направя в случая? С нея сме в доста сериозни отношения. Обмислям да давам под наем един мой имот, да запиша да уча нещо по-нормално, което да приложа в последствие... Приемам предложения. Благодаря на всеки, който е прочел докрай. Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 7 дни
hash: cd760bf1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Учи, развивай се, чети книги.Потърси нещо странично, от което може да се печели.Ти сам знаеш какво трябва да направиш.
Успех! :)

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 8434cdeb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Хм, не виждам какво лошо има в това временно да живеете с разменени роли, а може и за по-дълго :)
Може пък ти да я задоволяваш по-добре от всеки друг, да ѝ осигуряваш необходимото спокойствие и стабилност. Това изобщо не са неща за пренебрегване!
И защо, по дяволите, трябва постоянно да си мериш пишката с нея? Като гледам - ти имаш проблем с нея, а не тя с тебе. Просто приеми, че има хора, които ни превъзхождат, независимо дали са мъже или жени, и на колко години са.
Радвай се на това, което имаш, и не придиряй твърде, че утре може и да го нямаш. А да скапеш нещо такова само заради предразсъдъците и "неудобството" си ще е наистина жалко.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 78a4455ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Както има жени неудачници, така и има мъже неудачници. Приеми го, че си от клуба на неудачниците в живота и това е. Или сменяй приятелката или се примирявай. Добре дошъл в клуба :)

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 9f1bd92bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Съжалявам да ти го кажа, но явно вашите не са успели да не те направят лигльо щом учиш нещо неприложимо и не работиш още. На 3500 не знам какво искаш да започнеш. Аз също взимам толкова, но ми трябваха 4 години на пазара на труда и здраво бачкане, за да стигна тази заплата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: fc1e6d8457
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   В отношенията има едно правило: големите разлики ги разрушават. Тези разлики може да са във възрастта, културното равнище, имотното състояние, расата, психическото състояние и т. н. Изключенията от това правило само го потвърждават.

Това, което долавям от Вашето писмо, обаче, е че страдате от нещо, което може би не е реално. Може би това, с което се занимавате (дали не е в областта на изкуството? ) е много по-значимо в общочовешки план, отколкото нейният "успех"? Значението на една дейност не се определя от обществения ѝ престиж; даже напротив, в последно време живеем в тъй изкривен свят, че се котира ИМЕННО това, което не е за котиране.

Съвремието създаде образа на "успешната", "независима" жена, но истината е, че почти всички такива жени са самотни или отблъскват мъжете, именно поради чувството за малоценност или поне, поради това, че мъжът не може да се осъществи като закрилник и водач във връзката и семейството. Според мен, такива жени губят много повече, отколкото печелят.

Поговорете с момичето на тази тема, чуйте какво има да каже тя - ако тя не счита тази разлика за съществена, опитайте се да живеете така, тъй като ВИЕ СТЕ ВАЖЕН за нея. Останалото, струва ми се, е от мъжка гордост. Продължавайте да се борите в своята си сфера - това е достойно, въпреки отсъствието на доходи.

Кураж и успех!

Агапе.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: b937c9919a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Заживейте заедно. По този начин парите ще станат общи. Ако така се разберете.

Другия вариант е просто да говориш с нея и да и споделиш тези неща по тактичен начин.

Третия вариант е да харчиш разумно и да и покажеш, че знаеш как да си управляваш парите.

Това се сещам. Успех.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 7b00af7643
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Какво да ти кажа! Не че е лошо, сама си ги изкарва момичето, но то настана едно пилеене, една показност. Живеем във време, в което хората не се сдържат да не парадират с това, което имат. Вашите са прави, че искат да те възпитат да не разхищаваш. Момичето ти, обаче си пада малко прахосница.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 5eaa36328d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   "Тя много често ми казва, че съм умен заради някакви дребни мои постижения, че се гордее с мен"

Според мен точно ей тук ти е грешката. В начина на мислене. Тя неслучайно е успяла, защото умее да се самонаграждава, да се гордее със себе си и така е мотивирана да чете, да се развива, да работи, а ти вместо да се поощряваш сам себе си, все се фокусираш върху това, което не можеш и това те блокира да се развиваш.

Мисля, че тя не те хвали от куртоазия, а наистина го имсли. Просто е човек, който умее да се фокусира върху хубавото и да се мотивира и естествено това се отразява и върху отношенията и с другите.

Така че мисля, че ти вместо да се комплексираш от нея, трябва да се научиш на нейния начин на мислене и после ще имаш мотивацията да се развиеш. Даже това е дар от Бога, че си намерил такъв човек. Определено нямаше да си по-щастлив, ако си беше намерил някоя мързелива готованка.

Колкото до ниско платената ти професия, не е казано, че трябва да се занимавш точно с това. Разчупи малко мисленето си и излез от шаблона. Помисли в какво те бива и работи в тази насока. Може да е бизнес, може да е друга професия. Не спичай, само защото професията ти била ниско платена. А дори и така да е, ако задобрееш, пак можеш да си добре платен. Не е казано да изкарваш колкото нея. Избягвай да се сравняваш с нея, просто се развивай и се поощрявай и лека по лека ще се случат нещата.

 
  ...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: 3886440284
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не, че е особено приятна истина, но всеки трябва да живее според възможностите си и да не се изхвърля. Няма смисъл да си купиш нещо ужасно скъпо, ако това означава, че до края на месеца ще имаш по 2 лв в джоба на ден. Човече, нормално е да получавате различни приходи и нямаш причина да се впрягаш излишно. Мъж си, сигурно се чувстваш потиснат, но не се състезавай с приятелката ти. Разликата в приходите ви е голяма и няма да стане по-малка, ако харчиш колкото нея.

Намери си някаква работа, в момента лентяйстваш, а искаш да сте равни. Животът не е устроен така. Човек учи, работи, отдава време и труд, за което му се заплаща. Няма как да имаш мнение по много предмети, ако никога не си се информирал за тях. Няма как да изкарваш големи пари (честно и без помощ), ако не си вложил старание, учене и труд. Не можеш да седиш без работа, само защото искаш високоплатена такава и нищо друго. Щом си решил, че искаш този стандарт, то стани наемодател, запиши висше, бори се ден и нощ и успех. Приятелката ти е тръгнала от бедно семейство, но е успяла да постигне висок стандарт, защото е учила, интересувала се е и е работила. И ти можеш. Но спри да завиждаш и да се чувстваш зле, че тя изкарва по-големи пари и е по-умна.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: 2d590a86d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Човек чети. Обогатявай се. Предполагам не става въпрос за ядрена физика. Обича те. Не виждаш ли? Но бъди честен с нея. Имам толкова пари. Мога да си позволя това и това. Като шикалкавиш, ще я загубиш. Вместо да се тръшкаш, говори с нея и вървете по пътя заедно. С твоите бариери, апатия и дори малко мързел вървиш назад. Не всички са имали шанса някой да ги под бутне и да се развият. Може да са били бедни техните, но са и дали подкрепа. Сам не става. 3 езика не се учат без здрав гръб за нея. Бедността не е порок.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 6 дни
hash: d44ad7508c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Какво работи за да взима 3500лв на тази възраст? Чисто любопитство, защото в България това е трудно достижимо особено сред всички висшисти, които не могат да се реализират в доста сфери

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 78c06576d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторе - кой, как, колко и за какво плаща в момента и си направи добре сметката, какво искаш ти да правиш. Ако си харесаш нещо, проучи добре, как да стигнеш до там, пак свири, длаи всичко това е за теб, дали си заслужава времето и усилията и действай. А ако може, да изградиш и мрежа от връзки покрай приятелката си, още по-добре. Познавам доста хора, който започнаха работа на 3-4 семесътр от университета, защото имаха добри връзки.
Ако апартамента може да ти носи адекватни доходи, то добре. Бих те посъветвал, ако можеш, да работиш и нещо друго, макар и за по-малко часове. Когато се почувстваш готов, търси веднага стаж. Ако трябва, бачкай им за без пари, но записвай точки.

Не бих те посъветвал, да инвестираш парите от апартамента си в нещо, защото на този етап от живота си, просто не си готов за това.

7 - Като прочете темата, къде видя, показност и пилеене ?
Как хубавата храна и излизането на ресторант са пилеене, при положение, че заплатта ти е 3500 лева ? Ако беше с 1000 лева заплта, то да, пилеене е. Но на 25, да мислиш и пестиш за собствено жилище е признак на здрав разум, не на показност.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: b2d536f0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Въпрос на време е всичко да приключи между вас, просто ще дойде един ден в който тя ще разбере, че си един безполезен куфар. На теб мисленето ти е детско

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 9584b56216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Момче, остави настрана за момента приятелката си. Замисли се кое е най-добре за теб. Казваш, че не работиш поради еди какви си причини и имаш безперспективна специалност. Как си виждаш живота занапред? Да завършиш и да чакаш на родителите си?
Няма нищо срамно в мъж с малки доходи, особено млад. Но е срамно според мен мъж без доходи, понеже не му се работело за 800 лв.
Не те познавам, че да ти дам конкретен съвет, но вземи мерки да промениш положението. Или започни работа, дори за малко пари и търси начин да се развиваш, или се преквалифицирай. Както и да потръгнат нещата с това момиче, независимо дали останете заедно или не, за твоята собствена самооценка и бъдеще е важно да направиш нещо.
Конкретно за разходите - най-добре действай директно. Кажи ѝ, че ти не можеш да си позволиш толкова скъпи покупки и ресторанти. Ако е свястна, ще те разбере и ще вземете решение. Млад си още, малко хора на тези години имат доход като нейния.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: f6da206f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мисленето не ти е детско, но тя те превъзхожда интелектуално и е с по-богата обща култура. Ако не се опиташ да достигнеш това ниво, може де се разделите. Парите не са чак такъв фактор.

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: edafff9921
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   11, според мен е в корпорация, някоя мениджърска позиция, които контролират екипи от телефонисти, IT спецове и т. н. Стресова работа, но добра финансова стимулация. Браво на вомичето, че се труди!

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: acad4148a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Без да ставаш нещо от рода на жиголото, обаче мисля, че трябва да престанеш да се влияеш от нейните възможности и постоянно да ги сравняваш с твоите. Щом тя е с теб, значи не е заради финансите, намира те стойностен и атрактивен сам за себе си. Хубаво е нейното ниво да те стимулира да постигнеш нещо, но без да те комплексират, както очевидно е станало, най-вече би трябвало да следваш собствените си виждания за живота, да имаш собствени амбиции, които да не се ограничават с желанието да й се харесаш или да можеш да й плащаш скъпите сметки и да й правиш скъпи подаръци. Трябва да правиш това, което именно на теб, а не на нея да ти носи удовлетворение и да те кефи. Щом тя няма финансови проблеми, това означава, че не финансите са нещото, с което ще я впечатлиш, или ще я задържиш. А с това, че си оригинален, автентичен мъж със собствени интереси и със собствен поглед върху живота. Ако се развиеш интелектуално, ще може да си и надеждна опора в ежедневието, защото, колкото и да е финансово успешна и обезпечена една жена, тя винаги има нужда от мъжко рамо в минути на умора, на слабост, на колебание. Е, точно тогава трябва да си на местото си с разбиране и с ясна позиция. Трябва да си способен да й дадеш верния съвет и кураж.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker