Омъжена и самотна със съпруга си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Омъжена и самотна със съпруга си
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2265 пъти
Млада жена на 30 години съм, с малко бебе. Мъжа ми ми забранява да имам фейсбук, но ми позволява да имам Instagram /изпусна се, че там не могат да ми пишат мъже и не е като сайт за запознанства/, забранява ми да нося рокли лятото, защото съм щяла да съм смешна с рокля. Преди време ми забраняваше да нося сандали, защото само селяните ходели боси. Живота ми е ограничен - стоя у дома, гледам бебето и комуникирам единствено с майка си. Започна да ме обижда, че твърде много общувам с майка си и от известно време ми казва да скъсам тая пъпна връв и да спра да искам всяка седмица да водя бебето при нея и да се виждаме. Ако спра да общувам с нея оставам напълно сама. Ако опитам да говоря с него ме обвинява и манипулира и накрая като види, че съм на косъм да се откача, иска да ме заведе в мола, където знае че обичам да ходя, но през другото време не ми дава и там да ходя.
Объркана съм, създадохме дом, ако остана сама не знам как ще се оправя с бебе, затова стоя при него, а той преди не беше такъв. Беше усмихнат, весел, мил, добър. От една седмица дори виждам негово ново аз - каза ми "ти си виновна" за първи път, защото съм била го провокирала да ме обижда и да се ядосва... постоянно пие по 2 литра бира и ако няма алкохол е леко нервен.
Постоянно говори против хората, но най - много против родителите ми, против брат ми и жена му, говори против детето им - било тъпо, грозно, те били тъпи и се смее на постъпките им.
Настройва ме против родителите ми, че искат да ги гледам на старини и ме манипулират да стоя около тях.
Не знам какво се случва, объркана съм - какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4962021a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай! Ще почне и да ви бие! Още като прочетох, че те контролира така, отделя те от всички, даже майка ти, пие и е агресивен... мила, това са все симптоми на насилник. Щом обижда и детето, агресията му няма да се спре само на теб! По-добре да го отгледаш при майка си това дете без баща, вместо цял живот да помни как баща му го е спуквал от бой и е биел майка му. Мисли за детето! Осигури му безопасна среда и здрава майка, дължиш му го като майка! И каквото и да става, колкото и да те лъже, че ще се промени, дори да се преструва, че се е променил, няма да го направи не се връзвай! Една истина написана като история, четох я преди време:


“Днес получих цветя… не беше рождения ми ден или друг специален ден. Имахме първия си сблъсък вчера вечерта и той ми каза много жестоки неща, които наистина ме нараниха…Знам, че е… съжалявал, че не искаше да каже нещата, които каза, защото ми изпрати цветя днес.

Днес имам цветя. Не беше годишнината ни или друг специален ден. Вчера, през нощта, той удари главата ми в стената и започна да ме души. Изглеждаше като кошмар. Не можех да повярвам, че е истина. Събудих се тази сутрин, болеше ме цялото тяло. Знам, че сигурно съжалява, защото ми изпрати цветя днес.

Днес имам цветя. И не беше ден на майката или друг специален ден. Вчера, през нощта, той ме наби отново, беше много по-агресивен от друг път. Ако го напусна, какво ще правя? Как да се грижа за децата си? Ами финансовите проблеми? Страхувам се от него, но ме е страх да си отида. Знам, че сигурно съжалява, защото ми изпрати цветя днес.

Днес имам цветя. Днес беше много специален ден – беше денят на моето погребение. Вчера вечерта, той най-накрая ме уби. Той ме преби до смърт. Ако бях намерила куража да го напусна, нямаше да получа цветя днес…”

Всеки път като чета подобна история и ми се доплаква, всеки път! Осъзнайте се жени! Бягайте от тези мъже! Това не е обич! Те не се променят!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6128a833cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кажи му, че не си съглсна. Ти си човек, а не робинята Изаура. Прояви характер. Можи би иска да носиш и чаршафи като мюслитата?! Психар е твоят мъж. На детската площадка не общуваш ли с други майки, приятелки нямаш ли? Твоето си е домашен арест. Омъжила си се за турчин, както се казва.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f6c2a6fe6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това твоето не е самота, а доброволно робство.
Щом твоят мъж ограничава социалните ти контакти, та даже и виртуалните, решава за теб какви дрехи и обувки можеш да носиш итн., а ти търпиш такива издевателства над себе си, то ти си му един вид лична робиня.
Споменатите от теб забрани за рокли и сандали ми приличат по-скоро на болнава ревност от негова страна - да не си атрактивна за другите мъже.
Ако живееше в Саудитска Арабия твоят пост нямаше да ме учуди.
Но за нашенски "стандарти" си е чиста проба робство.
Поне си осъзнала какво те чака ако не промениш нещо: ще гледаш детето, после родителите си и накрая и него. Ако нещо стане след години с мъжа ти, било да те зареже заради друга, било да се гътне итн. ще се усетиш, че цял живот си била гледачката на деца, родители, мъж и това ще е всичко, което ще можеш да кажеш за себе си.
Много жени у нас търпят мъжете си само защото няма къде да отидат, заради детето итн.
Ние нямаме адекватна система за подпомагане на жени в такива ситуации, както например домовете за жени в други страни, където една жена в твоята ситуация може да се изнесе, да получи всякаква помощ, вкл. и правна и да бъде защитена от мъжа си ако той е агресивен.
Пишеш, че ако останеш сама с детето, не знаеш как ще се оправиш.
Човек винаги има избор в живота - в повечето случаи обаче не иска да плати цената на избора. Без да знам подробности не мога да ти дам съвет, само ти си знаеш дали ти стиска да отидеш при някого на село или при приятелка итн. От написаното от теб съдя, че не си в състояние да го направиш, защото цената, която ще платиш ще е висока.
Има и един друг аспект: както повечето жени в проблемна ситуация с мъжа ти също произлизаш автоматично от факта, че при една раздяла детето ще остане с теб. То обаче не е лично твое, а на двама ви. И оттам идват често проблемите на жените - жената иска да се махне от мъжа, но иска непременно да задържи общото дете все едно че е лично нейно.
Няма да задълбавам повече, ще ти дам само една насока на мислене: я си представи, че му заявиш на твоя робовладелец, че се изнасяш защото не можеш повече така, но БЕЗ детето. То остава при него.
Обзалагам се, че до 48 часа ще хленчи на вратата ти да се върнеш, обещавайки ти всичко на света.
Твоето бъдеще е в твоите ръце, въпросът е стиска ли ти да си понесеш последствията.
Колкото до робовладелецът - той едва ли ще се промени.
Успех!
Dirty Daddy

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0d58fb6f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зарязвай го тоя пед*л! Животът е пред теб, не си заслужава да си робиня на някакъв мухльо!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 277128adbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Толкова много съжалявам да чуя историята ти. За съжаление, това, което ще ти кажа, няма да ти хареса. Майка ми е била в абсолютно същата ситуация преди 17 години. Имаш два варианта за справяне с проблема - или имаш смелостта да направиш "невъзможното" тоест да си тръгнеш от него или оставаш с него до края и търпиш това цял живот (и съответно твоето дете го търпи също). Ясно е кое е по-добрия вариант, но напълно осъзнавам колко страшно изглежда. Майка ми е останала с него, защото и за нея е било твърде страшно. Ти реши какво си готова да направиш, но знай, че веднъж показал истинската си същност, той няма да се промени пак по старому.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6cdeb3b4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Този е абсолютен насилник и дори няма да усетиш как ще изгубиш себе си ако останеш с него. Да не си роб, който трябва да се подчинява? Много по-добре ще ти е сама!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1e3e76050b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Как какво да правиш? Ами спасявай се. Това не е живот. Въпреки, че от моя гледна точка е лесно да го кажа. При теб сигурно нещата не са толкова прости особено след като имаш и бебенце.
От друга гледна точка при всички помакини положението е като при теб и те явно някак свикват с всичко това.

Сега сериозно - ако мислиш, че имаш някакви шансове да се справиш сама (предполагам с помощта на майка си) с бебенцето и не зависиш на 100% от този човек тогава имаш право на избор.

Другото според мен над което трябва да помислиш е що за човек си и най-важното каква жена си. Не знам и аз как точно да го обясня, но трябва много добре да прецениш какви качества имаш, доколко си атрактивна, какво може да предложиш и т. н. на мъжете, защото да си останеш сама за винаги не е опция, а след като се откъснеш от твоя мъж трябва да може да си намериш друг, който задължително да е по-свестен. След като вече имаш дете това ще е доста по-трудно, но според мен, ако си стойностна жена това няма да е проблем.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f788df82aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Бягай докато можеш. Той никога няма да се промени. Пък ако си мазохистка си стой.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 420138fa61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   О, миличка, вземи се в ръце и започвай да мислиш стратегия как да се махнеш от него. Да, знам, че е трудно с бебе, но по-лесно няма да става, напротив. Това е мъж, който си изкарва комплексите върху теб. Махай се от него, докато е време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 38a85a3775
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Като чуя жена да каже МАМА и бягам далече. Сигурно те манипулират. Замисляла ли си се, че може да е прав? Много родители искат децата им да са лепнати за тях цял живот и почват - манипулации как са те гледали, как си им длъжен, как ги пренебрегваш... Направо си те представих като тъпичка жена, която всеки ден клюлка всичко на мама и иска мнението й и разрешението й за всяко нещо. Осъзнай се, че си майка и съпруга и започни да се държиш като такава и може да си спасиш брака. И не допускай да си седиш вкъщи - една година майчинство и после веднага на работа.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3cf7ea51ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако съм на твое място и каже нещо за брат ми и родителите ми ще съжалява до края на живота си, ще го направя на нищо.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2c1eb8ad5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Какво да правиш ли? Бягай! Грабвай си детето и бегом при вашите, като на следващия работен ден подадеш молба за развод. Ти как този го търпиш да ти дава наклон на...? Това е психопат за мен и скоро съвсем ще се прояви, не рискувай ами го махай о време!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 73499d20a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напусни го! Може й да ти е трудно в началото, но с времето ще се оправиш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 963ff86f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Само една дума - много, много Ви съчувствам!

То дори не е за съвет... Едно е сигурно - ограниченията са прекрачили всякаква граница, а и той деградира, щом като се е пристрастил към алкохола (2 л. бира се равняват на една бутилка вино).

Горката. Нещата съвсем не изглеждат добре. Ще се моля за Вас.


Агапе.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: caf158b532
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Моят скромен съвет е - махай се от него колкото е възможно - по-бързо. За него ти не си жена, съпруга - ти си робиня. Не можело това, не можело онова. Не живеем в миналото - живеем в 21 век. Можеш да правиш каквото поискаш, да се обличаш както на теб ти харесва и да се виждаш с когото поискаш! Ако се опита да те спре по някакъв начин или да ти посегне: решението е едно - напускаш го.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a6717e34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ако не беше проблемът с алкохола бих те посъветвала да търпиш, но сега те съветвам да послушаш горните коментари.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2c58a1b294
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Той е насилник. В момента се опитва да те изолира от всички останали хора, които могат да ти бъдат подкрепа и да те смаже психически. Скоро ще се стигне и до физическо насилие.
Кажи на брат си, че си писала в този сайт и че са ти написали, че търпиш един вид домашно насилие и че ще ти е нужна подкрепата му. Бъди внимателна, най-вероятно ти следи интернета и телефона. Трий хисторито, ако узнае и започне с физическа агресия, незабавно се свържи със закрила на жената - 02/981 76 86.
Много вероятно е да ти каже, че ще се самоубива, като си тръгнеш, това е блъф, трябва да се махнеш от този човек като начало. Отиди при брат ти за известно време с бебето.
Коментар N1 е точен.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a740f7ebb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Изгледай това клипче и си отговори на въпроса дали това на което си подложена е домашно насилие:

https://www.youtube.com/watch?v=EZSvkzQTEkI

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b23a2fdf5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Напусни го. Как изобщо си свързала живота си с този мъж, а и дете си му родила. Дай му последен шанс - проведи сериозен разговор с него и го предупреди, че го напускаш ако не престане да обижда и да се подиграва с роднините ти. Кажи му че сте големи хора и както ти не му казваш той как да се облича, така и той не може да ти забранява какви дрехи и т. н да носиш. Не може и да те ограничава да се виждаш с родителите ти, брат ти, приятели. Кажи му че искаш да намали алкохола. Дай му срок да се промени и ако не се справи го зарязваш. Ти не си сама - имаш другото ти семейство с което си израстнала и то е не по-малко важно от съпругът ти!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 899d82d064
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Имам един въпрос към теб авторке
Едва ли преди да родиш бебето тоя твоя велик """"мъж"""" не е давал проблемни признаци. Тогава защо му роди?

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f3e5bb4bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Така ти се пада, като си толкова повърхностна. Оженила си се ей така за да си женена и да не останеш сама. Така става с жените, които се хващат с някой само за да не са сами и за да имат деца, понеже ги е страх какво ще каже обществото за тях. И сега се жалваш тука - да си мислила когато си се женила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker