Еднополови бракове. За или против сте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Еднополови бракове. За или против сте?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 13151 пъти
Здравейте! Току що прочетох темата "Лесбийка" публикувана в този сайт преди три месеца в отдел "Секс и интимност". Ставаше на въпрос как една майка на 43 г. открива, че нейната 19 годишна дъщеря е лесбийка. Прочетох всички коментари и мнението на коментиращите беше горе-долу около 50% се изказват положително и около 50% се изказват негативно за лесбийството. Аз също имам мнение по въпроса за гей мъжете и за жените лесбийки, но мнението си ще го изкажа ако темата ми бъде публикувана.
Модератори, за втори път ви изпращам тази тема, но първия път не ми я публикувахте. Питам ви защо след като толкова други теми публикувате, които според мен не би трябвало да бъдат публикувани.
Изпращам ви тази тема защото еднополовите бракове станаха законни почти в цяла западна Европа, а също така и в много други държави по света. Какво доведе до този феномен? ! Ние всички знаем, че винаги е имало и ще продължава да има гей мъже и жени лесбийки. Но трябва ли законно да сключват брак. Ето и най-голямата новина: На английската кралица Елизабет един от нейните братовчеди на име Лорд Ivar Mountbatten ще се жени за неговия партньор James Coyle. И двамата са някъде на средна възраст. Интересното е, че Лорд Ivar Mountbatten е бил женен и има три деца-дъщери. Дори кралицата няма нищо против този брак. Е, щом и в английското кралство хомосексуалните бракове стават законни какво ще кажем за останалата част на света. Вие какво мислите драги читатели, за или против на еднополови бракове сте? Кажете си откровенно мнението.
Моля модераторите да проявят разбиране и да публикуват темата. Не виждам с какво тази тема осквернява вашия сайт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 221

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5c2b090989
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

1.   Като е английската кралица няма какво да кажеш на въпреки ли? САЩ и Великобритания са управлявани от еврейските банкерски фамилии, които държат финансово цял свят на кредит и създават войните и кризите.

Не съм против гей браковете, нека ги има, стига да НЯМАТ ПРАВО НА ОСИНОВЯВАНЕ НА ДЕЦА. Отговори си на въпросите защо.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8f209e3d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не мисля, че някоя партия ще си направи харакири с това. За обществото няма никакво значение това. Според мен големият въпрос е дали ще могат да осиновяват деца?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cb0d201230
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

4.   Аз съм за. Всеки заслужава да бъде по-щастлив.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 697ba36fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Като хомосексуална жена, аз искам да бъдат законни.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a4aef8baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм хетеросексуален мъж. Не съм хомофоб, за мен сексуалната ориентация не прави някого по-добър или по-лош и не е фактор в оценката ми за някого. Имам приятел хомосексуалист даже. Гей парадите ги смятам за глупост, но не ми пречат особено.
Според мен обаче бракът е институция, която е в основата на семейството и отглеждането на детето. А едно дете, каквото и да ми говорят, има нужда от майка и баща. Трябват и двете фигури. Да, хомосексуалистите като хора с нищо не са по-лоши от останалите, до човека си е. Но си представете момче с две майки. Кой ще го научи да бъде мъж, да се защитава, когато го тормозят, да го води по мачове?
Мисля, че може да се направи някаква правна форма на съжителство на еднополови двойки, която да дава например право в случай на смърт на единия партньор, другият да получи дял от наследството или ако някой е в болница, другият да може да го посещава. Но бракът е между мъж и жена.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4c741a9000
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   За!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c9b30bb715
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Само на мен ли ми се струва или хомосексуалистите станаха супер много? В сравнение с годините преди? !
Или винаги са били много, но вече с тази демокрация, свобода на словото, социалните мрежи, порнографията по медиите и не само, се чувстват някак си свободни и не се притесняват да го показват и не го крият? !
По телевизията спокойно показват в различни предавания гейове, травестити, лесбийки, а отделно толкова много голотия като цяло, и това според мен оказва изключително голямо влияние върху по-младите и подрастващите. Може да прозвучи ''глупаво'', но имам чувството, че някои от така наречените '' хомосексуалисти'' са продукт на всичко това. По някакъв начин това им е повлияло да станат и бъдат такива.
Знам, знам, че Бог ги е създал, че това не е личен избор, но съм объркана от този Свят.. От всичко в днешно време. Просто е някак си сбъркано...
Относно браковете - ами факт е, че наистина масово стават законни. Може би в другите държави хората са по-напред като мислене от нас. Ние сме изостанали и като развитие на цялата държава и морално. Признавам си аз не съм особено ''за'', но в крайна сметка всички сме хора и щом това искат хомосексуалистите - ами ОК.
Както се казва, всички имаме куп проблеми, че да придаваме толкова голямо значение за техните нужди, желания. Нека да е законно и при нас. Само ако може на обществени места да не се целуват или натискат, защото ей това ми идва в повече.
Намирам го за изключително гнусно... Няма значение мъж с мъж или жена с жена. Защото хората приемат повече когато две жени се целуват, но за мен е равностойно.
И съм против осиновяването на деца от такива двойки. Толкова е неестествено, природата ни е създала така - от мъжки и женски индивид да се получи поколение. Има закони в природата... Да не говорим от религиозна гледна точка (тъй като вярвам, но не мога да кажа, че съм от онези религиозни хора).
Приятели хомосексуалисти нямам, общувала съм малко пъти с такива познати.. Не са лоши хора. Даже няколко лесбийки са ме сваляли. Абе, всеки си търси щастието, но светът е станал извратен.. Кой знае какво ни чака занапред. :)


Ж, 27

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b940ab5cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Абсолютно против съм!

Ж19

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2414a72303
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Нямам против да се женят, но честно казано ако си представя, че такива индивиди биха обикаляли около децата ми някой ден - се отвръщавам..
Ж, 19

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 05e7ad5ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Е, щом и в английското кралство хомосексуалните бракове стават законни какво ще кажем за останалата част на света." - в английското кралство и шариата е законен... (https://www.inbrief.co.uk/preparing-for-trial/shariah-in-britain)

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2db59d7473
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

13.   Хубава тема. Всъщност нашето общество е доста архаично, но иначе философски настроено и със самочувствие. Какъв е проблемът да живеят заедно мъже или жени, какво правят в леглото си е тяхна работа и ако тези хора са достойни не нарушават законите, защо трябва да им се пречи. Глухи сме за децата растящи в българските дгета в мизерия и насилие, деца които са примати не можешжи едно изречение да формират, но ако двама интелектуалци адвокати гейове искат да си осиновят дете, което ще учи в топ училища, ще пътува, ще знае няколко езика тогава масата ще отворят уста.
А по света това е нормално, но е нормално ако детето расте недохранено и в лоша среда, тогава социалните се намесват.
Гледайте в ютюб как две жени си гледат децата, износени от едната с донорска яйцеклетка. Страхотни и двете.
Аз не съм лесбийка, моето семейство от онези, класическите, но считам, че е време да се променим, защото светът се променя и тези хора не са престъпници. Живея в чужбина и тук децата учат какви семейства има, четох и аз. Децата приемат съвсем нормално различните варианти, но в България това е ненормално. Нормално е жената да я бият, та дори и убиват и държавата да бездейства. Колкото и да не гледам Новини се сещам за 3 случая веднага от последната година, всъщност от този месец още 1, значи 4. И това ще кажете не е нормално, но е факт. Всеки да гледа себе си, да е толерантен, но не толерантен към насилието, корупцията и безобразията, който прогонват хиляди всяка година, нищо, че ни убеждават в противното.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0391538362
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Против не съм, но не може да се отрече факт е, има го и аз го определям като разврат. Разврат в отношенията, в изборите, в разбиранията. Липсва класата, липсва и любовта. Ама какво да се прави....

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: bbd1463c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   За!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 058d94f3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Според мен еднополовите бракове би трябвало да бъдат узаконени. Не виждам с какво точно биха попречили на останалата част от хората. Но пък за сметка на това биха улеснили и ощастливили живота на тези, които имат желание да сключат такива. А и сключването на брак не е само начин да покажеш на партньора си, че го/я обичаш, а и при критични ситуации е важно условие, за да имаш възможност да участваш във вземането на животоспасяващи решения, които касаят него/нея или общите ви деца.
Така че да, аз определено мисля, че щом хетеросексуалните хора имат право на тази стъпка, то и хомосексуалните би трябвало да имат такова. И по никакъв начин не съм съгласна с търдението, че подобно узаконяване един вид ще разврати обществото и ще накара все повече и повече хора изведнъж ей така от нищото да си променят сексуалната ориентация.
Както се казва оставете хората да си живеят на спокойствие, защото колкото и да ги съдите и обиждате, това няма да направи вашето съществуване по-смислено и приятно, а по-скоро ще го изпълни с гняв и неприязън, които никога никому не са донесли нещо хубаво.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0852b3bf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   За еднополови бракове, против осиновяване на деца от еднополови двойки, против правене на поитика от това, против парадирането, против това да е повод за разделение.

хетеросексуален съм

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e1f42b2e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

18.   Против съм. И не, защото не съм толерантна към гей-хората, съвсем не. Държа децата растат в нормална, здравословна и спокойна среда. В този ред на мисли, ако имах възможност, бих отнела правото да се репродуктира, на голяма част от съвременното "общество". А и след хомосексуалните, ще започнат да изискват същите екстри и педофилите, после полигамните, току виж и некрофилите се обадили и какви ли още не...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e8668d2b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   Против!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 60f05ab86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Аз съм За. Какво толкова? Като вземат да се превземат, ау разврат, не знам какво си. Колкото е грозно да се натискат двама мъже или две жени, толкова е грозно да се натискат и мъж и жена на публично място. Защо да не се женят? В Гърция, преди тя да стане християнска държава, по времето на Платон е било съвсем нормално при мъжете. Който не вярва да прочете "Платонов пир". И изведнъж като станаха всички големи християни! Хомосексуалните не били нормални, Църквата, Господ какво мислили тинтири-минтири! То да съдите, мразите, завиждате е много християнско и морално! Господ обича всичко що е създал! Какво искате от хората?


Хетеросексуална

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 576422d7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Аз съм за. Като се има предвид че става въпрос за граждански брак и няма нищо общо с религия и тн. Все пак става въпрос за двама души, които се обичат и искат да се обрекът във вярност един на друг за цял живот. От какъв пол са според мен няма значение. Любовта си е любов. ПРЕДПОЧИТАМ ДА ВИДЯ ДВАМА МЪЖЕ ДА СЕ ДЪРЖАТ ЗА РЪКА ОТКОЛКОТО ДВАМА МЪЖЕ ДЪРЖАЩИ ОРЪЖИЕ.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e8362eeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Разбира се, че за.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e24fa6e45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   ЗА! Аз съм гей и съм се родил такъв, защо да нямам права като всички останали само заради това че харесвам други неща? Щом другите хора имат право да се женят или омъжват и аз имам същото, нито съм по-тъп нито по-долен от тях за да ме ограничават в моя живот и то с човек който е съгласен и е мой партньор независимо от пола. На никой не пречим да сме щастливи заедно, не мога да разбера изостанали хора които мислят че света се върти около тях и тяхната уж "нормална" сексуалност. Това че съм гей не ми пречи да съм най-добър в моята специалност и най-добрия в това което правя, след време ще стана авиатор и най-малкия ви проблем ще е какъв съм когато от мен зависи живота ви!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8263b41768
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   Да, крайно време е да ги узаконят и у нас!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 766088f0c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   За. Не виждам причина да съм против. В крайна сметка всички искаме да се чувстваме обичани, а и да обичаме. А и това по никакъв начин не вреди на останалите. Виж, ако ме питаш за осиновяването на деца от такива двойки, вероятно ще съм друго мнение. Но за брак, да, нека да се обичат и "официално".

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c002ab93ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Аз нямам нищо против еднополовите бракове. И по принцип смятам, че всеки има право да живее както иска, стига да не наврежда с нещо на живота на някой друг.

Има някаква тенденция, нещо като психическо разстройство може би, маса хора всячески да се опитват да поставят в една определена рамка всички, които са извън нея. И интересното е, че тези хора обикновено не са щастливи - не са доволни от себе (това, което правят/не правят/ с живота си.. /не/ са постигнали в живота си), и/или не са сполучили в любовта (били за зарязвани; било им е изневерявано; или пък са се хванали с човек, който не им харесва действително, но са с него по една или повече причини, които често са само в главите им).

Критикуването и осъждането е любимият спорт на нещастните или айде, на нещастливите хора - на неудовлетворените и незадоволените. За жалост измежду нас българите има голяма маса такива...

Хетеросексуална жена на 30г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f82c0f5ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   За съм. Ако човек е намерил сродната си душа в лице от същия пол - нека бъдат щастливи заедно. Така ще избегнат браковете за прикритие, част от разводите и хората ще имат възможността да бъдат щастливи в родната си страна.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8d7a12cac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

28.   Тези отношения представляват извращение. Както е видно за всеки тези и всякакви други изопачения не просто се толерират те се рекламират и се прави опит да се накарат нормалните хора да ги приемат за нещо нормално. Тук трябва да си зададем въпроса: Кой и защо прави тези огромни усилия. За да може правилно да се отговори на тези въпроси човек трябва да се обърне към Светите Писания - Библията, да види какво е казал Бог за това, да се види какво става в света и какъв е светогледа на тези които промотират тези извращения и на кого служат те. В Светите Писания Всевишния предупреждава тези и много други извращения да не се практикуват, предупреждава, че тези неща са правени в миналото и това е довело до унищожението на тези народи и цивилизации които са правели тези неща. Сега да видим кои са тези които натрапват тези отклонения на хората и в какво вярват те. За да не изпадам в крайности и прекалена задълбоченост и да казвам неща които много още не са готови да приемат, защото не могат да се поберат в техния светоглед ще кажа, че тези хора мразят Бога, Христос, християните и християнството. Те мразят идеята, че Бог може да им казва какво да правят. Те искат да си правят каквото искат без да поемат никаква отговорност. Самата идея, че човек е отговорен за постъпките си и ще трябва да даде обяснение за изборите които е правил в живота си е нетърпима за тях, защото те обичат злото, обичат да правят неща които не са редни и самата мисъл, че ще трябва да отговарят за това виси като Дамоклев меч над главите им и те не могат да понесат това. Те правят и пропагандират неща които са точно обратното на това което Бог определя да се прави или да не се прави в Светите Писания. Цялото тяхно поведение представлява един бунт срещу Бога. Всичките им символики са свързани с този бунт. Да вземем например сградата на Европейския Парламент, тя е направена по картината на Брьогел - Вавилонската Кула. Парламента който е направен като недовършена кула представлява символ на отхвърлянето на Божието Слово от тези хора. Строежа на оригиналната Вавилонска Кула е спрян лично от Всевишния и това е описано в Светите Писания. Тези хора няма да спрат и ще промотират най-мерзките и гнусни извращения, ще наливат огромни средства в грантове е фондации с цел да развратят обществото до крайна степен. Да се върнем на твоя въпрос за еднополовите бракове и какъв е техния смисъл. Те нямат смисъл ако се погледне рационално, защото понеже са едно изопачение на нормалното и правилното те не могат да произведат плод - деца. Смисъла на легализирането им и натрапването им е насочен срещу Бога и Словото Му. Те искат да Му кажат - ето виждаш ли, ние ще правим точно обратното на това което Ти си казал. В крайна сметка какво ще стане с тези хора и с тези които ги следват в тяхното безумие? Ти и сам можеш да се досетиш, че ги чака нещо ужасно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d3ffcc8938
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

29.   Против! Ако хората бяха създадени да се чифтосват със същият пол, то тогава нямаше да има втори пол.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0852b3bf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   29, природата понякога греши, за което нямат вина хората, че са се родили такива. Има хомосексуализъм и при животните.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b541191908
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   много ЗА!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8234d89109
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   За мен бракът все още означава твърде много, за да позволя да го тъпчат, затова твърдо против. След еднополовите бракове ще поискат бракове с животни, с предмети, тройни и по-големи групички да се бракуват и въобще да има хареми както мъж с много жени, така и жена с много мъже или еднополови подобни. Почнат ли да унижават институцията, наречена брак, няма да се спрат, докато не отвратят дори най-умерените. Затова според мен е време да им ритнат столчето и да се свършва с големите претенции. Веднъж подадеш ли им пръстче, те ще свикнат вечно да недоволстват и да искат още, и още, и още, и още... така до края на света.

П. С. Не са пускали темата ти, защото ще предизвика излишни скандали с малкото, но гласовити хомосексуалисти и либерали в сайта. Те са така - 5 души на кръст, а се опитват да минат за милион с пищене и шумене. Жалко, че не се вслушаха в здравия си разум и този път! Предсказвам поне 2 страници тема с опция да достигне 3!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f2a864024e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Английското кралско семейство мерило за какво е?
Това много ме подразни като критерий.
Ние без благороднически титли сме също толкова хора, дори бих казала и много повече, защото никой от тях не знае какво е истински труден живот и борба. Хората в светлините на прожекторите не са критерий и не са мерило за нищо, независимо кои са те, поради простият факт, че те не живеят живота на обикновения никому неизвестен човек.
Иначе съм против осиновяването на деца. Дали ще се женят или не, не ме вълнува особено. Но много ме дразни да отричаш хетеросексуалността със всичките й характеристики, от които най-важната-създаване на потомство, и да се ползваш от това същевременно. Намирам това за лицемерно и отвратително.

Ако си хомосексуален трябва да приемеш, че няма да имаш деца, това е за мен правилно! И че тези, чиято сексуалност отричаш, няма да ти ги правят и подаряват(продават)!
Хайде да не се правят на по-велики от Господ.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ae95d536e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

35.   Няма основателна причина, освен осиновяването, която да оправдава браковете на хомосексуалните двойки. И понеже съм твърдо против да се разрешава на хомосексуални двойки да осиновяват деца, съм и против хомо браковете. Хомосексуалистите нямат нужда от брачното институция, всичко материално между тях е уредено по закона за съжителството, а спецификите могат да се договорят допълнително.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aa5e46c7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

36.   Категорично ПРОТИВ, ако някой настоява допълнително ще обясня!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a527119edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   За. При положение, че хетеросексуалните не иска да се женят ('щото било една хартийка), не виждам защо хомосексуалните да не могат.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3a391eeee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

38.   "Ако си хомосексуален трябва да приемеш, че няма да имаш деца, това е за мен правилно! "
Откъде, накъде!?? Правото на репродукция е изконно биологично ЧОВЕШКО право! Сексуалната ориентация НЕ Е СВЪРЗАНА с репродуктивната способност!

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9e8362eeb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

39.   Аз съм бисексуална и имам 4 годишна връзка с най-прекрасната и разбираща жена на света, с която се чувствам истински щастлива. Странно ми е, че има хора, които все още са против, смисъл-21 век сме, в това няма нищо пошло и извратено. Това е човешки избор. Всеки човек има право да е обичан, да има семейство и да се радва на децата си. Ужасно егоистично и тъжно е някой си да те лишава от тази радост, вие как ще се чувствате, ако сте цял живот без деца, те са смисълът на живота. Аз съм За осиновяването, не знам защо си мислите, че ние сме някакви извратеняци и не можем да възпитаме децата си... Това по никакъв начин не означава, че са по-низши от другите, или няма да имат възпитание и ценности. Всичко зависи от нас да ги научим как да са добри хора, да уважават различните, да се гордеят с това, което са. Не е ли по-важно да има разбирателство и щастие в едно семейство, отколкото това дали се състои от двама мъже или две жени... Аз дори не обръщам внимание на неща като цвят на кожата, ориентация, произход-виждам го като всички останали, дори не се и замислям, важен е характера, а не кой какъв е. Да отхвърляш човек по подобни фактори е ограничено, комплексарско и рискуваш да загубиш страхотни хора. :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 05e7ad5ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

40.   Хомосексуалните хем искат да сме модерни и да ги приемем, хем настояват за брака, която е една пренебрегвана от модерните хора институции... От къде идва това противоречие? Ами много просто, като кажат, че са сключили брак, вече имат основание да искат и да имат чужди деца, поради простата причина, че няма как сами да създадат. Бракът е съюз между жена и мъж с цел създаване и отглеждане на деца. Тези, които не могат да създават деца нямат място в тази институция! Ако не могат да приемат факта, да се гръмнат, а не да ни натрапват болната си представа за света.

А да крадеш/ купуваш чужди деца е насилие над самите деца да ги лишиш от биологичните им родители да ги подложиш на ненормалната социализация, в която вместо да имат достъп и до мъжкия, и до женския модел, те имат достъп до някакви съвсем други модели.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a4aef8baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   От 7 до 39 - никой не казва, че си извратена, по-лош човек или нещо такова. Но ако синът ти е жертва на хулигани, кой ще го научи да се защити - ти или партньорката ти? Кой ще го заведе на мач? От кого ще се научи да бъде мъж?
Едно дете има нужда от баща си и майка си. Баща ми ни напусна, когато бях на 3. И повярвай ми, много се отразява това на психиката на човек, дори да не го разбира. Прочети за връзката на детето с баща му и с майка му през различните периоди от детството. Познавам и други хора, израснали с един родител. Има последствия. Не че не може да се преодолее, но си има значение. Поради същата причина съм и против това самотни родители да осиновяват деца. Извън това нямам никакъв проблем да поддържам приятелство с хомосексуалисти, за мен това няма значение. Моят приятел гей знае за позицията ми, не е съгласен, но я уважава.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0852b3bf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

42.   39, макар че съм хетеросексуален, искам пълни права за вас. Но с 1 изключение - да нямате право на деца. И то не заради вас, а заради децата. Било егоистично да нямате деца. А не е ли егоистично да подлагаш децата на това умишлено да нямат баща или майка. Само не ми разказвай как няма проблем да има 2 майки и 0 бащи, защото това си влияе ан детето. И да, не е по-добре да расте с родители алкохолици, но все пак децата никой не ги пита дали искат да имат 2 майки, а не майка и баща.

Ето това е егоистично. Вие си правете каквото искате помежду си, но ен замесвайте трети хора в това число и деца, които нямат право на избор и мнение. И те са хора, и те имат право на нормално семейство. Това, че са малки или неродени и не могат да говорят, не означава, че трябва да стават инструменти на вашето щастие за сметка на тяхното правилно развитие. Не смятам, че сте извратени, но смятам, че подобен семеен модел е вреден за децата, а и тях никой не ги пита дали искат да нямат баща, че умишлено да ги подлагате на това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 249278d71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Реално погледнато гей хората имат същите права като хетеросексуалните, не разбирам защо трябва да имат повече права?
Тоест хетеросекуалната Минка има право да се омъжи, лезбийката Пена има същото право, това че Пена не иска да ползва правото си да се омъжва не й дава право да демонстрира сексуалноста си на паради с цел искане на повече права. В момента в който обществото даде повече права на дадена група хора ще започнат едни съдебни дела за дискриминация едни искания за още повече права. Имаме опит с даването на права на цигани, нека не грешим и с друга група малцинства. За какво им е официален брак на гей двойките, ако не е за осиновяване?

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 49063ca209
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   За! Щом аз имам право да сключа брак и да узаконя съюза с любимия човек, защо и другите да го нямат? Те по-малко хора от мен ли са? Или може би са по-ниска категория хора и заслужават по-малко права?
Дай Боже всекиму, да може да се свърже по този начин с човека, който обича.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6bf4a3a46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

45.   Здравей Авторе,

"Еднополови бракове. За или против сте? "

Моят отговор е:

ПРОТИВ съм еднополовите " бракове". Защо? Защото:

- не може мъж и мъж ; и жена и жена да представляват семейство и да имат брак. Хомосексуалистите НЕ са семейство и НИКОГА не са били семейство.

- БРАКЪТ ( било то граждански и религиозен) и СЕМЕЙСТВОТО са ЗА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИТЕ ДВОЙКИ, състоящи се от МЪЖ и ЖЕНА.

- САМО ХЕТЕРОСЕКСУАЛНАТА ДВОЙКА, СЪСТАВЕНА ОТ МЪЖ и ЖЕНА ИМАТ ИСТИНСКА ЛЮБОВ, ПОТОМСТВО, СЕМЕЙСТВО И БРАК.

- Хомосексуализъм е извращение на човешката личност. Хомосексуализмът подкопава, развращава, съсипва обществото. А това извращение води и до физическа смърт на човешкото общество. Всяко извращение води до физическа смърт на човеците.

- Бог и природата ОСЪЖДАТ и са ПРОТИВ хомосексуализма и всякакви други извращения. Животните НЕ познават и не знаят за хомосексуализма. Ако човеците признаят хомосексуализма за нещо нормално - то те с това злодеяние стават по-долни и от неразумните животни, които НЕ знаят и са ПРОТИВ хомосексуализма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 80892a82b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   Въпреки, че мразя хомосексуалните мисля, че е по-добре за едно дете да е при 2 майки отколкото с майка и избягал баща с който не се познават или който го бие всеки ден или да израсне в сиропиталище. Сега остава да кажете и че в сиропиталище ще им е по-добре.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f2a864024e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   До 38 от този, който критикува:

Имали право на възпроизводство хомосексуалните? Интересно, по какъв начин става това извън хетеросексуалния.
И как отричайки нещо, ти се ползваш от продукта му? Нали не си от същото тесто, нали няма друг пол за теб? Значи майката -лесбийка няма да знае какво е това мъж и ще възпитава мъж, така ли? На какво ще го научи-да обича мъжете или жените?
Ами двама бащи гейове- как ще гледат дъщеря и на какво ще я научат? Как да се пази от забременяване ли? От кого?
Или ще я учат да избере другия пол-''ние сме различни, но ти трябва да си не като нас, не, грешка-като нас... ''
Хайде стига. Всичко си има граници. Да се женят, ако ще и 15 пъти, ако ще и 150, но да не пипат децата!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 99303f205b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

48.   За! Всеки трябва да има право да сключва брак с човека който обича. За и за това да имат деца. Не е доказано че това влия негативно на децата. Нима при хетеросексуалните двойки всички деца са щастливи?
От хетеросексуална жена

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 74a1d9c711
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

50.   Твърдо против. В смисъл, никой не ви пречи да задоволявате нагона си. Всеки да го прави с когото и както си поиска. Но бракът е институция, която крепи семейството. Легализирането на еднополовите бракове значи да се сигнализира пред обществото, че подобно нещо е нормално и подкрепяно. Ами не, не е нормално. И никога няма да бъде. Най -малкото това е лош пример за децата, които още се самоопределят и ги подтиква да вземат грешното решение. Всеки негей на тази зема значи един сбъркан мозък по-малко. И това е добре.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3fdff2640f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   От автора.
Виждам, че темата събира доста коментари. Това е добре. Нека да чуем мненията на повече хора. Както обещах, че и аз ще си изкажа мнението ако публикуват темата. Ето какво мисля и как разсъждавам относно еднополовите бракове. Първо искам да кажа, че аз не съм задръстен със старовременни разбирания мъж и съм в крак с днешното време и модерните разбирания на хората. Приемам факта, че има хомосексуални мъже и жени и че те имат право на лични отношения по между си под каквато и да е форма, стига да не пречат на обществения порядък и морал с който болшинството от хората живеят от векове. Като казвам това имам на предвид тяхните сексуални отношения помежду им. Никой не им забранява да правят секс, да се обичат, да живеят заедно в едно жилище купено с общи средства, да имат общи банкови сметки и още много други неща присъщи на всички нас. Но има нещо в природата създадено, дали от Бог или от самата природа, което не трябва да се нарушава. Това е, че Бог е създал човека с два пола, мъжки и женски, с цел за размножаване на човешкия вид. Това е природен закон. В много далечното минало на човечеството, преди милиони години, човекът е бил двуполов т.е. хермафродит и се е самовъзпроизвеждал. Но Бог е разделил половете на мъжки и женски за да могат два индивида да се грижат за израстването на новото поколение. След като два човека са създали трети, Бог е вложил в тях чувство за грижа към израстването на новото създание. Мъжът е осигурявал прехраната, а жената е отглеждала новороденото. По-късно обществата са решили тази връзка между двата пола да стане по-силна за по-доброто развитие на новороденото и така се е стигнало до идеята за брака, който на по-късен период е станал законен.
Някои коментатори оправдаха хомосексуалните бракове, че били необходими за да бъде тази двойка щастлива. Нима без брак такива двойки не са били щастливи!!! Един подпис ли ще ги направи щастливи!!! Това е много наивно обяснение. Както някои вече казаха щом си хомосексуален трябва да приемеш, че не трябва да имаш деца. Но аз искам да попитам онези родители, които имат син или дъщеря как ще се чувстват ако дъщеря им е лесбийка женена за друга лесбийка, или сина им е гей омъжен за друг гей. Ще кажете ли на вашите комшии или роднини, че вашата дъщеря е на театър с нейната съпруга, или че вашия син е на пътешествие с неговият съпруг. Смешно е, нали. Хайде да не се правим на много модерни, че сме живеели в 21 век. Не всичко модерно е приемливо. Мисля, че някой спомена за извратени бракове, като например брат да се ожени за сестра си или баща за дъщеря си, или пък братовчеди от първа линия. Ами желанията на педофилите няма ли да ги озаконим, те също искат да бъдат щастливи. Чел съм за мъж, който иска да се ожени за неговия кон. И той ли ще се чувства по-щастлив? Няма да се учудя ако някой иска да се ожени за кучето си. Който гледа порно ще види и секс с кучета. Ами кучето е най-доброто домашно животно, дали и такъв брак трябва да се разреши за да бъдат собствениците им по-щастливи.
Хора, имало е хомосексуалисти винаги и ще ги има и за в бъдеще, защото аз знам каква е причината за тяхното съществуване, но нека да се замислим малко по-задълбочено кое може да бъде разрешено и кое не трябва да се разрешава. Пак повтарям, че нямам нищо против хомосексуалистите. Нека си живеят както си искат на затворени врати в жилището им, но без брак и без публични демонстрации и без деца. Има природни закони, които са вечни, те са непроменливи, но има и човешки закони, които трябва да се съобразяват с природните закони. Закона за браковете между еднополовите хора е противоприроден закон.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6fe346215d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Аз живея в САЩ и тук еднополовите бракове са разрешени. Живеем в сигурен квартал със заможни хора, а едната съседска двойка са две жени. Те имат син като едната е забременяла от донор. Не виждам нищо необичайно в начина им на живот. Съвсем нормално семейство, канят съседи, приятели на барбекю и изобщо нула разлика. Дори са по-социални и по-често имат гости. За нас като съседи е супер, НО не знам как е за сина им.
Детето е много добре възпитано, трудолюбиво и прави мого услуги на хората – извежда кучетата на разходка, гледа ни котките като сме на почивка и така нататък, но е много свито момче и му липсва мъжественост. Може би това щеше да е така и при други родители
У нас има често деца, отглеждани само от жени – баби и майки, а мъжете са или на гурбет, или съвсем избягали. Не виждам някакъв голям проблем.

Моето мнение обаче все пак е, че преди да се разреши у нас подобна практика е добре да се видят резултатите от другите държави. И без това обществото ни не е готово, нека се изчака. Ако децата на хомосексуалните двойки нямат повече психически и други проблеми в сравнение с хетеросексуалните двойки, аз съм ОК.

ж33

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 29edeb739d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

53.   Против. Аз съм за традиционните ценности на обществото, защото всичко друго води до разпад на социума и до гибел на нашата народност.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 52a6f72be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

55.   Това са хора с увреждания и не мога да бъдат като останалите - какви бракове, какви пет лева! Да приемат, че не са пълноценни и да се скатават, а не да ни се навират в очите. "Аз съм гей и искам права като другите" - искаш, ама не си като другите затова няма да имаш права!!!

 
  ...

1-50 от 221
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker