Приятелство между мъж и жена - възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство между мъж и жена - възможно ли е?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1471 пъти
Знам какъв е отговора на този въпрос как много от вас ще кажат, че приятелство между мъж и жена не може да съществува. Също така знам, че много дами ще кажат колко прекрасни приятели мъже имат и за тях това е възможно, но пък те едва ли знаят какво им е в главите на тези мъже.

За това като цяло исках да чуя мнения на различни хора - възможно ли е такова приятелство без задни мисли или винаги едно такова приятелство се подхранва заради сексуалния интерес на единия от двамата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: bbcf2b65a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм жена. Имам приятелства, в които те имат и романтични чувства към мен, имам приятелства в които има взаимно сексуално привличане, но неизконсумирано, а имам едно и с вече консумирано, но по този начин се налага да полагате повече усилия за да съхраните приятелството. Изобщо, ако поставите граници и ги обсъдите, ако сте разбрани един спрямо друг в името на това приятелство - може, разбира се. Все пак хората един с един не са еднакви, приятелствата също, варияции много.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8b4bf4033b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поне при мен е възможно само ако няма сексуално привличане. Ако има такова, вече "приятелството" се превръща в неравноправни отношения, от които едната страна използва другата - за внимание, четкане на егото и т. н.
Имам добри приятелки, но не ме привличат изобщо. Другите "приятелства" се наричат френдзона и са един от най-токсичните модели на човешки взаимоотношения.
М32

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cf0e319f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мъже са ми казвали, че не е възможно, освен ако не харесват жената - визуално. Дори да не правят секс с нея, ще искат, дори да знаят, че шансът им е -1000% под нулата, пак ще искат да са около жената. Разбира се, важно е и да я харесват като личност, да има за какво да си говорят, иначе ще загубят интерес въпреки визията й.
Другият вариант - да има за какво да говорят, но да не я харесват като жена - вероятността да са близки приятели е малка, но може да общуват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: aaff7b3789
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам трима приятели мъже - признавам, че двама от тях просто имат много приятелки момичета, а третият - не. Всички се познават с мъжа ми и нито той, нито те имат нещо против един към друг. Познавам ги от 8 години, подкрепяли сме се и сме си помагали, когато бяхме студенти и нямахме пари. Винаги съм разчитала на някой от тях да ми помогне с искрен съвет, да ме приберат от дискотека или дори да си изкарам колата от снега посред нощите - нещо, което жена не би направила за друга жена. Аз лично дружа с много малко жени - наблюденията ми са, че жените са много злобни, завистливи и лицемерни и единствената причина да ходят по групички е да си намерят някого. Винаги биха те прецакали и никога не са искрени. Гледат само собствения си интерес. Приятелството между мъж и жена е възможно, между жена и жена - не съм сигурна. Това със секса - не всеки ни привлича сексуално, може да сме просто приятели с такива хора.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: df9b1de6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Тази тема поне за 10-и път се повдига в сайта.
ДА, ВЪЗМОЖНО Е, НО зависи от степента на духовно развитие на двамата. Ако са по-близо до животните, то рано или късно си лягат. Ако са по-близо до боговете, то полът няма значение и си остават добри приятели за цял живот.
Поддържам добро семейно приятелство с първото ми гадже, без да ми е "нищо в главата" :)
Така че орките (младите души, които са болшинство (сигурно над 90%), ще ти кажат "не". Обаче ти не им се връзвай, особено ако си по-съзнателен/на...

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1cef321f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   не е възможно

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a4119bf137
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До голяма степен във въпросът ти се съдържа и отговора. Според мен в огромен процент от случаите не е възможно, без някой от двамата "приятели" да си мисли как някой ден.... основно мъжете.
Въпреки това - аз съм мъж и познавам жени, с които съм само приятел без да имам каквито и да е задни мисли. Познавам и други такива мъже. При мен причината е, че тези жени не ме привличат физически, но всъщност са много готини хора. Ако ме привличаха със сигурност щях да се опитам да сме повече от приятели.
Според мен реципрочното също е вярно - една жена иска да е "само приятел" само с мъж, когото не харесва особено физически и не би спала с него, но е забавен или и поправя колата или бог знае какво :)
За един мъж е дъното да се навие да е в подобно положение с жена, която харесва сексуално, докато за жените често е удобно да имат няколко такива точещи лиги "приятели", които да използват за услуги, повдигане на самочувствието и като кошче за душевни отпадъци.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 54a0182580
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Жените търсят следните три неща от един мъж ако не са във връзка пък и във връзка да са то моногамията е за хората с ценности. Емоция и секс или добро момченце, което им сваля звездички и постоянно е на линия да излезе с нея когато й е скучно. Няма друго животно. Ако някой мъж които си "мисли" че има жена приятелка и не мисли как ще й стоят краката на раменете му или е бил с нея или е гей или си има приятелка и показва някакво уважение, като в същото време така си оставя евентуално клонче ако нещо се случи. Както и при жените, защото много жени ще се включат да говорат глупости. Мили дами аз като мъж които няма фълшива представа за отнушения между мъж и жена, Ви гарантирам, че пича направо убива кучето от бой като през това време си мисли за вас и в същото време само да щракнете е пристигнал у вас вече намокрил гащите три пъти.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 72b67d5486
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Възможно е, аз съм поддържал приятелство с жени, не е чак такова чудо. Естествено, че го има сексуалния елемент, но нито сме животни, които не могат да потискат инстинктите си, нито в общуването с другия пол липсва място за други общи занимания освен секс. Забелязал съм, че мъжете, които отричат възможността за такова приятелство обикновено гледат на жените единствено като на сексуални обекти или ги презират и като цяло са доста повърхностни и ограничени хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8110336f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Жена съм и НЕ смятам, че е възможно да има до такава степен приятелство между мъж и жена, че не само да си знаят кирливите ризи, а и неща свързани със секса, любовта и т. н. Смятам, че повечето приятелства, които аз съм имала с мъж винаги отначало поне единия е имал интерес, дори да не го признава. Приятелство между мъж жена съществува, когато и двамата са хомосексуални, съжалявам много. Не може моя мъж да ходи и да разправя на някаква си за нещо важно или хубаво, което му се е случило, когато аз съм този човек на който трябва да го каже. Хората казват гаджетата са до време... а с приятелите ли ще си правиш семейство и ще градиш живот? Не съм ревнива, нямам нищо против да има приятелски отношения, в обща компания ок, но до там. Никой не може да ме убеди в обратното, вече много хора са се пробвали.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 822712767d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора:
При мен се случват два варианта:
1) Харесвам някое момиче и съм приятел с нея с надежда за нещо повече.
2) Момичето не ме привлича, но ми харесва, че когато ми е скучно може да си говорим, че се сеща да ме потърси и да види как съм и какво правя и т. н.

Това, което се чудя е във вариант 2 дали момичето също е доволно от тези приятелски отношения или пък дружи с мен и се сеща да ме търси от време на време, защото ме харесва по някакъв начин.

Харесват ми размислите на жаната от коментар номер 10: "Не може моя мъж да ходи и да разправя на някаква си за нещо важно или хубаво, което му се е случило, когато аз съм този човек на който трябва да го каже. "
Обаче, ако гаджето е от скоро, а приятелката от дълго време тогава може да се коментират неща свързани с връзката с въпросната приятелка. Не знам това до колко е редно и дали помага или само може да навреди, но при мен така се случва. Но си мисля, че когато нещата с гаджето ми станат по-сериозни с времето тогава едва ли ще обсъждам с приятелка, ако нещо ме дразни.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cf0e319f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 5
Супер коментар и това с орките, (аз наричам така-нисшите човеци, ядящи месо).
Но да, младите души, са по-близо до първичността, още мислят само с рептилния мозък.
Аз съм номер 3 и тези мъже, които са ми казвали това, което написах, всички, те, са били на по-ниско духовно ниво.
Общувам с тях, за да им обяснявам колко са нисши, а те търпят :-D
Знам, че, в подсъзнанието им ще се загнезди идеята за искрената обич между хората, вкл. и моделът между мъж и жена. И някак виждам, че дълбоко в себе си, чувстват, че мислите и чувствата им са неправилни. Разбира се има и тарикати, които ми говорят за свободната любов (необвързващи, безразборни връзки), ама те горките, не знаят какво е любов, и при правилните въпроси към тях и тезичката им - стават толкова безсилни да се аргументират.... Истината винаги печели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker