Как да приключа... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да приключа...
преди: 13 години, 1 месец, прочетена 4811 пъти
Здравейте на всички, които четат моята история! Пише ви едно объркано момиче, което не знае как да постъпи. Аз съм на 24г. , студентка. Имам си приятел от 7 г., с който не съм се разделяла никога. Заедно отраснахме, заедно формирахме нашите характери. Винаги сме се допълвали, сме си били опора един за друг. Връзката ни е спокойна, улегнала, с него се чуствам себе си, не е нужно да се преструвам на нещо, което не съм. Аз съм от малък град, двамата заминахме студенти в един и същ град. Връзката ни е имала много спадове, годините си оказват влияние, няма страст между нас, всичко ни е до болка познато, но в същото време и мило.

Запознах се с едно момче в момент, в който нещата между мен и моят приятел не вървяха. Беше настоятелен и гледаше в мен, а не през мен. В този момент моят приятел изживяваше депресия, с която се борехме дълги години. Аз бях мъжа в нашата връзка, аз треперих над него, аз се стремях да го развеселявам и да му бъда най- доверения човек. Не ме разбирайте погрешно- не съм човек, който при първата се появила трудност би напуснала току така. Просто се случи без да го искам.

Започнах да се виждам тайно с него. Той знаеше, че си имам приятел. Даваше ми всичко онова, коео ми липсваше през всичките години- вниманието, караше ме да се чуствам красива и обичана, даваше ми и страстта, която ми беше липсвала толкова дълго време. Колкото и нескромно да звучи аз съм красиво момиче, през годините съм имала доста ухажори, но винаги съм била като кон с капаци- никога не съм се подхлъзвала по някой друг. Докато не срещнах него- влюбих се, но в същото време продължавам да обичам приятеля си.

И така това положение продължава вече 3 г. Водя паралелни връзки, много хора биха ме обвинили, но само аз си знам какво ми е вътрешно. Как всяка минута се разкъсвам. Искам и аз да бъда щастлива и да имам нормална откровена връзка, но ме е страх да действам, понеже аз съм първата приятелка на моя приятел, не се съмнявам, че ме обича и не ми е изневерявал и просто ще му разбия сърцето. В същото време не искам да се разделям и с другото момче, тъй като и него обичам. И така седя в тази заклещена ситуация, в опитите си да не нараня нито един от двамата.

Знам, че живея в една лъжа, на която скоро трябва да сложа край, но просто съм страхлива. Изпитвам ужас от болката, която бих причинила на моя приятел да се разделя с него, за него то това би било като удар от ясно небе, но в същото време не го виждам един ден като бащата на детето ми и мъж до мен. Ние живеем отделно, излизаме на кафета, той все казва, че ни е рано да се обвържем, а сме заедно от 7 години.

Знам, че ме обича, но просто така съм го свикнала да му давам свобода. В същото време другото момче ме чака от 3 години да събера смелост и да се разделя. Иска да заживеем заедно и догодина да се оженим- знам, че с него ще бъда щастлива. Каква дилема- повечето хора се страхуват, че няма да намерят човек, с който да се чустват щастливи, а аз намерих двама! Но повярвайте ми аз си знам как го изживявам вътрешно, искам да постъпя правилно и веднъж завинаги да се отърва от този кошмар, но в същото време не искам да нараня никого. Знам, че няма такъв вариант и трябва да се разделя с дългогодишния си приятел, но е толкова трудно да нараняваш хора, които обичаш... Моля посъветвайте ме как да постъпя, сигурна съм, че малко хора биха ме разбрали. Само тези, които лично са го преживели, за останалите ще бъда тази, която върти двама едновременно, но моля ви помогнете ми, чуствам се безсилна....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 1 месец
hash: 0894c8bc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Решението е много просто - напускаш първия, когото го имаш по-скоро като брат и отиваш при другия, когото наистина обичаш. Друго решение няма.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 4d0d3712dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом се е породил навик и дори скука според мен връзката е изчерпана. Какво ще стане, ако се съберете да живеете заедно и имате деца? Аз преди много години имах една много продължителна връзка, която сега определям като изчерпана /тогава/. Бях си свикнала с него, някак естествено следваше брак, нямаше страст, а само сигурност и рутина. Омъжих се, родих две деца. Нещата вървяха все по-надолу. Сега се питам защо не разбирах, че човек се обвързва, ако има по-страстни чувства, по-голяма привличане с една дума когато го видиш той да те вълнува, да искаш да си именно с него. Няма да коментирам как се разва животът ми сега. Съжалявам, че се омъжих по-скоро, защото това бе естествено и роднини и познати го очакваха. Завършвам малко обърканите си думи с една позната, но много вярна мисъл. "Човек трябва да живее не с този, с когото може, а с този, без когото не може"!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 2f8a579416
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти си го знаеш, няма нужда да питаш другите. Едва ли някой ще ти каже нещо, което не знаеш. Трябва да се разделиш с бившия ти приятел. "Ама не искам да го нараня, страх ме е" и т. н. - всеки сам е отговорен за живота си, ти не си отговорна за него. Човека не е ничия собственост, разбери го. Ти не си отговорна за приятеля си, всеки си отговаря за себе си.
Моят съвет към теб е да не оставяш да те манипулира който и да било, вземи решение за себе си, и си го следвай.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 06a38de749
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С думи нищо не се върши ;) ДЕЙСТВАЙ! Избираш единия, казваш майната му на другия и точка. Аз лично НИКОГА не гоня дивото, а си пазя питомното, но рано или късно и това се случва. Решавай!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: c976662c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   След 7 години връзка, ако няма качване на следващо ниво, разбирай брак или деца или и двете, обикновенно връзката се разпада... Как се приключват нещата ли? Ами от раз, така боли много, но боли наведнъж и после спира, и е много по/добра опция от първо отдалечаване, псоле намекване и накрая раздяла, това е все едно да мъчиш някого бавно и полека, защото партньора усеща всяка промяна. Извод: приключи от раз, погови с него, кажи му как се чувставш и сложи края.

Лола

П. П. Така пропиляваш и по-малко време, а за всеки един от нас то е безценно(вкл. и за половинката ти)

 
  ...


...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 6f6ba75139
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Лола е абсолютно права! Прекъсваш и всякакъв контакт с бившия, знам че е трудно, но така за него е по-добре. Казваш, че ти си виновна, даже признаваш за другото момче, не че е от 3 г. разбира се, но че си се влюбила наскоро. Но това последното, само ако бившия вече не те остави да си отидеш

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: d024709d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз мисля, че връзка без страст, чувства и много емоции, не трябва да продължава. Аз един път съм правила грешката да имам връзка с човек без страст, но имах сигурност, подкрепа, някаква любов. Не си струваше усилията. Все пак животът е пред теб и трябва ти да си щастлива, мисли за себе си. Представи си как след няколко години се омъжиш за първия и имаш деца, решиш, че си неудовлетворена и си сбъркала? Какво следва? Разводи, нещастни деца, ще страдаш, че им го причиняваш... По-добре направи това, което искаш. Тук няма правилно решение на задачата. Нека сърцето ти да я реши. Слушай само себе си.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 11a841e54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Замисли се какви ще са последствията ако продължаваш така :) Имам предвид 7-годишна връзка, а казваш, че приятелят ти е лабилен. Ако се бавиш още и му го сервираш това един бог знае какво ще стане.
Опичай си акъла и решавай или с единия или с другия :)

*Syndrome

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: bee157c2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   А какво кара авторката да смята, че след седем години с този дето сега е хлътнала по него, няма да бъде в абсолютно същатата ситуация? Или мисли до живот да скача от "любов" на "любов"?

Извода е, че тази бленувана страст, това глезене, лигавене и прочее нежности затихват във всяка продължителна връзка. Тогава идва момента, в който страните трябва да бъдат приятели, уважаващи се един-друг, за да продължат нещата. Съдейки по описанието, авторката в момента е точно с такъв точен партньор. Но решението да се поддаде на временнf засиленото внимание от страна на друг мъж е изцяло нейно. Пожелавам й успех.

bile

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 9111c77ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако се разделиш с дългогодишния си приятел ще го нараниш ужасно много, особено щом казваш, че ти си първата и единствената му приятелка. Тъй те обича, но връзката ви изглежда изчерпана. Една жена винаги копнее за интересното, иска да има "игра" както се казва на жаргон. Ако нсе още държиш на него, опитай се да събудиш желанието между вас, копнежа към другия. Провете неща, който сте правили преди и са ви доставяли удоволствие, забавлявайте се.. Ако не вървят нещата, то вече идва неприятната част, но не искам да я казвам, поради причината, че да си 7 години с даден човек, ти трябва да държиш много на него.

Вярно е че трябва да живеем с този без когото не можем, с този, когото искаме повече, но отговора трябва да намериш вътре в себе си, а не да слушаш какво говорят хората. Всеки има своя гледна точка, някой са били част от това, а за други е просто безлична история. Трябва да разбереш сама какво и кого искаш, да послушаш себе си.. само тогава можеш да разбереш правилното решение :)) Надявам се да го намериш :))

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 19ee158fcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти имаш вече своя избор, нали? Търсиш кураж и верен подход.

Аз не мога да ви разбера обаче нещо вие с тези дългогодишни вртзки. Колко ще е наранен сегашния ми партньор, как ще разбия сърцето му, колко ще го заболи... а другото момче? Имаш ли въобще предсатва как боли да живееш в сянка, да се съобразяваш кога ще се обадиш, да не смееш да мечтаеш, да не можеш да запознаеш момичето, по което си болен с роителите си?
Ти не знаеш, той не ти е казвал, сигурен съм, защото вижда, че ти е трудно, но повярвай ми него го боли вече 3 години! одари му най-сетне лек!

А иначе как да причлючиш?
Ако ще пазиш от нараняване НЕ КАЗВАЙ на сегашния си приятел за другия. Така ще ти досажда, ще те моли за втори шансове и т. н., но поне ще му спестиш доста болка. А ако искаш да си честна и да кажеш. че имаш друг - то изкарай го така, че сега си се влюбила и искаш да постъпиш честно спрямо двамата като го оставяш, за да тръгнеш с другия.
Лъжи са! но са благородни

Разбира се, че обичаш проятеля си, той е първото момче в живота ти, момчето до което си порастнала, свиканал си с него. Винаги ще го обичаш, но знай че ще остане само един топъкл и красив спомен и няма да ти липсва. Е не в първит месеци - даже често ще се чудиш дали пък не зсъбках и ще ти се иска да се върнеш при него..

Бъркаш навика с любовта. Знам че много си приличат, но ги бъркаш..

Недей с дълги обяснения и тежки думи на раздяла. Не искай да си останете приятели и от това боли. Вие така или иначе след това ще си останете приятели.. Но не го изисквай!

Време е да действаш, мила! Много смело и в името на онова, което сърцето ти желае!
Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3ed23ba7e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тук почти всички съвети са да оставиш първия си приятел и да заживееш щастливо с втория. Обаче ти пишеш, че доста време сте лекували депресията на първия ти приятел. Вероятно има причина за тази депресия. Аз лично не бих могла да живея на гърба на чуждото нещастие. Вина имаш и ти, все пак три години не са малко време. Едва ли не, си подсигурила себе си и вече си готова за бягство. А защо не се раздели с първия си приятел когато срещна втория? ! Не те съдя, а и нямам това право. Просто наистина си се вкарала в сложна ситуация. Не търси чужди мнения тук а послушай сърцето, интуицията си, ти най-добре познаваш и двамата. Ние от няколко реда едва ли бихме могли да опознаем личностите. Няма да е справедливо. Ж.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 92db4f67ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   хех :) яко... ми да не си се вклюбвала бе... аре сега и се оплакваш.

От няколкото дена, съм избраният със 16 годишна връзка. Жена ми се влачи като куче и също така се държи с мен просто ме намрази. сигурно подсъзнателно ме обвинява, че съм отнел любовтта й.

Въртя ме на най-бавният огън, като ми снасяше малко по-малко, добре де, аз питах :) тя не искаше нищо да ми казва така че внимавай и ти. Дори и сега не съм сигурен дали знам всичко от което ми е оооооооооще по гадно.

Подкрепям късането от раз. подробности никакви. Ти-щастлива, той има шанс да се оправи.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 15b456ad29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Трябвало е още преди 3 г. да приключиш връзката, защо си протакала така раздялата...
По-добре се раздели с първият, ако го обичаше истински, нямаше да има втори... Просто си свикнала с него, има обич, но... не е точно такава, каквато трябва да е. По-скоро друга форма на любов.
Ще боли много раздялата, знам какво е след толкова много време, не зависимо дали ти си я приключила или не...
Но ако не искаш повече бъдеще с първият, то го напусни и не си губете повече времето, да не говорим, че ако разбере за 3 -годишната ти изневяра, сам ще скъса с теб.
Просто му кажи, че искаш да поговорите сериозно и така.
Не отлагай повече наистина....

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d9e0179ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   На 24 не си момиче. Престанете да се наричате момичета на възраст след 21.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker