Какво означава израза "един мъж да знае какво иска"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво означава израза "един мъж да знае какво иска"?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1638 пъти
Във всяко второ мнение писано от жена по въпросите на любовта/ семейството/ изневярата и т. н. срещам израза, че един мъж трябвало да знае какво иска. Честно казано, не разбирам скрития смисъл на този израз. би трябвало да има скрит смисъл, защото буквално няма такъв. Аз не познавам мъж, който да не знае какво иска или поне не мога да кажа, че това е някакво масово явление. Обикновено е характерно за жените да не знаят какво искат, да си менят мненията и т. н.

Мога да гадая, че с този израз жените имат предвид да е инициативен, той да води и да взема решения без да се съобразява с жената? Може би с този израз жените избягват да признаят, че те всъщност не знаят какво искат или просто не искат да те да носят последствията за някакво безотговорно решение (примерно изневяра) и вместо да казват "искам мъж, който да по своя инициатива и на своя отговорност да ме вкара в леглото, когато ме сърби там долу, че после ако стане нещо да обвиня него, защото той е провокирал и инициирал всичко", да казват "искам мъж, който знае какво иска"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 65a01ca008
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми понеже те не знаят какво искат, ни съветват нас да знаем, защото са наясно колко е тежко до правиш толкова грешни избори.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b440416b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Означава буквално това, искаш една жена и не спираш докато не я получиш. Това е. Без да се колебаеш, месец, два, пет, година, без значение. Няма жена която да не я омае постоянството и решителността на един мъж.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: da38bf2d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   Авторе, ти вече си описал основното, но ще добавя и това, което жените показват нагледно какво според техния избор значи "Мъж, знаещ какво иска". Излиза, че такъв е този, който има много пари, скъпи кола и апартамент, редовно води по ресторанти и почивки, плаща за всичко и купува скъпи подаръци. Срещу това, знаещият мъж добре знае, че ще получи разкрачена жена. Още по-знаещ е, ако се е родил исполин с широки рамене и е изваял атлетично тяло. Според жените, мъжетмъжете с ръст под 180 см и тези с нормално тяло и без дебел портфейл "не знаят какво искат". Дебелият портфейл помага на мъжа да стъпи отгоре и да е доста по-висок в очите на жената.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d5ef8f4da9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Мъж, който знае какво иска", това е мъж, който е винаги готов да те нае.. е и да ти бие шута. А пък ако случайно ставаш, ама много ставаш, да те направи своя невеста.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6c90012fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За мен да знае какво иска значи да има цели в близък и далечен план, да прави някакви действия по тях.
Т. е ако иска да работи на някаква позиция- да учи това което му е необходимо, за да работи на съответното място. Ако иска дадена жена- също да може да се постарае за нея и Т. н.

Може да не в с най-дебелия портфейл, както пише на някой от коментарите. Не всички жени търсим милионери.
Но на никоя жена не и харесва мъж, който живее с майка си. Вярвам, че ако мъж иска семейство трябва да може да осигури един среден стандарт.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c1573807c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 3, напълни ми душата:-)
Кратко и ясно:-)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ae2f806bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 - пълна глупост е написаното от теб. Ако се целиш към такива напудрени кукли, нормално е това да са основните неща, които да търсят в теб. Искаш ли свястно момиче, ще трябва да си пренаредиш приоритетите и съответно целите, които се стараеш да постигнеш. Това, че някой не може да предложи друго освен пари и фигура на модел, далеч не е най-важното. Ако теб това те комплексира, значи имаш сериозен проблем.

Номер 2 - "Няма жена която да не я омае постоянството и решителността на един мъж. "
Дали това важи и в обратния случай?

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4d8cbd3b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Сега ще ти обясня. Аз и бившият ми имахме над 10 години разлика. Аз съм в началото на 20-те. Ясно разбираш за мъж става въпрос не за момче. И в края на връзката ни го питам: " Какво искаш? Кажи ми! Искаш ли да се разделим? Искаш ли да останем заедно? Трябва да го решим заедно, не е само каквото искам аз. " И той: " Ох, амии... и аз не знам. " Е, аз ли да знам? ! Така де, той като не знаеше, аз знаех какво искам. Това значи да знае какво иска! Да знае иска ли една жена или не. Решителните мъже привличат жените казано иначе.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a7550c2367
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Означава да искаш нея, това се има предвид. Също да и угажда и да и търпи глупостите. Разбери, че жените като цяло са много егоистични същества които мислят преди всичко за себе си. Когато една жена каже например мъжа да знае какво иска - то тя иска този мъж да и е сигурен, тоест да иска нея. Тя не се интересува наистина от това което той иска и от неговото щастие, например той може да иска да играе компютърни игри, да е уверен и щастлив от това и да иска това, но това не е ок за нея. Тя не се интересува от неговото щастие а това как да го използва за собствена облага. Когато те пита с какво се занимаваш тя не се интересува дали си доволен от работата си, дали си щастлив от нея, чувстваш ли се удовлетворен ... не. Тя се интересува от заплатата ти и преценява на момента колко може да получи от теб, разбира се ти не трябва да си "стиснат" а "щедър". Изобщо всичко свързано с повечето жени и техните отношения с мъжа насреща е провокирано от краен егоизъм, използвачество и гледане на собствения интерес. Казвам повечето, защото в това е превърнал феминизма съвременните жени. От такива трябва да се пазиш и да бягаш, те не разбират любовта, емпатията, съчувствието и влизането в положението на другия. Те са водени от алчност, себичност, тръпка или нещо също толкова повърхностно. Пресявай много внимателно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: cd7578b8a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Аз съм мъж, но го разбирам така - да има някаква посока в живота и да работи за нея. Примерно да е решил какво иска да работи, да има някакви планове като например семейство, кариера и да ги следва. А не да живее ден за ден - днес се хваща тук, изкарва 5 лв, утре драсва на някъде съвсем другаде, вдугиден се хваща с някоя жена ей така за кефа, после пък я зареже, без да знае дори защо.

Абе с две думи да е последователен, решителен и отговорен и да може да се разчита на него, а не да си сменя мнението през 5 мин. Ей такива ми ти работи.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: da38bf2d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 3 съм. Номер 7, и сама виждаш, че номер 10 вече ти е отговорил достатъчно удачно и правилно, но аз ще допълня и нещо друго, понеже едновременно ме питаш и подмяташ някакви твои си изкривени догадки. И се изцепваш с редовните женски подигравки от типа "Ха-ха, нека да ти е гадно - това ми осмисля деня! ". Еми, не ми е гадно, а съм щастлив и свободен, че не съм с представителка на твоя пол от сорта на тези, които обсъждаме. Имам си съпруга и чакаме детенце. В темата се включих, тъй като има доста неизказани истини, а е добре да няма скрито-покрито.
Бил съм с всякакви жени: нормално изглеждащи, грозни, красиви, работещи, учещи, безработни, заможни, бедни, ниски, средни на ръст, по-високи от мен, скромни, преструващи се на скромни, отракани, големи моралистки, нимфоманки, сами жени, жени с дете, млади, по-възрастни, около моите години... Все различни по свой си начин. Но всичките до една даваха вид на сериозни като отношение - това беше общото между тях. С това обикновено се опитват да впечатлят сериозните мъже, при които не вървят другите подмолни женски тактики. И пак общото помежду им е, че винаги, ама винаги преследват личната си изгода, макар повечето да го прикриват умело. Благодарен съм им, че макар и по гаден начин, поне ме научиха на много ценни неща и да преследвам щастието си много внимателно. :) Ти правилно се изрази, че на съвременните българки не им трябват милионери. Трябват им плащачи, независимо какъв доход имат. Умните милионери (не тези като Митьовците пайнера или пищова) често са доста пресметливи (като жените) и не се славят с голяма щедрост, обаче пък държат жената изкъсо. А една жена иска хем свобода, хем мъжът да харчи по нея повечето си пари, без да й пука дали ще му остават за друго. Важното е той да има пари за нея. Уж да покажел, че някой ден може да гради и издържа дом и семейство. Не! Това е основната женска манипулация! Дом и семейство се градят с общи усилия и пари! Не с усилията и парите на мъжа. С жена ми правим точно това и затова имаме взаимно уважение към себе си. А ти как очакваш един мъж да уважава теб, ако не си рамо до рамо с него и чакаш наготово!? И чудно как жените все мислели за бъдещето и семейството, а винаги искат мъжките пари тук и сега, изхарчени не за дом и семейство, а за ресторанти, таксита, скъпа кола, дрешки, бижута, скъп телефон, екскурзии, хотели и всичко друго, но (пак наблягам) не за дом и семейство. И защо залитат към разни мутрогенни типове, от които после си патят и реват, озверявайки се към целия мъжки пол, след като все тръбят, че искат грижовен и уважаващ мъж? Къде е логиката в това? Колкото и да се опитваш да отговориш различно, представителките на твоя пол нагледно показват точно гореописаното и не можеш да обориш действията им с думи. Има изключително редки изключения сред младите българки, но са едва 1-2%.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d2888eb459
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Жена съм и ти казвам, че това е просто поредното тъпо клише. Хората обичат, не, обожават да говорят с клишета.
Много от тези, които си мислят, че знаят какво искат, често след период 3-5-7 години изведнъж разбират, че всъщност изобщо не са искали това, което уж са били супер сигурни, че искат.

На мен също са ми казвали на няколко пъти 'ти не знаеш какво искаш'. Ето какво мисля аз изхождайки от моя опит:
Хората, които казват 'ти не знаеш какво искаш' са обикновено тези, които искат да получат нещо от теб, но ти по някаква причина, която не винаги осъзнаваш съвсем добре, не искаш да им го дадеш. Просто нещо отвътре ти подсказва, че ако им го дадеш напред във времето няма да си щастлив.

ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a4e71a3790
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да знае какво иска означава да стои зад думите си. Когато каже аз искам такава и такава жена, с такива и такива качества -когато я срещне да я уважава. А не да му потичат лигите след първата кифла която му се усмихне. Или поне да си казва че иска кифла, не да се самозалъгва и да лъже хората

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fb9015271b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Това изискване е странно. Ако мъжът знае какво иска и то е например:
- да живее в бедност до края на живота си.
- да изкарва пари, но да ги дарява за благотворителност и да не заделя за себе си.
- да забогатее, но да не дава на жена си пари за шопинг.

или друга подобна дали ще приемат, че знае какво иска? Практически дори да знаеш, че искаш цял живот да мързелуваш си е знаене - е, не звучи така добре, както биха искали някои госпожици, но пак си е знаене. Та наистина е добре да осъвременят лафа, защото в момента е некоректен! Явно не всеки знаещ какво иска е добре дошъл - аз го знам, те го знаят. Да вземем мерки и да спрем подвеждането на онези, които не са се досетили като нас! Не всички са толкова съобразителни, все пак...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 174f0d77c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм номер 10, номер 12 го обясни много добре. Сега един забавен диалог от facebook (от вчера) относно статия за шопинга/пазаруването като терапия, напълно реален и показателен, само съм променил имената.

"Жена1" : Ооооо, колко готино <3
до "Мъжа/Провайдъра" - скоро и аз не съм ходила на шопинг, май имам нужда от разтоварване малко :D :D
"Провайдър": (до авторката на статията за шопинга) ще те помоля за шопинг постове ако може за сложиш Restriction: (за Жена1), ще съм много благодарен.
Жена1 : Не те мислех за такъв човек ....
Провайдър: мислех,че искаш да ходим на море а не в мола
Жена1: Добре, и така става, очаквам самолетните билети в най-скоро време :D
Провайдър: 1, 2 дни
Жена2 (тя сега се включва) Провайдър, май не схващаш как се прави... първо шопинг с цел нови дрешки и бански за морето, после 5* хотел и самолетни билети, покрай морето ще си почивате отново с ШОПИНГ
п.с после трябва да качите снимки с новите придобивки :D
Жена1 : (емотикони сърчица към Жена2)
Провайдър до Жена2: а парии? а париииии?
Жена1 до Провадъра: Не ме ли обичаш вече ...?
Провайдър до Жена1 : ах ти ква сииии (тъжен емотикон)

Какво ще кажете а?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker