На прага съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86380)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19805)
 Секс и интимност (10177)
 Тинейджърски (19040)
 Семейство (4198)
 Здраве (7097)
 Спорт и красота (3712)
 На работното място (1725)
 Образование (4932)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (846)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1378)
 Други (11487)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

На прага съм
преди: 8 месеца, 27 дни, прочетена 1033 пъти
Здравейте, пиша тази история, защото ме е страх от мен самия. Ще започна с това че съм на 22, през последните две години животът ми се обърна на 180 градуса. От перспективен студент до човек, който не успя да завърши на време, баща ми почина преди няколко месеца и не на последно място погубена невероятна връзка с момичето на живота ми. Бяхме заедно 6 години, разделихме се преди година и половина. Опитах да излизам с момичета, нещата се получаваха, но те не са Д. - така се казва моето момиче. Толкова много провали и скръб, толкова много тежки дни само за 20на месеца, та имам чувството, че съм на 70, а не на 22. Осъзнавам напълно, че самоубийството е много, много, ама много крайно решение, но напоследък все повече ми се струва, че е един неизбежен изход за един провален живот. Страх ме е от това какво може да реша да направя със себе си, още повече, че майка ми ще остане напълно сама, но просто вече съм смачкан. Започнах, хубава и перспективна работа, в която обаче изобщо не се справям, не знам дали изобщо някога ще завърша, баща ми го няма, любовта на живота ми е с друго момче, приятелите ми малко по-малко ме изоставиха, защото съм изключително токсична компания, последните месеци и просто започвам да не издържам на цялата ситуация. Искам да чуя гледните точно на онези хора, които е възможно да припознаят себе си, малко или много, в този текст и да намеря евентуално някаква надежда и сила да продължа напред, защото вярвах, че преди изгрев е най-трудно, но изгревът просто не идва....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 108f483be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Самоубийството не е решение, само бягаш от този проблем и ще раниш не само майка си, но и други хора за които не си помислил. Самоубийството дава пример на по-малките деца, че това е начинът а не е! Ако харесваш работата си работи повече върху нея, ако не я харесваш вече никога няма да ти хареса отново, затова ако е така моя съвет е да си потърсиш друга работа... като цяло промени живота си. Почни фитнес, запознай се с други хора, излизай с колегите от работа или университета, направи си акаунт за онлайн запознанства примерно в тиндър, може дори храната която ядеш да я промениш. Сега си сам - направи нещо, което винаги си искал да направиш но нещо те е спирало, подари си почивка или отиди на планина сам, да видиш красотата на света. В началото винаги е трудно, но става все по-лесно. Дай си някаква цел и я гони!

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: ba6029abf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Абсолютно всичко се оправя! Била съм там, стискай зъби, всичко ще е наред!

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 2f325afc37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има такива периоди в живота, когато нищо не е наред, но както хубавото, така и лошото няма как да трае вечно.

Огромни съболезнования за баща ти! Него нищо не може да го върне.
Колкото до приятелката ти - сигурна съм, че така е било по-добре и за двама ви, колкото и да не ти се вярва. След време ще го разбереш и дори може и да си благодарен, че сте се разделили. Всъщност, сигурна съм в това.
Ще си намериш и други приятели. Онези, от ученическите години, рано или късно отпадат, защото човек с опита и с годините се променя и започва да търси други неща в хората.

Ще ти дам само един съвет - засега дръж ума си колкото се може по-зает с работа, за да не мислиш и ДАЙ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕТО. Както е казал Джон Ленън: "Накрая всичко се нарежда. А ако не се е наредило, значи не е краят. " Търпение.
Прегръщам те.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 35ffff9587
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз припознавам себе си дотолкова, доколкото и моят баща почина, когато бях последна година в университета, и то на твоята възраст. И моите приятели се отдръпнаха, а и аз от тях.. смазан си, животът ти преминава в друга галактика, където не ти е до дискотеки, битовизми и никой непреминал през това не може да те разбере. Както и да е, сега направо. Колкото и да не ти се вярва в момента, и да си в най-черната бездна, слънцето проблясва.. Наистина. Времето не знам лекува ли, но човек свиква с болката, с предателствата, подтискаш, после избухваш.. Животът си тече. На мен ми отне една пълна година мрак да се посъвзема, успоредно ми се случваха и други неща. Но идват и хубави моменти, този епизод ще остане назад. Просто вярвай, ще ти се случват и много хубави неща.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 764e2caac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълно те разбирам как се чувстваш. Загубата на баща ти и в същото време раздялата ти с половинката ти са двата фактора, които те водят към суицидна мисъл.

Естествено най-трудни са първите стъпки щом живота те спъва в началото ти се иска да не живееш. Обяче има голямо НО!!

Живота е пълен с предизвикателства, не се отказвай точно сега, а се опитай да се справиш със зажбикалящята те среда, смени ако трябва специалността, ВУЗа, иди на гурбет в чужбина, но просто започни отнякъде. Не гледай назад, а само напред.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: cf004f0a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, рано ти е за изгрев! Сгеа ще откараш едно 5 години депресия, след което обаче ще си като прероден.

Не се коси - животът е пред теб. Съболезнования за баща ти, но момичето не го жали - и ти, и тя ще си намерите много по-подходящи. Пък ако е рекъл Господ, един може и да се съберете, вече наиграли се и узрели.

Сега насочи всичките си усилия към това да станеш поносима компания и да овладееш работата си!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: e0ce8c6860
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Просто трябва да устискаш, да не се оставиш да бъдеш сломен и пречупен, от каквото и да е. Защо ли? Ами, дори затова, защото си Българин! Нямаш право да затриваш това, което и покойният ти баща, и майка ти са създали и отгледали с много лишения и старания - а именно твоя живот! Просто нямаш това право. Трудно е да устискаш, но не е невъзможно. Как? Ами, трябва да превключиш на друга върна - да оставиш дразненията извън съзнанието си. Работа, учене, амбиции. Ти си невероятно млад и животът е пред теб. Осъзнай го! Много хора го нямат това богатство младостта, те какво, веднага да се хвърлят под метрото? Пълна безсмислица. Внушавай си, че МОЖЕШ, и наистина ще можеш. Не веднага, но след време. Ако успееш не за всичко, но поне за някои неща в живота, това ще е възкресението на баща ти. Ако убиеш себе си, той ще умре с тебе още веднъж - този път завинаги. Все едно, че си зачеркнал целия му живот. Просто нямаш това право.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: e0ce8c6860
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И да - трябва да добавя още нещо, което пропуснах: истинският човек трябва да се научи да почва от нулата. Всеки път, когато е отхвърлен назад, или повален на земята, търпеливо и постепенно да се изправи на крака и отново да тръгне напред. На големите личности често им се е налагало да почват от нулата. Но без това умение няма оцеляване. Момичето на твоя живот те е заменило с друг в най-тежкия ти период. Значи, това не е момичето на твоя живот. Просто си се заблудил в нея. Зачеркни я с дебел фулмастер от живота си. Тя заслужава презрение. Странното, е, че презрението ни служи често като спасителен пояс. Презирай хора, които са те предали. Не си заслужава ти да плащаш за техните грехове.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 309c2c5f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Съболезнования за баща ти, много ти се е насъбрало, но си още много много млад, целият ти живот е пред теб и хубавото ще дойде. Момичето не е било любовта на живота ти, твоето момиче е някъде там и също те търси, тази не те заслужава. Грижи се за майка си, продължи заради нея. Върви на психиатър и кажи всичко което си написал, поговори с него, ще ти олекне и ще получиш адекватен съвет. Потърси по интернет и върви
преди години брат ми направи опит за самоубийство, по случайност го спасихме, с думи не мога да опиша какво преживяхме, родителите ми горките. Не причинявай това на себе си и на майка ти, болката от загубата на баща ти ви е достатъчна. Послушай ме и върви на психиатър, може първо и на добър психолог

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: ff21097ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Фактът, че са ти се случили тези неприятни неща сега, в млада възраст, означава, че Съдбата има интересни и сериозни планове за теб... започнала е с изпитанията! Сега гледай малките неща, малките удоволствия, ден за ден. И бъди на себе си! Търпение и любов към Живота-това е... другото само си идва. Много хубави мнения са дали хората, прочети ги и ги осмисли. Успех и спокойно, всеки минава през своя ад!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker