Дебелите жени - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дебелите жени
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 7839 пъти
Сигурно с темата си ще ядосам много дами, но от чисто любопитство и защото не мога сам да си отговоря реших да задам въпроса тук. А въпросът е - защо има толкова много дебели жени?

Под дебели не визирам леко закръглените и тези, които са 5-10 кг. над нормалната форма, а за тези, които тежат колкото или повече от мъжете.

Може би не съм прав, но от скоро наблюденията, които имам са, че сякаш дебелите жени са много повече като процент спрямо дебелите мъже. Вярно има много мъже с коремчета, прешиви, ниски и т. н., но сякаш няма толкова много огромни тежка категория господа, колкото такива жени виждам по улиците.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 66

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 554857311b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Делът на мъжете с наднормено тегло в България се е увеличил от 57.9% на 62.2% за шест години. Така близо две трети от българите са по-тежки, отколкото е здравословно, а тези с болестно затлъстяване са вече 15.5%. Наднорменото тегло е един от най-рисковите фактори за разпространението на сърдечно-съдови заболявания, диабет и други хронични болести, които са най-честата причина за смърт в България.Има съществени разликите между мъжете и жените с наднормено тегло в младите възрасти - сред мъжете на възраст 18 - 24 години 29.6% са с наднормено тегло или затлъстяване, а сред младите жени този дял е почти три пъти по-нисък (10.9%). С увеличаване на възрастта намалява разликата между двата пола и почти се изравнява при 65-годишните (65.2% от мъжете и 63.8% от жените).
Източник Дневник https://www.dnevnik.bg/zdrave/2016/12/05/2877364_blizo_dve_treti_ot_bulgarskite_muje_sa_s_nadnormeno/

Авторе, просто ти оценяваш по-скоро жените по външност, докато при мъжете се гледат други качества – кариера, кола и така нататък.
Действително обаче сме дебела нация. Аз бях извън България за известно време и като се прибрах само за няколко години вече видимо си личи, че българите са дебела нация, а не бяхме такива. Винаги сме били нисички, но толкова дебели млади хора са новост
Какво се промени – сладкото! У нас и преди се ядеше нездравословно с много хляб, олио, маргарин и други боклуци, но сладко почти не сме консумирали, защото беше скъпо. Днес не е така. Масово от малки децата консумират сокове и друго сладко, много хора са с преддиабет и като вече прибавим другите боклуци в диетата става страшно.
Решението – трябва да се намали драстично хляба като основна храна на българина и да се образова населението за вредите от олиото и сладкото.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   А ти що не гледаш себе си, а си се вторачил в дебелите жени? Поста ти говори за комплексращина, типична за голям процент от българските мъже!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Авторе мнозина български мъже като теб не харесват дебелите жени, обаче сте се вторачили върху тях да си избивате комплексите. Няма лошо, защото огромен процент от българските мъже, били те и с кола и с апартамент сте толкова кофти хора, че това някоя жена да не бъде с вас си е цяло преимущество, дерзай, да ви взимат слабите и да ви търпят хе хе хе

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 882814f9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе изводът ти идва от там, че оценяш само това, което "виждаш по улиците" №1 е посочил статистиката, която сочи че като процент има повече мъже с наднормено тегло, тоест дебелите мъже по рядко ходят по улиците. Жените дебели или не по често ходят на пазар или на разходка, затова виждаш тях. Изравняването в статистиката след 65г е израз на смъртността при свръх дебелите, те до 65г възраст са измрели от посочените от №1 рискови болести, рядко има оживял над 65г да е над 120кг.
Колкото до въпроса защо хората през последните години стават все по дебели, отговорите са няколко, първият фактор който влияе е улесненията на живота чрез техниката, мъжете ползват много често автомобили и друга техника за улеснение на физическия труд, а жените имат техника, която да ги отменя в домакинството. Вторият фактор е лесният и обилен достъп до калорична храна. Третият, който влияе в по големи количества на българина е стрес, европеиците нямат ежедневно стрес как ще изкарат месеца със заплатите си, европейците нямат доста от проблемите на българина, имат по спокоен живот. Ако само сравниш новинарските емисии на телевизиите в бг и в Европа ще разбереш една от причините в какъв стрес живее българина.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 565b971bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   И това за какво го публикува в "Любов и изневяра", а не в "Здраве" или "Спорт" например? Явно не просто питаш, а срещаш в личен план само дебели жени и това те ядосва.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1b133c5412
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж, сега и при двата пола се срещат достатъчно дебели хора, по-лошото е че има и доста дебели деца, а иначе причините са доста, от заседналият начин на живот, до яденето на храни пълни с ГМО и Е-та.
Помисли си само за нашето детство, по цял ден бяхме навън, тичахме, скачахме, катерехме се... а какво правят децата ни днес? Играят на лаптопа и на таблета. Освен това едно е да ядеш истински плодове и зеленчуци, друго е да ти ги внасят от Китай, Гърция и не знам още от къде и съответно за да останат свежи са ги пръскали с кой знае какво. За месото, млечните изделия, хляба и т. н. да говоря ли? Не ми казвай, че е ок киселото мляко да е със срок на годност 2-3 месеца! Е, познай с какво е пълно за да го постигнат. И т. н. и т. н.
И накрая все едно лошата храна и заседналия живот не са достатъчни, та идва и фактор три-стреса! На работа те тормозят, работиш извънредно, умората се трупа, парите не достигат... и така ден след ден, не можеш да заспиш, за да си във форма на другия ден прекаляваш с кафето, а и е доказано, че настроението се подобрява със сладко... и така кафенце, цигарка, сладко, после в колата и право вкъщи, след това на дивана да ядеш боклуци пред телевизора... и накрая не се чуди, че вместо 50-60, си 100 кила. По-лошото е обаче, че освен, че си 100 кила имаш високо кръвно, преддиабетно състояние, холестерол...
Така, че проблемът е доста сериозен, ама е проблем в целия свят, е добре освен в разните държави от Централна Африка, където още има недостиг на храна. Обаче в Европа, в САЩ, че дори и в Азия и Южна Америка затлъстяването вече направо става епидемия.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ed6e7f7a60
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Българинът трябва да се замогне, за да може да си позволи здравословно хранене.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 30ec021a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   От автора: Ако статистиката не лъже значи аз съм много кофти човек и привличам само дебеланите. Сега ще разкажа - преди време използвах приложения за запознанства. Съответно 90% от жените, с които успявах да завържа някакъв разговор бяха така да го нарека "тежка категория". В офис сградата където работя има много фирми и пак ми прави впечтление, че по коридорите срещам много жени с доста наднормено тегло.
От друга страна пак преди време докато бях на вън с една приятелка тя ми показа нейното приложение за запознанства и хората, който са й писали. Ами да не кажа, че почти всики момчета, които й бяха писали изглеждаха нормално. Нямаше дебелаци.

За това се зачудих какво се случва с този свят и дали, ако един мъж не е достатъчно атрактивен трябва да се примери с приятелка по-тежка от него.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a0fa795177
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не съм се замислял кой пол е позатлъстял, но определено ми прави впечатление, че хората масово не знаят как да се хранят правилно. И храните стават все по-големи боклуци. Преди поне храните бяха по-натурални и незнанието за правилното хранене, не беше чак толкова нужно, но сега е належащо да се знае.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 70327d7ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не мисля, че в Бълария има много дебели жени. Работя в офис, в сградата сме 30 жени и само една от тях тях е наистина дебела. Има още две - три закръглени /но не дебели/, другите са с нормално телосложение или слаби. Почти непрекъснато , на групи или поединично, правят някакви диети, някои всеки ден бягат /една от които съм аз/, някои колела карат, кучета разхождат...Жените в България като цяло поддържат добър външен вид, което си е направо достойно за възхищение, като се има предвид натоварването, липсата на свободно време и ниските заплати ( защото, както е казал Карл Лагерфелд, красотата струва пари.) На осми март бях в ресторант с приятелки, доста голям, бяхме само жени. Всички бяха накипрени, с тоалети и с прически, напук на всичко.
А относно чуденето на автора защо му пишат само дебели /според него/ жени: обикновено те нямат толкова много кандидати и не получават твърде много съобщения, затова.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   До номер 4
Внимавай пич, че за оня свят няма ред
До автора-това да наричаш някоя жена дебелана говори много кофти за теб-днес ти ще обиждаш, утре теб ще те обиждат. И съм сигурен че неправилно си разчел милото поведение на такава жена към теб като все едно ти се предлага. Филма е в твоята глава, защото като ти чете човек глупостите е наясно че никоя няма да те иска
Относно кой колко е напълнял не е ничия друга работа освен на конкретното лице или група от хора с този проблем. Ако българина така се втренчваше в реалните проблеми, както в наднормените килограми на другите хора, може би българската нация нямаше да е толкова културно назад, както в момента

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 943e5ae24d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо да е комплексарщина? Нима да си затваряме очите ли?
Всеки има право на мнение, аз също мисля като автора, но съм на мнение, че дебелите жени са по-харесвани от слабите.
Моето мъжле харесва жени с бразилски дупета, бедра без луфт и големи гърди, само че аз съм пълната противоположност, тежа 40 кг при 1, 63 см, дупето ми е малко, нямам гърди, но пък за сметка на това си харесвам тялото, и не ми пука кой ме харесва!
Никой не се е оплакал за теглото ми, явно съм късметлийка че попадам на момчета харесващи слаби момичета. :)))
За всеки влак си има пътници, скъпи дами и господа!

Пебълс, 20

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 554857311b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Oт н. 1 до хората, които мислите, че в другите страни хората нямали стрес и финансови проблеми - грешите. Там стресът е и повече, защото работата е по-интензивна. Страхуват се също да не загубят жилище, работа и дори за храна внимателно си разчитат бюджета.

Не е също вярно, че като се качи стандартът на живот сме щели да можем да си купуваме здравословна храна. Качил се е тройно стандартът последните 15 г. И сме станали още по-дебели точно, защото най-после можем да си позволим МНОГО храна, да се натъпчем като луди с любимите тестени неща...

Проблемът на българина е тестеното, пърженото в обилно олио ( 1 бутилка си отива НА СЕДМИЦА). Преди минаваше номерът, защото нямаше пари за сладко, а и хората работеха повече физическа работа, изразходваха глюкозата. Сега не е така.

Теглото е масов феномен навсякъде, но болестите в толкова огромни размери са си Балкански проблем (не само у нас). Причините горе ги казах – пшеницата пълнозърнеста или не е страшно потентна храна, прост въглехидрат – яжте захарен памук, горе-долу същата работа. Никъде другъде в света не се млати толкова много хляб. Дори по консумация на захар не сме чак толкова зле, но хляб, олио сме световни рекордьори

Иначе мъжете са по-дебели, просто е нормално жените с нормално тегло да имат половинка и да не киснат по сайтове за запознанство, а за мъжете е по-трудно. Има у нас повече млади мъже от млади жени.... близо 10 процента от българките вече са трайно в чужбина.... Много повече жени емигрантки има от мъже. Дебелите жени трябва да са по-активни и онлайн и затова действат. Ти няма да се вържеш, този и онзи и накрая ще се върже някой все пак.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dcaa8163e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   А защо в България масово мъжете са грозни??? От много време се чудя...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: be1a1438aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз не мисля, че за здравословно хранене трябват много пари! Просто като ядеш по-малко и по-прости неща даже излиза по-евтино!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1f33e7978f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Нормално пълните жени да са в подобни сайтове, много рядко да срещнеш нормален човек в подобен сайт.. Мисълта ми е, че повечето влизат за временни афери, и то хора с ограничено мислене. И по тези сайтове преобладават мъже по простата причина, че при вас е някак по-трудно да си намерите половинка.
Колкото до заседналия начин на живот при нас-младите.. Радвам се, че бях от последните поколения, които имаха уникално детство-цял ден тичане навън, играехме какво ли не из блоковете. Технологиите превзеха света. Ще става все по-зле. Децата вече не излизат. По цял ден играят на телефони, таблети и т. н. Много е зле положението. Но и родителите имат вина.
Аз до преди 6 месеца бях доста пълничка и не получавах вниманието, което очаквах от момчетата. Тъй като всяко момиче има нужда от внимание. Започнах редовно да ходя на фитнес и да спазвам хранителен режим, отслабнах с 12кг в рамките на 3 месеца. Сега не се оплаквам от мъжко внимание, дори си намерих приятел, който също тренира. Спортувайте, хора! Спорта е здраве! Но е относително.. Не всеки издържа, тъй като в началото ми беше много трудно. Бях свикнала да ям огромни количества храна. Спрях сладко, хляб, газирано, пържено, закуски и т. н. Но организма свиква и сега има моменти, в които си похапвам някоя вафличка, но не е ежедневие, както преди.
Съвета ми е да започнеш да излизаш и да не се занимаваш с подобни сайтове.. Започни фитнес например. Ще се запознаеш с някое момиче, което поне виждаш на живо как изглежда. Успех!
Момоче, 17г.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 554857311b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   н. 16, ами скъпо си е здравословното хранене. Не е да ядеш по-малко, а въпросът е какво ядеш. Не можеш да ядеш достатачно малко тестено или Захар примерно, но трябва да ги субсидираш с прясна риба, месо, зеленчуци, плодове, качествени и истински млечни продукти, яйца. Това е по-скъпа храна от това да се налупаш с нещо тестено примерно.
Ако яде човек „малко“ дюнери, сладки боклуци, хлябове.... пак ще е дебел. Най-дебелите хора на Запад не случайно са бедните – махат такива неща и готови храни.
На Запад да си слаб е признак на богатство, на средна класа.
И у нас горе-долу вече е така.
Който е по-заможен е по принцип и по-образован и съответно може да прави по-здравословни избори и спорт. Бедните гледат ТВ и реклами за боклуци по цял ден, децата са им също пред ТВ, млатят Нутела за закуска и чипсове вечер....

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fe22063f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   13 - Не знаех че я България работата е лека и никой не го е страх, да остане без пари и жилище... Сега научава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: de2bc099bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Хората стават дебели, защото ядат храни направени от захар, брашно и рафинирани растителни масла. Това е в едно изречение, ако трябва да се обяснява в детайли, защо, как и какво става в организма когато се консумират такива храни за това има написани цели книги.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0b9861a674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Много хора са дебели, защото като малки майките и бабите им са ги захранвали с мекици, бухти пържени филии и. т. н. Създали са им навик да се тъпчат и преяждат още като съвсем малки.
Не е проблема само в джънк фууда - той е често просто допълнение към основното 'десертче'... , още по - малко пък в технологиите, е поне при децата. Аз лично виждам доста около 10 годишни да играя навън, а живея не малък град.

Сега вече порасналите, както някой каза по - горе, от леглото сядат в колата, после в офиса сядат да седят цял ден, после пок в колата, после малко на дивана и накрая пак в леглото.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Понеже българина го раздава голям "цар" и цитирате тука някакви малоумни статистики, само ще кажа че познавам бая народ в чужбина, който казва че българските мъже са най-големите комплексари на тема килограми, пък с най-ниското покритие. В крайна сметка на никой не му дреме за мнението ти авторе, нито за тези под него

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bf118475d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

23.   И при мъжете, и при жените затлъстяването е резултат до голяма степен от липса на дисциплина. Човек не качва от днес до утре 20 кг. Първоначално кантарът отчита 2 кг. над обичайното тегло. Какъв е проблемът за една седмица да се мине на по-щадяща диета - без захар, мазни храни и тестени изделия, например - докато тези 2 кг. не бъдат свалени? Това е начинът, по който аз - жена на 47 години - поддържам фигурата си. И когато бях студентка, и сега тежа точно 55 кг. Нямам никакъв проблем да си вляза в роклята от абитуриентския бал, ако я бях запазила, защото размерът ми е същият. Другата причина за освинването на нацията, според мен, е нежеланието за физическа активност. Докато "почивка" се разбира като тъпчене с чипс пред телевизора, а не като чист въздух, природа и някакви занимания на открито, ще е така. Не съм съгласна с тезата, че здравословният начин на живот и ханене е скъп. Никой не ни взема пари за вход в планината, нито пък зеленчуците в България са недостъпни. Един дюнер е 3 лв. За тези пари едва ще мога да донеса до вкъщи зеленчуците от пазара. 6 яйца са 2 лв. - ето ти два омлета, вместо две вафли. Аз като домакиня съобразявам менюто и със сезоните, като се водя от диетата на нашите баби и дядовци. Българската кухня е изключително адекватна спрямо климата. В нашето семейство примерното меню за лятото е: обяд - таратор и задушени картофи; вечеря - риба и шопска салата; през зимата: обяд - пилешка супа и мусака; вечеря - салата от зеле и свинско с ориз. Не се лишаваме от хляб, той е полезен. Десертите целогодишно са плодове и само по повод - сладкиши. Мъжът ми има повече нужда от месо, така че специално за него гледам веднъж в седмицата да има и скара. В килера задължително държа варива - боб, грах, леща. В края на лятото приготвям някои заготовки за зимата - бланширани чушки за пълнене, печени патладжани, доматен сос за спагети, мариновани гъби, няколко буркана конфитюр (всичко това ми отнема един уикенд, не е кой знае какво). Готова кайма не купувам заради многото тлъстини в нея, вземам по-постно месо и лично си го смилам. Това е в общи линии. Казвам ви - не е скъпо и с малко усърдие проблемът с килограмите просто няма да се появи никога. Съпругът ми има тяло на плувец, докато връстниците му си мъкнат шкембетата, въпреки всичките им диети и фитнеси.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1b5e779bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   От автора: Значи както и очаквах много хора ми се нахвърлиха. Няма проблем не се сърдя. Все пак тук просто си говорим.

Искам да кажа, че никоя по-пълна дама не ми се е предлагала или нещо подобно както някой спомена по-горе. По-скоро идеята ми беше, че докато за жените изборът е от предимно слаби мъже то за много мъже изборът е само между по-пълни дами.

Искам и друго да засегна. Аз лично не мога да кажа, че съм слаб дори се определям като дебел, но килограмите над тези, които трябва да съм са не повече от 10 кг. При мен през годините винаги така се получава, че когато наддам повече и килограмите ми станат 10 над това, което трябва ми светва една червена лампичка и до сега винаги съм успявал да се спра с храната и да отслабна отново кога с 2-3 кг, кога с 5-6 кг и винъги пак съм влизал в едни разумни граници.

Това, което се чудя защо при жените, за които според мен килограмите са още по-важно нещо отколкото при мъжете я няма тази червена лампичка, която да светне и да се вземат в ръце, ами се оставят така, че жена която е висока 160-165 стига до 70-80 кг и не прави нищо по въпроса, за да оправи нещата?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 70327d7ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Че защо реши, авторе, че при жените: "Я няма тази червена лампичка". При повечето жени даже не е лампа, а цял фар. Това, че си видял няколко жени на улицата, които "са се оставили така", не означава, че всички се оставяме.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c6e8bf7e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   "жена която е висока 160-165 стига до 70-80 кг и не прави нищо по въпроса, за да оправи нещата? " - защото не знаят какво точно да правят, изискват се усилия, знания, дисциплина и т. н. Живеем в среда в която предразполага към затлъстяване и стандартните/дефолтни/лесни избори в ежедневието водят до затлъстяване, обратното значи да плуваш срещу течението което изисква борба, мисъл, напрежение, знание а хората не обичат трудното, обичат лесното.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Авторе сам си призна че имаш проблем с килограмите. Кой си ти в крайна сметка да съдиш за другите животи и червени лампи? Гледай себе си и хърбата до тебе-ако я имаш и се кротни

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cec9ec635d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Отговарям ти авторе. Защото българската жена, (а и жените като цяло), масово е заела образа на едно мързеливо, лениво, вечно недоволно от всички и целият свят същество, което вижда проблем във всеки и всичко, но никога в себе си. Защото мъжката природа е такава, че ние тичаме след жената, а не обратното, т. е вниманието и е гарантирано до известна степен. Те не мислят, а чувстват. Тъпчи, щото изпитва удоволствие без да мисли за последиците - типична женска черта.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fecf1fb1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Аз ще се включа.
Бях 45 кг с мокри дрехи, както се казва до момента, в който от стрес не ми се отключиха проблеми с щитовидната жлеза.
За няма и 5 месеца станах около 70кг., без каквато и да е промяна в храненето.
Не всяка дебела жена се тъпче или е избрала да бъде дебела. Масово пълните жени в България са болни.
Аз се лекувам в момента и почти възстанових формата си, но много други жени не са добре информирани и не ходят на лекар.
Опитайте се да помогнете, а не да съдоъе отстрани.
Най-малкото, с нормално отношение.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 565b971bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Авторе, аз съм жена, висока 163 см и тежа 83-84 кг, точно като тези, които описваш. Защо не правя нищо ли? Ами защото е трудно. Първо, имам Хашимото, пия хормон, метаболизмът ми е забавен. Второ, имам две деца и съм над 40, възраст, в която и без това се качва при жените. Трето, нямам финансови възможности да се храня винаги здравословно и пред това да гладувам, предпочитам да ям каквото и да е. И четвърто, време за спорт нямам - по времето, по което хората тичат в парка, аз отивам на работа и така цял ден, а след работа домакинствам вкъщи. Предполагам и много жени са като мен. Дано съм била полезна с инфо.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 565b971bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   До номер 17: Влюбена си, ново гадже, свободни, щастливи, затова ти е лесно да отслабваш. Но я да те видим след години, а и ако родиш..

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До номер 29
Ето един по-комплексиран от автора хе хе хе.Само 29 ще ти кажа че огромен процент български мъже омитате на едно хранене по над 1 кило храна и сте тръгнали да се опитвате да се присмивате на другите-типична БГ комплексарщина

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: be1a1438aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   До 31. Човек ако иска, намира време и начин. Какво значи нямам време да ям здравословно? Само оправдание. Сега има интернет, има информация, статии, филми какво ли не за правилното хранене. Вечеряй салата, кисело мляко, чушка с извара - диетично е и няма да умреш от глад. Теб те мързи да мислиш... да организираш. То с мързел не става в живота. И ако не искаш да помислиш, че имаш здравословен проблем и да отидеш на лекар, кой да го направи. Човек сам носи отговорност за собственото си здраве и живот. Или бъркам? Да, по-лесно е да лежиш на дивана и да плюскаш чипс и пица ида се оплакваш. А после ох това ме боли, ох холестерол, ох ах. Кой ми с. ра в гащите?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c1bace6335
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Срещал дебели жени... ами срещни се с мен като потичаш в парка Заимов, ама да не кажеш, че съм кльощава.
Сериозно, масово, хората са болни и е заради неправилно хранене, застой и стрес. Визията е най-малкият проблем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3805744aec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   И аз го виждам проблема, но не съм забелязал да е само при жените. Аз съм мъж, имам едни 15 кг. отгоре, най-вече заради мързел и слаба воля. Масово е. Ядем боклуци, седим по цял ден в офисите, не намираме време за спорт, особено. И остави настрана визията, но това е опасно за здравето.
Според мен е добре, човек, колкото и да е зает, да намира 3-4 часа седмично за спорт, като приоритет. Ако трябва, да спортува заедно с децата си или в обедната почивка в офиса. Също така, без да изпадаме в крайности, може поне да избягваме баничките и вафлите.
Надявам се да намеря волята да се справя с това.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: df187e5d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   авторе, има доста дебели хора (и мъже, не само жени) защото така е по-лесно. факт е, че има малък процент хора с хормонални проблеми, огромното мнозинство обаче дебелее от мързел и лакомия, удобно и нежно наричани стрес, едър кокал, задържане на вода, пухкавост и пр.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: bd5307701c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Мъж малко преди 40-те съм, 171 см на 88-89 кг. Имам коремче 2 см, а не дебело шкембе, т. е. теглото ми е разпределено поравно навсякъде. Няколко познати жени, които твърдят, че са на по 60-65 кг, имат по-едри фигури от моята. Чудно, откъде идва тази разлика от 30 кг... Те само се оплакват как диетите не им помагали, а веднъж не съм го видял дори да ходят повече от 1 км. Напротив, редовно надуват вредни храни. Живея до 4 училища и за съжаление виждам огромен брой пълни ученички с дюнери и хамбургери в ръка, докато болшинството момчета в същото време играят баскетбол или футбол и поне половината от тях са със снажни фигури. момичета рядко виждам да спортуват...
На младини доста карах велосипед (30-50 км дневно), поради което имам по-яки бедра и дупе. Ходя пеш по няколко км дневно, повечето дни и карам велосипед, но по-умерено (10-15 км). Пия само пречистена вода, айрян, прясно мляко и прясно изцеден сок от портокали. Рядко похапвам хляб, като се старая да е по-качествен, макар и да е 2-3 пъти по-скъп. Не ям колбаси, дюнери и всякакви подобни полуфабрикати с Е-та. Мия зъбите си по няколко пъти дневно, ползвам и зъбен душ "Панасоник". Купих си го, като не пуших цигари 2-3 седмици. ;) Всъщност, изобщо не пуша, нито пия алкохол, затова от спестеното от тези пороци имам средства за по-потребни неща. Сутрин след ставане и вечер преди лягане за 5 минути правя освежаваща гимнастика и 10 лицеви опори и после се чувствам страхотно. Също и вдигам една 10-килограмова гира по 30 пъти с всяка ръка. Спя на отворен прозорец, дори и в някои зимни нощи. Обичам да дишам свеж въздух. Нарочно не пазарувам от най-близките хранителни магазини, а от тези на по 1-1, 5 км от вкъщи. Така съвместявам две неща в едно и съм го превърнал в свой ежедневен навик. Който казва, че няма време за спортуване, просто си търси оправдание. Дори и най-малките усилия се отразяват на тялото и душата по-добре, отколкото мързела. Предпочитам да спя 10 минути по-малко, отколкото да не се раздвижа.
Благодаря на прочелите ме и на участниците в това разискване! Интересна тема с разнообразни гледни точки.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e46b17db86
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   39, за разликите в анатомията на двата пола да си чувал? Нещо за костна структура, мускулна маса и т. н.?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0a04fecee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Номер 40, чувал съм за лъжещи за килограмите си жени, които само се оплакват, а не си мърдат и малкия пръст да влязат поне малко във форма. По-грозното е, че доста прекаляват с мазни, тлъсти, тестени и сладки храни. Е, няма как да стане по този начин. По една случайност две от бившите ми бяха с телосложение като на тези "60-килограмовите", но тежаха по 75 кг. Изводите си ги прави за себе си. :) Според мен е глупаво човек да прави опори да заблуждава и себе си, и околните.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   41 за кой да влизат във форма бе? За тебе ли? Ти си заблудения комплексар, който се е вперил в чиждите гащи и кой как изглежда. А от коментара ти лъха и доста злоба, внимавай да се останеш сам, че ще ти е бая тегавичко

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0a04fecee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Номер 42, въпреки злобата във въпроса ти, ще ти отделя минута да ти отговоря на него. Няма нужда да има наличие на други хора, че да започне едва тогава една дебелана да се стяга заради тях. Ако тя не уважава себе си и здравето си, ако не полага усилия да ги поддържа в добра форма, никой друг няма да тръгне да я уважава вместо нея. Всеки е лично отговорен за своите тяло, здраве и душа.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   до 43
След като всеки е отговорен за своето тяло и душа,кой си ти за да съдиш и да държиш сметка на чуждите животи?!?Да не си бог?!?Злобен и комплексиран човечец
Да наричаш някоя жена дебелана само говори за ниската ти култура,злоба и комплекси,нищо повече

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: bff6d5a06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Това не е само ген, то иде оттам, че мнозинството жени станаха прекалено самодоволни и се залъгват с някакви тъпи фрази, че за всеки влак си има пътници, и защото са свикнали още от детство да си угаждат във всичко, и в апетита също, да не са взискателни към себе си, да не са самокритични, мързи ги да правят каквито и да било усилия, да работят върху себе си, да се самоизграждат, ... - то ест, пуснали са се по течението и я карат през просото... И защото поради бедност и ниско самочувствие доста български мъже пък стават невзискателни към жените до тях и са готови на големи компромиси със себе си, в смисъл, като няма какво друго да чукат, примиряват се с дебелана, уж заради добрата и "душа". А колко са добри дебелите, е отделен въпрос. Скоро една продавачка в бакалия, прекалено необятна в талията, иначе с миловидно лице, ми изръси признанието, че мъжете били като сладкишчета- не бивало да се лишаваш от нищо в живота, ама да го правиш хитро, за да не забележи мъжът ти... Мани, мани, хем дебели, хем нагли и развратни. Пълна деградация. Да плюеш и да отминеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 332545a321
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Млъкнете! Автора е напълно прав! Чужденките, макар и не природно по-красиви от българките повече се поддържат! В България жените се разпускат масово след 30-тата си година, особено пък и след като се оженят. Това е отвратително. Мисля, че се дължи на насажданото мислене у жените, че като се задомят всичко свършва - мъжът ще работи, мъжът ще печели парите, а те ще си лентяйстват и.... дебелеят. Аз ще кажа едно - не бих докоснал и с пръст даже дебела жена, ама даже и с пръст, защото ме е гнус не от това, как изглежда, а от това, което направила, че да стигне до там! Нямаш право да се разпускаш - има фитнеси, ще бягаш навън, ще ядеш салати, но си длъжна да се поддържаш! Това е от мен!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: abb32a850c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   Мъж съм на 27 от София. Темата ми е доста позната тъй като покрай мен има доста жени с отпуснати тела. Казвам отпуснати а не дебели тъй като има жени които са слаби и пак не изглеждат много добре тъи като им виси.

Малко ще повторя отговорите на предишните коментари като кажа че отговора е само един- мързел. Има ли желание има и начин. Дори жените с хормонални проблеми съм сигурен че могат да подобрят как изгледат с хранителни режими и тренировки, но не го правят.

Наскоро бях с една приятелка с такъв проблем на ресторант. Аз ям салата цезар и минерална вода, а тя пица и кола и всичко това докато ми се жалваше от хормоналните си проблеми и че нямало какво да се направи по въпроса.

Прави ми впечатление и самозаблудата на доста от тези жени. Тъй като съм близък приятел с доста от тях, съм ги питал директно защо не направят нещо по въпроса и винаги чувам 2 неща.

Първото е:" Би ми било много трудно".

Второто е:" То и сега имам доста мъжки интерес към мен. " Като второто ми е много странно тъй като това ми го казват жени които имат проблеми с намирането и задържането на мъж, поради начина които изглеждат. Деиствителни истории от рода тя се съблича и на мъжа му пада или не му става, тои се хваща с неина приятелка като и казва че е понеже приятелката е по слаба, директно повдигане на темата от страна на мъжа аз ходя на фитнес за да се подържам за теб защо ти не го правиш? И после момичето се обръща и ми казва за невероятният мъжки интерес към нея.... (говоря за повече от еднаа жена)

И винаги при всичките ми познати отпуснати познати решенитето е едно и също ще си намеря нов мъж, ще си crop-на снимките или ги оправя на PhotoShop или ще си заровя главата в пясъка, но пази боже да призная че имам проблем и до предприема каквито и да е действия за премахването му.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d4b2831f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Дебелите хора са лакоми и мързеливи, в буквален и преносен смисъл. Аз лично не ги понасям.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b2c5054df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Кое му е комплексарското да наречеш нещата с истинските им имена, номер 42/44?
Който си е дебел, си е дебел. Ако го нарекът пълен, може би звучи по-меко, но не променя фактите- а именно че този човек го мързи да си мръдне дупето от дивана и да отиде на фитнес, да се постарае да спазва хранителен режим, вместо да си хапва "пастичка", и да спре да се оплаква, че видиш ли "нямал време" за такива неща.
Ако проблемът действително е хормонален, тогава е още по-лесно да се спрявим с проблема, защото е много по-лесно да вземаш медикаменти и те да свършат цялата работа вместо теб.
Аз лично наистина се дразня на по-пълните ми приятелки, защото постоянно се оплакват че били дебели, а не спират да ядат Макдоналдс и други боклуци, нямали време за спорт- само оправдания слушам.
Висока съм 168см и тежа 56кг- слаба съм си генетично, но това не ме спира да ходя поне 2 пъти седмично да спортувам, а наистина нямам нужда- правя го за тонус и добро настроение.
За тва- вместо да мрънкаш по форуми, че хората ти викат дебелана- екипчето, маратонките и във фитнеса!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cd42b2cbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

51.   Номер 43 съм. Номер 44, държиш ми сметка кой съм? Сега ще ти отговоря кой съм.
1. Аз съм 100% искрен и не мога за някоя дебелана да излъжа, че не е дебелана. Доста жени обичат да се самозалъгват, но това не им решава проблема. Дела трябват!
2. Вече споменах в темата, че преди бях дебел, но с положени усилия успях да вляза във форма отново. Изцяло променен хранителен режим, спортуване, гимнастика преди лягане и след ставане, и прочее.
3. Пет пъти дневно правя по десет лицеви опори, т. е. по 50 на ден. Отнемат ми не повече от две минути за целия ден. Правя и клекове и разни други упражнения за разтягане, за броени секунди всяко. Например, облягам се с двете ръце на касата на вратата в коридора и си вдигам странично 10 пъти левия крак, после още 10 при и десният. И повтарям така няколко пъти. Доста помага за стягане на мускулите на талията и премахване на страничните паласки. Правя подобни упражнения и за стягане на дупето и корема. Идеята на споменаването на всичко това е, че има ли желание, лесно е. И не изисква пари и ходене по зали за тренировки. Номер 47 добре го е написал. Оправданията са за мързеливите. Ако ми кажеш, че ти самата не можеш да отделиш няколко минути или секунди дневно, за да се поддържаш в добра форма и здраве, значи сама си си виновна за това, което си на практика. Важи за всички запуснали се мързелани и мързеливци.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c23a390e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   47, а ти имаш ли си приятелка?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e78d3d9663
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

54.   Тези от вас които не могат да възприемат, че хората са различни тялом и духом и изпитват болезнена потребност да оприличават света със себе си страдат от ограничено мислене. А тея обиди тука които се сипят първо са признак на дискриминация /това в друга държава така да се изказвате ще ви съсипят от дела най-малкото/ и второ принзак на рецидивна психопатия. По-добре си пийте хапчетата

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 058c15bb37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

56.   До номер 54:
Скоро не бях чел толкова много концентрирана злоба в 6 реда текст. Личи си че си от дебеличките и толкова те е яд, че искаш едва ли не ако някой ти го каже в лицето да го натикат в затвора.
Аз съм бил много дебел и като отслабнах разбрах, че има много повече предимства за самия мен, отколкото за това как ме виждат другите. Чувствам се по-здрав, по-енергичен, по-жизнен. Мога да се занимавам с хобита и спортове за които преди само мечтаех. Не пърдя през 5 минути, не ме болят краката и не ми излизат мазоли постоянно. Мога да имам собствен стил на обличане, защото всичко ми става и ми стои горе - долу добре.
Единственото на което не мога да си отговоря е защо не съм го направил по-рано.
Що се отнася до това че е трудно и е до ген - гена е фактор но не оправдание. А трудното е само в началото: човек като е 100 кила и се напъне да свали 1 кило после става 99 и следващото кило ще го свали по-лесно, следващото - по - лесно и така направо си е зарибявка.

 
  ...

1-50 от 66
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker