Имам проблем, но НЕ и Решение - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам проблем, но НЕ и Решение
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1443 пъти
Здравейте,

От както се помня се намирам в една такава кофти ситуация в личният си "любовен" живот без явен изход. По принцип аз съм човекът с решенията, но не и в този случай.

Та, в общи линии явно имам проблем с обвързването. Поемам инициативата във всичко друго, но не и когато искам да съм с някое момиче.
На кратко за мен, за да придобиете някаква представа.
На 25 съм, добре изглеждащ. Имам сериозна работа с прилично заплащане предвид годините и опитът ми.
Тъй като винаги съм правил и постигал всичко сам, бих казал че самочувствие не ми липсва и не го крия, тъй че не е това проблемът. Никога не съм парадирал с нищо, открито нахоквам хората, които го правят, но са ми казвали, че заради външният ми вид и характер, първото впечатление, което оставям в доста жени е че съм надут и женкар, което не е така.

До момента съм имал една сериозна връзка, дори и тогава момичето пое основната инициатива в началото, в противен случай нищо нямаше да стане.
От две години не съм с нея, но за съжаление се върнах към предишното си аз, а именно фокус върху работа, тренировки, излизания от време на време с приятели, пътувания, всичко, но не и връзка. Мислите си, че просто нямам време за връзки, но не е така, оптимизирам си задълженията на макс и имам достатъчно свободно време, НО някак си просто не ми се занимава.
Винаги ми е било противоестествено да пиша на непознати момичета в социалните мрежи, много трудно намирам общи теми извън работа не само с жени, но и с който и да е.
Единствената причина да съм бил въобще със жени досега е че са ми показали явен интерес към мен, в противен случай въобще не съм се занимавал. А всички знаете че жената да поеме инициативата е изключително рядко.
Както споменах по-рано самочувствие не ми липсва, не го крия, атлетичен съм и добре изглеждащ, което си мисля че още повече отказва жените около мен да действат първи.
Може би си мислят че съм женкар и очакват аз да действам първи но вътрешно се спирам да го правя, просто не го усещам да ми идва от вътре.
Имам приятели, които или са в моето положение или значително по-зле по всички фактори, но нямат такива резерви към връзките като мен.

И въпреки всичко написано, да имам нужда от човек до мен, да си сам е ок до време и не, не съм гей.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9f6e025a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами какво да ти кажа...
Доста си приличаме, на твоите години съм и като цяло почти всичко което си описал важи и за мен.
Дълго бях в твоята ситуация, но в крайна сметка преди време осъзнах, че проблема е изцяло в мен и ако не направя нещо по въпроса ще си седя така цял живот.
Аз също не си падам по това да заговаряш жени в социалните мрежи и интернет, но от време на време се срещам с нови хора и реших да променя изцяло начина по който действам.
Преди когато се запознавах с някой в повечето случаи стоях безучастно и не проявявах почти никакъв интерес, беше ми добре в моята компания и се бях примирил, но реших, че трябва да направя нещо по-въпроса. Колкото и да ми беше кофти в началото опитвах да съм максимално общителен и да се интересувам от отсрещния и с времето станах много по-общителен и осъзнах, че винаги може да намериш общи теми с някой стига да искаш.
Това от своя страна ми помогна в много аспекти, а също и с жените.
Да, все още нямам сериозен човек до себе си и това много ми липсва както и на теб, но в днешно време е доста трудно постижима цел. Това обаче не означава, че трябва да се примириш с "факта", че няма да си намериш жена и да изпадаш в депресия. Никой не обича да е сам колкото и да се заблуждаваме, че ни е добре.
Съвета ми е да започнеш да излизаш от зоната си на комфорт, прави опити да заговаряш жени и като цяло нови хора - знам, трудно е, но с времето ще осъзнаеш, че не е толкова страшно.
Промени начина по който мислиш, не тръгвай винаги с нагласата, че човека отсреща не проявява някакъв интерес към теб това автоматично означава, че и ти не трябва да опиташ да го заговориш или да проявиш някакъв интерес към него. Напълно е възможно той/тя да мисли същото...
Не се отказвай, а провокирай себе си, поставяй се в неловки ситуации и ще видиш, че опита учи, постепенно ще свикнеш как да се държиш, вероятно ще срещнеш и доста разочарования, но това е неизбежно, важното е да не се предаваш!
Успех и се извинявам за дългия пост!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7871c61033
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за обратната връзка.

Като цяло мога да си измислям много оправдания, като примерно че нямам майка от малък, която да ми покаже как да се държа с жените или пък баща който реално да се държи като баща, но истината е че проблемът е в мен. Този твърд и непробиваем характер, който изградих с годините с цел сам да си пробия път в живота и най-вече в работата сега По-скоро ми пречи и не мога да се открия пред жените. Имай една година приятелка и с нея дори беше така...
Мисля си, че би ми помогнало това да излезна да живея напълно сам на квартира, въпреки че финансово не се чувствам още напълно подготвен затова, но не съм много убеден че положението ще се подобри, освен да бъда още по-сам.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b4fe2ff58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, като жен а ще те посъветвам да действаш, без толкова да се страхуваш от отхвърляне.
Жените може да те харесват, но ако не действаш ще решат, че ти липсва интерес към тях и ще се насочат към друг.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: da870d8ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре, жените толкова ли интерес получавате постоянно, че винаги избирате по-лесното? Имам предвид този, който все ви се бута, лигави ви се по фейсбука и т. н. Знам, че повечето мъже го правят, особено на моите години, но аз наистина не се чувствам нормално да го правя, един вид чувствам че съм над тия неща, ако трвба да съм честен, но за жалост жените го харесват.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9f6e025a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пак съм аз от първия отговор.
Жените поне от това което съм видял за крехките си 25г. доста често не знаят какво точно искат, но определено харесват да получават внимание по какъвто и да било начин.
Аз както вече споменах не си падам по заговаряне във фейсбук и социални мрежи, за мен живия контакт е в пъти по-добрия вариант, чрез него можеш да видиш реално как един човек реагира на това което му казваш, а не просто да ти напише, че всичко е ок и никога да не се стигне до нещо по-сериозно, но все пак някоя вечер може да се запознаеш с някое момиче и е чудесен начин да разбереш повече за нея и да продължите комуникацията.
За съжаление в днешно време това е основния метод за комуникация на младите хора и няма какво да направиш, част от ежедневието на почти всеки човек е, а и повярвай ми няма момиче което познавам независимо дали е обвързано или не на което да не му е интересно да му пишат навлеци и да и харесват снимките, просто жените обичат да се чувстват желани и да знаят, че някой се интересува от тях.
Не разбирам обаче защо си мислиш, че социалните мрежи са единствения вариант, потърси други алтернативи, ИЗЛИЗАЙ най-вече, все ще се запознаеш с някое момиче покрай някой приятел или нещо от сорта.
Иначе тези неща за семейството определено оказват влияние, при мен също е много кофти ситуация и в много случаи не е имало кой да ми даде съвет или да ми помогне и се налага да се оправям сам със всичко, ситуацията с изнасянето на квартира е напълно идентича с твоята, но важното е да не се предаваш, ако семейната ти среда не е ОК то определено ще се чувстваш в пъти по-добре отколкото сега, свободата и независимоста са много хубаво нещо, така че щом мислиш за това значи рано или късно трябва да го направиш.
Аз с течение на времето също както и ти станах доста предпазлив и труден за "пробиване", но не мисля, че това е недостатък. Научи се да се приемаш такъв какъвто си и не се опитвай да се променяш само, за да се харесаш на някой. Правилните хора биха те оценили такъв какъвто си! :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b4fe2ff58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Честно - средна работа съм като външен вид, получавам много внимание.
Някои режа директно, ако някой харесвам оставям да се доказва в началото, ако виждам че ме харесва и мисля, че може да има бъдеще - и аз започвам да влагам.
Но такъв, който не ме търси, не търси контакт, не желае да излиза с мен, не ме кани - ами явно няма интерес.
Какво като е Ален Делон - не ми върши никаква работа, след като той очевидно не ме харесва.
Защо да избера мъж, който не ме харесва, като мога да избера такъв, който ме харесва?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8d13d1ead8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, ти самият казваш, че "просто не ти се занимава". Защо тогава се насилваш? Аз съм жена, на твоите години се чувствах по същия начин, но не насилвах събитията. Учех, работех, виждах се с приятели, пътувах и нищо не ми липсваше. Сега съжалявам, че не продължих в същия дух. Огромна грешка направих, когато се омъжих, защото "вече ми е време" и "така правят хората". 10 години живях с неподходящ за мен човек с всички произтичащи от това поражения върху психиката и живота ми като цяло. Намерих истинската си любов чак след като навърших 40 години и до ден днешен сме чудесно семейство. Баба ми навремето казваше: "Който си е твой, той си те чака". Умна старица беше тя, точно така стоят нещата. Повярвай ми, ако срещнеш млада дама, която наистина да те впечатли, наистина да привлече вниманието ти и да те накара да мечтаеш да заспиваш и да се събуждаш до нея, от цялата ти инертност няма да остане и следа. Аз лично ти пожелавам да си загубиш ума от любов, да си готов да спиш на изтривалката пред вратата й, докато не каже "да" и да остарееш щастлив с любимия човек сред деца и внуци. Дотогава, авторе - търпение. Нищо не насилвай! Която е твоя, тя си те чака.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a4c2bc09d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Браво! Страхотна тема! И страхотен последен коментар!

Иначе, авторе, и аз съм на твоите години, и аз съм с твоя проблем! Даже го нямам твоя експириънс... :(
И в интерес на истината нямам никакъв проблем да правя нови запознанства, особено с хора от моя пол, щот съм си малко или много общителен човек. Даже на моменти не ми млъква устата! Абе бих се определил като социален човек, искащ и търсещ социалното без задължително да искам да ходя на купони и дискотеки. Даже последното съм го надживял (ходенето по дискотеки) и въобще не го практикувам. Обаче стане ли въпрос за търсене на мацка... дотам съм... По същия начин като теб не ми е удобно и комфортно и едва ли не не ми е в природата...
Та и аз така като тебе се чудя какво да правя, все пак съм вече четвърт век на таз земя иии... нищо... в личен план... :/

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker